ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΑΡΛΟΣ, Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ



Αφορμή γι'αυτήν την ανάρτηση αποτέλεσε άλλη μία ''ομορφιά'' του vazeletta.gr, για το Λουκά Μπάρλο, που σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το 1999.
 
Το 1974 και ενώ ήταν 54 χρονών ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ, έπειτα από εκλογές τις οποίες μάλιστα ζήτησε ο ίδιος.
 
Διαβάζει κανείς αυτήν τη ''σοφία'' και λέει ''πω ρε φίλε, ο Λουκάς ο Μπάρλος επέβαλε την άποψή του στη χούντα''. Πάμε να δούμε την αλήθεια, για το ποιος και πώς ακριβώς έφερε τον ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟ Μπάρλο στην ΑΕΚ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-3-1974
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Την Ελλάδα κυβερνά ο Ιωαννίδης από τα ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ο αχυράνθρωπός του, ο Πρίντζης, πρώην αρχηγός του τμήματος άρσης βαρών του ΠΑΟ και μεταπολιτευτικά στέλεχος διοικήσεων της ΠΑΕ ΠΑΟ, είναι ο πανίσχυρος ΓΓΑ. Ως νούμερο ένα στον αθλητισμό της Ελλάδος, ο Πρίντζης πρέπει να πάρει μιαν απόφαση για τη διοίκηση της ΑΕΚ, όπου η θέση του προέδρου έχει μείνει κενή, μετά την παραίτηση του εφοπλιστή Θεοδωρακόπουλου (έχουμε δει το πώς και γιατί έφυγε και κυρίως το τι δήλωσε κατά του ΠΑΟ, αλλά θα το δούμε και πιο αναλυτικά σε προσεχή ανάρτηση). Για να ξεφύγει από το αδιέξοδο, πείθει τον επιχειρηματία Λουκά Μπάρλο να αναλάβει την ΑΕΚ. Από τον ιππόδρομο τον ήξερε, σκέφτηκε ''λεφτά έχει, ας τον βάλουμε στην ΑΕΚ''. Όχι εκλογές δεν έγιναν για να αναλάβει την προεδρία της ΑΕΚ ο ''θείος Λουκάς'', όπως μας λέει το vazeletta, αλλά ούτε καν Αεκτζής ήταν ο Μπάρλος. Ήταν τόσο γνωστό το ότι διορίστηκε από τη χούντα του Ιωαννίδη στην ΑΕΚ, που κατά καιρούς του το κοπανούσαν παράγοντες άλλων ομάδων. Για παράδειγμα το επόμενο καλοκαίρι, που προσπάθησε η ΑΕΚ να πάρει με το έτσι θέλω τον Μαύρο από τον Πανιώνιο, ο παράγοντας Τσολακάκης της ομάδας της Νέας Σμύρνης, δήλωσε δημοσίως τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 27-7-1975
 

 
Δεν θέλουμε να το συνεχίσουμε, στο κάτω κάτω νεκρός είναι ο άνθρωπος, αλλά η προπαγάνδα έχει και κάποια όρια. Μεγάλος παράγοντας, έφερε στην Ελλάδα ίσως τον κορυφαίο προπονητή που δούλεψε στα μέρη μας (Φάντροκ), βοήθησε πολύ την ομάδα που άλλοι επέλεξαν αυτόν να την υπηρετήσει, θυσιάστηκε γι'αυτήν και αποδεδειγμένα την αγάπησε, αλλά όχι να μας τον βγάζουν κάποιοι και Παναγούλη. Εδώ ο ίδιος σε συνέντευξή του ομολόγησε πως με εντολή Πρίντζη υποχρέωσε τους παίκτες του να κάτσουν να χάσουν από τον ΑΠΟΕΛ (οι κυπριακές ομάδες προ 1974 συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Ελλάδος, για όσους δεν ξέρουν), για να μην υποβιβαστεί η κυπριακή ομάδα και στη θέση της ανέβει η Ομόνοια, ''η ομάδα των κομμουνιστών''. Να μην το βάλουμε κι αυτό και μαγαρίσουμε την μνήμη του τέτοια μέρα. Καλά να είναι εκεί που είναι ο άνθρωπος, αλλά με μέτρο τα ψέματά σας ΑΡΔάκια. Δεν είναι όλοι τενεκέδες σαν τους περισσότερους αναγνώστες σας. Άκου ''βγήκε με εκλογές στη διοίκηση της ΑΕΚ, τις οποίες εκλογές μάλιστα ζήτησε ο ίδιος''...