ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΚΑΙ ΚΚΕ...



Φεβρουάριος του 1992. Λίγες μέρες μετά την ψήφιση στη Βουλή της πρώτης ρύθμισης χρεών του Ολυμπιακού, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός του Μπλαχίν αντιμετωπίζει ως τυπικά φιλοξενούμενος στο Καραϊσκάκη τον Εθνικό του Λάκη Πετρόπουλου, για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1991-92. Τελικό σκορ 1-1, με το ματς να μένει στην μνήμη αρκετών λόγω του επεισοδίου Μητρόπουλου-Γεωργάρα, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να κατεβάζει με αγκωνιά τη ''βιτρίνα'' του παίκτη του Εθνικού.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 17-2-1992
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ελάχιστος κόσμος στις κερκίδες, βαριά βαριά 5.000 γαύροι. Τρίτη θέση στη βαθμολογία με γελοίες γκέλες, αντιολυμπιακή διαιτησία του γνωστού κυρίου Νικάκη από το Αγρίνιο, μπινελίκια επί δικαίων και αδίκων, κατάσχεση των εισπράξεων λόγω χρεών προς τη Ντυνάμο Κιέβου για τις μεταγραφές των Σοβιετικών, οι μετοχές της ΠΑΕ κάπου μεταξύ Μπανασάκη και λοιπών βαρδινογιαννικών τσάτσων, ο Χατζίδης να κράζει δημοσίως τους συμπαίκτες του ως ''κότες'' για το πώς παίζουν και το κοινό, οι ελάχιστοι πιστοί, να εκρήγνυνται για τη ρύθμιση.
 

 
ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΑΙ ΚΚΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΤΕ
 
Όταν εμείς λέμε ''όποιος τα βάζει με τον Θρύλο στοχοποιείται και απομονώνεται από το λαό του'', το εννοούμε. Όταν λέμε πως σεντράρουμε ΟΛΟΥΣ τους εχθρούς μας, εννοούμε ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ. Όχι ''όλους, εκτός από αυτούς που γουστάρουμε να ψηφίζουμε''. Μαζί με τα δύο μεγάλα -τότε- κόμματα, που εξυπηρετούσαν τα δικά τους συμφεροντα (η κυβέρνηση της Νέας Δημοπρασίας του Μητσοτάκη δεν ήθελε να συγκρουστεί με τον Βαρδινογιάννη και να της κολλήσει η ταμπέλα πως ευνοεί τον Ολυμπιακό, το γελοίο ΘΑΣΟΚ του Ανδρέα Θαθανδρέου και των λοιπών πασοκο-κηφήνων εκείνη την εποχή ήταν ικανό να πει ''έξω είναι νύχτα'' αν η ΝΔ έλεγε πως είναι μέρα, για λόγους αντιπολίτευσης), συντάχθηκε και το σταλινικό ΚΚΕ. Το κόμμα που είναι 500 χρόνια πίσω από τον ήλιο, με τα μέλη που δεν πάνε ούτε για χέσιμο αν δεν δώσει εντολή ο Περισσός, αποφάσισε πως ''είναι εναντίον του λαού η ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ Ολυμπιακός''. Γίνανε υπηρέτες του λαού οι σταλινικοί, που όπου κυβέρνησαν, πηδάει ο λαός από τα παράθυρα για να γλυτώσει...
 
5.000 γαύροι εκείνη τη μέρα στο Καραϊσκάκη, αλλά ΓΑΥΡΟΙ. Σωστοί και όπως πρέπει, να συμπεριφέρονται πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού και όχι το δικό τους, προσωπικό-κομματικό-πολτικό-κοινωνικό και σε κάθε περίπτωση ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ συμφέρον. Εντός γηπέδου πάντοτε. Εκτός γηπέδου, ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει. Φανταστείτε τώρα να πήγαινε κάποιος σε αυτούς τους γαύρους και να τους έλεγε τίποτε τέτοιο, τίποτε τέτοιο, ή τίποτε τέτοιο. Να'χαμε μια κάμερα να τραβάγαμε μόνο, για να γελάμε μετά...
 
Το σίγουρο είναι ένα. Στο Καραϊσκάκη με την κομματική του ταυτότητα ευπρόσδεκτος δεν είναι ΚΑΝΕΙΣ. Όπου κι αν ανήκει, δεξιά-αριστερά-κέντρο ή ό,τι άλλο υπάρχει. Τις κομματικές τους ταυτότητες τις αφήνουν όλοι απ'έξω και μετά μπαίνουν μέσα στο γήπεδο, γιατί μέσα ακούγεται μόνο το
 
ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΑΙ ΚΚΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΤΕ

Σχόλια

Εικόνα Son of Hoof

ΧΑΙΡΕΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ

Είμαι 35, διαβάζω λίγο καιρό το site και τα σχόλια και αποφάσισα να μπω στην παρέα σας και να μοιράζομαι κι εγώ μαζί σας όποτε μου επιτρέπει ο χρόνος τις σκέψεις μου. Δεν θα σχολιάσω κάτι συγκεκριμένο, διότι έχω δει ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι που αρθρογραφούν πολύ εμπεριστατωμένα και μου αρέσει το επίπεδο που υπάρχει και στα σχόλια. Θα πω τα πράγματα από τη δικιά μου υποκειμενική ματιά, έχοντας ζήσει όσα έχω ζήσει και όντας γαύρος μέχρι κόκκαλο.

Μεγάλωσα στα σκαλοπάτια και στα τσιμέντα του Καραισκάκη, ας είναι καλά ο πατέρας μου που με έβαλε στον σωστό δρόμο. Τότε μιλάγαμε για "πέτρινα" χρόνια. Θυμάμαι καλά όμως, ήμουν αρκετά μικρός και κάποια πράγματα χαράσσονται μέσα σου, ΠΟΣΟ μας μισούσαν. ΑΝΕΚΑΘΕΝ μου 'λεγαν οι παλιοί. Δε χρειαζόταν καν, έβλεπα πως σκυλιάζανε όλοι κατά του Θρύλου. Παρά λοιπόν το ότι δεν παίρναμε πρωτάθλημα, οι αντίπαλοι μας ήταν πάντοτε ενωμένοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενάντια στον κοινό τους εχθρό. ΕΜΑΣ. Θυμάμαι κατακτούσε πρωτάθλημα για εκείνα τα 9 χρόνια λαγός-κούλα και αμφότεροι ήταν ικανοποιημένοι κατά βάση που ΔΕΝ το πήρε ο Ολυμπιακός. Όμως πείσμωσα. Αποφάσισα να μην μιλώ πολύ με φιλάθλους ή οπαδούς άλλων ομάδων διότι συνήθως κατέληγε σε καβγά. Παρατηρούσα ταπεινά, είχα μια βαθιά και φανατική πεποίθηση ότι αν εγώ ήμουν σωστός σε αυτά που έκανα όσο μπορούσα και η ομάδα θα στρώσει, θα πάει μπροστά, θα κυριαρχήσει κάποια στιγμή ξανά στα γήπεδα. Φωνή αμείωτη, στις χαρές και τις λύπες, να γεμίζω το γήπεδο, χωρίς να ψάχνω δικαιολογίες σε περίπτωση ήττας και χωρίς να υπάρχει περίπτωση να γυρίσω από το γήπεδο και να μην έχει κλείσει η φωνή. Χωρίς ντουντούκες, χωρίς να λιώνω στην εξέδρα, έλιωνα μόνο για τον ΘΡΥΛΟ, κυνήγησα και κυνηγήθηκα, ΜΕΓΑΛΩΣΑ με τον ΘΡΥΛΟ.

Την ίδια ώρα οι εχθροί μας, με κύριους εκφραστές τους βαζελόφρονες, όχι απλά δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα, αλλά με θράσος συνέχιζαν να καλλιεργούν το μίσος εναντίον μας, νόμιζαν μέσα στο φτωχό κομπλεξικό κεφαλάκι τους οτι είναι κατα κάποιο τρόπο "ανώτεροι" -ίσως λόγω των ριζών του σωματείου τους , το "ευγενές" ΠοΑ-, θέλανε πάντοτε το κακό μας, φτάσαμε στο φαινόμενο σήμερα αρκετοί από δαύτους να νομίζουν βλακωδώς οτι γνωρίζουν τόσα πολλά, μέχρι και πως σκεφτόμαστε (για όποιον καταλαβαίνει τι εννοώ). Ύβρις.

Τα χρόνια άλλαξαν, η ζωή προχώρησε, ο τρισμέγιστος Σ. Κόκκαλης μπήκε στα πράματα και με εφαλτήριο το μπάσκετ -όπου στα χρόνια εκείνα δεν του κουνιόταν κανείς- μεταπήδησε στο ποδόσφαιρο και ξεκίνησε την δυναστεία κυριαρχίας που κρατά ως σήμερα χάρη και στον τιτάνα Β. Μαρινάκη... Δικαίωση είναι το συναίσθημα. Νέμεσις.
Δυστυχώς όμως για τους νεότερους σήμερα, που αποτελούν τον πυρήνα και την δυναμική της ομάδας μας, την ΦΩΝΗ στο γήπεδο, οι απανωτές σφαλιάρες στους αντιπάλους μας στον βασιλιά των σπορ καθώς και στα περισσότερα αθλήματα μιας και Ολυμπιακός σημαίνει να πρωταγωνιστείς ΜΟΝΙΜΑ όπου κι αν παίζεις, τους έχουν κάνει κάπως μαλθακούς και καλομαθημένους στις νίκες. Την ίδια ώρα, εξαιτίας και της τεχνολογίας, η αντιολυμπιακή προπαγάνδα ξεχειλίζει από κάθε μέσο και μάλιστα με μανδύα αντικειμενικότητας πολλές φορές (τρανό παράδειγμα η λαγεττα, το goal και άλλα συναφή). Επηρεάζει. Κυρίως τους μικρότερους οι οποίοι δεν έχουν την εξυπνάδα και την εμπειρία ακόμα να καταλάβουν το γενικότερο παιχνίδι που πάντα παίζουν τα μέσα. Πάντα ευνοούμαστε λένε, παράγκες έχουμε, ελέγχουμε το κατεστημένο. Με "αποδείξεις" κιόλας. Τι πέτυχαν; Εαν αδικηθεί ο Θρύλος σε κάποιο(-α) ματς σε οποιοδήποτε σπορ -ακόμα και κατ' επανάληψη- η αντίπερα όχθη αλλά και η γενική πλειονότητα θα το προσπεράσει κλασσικά, εικονογραφημένα, αβαβά, με γραφικότητα off the charts και εκφράσεις του τύπου "στο σπιτι του κρεμασμένου". Επειδή ο ΘΡΥΛΟΣ ακόμα και όταν αδικείται, συνήθως είναι καλύτερος και νικάει. Παράπλευρες απώλειες της εν λόγω κατάστασης μερικοί σύγγαυροι, οι οποίοι πιθανόν επηρεασμένοι από τις πολύχρωμες οπαδικά παρέες τους και το ιντερνετ, εκφράζουν απόψεις που δεν ταιριάζουν στον αληθινό ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Ειδικά όταν τους έχεις ΟΛΟΥΣ απέναντι σου.

Για να έρθουμε και στο μπάσκετ. Το αγκάθι που μας χαλάει την ηρεμία και το τελευταίο δεκανίκι των λαγών, πριν την ολοκληρωτική τους εξαφάνιση. Υπάρχουν πολλές προεκτάσεις του ζητήματος και όποιος έχει παίξει λίγο αυτό το σπορ, ξέρει ότι είναι ένα σπορ ψυχολογίας. Αυτά τα παραμύθια του στυλ κερδίζει πάντα ο καλύτερος σε αντίθεση με τη μπάλα κλπ είναι κουβέντες άσχετων. Μιλάμε για ομάδες με μικροδιαφορές. Δεν χρειάζεται να σε ευνοεί πάντα η διαιτησία εαν σε μια τεράστια πορεία αγώνων όποτε χρειάστηκες, ήταν κοντά σου. Και πως να μην ήταν. Σε μια χώρα που η "κουτσή Μαρία" (το πραγματικό πρόβατο) έχει γαλουχηθεί μέσα στο ψέμα για ΤΟΣΑ, μέσα σε αυτά και το ότι υπάρχει στον αθλητισμό μια μορφή κατεστημένου που ελέγχει ο Ολυμπιακός, παρωπίδες λαμβάνουν δράση και τα μάτια κλείνουν ερμητικά όταν συμβαίνει το αντίθετο. Δεν υπάρχει για τα λαμόγια καλύτερος τρόπος να καλύψουν τις "αλητείες που εφευρίσκουν", από το να κατηγορούν ψευδώς άλλους για τέτοιου είδους τακτικές. Το ότι και με συνενοχή της πολιτείας συμβαίνουν τα όσα εγκλήματα συμβαίνουν τόσα χρόνια στο μπΟχΑΚΑ και στο μπάσκετ γενικότερα για μένα αποδεικνύει -πέρα από τα παρσιφανή- και την μεγάλη επιτυχία του έργου των "μπαχαλάκηδων" τους. Τα πάντα είναι σχετικά και τα πάντα αλληλένδετα όταν μιλάμε για πολιτεία, αθλητισμό, συλλόγους, σωματεία, οπαδούς, λαϊκές μάζες. Δεν ισχύει το "άλλο το ένα-άλλο το άλλο" στα εγχώρια.

Οι νεότεροι Ολυμπιακοί θα πρέπει να ξυπνήσουν. Οι διοικήσεις μας σε όλα τα σπορ να είναι σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ. Οι παλαιότεροι και εσείς να βοηθήσουμε όλοι σε αυτό. Η λάσπη, η απαξίωση, η ισοπέδωση και τα ψέματα που επιστρατεύουν οι αντίπαλοι μας για να μας βλάψουν δε θα σταματήσουν ποτέ. Καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ των ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ, των ΜΟΝΩΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ .

Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας στο site.

ΑΔΕΛΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες φίλε. Πολύ ωραία τα λες.

Εικόνα megaritis7

Παιδιά γεια σας και από μένα
έμαθα την ύπαρξη του μπλογκ πριν από έναν χρόνο περίπου και από τότε πραγματικά έχω κολλήσει μαζί σας. το πρώτο site που μπαίνω όταν ανοίξει ο υπολογιστης και το τελευταίο πριν κλείσει. αν και το μπλογκ έχει ευρύτατη γκάμα άρθρων΄, αυτά που με συναρπάζουν είναι όσα αναφέρονται στα πέτρινα χρόνια. Είμαι γεννημένος το 1985( το πρώτο ματς του θρύλου που θυμάμαι, σαν όνειρο μάλιστα, είναι μια ξεγύριστη τεσσάρα στην ΑΕΞΑΡΑ τον σεπτέμβρη του 1991, 6 ετών παιδάκι τότε) και όπωσ καταλαβαίνετε τα παδικά μου χρόνια είχαν πολλές απογοητεύσεις ( στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον) , καζούρα από τους ακατανόμαστους , αλλά και παθολογική αγάπη για την ομάδα .Και όταν, επηρεασμένος από τον περίγυρο( οικογενειακό, κοινωνικό ΑΡΔΙΤΙΚΟ) τείνω προς την "βαζελοποίηση" ή "νεογαυρίζω¨ , όπως λέτε και εσείς,, θυμάμαι τις πίκρες , τις αδικίες, το κλάμα αυτών των χρόνων αλλά και την γλυκειά προσμονή για ένα πρωτάθλημα ( πρωταθληματάκι το λέμε σήμερα που το θεωρούμε δεδομένο) ΄και την αναμονή για τον επόμενο αγώνα μετά από κάθε αποτυχία και έρχομαι στα συγκαλά μου. Για αυτό τον λόγο θεωρώ την κατηγορία των άρθρων που αναφέρονται σε αυτήν την περίοδο πολλή σημαντική. Θυμήστε μας μάγκες για να μην ξεχάσουμε . γιατί αν δεν ξεχάσουμε , δεν θα αλλάξουμε.
Τώρα για τους πιο νέους από μένα ( νέος γαύρος πρέπει να θεωρούμε και εγώ ) , οι οποίοι δεν έχουν νιώσει την αποτυχία και φοβάμαι ότι γίναν ολυμπιακοί γιατί ο θρύλος κέρδιζει και όχι για όσα αυτή η ομάδα εκφράζει, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα , το οποίο δεν ξέρω πως μπορεί να λυθεί. Σε κάθε περίπτωση συνεχίστε την καλή δουλειά,ξεβρακώστε τους ΑΡΔακους προστατεύστε τον ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ .
Συγχαρητήρια ΜΑΓΚΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες φίλε. ''Παιδιά'' των πέτρινων είμαστε οι περισσότεροι εδώ μέσα...

Εικόνα apostolos gaganis

Πρωτα-πρωτα, επειδη μου ζητηθηκε τηλεφωνικα, να εξηγησω τί σημαινει το λατινικο << piscem natare doces >> πουχα γραψει σε χθεσινη αναρτηση του ΔΙΑ για το Μιλανο και τις << αντικειμενικες >> κωλοφυλλαδες, οπου παρατηρηθηκε ενα μικρο αλλα πραγματικο gridlock αποψεων, με αφορμη την εισοδο στην ιστοσελιδα ενος - πιθανοτατα - χαμαιλεοντοειδους και σιγουρα ενοχλητικου εντομου... Σημαινει: << μαθε στο ψαρι να κολυμπαει >> και αφορα οσους, ενω δεν εχουν τα προσοντα, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ - ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ; - ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ, ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...Τα εντομα αυτα κανονικα χρειαζονται... μυγοσκοτωστρα ( εκτος απο μαθηματα ελληνικων ), οπλο που δουλεψε τελικα χθες με την παραθεση ΣΩΡΕΙΑΣ αποδειξεων για τα λεγομενα του site, απο τον γνωστο...σερβιτορο. Αυτα ομως παθαινουν οσοι θελουν - ντε και καλα - να << μαθουν >> το RETM πως να κανει << σωστη αξιολογηση >>, χωρις να εχουν δει προηγουμενως τί γραφει η ταμπελα πανω απ΄την εισοδο του ιστοτοπου : Sic Hunt Leones! Του ποιου; Του RETM! Που αν εχει ΕΝΑ χαρακτηριστικο, ειναι οτι αποτελει ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ! Τεσπα, που λενε κι οι νεοτεροι...

Προχωρω στους Ακη Παναγιωταρα και Μοιρωτσο Βασιλειο...Δηλωνω με αληθινη συντριβη, οτι δεν τους ηξερα τους αγαπητους κυριους. Παραλειψη μου και μαλιστα μεγαλη! Μην ανησυχειτε ομως! Τους εμαθα και μαλιστα καλα... Αλλωστε, μην ξεχναμε οτι << εξ ονυχος τον λεοντα >>. Δεν χρειαζεται να δεις για καποιον ΟΛΟ του το βιογραφικο... Αρκει ενα αντιπροσωπευτικο του δειγμα, για να καταλαβεις καλα περι τινος προκειται... Εν προκειμενω λοιπον, παραπεμπω στην προσφατη αγορα εκ μερους μου της νεας, SUPER EXTRA-EXTRA-EXTRA LARGE οσχεοσακουλας και ανακοινωνω οτι εσπασα την...παρθενια της, με την αναγραφη των προαναφερθεντων κυριων...

Τελος, για τον κομματισμο και το ψευτο-οπαδηλικι στα γηπεδα...Και λεω ψευτο-οπαδηλικι, γιατι ακομα και αν εισαι πραγματικος οπαδος μιας ομαδας, αν αυτο το χρησιμοποιεις ΕΜΦΑΝΩΣ για ν΄αποκομιζεις προσωπικα, αλλα και γενικοτερα κομματικα, εκλογικα οφελη, τοχεις μπουρδελεψει το πραμα μαγκα! Το ξεφτισες και εχεις ξεφτισει και συ ( τοσο σαν ανθρωπος αλλα και οπαδος ) και το κομμα σου, στα ματια του κοσμου! Το βιολι αυτο, καποτε << επαιξε πολυ >>...ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΑΝΕ Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ...Σημερα οι καιροι ειναι αγριοι. Πολυς λαος ζει εναν εφιαλτη και τετοια καμωματα δεν εχουν - ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ - θεση! Κι αν υπαρχουν μερικοι, λιγοστοι πια, που σκεπτονται ακομη να το επιχειρησουν στις μερες μας, θα φανε γερο κραξιμο! Φωναχτο ή σιωπηλο. Αλλα που θα << φανουν >> και τα δυο εκει που πρεπει, οταν ελθει η ωρα.....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ.

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Απόστολε, επειδή προσωπικά μουρλαίνομαι παιδιόθεν με τα λατινικά, σ' ευχαριστώ για τα ερεθίσματα που μου έδωσες - να είσαι καλά. Λοιπόν:

Sus docet Minervam, ήτοι: Το γουρούνι διδάσκει στην Αθηνά (: στη θεά της σοφία) γράμματα! Όλοι καταλαβαίνουν για ποια ΑΡΔαστέρια λέγεται.

Ex ungue leonem, ήτοι (όπως το έγραψες): Εξ όνυχος τον λέοντα. Πού πάτε ρε ΑΡΔάκια να παίξετε;!

Εικόνα red apple

Γειά σου ρε Αποστόλη!