ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΗ ιστορία του τραγουδιού που έγραψε ο Βαγγέλης Περπινιάδης για τον Θρύλο μας, όπως μας την διηγείται ο ίδιος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 17-11-1963
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ας το ακούσουμε.
 
 
Το παιχνίδι που ενέπνευσε τον Περπινιάδη, ώστε να γράψει αυτό το τραγούδι, το έχουμε εξετάσει σε παλαιότερή μας ανάρτηση.
 
 
Η θρυλική υποδοχή της ομαδάρας του Ολυμπιακού μας, με πλακάτ και αποθέωση, σε ένα μίνι αφιέρωμα.
 
Υ.Γ. Για να'μαστε σωστοί, ο Βαγγέλης Περπινιάδης δήλωσε σε συνέντευξή του στο συγχωρεμένο δημοσιογράφο (και μέγα γαύρο) Πάνο Γεραμάνη το 2002, έναν χρόνο πριν πεθάνει, ότι ήταν οπαδός της ΑΕΚ. Το παραθέτουμε για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, αλλά και για να αναδειχθεί το μεγαλείο του Ολυμπιακού, που τιμάται ακόμη κι από τους ''αντιπάλους'' του (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στη φωτογραφία, για να διαβαστεί πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 7-8-2002
 

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Πολύ ωραίο, Σάββα. Μέσα στο 2014 θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο του σύγγαυρου Νίκου Μαυρωνά, όπου έχει στοιχεία για το τραγούδι αυτό και για άλλα ωραία πράγματα, θρυλικά και ολυμπιακά.

Για δες και τούτο! Βασίλης Μποτίνος άδων!

http://www.youtube.com/watch?v=My0RNQvTVz0

Εικόνα savvas gridlock

Γεια σου Μποτίναρε γίγαντα. Φυσικά μόλις κυκλοφορήσει το βιβλίο θα το παρουσιάσουμε κι από εδώ.

Εικόνα μαουνιέρης

Τότε, Σάββα, θα αποζουρλαθεί -και επί το κερκυραϊκότερον: θα αποβουρλιστεί- ο ήδη "επικίνδυνος" Μαυρωνάς (καλλιτεχνικό παρατσούκλι του: Νεγκρίνιο).