ΠΑΟΚ, ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ



Την ιστορία γύρω από το πώς προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ επί της γαλλικής Λιόν το 1973, την είδαμε πρόσφατα.
 
Όπως αναφέρουμε και στην ανάρτηση, το παιχνίδι δεν καλύφθηκε τηλεοπτικά. Γιατί? Επειδή έτσι ήθελε η ΔΕΚΟ του Βορρά. Ας διαβάσουμε την άποψη του τότε διευθυντή του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας ''ΤΑ ΝΕΑ'' και της ''ΟΜΑΔΑΣ'', Γιάννη Βανδώρου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 8-11-1973
 

 

 

 
Η διοίκηση της ΔΕΚΟ του Βορρά, όχι μόνο έγραψε όλη την Ελλάδα στα παλιά της τα παπούτσια, αλλά τσίμπησε και 1,5 εκ. δραχμές ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ως ενίσχυση. Δηλαδή και δεν άφησε να μεταδωθεί το ματς, ώστε να μην έχει εισπρακτική ζημία, αλλά και τσέπωσε τα χρήματα από τη χούντα. Αυτή ήταν η επιβράβευση των Απριλιανών στα καπρίτσια των ''αδικημένων'' Μακεδονομάχων της φάπας. Όχι μόνο δεν τους αντικατέστησε, όχι μόνο δεν τους επέπληξε, έστω, αλλά τους έδωσε και χαρτζιλίκι από πάνω. Η αντίδραση στα γραφόμενα του Βανδώρου, δια στόματος ενός τότε διοικητικού στελέχους του ΠΑΟΚ?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-11-1973
 

 
''Εντάξει, τα πήραμε τα λεφτά, αλλά είναι δάνειο''. Ρε τα ''αδικημένα'' τα παοκάκια. Προσέξτε το πώς δικαιολογήθηκαν για το ότι δεν επέτρεψαν τη μετάδοση του αγώνα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-11-1973
 

 

 

 

 

 

 

 

 
'Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε φυσικά για το ότι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ αγνοήθηκε εντολή των δικτατορικών κρατικών Αρχών από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, που έμεινε ατιμώρητη. Αυτά συνέβαιναν επί χούντας με τον Ασλανιδιακό του Βορρά aka Παοκάκι...