ΠΟΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΤΟ 1908



Αφού είδαμε το πώς και πότε ιδρύθηκε ο ΠΟΑ -όχι ο Παναθηναικός-
 
 
ας δούμε τη συνέχεια της ιστορίας αυτού του ''Ποδοσφαιρικού Ομίλου'' το 1908. Παίξανε κανένα φιλικό? Αν ναι, με ποιους?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΚΡΙΠ 14-6-1908
 
 
Δεν πρόλαβε να αράξει το θωρηκτό στον Πειραιά, νάσου οι πατεράδες των βάζελων -όχι ο Παναθηναικός- για φιλικό μαζί τους. Και δεν φτάνει που είχανε την κωλοπιλάλα για τα ναυτάκια, φάγανε και την τεσσάρα. Έναν μήνα μετά τα επίσημα εγκαίνια του ΠΟΑ στις 11 Μαίου 1908 αυτό. Δεν μείναμε εκεί όμως.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 10-8-1908
 
 
Αυτήν τη φορά τους βάλανε μέσα στο σπίτι τους τους Άγγλους ναύτες, στην Πατησίων, εκεί που σήμερα είναι η ΑΣΟΕΕ. Κι εκεί, μέσα στο σπίτι τους, μες στο σπιτάκι τους, το φιλικό έληξε 2-2, ενώ μετά είχαμε και μίνι γλέντι. Ενθουσιασμένα φύγανε τα ναυτάκια από την Πατησίων...
 
Ρε τα βαζελάκια ρε. Μιλάνε και για στόλους. Στο σπίτι των πατεράδων σας έμπαινε ο στόλος για να ''ψυχαγωγηθούν'' τα ναυτάκια, από τότες που -λέτε ότι- ιδρυθήκατε. Και δεν μείναμε εκεί. Σε λίγο καιρό θα δούμε τη συνέχεια, με άλλα θωρηκτά και τον ΠΟΑ από το 1909 και μετά.
 
Υ.Γ. Σε μελλοντική ανάρτηση θα δούμε και το τι τραβάγανε οι παίκτες του ΠΟΑ-ΠΠΟ-ΠΠΑΟ, και καλά προδρόμων Συλλόγων του Παναθηναικούλη, όταν κατέβαιναν στο Ποδηλατοδρόμιο -το τότε ''Καραισκάκη'' δηλαδής- για να παίξουν κανένα φιλικό. Οι ίδιοι θα μας τα διηγηθούν. Να μην τα βάζουμε όμως όλα μαζί. Κάθε μέρα μία φάπα. Σιγά σιγά να τα εμπεδώνετε λαγουδάκια. Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την επιστροφή στο ιστορικό και χαρισμένο από το κράτος μπουρδέλο σας της Λεωφόρου. Όλο τον χρόνο γιορτή θα έχουμε πατσαβούρες.

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

μην είσαι κακός. η λαγοφορος έγινε studio. τόσα λαγούδια μαζεύτηκαν να την καθαρίσουν. τώρα υπάρχει τάξη και υπεύθυνος υποδοχής. για να υποδεχτούν τον αιώνιο επιβήτορά τους...