ΠΟΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ



Σε λίγες μέρες θα ανοίξουμε για τα καλά το φάκελο ΜΠΟΥΚΟΒΙ και το τι ακριβώς συνέβη το 1967, όταν και έφυγε από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ο ανυπέρβλητος Ούγγρος. Κομβικό ρόλο σε αυτήν την ιστορία έπαιξε ο τότε κυβερνητικός επίτροπος του Ολυμπιακού, διορισμένος από τη Χούντα, στρατιωτικός Πότης Ηλιόπουλος. Ο Πότης ήταν Ολυμπιακός και η κόρη του ήταν αθλήτρια του Θρύλου. Το θέμα όμως δεν είναι το αν ήταν Ολυμπιακός (που ξαναλέμε ότι όντως ήταν), αλλά το τι έκανε για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Την ίδια περίοδο, κυβερνητικός επίτροπος στον ΠΑΟ ήταν ο Κίτσιος (ταυτόχρονα ήταν και αναπληρωτής ΓΓΑ, πίσω από τον Ασλανίδη). Το αντίπαλο δέος του Κίτσιου λοιπόν, σύχναζε σε γιορτές του ΠΑΟ εκείνα τα χρόνια. Τη γιορτή για τα 60 χρόνια (λέμε τώρα...) του ΠΑΟ το Φεβρουάριο του 1968, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της Πανάθας ο Υπουργός της Χούντας Μακαρέζος, την έχουμε δει. Ας δούμε πιο προσεκτικά την στάση του κυβερνητικού επιτρόπου του Ολυμπιακού σε αυτήν την εκδήλωση.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-2-1968
 

 
Πιο καθαρά.
 

 
Ας τον δούμε και σε φωτογραφία με το τριφύλλι στο στήθος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-2-1968
 

 
Πρόεδρος της ΕΣΑΠ (της σημερινής Superleague, ας το πούμε έτσι), κυβερνητικός επίτροπος στον Ολυμπιακό και με τριφύλλι στο στήθος σε γιορτή του ΠΑΟ. Αυτούς τους ανθρώπους έβαζε η Χούντα να διοικήσουν τον Θρύλο. Η τριανδρία Μπουζάκη-Παπαποστόλου-Ηλιόπουλου, που αντικατέστησε τη διοίκηση ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (ο Πότης συνυπήρξε με τον ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ για 7 μήνες), ευθύνεται για την απώλεια του Κούδα, δεν έκανε τίποτε για να κρατήσει το μεγάλο ΜΠΟΥΚΟΒΙ (που υποτίθεται έφυγε επειδή του κάνανε πόλεμο μέλη της διοίκησης ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, κάτι αληθές, αλλά μόνο εν μέρει, αφού σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική εικόνα), ενώ μετέτρεψε τον κραταιό πρωταθλητή Ολυμπιακό της περιόδου 1965-1967 σε μικρομεσαία ομάδα, φέρνοντάς τον στα πρόθυρα του υποβιβασμού 3 χρόνια μετά. Φυσικά ο Πότης εξαφανίστηκε μετά το 1971 που μπήκε δυναμικά στον Ολυμπιακό ο μέγας ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Μιας και κάπου αναφέρθηκε, να το συμπληρώσουμε:
Η κόρη του Πότη Ηλιόπουλου, που ήταν πρωταθλήτρια της κολύμβησης με τον Θρύλο, ήταν η Κούλα Ηλιοπούλου, συναθλήτρια (στη δεκαετία του 60) του Δημήτρη Καρύδης, των αδελφών Κώστα και Βαγγέλη Κοσκινά, της Καίτης Μπαξεβανέλη και του Τέρη Κουτουμάνη.

Εικόνα tasos

Νά πούμε όμως ότι αυτοί οι πρωταθλητές τής δεκαετίας τού 60 γέμιζαν μέ φιλάθλους τό Ολυμπιακό κολυμβητηριο στό Ζάπειο, μαζί μέ τούς πολίστες καί τούς αθλητές τών καταδύσεων.

Εικόνα tasos

Πολλές φορές σκέπτομαι ότι μέ τόσο σπρώξιμο,τέτοια μέσα -βασιλειάδες γεν. αρχηγοί,χούντες, χαρισμένα γήπεδα, χαρισμένα πρωταθλήματα,χαρισμένα χρήματα,αρδ,- και όμως πόσο πίσω καί πόσο μικρή είναι η ομαδα τής αλογοτροφής σέ σχέση μέ τό θρύλο.
Ευχαριστούμε γιά τά ντοκουμέντα.

Εικόνα savvas gridlock

Αυτό που λες είναι και το κύριο επιχείρημα αντιολυμπιακών-βαζελόγαυρων. ''Αφού σας/μας κυνηγάνε τόσο πολύ όσο λέτε, γιατί ο Ολυμπιακός παίρνει τα περισσότερα πρωταθλήματα;''. Έλα ντε. Γιατί τα παίρνει άραγε; Μήπως επειδή τα αξίζει, αφού κάνει τις μεγαλύτερες επενδύσεις;

Εικόνα tasos

Γιατί ισχύει αυτό πού έχει γράψει ο Δ.Χαριτόπουλος."Όλα μπορείς νά τά δείς καί νά τά κάνεις στόν Πειραιά , όλα εκτός από ένα, τόν ζόρικο" Μέ τήν ευρεία έννοια.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Κύριε Σάββα, να ανοίξει και ο φάκελος "μπασκετικά όργια" της χούντας. Νομίζουν οι περισσότεροι ότι οι ομορφιές του Τράκη και του σωλήνα γίνονται το πρώτον στις μέρες μας.. Αμ δε, είχαν δασκάλους καλούς από τότε οι παυλοθανάσηδες!

Εικόνα savvas gridlock

Όλα θα γίνουν, αρκεί να μην με ξαναπείς ''κύριε''. Άκου ''κύριε''. Εξ άλλου στα εβραϊκά το Σάββας σημαίνει ''κύριος'' (πουλάω πρόλογο τώρα ότι ξέρω πράγματα, κατάλαβες...). Είναι σαν να λες κάποιον ''κύριε mister''.

Εικόνα μαουνιέρης

Προφανώς ετυμολογείς όπως... θέλεις! (Το υπονοείς μεν, αλλά δεν το γράφεις καθαρά!). Για κάθε ενδεχόμενο, το "Σάββας" έχει εβραϊκή ρίζα: από την ίδια ρίζα κατάγεται και η λέξη "Σάββατο". Σημαίνει "ανάπαυση", "ξεκούραση". Χαίρε!

Εικόνα μαουνιέρης

Συμπληρώνω: Το "Σαββαώθ", που είναι όνομα για τον Θεό (όπως το Ελοχείμ, το Αδωνάη κ.τ.ό.), σημαίνει "Κύριος αναπαυόμενος!" (τουτέστιν έχει...ρεπό!). Ξαναχαίρε!

Εικόνα μαουνιέρης

Ξανασυμπληρώνω και κλείνω: Το "Σαββαώθ" αποδίδεται και ως "Κύριος τών δυνάμεων". Έχει και άλλες (δυνητικές / ερμηνευτικές) σημασίες. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι οι Εβδομήκοντα, αυτά τα πολύγλωσσα τσακάλια, το άφησαν αμετάφραστο. Ακριβώς διότι είναι πολυσήμαντο και δυσμετάφραστο.

Πάω να φτιάξω έναν φρέντο.
Δεν θα σου / σας τα ζαλίσω άλλο.
Θα σκεφτώ και καμμιά φάση με τον Αργυρούδη και θα την καταβρώ.

Εικόνα savvas gridlock

Οι Εβδομηκοντα, αυτα τα λαμογια του Κρονιου γενους, που μετεφραζαν ο,τι ηθελαν, οπως ηθελαν. "Ποιησωμεν Ελοχιμ, ουρανο και γη" γραφει η Γενεσις, δηλαδη οτι ο Θεος θα δημιουργησει τους Ελοχιμ, τον ουρανο και τη γη, "θα δημιουργησουμε εμεις ο Θεος τον ουρανο και τη γη", μετεφρασαν αυτοι, μονο και μονο για να αποκρυψουν την υπαρξη των Ελ και να μην παρει ελπιδα το ανθρωπινο γενος. Ευτυχως που βρεθηκαν στις μερες μας τα "Χαλκινα Βιβλια" κι εμαθε ο κοσμος την αληθεια.

Εικόνα μαουνιέρης

Ωρέ (που λέμε και στην Κέρκυρα), αν δεν ήξερα τί όντως πρεσβεύεις, θα με έπειθες! Είσαι φοβερός!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Μμμμ...εχουμε ΟΙΣΤΡΟ βλεπω κι απο πολλες μεριες...Σκεψου ν΄αρχισει και το πρωταθλημα...

Εικόνα μαουνιέρης

Οίστρο!... και δεν τσιμπάει, αλλά δαγκάνει (με άλφα)! Χαίρε!

Εικόνα savvas gridlock

Μετά από αυτό το σχόλιο για τα εβδομήκοντα λαμόγια, που παραχάραξαν την παγκόσμια ιστορία, ήμουν σίγουρος για το τι θα γίνει. Πάλευα όλο το πρωί να κάνω την ανάρτηση για το Κύπελλο του 1963 με τον Πιερικό και τα κατάφερα μόλις τώρα, αφού ο server μας έκανε νερά. Λύσσαξαν τα τσιράκια της Λίλιθ με τις αλήθειες που γράφτηκαν και έβαλαν μπροστά όλα τους τα όπλα για να ρίξουν το site. Μας έκλασαν μια μάντρα. Δεν μασάμε Γιώργαρε. Ο Πολέμαρχος γαρ εγγύς και θα τους τσακίσει στο Αραντίς οσονούπω...

Εικόνα μαουνιέρης

Με πόσα λάμβδα γράφεται το Αραντίς!

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Χαχαχα.. Ένδειξη σεβασμού η προσφώνηση! Δεκτός ο "πρόλογος" μιας και αγνοούσα την πληροφορία.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Έτσι πρέπει να βγαίνουν όλα στη φόρα, για την τακτική της χουντοβαζέλας και τον εκ των έσω διαρκή πόλεμο που διεξήγαν οι βάζελοι στην ομαδάρα του μπούκοβι. Την ίδια εποχή τα ίδια συνέβαιναν και στο τμήμα μπάσκετ, που μας έκλεβαν το ένα πρωταθλημα πίσω από το άλλο, τιμωρώντας τους καλύτερους παίκτες μας και διορίζοντας είτε το ΑΕΚ είτε τον ΠΟΑ πρωταθλητές. Κύριε Σάββα, αν έχετε στοιχεία, καλό θα ήταν να διαβάζαμε και ανάλογα άρθρα για τα "μπασκετικά όργια" (σας θυμίζει κάτι..;) του βάζελου επί χούντας.

Εικόνα savvas gridlock

Έχουμε βάλει κάποια πράγματα.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120720/pao-fintes-ekso-oi-kl...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130331/klemmeno-protathlima-...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140212/klemmeno-bazelo-prota...

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη όμως, έχεις δίκιο. Θα το επισπεύσουμε.