ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ



Είχαμε δει σε προηγούμενες αναρτήσεις (εδώ κι εδώ, ενώ θα έχουμε και συνέχεια στο μέλλον, όπως έχουμε υποσχεθεί), το πώς προσπαθεί η παρέα του έγκριτου Στέφανου Χίου με τους ιστοριοδίφες Ρούκουνες να βγάλουν δωσίλογο τον Άγγελο Αγγελόπουλο, θείο των μεγαλομετόχων της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ο Στεφανάρας όμως δεν έμεινε εκεί. Μέσα από την υπερ-έγκριτη εφημερίδα ''Ελεύθερη Ώρα'', που καθημερινά μας ενημερώνει για τα σκοτεινά σχέδια σιωνιστών ανθ-ΕΛ-λήνων, που μαζί με τα τσιράκια τους, τους ''δωσίλογοι πολιτικάντηδους'', παλεύουν νυχθημερόν να διαλύσουν το ένδοξο ΕΛ-ληνικόν γένος και βρίσκουν αντίσταση μόνο από το μέγα Βλαδίμηρο,
 

 

 
έπιασε και τον Πέτρο Κόκκαλη, το γιατρό-υπουργό της κυβέρνησης του βουνού και πατέρα του ΣΩΚΡΑΤΗ. Βγήκε παγανιά με τη ρομφαία του ο Στεφανάρας και έχει περιλάβει όλους τους ''προδότας κουμουνιστάς'', τσακίζοντας την προπαγάνδα των μασόνων, που όπως βλέπουμε στις αποκαλύψεις του ''ορκίζονται εις το Σατανά''. Τους καθηγητάς του ''προδοτικού ΕΑΜ'' έχει βάλει στόχο, για να πλήξει το κύρος τους. Τι μας είπε λοιπόν ο Στεφανάρας για τον Πέτρο Κόκκαλη?
 

 

 

 

 

 
Με την γνωστή καταπελτώδη ρητορική του, ο μάχιμος, καταγγελτικός Στεφανάρας, αποκάλυψε αδιάσειστα τεκμήρια για την ενοχή του Πέτρου Κόκκαλη. Ο εγγονός του πρύτανη του ΕΜΠ Θεοφανόπουλου έχει ''μαρτυρίες κατοίκων και απογόνων τους'', που (σίγουρα) έζησαν από πρώτο χέρι τη δίκη του καθηγητή και επιβεβαιώνουν την παρουσία του γιατρού, όπως και του σκηνοθέτη Κούνδουρου, στο δικαστήριο.
 

 
Μπροστά σε αυτόν τον ποταμό στοιχείων, εμείς τι να αντιπαρατάξουμε? Ένα δημοσίευμα της πλάκας, μόνο για να'χαμε να λέγαμε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 3-3-1945
 

 
Ο Πέτρος Κόκκαλης τα είχε ξανακούσει αυτά, όσο ζούσε. Από ποιον? Από το δικηγόρο των δωσιλόγων πρωθυπουργών της Κατοχής Ράλλη-Λογοθετόπουλου-Τσολάκογλου, στη δίκη τους μετά το τέλος του πολέμου στην Ελλάδα, κύριο Κουλουμβάκη. Τι έκανε λοιπόν ο γιατρός? Έσυρε στα δικαστήρια όσους τα λέγανε και τους πήρε τα σώβρακα.
 
Βεβαίως, είναι πασίγνωστο πως τα δικαστήρια ελέγχονται από τους μασόνους σιωνιστάς, γι'αυτό δεν μασάμε. Περιμένουμε νέα στοιχεία από τον Στεφανάρα, ώστε να συντριβεί μια και καλή η προπαγάνδα των εθνοπροδοτών του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Δεν πιστεύω να υπάρχει ΕΝΑΣ άνθρωπος που να πει ''κάτσε ρε μαλάκα, αυτά τα λέγανε οι υπερασπιστές των δωσιλόγων''. Θα'ναι μεγάλη αδερφή κάνας τέτοιος θολοκουλτουριάρης...
 
Υ.Γ. Ούτε με τον ΕΛΑΣ είμαστε, ούτε με τον ΕΔΕΣ. Όσο ακουμπάνε τον Ολυμπιακό, έστω και ξώφαλτσα κάποιοι, θα απαντάμε. Δεν ασχολούμαστε με τα πολιτικά εδώ μέσα, αλλά όσο γραφικοί κι αν είναι κάποιοι, υπάρχουν κάποιοι άλλοι δικοί μας που καταπίνουν όσα τους πασάρουν...

Σχόλια

Εικόνα tsalouxidis

Ο Πέτρος Κόκκαλης, γόνος μεγαλοαστικής οικογενείας, εργάτης της επιστήμης και άνθρωπος της προκοπής και της δουλειάς δεν θα μπορούσε ποτέ να διαπράξει τέτοιο έγκλημα. Γι'αυτό το λόγο δεν του αποδόθηκε ποτέ ευθέως τέτοια κατηγορία αλλά μόνο έμμεσα από "επιστολογράφους".
Ο Στέφανος Χίος, αποτυχημένος επαγγελματίας σοβαρός δημοσιογράφος και απόλυτα επιτυχημένος επαγγελματίας γελωτοποιός κερδίζει και μόνο με την αναφορά του ονόματός του.

Εικόνα μαουνιέρης

Φίλε και σύγγαυρε Σάββα, το μεγαλύτερο έγκλημα, που έχει συντελεσθεί στη σύγχρονη ελληνική ιστορία (και το πληρώνουμε ακόμα), δεν συνίσταται σε "πράξη", αλλά σε "παράλειψη". Μετά τη νίκη επί του ναζισμού / φασισμού δεν εκτελέσθηκαν -όπως θα έπρεπε, καθώς το ζητούσε το τίμιο αίμα των υπέρ πατρίδος ηρωικώς πεσόντων- όλοι οι δωσίλογοι και οι συνεργάτες των Γερμανών. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά οι "γερμανοτσολιάδες" βαφτίστηκαν "αντιστασιακοί" και πήραν και κυβερνητικά πόστα. Στη Γαλλία, όπου η "ρεζιστάνς" (για την οποία είναι υπερήφανοι όλοι οι Γάλλοι) ήταν κυριολεκτικώς της πλάκας (συγκρινόμενη με την ελληνική και τη σερβική αντίσταση), όλοι οι δωσίλογοι και οι συνεργάτες των Ναζιστών εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι έπρεπε να είχε γίνει και εδώ.

Για τον αγωνιστή της ελευθερίας και τον παγκοσμίου κλάσεως διανοούμενο Πέτρο Κόκκαλη έχει μιλήσει ήδη η Ιστορία. Και αυτό είναι που ισχύει - όχι ό,τι λένε οι γελοίοι Χίοι (μας βγήκε και ομοικαταληξία!)

Με τη νίκη σήμερα (άρτι αφιχθείς εκ Κεκρύρας για το αποψινό ματσάκι, και μπήκα να πω μια καλημέρα σε σένα και σε όλα τα παιδιά του ιστολογίου).

Εικόνα savvas gridlock

Η νίκη ήρθε, αν και δύσκολα και με νέες ''ντροπές'' από ''ανοιχτομάτηδες Ολυμπιακούς'' για το πέναλτυ χθες, Γιώργο. Μπλέξαμε άσχημα με κυλώτες ''γαύρους''. Είδες τι γράφει και ο Νίκος, άλλοι υπερασπίζονται τον Κοντοέ μέσα στο Καραισκάκη. Σε χαιρετώ.

Εικόνα μαουνιέρης

Σάββα σύγγαυρε και φίλε, τα είδα... τα είδα (και σιχάθηκα). "Αναμενόμενα", πάντως, όλα αυτά σε μιαν εποχή που τα πάντα έχουν -ανοιχτά πλέον- τιμή πωλήσεως. Και η "γαυροσύνη" - να μη γελιόμαστε. Εδώ είναι υπουργός ο ... Μπουμπούκος - δηλαδή ένα νανομιλιμετρ πριν από τον απόλυτο πάτο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Στέφανος Χίος = ανεξάρτητος δημοσιογράφος.

Πολύ σωστά τα λες φίλε μου Γιώργο. Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Μόνο την αηδία μου να εκφράσω για ό,τι εκφράζει σήμερα η ελληνική δημοσιογραφία. Βγαίνει ο κάθε εντεταλμένος και στην περίπτωση του Χίου ΠΙΚΠΑ, "δημοσιογράφος" και λέει ό,τι του κατεβάσει η γκλάβα του για να σπιλώσει έναν άνθρωπο, που όπως λες κι' εσύ, έχει αποφασίσει η ιστορία για το ποιόν του. Δηλαδή τι πασχίζει να αποδείξει η πλευρά Πουστράκη; Εντάξει, κάνε τις μπινιές σου, κάνε τους πουστιές που ξέρεις, αλλά άσε τις ηθικολογίες με τις άνανδρες επιθέσεις σ' αυτούς τους ανθρώπους. Μου θυμίζει την προσπάθεια της coca cola να δείξει ένα κοινωνικό πρόσωπο μέσω των διαφημίσεων.

Εικόνα tsalouxidis

Τώρα να μη γράφουμε ό,τι θέλουμε επειδή βαράει ταμπούρλο ο κατ'επάγγελμα γελωτοποιός Χίος. Ο όρος δωσίλογοι για πολλούς εκ των δικασθέντων για συνεργασία με τους Γερμανούς έχει τόση δικαιοσύνη μέσα του όσο το προδότης για τον Κόκκαλη επειδή ήταν κομμουνιστής.
Η συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς ή η παρουσία στην κατοχική κυβέρνηση είναι για τους ιστορικούς, για τους ιστορικούς επιστήμονες λέμε και όχι για δημοσιογράφους που παριστάνουν τους ιστορικούς, εξαιρετικά πολύπλοκα ζητήματα. Ειδικά η συνθηκόλογηση ίσως υπήρξε πράξη μέγιστης ευθύνης όταν απειλείτο η κύκλωση του μετώπου στην Ήπειρο απ'τους προελαύοντες Γερμανούς και η πλήρης καταστροφή του Ελληνικού Στρατού και η μοιραία άνευ όρων συνθηκολόγηση με τους ηττημένους Ιταλούς. Η Ελλάδα μετά την εισβολή των Γερμανών απ'τα Ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα είχε ηττηθεί. Συνέχιζε να πολεμά ΜΟΝΟ για να μπορέσουν οι 40.000 των Βρεττανικών τμημάτων να αποχωρήσουν με ασφάλεια. Δεν αυτοκτόνησε τυχαία ο Κορυζής. Ο Τσολάκογλου έχει πολεμήσει στην πρώτη γραμμή όλων των μεγάλων συγκρούσεων των 20ο αιώνα. Ως δωσίλογος δικάστηκε και ο μεγαλύτερος ήρωας του Ελληνοαλβανικού Πολέμου ο Κατσιμήτρος, επειδή συμμετείχε σε κυβέρνηση κατοχική.
Επισημαίνω αυτά, διότι θεωρώ την απάντησή σας στον επαγγελματία σαλτιμπάγκο Στέφανο Χίο ως στερούμενη της συνήθους ποιότητας και του βάθους σκέψης που μας έχετε συνηθίσει.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν έχεις άδικο σε όσα λες, κανένας δεν είναι ιστορικός επιστήμων εδώ μέσα στο κάτω κάτω, ούτε πάμε να υποκαταστήσουμε τους ιστορικούς. Σε γενικές γραμμές, η απάντηση δώθηκε στη λογική ''χοντροκομμένα πράγματα καταλαβαίνει ο Χίος και όσοι επηρεάζονται από το Χίο, άρα τσιμπάτε ένα απόκομμα και μόνο''. Χοντρικά λοιπόν, το ότι έσυρε σε δίκη ο Πέτρος Κόκκαλης όλους αυτούς που τον έβγαζαν εγκληματία και δικαιώθηκε, όχι από ''λαικά δικαστήρια'' που λέει ο Χίος, αλλά από τα δικαστήρια του ''αστικού κράτους'', κάτι δείχνει. Σωστά? Το να κριθεί ο Πέτρος Κόκκαλης ως υπουργός της κυβέρνησης του βουνού είναι ένα θέμα. Το να προσπαθεί όμως κάποιος να τον βγάλει εγκληματία, μόνο και μόνο επειδή έχει διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, είναι ΚΑΝΕΝΑ θέμα. Εμένα μόνο αυτό με αφορά, τα υπόλοιπα δεν τα ξέρω και δεν είμαι αρμόδιος να τα κρίνω...