Ο ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ



Στο ''έγκριτο'' aek365 διαβάσαμε πριν λίγες μέρες από τον Κώστα Κετσετζόγλου τα παρακάτω.
 
@  Και μια και είπαμε για πληρωμή χρεών ΠΑΕ από κράτος ας θυμηθούμε τον... μεγάλο Ολυμπιακό και την τράπεζα Κρήτης όπου όλη η Ελλάδα πλήρωσε τον... Ντέταρι και τα άλλα παιδιά όπως αναφέρει το πλέον επίσημο έγγραφο, ο ισολογισμός της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αντιγράφω: " Εμφαση θεμάτων Εφιστούμε την προσοχή σας στα εξής: 1) Στην παρ. 13 του προσαρτήματος όπου περιγράφεται ότι με αποφάσεις του πολυμελούς πρωτοδικείου (αναγνωριστικές όχι  εκτελεστές) έχουν γίνει δεκτές αγωγές κατά της Εταιρίας με τις οποίες αναγνωρίζονται οφειλές σε ενάγουσα τράπεζα €4.042.917, USD2.973.017, DEM 3.221.393, NLG 150.000 και CHF2.210 νομιμοτόκως, από την επίδοση της αγωγής. Έναντι των παραπάνω αγωγών, με απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου ανεγνωρίσθη ποσό μέχρι 7.630.227,44 ότι υποχρεούται να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο χωρίς δικαίωμα αναγωγής σε βάρος της Εταιρίας." @ Πάντα πρωτοπόρος λοιπόν ο ΟΣΦΠ. Ολες οι ομάδες χρωστάνε στο δημόσιο πολλά ή λίγα. ΠΑΕ όμως που να της πληρώνει τα χρέη σε τράπεζα το δημόσιο πρώτη φορά βλέπουμε. Το ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν η πρώτη ΠΑΕ που θα πετύχαινε κάτι τέτοιο στο στοίχημα έδινε... 1,01. Κατά τα άλλα απλά θα γελάμε πιο δυνατά ακούγοντας οπαδούς ή προπαγανδιστές του Ολυμπιακού να κλαίγονται δήθεν για τα λεφτά που χάνει το δημόσιο από ομάδες. Από την ΑΕΚ π.χ που πτώχευσε και παίζει στην Γ Εθνική λόγω των χρεών της ενώ αντίθετα η ολυμπιακάρα παίζει Τσάμπιονς Λιγκ με τα χρέη της προς τρίτο πληρωμένα από το... δημόσιο. Για να είμαι δίκαιος να τονίσω πως αυτά δεν είναι χρέη του Μαρινάκη, ούτε ο νυν πρόεδρος του ΟΣΦΠ είναι αυτός που πέτυχε αυτή την τεράστια... επιτυχία. Οι ΠΑΕ όμως έχουν συνέχεια. Και η ΑΕΚ για τα παλιά της χρέη έπεσε. Και κανείς δεν είπε ότι αφού ήρθε ο Μελισσανίδης να... χαριστούν τα χρέη. Από την Γ Εθνική αρχίζει η ΑΕΚ. Και με την ευκαιρία να επαναλάβω εδώ αυτό που είχα γράψει και όταν ο Σαββίδης έπιασε στο στόμα του την ΑΕΚ λέγοντας για τα χρήματα που χάθηκαν με την πτώχευση. Ας... πτωχεύσουν κι αυτοί να μην μιλάει κανείς. Αλλά όχι να μιλάνε αυτοί για χρέη. 
 
Πάμε να δούμε το επίμαχο σημείο από τον ισολογισμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός του Δεκεμβρίου 2012, που αφορά οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου 2011-12.
 

 
Το θέμα το έχουμε αναλύσει διεξοδικά εδώ.
 
Καλούμε τον Κώστα Κετσετζόγλου να κάτσει να τα διαβάσει, για να σταματήσει να προπαγανδίζει σαν αεκάκι που είναι. Για να τον διευκολύνουμε, επειδή είναι πολλά, θα κάνουμε και περίληψη.
 
α) Η απόφαση του Δικαστηρίου για τα λεφτά που πρέπει να δώσει το κράτος είναι αναγνωριστική και όχι εκτελεστή. Σε απλά ελληνικά? Τίποτε δεν έχει πληρώσει ακόμη το Δημόσιο. Για να πληρώσει, θα πρέπει να βγει απόφαση και για τα χρέη της τράπεζας Κρήτης προς το Δημόσιο και να προκύψει συμψηφισμός.
 
β) Τα λεφτά που γράφει ο Κετσετζόγλου ότι χρωστάει ο Ολυμπιακός και πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο για πάρτη του, δεν τα ''χρωστάει'' στο ελληνικό Δημόσιο. Ακόμη και στο ψέμα σου αρλούμπες λες Κωστάκη. Σε τράπεζα τα ''χρωστάμε''. Σε έπιασε ο πόνος για την τράπεζα Κρήτης, που μεχρι πρότινος ήταν στα χέρια του Λάτση και σε λίγους μήνες, μετά την εύρεση επενδυτή, θα περάσει σε χέρια ξένων ιδιωτών?
 
γ) Το ελληνικό Δημόσιο κάλυψε 2,5 δις από τα ''χρέη'' του Ολυμπιακού προς την τράπεζα Κρήτης, επειδή το ίδιο υποχρέωσε την τράπεζα Κρήτης το 1990 να βγάλει διαταγή με την οποία αποσυρόταν από κάθε αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τα 2,5 δις δραχμές ακόμη φυσικά να τα δώσει στην τράπεζα το Δημόσιο, αφού είπαμε πως και το Δημόσιο περιμένει λεφτά από την τράπεζα, άρα ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ Ή ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ.
 
δ) Τη μεταγραφή Ντέταρι, Κωστάκη Κετσετζόγλου, την πλήρωσαν αρχικά οι καταθέτες της τράπεζας Κρήτης, από όπου βούτηξε τα λεφτά ο Κοσκωτάς για να πληρώσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και μετά οι Ιταλοί της Μπολόνια. Να το πούμε πιο απλά? Ο Κοσκωτάς με λεφτά των καταθετών της τραπέζης -όχι όλων των Ελλήνων- αγοράζει τον Ντέταρι από τους Γερμανούς. Αργότερα μπαίνει στη φυλακή κι εμφανίζεται ο Σαλιαρέλης. Ο Σαλιαρέλης πουλάει τον Ντέταρι στην Μπολόνια. Η τράπεζα Κρήτης παραιτείται από το δικαίωμα κατάσχεσης και στα ταμεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν εμφανίζεται κανένα παραστατικό που να επιβεβαιώνει πως πουλήθηκε ο Ντέταρι. Άρα ο Κοσκωτάς με λεφτά των καταθετών της τραπέζης πλήρωσε τους Γερμανούς και οι Ιταλοί πλήρωσαν το Σαλιαρέλη. ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΤΑΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΤΕ ΜΠΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΒΓΗΚΑΝ ΛΕΦΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΝΤΕΤΑΡΙ. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ''ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΤΑΡΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ'' ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟ ΣΑΛΙΑΡΕΛΗ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
 
Ελπίζουμε πως διαβάζοντας κείμενα από κάτι τέτοια αεκάκια, ορισμένοι φίλοι του Ολυμπιακού που έβλεπαν με συμπάθεια τη ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη μετά τον υποβιβασμό της στη Γ' Εθνική, θα αναθεωρήσουν. Το σωματείο του άρθρου 44, το σωματείο που ακόμη και τώρα περιμένει να πάρει 20 εκ. ευρώ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ, για να χτίσει γήπεδο που ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, το σωματείο των ''περιέργων'' χορηγιών ΟΠΑΠ -που δεν καταλήγουν και στα ταμεία του, όπως θα δούμε σε προσεχή ανάρτηση-, αλλά και του φοβερού και τρομερού τηλεοπτικού συμβολαίου με τη NOVA, για τα ματς με το Μανδραικό και τη Θύελλα Ραφήνας (η ίδια NOVA που μειώνει τα χρήματα των ομάδων της Superleague), το σωματείο που από τότε που ιδρύθηκε τρώει κρατικά λεφτά (γήπεδο στο τζαμπέ από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, κατασκευή τμήματός του από το ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΟΤΖΙΑ επί Μεταξά, δεκάδες εκατομμύρια δραχμές, αλλά και εκτάσεις χαρισμένες από τη χούντα του Ασλάνα προς το ''κοινωφελές σωματείο'' ΑΕΚ κτλπ.), βγάζει και γλωσσίτσα.
 
ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ, ΚΕΡΔΑ ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΤΟΝ ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΤΣΑ.
 
ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ. ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΦΙΔΙΑ ΚΟΛΟΒΑ.
 
Υ.Γ. Άσχετα από την οπαδική αντιπαράθεση, ο συγκεκριμένος ΑΡΔ έχει πολύ μεγαλύτερη τσίπα από δεκάδες συναδέρφους του. Τουλάχιστον αυτός ούτε ντρέπεται να πει τι ομάδα είναι, ούτε παριστάνει τον ''αντικειμενικό''. Άλλο καπέλο τα σκάνδαλα της ομαδούλας του κι άλλο σκηνικό το προσωπικό.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Καλούμε τον Κώστα Κετσετζόγλου να κάτσει να τα διαβάσει κ.λπ.

Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά πολλά ζητάς, Σάββα... άκου να κάτσει να "διαβάσει"!

Τα ύστερα του κόσμου, μα τα κάρδαμα, που θα έγραφε και ο Σαίξπηρ!