ΛΑΚΗΣ ΓΚΛΕΖΟΣ: ''Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ''



Συνεχίζουμε την εξιστόρηση του Ολυμπιακού παρελθόντος της οικογένειας Αλαφούζου. Όπως έχουμε δει σε σειρά αναρτήσεων, ο μέγας λάτρης του Ολυμπιακού Αριστείδης Αλαφούζος, εμφανίστηκε στα πράγματα του Θρύλου σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, αμέσως μετά τη φυγή ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, το 1975. Ενώ λοιπόν γραφόταν κατά κόρον πως θέλει να μπει δυναμικά και να αναλάβει την προεδρία του Ολυμπιακού,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-1-1976
 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 29-1-1976
 

 
μεσολάβησε εκείνη η ιστορική ''πανολυμπιακή'' Γενική Συνέλευση των μελών του Ολυμπιακού, στα τέλη Ιανουαρίου 1976, όπου η πτέρυγα ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ άρχισε να κατηγορεί το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ και ο Αλαφούζος ''έκοψε λάσπη''. Έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά σε δύο αναρτήσεις, εδώ κι εδώ, το τι συνέβη σε εκείνη τη συνέλευση και το πώς σπιλώθηκε ο αείμνηστος ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, γεγονός που τον οδήγησε να ζητήσει να διαγραφεί κι από μέλος του Ολυμπιακού. Εκεί αποκαλύφθηκε πως οι παλαιοί παράγοντες του ποδοσφαίρου, που ήθελαν να το έχουν τσιφλίκι τους, με μπροστάρηδες τους ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥΣ και την πτέρυγα Πανουργιά-Νικολαϊδη-Μαντζεβελάκη στον ΠΑΟ, έδιωξαν ουσιαστικά το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ από τον Θρύλο. Όπως είδαμε, σε αυτή τη Γενική Συνέλευση ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ιδρυτής του Θρύλου, έφτασε σε σημείο να πει πως ''δεν έπρεπε να πάρετε τα λεφτά του Αλαφούζου, που σας τα έδωσε ως πριμ για τις νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ''. Όταν έβλεπε λοιπόν τον πόλεμο που κάνανε σε ολόκληρο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, έναν κολοσσό της παγκόσμιας ναυτιλίας, με προσφορά για περισσότερα από 15 χρόνια στον Θρύλο, οι παλαιοί παράγοντες του ποδοσφαίρου, πώς να αναλάβει τον Ολυμπιακό ο Αλαφούζος; Δήλωσε πως αποσύρει το ενδιαφέρον του και στενοχωρήθηκε μέχρι και ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ γι'αυτό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 1-2-1976
 

 

 

 

 
Φυσικά, με τα χάλια που είχε στον οικονομικό και στον αγωνιστικό τομέα ο Ολυμπιακός μετά τη φυγή ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, δεν μπορούσαν όλοι να προσπεράσουν το ενδιαφέρον ενός εφοπλιστή σαν τον κύριο Αλαφούζο. Δεν ήταν όλοι ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ, να έχουν τη νοοτροπία του 1920. Έτσι, ο Σάββας Θεοδωρίδης προσπάθησε να τον φέρει στον Ολυμπιακό ως πρόεδρο της μεταγραφικής επιτροπής της ομάδας μας. Ο Αλαφούζος δεν δέχτηκε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2-3-1976
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 3-3-1976
 

 

 

 

 

 

 

 
Το ενδιαφέρον του όμως για τον Θρύλο δεν έπαψε να ισχύει. Ένα μήνα αργότερα, ο σέντερ μπακ της ομάδας μας, Λάκης Γκλέζος, τραυματίστηκε σοβαρά. Οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να πάει στο Λονδίνο για να εξεταστεί από το διάσημο, τότε, δόκτωρα Χάρρις, ο οποίος είχε χειρουργήσει τον Κούδα του ΠΑΟΚ με μεγάλη επιτυχία. Τα έξοδα της αποστολής ανέλαβε να τα καλύψει ο κύριος Αλαφούζος, με το Λάκη που τον συνάντησε να δηλώνει πως του θύμισε ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Μεσολαβητής και πάλι ο Σάββας Θεοδωρίδης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19-3-1976
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-3-1976
 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 23-3-1976
 

 

 

 
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΜΕΓΑΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
 
Υ.Γ. 1 Είπαμε και πάλι, όλα τα σχετικά με το Ολυμπιακό παρελθόν του κυρίου Αλαφούζου, εδώ. Με αρχή, μέση και τέλος, αλλά και στοιχεία, όχι αερολογίες.
 
Υ.Γ. 2 Το μόνο εύκολο είναι να τελειώσουμε τον κύριο Ιωάννη από τον ΠΑΟ. Μία ανάρτηση θα χρειαστεί, ούτε 10 λεπτά υπόθεση. Δεν το κάνουμε επειδή δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα μάτια στους χαρτζιλικωμένους υπαλλήλους του τριορόφου, αλλά και επειδή σεβόμαστε την οικογένειά του, που είναι μεγάλοι γαύροι και οι δύο, ο μπαμπάς Αριστείδης και ο αδερφός Θέμης (μαζί έσκαγαν σε προπονήσεις του Θρύλου το 1975, όπως έχουμε δει εδώ). Οι Ολυμπιακοί έχουμε μία αλληλεγγύη μεταξύ μας, όπως και να το πάρει αυτό κάποιος. Η υπομονή μας όμως εξαντλείται. Αν συνεχιστεί για πολύ αυτό το βιολί της σπίλωσης του Θρύλου με γελοία υπονοούμενα, το ραγισμένο γυαλί θα σπάσει και θα σε πάρει ο διάολος, Τουιτάκο, αφού θα τρέχεις να σωθείς από τους σουβλατζήδες και τους σκουπιδιάρηδες της μπύρας 13 που θα σε κυνηγάνε...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το Υ.Γ.2 μου αρκεί! Να φχαριστάει τον πατέρα του, δηλαδή, που τον ακολουθούν ακόμα μερικά πρόβατα.

Εικόνα Count Cagliostro

Εδώ κι αν κολλάει ψυχανάλυση για τις σχέσεις πατρός γαύρου Αλαφούζου και αρχιμπούλη βάζελου υιού.

(ίσως με ολίγον οιδιπόδειο σύμπλεγμα και την ανάγκη να ξεπεράσει τον πατέρα του στους...followers)