ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΚΑΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ


Tags: -


Λοιπόν..ο Θρύλος προχτές πόνεσε πολύ κόσμο. Μοίρασε αβέρτα πόνο που, δυο μέρες μετά, όπως είναι φυσικό, γίνεται χολή και αίμα που άλλαξε διαδρομή και εκτονώνεται απ το στόμα. Γιατί μέχρι ενός σημείου προχτές, απ’ αλλού έβγαινε…
(Ναι, ΠΟΝΟΣ είναι και το χειροκρότημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου μετά το τέλος του αγώνα…για την ακρίβεια, αυτό είναι πόνος μέχρι τα παπούτσα)

«Οι αγώνες διαρκούν δυο 45λεπτα» και τα κοχόνες μου κουνιούνται. Δεν ακούς τιποτ’ άλλο από χτες και ειδικά σήμερα.
Σωπα ρε….οποία φοβερή διαπίστωσις! Είναι σαν μια που διαβαζα τις μέρες πριν τον αγωνα, που έλεγε ότι «η τριάδα της Παρί στο κέντρο θα αποτελείται από 3 παίχτες».
Σε αγώνες έχουν κριθεί τα πάντα μεσα σε 10 λεπτά. Η από την απόδοση, η την μη απόδοση, 5 λεπτών.

Δηλ, για να πιστωθεί κάτι στο Θρύλο για προχτές, έπρεπε ο Θρύλος να σφυροκοπάει τη γαλλίδα για 90 λεπτά; Εντάξει, ητο πριαπισμένος ο Εφηβος, αλλα δεν είχε πάρει και βιάγκρα.
Και, στο κάτω κάτω, όλα αυτά τα σοφά λόγια που με περισσή σιγουριά μου τσαμπουνάτε τώρα, θα είχαν κάποια αξία αν στο ημίχρονο η, ακόμα καλύτερα, αν κατά τη διάρκεια της εμφατικής υπεροχής  και της ξεδιάντροπης αλλα με κάθε τρόπο επιβολής του Γαύρικου νόμου πάνω στο γεμάτο πανάκριβα πατσουλιά (φερμένα απ τα παζάρια της Μυθικής Ανατολής) κορμί της Γαλλίδας ατυχήσασας, εσείς, δεν μένατε άναυδοι και φοβισμένοι, αλλα, τραβωντας τις κωλότριχές σας από ιερή αγανάκτηση ουρλιάζατε διαμαρτυρόμενοι για το μοιραίο που θα ερχόνταν, περιπου τα: «Μείνετε πίσω, μην την βατευετε άλλο τη Μπαρί..πίσω όλοι…κατσ’τε κατω από τη μπάρα..μπείτε ολοι μεσα στο τέρμα..πέστε όλοι σα γκοτόπουλα κάτω..εφαρμόστε το λυτρωτικό τσουκου τσουκου» και τέτοια.

Αλλα δεν το κάνατε αυτό..αυτα τα λέτε αφού έπεσε ο δρύς. Άλλωστε δεν ειχατε μυαλό για τέτοια…ακούγατε το μοτέρ του ψυγείου να παίρνει μπρος και χωνόσασταν κάτω απ τα κρεβάτια, γιατι νομίζατε πως είναι ο Βαις που έρχεται να περάσει από πάνω σας, κι ο Μασάντο να σας τσαλαπατήσει.

Κι ερχεστε τωρα, να μας πειτε για την Παρί που «όταν αποφάσισε να παιξει μπάλα»..τοσο αλέφαντοι είστε. Γιατί αν υποθέσουμε ότι η Παρί στο α’ ειχε αποφασισει να μην παίξει μπάλα, διακινδυνεύοντας με 2-3 τεμάχια στο μπατο της (και τα οποία λόγω σουφρας και λόγω διαχρονικής ελλειψης δικής μας τα γλύτωσε) τοτε η Παρί σας είναι για το πέος ομάδα. Για το πέος όμως.

Εγω ξέρω ότι ο Θρύλος, εναντίον ενός πολύ ποιοτικού και ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥ αντιπάλου, στο α' επιβλήθηκε κατά κράτος. Και ότι στο τέλος, ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ Θρύλος υπέκυψε από τραγικά και απανωτά προσωπικά λάθη κυρίως των παιχτών του, τρόγωντας δυο πανομοιότυπα (ναι, και αστεία) γκόλ…αυτό είδα, αυτό ξέρω. Από κει και μετά, εννοείται ότι δεν υπάρχει ματς. Μεχρι εκεί, η Παρί ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΤΗΣΕΙ περιοχή, και σκόραρε από δυο χαζά κόρνερ. Ακόμα και η παραχώρησή τους, χαζή ήταν.

Διαβάζουμε σήμερα από δω κι από κεί, και σε κατι πρωτοσέλιδα (goalnews πχ) για το ότι ο ηδη αποδυναμωμένος Μιτσελ κρίνεται στο ματς στο Βελγιο, και διαβάζουμε επίσης κατι κατινιές και κατι υπερβολές στο πρωτοσέλιδο του Φωτός  για το Μιτσελ.
Το πότε θα φύγει και αν θα φύγει ο Μιτσελ κολαούζοι και κασσάνδρες είναι άλλου και ευθύνη και απόφαση. Τιποτε περισσότερο προς το παρόν.


 

Σχόλια

Εικόνα k1p

Μερικά πράγματα πρέπει να έχουμε την ωριμότητα να τα υποστούμε αδιαμαρτύρητα πάντως αν θέλουμε να δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα φέτος.Καταρχήν είμαστε νεα ομάδα με τόσους παίχτες που ήρθαν το καλοκαίρι.Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτα κακό γιατί και καλοί παίχτες φαίνεται πως ήρθαν και καλή δουλειά έγινε στην προετοιμασία.

Αλλά...οι καλές ομάδες δεν έχουν 3 11αδες διαφορετικές.Μια θα είναι η καλή μας και οι υπόλοιποι που θα μπαίνουν σε περίπτωση ανάγκης θα πρέπει να κρατάνε την λειτουργικότητα σε υψηλό βαθμό.Και ενδεχομένως η πιο λειτουργική να προκύψει ακόμα και αν μείνουν έξω τα τοπ ονόματα του ρόστερ.Και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στηριχτεί ο μίτσελ,κάτι που το θεωρώ δύσκολο σύμφωνα με την ολυμπιακή πραγματικότητα οταν πήγαν να τον διώξουν επειδή τους έτρεχε στην προετοιμασία παραπάνω απο όσο είχαν συνηθίσει.
Εξηγούμαι.Αν προκύψει μια 11άδα άκρως αποδοτική με σάμαρη-μασάντο στα χαφ,φουστέρ πίσω απο τον επιθετικό,ολαιτάν φορ (!!ναι αλλά δεν ξέρω,το βλέπω το όνειρο για τον συγκεκριμένο) με κάμπελ στο ένα άκρο(που η διάθεσή του σε άμυνα και επίθεση είναι απο τα βασικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν συνοχή σε μια ομάδα),τότε ας μην παραπονεθούμε αν μείνουν μήτρογλοι,σαβιόλα,γιαταμπαρέ,εντιγκά εκτός και λέμε πως ο πρόεδρος δίνει τα εκατομύρια και αυτά κάθονται πάγκο...

Επειδή επομένως δεν θέλει πολύ να γίνουμε κώλος,πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να σταθεροποιηθεί η 11άδα η καλή και μετά να αράξουμε και να τους απολαμβάνουμε χωρίς γκρίνιες για αυτούς που θα μείνουν έξω.Άλλιώς αν θέλουμε να τους βλέπουμε όλους τους παιχταράδες μαζί τουρλουμπούκι και κράζουμε τον μίτσελ που δεν τους βάζει,τότε ομάδα φέτος δεν θα δούμε.

Εμένα μου αρέσει που ο μίτσελ με τόσες μεταγραφές εκατομυρίων στα χαφ,πήγε με τον μέχρι πρότινος "άσημο" σάμαρη και τον ημιδιωγμένο μασάντο που πέρσι ήταν το αντικείμενο μπινελικιών του κάθε πικραμένου.Αυτό μου δείχνει πως αφενός γίνεται δουλειά στις προπονήσεις και αφετέρου αυτή την δουλειά την λαμβάνει υπόψη ο προπονητής.
Έχω την αίσθηση πως κάτι καλό θα προκύψει φέτος.Ας περιμένουμε λίγο...

Εικόνα clark gheibol

επειδής έχουμε πολλούς καλούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά δεν μπορείς να έχεις μία εντεκάδα μέσα- έξω, Ελλάδα- Ευρώπη, βρέξει- χιονίσει. Αναλόγως τον αντίπαλο θα επιλέξεις και την εντεκάδα. Ο Βαλβέρδες έπαιζε Ευρώπη με Χολέμπας εξτρέμ. Το μόνο που δε μπρέπει ν' αλλάζει είναι το σύστημα της ομάδας, αν και ο Μίτσελ λέει ότι το σύστημα δεν έχει σημασία. Πρέπει βέβαια να μάθεις να παίζεις και με περισσότερους επιθετικούς για τη μπερίπτωση που το ματς κολλήσει, κυρίως για εδώ στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη πρέπει να παίζεις το σύστημα που έχεις διδαχτεί, όσο το δυνατόν καλύτερα

Εικόνα dono

Μα γιατί το κουράζουμε το θέμα? Στο πρώτο ημίχρονο που είμασταν σούπερ και η παρί κυριολεκτικά με νεκρά ταχύτητα, το σκορ ήταν 1-1 και φυσικά συμφωνούμε ότι αδικούμαστε από το σκορ γιατί η εμφάνιση ήταν για 2-1, 3-1, αλλά στο καλό μας διάστημα δεν μετατρέψαμε την κυριαρχία μας σε εμφατικό σκορ. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο με εμάς σε νεκρά ταχύτητα και την παρί μέτρια το επιμέρους σκορ είναι 0-3 και με χαμένο πέναλτι για την Παρί. Αυτό όμως έχει να κάνει με το μέγεθος της Παρί και όχι με το δικό μας. Ο ισχυρός ορίζει την τύχη, τον ρυθμό και στην πλειοψηφία το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Μόνο Αλέφαντοι όπως λες πριν το παιχνίδι λέγανε τα γραφικά ποιά Παρί, εδώ είναι Πειραιάς. Δεν είναι καθόλου κακό ή υποτιμητικό για εμάς η ήττα από την Παρί. Ο τρόπος που ήρθε και η συνολική εικόνα των δύο ομάδων και στα 90 λεπτά μας δημιουργεί μια αίσθηση αδικίας (ορθά κατά την γνώμη μου) για την έκταση του σκορ, όχι τόσο για ήττα.
Διαφωνώ ότι η Παρί μέχρι το 1-3 δεν είχε πατήσει περιοχή, υπάρχουν φάσεις για την Παρί και πριν το 75΄. Απόδειξη αυτού οι 12-13 τελικές στο δεύτερο ημίχρονο. Για τον λόγο ότι καταλάβαίνω πως το εννοείς ΄΄διαφωνούμε΄΄ στην διατύπωση και όχι κατ' ανάγκη στην ουσία.

Εικόνα clark gheibol

ο Μίτσελ θα κριθεί συνολικά στο τέλος της σεζόν. Αλλά το "εξοικονομώ δυνάμεις" δεν είναι ταυτόσημο με το "γυρνάω πίσω". Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις, αλλά εμείς δεν εφαρμόσαμε κανέναν απ' αυτούς. Τι εννοείς; Ωραία, μέχρι το 1-2 η Παρί δεν είχε σοβαρές ευκαιρίες. Εμείς μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο; Ποιον ξεχώρισες από το δεύτερο ημίχρονο πλην του Μασάδο; Μέχρι κι ο Παλουκωτής δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Ποιος, ο Παλουκωτής που δεν υπήρχε ομάδα να τον καταβάλει.
Εδώ δεν είναι ότι ήταν ψόφιος ένας παίχτης, σερνόταν όλη η ομάδα, η οποία δεν είχε καμιά στήριξη από το μπάγκο. Ούτε αλλαγές στο ημιχρόνιο, ούτε ο Μανιάτης στα χαφ στο βου, ούτε τίποτα. Αφέθηκαν στη μοίρα τους. Τώρα, γι' αυτά που λες αν το προέβλεπε κανένας στο ημίχρονο αυτό ή ήμασταν καβλωμένοι, ε βέβαια ρε φίλος, πρώτον ήμασταν καβλωμένοι και δεύτερον δεν είμαστε στις προπονήσεις να ξέρουμε σε τι ρυθμούς αντέχουν οι παίχτες του Ολυμπιακού.
Ανέβασε ή δεν ανέβασε στο δεύτερο ημίχρονο τα μπακ η Παρί; Στο πρώτο έβλεπες το Μάξγουελ ακροβολιζμένο, έπαιρνε την μπάλα, αλλά όχι και τη μπροσπάθεια. Στο βου και οι δύο μπήκαν μέσα. Επιτέθηκαν με περισσότερους παίχτες (και ο Ματουιντί ανέβαινε ή δεν ανέβαινε;) κι εμείς δεν μπορούσαμε ν' ακολουθήσουμε το ρυθμό.
Το ότι η ομάδα έπαιξε καλά είναι αναμφιζβήτητο. Το ότι το ματς χάθηκε ενώ με πιο έξυπνη τακτική μπορούσε να κερδηθεί, εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται προφανές.
Και το αστείο είναι ότι ο ίδιος ο Μίτσελ έλεγε ότι η κατοχή θα σου δώσει τη νίκη όταν είσαι κουραζμένος. Εγώ θα πω εδώ ότι άμα είσαι κουραζμένος δεν μπορείς να έχεις κατοχή με τέτοιους αντιπάλους. Η κατοχή θα σου δώσει τις δυνάμεις για να φτάσεις μέχρι το τέλος, τις δυνάμεις για να ξεκουραστείς από τα μεγάλα σπριντ, από τις μεγάλες αθλητικές προσπάθειας, σε όλον τον αγώνα, όχι στο τελευταίο μισάωρο

Εικόνα Gavrontas

Γατων, δε διαφωνούμε.
Και κουράστηκε η ομάδα, και καλη διαχείριση δεν έγινε.
Αλλο αυτό, κι αλλο η ισοπέδωση που μεταφέρει το απο διάφορους "ναι ρε φίλε, αλλα το ποδόσφαιρο διαρκεί 90 λεπτά".

Και να σου πω και το άλλο. Εγω τις συγκυρίες δεν τις αγνοώ ποτέ στο ποδόσφαιρο.
Και οπως και να το δεις, οι συγκυρίες ηταν κατα μας, και υπερ τους. Ασχετα με όλα τα υπόλοιπα.
Ας είχαν κι αυτοί δυο δοκαρια, ακριβως στις φασεις που βαλανε τα γκολ. Η και τρια (εγω εχω κανει και 4 σε ενα ματς).
Η ας μην ειχα εγω δυο δοκάρια, αλλα δυο ακομα γκολ. Οι κρισεις θα ήταν οι ιδιες; Με τη γκαμία.
Γι αυτο λοιπόν, εγω την εκ του αποτελέσματος (και εν πολλοις εκ του ασφαλους) κριτική ενός αγώνα, ιδίως όταν αυτη οδηγεί σε ισοπέδωση, δεν την δέχομαι.

Γι αυτο που ειπες οτι δεν μπορουσε κανείς να έχει γνωμη για το τι θα ακολουθουσε μετα τον καταιγιστικό ρυθμό του α μερους γιατι δεν εχει εικονα απ τις προπονήσεις και την φυσική κατάσταση, ισχύει.
Οταν όμως μου βγαίνεις ΜΕΤΑ απο ολα αυτα (οχι εσύ) και μου λές ο προφήτης οτι "μα φυσικά...ετσι Θα γινόταν τα πράγματα, δεν το ξερατε; τι μου πανηγυρίζετε για το α' ημίχρονο", ε τότε εισαι αλεφαντας

Εικόνα clark gheibol

όποιος λέει ότι περίμενε τη γκαθίζηση στο δεύτερο ημιχρόνιο είναι μεγάλος ψεύτης