Ο ΠΑΟ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΒΟΛΛΕΥ ΤΟ 1973



Νοέμβριος 1973. Μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, η αθλητική δράση στη χώρα μας πάει λίγο πίσω, όπως είναι λογικό. Η αγωνιστική για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που ήταν προγραμματισμένη για τις ημέρες της εξέγερσης αναβάλλεται, αλλά δημιουργείται ένα θέμα με τα παιχνίδια στις διεθνείς διοργανώσεις, που έπρεπε να διεξαχθούν επί ελληνικού εδάφους. Υπήρχαν αρκετές ελληνικές ομάδες σε μπάσκετ και βόλλευ που συμμετείχαν στα Κύπελλα της Ευρώπης και εκεί δεν ήταν απλά τα πράγματα, ώστε να υπάρξει αναβολή. Μπλέκονταν οι φιλοξενούμενες ομάδες και οι αντίστοιχες ευρωπαικές Ομοσπονδίες. Με τα πολλά και έπειτα από διαβουλεύσεις, τα προγραμματισμένα παιχνίδια πηγαίνουν κάποιες μέρες πίσω στο μπάσκετ. Στο βόλλευ όμως, δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο για τον Παναθηναικό. Βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν οι κότες τα βαζελάκια και δήλωσαν παραίτηση, αφού στους άνδρες, στα πλαίσια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, έπρεπε να αντιμετωπίσουν την πολύ δυνατή τότε ΤΣΣΚΑ Σόφιας από τη Βουλγαρία και στις γυναίκες την Ουίπεστ από την Ουγγαρία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-11-1973
 

 

 
Την ίδια περίοδο, 1973-74, η ομάδα βόλλευ ανδρών του Ολυμπιακού συμμετείχε στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και κληρώθηκε πριν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου να αντιμετωπίσει τον πολύ ισχυρό Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου. Τα παιχνίδια πήγαν λίγο πίσω χρονικά, αλλά διεξήχθησαν κανονικά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-12-1973
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-12-1973
 

 

 
Πώς το έλεγε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ? ''Στην Ευρώπη όμως, ΚΟΤΕΣ''.
 

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Τεράστιο αυτογκόλ το άρθρο αυτό.
Πραγματικά, δεν αξίζει ούτε να κάνω τον κόπο να απαντήσω.

Βασικά έχει απαντήσει ήδη το green zone με παλαιότερα του κείμενα αναφορικά με αποχωρήσεις σας από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, με προφάσεις που προκαλούν απίστευτο γέλιο...

Μέχρι κι από το κύπελλο Ράπαν αποχωρήσατε, ή ακόμα από το κύπελλο Κόρατς, όταν είχατε κληθεί να αντιμετωπίσετε το μεγαθήριο του ευρωπαϊκού μπάσκετ που ακούει στο όνομα Σαραγόσα (ή Θαραγόθα εάν προτιμάτε).

Εικόνα savvas gridlock

Καλά, άσε τα άλλα τώρα, τα έχουμε πει αυτά, μέχρι και άρθρο κάναμε. Το ''αυτογκόλ'' στο συγκεκριμένο άρθρο από πού προκύπτει? Φύγατε από βόλλευ ανδρών και γυναικών τότες, ναι ή ου?

Εικόνα vagio

Ασχετο με το συγκεκριμενο αρθρο..
Νομιζω πως πρεπει να γραψετε ενα αρθρο για το καραισκακη, τη χρηματοδοτηση του και τα σχετικα, ωστε να ξακαθαρισει η κατασταση. Γιατι υπαρχει μια ταση απο τα αρχιδια, να εξομοιωθουν καταστασεις. Αντε τωρα..

Εικόνα clark gheibol
Εικόνα vagio

χαχα..για εσας, πριν απο εσας!
Ωραιος..!