ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΙΛΑΝ 3-0



Πρώτο φιλικό του Θρύλου χθες στην Αμερική, στο περίφημο τουρνουά των μεγαθηρίων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στο οποίο συμμετέχουμε φέτος και μεγάλη νίκη επί της Μίλαν με σκορ 3-0. Θα ξεκινήσουμε όπως κάνουμε πάντοτε τέτοια εποχή με το παρακάτω τσιτάτο.
 
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.
 
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, τον Ελ Αμπντελαουί δεξί μπακ, το Μαζουάκου αριστερό μπακ, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Μανωλάς-Αμπιντάλ, Σάμαρης και Κασάμι ήταν τα κεντρικά χαφ με οργανωτή μπροστά τους τον Τσόρι, δεξί εξτρέμ ήταν ο Ντοσεβί, αριστερό χαφ-εξτρέμ ο Φουστέρ και σέντερ φορ ο Θανάσης Παπάζογλου. Η Μίλαν παρατάχθηκε με αρκετούς θεωρητικά αναπληρωματικούς. Η ενδεκάδα της ήταν οι Γκάμπριελ, Τζακάρντο, Ραμί, Μπονέρα, Αλμπερτάτσι, Πόλι, Κριστάντε, Σαπονάρα, Νιάνγκ, Ελ Σαράουι, Πατσίνι. Παίκτες θεωρητικά βασικοί, όπως οι Μπαλοτέλι, Μουντάρι, Αμπάτε, Ζαπάτα και η μεγάλη φετινή μεταγραφή από την Παρί, ο Ζερεμί Μενέζ, είδαν το ματς από τον πάγκο. Από τα πρώτα λεπτά πήραμε τον έλεγχο της αναμέτρησης και κυριαρχήσαμε στο χορτάρι. Η μπάλα κυκλοφορούσε άνετα στο χώρο του κέντρου, κυρίως λόγω του Τσόρι, αλλά και των σωστών μεταβιβάσεων των δύο κεντρικών χαφ Σάμαρη-Κασάμι, οι οποίοι δεν έκαναν εύκολα λάθη. Όταν αμυνόμασταν, υπήρχαν πολλές βοήθειες ειδικά στα άκρα από τους κεντρικούς χαφ και τους εξτρέμ, ενώ οι αλληλοκαλύψεις γενικότερα δούλευαν υποδειγματικά. Απόρροια των παραπάνω ήταν και το 1-0 του Τσόρι στο 16', σε μία επίθεση σχεδιασμένη από το μπλοκάκι του Μίτσελ, η οποία θύμισε Primera Divison. Η ομάδα έκλεψε την μπάλα κάπου μεταξύ κέντρου και δικής της περιοχής. Ο Μαζουάκου ξεκίνησε κούρσα από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή ''έκοψε'' την μπάλα παράλληλα στον Τσόρι. Αυτός μοίρασε έξω δεξιά στον Ντοσεβί και κινήθηκε γρήγορα μπροστά, για να γίνει δεύτερος φορ. Ο Ντοσεβί έπαιξε στην ταχύτητα και στα πόδια το αριστερό μπακ της Μίλαν και γύρισε με σέντρα παράλληλα στην περιοχή την μπάλα προς τον Τσόρι, ο οποίος κατέβασε και εκτέλεσε με τη μία, ως κεντρικό χαφ υψηλού επιπέδου που είναι.
 

 
Η πολύ καλή λειτουργία των άκρων συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ντοσεβί έκανε πολλές κούρσες, δείχνοντας πως είναι αρκετά γρήγορος, ενώ ο Μαζουάκου ολοένα και ανέβαζε ρυθμό από αριστερά, εκμεταλλευόμενος το ότι ο Φουστέρ δεν τον άφηνε ακάλυπτο. Ο Ελ Αμπντελαουί δεν ανέβαινε πάρα πολύ, γιατί έπρεπε να έχει το νου του στον Ελ Σαράουι που έβγαινε από τη μεριά του. Ο Κασάμι στα χαφ με τις σωστές μπαλιές του και ειδικά τιυς 30άρες-40άρες αλλαγές με το αριστερό του πόδι, άπλωνε το παιχνίδι, ενώ ο Τσόρι έμοιαζε ποιοτικά μια σκάλα πάνω από τους άλλους 21 που βρίσκονταν στο χορτάρι. Δημιουργήσαμε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες, μία με ένα σουτ του Φουστέρ που έξυσε το αριστερό δοκάρι του Γκάμπριελ και άλλη μία με την κεφαλιά του Θανάση Παπάζογλου μετά από κόρνερ, η οποία εξουδετερώθηκε σχεδόν πάνω στην γραμμή από τον αμυντικό της Μίλαν. Από την άλλη μεριά, οι Ιταλοί πήγαν να απειλήσουν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Πατσίνι που βρέθηκε απέναντι στο Ρομπέρτο δεν βρήκε καλά την μπάλα. Ο τρόπος που εξουδετέρωναν τις ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις στο χώρο ευθύνης τους οι Μανωλάς-Αμπιντάλ, πρέπει σίγουρα να επισημανθεί. Γρήγοροι και με καλές τοποθετήσεις και οι δύο, αλλά συνεργάζονταν και μεταξύ τους, λες και παίζουν αρκετό καιρό μαζί.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, γίνανε αρκετές αλλαγές για τις δύο ομάδες. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, τη θέση του Μανωλά πήρε ο Αυλωνίτης, τη θέση του Φουστέρ ο Χολέμπας, τη θέση του Σάμαρη ο Μανιάτης και τη θέση του Παπάζογλου ο Διαμαντάκος. Εγώ περίμενα να ανέβει χαφ-εξτρέμ ο Χολέμπας και να διατηρηθεί στη θέση του αριστερού μπακ ο Μαζουάκου, αλλά έγινε το ανάποδο. Ο Μαζουάκου ως εξτρέμ συνέχισε τις πολλές κούρσες του και σε μία από αυτές, σέρβιρε το δεύτερο γκολ στο Διαμαντάκο, με μία ωραία συρτή σέντρα από αριστερά.
 

 
Η Μίλαν ανέβασε ρυθμό και απείλησε με το Σαπονάρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μία λάθος απομάκρυνση της μπάλας από τον Αυλωνίτη κι έστειλε την μπάλα με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο. Ο Ολυμπιακός, ειδικά μετά το 60' που έφυγε από το χορτάρι ο Τσόρι, δεν κυκλοφορούσε τόσο καλά την μπάλα, κάτι λογικό και εξαιτίας της εποχής που βρισκόμαστε, αλλά και λόγω των πολλών αλλαγών. Χρησιμοποιήθηκαν σταδιακά ο Σαλίνο, ο Σιόβας, ο Μπουχαλάκης, ο Σαβιόλα, ο Κολοβός και ο Γκαζαριάν. H Mίλαν μας έκλεισε στα καρέ μας για κάποια λεπτά, δίχως όμως να βγάλει φάσεις (πέραν του δοκαριού του Σαπονάρα). Αντίθετα, ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα ακόμη γκολ με τον Μπουχαλάκη. Και τι γκολ.
 

 
Περνάμε στην ατομική κριτική των παικτών.
 
ΡΟΜΠΕΡΤΟ Δεν απειλήθηκε και όποτε χρειάστηκε καθάρισε τις φάσεις που πήγαν να δημιουργηθούν μπροστά του. Μάλλον και ο ίδιος περίμενε μεγαλύτερη πίεση σε αυτό το ματς.
 
ΕΛ ΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ Φαίνεται πως είναι αρκετά αθλητικός παίκτης, με δυνάμεις για πολλές κούρσες στο 90λεπτο. Δεν προωθήθηκε πολλές φορές, γιατί από την πλευρά του έβγαινε ο Ελ Σαράουι κι έπρεπε να τον προσέχει. Έφαγε κάποιες μπαλιές στην πλάτη, κάτι που πρέπει να το δουλέψει, αλλά για να'μαστε σωστοί με το συγκεκριμένο παίκτη που είχε να αντιμετωπίσει, δεν μπορούμε να απαιτούμε να μην ''του φύγει'' και καμία φορά. Πολλά ελπιδοφόρα μηνύματα άφησε η εμφάνισή του, ενώ και ο Μίτσελ φαίνεται να τον προτιμά από το Σαλίνο αυτήν την ώρα τουλάχιστον, όπως διαβάζουμε στα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων που παρακολουθούν την προετοιμασία του Θρύλου από κοντά.
 
ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ Αποκάλυψη. Πάρα πολλές δυνάμεις, συνεχείς κούρσες από αριστερά και έλεγχος της πτέρυγάς του. Παρά το ότι είχε το Νιάνγκ αντίπαλο, δεν εκτέθηκε ούτε μία φορά αμυντικά. Μπροστά έβγαλε πολλές καλές σέντρες, ενώ ο τρόπος που υποδεχόταν την μπάλα και την έφερνε αμέσως μπροστά του, όσο κι αν ακούγεται υπερφίαλο αυτήν την στιγμή, μου θύμισε τον Εβρά, τότε που έπαιζε στη Μονακό και τον είχαμε βρει απέναντί μας στο Νέο Καραϊσκάκη. Το να καταφέρεις να κατεβάσεις σωστά την μπάλα σε έκταση του κορμιού και μετά από σπριντ 30 μέτρων, φέρνοντάς την μπροστά σου, δίχως να ανοίξεις το κοντρόλ και να επιτρέψεις στον αντίπαλο να σε καλύψει, είναι δείγμα μεγάλης ποιότητας, ιδιαίτερα αν αυτό το κάνεις συνέχεια, στα 72 λεπτά που έμεινες στο χορτάρι. Είναι αυτό που κάνει μία στο τόσο, όχι πάντοτε, ο Χολέμπας...
 
ΜΑΝΩΛΑΣ Αν και δεν ακολουθεί την προετοιμασία από το ξεκίνημά της, λόγω των υποχρεώσεων που είχε με την Εθνική στο Μουντιάλ, έδειξε την γνωστή του κλάση όποτε χρειάστηκε να επέμβει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατάπιε σαν αβγό τον Πατσίνι. Μεγάλο στόπερ, με πάρα πολλά προσόντα. Μακάρι να μείνει στον Ολυμπιακό, αλλά για να είμαστε σωστοί, δεν ξέρω αν θα'ναι καλό για την καριέρα του κάτι τέτοιο.
 
ΑΜΠΙΝΤΑΛ Ο γνωστός Αμπιντάλ που θυμόμαστε από την Μπαρτσελόνα. Καλές τοποθετήσεις, ταχύτητα στις επεμβάσεις του, δύναμη στις διεκδικήσεις και σωστές μπαλιές από πίσω, για να ξεκινήσουν οργανωμένα οι επιθέσεις μας. Εγώ δεν είδα κανέναν ''ξοφλημένο σακάτη'', όπως έσκουζαν οι ''γνώστες'' το καλοκαίρι, αλλά τώρα μιλάμε για την ομάδα και όχι για την κλινική περίπτωση των αποβλακωμένων ιντερνετικών-ραδιοφωνικών γαύρων.
 
ΣΑΜΑΡΗΣ Θύμισε σε αρκετά το Σάμαρη του πρώτου μισού της περυσινής περιόδου, αλλά κάπου στις προωθήσεις του ''το έχανε''. Ορισμένες από τις μπαλιές του σε κρίσιμα σημεία, εκεί που με μια σωστή μεταβίβαση θα βγάζαμε ευκαιρία, ήταν πολύ κακές. Βεβαίως μιλάμε για παίκτη που πριν λίγες μέρες ενσωματώθηκε στην προετοιμασία, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε αυστηροί. Τα προσόντα του είναι πάρα πολλά και μας έδειξε και χθες πως συμμετέχει στο παιχνίδι επιθετικά, κουβαλώντας την μπάλα και ανεβαίνοντας ψηλά, κάτι που κάνουν όλα τα κεντρικά χαφ στα προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.
 
ΚΑΣΑΜΙ Ογκόλιθος στα χαφ. Αριστεροπόδαρος, με πολύ καλές μεταβιβάσεις 5-10-20-30 μέτρων, καλύπτει όπως πρέπει τους κενούς χώρους και είναι ταύρος στις διεκδικήσεις και στα τζαρτζαρίσματα. Μιλάμε για έναν Στολτίδη στο πολύ πιο γρήγορο και αθλητικό, αφού ο Στολτίδης ώρες ώρες μέχρι να στρίψει μπαίνανε με την μπάλα στα δίχτυα οι αντίπαλοι. Με την όλη παρουσία του, ''έδεσε'' το κέντρο μας.
 
ΤΣΟΡΙ Ο ποιοτικότερος παίκτης του γηπέδου. Οργανωτής από τα παλιά, γύριζε πίσω για να πάρει μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι, μοίραζε σωστά στα πλάγια και εκτέλεσε υποδειγματικά όταν βρέθηκε σε θέση βολής. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχουν φορέσει ποτέ τη φανέλα μας. Μιλάμε για τον αρχηγό ολόκληρης Ρίβερ, που σε κάποιους μοιάζει ''λίγος''. Είπαμε, κλινικές περιπτώσεις νεο-ολυμπιακών τενεκέδων.
 
ΝΤΟΣΕΒΙ Αποκάλυψη νούμερο δύο, πίσω από το Μαζουάκου. Ανεξάντλητες δυνάμεις, κούρσες και πλαγιοκοπήσεις. Μεγάλη ικανότητα στο ένας με έναν, ενώ δεν μιλάμε για παρταλάκο, αφού γύριζε πίσω να βοηθήσει τον Ελ Αμπντελαουί. Φαίνεται πως έχει το μυαλό στο κεφάλι του, αφού μετά από τα σπριντ του ψάχνει πάντοτε συμπαίκτη να δώσει μπάλα ή να σεντράρει και δεν βιάζεται να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Ανεβαίνουμε σίγουρα επίπεδο με αυτόν σε ταχύτητα και σε αθλητικά προσόντα, αν και δεν ξέρω το κατά πόσον πρέπει να του εμπιστευθούμε θέση βασικού σε πρωτάθλημα και ιδίως Champions League. Περιμένουμε και τα επόμενα δείγματα γραφής του.
 
ΦΟΥΣΤΕΡ Ο γνωστός Φουστεράκος. Παίκτης από άλλη εποχή, τότε που το ποδόσφαιρο ήταν πρώτα από όλα ψυχή. Ασταμάτητο τρέξιμο ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ και δύναμη-πάθος στις διεκδικήσεις. Εξαιτίας του μπόρεσε ο Μαζουάκου στο πρώτο ημίχρονο να ανεβαίνει τόσες φορές ψηλά, αφού ήξερε πως θα έχει κάλυψη και δεν θα οργιάσει ανενόχλητος ο Νιάνγκ, σε περίπτωση που χάναμε την μπάλα κι αυτός είχε μείνει κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Παίκτης που μαζί με τον Τσόρι αξίζει να τυπώσεις το όνομά τους στη φανέλα που φοράς στο γήπεδο...
 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Θλιβερή παραφωνία σε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Κατανοητό πως το παιδί αποκτήθηκε για να έχουμε έναν επιθετικό να βγάζουμε τις προπονήσεις, μετά την αναποδιά που μας έτυχε με τον Πουλίδο, αλλά η ανεπάρκειά του κάνει ''κρα''. Μόνο στα πρώτα πέντε λεπτά πούλησε 5 φορές την μπάλα. Δεν φταίει ο ίδιος για τα παραπάνω και ούτε πρέπει να τον δαιμονοποιήσουμε, αφού η ιστορία με τον Πουλίδο έχει τραβήξει πολύ, αλλά καλό για όλους θα είναι σιγά σιγά να αρχίσει να ψάχνεται για την επόμενη ομάδα του.
 
ΣΑΛΙΝΟ Πολλές δυνάμεις, αλλά κακές υποδοχές μπάλας και εύκολα λάθη, στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε. Μάλλον δικαιώνεται ο Μίτσελ που προτιμάει ως τώρα τον Ελ Αμπντελαουί.
 
ΧΟΛΕΜΠΑΣ Έβγαλε κάποιες καλές κούρσες και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις έκανε γιο γιο τους αμυντικούς της Μίλαν. Λογικά θα ανέβει κι άλλο όσο προχωράει την προετοιμασία, στην οποία ενσωματώθηκε πριν λίγες μέρες. Αν βεβαίως παραμείνει στο ρόστερ, αφού όπως διαβάζουμε ψάχνεται να φύγει. Με αυτόν το Μαζουάκου που είδαμε τα ξημερώματα, δεν θα μας λείψει και ιδιαίτερα, αν και βέβαια μιλάμε για ένα πολύ καλό μπακ, που προσέφερε αρκετά στην ομάδα μας από το 2010 που φοράει τη φανέλα του Θρύλου.

ΣΙΟΒΑΣ Ελπιδοφόρα μηνύματα από την επανεμφάνισή του στο υψηλό επίπεδο. Μοιάζει να πατάει γερά μετά τον τραυματισμό του, ενώ επιβεβαιώνονται οι ρεπόρτερ που παρακολουθούν την προετοιμασία από κοντά και μας γράφανε ότι βγάζει με άνεση τα προγράμματα του Μίτσελ. Πολύ καλές τοποθετήσεις, κάτι που αποτελεί το δυνατό στοιχείο στο παιχνίδι του, ενώ δεν φαίνεται να έχασε σε ταχύτητα, που ήταν το μείον του.

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ Με το που μπήκε έδειξε να μην πατάει καλά. Από δική του κακή απομάκρυνση φάγαμε την καλύτερη φάση της Μίλαν, το δοκάρι του Σαπονάρα. Λίγο αργότερα μάλλον έκανε πέναλτυ που κακώς δεν σφυρίχθηκε, σε ένα άτσαλο μαρκάρισμά του μέσα στην περιοχή. Όσο περνούσε η ώρα όμως ανέβαζε στροφές και έκοψε κάποιες μπάλες. Δεν είναι κακός στόπερ, αλλά μάλλον θέλει χρόνο και παιχνίδια για να δείξει το αν μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Αλίμονο βεβαίως αν τον κρίνουμε από Ιούλιο μήνα...
 
ΜΑΝΙΑΤΗΣ Είχε την Εθνική και άργησε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία κι αυτός, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο που αγωνίστηκε έμοιαζε να μην υστερεί σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Λόγω χαλάρωσης μάλλον πούλησε κάποιες μπάλες, αλλά έβγαλε πολλά τρεξίματα ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ, κυνηγώντας τον αντίπαλο μπουκαδόρο από τα χαφ άξονα, σήμα κατατεθέν του Μανιάτη που όλοι ξέρουμε. Παραγωγικά, κουβάλησε σωστά την μπάλα στην επίθεση σε κάποιες κόντρες μας και άνοιξε ωραία κάποιες άλλες αντεπιθέσεις μας, με 20άρες και 30άρες μπαλιές στα πλάγια. Αν βελτιώσει λίγο τις κοντινές του πάσες, θα ανέβει επίπεδο φέτος, είτε στον Ολυμπιακό είτε στη νέα του ομάδα, αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα που μας ενημερώνουν ότι θα έρθει πρόταση από καλή ομάδα προηγμένου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πάρτη του.
 
ΚΟΛΟΒΟΣ Δεν φάνηκε ιδιαίτερα στα άκρα της επίθεσης. Μάλλον του λείπει ταχύτητα για να σταθεί εκεί στο υψηλό επίπεδο. Τεχνική πάντως έχει και μάλιστα πολύ καλή, αφού προστάτευσε την μπάλα ωραία σε ορισμένες περιπτώσεις. Καλύτερα να δοκιμαστεί στον άξονα κάποιες φορές, για να δούμε το αν αξίζει να παραμείνει στο ρόστερ.
 
ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ Εγώ τον βλέπω μια χαρά ως τώρα. Δεν είναι μόνο η γκολάρα που έβαλε. Πατάει γερά, μοιράζει σωστά το παιχνίδι από πίσω, τεχνική καλή έχει, τρέχει χωρίς την μπάλα και καλύπτει χώρους, ενώ είναι ο μόνος παίκτης που σουτάρει από μακριά. Χρόνιο πρόβλημα αυτό το να μην σουτάρουμε έξω από την περιοχή και να πρέπει να μπούμε με την μπάλα στα δίχτυα. Από τα χρόνια του Ριβάλντο έχουμε να δούμε καλά σουτ από μακρινή απόσταση. Ακόμη κι αν δεν χωράει στη λίστα του Champions League με τους 21 παίκτες που μας επιτρέπεται να δηλώσουμε, πρέπει να μείνει στου Ρέντη και να παίζει στο πρωτάθλημα. Έχει ποιότητα που δεν μπορεί να προσπεράσει εύκολα κανείς, ειδικά αν μιλάμε για Έλληνα ποδοσφαιριστή.
 
ΓΚΑΖΑΡΙΑΝ Δεν φάνηκε ιδιαίτερα, δεν πατάει καλά γενικά ως τώρα.
 
ΣΑΒΙΟΛΑ Για ακόμη ένα παιχνίδι, επιβεβαιώνει τα περυσινά μας συμπεράσματα. Δεν είναι εικόνα παίκτη που παίρνει περίπου 2 εκ. ευρώ τον χρόνο αυτή που βγάζει. Αν όντως έρθει μια καλή πρόταση από Τουρκία μεριά, πρέπει να πουληθεί. Πάρα πολύ βαρύς και αργός στις αντιδράσεις του.
 
ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ Πολύ θράσος και θέληση να μείνει στο ρόστερ. Θα χαρούμε όλοι να κάνει καριέρα ένα δικό μας παιδί (από όλες τις απόψεις) στον Θρύλο. Τσαμπουκαλεμένος, με καλά πατήματα και με ένα γκολ που ελπίζουμε να τον βοηθήσει ψυχολογικά. Ποιοτικά δεν είναι κάτι το τρομερό βεβαίως, αλλά από τον Παπάζογλου είναι χίλιες φορές καλύτερος και πιο ουσιαστικός κι ας υστερεί στο ύψος. Άσε που μπορεί να δηλωθεί και ως club trained player στη λίστα για το Champions League, αφού προέρχεται από τις Ακαδημίες μας.
 
ΜΙΤΣΕΛ Αντιγράφουμε τα όσα είπε γι'αυτόν ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ο Πίπο Ιντσάγκι, νυν προπονητής της Μίλαν.
 
Ο Πίπο Ιντσάγκι που έχει αναλάβει τα ηνία της Μίλαν μίλησε με εγκώμια για τον Μίτσελ, λέγοντας πως «αποδεικνύει ότι οι μεγάλοι παίκτες γίνονται και μεγάλοι προπονητές», αλλά και ότι «έχω πάρει στοιχεία από τον τρόπο δουλειάς του στον Ολυμπιακό για να τα χρησιμοποιήσω στη δική μου δουλειά στη Μίλαν»!
 
Το έχω ξαναγράψει, για'μένα είναι ο καλύτερος προπονητής που είχαμε στην ιστορία μας. Δουλευταράς, με συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία και όχι άρτζι μπούρτζι και λουλάς, διαβάζει σωστά τα παιχνίδια μέσα στο ματς, είναι επιβλητικός στα αποδυτήρια, δεν υποχωρεί στα ''θέλω'' του και είναι και εκπληκτικός χαρακτήρας, με δηλώσεις που ποτέ δεν προκαλούν τον αντίπαλο και πάντοτε εστιάζουν στην ουσία, στο παιχνίδι και όχι στα γύρω-τριγύρω. Πραγματικός στρατηγός. Μεγάλη μας τιμή που ένας τέτοιος άνθρωπος και επαγγελματίας βρίσκεται στην Ελλάδα γενικότερα και στον Θρύλο μας ειδικότερα (γιατί ακόμη και στον ΠΑΟ να ήταν προπονητής, εμείς θα τον σεβόμασταν).
 
Περνάμε τώρα και στα αρνητικά. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στην επίθεσή της. Όχι μόνο στα φορ, αλλά και στα εξτρέμ. Προφανώς στη διοίκηση κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, εξ ου και οι πρόσφατες προτάσεις σε Μπόγιαν-Αμραμπάτ-Ντουρμάζ. Με δύο ακόμη καλά εξτρέμ γινόμαστε ακόμη πιο γρήγοροι και ποιοτικοί ως ομάδα, αλλά το μεγάλο θέμα είναι μπροστά. Με το Θανάση Παπάζογλου όλες οι επιθέσεις πάνε στράφι. Η ομάδα λειτουργεί σωστά στο χορτάρι, αλλά δεν μπορεί να μετουσιώσει την υπεροχή της σε πολλές καθαρές φάσεις, επειδή μπροστά περιφέρεται ο συγκεκριμένος παίκτης, που πουλάει την μπάλα και βρίσκεται μονίμως εκτός θέσης και φάσης. Δεν φταίει σε καμία περίπτωση ο παίκτης, κατανοούμε το γιατί αποκτήθηκε, αλλά
 
Η ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ.
 
Ας μην έρθουν τώρα και οι δύο επιθετικοί περιοχής που θα πάρουμε συνολικά φέτος το καλοκαίρι. Ας περιμένουμε για τον έναν ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Καταλαβαίνουμε πως το μπέρδεμα με τον Πουλίδο αποδιοργάνωσε το μεταγραφικό μας σχεδιασμό σε αυτό το κομμάτι, αλλά η ομάδα φωνάζει πως με έναν επιθετικό που κάνει τα βασικά, θα απογειωθεί. Είναι κρίμα να βγάλουμε όλη την προετοιμασία με Παπάζογλου και Διαμαντάκο, που προσπαθεί μεν, αλλά δεν μπορεί να γεμίσει την περιοχή. Πραγματικά ο χθεσινός Ολυμπιακός αν είχε φορ κι έναν ακόμη Ντοσεβί στο ρόστερ του, μπορεί να έβαζε και 8 γκολ στη συγκεκριμένη Μίλαν. Δεν είναι φυσικά το θέμα ένα φιλικό, αλλά το χτίσιμο της ομάδος και τα επίσημα ματς. Γι'αυτό η διοίκηση πρέπει να βιαστεί και να λύσει αυτό το πρόβλημα, είτε με τον Πουλίδο, είτε με κάποιον άλλο φορ. Επίσης, ένα ακόμη φάουλ, στην ανασταλτική μας λειτουργία αυτήν τη φορά, είναι τα περιβόητα νεκρά διαστήματα, όπου η μπάλα κολλάει στην περιοχή μας και δεν φεύγει με τίποτε. Αυτή η ιστορία κρατάει από το πρώτο πέρασμα του Μπάγεβιτς, την περίοδο δηλαδή 1996-99. Για 3-4 λεπτά, εκεί γύρω στο 70', η Μίλαν είχε στρατοπεδεύσει γύρω-τριγύρω από τα καρέ του Ρομπέρτο και δεν βρισκόταν κάποιος να πάρει την μπάλα και να την στείλει με ένα μακρινό βολέ στον αντίπαλο τερματοφύλακα, μπας και καθαρίσει από παίκτες η περιοχή μας. Αν έχεις απέναντί σου ομάδες υψηλού επιπέδου που γυρίζουν την μπάλα για αρκετή ώρα κοντά στην περιοχή σου, αναπόφευκτα θα φας φάση και μάλλον και γκολ. Νομίζω ότι ο Μίτσελ πρέπει να αναθέσει σε έναν παίκτη τη συγκεκριμένη αποστολή, να βγαίνει δηλαδή δυναμικά στην μπάλα, να την στέλνει ''στο Θεό'' που λέμε και να αποφορτίζει έτσι την πίεση.
 
Κλείνουμε με αναφορά στη συγκινητική ιστορία του ΓΙΓΑΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ, αλλά και στην τρομερή παρουσία του κόσμου μας, που υποχρέωσε ακόμη και τους Άγγλους δημοσιογράφους στο SKY SPORTS να υποκλιθούν πολλές φορές στη δυναμική του. Πάλι τα βαζελάκια ξεφτιλίστηκαν παγκοσμίως, στις περισσότερες από 150 χώρες του πλανήτη που πήραν εικόνα από το ματς.
 
 
 
 
Υ.Γ. 1 Ξαναλέμε, γιατί κάποια στιγμή θα έρθουν και οι ήττες και η σημερινή ευφορία θα υποχωρήσει.
 
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.
 
Υ.Γ. 2 Αν αληθεύουν αυτά που διαβάζουμε στα ρεπορτάζ των κόκκινων ΜΜΕ, ότι δηλαδή πριν λίγες μέρες μπορούσαμε να αποκτήσουμε έστω ως δανεικό το Νιάνγκ από τη Μίλαν κι επιλέξαμε να μην τον πάρουμε, νομίζω ότι είναι λάθος της διοίκησης. Μιλάμε για πυρηνικό όπλο σε αθλητισμό και τεχνική, που μπορεί να παίξει σε 5 τουλάχιστον θέσεις της ενδεκάδας. Ακόμη και ως φορ περιοχής θα έκανε ''παπάδες'' στην Ελλάδα.

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Συγχαρητηρια για ολα. Και την αναρτηση και τα σχολια. Υψηλο το επιπεδο και των δυο. Πληροτητα, ευστοχες επισημανσεις, αντικειμενικοτητα, συναισθημα, πλουσιο οπτικοακουστικο υλικο. Χαρηκα την αναγνωση και γεμισα με ικανοποιηση. Δεν εχω τιποτ΄αλλο να΄πω.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Αυτός ο γλυκύτατος, ο παιχταράς Γρηγόρης είχε κυκλοφορήσει σε ένα βίντεο, που τον έδειχνε να πανηγυρίζει με ατόφια ολυμπιακή καρδιά το καλάθι του Πρίντεζη στην Πόλη, με τον πατέρα του να κλαίει από συγκίνηση βλέποντάς τον τόσο χαρούμενο. Όσες φορές και να το δούμε νομίζω θα κλαίμε. Συγχαρητήρια στην ΠΑΕ, που κάτι τέτοιες λεπτομέρειες τις προσέχει και αυτό είναι κάτι που μας ευχαριστεί όλους, ως μέλη της οικογένειας του Θρύλου. Συγχαρητήρια και στους παίκτες για τη χαρά που έδωσαν στους διψασμένους ομογενείς σύγγαυρους

Εικόνα Chief Bromden

Οι δηλώσεις του πατέρα του μικρού Γρηγόρη να μείνουν χαραγμένες στο μυαλό κάθε Γαύρου, όνειρο ζωής για τον ίδιο και το παιδάκι του το ότι απλά βρέθηκαν κοντά στον Ολυμπιακό και τους παίχτες του, τα πρόσωπα τους έλαμπαν απλά με την ιδέα και το μεγαλείο της ομάδας μας, δεν τους ένοιαζαν οι μεταγραφές δεν τους ένοιαζαν οι νίκες...
Μας υπενθύμισαν αυτοί οι άνθρωποι το μεγαλείο και το μέγεθος του Θρύλου (για όσους το είχαν ξεχάσει), μας υπενθύμισαν το συναίσθημα, την καύλα που όλοι νιώθουμε αλλά δεν την εκτιμάμε επειδή την έχουμε στα πόδια μας και την θεωρούμε δεδομένη, μας προτρέπουν με τον τρόπο τους να ρουφάμε κάθε στιγμή της ομάδας μας σαν να είναι η τελευταία , ας λειτουργήσουν αυτά λόγια και οι δηλώσεις ως καρφί που θα τσιμπάει κώλους και θα σηκώνει από τους καναπέδες χορτασμένους οπαδούς...

Μπράβο στου μάγκες γονείς για όσα κάνουν για το παιδάκι τους...

Το επόμενο πρωτάθλημα ας το αφιερώσουν στον μικρό Γρηγόρη!

Σάββα συμφωνώ με την παραπάνω ανάλυση σου, ειδικά για τον φορ, ευκαρίες θα κάνουμε με το τσουβάλι και με ένα αξιόπιστο γκολτζή θα χορτάσει το μάτι μας...

Εικόνα savvas gridlock

Είπαμε, χορταίνεις υγεία όταν φεύγεις από τη μιζέρια των Ολυμπιακών νέας κοπής εδώ στο Λεκανοπέδιο. Εγώ πάντως που δεν είμαι από επαρχία, όσους γαύρους έτυχε να γνωρίσω από επαρχία ήταν μια χαρά. Ούτε έναν που να μου λέει ''δεν είμαι πρόβατο'' δεν γνώρισα. Καλομάθανε εδώ πολλοί, ειδικά κάποιοι πιτσιρικάδες 15-20 χρονών που τα ξέρουνε όλα, επειδή πάνε 2-3 χρόνια σερί στο γήπεδο.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Ετσι ακριβώς, εγώ που έκανα φοιτητής επαρχία και πήγαινα στις εκδρομές με τους ντόπιους γαύρους, σε δύσκολα γήπεδα και εποχές, να ξέρετε διδάχτηκα
αγνή ολυμπιακή αγάπη περισσότερο και από αυτούς που με εκαναν ολυμπιακό

Εικόνα Chief Bromden

Η απόσταση είναι μεγάλο μαράζι όσον αφορά τον ΘΡΥΛΟ, και εγώ επαρχιώτης...

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Ναι αλλά τι όμορφο πράγμα να πηγαίνεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και να συναντάς παθιασμένους γαύρους και να ξερεις ότι ειναι ολυμπιακοκρατούμενες.

Εικόνα john

Εγω δεν θα κάνω απο τωρα αγωνιστικές κρίσεις.Τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας ειναι υπουλο πράγμα,Την χρονια του Βαλβέρδε(2011-2012)η ομάδα στα φιλικά ήταν αγνώριστη,ετρωγε αστεια γκολ και εδινε μια εντυπωση ομαδας-παιδικής χαράς.Θυμιζω πως οταν αρχισε η σεζον και μεχρι το τέλος της ειδαμε ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ(πραγμα ασσυληπτο για τα ελληνικα δεδομενα εως τότε).
Αντιθετα την δευτερη χρονιά του Σολιντ η ομαδα ΚΕΝΤΑΓΕ στα φιλικα με τεσσαροπενταρες σε βερντερ,μπλακμπερν,μαγιορκα,και ταυτοχρονο πολυ καλο ποδοσφαιρο(σαν τωρα θυμαμαι κατι κουφα ψαλιδακια του καφε και του οκκά κατι λομπες του Ταραλιδη δηλαδη μιλαμε για σουρεαλιστικά πράγματα)και οταν ηρθε η ωτρα των επισημων η ομαδα ΠΑΤΩΣΕ στην ευρωπη πραγματοποιώντας την χειροτερη κατα την αποψη μου εμφανιση στο champions league ever ενω στο πρωταθλημα στηριζονταν αποκλειστικα στις εκλαμψεις Τζολε-Ριβαλντο-Καστιγιο(επαιζε σαν δαιμονισμενος τοτε ο Νερι)
Συμπερασμα. Ποτε μην παιρνετε σοβαρά τα φιλικα παιχνιδια προετοιμασίας.Σαφεστατα η ομάδα παταει καλά, δειχνει πως εχει τις σωστες προδιαγραφές και φαινεται να χτίζει επιτυχημένα πανω στην περυσινη πετυχημένη(κατα τη γνώμη μου)χρονιά αλλα ειναι υπερβολικα νωρις για αγωνιστικές κρίσεις.Εγω κριτική θα αρχισω να κάνω απο το ματς με τη Νικη Βολου και μετά

Παμε και λιγο στον Μιτσελ.Μου αρεσει πολυ η αμεσοτητα που έχει,ο καλος εποικοινωνιακός του λόγος και η άνεση του με τον τύπο.Παμε στα ουσιώδη τώρα.Κατα τη γνωμη μου σε επιπεδο τακτικής αναλυσης αγώνα,προσηλωσης σε ενα αγωνιστικό πλάνο και προσπαθεια αποδοσης μιας κανονικης ποδοσφαιρικης ταυτότητας στην ομάδα,ο Μιτσελ δεν συγκρινεται με τον Βαλβερδε.Ο ΕΡΝΕΣΤΟ καταφερε ειδικα τη δευτερη χρονια του να δωσει μια ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ(Πιεση ψηλα,κομπινες σε στημενες φασεις και αλλα πολλά που για να τα καταλαβεις πρεπει να εισαι προπονητης και εγω δεν είμαι).Ο Μιτσελ σε αυτο το κομματι ειναι πολυ πίσω ακόμα.Εγω περυσι πολλες φορες ειδα μια ομάδα να στηριζεται αποκλειστικα σε εκλαμψεις ποδοσφαιριστών(Μητρογλου,Βαις,Καμπελ)οι οποιοι με την καθοδήγηση και εμπνευσμενοι απο την εμπιστοσύνη που τους έδειχνε ο senior πηραν την ομάδα στις πλατες τους.
Πιστευω πως ο Μιτσελ δεν εχει δωσει ακομα ενα ξεκαθαρο αγωνιστικο πλάνο(ειδικά αν τον συγκρινουμε με τον Ερνεστο)αλλα ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ και ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΚΑΙ ΧΑΖΟΛΟΓΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ(Οπως ειχες ευστοχα αναφερει στο αρθρο σου-ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΙΤΣΕΛ).
Παντως για λογους που εξηγησα παραπάνω ο Μιτσελ περισσοτερο εμενα μου φαινεται για διαχειριστής παικτων παρα για προπονητής(με την έννοια Βαλβερδε)Δεν ειναι κακό αυτο οπως αποδειχτηκε και στις 2 διαφορετικες κατασταστεις και επι Μιτσελ και επι Ερνεστο η ομαδα ΠΕΤΥΧΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ.

ΑΡΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. Λ Υ Σ Σ Α Λ Ε Α ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΜΙΤΣΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ.Μεχρι τωρα η δουλεια του τον εχει δικαιώσει

Εικόνα savvas gridlock

Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε, Γιάννη. Ο Μίτσελ δεν ''χτίζει'' όπως ο Βαλβέρδε, αλλά διαβάζει πολύ καλύτερα τα ματς από το Βαλβέρδε. Επίσης, ο Μίτσελ μπορεί να μην έχει την ποικιλία που είχε στο ασκησιολόγιο της προπόνησής του ο Βαλβέρδε, αλλά με το Μίτσελ στην προπόνηση δεν γίνεται να λουφάρεις. Ο Βαλβέρδε είτε λόγω χαρακτήρα, είτε επειδή ήξερε πως θα φύγει και δεν ήθελε να επιμείνει σε κάποια πράγματα, ήταν πολύ πιο ελαστικός. Τέλος, ο Μίτσελ υπερτερεί στο θέμα της δουλειάς με τα νέα παιδιά και στη βελτίωση ποδοσφαιριστών. Και ο Βαλβέρδε έβγαλε το Μιραλά, αλλά ο Μίτσελ δουλεύει με περισσότερους νέους παίκτες και δη Έλληνες, όπως π.χ. το Σάμαρη, που είναι καθαρά δικό του δημιούργημα. Αν θες την γνώμη μου, όσο παρακινδυνευμένο κι αν είναι το να συγκρίνεις τον τωρινό σου προπονητή με έναν παλαιότερο, στον Ολυμπιακό ταιριάζει πιο πολύ ο Μίτσελ. Κουμπώνει καλύτερα πάνω μας, γιατί το μεγάλο μας μείον είναι το βεντετιλίκι και η λούφα στην προπόνηση, ειδικά από Δεκέμβρη και μετά κάθε χρόνο. Τότε καταλαβαίνουν συνήθως οι παίκτες ότι και με ''νεκρά'' θα πάρουν το πρωτάθλημα και αρχίζουν το ψωλοβάρεμα. Γενικά το ποιος είναι καλύτερος προπονητής τώρα, είναι ένα θέμα. Ανάλογα την ομάδα και τις απαιτήσεις της. Ο Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα θα έκανε παπάδες για'μένα. Στη Ρεάλ μπορεί να είχε την ίδια τύχη που είχε στη Βιγιαρρεάλ. Ο Μίτσελ πάλι τα ανάποδα. Κάποια στιγμή πρέπει να δουλέψει στη Ρεάλ, το αξίζει. Και φαντάσου ντέρμπυ τίτλου Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, με προπονητή στη μία ομάδα τον Ερνέστο και στην άλλη το Μιτσελάρα, ε; Και κλάμα τα λαγουδάκια...

Εικόνα vagio

Ο αγαπημενος μας Ερνεστο, σημανε με την παρουσια του το τελος της εποχης της κλικας στα αποδυτηρια. Μεγαλη μαστιγα και διαχρονικη για την ομαδα μας μεχρι τοτε. Ηταν ο πρωτος προπονητης που σχεδον ολοι οι παικτες γουσταραν να προπονουνται μαζι του. Χωρις γκρινιες, η με γκρινιες που ηταν τετοια μειοψηφια και δεν εκφραζονταν.

Ενα στοιχειο του που μου λειπει, ειναι ο τσαμπουκας της ομαδας. Δεν ξερω αν ηταν τυχαιο και λογω ταυτοχρονης παρουσιας προσωπικοτητων οπως Μοντεστο, Μελμπεργκ. Αλλα ο Μιτσελ μου δινει την εντυπωση πιο τεχνοκρατη ας πουμε προπονητη.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Σάββα περίμενα πως και πως την ανάλυση και την ατομική κριτική των παικτών, γιατί θεωρώ ανέκαθεν ότι είναι η πιο ακριβής που μπορεί ένας γαύρος να διαβάσει και πρέπει να "εμπιστευθεί". Με τις παραπομπές σου, όμως, σε Μίτσελ και Ζαρντίμ ..πήγε μακρυά η βαλίτσα. Ειδικά το -ενάντια στο κλίμα της τότε περιόδου- άρθρο σου για Ζαρντίμ, το οποίο αγνοούσα, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ένα ακόμη σημάδι του πόσο μπροστά είναι αυτό το σάιτ (γνωστή η μετέπειτα πορεία του Πορτογάλου, τον οποίο όλοι οι αυτοί οι επαγγελματίες Ολυμπιακοί δημοσιογράφοι έκραζαν και σήμερα αποθεώνουν), όχι μόνο οπαδικά αλλά και καθαρά ποδοσφαιρικά. Απτή απόδειξη επίσης του ότι ο γαύρος οπαδός δε σημαίνει και απαραίτητα τυφλός και μονοδιάστατος παρατηρητής.
Μία απορία έχω μόνο, ίσως και επειδή η παραπομπή σου, στο από 10/2012 άρθρο σου για Ζαρντίμ, που σχετίζεται με Πίκουλα, οδηγεί στην σημερινή αρχική σελίδα της Αξίας, και έτσι δεν μπορώ να διαβάσω το άρθρο, στο οποίο αναφέρεσαι, μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς και γενικά, την άποψη σου για Πίκουλα; Και επίσης με το "ΝΑΝΟ-δημοσιογραφία" εννοείς αυτό που κατάλαβα, περί χρηματοδότησης του δηλαδή;

Εικόνα savvas gridlock

http://www.axiaplus.gr/article/19767/ayth-thn-ellada-den-thn-theloyme/

Αυτό εδώ το άρθρο λες, φίλε; Εγώ το διαβάζω κανονικά, είναι αυτό που χρησιμοποίησα και στην ανάρτηση. Γενικότερα, το τι εστί Πίκουλας και γενικά την γνώμη μου για το ΓΑΥΡΟ και τις υπόλοιπες εφημερίδες μας, την έγραψα εδώ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120909/oi-efimerides-mas

Με το ΓΑΥΡΟ και τα παιδιά που δουλεύουν εκεί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι άρρωστοι γαύροι όλοι. Με τον κύριο Πίκουλα υπάρχουν προηγούμενα από τα παλιά. Τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα και με αυτόν. Παλιότερα όμως, αυτά που έγραφε εις βάρος του Σωκράτη, δεν τα έγραφαν ούτε οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ. Και δεν το έκανε αυτό επειδή δεν είναι γαύρος. Γαύρος είναι, αλλά πρώτα από όλα είναι δημοσιογράφος. Το τότε αφεντικό του, ο κύριος Νάνος (εξ ου και η ΝΑΝΟ-δημοσιογραφία), πρώην συνεργάτης του Σωκράτη στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, με το που τα έσπασε με τον Κόκκαλη έβαζε τον Πίκουλα να τον λασπολογεί. Έτσι, κάθε Σ/Κ η ''ΑΞΙΑ των κυρίων Νάνου-Πίκουλα έριχνε απίστευτη χολή στο Σωκράτη και στον θρύλο, μέσα από μία στήλη που υποτίθεται ήταν ''για άρρωστους γαύρους'', η ''προς Πασαλιμάνι''.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Ναι εχω πλήρη εικόνα και γνώση και το φαντάστηκα, ήθελα απλώς επιβεβαίωση. Ευχαριστώ πολύ

Εικόνα virus

Μια χαρα τα ειπες φιλε Σαββα.Ολα καλα με την ομαδα,ολα κυλλανε ομαλα,οπως τα περιμεναμε δλδ εμεις που εχουμε υπομονη.παντως για μενα η χθεσινη νυχτα με εκανε να ανατριχιασω και να καυλωσω οσο λιγες φορες.δεν μιλαω για την ομαδα,αλλωστε οπως πολυ σωστα τονιζεις,ειναι ενα φιλικο προετοιμασιας και τιποτα παραπανω..αυτος ο κοσμος ,ρε φιλε ομως ειναι το κατι αλλο..βλεπεις στα προσωπα τους την τρελα για να δουν την ομαδα,την τρελα για να δουν μονο τη φανελα,χωρις να τους νοιαζει ποιος την φοραει.την περηφανεια οταν λενε ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ.και σε κατι τετοια παιχνιδια στην αλλη ακρη της γης,ταιριαζει απολυτα το ΘΡΥΛΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Εικόνα savvas gridlock

Bλέπεις-ακούς από τη μία τους γαύρους Καναδά-Αμερικής και μετά βλέπεις-ακούς τους ξινισμένους γαύρους στην Ελλάδα, σε Internet-ραδιόφωνα, του ''παντελονιάζεις Μαρινάκη, πού είναι τα λεφτά του Μήτρογλου;''. Παλιότερα είχαμε ''πού είναι ο Μπεν Αρφά και ο Κάλστρομ, παντελόνι έκανες τα εκατομμύρια του Τσου Λου Κόκκαλη''. Τι τους κάνεις όλους αυτούς, μου λες;

Εικόνα virus

φιλε εχω φτασει στο σημειο να μην με νοιαζει ποσο και αν θα γεμισει το γηπεδο.προτιμω να βλεπω 15000 κοσμο και να γουσταρω,παρα 35000 πουθεναδες,προπονητες,γκομενολαγνους βγαζοντας selfie με το μωρο,αλητες του πληκτρολογιου και χουλιγκαν που η φωνη τους εχει ενταση κλανιας...μηπως τελικα να παμε να ζησουμε στο αμερικα και να ζουμε τον ολυμπιακο με ανθρωπους που νοσταλγουν και πονανε πραγματικα την ομαδα?απο την αλλη ομως σκεφτομαι κιολας...τους αφηνεις απλα στην κακομοιρια τους και στον πονο τους?τους αφηνεις στο περιμενε για την πρωτη στραβη για να ξεστομισουν ενα μεγαλοπρεπες "τα λεγα εγω" η απλα τους λες το συνθημα,ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ?....μαλλον θα προτιμισω το συνθημα,φιλαρακι..

Εικόνα vagio

Ξερεις τι σκεφτομουνα βλεποντας τη διψα του κοσμου ρε Σαββα?
Να στειλει την ομαδα στο εξωτερικο, να γεμιζουν τα γηπεδα οι ξενιτεμενοι γαυροι, οι καυλωμενοι, πραγματικοι γαυροι. Μιλαω ως παθων και στερημενος. Δε γινεται βεβαια, αλλα τοσο πολυ μου γυρνανε τ'αρχιδια οι ιντερνετογαυροι.
Παντως καλα πανε τα διαρκειας, κατι ειναι κι αυτο..

Εικόνα savvas gridlock

Όταν το έκανε πάντως αυτό η Γιουβέντους στην Ιταλία, εκτός του ότι πάντοτε έπαιζε σε γεμάτα γήπεδα, έκανε και πολλούς νέους οπαδούς ανά την Ιταλία. Για'μένα είναι μία πολύ καλή κίνηση και μακάρι να γίνει. Μόνο έτσι θα σταματήσουν τα πουστριλίκια των ιντερνετικών τενεκέδων μια και καλή. Εγώ θα πάρω διαρκείας και τότε, ακόμη κι αν δεν θα μπορώ εκ των πραγμάτων να είμαι κάθε Κυριακή κοντά στον Θρύλο...

Εικόνα john

Πριν λίγες μέρες φοβομουν πολύ οτι αυτη η αρρωστη κατασταση των οπαδών νέας κοπής μπορει να δημιουργήσει χοντρο προβλημα στο σύλλογο.Εχτες τα λεγαμε εδω άλλωστε.Βλεποντας, το πως παει να ανατραπεί το κλίμα σήμερα απο τους πολλούς που κραζανε ασυστολα λογω μερικών μεταγραφικών αποτυχιών, μεσω μιας σημαντικής(αλλα φιλικής) νικης πιστευω πως οι εν λόγω οπαδοί είναι απλά ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΙΔΕΣ.Πρωτοι στο Κραξιμο πρωτοι ομως και στην γρήγορη αποθέωση.Βλεπουν τα πράγματα επιφανειακά παρασύρονται εύκολα απο επιτυχιες η αποτυχίες της ομάδας και αναλογα ειτε βγαζουν τα φτυαρια και πιάνουν δουλειά, είτε αποθεωνουν εκει που πριν λίγο έφτυναν.Οποτε σκεφτομαι πως ισως αυτο που πραγματικά φταιει ειναι η νεοελληνική νοοτροπία,η έλλιειψη ποδοσφαιρικής παιδείας και η άστοχη ασκοπη και άκαιρη κριτική.Και φυσικα εαν φταιει αυτο το φαινομενο δεν αφορά μονο τον Ολυμπιακο ειναι γενικότερο πρόβλημα της πλειοψηφίας των οπαδών όλων των ομάδων στην Ελλάδα