ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΤΩΡΑ Ο ''ΤΙΓΡΗΣ''



Συνέντευξη Τύπου στην ''Αίγλη'' του Ζαππείου έδωσε πριν λίγη ώρα ο ''τίγρης'' της φάπας και των Friskies, κύριος Δημήτρης Μελισσανίδης. Έχει πει φοβερά και τρομερά πράγματα, με τα οποία μόνο να γελάσει μπορεί κανείς. Παραθέτουμε ενδεικτικά τα παρακάτω.
 
Μελισσανίδης «Αν δεν μας δώσει η κ. Δούρου τα χρήματα, που δεν νομίζω να μη τα δώσει, γιατί όλα είναι νομότυπα, είναι ξεκάθαρο πως δεν θα θέλει να γίνει το γήπεδο. Δεν μπαίνω σε πολιτικά παιχνίδια». 
Μελισσανίδης: «Το οικονομικό θεμα το είπαμε: ένα κονδύλι υπάρχει της Περιφέρειας. Τα υπόλοιπα ένα 85% έχουν εξασφαλιστεί. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις γραφειοκρατίες. Να πάρουμε μαζί μας τον Δήμο και την Περιφέρεια και μετά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα:
Τη χρήση θα την έχει η Δικέφαλος ΑΕ. Ιδιοκτησιακά θα την έχει η Ερασιτεχνική.
Στο τέλος ο πρόεδρος της ΑΕΚ διάβασε μία επιστολή που του εστάλη από... προέδρο συλλόγου οικολόγων που του έγραφε ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο ΣτΕ, αλλά θα πρέπει να τα... βρούν με κάποια χορηγία... 

 
Είτε δίνει τα λεφτά η Περιφέρεια λοιπόν για γήπεδο που θα ανήκει στην ΑΕΚ, είτε γήπεδο δεν γίνεται. Ποιος ήταν ο λόγος όμως που αποφάσισε σήμερα ο λαθρέμπορας Μελισσανίδης να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου; Αντιγράφουμε από το site της εφημερίδας ''ΚΟΝΤΡΑ''.
 
Ο αγώνας που δίνει τα Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών ενάντια στα σχέδια της οικογένειας Μελισσανίδη για την κατασκευή ενός «γηπέδου» που θα καταστρέψει το άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, που έχει ως στόχο να αλώσει το Αλσος και ν’ αναπτύξει σ’ αυτό ασύδοτη εμπορική δραστηριότητα, συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα.
Είναι γνωστό ότι στις 3 Ιούλη ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καταψήφισε και το άρθρο 81, το οποίο ως τότε υποστήριζε, μετά από παρασκηνιακή συμφωνία που πραγματοποίησαν ηγετικά στελέχη του με τον Μελισσανίδη. Πρόκειται για το άρθρο με το οποίο ξεκινάει το ξήλωμα και η καταστροφή του Αλσους της Ν. Φιλαδέλφειας, που είναι από τους λίγους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική υποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που  εκ των πραγμάτων δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη συγκυβέρνηση, οι βουλευτές της οποίας ψήφισαν μεν ασθμαίνοντας υπέρ του επιχειρηματικού σχεδίου του Μελισσανίδη, όμως αντιλαμβάνονταν ότι με την απόφασή τους αυτή, που στερούνταν ακόμη και της στοιχειώδους αστικής νομιμότητας, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου. Κι όλ’ αυτά με μεγάλο ρίσκο, καθώς είναι από δύσκολο έως αδύνατο να βρει ο Μελισσανίδης τα απαιτούμενα κεφάλαια για να κατασκευάσει ένα γήπεδο-εμπορική επιχείρηση.
Γι’ αυτό και αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου φαίνεται πως βάζει μπροστά ένα σχέδιο διαφυγής από την κατασκευή ενός γηπέδου-εμπορικής επιχείρησης που θα καταστρέψει ένα βασικό πνεύμονα της Αθήνας.
Στις 17 Ιούλη του 2014, κατέθεσε νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας». Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που «ξεπατώνει» τα δάση στην Ελλάδα, όμως η συγκυβέρνηση δεν τόλμησε να εισάγει και σ’ αυτό καμία από τις αντι-αλσικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στις αντιδασικές ρυθμίσεις αυτού του νομοσχεδίου θα αναφερθούμε αναλυτικά σε άλλο δημοσίευμά μας. Επί του παρόντος, θα περιοριστούμε μόνο στα άρθρα 58 και 59, που αφορούν αποκλειστικά τα άλση και τα πάρκα.
Θυμίζουμε, ότι με το νομοσχέδιο για τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης:
Πρώτον, παραχωρούνται έξι στρέμματα του Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας για την κατασκευή του γηπέδου Μελισσανίδη. Η παραχώρηση γίνεται με το νομοσχέδιο, χωρίς να προβλέπεται η έκδοση των απαραίτητων διοικητικών πράξεων.
Δεύτερον, αίρεται ο δασικός και αναδασωτέος χαρακτήρας αυτών των έξι στρεμμάτων, ο οποίος προβλέπεται με απόφαση που ισχύει από το 1934 (δεύτερη στην σειρά), με την οποία ολόκληρη η έκταση του Αλσους έχει κηρυχθεί αναδασωτέα. Η απόφαση αυτή καταργείται για την έκταση των έξι στρεμμάτων, χωρίς να προηγηθεί η προβλεπόμενη διοικητική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Τρίτον, παραχωρείται το 5% της έκτασης του Αλσους για την κατασκευή του γηπέδου-εμπορική επιχείρηση.
Τέταρτον, όλα τα άλση μετατρέπονται σε Μητροπολιτικά Πάρκα, με σκοπό να γίνουν βορά στις ορέξεις των καπιταλιστών.
Με τις διατάξεις του δασοκτόνου νομοσχεδίου, που από σήμερα αρχίζει να συζητιέται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, δεν επιτρέπονται παραχωρήσεις άλσους για την κατασκευή γηπέδου, δεν επιτρέπεται η επέμβαση σε άλση και πάρκα για την κατασκευή γηπέδων, δεν προβλέπεται η μετατροπή των αλσών σε Μητροπολιτικά Πάρκα, ενώ η εξαίρεση εκτάσεων ή τμήματος εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες προβλέπεται να γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όταν έχει ολοκληρωθεί η αναδάσωση και όχι βέβαια για να παραχωρηθεί αυτή η έκταση για την κατασκευή γηπέδων. Ολες αυτές οι διατάξεις συμπεριλαμβάνονται στα άρθρα 58 και 59 του δασοκτόνου νομοσχεδίου.
Το δασοκτόνο νομοσχέδιο κατατέθηκε χωρίς να συμπεριληφθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που αφορούν την επιχείρηση Μελισσανίδη. Θα έπρεπε υποχρεωτικά να συμπεριληφθούν, γιατί με αυτό το δασοκτόνο νομοσχέδιο γίνεται κωδικοποίηση όλων των επιτρεπόμενων επεμβάσεων στα δάση και στις δασικές εκτάσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 45-61 του βασικού νόμου για τα δάση (νόμος 998/1979).
Πρέπει να σημειωθεί, ότι στο δασοκτόνο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται το άρθρο 21 του νόμου 4269/2014 (Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός), που συζητήθηκε και ψηφίστηκε ως κατεπείγον νομοσχέδιο και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 28.6.2014. Με το άρθρο αυτό, που είναι καθαρά αντισυνταγματικό, προβλέπονται οι λεγόμενες «επεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα» σε δάση και δασικές εκτάσεις, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται γήπεδα. Κάλλιστα, λοιπόν, θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να εισαχθούν και οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Αν το δασοκτόνο νομοσχέδιο ψηφιστεί όπως εισήχθη στη Βουλή (η συζήτησή του άρχισε σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου), αυτό θα σημαίνει ότι η συγκυβέρνηση κάνει πίσω από τις διατάξεις που ξεπατώνουν τα άλση και τα πάρκα, γιατί πρώτον δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των σοβαρών γεγονότων στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεύτερον συνειδητοποίησε ότι ο Μελισσανίδης δεν έχει και δεν μπορεί να βρει τα αναγκαία κεφάλαια για να χτίσει το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση.
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή τροπολογίες που να εισάγουν τις «διατάξεις Μελισσανίδη» δεν εισήχθησαν και δεν μπορούν να εισαχθούν, γιατί θα είναι εκπρόθεσμες (οι τροπολογίες, για να είναι εμπρόθεσμες, πρέπει να κατατεθούν τρεις μέρες πριν την έναρξη της συζήτησης). Μπορεί, βέβαια, να εισαχθούν τρεις μέρες πριν την έναρξη της συζήτησης στο Τμήμα. Θα δούμε, λοιπόν, τι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τονίσουμε ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 58 και 59 του δασοκτόνου νομοσχεδίου επιβεβαιώνουν με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, ότι οι υπέρ Μελισσανίδη διατάξεις του νομοσχεδίου για τα Ρυθμιστικά Σχέδια είναι προδήλως παράνομες και αντισυνταγματικές.
 
Τι έγινε ρε λαθρέμπορα Μελισσανίδη; Τελειώνουν οι σύμμαχοι; Μέχρι και ο Αντωνάκης σε παρατάει, μετά το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Alexis; Κατάλαβαν ακόμη κι αυτοί που πίνανε νερό στο όνομά σου πως δεν θα βάλεις φράγκο για το γήπεδο, ''επενδυτή'' με το στόμα; Ψήσε το Σαμαρά να παρατείνει τη δυνατότητα για λαθρεμπόριο καμιά δεκαριά χρόνια ακόμη, μπας και σωθείς...
 
Υ.Γ. Όλως τυχαίως σήμερα η Ψ-Ώρα, που είναι ''κοντά στο Μελισσανίδη'', είχε το παρακάτω χτύπημα στο πρωτοσέλιδό της.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ 24-7-2014
 

 
Τέτοια να λέτε στον κόσμο σας για να μην σας πάρει με τις πέτρες, δημοσιογραφάρες της Ψ-Ώρας. Αράξτε εσείς να περιμένετε τον Κορέα να σας σώσει με τα ψευτο-στοιχεία του και μετά που θα κάτσετε στον άξονα, ρίξτε τα όλα στα Νεφελίμ που σας καταδιώκουν.

Σχόλια

Εικόνα antifaathens

Πολύ καλό άρθρο απλως πρέπει κάποια στιγμή να πούμε και την ιστορία τ νιάου...λογο εππαγγελματος μπορβ μα σ πω πολλά...τεσπα το θέμα είναι αν και εγώ διαφωνω αε Πάτρα πολλά με το βαγγελα τον θεωρώ παραχαραχτη της ιστορίας τ Ολυμπιακού με διαφορα που κάνει....οφείλω όμως τίμια να αναγνωρίσω ότι λεφτά περήφανα έδωσε στο Κόκκαλη για το θρύλο δεν τον έριξε για να το πάρει τσάμπα...το μόνο εύκολο θα ήταν αυτο...και επίσης ότι βγηκε μπροστά...εδω θεωρώ ότι παίζει απο πίσω παιχνίδια γιαθτο βγηκε,μπροστά εξου ναι,δήμαρχο Πειραιά λιμάνι,κόσμο κτλ..αλλά και αλλη για διάφορους λόγους θα βγαίναν μπροστά και δεν βγήκανε..με το καλό να φτιάξει,γηπεδο και να πάρουμε εισητιρια( για όσους θυμούνται δεν ειναι και τίποτα η νέα Φιλαδελφεία) να δωσουμε και εμείς,δυσκολο έως απιθανο αυτό για μένα αυτό για τα βρίσκουμε τα αφεντικά όταν πρεπει
..και μα τα πούμε τους απο κοντά..
....(μετά τα στενά τ γκυζι-ζωγράφου-κτλ τα καλύτερα πάρτι γίνονται στα νέα Φιλαδέλφεια)

Εικόνα savvas gridlock

Στον Ολυμπιακό ως τώρα ο Μαρινάκης βάζει λεφτά, έχει εξυγιάνει τα ταμεία μας και είναι απόλυτα πετυχημένος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το αν χρησιμοποίησε τον Ολυμπιακό για να ανέβει πολιτικά ή για να κονομήσει μέσω τρίτου δρόμου, θα το δούμε στην πράξη, από τη θητεία της παράταξης Μώραλη στο Δήμο Πειραιά. Ως τώρα πάντως βλέπω μία απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να πουλήσει το Λιμάνι και το Μώραλη με το Μαρινάκη να ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Ο Μώραλης το είπε και από κοντά στο Σαμαρά προχθές. Αν ο Μελισσανίδης βάλει λεφτά και επενδύσει στην ΑΕΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα τον σεβαστούμε εδώ πέρα, όπως σεβαστήκαμε το Σαββίδη που έβαλε μέχρι στιγμής 30 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ (ασχοληθήκαμε μαζί του μόνο όταν άρχισε να σαλιάζει εις βάρος του Θρύλου). Ως τώρα ο Μελισσανίδης ''επενδύει'' με το στόμα και με λεφτά της Περιφέρειας Αττικής, δηλαδή με δικά μας λεφτά.

Εικόνα Romain

Πολυ καλα τα ειπε ο Γαβαθιωτης.

Ποια η θεσμικη θεση του Νιαου στην ΠΑΕ ή στον Ερασιτεχη κουλα?
Βγαινει και κανει δηλωσεις σαν τι? Κανει συναντησεις επι συναντησεων με τον "Υπουργο Μανιατη" αλλα με ποια ιδιοτητα?
Πως τον δεχονται οι υπουργοι? Ουτε μελος δεν ειναι στις διοικησεις της ΠΑΕ και του Ερασιτεχνη.
Γιατι φοβαται/αποφευγει να γινει ακομη και απλο μελος της διοιτησης?
Ασε για τους μπροστινους και πισινους. Δεν εχουν ουτε τσιπα? Δεν ντρεπεται ο προεδρος της ΠΑΕ (ποιος ειναι?) να ειναι σαν γλαστρα και να εχει ενα Νταλαβεριτση λαθρεμπορα να κανει κουμαντο χωρις να ειναι ουτε απλο μελος?
Ασε για τους οπαδους της κουλας που οχι μονο πινουν νερο στ ονομα του Νιαου αλλα για χαρη του τρομοκρατουν και λιτσαρουν κοσμο, και σε λιγο θα προσκηνησουν και τον "βατραχο".

Οσο για λεφτα ειναι σιγουρο οτι δεν θα βαλει ουτε τα 300 χιλιαρικα για το μετοχικο κεφαλαιο της ΠΑΕ. Ποσο μαλλον τα 100 εκ. για το γηπεδο. Η Δουρου δεν ειναι τρελη να του δωσει 20 εκ. Εκτος και αν ο "τεραστιος" Σγουρος δεν παει φετος διακοπες και αποφασισει να "δουλεψει" εξτρα για την "περιφερεια".

Εικόνα ALEXIS7GER

Σε μία προσπάθεια συγκερασμού μορφών τέχνης ( πίσω και σε έφαγα Ανδρέα ΠΟΙΗΤΗ χαχα ) θα κρώξω το εξής πόνημα..ΝΙΑΟΥ ΨΙΨΙΝΑΚΗ , συνδυάζοντας τον αλήστου μνήμης onitsuka tiger με τον άρτι εκλεχθέντα πρώτον πολίτην σε Δήμο της Ανατολικής Αττικής ( βλέπε >>> ΜΩΡΗ ΚΟΥΛΗ , καήκαμε !!! ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ τι λές , περνάω στην άλλη τάξη ??

Εικόνα ΔΙΑΣ

"την ανθιστηκε" ο τιγρουλις οτι δε θα παρει φραγκο για το γηπεδο και προσπαθει να προλαβει καταστάσεις. Απο σεπτέμβρη μπορει και ο "μπροστινος" να εχει παει σπιτι του οποτε το μονο που τους σωζει ειναι το πακισταν και η κορεα. πουρ μποις ! κιελ ντομαζ!

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για αυτό το αστείο συνοικιακό ψευδοπροσφυγικό σωματείο, "όποιος ξυπνήσει πρώτος" τους γλεντάει, Ψωμιάδης, Γρανίτσας, Βανδής (και ως παίκτης, και ως πρόεδρος), και τώρα Γατούλης. Πραγματικά να γελάει ο κόσμος. Και έχεις μετά να αντικρούεις τους δικούς μας, για τον Βαγγέλη και τον Σωκράτη, που παντελονάτα και ολυμπιακά, τα ακουμπήσανε και με το παραπάνω..