ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ: ''ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ''



Ο Βασίλης Χατζηπαναγής είναι ένας από τους πιο προικισμένους τεχνικά ποδοσφαιριστές που εμφανίστηκαν στα ελληνικά γήπεδα. Ήρθε στην Ελλάδα το 1975 από την Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν και αμέσως άρχισε να δείχνει ψήγματα του σπουδαίου ταλέντου του. Το 1976 λοιπόν, ο Ηρακλής Τσίπρας, πρώην αρχηγός ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναικού, την χρονιά που ο ΠΑΟ έκανε τη ''μεγάλη πορεία'' του Χουντέμπλευ και θείος του Alexis του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αποκάλυψε μία ωραία ιστορία σχετικά με το ''Βάσια'' και την τότε διοίκηση Απόστολου Νικολαίδη στον ΠΑΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 24-4-1976
 

 

 

 
Ο ''Δαλάι Λάμα'' Απόστολος Νικολαίδης εξ άλλου, ο αποκαλούμενος και ''πατριάρχης του ΠΑΟ'', υπήρξε πολύ γνωστός για τις ''δημοκρατικές'' ιδέες του,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 27-3-1976
 

 
ενώ όπως έχουμε δει, υπήρξε και υμνητής του χουντικού Ασλανίδη, για να εμφανιστεί ως ''μέγας δημοκράτης'' και ''αντιστασιακός'' στον ΠΑΟ και να αναλάβει την προεδρία του μετά την πτώση της χούντας, το Σεπτέμβριο του 1974. Με όλα τα καθεστώτα-πολιτεύματα, αρκεί να είναι στον ''αφρό''...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Χρόνια πολλά σε όλους όσοι γιόρταζαν αυτές τις μέρες!

Εικόνα savvas gridlock

Να'σαι καλά Γιώργαρε

Εικόνα nikos michalopoylos

Σαββα πολυχρονος ρε φιλε και μ ενα ευρωπαικο στο ποδοσφαιρο ευχομαι(champions league ετσι?)

Εικόνα savvas gridlock

Nα'σαι καλά Νίκο. Και διηπειρωτικό μετά, έτσι?

Εικόνα nikos michalopoylos

Eννοειται! Στο Μοντεβιδεο με την Ουρακαν!(που τη θυμηθηκα ρε πουστη!)

Εικόνα savvas gridlock

Νασιονάλ. Με αυτήν παίξανε τα βαζέλια τελικό Διηπειρωτικού και γυρίσανε πίσω στην Ελλάδα με τον ''Έλληνα'' Κάρλος Λίναρι, που μας τον παρουσίασαν ως ''Κάρολο Λίναρη''. Λίγους μήνες μετά όμως που πήρε Άλτσιμπαρ-Πολέτι-Νικολάου μέσα από τα χέρια τους ο γίγαντας ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, ανακάλυψαν ''σκάνδαλο ελληνοποιήσεων με πλαστά διαβατήρια'', για να πάρουν επίσης ως ''Έλληνες'' Βερόν-Γκραμάχο-Ιράλα-Ντεμέλο.

Εικόνα nikos michalopoylos

Ρεστα δινεις ρε φιλε ρεστα!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χρόνια πολλά κι' από μένα Σάββα. Πάντα δυνατός και Ολυμπιακός. Συνέχισε να μας μαθαίνεις.

Εικόνα savvas gridlock

Eυχαριστώ Θωμά. Με γέρασες κι άλλο ρε πάλι. Όχι και δάσκαλος...

Εικόνα Hank

Τι "κι αλλο"; Δε γερνας άλλο...απο 'να σημείο και μετά, δε γερνάς άλλο

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έλα ρε, μην κάνεις σαν γκόμενα! Καθηγητής είσαι, δεν είσαι δάσκαλος.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μάλιστα... Τι μαθαίνουμε για αυτούς τους βάζελους.

Ο "Βάσια" είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Θα ήθελα πολύ να προλάβαινα να τον έβλεπα ζωντανά στα γήπεδα και πιο πολύ να τον έβλεπα με την ερυθρόλευκη. Το ήθελε πολύ και ο ίδιος να τη φορέσει (δεν το λέω στην τύχη), αλλά υπήρχαν πολλά εμπόδια.

Εικόνα xristoforas

Καλησπέρα και πάνω απ'όλα Χρόνια Πολλά στον Σάββα.
Ο Χατζηπαναγής μας στέρησε ένα κύπελλο στα πέναλτι νομίζω(πήρε την τρίτη ομάδα της Θεσσαλονίκης απ'το χεράκι..ήταν κάτι σαν Δεληκάρης για αυτούς).Χαλάλι του όμως διότι ήταν παιχταράς...Έπρεπε να αγωνιστεί και με τη γαλανόλευκη αλλά και με την ερυθρόλευκη.Τα ερυθρόλευκα έπρεπε να φορέσει και ο Κούδας (εννοώ σε επίσημο παιχνίδι).
Επειδή αυτοί οι τεχνήταροι-δαντελένιοι ποδοσφαιριστές δεν μάγεψαν με την τιμημένη ερυθρόλευκη...δε σημαίνει πως μόνο την αφρόκρεμα γουστάρουμε στην ομάδα μας.Παίχτες σαν τον Γόδα,τον Αμανατίδη,τον Μουράτη,τον Τάσο Πάντο,τον Αναματερό..μας εμπνέουν επίσης και γουστάρουμε να ποτίζουν με αίμα και ιδρώτα την ιερή φανέλα με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο επάνω της!

Εικόνα savvas gridlock

Eυχαριστώ Χριστόφορε, να'σαι καλά φίλε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ως γνωστόν, δεν μπορούσε να παίξει στην εθνική Ελλάδας σε επίσημο παιχνίδι επειδή συμμετείχε σε έναν αγώνα της Σοβιετικής Ένωσης στους έφηβους. Μπορούσε να απογειώσει οποιαδήποτε ομάδα και φυσικά να σταθεί σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου. Ήταν κάτι παραπάνω από σπάνια η τεχνική του. Μας στέρησε το κύπελλο στην πρώτη του χρονιά στον Ηρακλή! Ήταν, αν δεν κάνω λάθος και ο μόνος τίτλος που είχε με τον Ηρακλή.

Στον Ολυμπιακό μας είχαμε τον Δεληκάρη (καθαρά ποδοσφαιρικά τον κρίνω), τον Μποτίνο, τον αγαπημένο μου Κουσουλάκη κ.α.. Δε βάζω τους ξένους γιατί θα χαθεί η μπάλα. Παλικάρια είχαμε κι' από αυτά πολλά! Και έχουμε ακόμα. Και πώς να μην έχουμε όταν μπαίνουν στο γήπεδο και αντικρίζουν τον κόσμο μας;