ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ



Το 1973 εμφανίστηκε δυναμικά στα πράγματα της ΑΕΚ ένας εφοπλιστής, ο Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος. Με την οικονομική επιφάνεια που είχε, δημιούργησε προσδοκίες στους οπαδούς της ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη για καλές μεταγραφές και για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα κυριαρχούσε στον ελληνικό χώρο, κοντράροντας τον Ολυμπιακό των εκατομμυρίων του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Ο Θεοδωρακόπουλος ήταν προσωπικός φίλος του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ και λίγο πριν ασχοληθεί με την ΑΕΚ, είχε διατελέσει επί χούντας πρόεδρος στον Ιστιοπλοικό Όμιλο Πειραιώς. Ταυτόχρονα, δικό του ήταν και το ξενοδοχείο Caravel.
 
Εξ αρχής προσπάθησε να πουλήσει ''αεκοφροσύνη'', για να γίνει περισσότερο αποδεκτός από τα χανούμια. Έτσι, λίγες μέρες μετά την εμφάνισή του στα διοικητικά πράγματα της ΑΕΚ και ενώ η αγωνιστική περίοδος 1972-73 βρισκόταν στην κορύφωσή της, έκανε κάποιες δηλώσεις εις βάρος του Ολυμπιακού, ότι και καλά ''ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα και δικαιούται να πάρει το πρωτάθλημα''. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τη διοίκηση ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19-5-1973
 

 
Τακτικό μέλος του Ολυμπιακού από το 1969 ο κύριος Θεοδωρακόπουλος και οπαδός του Ολυμπιακού. Δεν του ''έκατσε'' η ενασχόληση με τα του Θρύλου, λόγω ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ που βγήκε μπροστά και ανέλαβε πρόεδρος, οπότε βρήκε διέξοδο στην ΑΕΚ. Προσέφερε αρκετά χρήματα στη ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη και επί των ημερών του ήρθαν πολλοί παίκτες στην ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι αποχωρώντας από την προεδρία της ΑΕΚ χάρισε 7 εκατομμύρια δραχμές, που είχε δανείσει στο Σύλλογο. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ τον αγκάλιασαν και τον στήριξαν στις κατά καιρούς διαμάχες που είχε με άλλους, ιστορικούς παράγοντες της ομάδας τους. Μόνο που τα φρονήματά του ήταν υπέρ το δέον ''πατριωτικά'' και όταν οι πένες λύθηκαν, μετά την πτώση της δικτατορίας τον Ιούλιο του 1974, άρχισαν να γράφονται αρκετές αλήθειες γι'αυτόν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 27-8-1974
 

 
Επεξηγήσεις στα όσα αναγράφονται στο απόκομμα.
 
α) Η μεταγραφή την οποία παραλλήλισε ο Θεοδωρακόπουλος με ''την ιστορία του Βυζαντίου'', ήταν η ΚΑΤ'ΕΞΑΙΡΕΣΙΝ απόκτηση του Ουρουγουανού Φανή στα μέσα της σεζόν 1973-74, με έγκριση του χουντικού ΓΓΑ Βλαδίμηρου. Με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε σε προσεχή ανάρτηση, απλώς παραθέτουμε εδώ τη δήλωση του Θεοδωρακόπουλου, που δεν αφορούσε το Βυζάντιο, αλλά τη Μικρασιατική καταστροφή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 2-11-1973
 

 
β) ''Ο ηγέτης που κέρδισε τον τίτλο του ''τέως'', επειδή ήρθε σε ρήξη με την κυρα-Δέσποινα'', είναι αναφορά στην ιστορία του πώς εκδιώχθηκε από τη ΓΓΑ ο Ασλανίδης το 1972, που την έχουμε παρουσιάσει εδώ και πιο συγκεκριμένα εδώ.
 
 
Εννοούμε δηλαδή πως ο Θεοδωρακόπουλος επεχείρησε να περάσει προς τα έξω λίγο μετά την πτώση της χούντας το ότι εκδιώχθηκε από την ΑΕΚ, επειδή συγκρούστηκε με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου, τη γυναίκα του δικτάτορα, ακριβώς όπως το έκανε ο Ασλανίδης. Η φράση ''τον έφαγε η κυρα-Δέσποινα'' γραφόταν κατά κόρον για τον Ασλάνα εκείνο τον καιρό...
 
γ) Το δημοψήφισμα στο οποίο ο ''αντιστασιακός'' Θεοδωρακόπουλος καλούσε τους οπαδούς της ΑΕΚ να ψηφίσουν ''ΝΑΙ'', ώστε ''να γίνει η ΑΕΚ μεγάλη'' δια μέσου της τηλεόρασης, ήταν αυτό εδώ. Ο καθένας μπορεί να δει το πώς προσεγγίζει την στάση του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, που ήταν στην ίδια εκπομπή με το Θεοδωρακόπουλο τον Ιούλιο του 1973, η εφημερίδα ''ΟΜΑΔΑ'', λίγο μετά την πτώση της χούντας. ''Πολύ σεμνή στάση κράτησε ο Γουλανδρής'', μας γράφει η σφόδρα αντιχουντική ''ΟΜΑΔΑ'', που δεν θα είχε πρόβλημα κατά τη Μεταπολίτευση να κατηγορήσει ως ''χουντικό'' του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, αν ήταν όντως αυτά τα φρονήματα του κυρ-Νίκου. Αυτό απευθύνεται σε κάποιους ''γνώστες'' βάζελους, που αποφάσισαν να γράψουν την ιστορία καταπώς τους συμφέρει και να μας πουν στις μέρες μας ότι ''ο Γουλανδρής ήταν χουντικός και μέγας ευνοούμενος της δικτατορίας''. Για το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, τον προσωπικό φίλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή μιλάμε...
 
Ο ''δημοκράτης'' Θεοδωρακόπουλος έκατσε έναν χρόνο περίπου στην προεδρία της ΑΕΚ. Τον διαδέχτηκε ο Λουκάς Μπάρλος, τον οποίον έπεισε ο Πρίντζης, ο ΓΓΑ του δικτάτορα Ιωαννίδη, να ασχοληθεί με την ΑΕΚ το 1974. Το γιατί έφυγε από την ΑΕΚ ο Θεοδωρακόπουλος, αν και το έχουμε δει περιληπτικά, θα το εξετάσουμε σε προσεχή ανάρτηση, εστιάζοντας στα όσα αποκάλυψε δημόσια για την επίσημη ομάδα της χούντας το Δεκέμβριο του 1973.