ΚΕΜΕΝΥ ΤΙΜΠΟΡ PART 2



Συνεχίζουμε από εδώ. Τέλη Απριλίου του 1958 σκάει σαν βόμβα η είδηση. Παρά τις επιτυχίες, ο Ολυμπιακός δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Ούγγρου προπονητή για την επόμενη σεζόν (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα, για να διαβαστούν πιο άνετα οι φωτογραφίες).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-4-1958
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
''Κατάπληξη προκάλεσε η στάση του Ανδριανόπουλου'', σύμφωνα με το ''ΦΩΣ'' που περίμενε να στηριχθεί ο προπονητής από τον ποδοσφαιράνθρωπο πρόεδρό μας. Μία εβδομάδα αργότερα, κυκλοφορούν νέες φήμες πως το συμβόλαιο του Τίμπορ θα ανανεωθεί.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 5-5-1958
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 6-5-1958
 

 

 
O Mάιος του 1958 είναι ένας μήνας με αρκετές επιτυχίες για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, με αποκορύφωμα τις δύο πεντάρες επί του Πανιωνίου και της Δόξας Δράμας, πολύ ισχυρών ομάδων εκείνη την εποχή. Οι παράγοντες που δεν θέλανε τον Τίμπορ, όμως, δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Προσπαθούν να συγκαλέσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, με αφορμή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Ολυμπιακού κ. Καρύδη, αλλά αποτυγχάνουν. Η διοίκηση έχει εκτεθεί, αφού τρεις σύμβουλοί της, Καρύδης-Ντάνος-Κουκουλάς, έχουν ανακοινώσει στον Τίμπορ την επέκταση της συνεργασίας τους και αυτή η απόφαση έχει καταχωρηθεί στα πρακτικά του Δ.Σ. του Ολυμπιακού. Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ προς το παρόν στηρίζει τον Τίμπορ, ίσως επειδή όλα είναι ανοιχτά σε Πρωτάθλημα-Κύπελλο και η ομάδα πρέπει να πετύχει τους στόχους της.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 26-5-1958
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο κόσμος του Θρύλου βράζει με όσα βλέπει, ειδικά μετά από ένα φιλικό με την βραζιλιάνικη Μπανκού, οι άνθρωποι της οποίας αποθεώνουν τον Θρύλο ως την καλύτερη με διαφορά ελληνική ομάδα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 29-5-1958
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2-6-1958
 

 
Μία εβδομάδα αργότερα, μετά την ήττα του Θρύλου από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, θα αποκαλυφθεί ο ρόλος αυτών των παραγόντων (ύποπτη η στάση και αρκετών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αυτοί παίκτες θα ακούνε τα ίδια από αρκετούς γαύρους και τα επόμενα χρόνια, με το ''βαλιτσοφόρο'' και τη Χούντα που έφαγε τον ΜΠΟΥΚΟΒΙ, σε συνεργασία με τους ίδιους πάνω κάτω παράγοντες που πρωτοστατούσαν στο φάγωμα του Τίμπορ). Πανηγύρια, επευφημίες στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και ''βάλ'τε τους κι άλλα γκολ'', μόνο και μόνο για να απαξιωθεί στα μάτια των γαύρων οπαδών ο προπονητής Τίμπορ και να ''δικαιωθούν''. Ο ΣΦΟΟΠ στο Πασαλιμάνι είναι έτοιμος να εκραγεί.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 9-6-1958
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Το σκηνικό είχε στηθεί, η γκιλοτίνα ήταν έτοιμη και το κεφάλι του Τίμπορ έμοιαζε έτοιμο να πέσει. Όπως θα δούμε στην επόμενη σχετική ανάρτηση, οι παράγοντες καθάρισαν σαν αβγό τον Ούγγρο...