1.000 ΓΑΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΤΟ 1958



Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 1958. Για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ελλάδος της περιόδου 1957-58, ο Ολυμπιακός του μεγάλου Ούγγρου προπονητή Κέμενυ Τίμπορ, ανεβαίνει στην Δράμα για να αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα. Δεν θα είναι μόνοι τους οι παίκτες. Τα καραβάνια των γαύρων έφτασαν από παντού στο γήπεδο της Δόξας, για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί μία τεράστια νίκη με 2-1, που άνοιξε τον δρόμο για το πέμπτο σερί πρωτάθλημα της ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΤΟΥ '50.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 10-2-1958
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 11-2-1958
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-2-1958
 

 
Ας δούμε το πώς περιέγραψε το ταξίδι και τη μεγάλη νίκη του Θρύλου μας ο εκδότης-διευθυντής του ''ΦΩΤΟΣ'', Θόδωρος Νικολαϊδης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-2-1958
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ας δούμε και την ανταπόκριση του απεσταλμένου της ''Αθλητικής Ηχούς'' στην Δράμα, Άγη Βούρβουλη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 17-2-1958
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-2-1958
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Σύμφωνα με την ''Αθλητική Ηχώ'', τουλάχιστον 1.000 γαύροι βρέθηκαν στο γήπεδο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν και περισσότεροι. 12 πούλμαν έφτασαν στην Δράμα από Αθήνα-Πειραιά, στην εκδρομή του ΣΦΟΟΠ, ενώ από όλες τις γειτονικές πόλεις αρκετοί Ολυμπιακοί βρέθηκαν στο γήπεδο της Δόξας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί το εκπληκτικό για την εποχή και τη μακεδονική πόλη ρεκόρ των 12.500 κομμένων εισιτηρίων. Οι Δραμινοί οπαδοί προκαλούσαν συνεχώς τους παίκτες του Θρύλου πριν το ματς στην πόλη τους, αν και αρκετοί εξ αυτών τους χειροκρότησαν. Μετά το τέλος του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης, ενώ ένα πούλμαν με εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη, στο οποίο επέβαινε και ο απεσταλμένος της ''Ηχούς'', είχε ένα ατύχημα, ευτυχώς δίχως να πάθει κανείς το παραμικρό. Με τέρματα των Μπέμπη και Υφαντή, η ομαδάρα του Τίμπορ πήρε μία σπουδαία νίκη με 2-1. Ας δούμε την ενδεκάδα του Θρύλου σε αυτό το ματς.
 
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
 
ΡΩΣΣΙΔΗΣ
 
ΣΟΥΛΗΣ
 
ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ
 
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
 
ΚΟΤΡΙΔΗΣ
 
ΓΚΑΒΕΖΟΣ
 
ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ
 
ΥΦΑΝΤΗΣ
 
ΜΠΕΜΠΗΣ
 
ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ
 
Προπονητής ο αλησμόνητος Κέμενυ Τίμπορ, τον οποίον βλέπουμε σε μία φωτογραφία με δύο συντάκτες του ''ΦΩΤΟΣ'' και με την ιστορία του οποίου στην ομάδα μας θα ασχοληθούμε σε σειρά αναρτήσεων στο μέλλον.
 

 
Ας δούμε άλλη μία φορά τη φωτογραφία με τους γαύρους στην Δράμα, οι οποίοι έφτασαν στις 12 το μεσημέρι στη μακεδονική πόλη και με τα χίλια ζόρια κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέσεις ορθίων, ώστε να παρακολουθήσουν το ματς.
 

 
Το πανό γράφει ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΜΑΣ ΘΡΥΛΟΣ-ΙΣΟΒΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ''.
 
ΕΚΔΡΟΜΑΡΕΣ ΜΕ ΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΓΗΠΕΔΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1958, ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ''ΠΡΩΤΟΠΟΡΗΣΟΥΝ''.

Σχόλια

Εικόνα red apple

Με τις Ντακότες της ΤΑΕ... Ε ρε εποχές Θρυλικές, Γαύρικες

Εικόνα xristoforas

ΣΑΒΒΑ....ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΦΕΡΑΝ ΠΡΩΤΟΙ, ΤΑ ΠΛΑΚΑΤ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΔΕΝ ΛΕΓΑΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ,ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΠΛΑΚΑΤ ....ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΑΜΕ? ΞΑΝΑ.. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΤΙ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΟΙ (ΣΤΟ -ΑΙ Ο ΤΟΝΟΣ ΣΤΟ Ι..ΜΕΤΑ ΤΟ -ΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΠΠΑ) ?...ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙΣ!!!

Εικόνα savvas gridlock

Φόρη, τα βαζέλια φέρανε τα πάντα στην Ελλάδα. Καπνογόνα, πανιά, πλακάτ, φωτοβολίδες, κορεό, ό,τι γουστάρεις. Να τους λες ''ναι σε όλα'' να ξεμπερδεύεις, γιατί αν πας να συζητήσεις, θα καταλήξεις να τους κοπανάς με το τηγανόψωμο...

Εικόνα xristoforas

TIΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕ ΦΕΡΑΝΕ ΠΡΩΤΟΙ...ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΗΤΑΝ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕ ΦΕΡΑΝΕ ΠΡΩΤΟΙ...
ΜΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ.... ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΟΙ ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ...
ΜΑ ΤΟ ΝΑ ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ..ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ...ΕΕΕΕ..ΠΑΡΑΠΑΕΙ!!!!!!