Η ΤΣΟΝΤΑ ΤΩΝ ΒΑΖΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟ 1985



Το 1985 ήταν μία ''πολύ σημαντική'' χρονιά για τη Θεσσαλονίκη. Συμπληρώθηκαν 2300 χρόνια, λέει, από την επίσημη ίδρυσή της το 315 π.Χ.. Είναι πασίγνωστο πως το ''2.300'' είναι τρομερά σημαντικός αριθμός, που δεν γίνεται να προσπεράσει κανείς. Ταυτόχρονα βέβαια ήταν και χρονιά εκλογών για την Ελλάδα. Κυβέρνηση το ΘΑΣΟΚ του μέγα λαοπλάνου-παπατζή Ανδρέα Θαθανδρέου. Με πρωθυπουργική εντολή και συμμαχία Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, την οποία υιοθέτησε ο μέγας ΠΑΣΟΚάρχης Βαρδινογιάννης (θα την παρουσιάσουμε αναλυτικά σε σειρά αναρτήσεων στο μέλλον, αν και ήδη έχουμε ξεκινήσει εδώ), ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα της σεζόν 1984-85 στο ποδόσφαιρο. Η πρεμούρα των πασοκο-κηφήνων για τον εορτασμό της επετείου της ''συμπρωτεύουσας'' ήταν τόσο μεγάλη, που μέχρι και γραμματόσημα τυπώθηκαν ειδικά για την περίσταση.
 

 
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της βαθιάς πασοκοκρατίας, σαν σήμερα, 17 Φεβρουαρίου 1985, η ομάδα του Δημοσίου του Βορρά κατεβαίνει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-85. Πρώτος ο ΠΑΟΚ, τρίτος ο Ολυμπιακός στη βαθμολογία πριν το ματς.
 

 
Ο Ολυμπιακός του προπονητή Κέσλερ θα κερδίσει με 2-1 τον ΠΑΟΚ, μπροστά σε περίπου 60.000 θεατές, εκ των οποίων οι 3.000 ήταν Παοκτζήδες. Την επομένη του αγώνα όμως, θα διαρρεύσει μια ''πικάντικη'' είδηση.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19-2-1985
 

 

 

 
ΒΑΛΕ ΤΣΟΝΤΑ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ.
 
Με ανθοδέσμες και τσόντες υποδέχονταν οι άνθρωποι του ΠΑΟ την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, πριν το παιχνίδι της ομάδος της Θεσσαλονίκης με τον Ολυμπιακό. Βαρδινογιαννισμός και πασοκοκρατία στα ντουζένια τους. ''Ωραίες'' εποχές, αξέχαστες...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Και λέει ο κομμουνιστής Σκότσικ: ελάτε να δούμε την Παπαρήγα την καλή... (Απαράδεκτοι).

Εικόνα red apple

Τελικά, όλα ξεπληρώθηκαν με το πλήρωμα του χρόνου...Τώρα η τσόντα εκτυλίσσεται live και κάθε αγωνιστική