Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΑΣΛΑΝΙΔΗ



Το παραμυθάκι ''η χούντα έδιωξε τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΟ Πανουργιά-Νικολαίδη-Μαντζεβελάκη, επειδή ήταν αντίθετοι με το καθεστώς'', το έχουμε ξαναδεί. Η χούντα δεν τους έδιωξε λόγω φρονημάτων. Δικάστηκαν για κατάχρηση από τα ταμεία του ΠΑΟ. Βούτηξαν λεφτά, κάποια εκ των οποίων επεστράφησαν πριν συρθούν σε δίκη και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος για την αθώωσή τους. Έχουμε δει το σκηνικό γύρω από αυτήν τη δίκη, μετά τις αποκαλύψεις Ασλάνα για το πάρτυ με τις δωροδοκίες, όπως και το ότι σε αυτήν τη δίκη, μάρτυρας υπεράσπισης των παραγόντων του ΠΑΟ, ήταν ο ιστορικός πρόεδρος του Ολυμπιακού ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ή ''ΠΟΔΑΡΑΣ'', τον οποίον πραγματικά είχε διώξει κακήν κακώς από την προεδρία της ομάδος μας ο Ασλανίδης. Κάποιοι όμως επιμένουν να κάνουν λόγο για ''αντιχουντικά φρονήματα'' των Πανουργιά-Νικολαίδη-Μαντζεβελάκη. Για τον Πανουργιά, τα είπαμε και σε λίγες μέρες θα δούμε κι άλλα. Για το ''βαλιτσοφόρο'' Μαντζεβελάκη, επίσης είπαμε κάποια πράγματα, για το πώς κατέβαινε να ψηφίσει στις εκλογές του ΠΑΟ επί χούντας και με τι αντάλλαγμα ψήφιζε τους χουντικούς, που ήθελε ο Ιωαννίδης, ο ''μαύρος ταξίαρχος'' των ΕΑΤ-ΕΣΑ και μέλος του ΠΑΟ. Ας δούμε το τι συνέβαινε λοιπόν και με τον ''πατριάρχη'' του Παναθηναικού, τον Απόστολο Νικολαίδη-''Δαλάι Λάμα''.
 
Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο ''Δαλάι Λάμα'' ανέλαβε πρόεδρος στον ΠΑΟ. Πατώντας όμως στο ότι επί χούντας δεν είχε αναλάβει επίσημα κάποιο άλλο πόστο -λόγω της δίκης για κατάχρηση φυσικά-, ενώ πριν την επταετία ήταν πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ για πολλά χρόνια, διορίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή πρόεδρος στην ΕΟΑ, στην οποία ανήκει και σήμερα το στάδιο -τότε ήταν στάδιο, σήμερα είναι γήπεδο- Καραισκάκη, έδρα του...Ολυμπιακού.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 30-8-1974
 

 
Περνούσαν όμως τα χρόνια και κάποιοι άρχισαν να εκνευρίζονται με το υποτιθέμενο ''αντιχουντικό παρελθόν'' του ''Δαλάι Λάμα''. Έτσι, δύο χρόνια περίπου αργότερα, οι πένες λύθηκαν και διαβάσαμε αυτό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 12-8-1976
 

 
Ο ''εχθρός της χούντας'' υμνούσε τον...αναμορφωτή του ελληνικού αθλητισμού Ασλανίδη. Ο άνθρωπος που έφαγε λεφτά από τα ταμεία του ΠΑΟ και απομακρύνθηκε από τη διοίκηση της ομάδας γι'αυτόν το λόγο, πατώντας στην αντιχουντική υστερία αρκετών κατά τη Μεταπολίτευση, επανήλθε καβάλα στο άλογο, ως ''σωτήρας'' του Παναθηναικού. Αυτά βεβαίως δεν μετράνε για κάποιους φωστήρες-ερευνητές οπαδούς του ΠΑΟ. Αμφιβάλλουμε κι αν τα ξέρουν καν. Εδώ θα μάθουν την ιστορία του Συλλόγου τους. Την ιστορία όπως όντως γράφτηκε, μέσα από πηγές και όχι μέσα από διηγήσεις ευφάνταστων ''μυθιστοριογράφων'', που ωραιοποιούν καταστάσεις και αποκρύπτουν τα όποια κακώς κείμενα γύρω από την ομάδα τους κατά το δοκούν.
 
Υ.Γ. 1 Δεν τελειώσαμε με τους ''αντιχουντικούς'' παράγοντες του ΠΑΟ.
 
Υ.Γ. 2 Ας θυμηθούμε το ποιος αποκαλούσε ''Δαλάι Λάμα'' τον Απόστολο Νικολαίδη.

Σχόλια

Εικόνα V0R4D0R

Εδώ να δείτε αντίσταση:

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι δυστυχώς δεν αδειοδοτηθήκαμε για συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι η UEFA δέχθηκε τις θέσεις και τις εισηγήσεις της ΕΠΟ.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο φάκελός μας είναι πλήρης και επαρκής και για το λόγο αυτό θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa League προσφεύγοντας άμεσα στο CAS."

Σόρρυ για το off topic, αλλά μιλάμε έχω χεστεί από το γέλιο. Φανταστείτε ο Βαγγέλας πώς θα κάνει.

Εικόνα clark gheibol

ΠΟΑ= ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, τα υπόλοιπα είναι ψέματα φριχτά και κατασκευαζμένα

Εικόνα savvas gridlock

Eδώ επί Κατοχής, 1941-44, στα υπόγεια της Λεωφόρου, μέσα στη μύτη του κατακτητού, οργανώνονταν όλοι οι αντιστασιακοί της Ελλάδος, της Γης και του Σείριου. Στη χούντα με τα πουστοδέκανα θα κώλωναν οι επαναστάται?