Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ 1990



Έχουμε παρουσιάσει αρκετά άρθρα γύρω από την περιβόητη ρύθμιση χρεών του 1993, όπου σύμφωνα με τους αντιολυμπιακούς ''χαρίστηκαν πολλά δισ. δραχμές στο γαύρο''. Βήμα-βήμα ασχοληθήκαμε με την προπαγάνδα γύρω από τα χρέη προς την Τράπεζα Κρήτης, η οποία όχι απλώς δεν ζημιώθηκε από την εμπλοκή του τότε προέδρου της Κοσκωτά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά αντίθετα θησαύρισε και ενώ θα μπορούσε να πάρει όλα τα λεφτά της μεταγραφής Ντέταρι στην Μπολόνια το 1990, ώστε να ξεχρεώσουμε και να ησυχάσουμε όλοι, επέλεξε να μην το κάνει και να κλαίγεται μέχρι σήμερα πως ''μας χρωστάει η ΠΑΕ Ολυμπιακός''. Για τα χρέη προς τρίτους που παγώσανε δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε. Μόνον ένας καθυστερημένος θεωρεί πως το ''πάγωμα'' των χρεών ισοδυναμεί με ''χάρισμα'' των χρεών. Τα δικαστήρια έκριναν ποια από τα ''παγωμένα'' χρέη ήταν υπαρκτά και βεβαιωμένα. Αν κάποιος δεν δέχεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, μάλλον το έχει, αυτό, μέσα του. Μένει ένα κομμάτι της ρύθμισης του 1993 που δεν έχει καλυφθεί. Είναι το ΦΠΑ ορισμένων μεταγραφών που χαρίστηκε. Ποιων μεταγραφών όμως και τι ακριβώς ''χαρίστηκε''; Διαβάζουμε ένα χαρακτηριστικό ''σποτ'' του Κώστα Νικολακόπουλου από το ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' του 1990 (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στη φωτογραφία, για να διαβαστεί άνετα το περιεχόμενό της).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 19-7-1990
 

 
Καταλάβατε τώρα το τι ''χαρίστηκε'' στον Ολυμπιακό, σούργελα αντιολυμπιακοί; Τα λεφτά που απαιτούσε η Εφορία αφορούσαν μεταγραφές που όχι απλώς δεν έγιναν με κέρδη για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά ο Κοσκωτάς είχε δώσει και λεφτά από πάνω, για να πάρουν άλλοι πρόεδροι τους παίκτες μας. Μιλάμε για ''σκάνδαλο'', όχι αστεία...
 
Όποια καριόλα διαβάσει όλα αυτά τα άρθρα και συνεχίσει να κάνει λόγο για ''χάρισμα των χρεών στο γαύρο'', είτε είναι βλαμμένος, είτε στημένος και εμπαθής. Εκτός αν έχει επιχειρήματα και στοιχεία που αντικρούουν τα δικά μας τεκμήρια. Αν έχει, ορίστε. Αν δεν έχει και απλώς σπιλώνει τον Θρύλο, θα αντιμετωπίζεται αναλόγως.

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΣΑΒΒΑ ΧΡΕΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΣΑ! ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΤΑΡΙ ΧΡΕΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ... ΦΟΡΟ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! ΑΣΣΥΛΗΠΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΓΡΑΜΜΗΣ" ΤΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ1 ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ!

Εικόνα savvas gridlock

Στην Παλληνάρα η Γραμμή, ε; Λύσσαξαν οι νταβατζήδες Μπόμπολας-Τεγόπουλος-Λαμπράκης με τις εγκαταστάσεις του Κοσκωτά τότε, και ''τι θα γίνουν'' και ''κρίμα να πάνε χαμένες''. Ο Κοσκωτάς ήταν κλέφτης και οι νταβατζήδες ήσαντο τίμιοι εκδόται. ΟΥΣΤ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ...