Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ



Το τι εστί Βασίλης Παπαθεοδώρου το έχουμε εξετάσει στο παρελθόν. Μιλάμε για το δημοσιογράφο που έγραφε κάποιες φορές παλαιότερα τον ''Πρασινοφρουρό'' στην ''ΠΡΑΣΙΝΗ'', βρίζοντας τους γαύρους, αλλά μετά απαιτούσε να τον θεωρούμε ''αντικειμενικό'', ως διευθυντή του vazeletta.gr. Ο συγκεκριμένος κύριος λοιπόν εδώ και κάποιους μήνες έχει απολυθεί από το vazeletta (και όπως είδαμε, χάρηκε ιδιαίτερα ο νυν ''Πρασινοφρουρός''). Μετά την απόλυσή του, άνοιξε ένα blog για να μας λέει τον πόνο του. Aντιγράφουμε από την τελευταία του ανάρτηση.
 
Ήταν μια έρευνα που πέρασε σχεδόν στα κουφά. Μια δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» σχετικά με το Μουντιάλ αποτύπωσε διάφορα ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Εδώ μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά: http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=616877
Η εφημερίδα στάθηκε στον απόηχο του Μουντιάλ, διότι αυτός ήταν και ο λόγος του γκάλοπ. Προσωπικά, δεν μου κέντρισε το ενδιαφέρον το αυτονόητο, δηλαδή ότι ο Μέσι δεν άξιζε τη χρυσή μπάλα στο Μουντιάλ, ούτε αν για τα φαινόμενα βίας ευθύνονται οι διοικήσεις των ομάδων.
Τα δύο στοιχεία που μου φάνηκαν χρήσιμα από την έρευνα της Kapa Research ήταν ότι α) η δημοφιλία μπάσκετ και ποδοσφαίρου είναι στο ίδιο επίπεδο και β) το γεγονός ότι δίνεται μια πολύ αξιόπιστη απάντηση σχετικά με τη δημοφιλία των ομάδων.
Σε σύνολο 1.547 ατόμων, το 77,6% απαντά ποδόσφαιρο και το 75,5% μπάσκετ στην ερώτηση “Ποιο άθλημα σας αρέσει περισσότερο να παρακολουθείτε”. Είναι ασύλληπτο το ερώτημα, μια βάση που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν οι οργανισμοί του μπάσκετ για να μαζέψουν χορηγούς, να αυξήσουν τα έσοδά τους. Γνωρίζαμε ότι το μπάσκετ είναι δημοφιλές στην Ελλάδα αλλά τέτοιο αποτέλεσμα είναι απίστευτο. Κι αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο μετά τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στην Super League, έχει υποστεί τεράστια ζημιά στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων, εξ ου και η συνεχιζόμενη αποχή τους από τα γήπεδα.
Σημειώστε, σχετικά με την έρευνα, ότι το μέγιστο στατιστικό σφάλμα φτάνει το 2,4% και το δείγμα προέρχεται από 13 διαφορετικές περιφέρειες.
Τι άλλο μάθαμε από την έρευνα; Το ερώτημα «Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη ιστορικά ομάδα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα;” έδωσε την πιο σύγχρονη απάντηση σχετικά με τη δημοφιλία των μεγάλων συλλόγων. Εκτός κι αν πιστεύει κάποιος ότι ένας Ολυμπιακός θα ψήφιζε τον Παναθηναϊκό ή ένας Παναθηναϊκός θα ψήφιζε τον Ολυμπιακό.
Ο Ολυμπιακός όπως αναμενόταν έχει την πρωτοκαθεδρία με διαφορά μόλις 3,8 μονάδων από τον Παναθηναϊκό (34,9% έναντι 31,3%), ενώ η ΑΕΚ καταλαμβάνει το 15,8%. Κι έχει σημασία το αποτέλεσμα αφενός διότι προέρχεται μετά από σωρεία τίτλων του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, την ξηρασία του Παναθηναϊκού και την πτώση της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική και αφ’ ετέρου διότι έχουμε μια ακόμα επίσημη απάντηση στο ζήτημα για τη «μισή Ελλάδα που είναι Ολυμπιακοί»!
 

 
Σύμφωνα με την έρευνα του ''Βήματος'' λοιπόν, αλλά και με βάση την ερμηνεία που δίνει σε αυτήν ο έγκριτος Βασίλης, τα ποσοστά δημοφιλίας των ομάδων στη χώρα διαμορφώνονται ως εξής.
 

 
Κατ'αρχάς είναι σαφές πως το ερώτημα δεν είναι ''τι ομάδα είστε;'', αλλά κάτι άλλο. Μπορεί δηλαδή κάποιος να είναι φερ'ειπείν Αιγάλεω και να απαντήσει ότι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός. Αν όμως σώνει και ντε πρέπει να συμπεράνουμε όλοι πως η διαφορά στη δημοφιλία Ολυμπιακού-ΠΑΟ είναι μόλις 3,6%, θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κύριος Βασίλης το πώς γίνεται αθροιστικά οι οπαδοί ΠΑΟΚ-Άρη να μην προσεγγίζουν έστω τους οπαδούς της ΑΕΚ. Υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά άραγε; Πού εξαφανίστηκαν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης; Αφού μιλάμε για ''την πιο σύγχρονη απάντηση σχετικά με τη δημοφιλία των μεγάλων συλλόγων'', σύμφωνα με το Βασίλη. Στον πάτο ο ΠΑΟΚ;
 
Βεβαίως όλα αυτά τα έχουμε δει και αλλού. Το παλιό οπαδικό site του ΠΑΟ greenzone.gr έκανε συχνά τέτοιες αναρτήσεις, με ειρωνείες για το ''η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακοί''. Είχαμε γράψει και ξεχωριστό άρθρο επ'αυτού. Ίδια επιχειρήματα με το greenzone ο ''αντικειμενικός'' πρώην ''Πρασινοφρουρός'' Παπαθεοδώρου. Συνεχίζει όμως ο γίγαντας στα σχόλια από κάτω.
 

 

 
Σύμφωνα με τον ''αντικειμενικό'' Παπαθεοδώρου, ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ κάνει πόλεμο σε ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, για να μην φτιάξουν γήπεδα και εγκαταστάσεις, ενώ το Κράτος χάρισε πράγματα στον Ολυμπιακό. Τι ακριβώς χάρισε το Κράτος σε εμάς δεν μας λέει, αλλά μάλλον θα αναφέρεται στο Καραϊσκάκη, το ''χαρισμένο στον Κόκκαλη''. Μιλάμε για φοβερά και τρομερά επιχειρήματα, όχι αστεία.
 
Θα μπορούσε να πει εδώ κάποιος ''κι εσύ τι ζόρι τραβάς ρε φίλε; Δικαίωμά του δεν είναι να γράφει ό,τι θέλει στο blog του; Δικαίωμά του δεν είναι να είναι και αντιολυμπιακός σε μία τελική;''. Φυσικά και είναι δικαίωμά του να λέει ό,τι θέλει, αλλά και το να μην γουστάρει τον Θρύλο. Επειδή τις τελευταίες μέρες όμως τα δημοσιεύματα για το ότι αναλαμβάνει θέση στον όμιλο της Δαβάκη (sport-fm.gr-SPORTDAY-NOVASPORT FM) ολοένα και πληθαίνουν, ας έχουμε στο μυαλό μας το ποιος είναι ο πιθανός αυριανός διευθυντής του αγαπημένου μας αποχωρητηρίου, το οποίο αγόρασε ο Αλαφούζος. Έχει δικαίωμα λοιπόν να πιστεύει ό,τι θέλει, για όποιο θέμα θέλει ο κύριος Παπαθεοδώρου, ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να μοστράρεται μετά ως ''αντικειμενικός''. Και είναι ξεφτίλα για τη δημοσιογραφία να διευθύνει αυτός ένα ΜΜΕ που υποτίθεται ''απευθύνεται στους οπαδούς όλων των ομάδων''. Αν ήταν διευθυντής π.χ. στο leoforos.gr, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, ούτε θα ασχολούμασταν μαζί του.
 
Υ.Γ. 1 Για πολλοστή φορά λέμε, ΔΕΝ στοχοποιούμε κανένα δημοσιογράφο. Όποιος διαβάζει τα ''αντικειμενικά'' σχόλια του Παπαθεοδώρου και τρελαίνεται, σε σημείο να θέλει να τον χτυπήσει αν τον δει μπροστά του, κάνει λάθος. Μάγκα θα τον κάνει αν τον κοπανήσει, ήρωα εναντίον ''της βίας του κόκκινου στρατού''. Όχι βία. Μόνο σέντρα και ξεβράκωμα με επιχειρήματα.
 
Υ.Γ. 2 Όταν διαβάζω για ''κόκκινο στρατό'', νιώθω πάντοτε μια διέγερση. Αρρώστια αυτή η έκφραση. Red Army Hell March...

Σχόλια

Εικόνα john

Πιστευω πως ο Φαπαθεοδωρου δινει αλλη διασταση στον χαρακτηρισμό ΑΡΔ.Μιλαμε για εναν ανθρωπο που μοστραρεταιε εως αντικειμενικός και ειδικα στο vazelletta κατω απο τον εξυγιαντικο και αντικειμενικο μανδυα του ανθρωπου που κοπτεται για το καλο του ποδοσφαιρου(και του μπασκετ γιατι ειναι και ''μπασκετικος γνωστης τρομαρα του'')εξαπολυει συνεχως επιθέσεις κατα του Ολυμπιακου(ειτε με τα γελοια του σλογκαν,ειτε με εξυπνάδες στο twitter ειτε με λογοκρισία στα σχόλια).Αυτος ο ΑΡΔ ειναι επικινδυνος.Καλλιεργει αντι Ολυμπιακες συνηδησεις.Μπορει καποιος να ανατρεξει σε ένα παλαιοτερο αρθρο του στο vazelleta με τίτλο ''Ο Ολυμπιακος απαγορευεται να μην κερδίζει'' και να δει με ποσο υπουλο τρόπο με γράψιμο ΄΄αντικειμενικού αναλυτή΄΄ προσπαθει να υπονομεύσει τον Ολυμπιακό.Εαν καποιος δεν ξερει το παρελθόν του και τη σχεση του με την Πρασινη,μπορει ευκολα να πεσει στη παγίδα του και να προβληματιστει απο τα σχόλια εναντιον της ομάδας του απο αυτον τον ΄΄εγκριτο δημοσιογραφο΄΄.Ομολογω πως και εγω επεσα σε αυτην την παγίδα οταν πρωτοδιαβασα εκεινο το αρθρο 3 χρονια πριν και ,χωρις να ξερω το παρελθον αυτου του ανθρώπου.Ευχαριστω προσωπικά το RATM γιατι ειδικα σε σχεση με αυτον τον ανθρωπο μου ΑΝΟΙΞΕ τα ματια και ευτυχως καταλαβα πόσο ΑΡΔΙΟ είναι.
Συνεχιστε την καλή δουλειά παιδιά και πιστευω πως ολο και περισσότεροι Ολυμπιακοι θα ανοιξουν τα μάτια τους και δεν θα επηρεαζονται απο βαζελικα ΑΡΔΑΚΙΑ που κατω απο τον αντικειμενικο μανδυα τους προσπαθουν να βλάψουν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Εικόνα apostolos gaganis

Τί να' πεις για δαυτον; Δεν παει να...κοιμηθει; Τωρα ομως που ειδα το ΒΑΣΙΛΗ στον τιτλο, ασχετο αλλα...θεσμικοτερο, τί ειπε παλι ο Σωληνακοπουλος στη Metrosport για τον Ολυμπιακο και την Εθνικη ΄΄του΄΄ ομαδα; Το βλημα; Θ΄ασχοληθουμε ή θα τ΄αφησουμε ετσι να ΄΄πεσει΄΄ το θεμα; Εδω εχουμε τα προκαταρτικα ενος πραγματικου - μεχρις εξοντωσης - πολεμου... Παιρνουμε γευση για το τί θ΄ακολουθησει στα σιγουρα...Βρηκαμε τωρα τη μοντα ( αν και παλια η συνταγη ): Μιλαμε σε ΄΄ουδετερο΄΄ εδαφος, με ΄΄αυθορμητες΄΄ ερωτησεις και λεμε ο΄τι γουσταρουμε κατα των Αγγελοπουλων και του Θρυλου, επειδη στριμοκωλιαστηκαμε φαινεται με το...Ασφαλιστικο. Για να΄δω αντιδρασεις και τί ειδους...Τί νομιζει ο χουφτας πώς ειναι; Αϊ σιχτιρ, ουτε καφε δεν μπορεις να πιεις απογεματιατικα, χωρις να τρακαρεις καθε λογης μαλακιστηρια...Βαρεθηκα τοσα χρονια να μου τα πρηζουνε κι οχι μονο στον αθλητισμο...Ν΄ακουσω λιγο...Μπραμς, με τον καφε, να ηρεμησω...

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Απόστολε, επειδή ο Γιοχάννες Μπραμς είναι ο αγαπημένος μου συνθέτης, λαμβάνω την πρωτοβουλία να σου προτείνω ό,τι πιο κλασικό σε τρία θεϊκά ακροάματα:

Piano Trio in B Major
Βιολί: Isaac Stern
Τσέλο: Pablo Casals
Πιάνο: Myra Hess
https://www.youtube.com/watch?v=xHEG8LlwUgE

Violinkonzert (Oistrakh / Klemperer)
https://www.youtube.com/watch?v=KkfgFuCUe8w

Quintet for Piano and Strings
Πιάνο: Rudolf Serkin
Παίζει το Budapest String Quartet (Joseph Roisman, Alexander Schneider: violin, Boris Kroyt: viola, Mischa Schneider: cello)
http://youtu.be/ff-LGGl4wCU

Εικόνα apostolos gaganis

Ε, ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ... Τ΄ΑΦΗΝΩ ΣΚΟΠΙΜΑ ΓΙ΄ΑΥΡΙΟ ΠΡΟΣ...ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΙΝ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΄΄ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ΄΄!

Εικόνα μαουνιέρης

Καλή ακρόαση! Το (κατ' εμέ) καλύτερο, πάντως, σ' το φυλάω γι' άλλη φορά...

Εικόνα apostolos gaganis

Προκαταρτικα, προκαταρτικα, και ν΄αφησουμε τα...προκαταρ( κ )τικα και τις αηδιες. Οπως μιλαμε...Τωρα επεσε τυχαια το ματι μου σ΄ενα...ζουμερο αρθρο γυρω απο τα...προκαταρτικα με τιτλο ΄΄Κελαηδησε (! ) με τη γλωσσα σου΄΄, απο επιστημονα οχι τριχες...Και σκεφτηκα οτι, τελικα, δεν περναει κυριολεκτικα μερα, μα μερα, που να μη διαβασουμε ή ν΄ακουσουμε και καποιο ηλιθιο αντιΟλυμπιακο ΄΄κελαηδισμα΄΄ απο διαφορες βρωμογλωσσες. Σκεφτομαι και τον ΔΙΑ, με την ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ οργη που βγαζει ωρες - ωρες, αυτο το...πιτμπουλ της Ολυμπιακοφροσυνης, μεσα απο τις αναρτησεις του...Στο φιναλε, φαινεται πως πρεπει να΄χει κανεις απεριοριστα επιπεδα αδρεναλινης για ξοδεμα...

Εικόνα kg

KAT'AΡΧΗΝ......Ο ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

ΑΛΛΑ .....ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΗ!

ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΓΙΑΤΙΑ ΤΟΝ ΕΤΣΟΥΖΑΝ ΤΑ ΚΩΛΟΜΕΡΙΑ ΤΟΥ!

Έλαβον: ΟΣΦΠ 39%, ΠΑΟ 30%, ΑΕΚ 15%, ΠΑΟΚ 11%, Άρης 5%
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ | Ιουνίου 30, 2009
Τι λένε οι έρευνες
Σύμφωνα με τη μόνη εκτεταμένη έρευνα για το ποδόσφαιρο που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα (από την εταιρεία VΡRC, το 2000): Το 79,4% παρακολουθεί κάποιο άθλημα. Η πρώτη επιλογή όσων παρακολουθούν είναι:
32,8% ποδόσφαιρο, 24,2% μπάσκετ, 15,9% στίβος, 6,5% γυμναστική, 5,3% άρση βαρών, 4,9% κολύμβηση/καταδύσεις, 3,3% τένις, 5,7% άλλα αθλήματα. Αυτό έχει προφανώς να κάνει και με τη συγκυρία. Μετά την κατάκτηση του «ΕURΟ 2004» τα ποσοστά για το ποδόσφαιρο θα ήταν ασφαλώς αυξημένα, λένε οι συγγραφείς. Και εξηγούν για τη μεγάλη του διάδοση: «Το ποδόσφαιρο, από τη φύση του ανακαλεί βασικές αρχές των φιλελεύθερων δυτικών δημοκρατιών. Έναν κόσμο ισότητας, ανοιχτό σε όλους, αξιοκρατικό, όπου όλα είναι πιθανά. Πρόκειται για διακηρυκτικές αρχές, το φαντασιακό θα λέγαμε των φιλελεύθερων δημοκρατιών, οι οποίες βέβαια απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
Οι οπαδοί στην Ελλάδα:

(Σύμφωνα με μέτρηση του 2004)

2 εκατ. υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό

1,5 εκατ.
τον Παναθηναϊκό

800.000
την ΑΕΚ

600.000
τον ΠΑΟΚ

260.000
τον Άρη

[ ΙΝFΟ ]

Παντελής Κυπριανός, Μανώλης Χουμεριανός, «Ανατομία των ποδοσφαιρικών παθών»,

ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΟ..
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ....
ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ(ΑΡΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ!)

ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΠΡΑΣΙΝΟΟΠΑΔΕ....

Ο ΜΑΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΝΟΜΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ...ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ......

Α Π Λ Α ......ΣΕ ΓΑΜΑΝΕ!

ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΑΠΙΘΑΝΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΑΡΧΙΔΙΑ!

Εικόνα V0R4D0R

Φαίνεται πως την κάνανε την έρευνα έξω από τη λεωφόρο, πριν από ματς του βάζελου. Κάτι τέτοια γκάλλοπ έκανε και ο τουήτυ και περίμενε 1.7 εκ. (δυνάμει) μέλη στην παναθηναική συμμαχία και δε μάζεψε ούτε μισή λεωφόρο. Τα σήματα ΑΕΚ και ΠΑΟ ποιός τα έκανε αλλαξοκωλιά στη φωτό με τα ποσοστά;