ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1992: ''ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΣΩΘΗΚΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ''



Την κατάσταση που επικρατούσε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός στις αρχές του 1992 την έχουμε δει (εδώ κι εδώ). Οι μετοχές κάπου μεταξύ Σαλιαρέλη, Μπανασάκηδων και λοιπών τσάτσων του Βαρδινογιάννη, τα χρέη να πνίγουν την ομάδα και ο κόσμος να βράζει αφού πέραν όλων αυτών, υπήρχαν και οι διαιτητικές σφαγές. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Παπαγεωργόπουλο (αυτόν που είναι τώρα φυλακή για τα λεφτά που παντελόνιασε από το Δήμο Θεσσαλονίκης) αποφασίζει να δώσει λύση και σε πρώτη φάση να σουτάρει τον απατεώνα Ανάργυρο, αφού το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που ήλεγξαν τα βιβλία της ΠΑΕ έφερνε στη φόρα όλες τις παρανομίες του. Το πρόβλημα όμως δεν θα λυνόταν, αφού και να έφευγε ο Ανάργυρος, θα εμφανιζόταν κάποιος άλλος Μπανασάκης. Έπρεπε να βγει μπροστά κάποιος δυνατός, ώστε να κοντράρει το Βαρδινογιάννη, που είχε στη σειρά καμιά 200αριά τσάτσους πρόθυμους να ορκιστούν δημοσίως για την ''ολυμπιακοφροσύνη'' τους, αλλά να ακολουθούν τις δικές του εντολές παρασκηνιακά. Το ''ΦΩΣ'' κυκλοφορούσε για μέρες με τίτλους όπως ''έρχονται οι εφοπλιστές με μπροστάρη τον Νταϊφά'', αλλά ο Νταϊφάς δίσταζε να μπει μόνος του, αφού τα χρέη ήταν υπέρογκα. Όλα αυτά μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 1992, μία από τις σημαντικότερες μέρες στην ιστορία του Θρύλου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 22-2-1992
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 23-2-1992
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 22-2-1992
 

 

 

 

 
Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ τελικά επέλεξε να μπει πρόεδρος ο Νταϊφάς στην αρχή, έπειτα από συνάντηση που είχαν στις 25 Φεβρουαρίου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 26-2-1992
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 26-2-1992
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 27-2-1992
 

 

 

 

 
Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, όπως λένε. Όταν ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ λέει ''θα κάνω τα πάντα για τον Ολυμπιακό, θα το δείτε'', τι άλλο μένει να ειπωθεί; Το ''ΦΩΣ'' τα είπε όλα.
 
ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΣΩΘΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
 

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έσωσε τον Ολυμπιακό από την καταστροφή και τον έκανε ξανά μεγάλον. Δόξα και τιμή στον Σωκράτη Κόκκαλη ΕΣ ΑΕΙ!

Εικόνα yiage

ΗΓΕΤΗΣ με τα ΟΛΑ του και ΟΠΑΔΟΣ συναμα!

Εικόνα nmavronas

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ - ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΕΓΙΣΤΟΣ!