ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 2-2 (5-4 πεν.)



Με μία πολύ καλή εμφάνιση και νίκη στα πέναλτυ επί της πρωταθλήτριας Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι, ολοκλήρωσε στη Μινεσότα των ΗΠΑ τις υποχρεώσεις του στο International Champions Cup ο Θρύλος. Λόγω διαφοράς τερμάτων με τη Λίβερπουλ δεν προκριθήκαμε στον τελικό της διοργάνωσης. Σε ένα ακόμη φιλικό δείξαμε πως γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα και πως μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια ακόμη και μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ξεκινάμε βεβαίως όπως πάντοτε.
 
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.
 
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, τον Ελ Αμπντελαουί δεξί μπακ, το Μαζουάκου αριστερό μπακ, Σιόβας και Μανωλάς ήταν στο κέντρο της άμυνας, ο Ανδρέας Σάμαρης ήταν στο ''6'' μπροστά από τα στόπερ, ο Μανιάτης μέσα δεξιά στα χαφ, ο Κασάμι μέσα αριστερά με τον Τσόρι σε ελεύθερο ρόλο στην κορυφή του ρόμβου, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν ο Σαβιόλα με το Διαμαντάκο. Ο Πελεγκρίνι από την άλλη επέλεξε το Χαρτ κάτω από τα δοκάρια, τον Κλισί δεξί μπακ, τον Κολάροφ αριστερό μπακ, Μπογιάτα και Ρεκίκ ήταν στο κέντρο της άμυνας, o Φερνάντο με τον Τουρέ ήταν τα κεντρικά χαφ, δεξιά ο Νάβας, αριστερά ο Νασρί και επιθετικό δίδυμο ο Γιόβετιτς με τον Τζέκο. Για τον Ολυμπιακό απουσίαζαν οι τραυματίες Αμπιντάλ, Φουστέρ, Χολέμπας, Μπονγκ και Γιαταμπαρέ. Οι απουσίες της Σίτι ήταν πολλές και σημαντικές, με τους Ζαμπαλέτα-Νάστασιτς-Κομπανί-Ντεμικέλις-Φερναντίνιο-Αγκουέρο να μην χρησιμοποιούνται καθόλου, οι περισσότεροι επειδή μέχρι πριν λίγες μέρες έδιναν ματς στα γήπεδα της Βραζιλίας για το Μουντιάλ και χρειάζονται ξεκούραση. Βεβαίως, όταν μιλάμε για το γαλαξία αστέρων της Σίτι σε ματς απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδος, το να σταθεί κάποιος στις απουσίες της θα τον καταστήσει γραφικό. Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Θρύλος ανέλαβε τον έλεγχο του ματς και ήταν αυτός που κυκλοφορούσε την μπάλα. Η Σίτι έκανε αυτό που κάνει συνήθως. Δεν κυριαρχούσε στο γήπεδο και περίμενε κάποια ξεσπάσματα ορισμένων παικτών παγκόσμιας κλάσης που διαθέτει, ώστε να πετύχει κάποιο τέρμα. Τα ακραία μας μπακ δεν προωθούνταν ιδιαίτερα, αφού δεν είχαν απέναντί τους τον Κλωναρίδη και το Σαλπιγγίδη, αλλά το Νασρί και το Νάβας. Οι προωθήσεις και οι μεταβιβάσεις της μπάλας από τον Τουρέ, που έμοιαζε απελευθερωμένος με τα τρεξίματα του Φερνάντο δίπλα του, όπως και η ικανότητα στο ένας με έναν του Νασρί, δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα καρέ του Ρομπέρτο, αλλά δίχως να βγει η μεγάλη ευκαιρία. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έβαλε την μπάλα κάτω και πέτυχε ένα γκολ, το οποίο σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τον Τσόρι και το Σαβιόλα να αλλάζουν ταχύτατα την μπάλα έξω από την περιοχή του Χαρτ. Ο Κασάμι αναλάμβανε να ''τρέξει'' την μπάλα, κάνοντας αρκετές ''μπούκες'' από τον χώρο των κεντρικών χαφ και αποδεικνύοντας πως είναι ολοκληρωμένος μέσος-box to box, ενώ ο Τσόρι μοίραζε γλυκά το παιχνίδι δεξιά κι αριστερά. Στην αρχή του αγώνα προέκυψε μία ατυχία με τον τραυματισμό του Σιόβα, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε αμέσως από τον Αβραάμ. Παρά το ότι ήταν κρύος, ο Αβραάμ ήταν αποτελεσματικός στις περισσότερες επεμβάσεις του. Κι εκεί που η Σίτι έμοιαζε δύσκολο να απειλήσει, με τους παίκτες της να αρκούνται σε κάποια μακρινά σουτ του Γιόβετιτς και του Τουρέ, άνοιξε το σκορ μετά από μία πολύ ωραία ενέργεια του Γιόβετιτς, αλλά και με το Ρομπέρτο να φέρει ευθύνη, αφού έφαγε γκολ στη γωνία του.
 

 
Αμέσως μετά, ο Θρύλος απάντησε. Με μία επίθεση σχεδιασμένη στο μπλοκάκι του Μίτσελ, η οποία θύμισε ισπανική ομάδα υψηλού επιπέδου, Σάμαρης-Μανιάτης-Σαβιόλα άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, πατήσαμε περιοχή και ο Διαμαντάκος ισοφάρισε.
 

 
Η ισοπαλία ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, αν και προς το τέλος του έγινε ένα καθαρό πέναλτυ του Αβραάμ πάνω στο Γιόβετιτς, το οποίο κακώς δεν σφυρίχθηκε. Ο Γιόβετις μάλιστα ήταν σε προφανή θέση για γκολ και ο Αβραάμ έπρεπε να αποβληθεί, κάτι που θα του στοίχιζε τη συμμετοχή του στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Θρύλου για το πρωτάθλημα, στην πρεμιέρα με τη Νίκη Βόλου στο Καραϊσκάκη. Mε το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Σίτι προχώρησε σε αρκετές αλλαγές. Κλισί, Φερνάντο, Νάβας, Τουρέ, Νασρί και Τζέκο πέρασαν στον πάγκο, ενώ στη θέση τους μπήκαν οι Ρίτσαρντς, Μίλνερ, Σίλβα, Γκαρσία, Ζουκουλίνι και Γκουιντέτι. Ο Μίτσελ έκανε μία μόνο αλλαγή. Στη θέση του αρνητικού Σαβιόλα μπήκε ο Ντοσεβί. Με φρέσκα άκρα και ειδικά με παίκτες που έχουν μεγάλη ικανότητα με την μπάλα στα πόδια, όπως ο Μίλνερ και ο Σίλβα, η Σίτι έριξε μία προειδοποιητική βολή στο 47', σε μία τριπλή ευκαιρία που εξουδετέρωσαν ο Ρομπέρτο με τους αμυντικούς μας, αλλά λίγα λεπτά αργότερα έκανε το 2-1. Ο Σίλβα έκανε μία προσποίηση μέσα στην περιοχή μας, ο Μανωλάς άπλωσε το πόδι και πριν νιώσει την επαφή, ως γνήσιος Ισπανός ο Σίλβα σωριάστηκε φαρδύς πλατύς στο χορτάρι. Κανένα πέναλτυ δεν υπάρχει φυσικά, μέχρι και οι Άγγλοι δημοσιογράφοι στο Sky Sports παραδέχτηκαν τη βουτιά του Ισπανού. Έτσι ''ρέφαρε'' ο διαιτητής το λάθος του στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Δεν έδωσε το καθαρό πέναλτυ και σφύριξε το ανύπαρκτο. Ο Κολάροφ ήταν εύστοχος και η Σίτι πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ.
 
 
Όπως μας έχει συνηθίσει κι από τα προηγούμενα φιλικά μας στις ΗΠΑ, ο Μίτσελ στο 60' απέσυρε τρεις παίκτες. Στη θέση του Μανωλά πέρασε ο Αυλωνίτης, στη θέση του Τσόρι ο Γκαζαριάν και στη θέση του Κασάμι ο Μπουχαλάκης. Πλέον άλλαξε και το σύστημα σε 4-3-3 από το ρόμβο 4-4-2 που παίζαμε μέχρι τότε. Με το που έγιναν αυτές οι αλλαγές, ευτυχήσαμε να ισοφαρίσουμε. Ο Γκαζαριάν που έπαιζε σε θέση έξω αριστερά, προσποιήθηκε πάνω στο Ρίτσαρντς, συνέκλινε και μοίρασε μία ωραία κάθετη στο Διαμαντάκο, ο οποίος απέφυγε το Χαρτ (έχει σίγουρα ευθύνη για τη λανθασμένη του έξοδο) και πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο ματς.
 

 
Στο καπάκι ο Μίτσελ έκανε άλλες 3 αλλαγές. Παπάζογλου στη θέση του σκόρερ Διαμαντάκου, Σαλίνο αντί του Ελ Αμπντελαουί και Κολοβός αντί του Μανιάτη. Η Σίτι έκανε μία ακόμη αλλαγή, με το Σινκλέρ να παίρνει τη θέση του Γιόβετιτς. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και είδαμε μόνο δύο ευκαιρίες ακόμη. Ο Ρομπέρτο απέκρουσε ένα πολύ τεχνικό σουτ του Σίλβα και εξιλεώθηκε για τα καλά για το πρώτο γκολ που δέχτηκε, ενώ ο Ντοσεβί είχε ένα σουτ στην αγκαλιά του Χαρτ. Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ματς, ο Κολοβός βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, μετά από μία πολύ ωραία κάθετη πάσα του Σάμαρη, αλλά έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον Θρύλο. Έτσι έληξε το ματς και περάσαμε στα πέναλτυ. Σίλβα και Σάμαρης ήταν εύστοχοι, ο Κολάροφ έκανε το 2-1, ο Ντοσεβί αστόχησε, ο Ρομπέρτο έπιασε δύο κολλητά πέναλτυ των Μίλνερ και Σινκλέρ, Κολοβός και Γκαζαριάν έβαλαν μπροστά τον Θρύλο, ο Ζουκουλίνι έκανε το 3-3, ο Αβραάμ αστόχησε στο τελευταίο πέναλτυ που θα μας έδινε τη νίκη, ο Γκουιντέτι έκανε το 4-3, ο Μπουχαλάκης το 4-4, ο Ρίτσαρντς έστειλε την μπάλα άουτ και ο Θανάσης Παπάζογλου ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτυ της σειράς, δίνοντας τη νίκη στον Θρύλο.
 
ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
 
ΡΟΜΠΕΡΤΟ Έφαγε ένα φθηνό γκολ από το Γιόβετιτς, αλλά μετά επανήλθε στα γνωστά του στάνταρ απόδοσης και κατέβασε τα ρολά. Από τους πρωταγωνιστές του Θρύλου, ειδικά με τα δύο πέναλτυ που έπιασε στο τέλος.
 
ΕΛ ΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ Δεν ανέβαινε συχνά, αφού έβγαιναν πάνω του πολύ επικίνδυνοι παίκτες και στα δύο ημίχρονα. Όποτε το έκανε, απέδειξε πως και σε ταχύτητα, αλλά και σε τεχνική, μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Κάποιες σέντρες που πέρασε ήταν πολύ καλές. Αμυντικά αντιμετώπισε προβλήματα με το Νασρί ιδιαίτερα, αλλά θα ήταν παράλογο να μην συμβεί κάτι τέτοιο, αφού ο Νασρί εκθέτει τα περισσότερα μπακ του πλανήτη.
 
ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ Δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο ματς. Ο Νάβας στο πρώτο μέρος δεν του έφυγε πολλές φορές, αλλά δεν ανέβηκε και ψηλά για να βοηθήσει στην ανάπτυξη από τη μεριά του. Στο δεύτερο μέρος ο φρέσκος Μίλνερ του δημιούργησε προβλήματα, αλλά σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκε και κράτησε την γραμμή. Είναι πιτσιρίκος και χρειάζεται δουλειά, κυρίως ψυχολογικά μέσα του, στο κομμάτι της ωρίμανσης, αλλά προσόντα έχει κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Σε σχέση με τον Μπονγκ είναι μέρα με τη νύχτα.
 
ΣΙΟΒΑΣ Τραυματίστηκε νωρίς και δεν γίνεται να κριθεί. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό. Και σε προηγούμενα ματς υπήρχαν στιγμές που γονάτιζε και έδειχνε πως δεν θέλει να ζοριστεί, προφανώς επειδή φοβάται μην την ξαναπατήσει μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Αυτό είναι φυσιολογικό και με τον καιρό θα το ξεπεράσει.
 
ΑΒΡΑΑΜ Κάλυψε αρκετές τρύπες στην άμυνα και όσο περνάει ο καιρός δείχνει να πατάει πιο γερά, αλλά και να βρίσκει την παλιά του ταχύτητα. Βεβαίως πάλι υπήρξαν στιγμές που εκτέθηκε με τις αργές του αντιδράσεις, γιατί οι αντίπαλοι επιθετικοί σήμερα ήταν ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Αυτό που έκανε στο τέλος του ημιχρόνου στο Γιόβετιτς, μπορούσε να το αποφύγει.
 
ΜΑΝΩΛΑΣ Έκοψε πολλές μπάλες και ήταν ο στόπερ που ντουμπλάριζε συνέχεια στα άκρα, κλείνοντας τους χώρους στις επελάσεις των παικτών που έβγαζε από πίσω η Σίτι. Ακόμη και στο ψηλό παιχνίδι δεν είχε πρόβλημα με τον Τζέκο. Μάλλον ήταν η τελευταία φορά που τον βλέπουμε με τα ερυθρόλευκα, άντε η προτελευταία. Καλή συνέχεια στην καριέρα του και μακάρι να πάει σε μία μεγάλη ομάδα, όπου θα αναπτύξει το ταλέντο του σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό της Superleague. Τη φανέλα του Θρύλου την τίμησε, σεβάστηκε τον κόσμο μας αν και είναι αεκτζής και βέβαια ήρθε με ψίχουλα, ενώ τώρα φεύγει γεμίζοντας τα ταμεία της ΠΑΕ. Εις το επανιδείν, Κωστάκη.
 
ΣΑΜΑΡΗΣ Άσχετα με τα εξωγηπεδικά θέματα, όπου τα'χει κάνει πουτάνα και εκνευρίζεται όλος ο κόσμος μόνο με την αναφορά του ονόματός του, ως παίκτης είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Και σήμερα κουβάλησε την μπάλα, συμμετείχε στο παιχνίδι παραγωγικά, πέρασε πολλές ωραίες κάθετες μπαλιές, ενώ δεν πουλούσε την μπάλα σε επικίνδυνα σημεία. Αυτά τα βρίσκεις μόνο σε χαφ ομάδων καλών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ειδικά σε παίκτες με το δικό του ύψος. Αμυντικά αρχίζει να γίνεται ολοένα και συχνότερα στόπερ όποτε χρειάζεται, κάτι που δεν είχε ιδιαίτερα στο παιχνίδι του και είναι εμφανές πως το δουλεύει στην προπόνηση. Καλά μυαλά να'χει μόνο, γιατί από προσόντα, δόξα τω Θεώ, δεν υστερεί...
 
ΜΑΝΙΑΤΗΣ Εμφάνιση που θύμισε τις πολύ καλές ευρωπαϊκές βραδιές του. Κάλυψε δεξιά τις προωθήσεις του Κολάροφ, για να στηρίξει τον Ελ Αμπντελαουί, κυνηγούσε τον αντίπαλο που προσπαθούσε να μπουκάρει από τον άξονα, έδινε βοήθειες στα μαρκαρίσματα των υπολοίπων κεντρικών χαφ, αλλά και παραγωγικά (που δεν είναι γενικότερα το δυνατό του σημείο) φάνηκε αρκετά σήμερα. Όχι μόνο δεν έκανε λάθος στις κοντινές του μπαλιές, αλλά πάτησε και περιοχή στο πρώτο μας γκολ, μοιράζοντας ωραία την μπάλα αφού πρώτα κινήθηκε χωρίς αυτήν. Αυτό οφείλει να κάνει ένα σύγχρονο κεντρικό χαφ και η σημερινή εμφάνιση του Μανιάτη ήταν εμφάνιση χαφ προηγμένου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Όχι της Superleague.
 
ΚΑΣΑΜΙ Πάρα πολλές δυνάμεις. Όσο περνάει ο καιρός, βελτιώνεται και αρχίζει να μοιάζει με πυρηνικό όπλο. Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι του Sky Sports κατά τη μετάδοση του αγώνα τον εγκωμίασαν αρκετές φορές. Ωραίο διάβασμα των κινήσεων των αντιπάλων χαφ, κουβάλημα μπάλας, ακόμη και πλαγιοκοπήσεις από αριστερά είδαμε σήμερα από τον Κασάμι. Η ικανότητά του να ''τρέχει'' την μπάλα για 30-40 μέτρα δίχως να σου δείχνει πως ''έσκασε'', φαντάζει πολυτέλεια για τα ελληνικά γήπεδα. Μειονέκτημά του η επιπολαιότητα στην τελική μεταβίβαση, αλλά και το ότι ''ξεχνιόταν'' πολλές φορές αμυντικά και δεν ακολουθούσε τον παίκτη της Σίτι που έβγαινε από πίσω. Έτσι του έφυγε στην αρχή 2-3 φορές ο Τουρέ. Αυτά όμως φτιάχνονται με δουλειά. Τα προσόντα που έχει δεν φτιάχνονται με τίποτε. Είτε τα έχεις ως κεντρικός χαφ, είτε δεν τα έχεις.
 
ΤΣΟΡΙ Άλλη μία μεγάλη εμφάνιση του ηγέτη του Θρύλου. Πολύ απλός στις κινήσεις του, μοίραζε σωστά το παιχνίδι, κάλυπτε χώρους, γύριζε πίσω για να μικρύνει τις αποστάσεις άμυνας-επίθεσης, ενώ πατούσε περιοχή και συμμετείχε στη δημιουργία του πρώτου μας γκολ. Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στον Ολυμπιακό που χτίζει ο Μίτσελ. Ίσως το μεγαλύτερο.
 
ΣΑΒΙΟΛΑ Κακός και σήμερα. Δεν έμπαινε δυνατά στις φάσεις, έμοιαζε πάντοτε ένα κλικ πιο αργός από τους αντιπάλους του σε όλες τις κινήσεις του και φάνηκε μόνο στη φάση του 1-1, με την κάθετη που πέρασε στο Μανιάτη. Σωστά αντικαταστάθηκε από τον πολύ πιο αθλητικό Ντοσεβί. Δεν είναι παίκτης της πλάκας, αλλά δεν είναι και ο παίκτης των 1,5-2 εκ. ευρώ τον χρόνο. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πια πως πρέπει να πουληθεί αν έρθει μια καλή πρόταση γι'αυτόν.
 
ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ Πάρα πολύ καλή εμφάνιση του Μητσάρα. Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ που έβαλε στη Σίτι. Είναι ο τσαμπουκάς που βγάζει, τα γερά του πατήματα γεμάτα αυτοπεποίθηση και η μεγάλη του θέληση να μείνει και να πιάσει στον Θρύλο, η οποία καθρεφτίζεται σε κάθε του ενέργεια. Ξαναλέμε, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ποιοτικά, ούτε μπορούμε να στηριχθούμε μόνο επάνω του για τα ευρωπαϊκά ματς. Σε κάθε περίπτωση όμως, με τις εμφανίσεις του και τη δουλειά που ρίχνει στις προπονήσεις, δείχνει ότι αξίζει να παραμείνει στο ρόστερ και να δηλωθεί στη λίστα του Champions League, αφού προέρχεται και από τις Ακαδημίες μας.
 
ΝΤΟΣΕΒΙ Δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο ματς. Έπαιξε πίσω από το Διαμαντάκο και έξω δεξιά, ήταν δραστήριος και είχε διάθεση να τρέξει, αλλά δεν του βγήκαν κάποιες φάσεις. Από το Σαβιόλα πάντως ήταν πολύ πιο ουσιαστικός.
 
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ Σίγουρα δεν εκτέθηκε όσο έπαιξε, αλλά δείχνει και πάλι ότι χρειάζεται περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του. Οι τοποθετήσεις του και οι απομακρύνσεις της μπάλας σε κάποιες περιπτώσεις, μαρτυρούν πως κολλάει το μυαλό του. Σε κάθε παιχνίδι όμως παρουσιάζεται και καλύτερος. Τα μειονεκτήματα που τώρα παρουσιάζει διορθώνονται στην προπόνηση, δεν είναι κάτι τρομερό.
 
ΓΚΑΖΑΡΙΑΝ Μεγάλη εμφάνιση από τον Αρμένη. Μοίρασε μία ασίστ, πέρασε αρκετές επικίνδυνες σέντρες και εξέθεσε ένα πολύ καλό κι αθλητικό μπακ της πρωταθλήτριας Αγγλίας, το Ρίτσαρντς, παίζοντας με ανάποδο πόδι έξω αριστερά. Όσοι βιάστηκαν να τον κρίνουν πριν τον δουν, ελπίζω να πήρανε ένα καλό μάθημα. Δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεις έναν παίκτη πριν δεις το τι ψάρια μπορεί να πιάσει στο γήπεδο με τα μάτια σου. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως χτυπήσαμε φλέβα χρυσού σώνει και ντε. Θα δούμε στην πορεία το αν θα έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Μέχρι τώρα όμως, κρίνοντας με βάση αυτά που βλέπουμε, μόνο τραγική μεταγραφή δεν την λες αυτή του Γκαζαριάν.
 
ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ Δεν πολυφάνηκε στο παιχνίδι. Έκανε κι ένα πολύ άσχημο πούλημα μπάλας λίγο έξω από την περιοχή μας, ελάχιστα λεπτά πριν τελειώσει το ματς και χάλασε την εικόνα του. Το κεφάλι κάτω και δουλειά, γιατί προσόντα έχει. Δίχως δουλειά όμως, θα αρκείται σε εκλάμψεις και δεν θα αποκτήσει ποτέ διάρκεια.
 
ΣΑΛΙΝΟ Έδειξε να έχει δυνάμεις και δεν αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά, στο λίγο που έπαιξε. Το θέμα με αυτόν είναι να μην τον πάρει από κάτω, τώρα που ο Μίτσελ μοιάζει να τον θεωρεί δεύτερη επιλογή πίσω από τον Ελ Αμπντελαουί. Τις περυσινές του καλές κούρσες πάντως, όπου έμοιαζε με μηχανάκι, ακόμη δεν τις έχουμε δει στη φετινή προετοιμασία. Ίσως να είναι πιασμένος από την σκληρή δουλειά.
 
ΚΟΛΟΒΟΣ Σήμερα κινήθηκε περισσότερο ως κεντρικός χαφ, στο λίγο που αγωνίστηκε. Πάλι έδειξε να νοιάζεται περισσότερο να πάρει την μπάλα στα πόδια, παρά να κινηθεί χωρίς αυτήν. Αν έβαζε το γκολ στην κάθετη του Σάμαρη, ίσως ανέβαινε ψυχολογικά. Μοιάζει αρκετά τρακαρισμένος σε γενικές γραμμές. Ο περυσινός Κολοβός του Πανιωνίου δεν έχει εμφανιστεί στην προετοιμασία μας ως τώρα, πόσο μάλλον να ζητάμε να τον δούμε βελτιωμένο. Ούτε καν σουτάρει. Δεν ξέρω αν θα έχει πολλές ευκαιρίες από εδώ και πέρα, οφείλει πάντως να προσπαθήσει περισσότερο και να καθαρίσει το μυαλό του, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είναι παίκτης της πλάκας.
 
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος, μέχρι την στιγμή που έβαλε το νικητήριο πέναλτυ. Μένω σε αυτό, γιατί φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και δεν θέλω να γίνω εμπαθής μαζί του. Κάπου είναι και άδικο, αφού το παιδί πληρώνει την αναποδιά με τον Πουλίδο.
 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ Προφανώς μιλάμε για ένα φιλικό προετοιμασίας, όπου είχε πολλές απουσίες. Οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα μέσα στην χρονιά θα γίνουν καλύτεροι και αυτοί που έλειπαν, θα ανεβάσουν αρκετά επίπεδα την ομάδα μόλις ενσωματωθούν σε αυτήν. Ποιοτικά, εξετάζοντας μεμονωμένα τον κάθε παίκτη στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Αγγλίας, δεν υπάρχει άλλη ομάδα στον πλανήτη που μπορεί να συγκριθεί μαζί της. Μιλάμε για τρομερό υλικό, για παικταράδες που απλώς κάθεσαι και τους χαζεύεις. Ούτε για αστείο μπορούμε να συγκρίνουμε το ρόστερ του πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακού με το ρόστερ της πρωταθλήτριας Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι. Ομάδα όμως δεν είναι η Σίτι. Δίχως την μπάλα στα πόδια, αρκετές ελληνικές ομάδες της Superleague έχουν καλύτερη λειτουργία. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, δεν είναι ''αμολάω στο γήπεδο τους παικταράδες που έφερε ο πρόεδρος, για να τους ξεκωλιάσουν όλους''. Βοήθειες των χαφ στους αμυντικούς, όπως και του ενός χαφ στον άλλον, αλλά και γενικότερα αλληλοκαλύψεις δεν βλέπουμε από τη Σίτι. Υπάρχουν στιγμές που οι γραμμές της ομάδος δεν έχουν απλώς ''μεγάλες αποστάσεις'', αλλά στρέμματα ολόκληρα του αγωνιστικού χώρου μένουν απάτητα από παίκτες με τη φανέλα της Σίτι. Έτσι ακριβώς έπαιζε και πέρυσι, έτσι παίζει τα τελευταία χρόνια γενικότερα, από τότε που την αγόρασαν οι πάμπλουτοι σημερινοί ιδιοκτήτες της. Αν αυτά δεν αλλάξουν, πρωταθλήματα Αγγλίας μπορεί να πάρει, αλλά στο Champions League δεν υπάρχει περίπτωση να διακριθεί. Δίχως τακτική και ομαδική λειτουργία, προσεγγίζοντας το ποδόσφαιρο με την αφέλεια του ''θα φάω ένα πίσω, αλλά με τους παικταράδες που έχω θα κάνω τρία γκολ μπροστά'', στα νοκ άουτ ματς θα σε καταπιούνε ακόμη και πολύ υποδεέστερες ποιοτικά ομάδες. Κι αυτό το γράφω προσπαθώντας να μιλήσω ποδοσφαιρικά και να μασκαρέψω την εμπάθειά μου για το γελοίο Εθνικάκι της Αγγλίας, που έβγαλε και γλώσσα τα τελευταία χρόνια, επειδή κοιμήθηκε ο Θεός και πήρε κάποιους τίτλους...
 
Η ομάδα μας δουλεύει πάρα πολύ καλά κι αυτό μόνο κάποιος άσχετος ή κακοπροαίρετος δεν το αναγνωρίζει. Δουλεύει και στο ανασταλτικό κομμάτι, με τις αποστάσεις των γραμμών μας να είναι αυτές που πρέπει σε όλα μας τα φιλικά, αλλά και στο παραγωγικό κομμάτι, με την ανάπτυξή μας ώρες ώρες να θυμίζει Βιγιαρρεάλ και Σεβίλλη. Η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση με κοντινές σωστές πάσες, όπου η μπάλα φεύγει γρήγορα από τα πόδια των παικτών μας, είναι σήμα κατατεθέν της Primera Division. Είναι η σφραγίδα του Μίτσελ με λίγα λόγια. Ενός προπονητή που όταν ήρθε εδώ, λοιδωρήθηκε από διάφορους ''γνώστες'', οι οποίοι ήθελαν στην ομάδα τον Αναστόπουλο, το Λεμονή ή να μείνουμε με το Νικοπολίδη, επειδή ''είναι δικά μας παιδιά και ξέρουν από Ολυμπιακό''. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε. Το κεφάλι το κρατάμε ΟΛΟΙ χαμηλά, αφού όποτε πάμε να το σηκώσουμε ψωροπερήφανα τρώμε τα μούτρα μας, αλλά η ομάδα φωνάζει πως με έναν γρήγορο εξτρέμ κι έναν κινητικό, γκολτζή φορ, θα απογειωθεί. Τους περιμένουμε μέσα στον Αύγουστο.
 
Κλείνουμε όπως αρχίσαμε.
 
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.
 
Υ.Γ. 1 Αν όντως ενδιαφερόμαστε για τον Γκουιντέτι της Σίτι, έστω ως δανεικό, μιλάμε για μία περίεργη και ενδιαφέρουσα περίπτωση επιθετικού. Κινητικός και αθλητικός φορ, όπως τον θέλει ο Μίτσελ, ενώ όποιος τολμήσει να βγει δυνατά επάνω του, το μετανιώνει, αφού μοιάζει με ταύρο στις διεκδικήσεις. Δεν ξέρω όμως αν έχει το εύκολο γκολ. Συχνά έμοιαζε εκτός φάσης και οι τοποθετήσεις του κοντά στην περιοχή είναι κάπως προβληματικές. Στην Ελλάδα που οι Πλατανιάδες και οι Εργοτέληδες στήνουν πούλμαν στην περιοχή τους, δίχως καλές τοποθετήσεις κοντά στην περιοχή, πολλά γκολ δεν κάνεις. Έτσι έκαναν καριέρα ο Μήτρογλου, ο Πάντελιτς και ο Σισέ τα τελευταία χρόνια. ''Περιμένω την μπάλα στα πόδια, κάποια στιγμή θα μου'ρθει, θα το καρφώσω και θα γίνω ήρωας''. Αν φυσικά τον εγκρίνει ο Μίτσελ, σε εμένα δεν πέφτει λόγος και πρέπει να κινηθούμε για την απόκτησή του, όσο μας παίρνει οικονομικά.
 
Υ.Γ. 2 Καλή επιτυχία στην Σταντάρ Λιέγης την Τρίτη στη Λεωφόρο.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μερικές φορές νομίζεις ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Θα συνηγορήσω με τους υπόλοιπους που εκθειάζουν τον Σάββα για τη στάση που κράτησε σχετικά με τον Σάμαρη. Άλλο κριτική, άλλο εμπάθεια, άλλο αντικειμενικότητα. Ας τα βλέπουν αυτά οι δημοσιογραφάρες... Εσύ ρε didi-er χαίρεσαι να λες ότι είμαστε εκτεθειμένοι αριστερά και ότι ο Γαβραάμ δεν παίζει καλά. Τι σόι γαύροι είστε εσείς ρε γαμώτο;

Υ.Γ. Έχω μέρες να σχολιάσω και θα συνεχιστεί αυτό καθώς είμαι στον κατακόκκινο Πύργο, στο χωριό της κυράς. Διαβάζω όσο μπορώ από το κινητό. Καλή δουλειά μάγκες μου και καλό καλοκαίρι!

Εικόνα apostolos gaganis

Να΄σαι καλα Θωμα και να περνατε ολοι οπως επιθυμειτε. Για κατι...φθειρες του εφηβαιου, ειδικα μια αγραμματη του γενους vazelogavrus και μια αλλη...γραμματισμενη του γενους mazochus-mazochus, που πηγαινοερχονται σ΄αυτο το στεκι, θα τα πουμε αναλυτικοτερα οταν θα μαζευτουμε παλι ολοι μαζι ες..κεντρον, εκτος κι αν παραστει αναγκη πιο πριν. Για την ωρα εχω σοβαροτερες δουλειες να κανω, οπως να μαθω λεπτομερειες για την...αναβαθμιση της χωρας μου κατα δυο βαθμιδες ως προς το χρεος απο την ΜΟΟDΥ΄S ( σαν δεν ντρεπομαστε ) και - ακομα σημαντικοτερο - να μαζεψω καμια ντοματα απ΄το μποστανι για τη χωριατικη του μεσημεριου...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Να 'σαι καλά ρε Απόστολε και να περνάς ακόμα καλύτερα. Αχ αυτές οι τομάτες από τον μπαχτσέ...

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Σωστός σε όλα (ειδικά με τον Σάμαρη, και δίκαιος). Για τον Ρομπέρτο μόνο, να πούμε ότι σε δυο-τρεις φάσεις, όπου η μπάλα κινούνταν παράλληλα στην εστία μπορούσε να καθαρίσει, ειναι λιγο διστακτικός στην έξοδο. Για Σαβιόλα, επίσης, ότι μάλλον το μεγαλύτερο πρόβλημα του είναι το μεγάλο συμβόλαιο του, που πολλαπλασιάζει τις απαιτήσεις μας.

Εικόνα didier thee

"Κι εκεί που η Σίτι έμοιαζε δύσκολο να απειλήσει"

;;;;;

Μάλλον ξέχασες ότι μας κάναν ότι θέλανε από αριστερά και πριν το γκολ.

"το Ρομπέρτο να φέρει ευθύνη, αφού έφαγε γκολ στη γωνία του"

Το ότι ο Αβρααμ πήγε και χώθηκε μπροστά στον αμυντικό απλώς για να μη βλέπει ο Ρομπέρτο δεν το λέμε. Αβραάμ που στη φάση εκείνη αντί να στήσει τα πόδια του ώστε να μη περάσει κάποιο σουτ, προσπαθεί (άστοχα φυσικά) να κόψει τον αντίπαλο του με το δεξί με αποτέλεσμα να του ανοίγει διάδρομο για σουτ. Άλλα ο Ρομπέρτο φταίει.

Γενικά δεν βλέπω που είδατε να πατάει γερά ο Αβρααμ. Μόνο και μόνο το πέναλτι που κάνει εμένα μου λέει πως δεν είναι στο επίπεδο. Τέτοιο χαζό και τραγικό τάκλιν με το ένα πόδι να φτάνει σχεδόν στο κεφάλι του άλλου καιρό είχα να δω.

Τέλος, επιτέλους αποφασίστε με Σάμαρη. Ή θα δεχτείτε το παιδί να κάνει παρέα με "εχθρούς" και μην πολυνοιάζεται για το βάρος της φανέλας, ή δηλώστε οριστικά ότι τέτοιος παίκτης δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό. Γιατί αυτό το "είσαι μαλάκας και δεν σε πάμε αλλά χαιρόμαστε όταν παίζεις γιατί τι να κάνουμε είσαι καλός αλλά μη ξεχνάς δεν σε πάμε" καταντάει γραφικό.

Εικόνα savvas gridlock

Εγω δεν θυμαμαι κανενα σημειο του αγωνα μεχρι το 30' στο οποιο ο Ναβας η ο Κλισι να "τρυπησανε" το Μαζουακου. Αν θυμασαι εσυ, οριστε, υποδειξε το. Τερματοφυλακας που τρωει γκολ στη γωνια του, ενω η μπαλα περναει απο διπλα του διχως αυτος να απλωσει κανα χερι, φταιει. Ο Αβρααμ χθες εκοψε μπαλες με σπριντ απεναντι στον Τζεκο και στο Γιοβετιτς. Για εναν παικτη που περυσι δεν προλαβαινε αρκετους επιθετικους της Superleague, αυτο ειναι προοδος. Τελος, για πολλοστη φορα θα πω οτι δεν με ενδιαφερει το αν ο Σαμαρης θα κανει παρεα με το Τζαβελλα και τον Κατσουρανη. Ας κανει ο,τι θελει. Με ενδιαφερει να μην προκαλει με διακοπουλες στη Μυκονο, δυο μηνες μετα την Τουμπα που ο κοσμος μας ακομη βραζει κι ενω οπαδοι του Θρυλου εχουν τραβηγματα με τους μπατσους εξαιτιας της Τζαβελλιτας. Και δεν καταλαβαινω γιατι μπερδευεσαι. Δεν εκραξε ποτε κανεις το Σαμαρη για την αγωνιστικη του αξια. Για το μυαλο του μιλαμε. Ο συμπαικτης του στον Ολυμπιακο Μανιατης μανουριαζε στην Εθνικη με την Τζαβελλιτα και ο Σαμαρης αντι να παρει το μερος του αρχηγου του, κανονιζε διακοπες στη Μυκονο με τον αλλον. Ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις αυτο;

Εικόνα didier thee

Όταν λέω από αριστερά εννοούσα από τα αριστερά της Σίτι, πλευρά από την οποία φάγαμε το γκολ. Η Σίτι έκανε συνέχεια επίθεση από αυτή τη μεριά :

26' : http://youtu.be/lwz69mh2Bhg?t=30m22s
28' : http://youtu.be/lwz69mh2Bhg?t=32m26s (ωραία ραβέρσα τρώει ο Αβραάμ)
34' : http://youtu.be/lwz69mh2Bhg?t=38m26s (αμέσως πριν το γκολ)
Τακουνάκια που "σβήνουν" δυο αντιπάλους 10" πριν το γκολ... Μύριζε το πράμα

Όταν κάνεις αυτό http://oi62.tinypic.com/2ptnxci.jpg δεν είσαι στο επίπεδο, όσα καλά διωξίματα και να κάνεις.

Τέλος, τη σχέση έχουν οι διακοπές του Σάμαρη με την αγωνιστική του απόδοση ; Καμία. Γιατί λοιπόν το 1/3 της ατομικής του κριτικής σε ένα ματς αφορά τα εξωαγωνιστικά του ; Όλη τη χρονιά θα τα αναφέρετε αυτά ; ("Ναι σε αποθεώνουμε αλλά μη ξεχνάς πως δεν σε γουστάρουμε" συνεκτικό)

Εικόνα savvas gridlock

Το έγραψα και στο κείμενο. Αν εσύ πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός της Ελλάδος μπορεί να βρει δεξί μπακ που να σβήσει το Νασρί της Σίτι, εντάξει, τα βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα. Παρά το ότι έφυγε αρκετές φορές από τον Ελ Αμπντελαουί και του πέρασε κάποιες επικίνδυνες σέντρες, καμία από αυτές δεν έγινε καθαρή ευκαιρία. Το ότι δημιουργήθηκαν ρήγματα και επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή μας, ΟΚ, το ανέφερα κι εγώ. Φάσεις όμως δεν είδαμε. Για να καταλάβω όμως το που έγκειται η διαφωνία σου, θα έπρεπε να ισοπεδώσουμε τη Σίτι και να μην κάνει υποψία ευκαιρίας, ώστε να νομιμοποιούμαστε να λέμε ότι παίξαμε καλά απέναντί της;

Για τον Αβραάμ στάθηκα μόνο στο πώς ήταν πέρυσι και στο πώς είναι φέτος. Δεν είπα ότι κατάπιε τον Τζέκο, ούτε ότι έμοιαζε με το Βίντιτς και τον Τιάγκο Σίλβα. Δύο χρόνια ο Αβραάμ είτε δεν παίζει, είτε παίζει και σέρνεται. Πλέον δεν βγάζει αυτήν την εικόνα. Αν περιμένεις να γυρίσουμε ένα διακόπτη και να ξαναβρούμε τον Αβραάμ του 2011, κακώς το περιμένεις. Θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει στα παλιά του στάνταρ, αν επανέλθει ποτέ.

Ακριβώς επειδή δεν έχει σχέση το με ποιον κάνει διακοπές στη Μύκονο ο Σάμαρης με την αγωνιστική του αξία, αποσυνέδεσα την χθεσινή του εμφάνιση με τα πουστριλίκια του με την Τζαβελλίτα. Το νόημα όσων έγραψα γι'αυτόν ήταν ''ακόμη κι εγώ που τον έκραξα για τα εξωγηπεδικά, παραδέχομαι το ταλέντο και την προσφορά του''. Αντί να το δεις έτσι, καλοπροαίρετα, όχι για'μένα, αλλά για τον ίδιο τον παίκτη, τον οποίο παραδέχονται ακόμη και αυτοί που τον κράζουν όπως εγώ, κάθεσαι και ξύνεις τη μαϊμού, για να καταλήξεις στο γνωστό ΑΡΔ-οτροπάριο ''καμμένα μυαλά οπαδικά, πάνε να φάνε τον παίκτη για μαλακίες''. Επειδή το έχεις, αυτό, μέσα σου, άντε πες το να τελειώνουμε και μην το φέρνεις γύρω γύρω.

Εικόνα didier thee

Ε ντάξει τα ισοπεδώνεις όλα.

Λές πως η Σίτι δεν απειλούσε. Εγώ απλώς υπογραμμίζω ότι κάναν ότι θελαν όποτε θελαν από τα αριστερά τους. Λογικό να γίνετε αυτό ; Φυσικά η Σίτι είναι αλλά ούτε έκραξα τον Ελαμπντάουι, ούτε περίμενα να σβήσουν τον Νασρί. Απλώς το παρουσιάζεις λες και κάναν μόνο μακρινά σουτ. Το πράμα για μένα μύριζε. Ως εκεί.

Το ίδιο με τον Αβρααμ. Χαίρεσαι με την απόδοσή του ενώ εγώ δυστυχώς τον είδα ακόμη μια φορά - στην καλύτερη περίπτωση - ασταθή. Βελτιώθηκε ; Πιθανόν, αλλά για μένα είναι ακόμη πολύ πολύ πίσω. Δεν περίμενα τον Αβραάμ του 2011 αλλά ούτε περίμενα αυτό http://oi62.tinypic.com/2ptnxci.jpg

Για τον Σαμαρή τι να πω. Μια χαρά αθλητική κριτική κάνεις, αλλά αυτό το συνεχές "θυμηθείτε δεν τον πάμε" δεν το καταλαβαίνω. Ως εκεί.

Αυτά

Εικόνα ASTERIX

Αν μη τι άλλο ο Σάββας δεν χρειάζεται να τον υπερασπίζεται κάποιος αλλά θέλω να σχολιάσω πάνω σε κάτι που λες για την περίπτωση του Σάμαρη. Δηλαδή εσύ λες τώρα, αφού δυσαρεστεί τον κόσμο του Ολυμπιακού εξωαγωνιστικά, θα πρέπει και να εθελοτυφλεί κάποιος όταν παίζει καλά, να μην το αναφέρει, να κάνει την πάπια. Δε μου λες ρε Ντιντί; ΑΡΔ είσαι, γιατί κάτι ΑΡΔ που δεν φοράνε παντελόνια τα κάνουν αυτά. Για την και τυπικά εξαγορά των λατρεμένων σου από τον Τουϊτυ, έχεις να μας πεις κάτι; που διατυμπάνιζες την ακεραιότητα της αντικειμενικότητάς τους; ή αβαβά; μόνο εσύ δεν είχες πάρει χαμπάρι τι γινόταν ή ήξερες και έκανες τον Κινέζο;

Εικόνα didier thee

Όλα ντάξει ; Τις είπες όλες τις στραβές σου θεωρίες ή έχεις κι άλλες ;

Εικόνα ASTERIX

Πάλι τον κινέζο;

Εικόνα john

Εφ'οσον οι 2 παικτες που μας λείπουν(φορ και εξτρεμ)αναζητούνται απο τον Ιούνιο-ο φορ ισως και απο τον Μαρτιο- δεν μπορω να καταλάβω προς τι αυτη η καθυστέρηση στην απόκτηση τους.Καημο το εχω μια φορα το ρόστερ να εχει ολοκληρωθει τουλαχιστον μεχρι τις αρχες αυγουστου.Το θεμα ειναι οτι οι 2 παικτες που λείπουν θα ειναι ενδεκαδάτοι αλλωστε γι αυτο επισημαίνω τον αργό μεταγραφικο σχεδιασμό στην περίπτωση τους.
Και μια λεπτομέρεια που ίσως δεν την έχει προσέξει πολύς κόσμος.Εαν πουληθεί ο Μανωλάς θα μιλάμε για ενα εντελώς καινούργιο αμυντικό διδυμο(Σιοβας Μποτια η Αβρααμ Μποτια η Αμπινταλ Αβρααμ η,η,...)Μεχρι να καταφερουν να κουμπωσουν οι 2 καινουργιοι παικτες της αμυνας ισως να εχουν προβληματα συννενόησης η χημειας και κατι τέτοιο θα μας κοστισει στο Champions League(οπως εγινε το 2012 στην ηττα απο τη σάλκε με τις γκέλες του Μανωλα),Αντιθετα περυσι το διδυμο Σιοβα-Μανωλα ηταν ηδη δουλεμενο ενα χρόνο
ΥΓ1 ΓΚΑΖΑΡΙΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ RESPECT ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ
ΥΓ2 Λογικα ο βαζελος θα περασει την Στανταρ.Ειναι πολυ τυχερος που ετυχε με ομαδα μικρου βεληνεκους οπως εγινε και προπερσι που ετυχε με μια Μαδεργουελ.Θα αποκλειστεί στον επομενο γυρο οταν αρχιζουν και παίζουν ΄΄κανονικές ομάδες΄΄ στο champions league

Εικόνα Bad7

Θ'αποκλειστει ο βαζελος και βαζω και στοιχημα αλλα χεστηκα κιολας

Εικόνα Bad7

Καλη επιτυχια Στανταρ με τη νικη!

Εικόνα Bad7

ΕΓΩ ΚΑΖΟΥΡΑ ΚΑΝΩ ΧΕΣΤΗΚΑ ΑΜΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΠΟΑ Ή ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ

Εικόνα Bad7

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΗΝ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Εικόνα john

συνεχισε τις ερωτοαπαντησεις μονος σου να δουμε μεχρι που θα φτάσει η οθόνη.lol

Εικόνα Bad7

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ

Εικόνα john

Καντο ρε φιλε φαση εχει!!

Εικόνα Bad7

Τωρα βαριεμαι

Εικόνα olympiakaraga7te

Ξερω οτι ειναι εντελως ασχετο αυτο που θα πω και λιγους θα ενδιαφεροι αλλα γιατι απ' τον ομιλο μας δεν καταταγηκαμε 2οι αλλα 3οι απ' τη στιγμη που ισοβαθμισαμε με τη Μαντσεστερ Σιτι και κερδισαμε τον μεταξυ μας αγωνα που ειναι στην ουσια το πρωτο κριτηριο ισοβαθμιας; Μηπως επειδη η νικη μας ηρθε στα πεναλτι θεωρειται ισοπαλια και παμε στα αλλα δυο κριτηρια που ειναι διαφορα τερματων (εμεις +2, η Σιτι +4) και γκολ υπερ (εμεις 5, η Σιτι 9); Περιεργα πραγματα παντως.
Κατα τα αλλα πρεπει ΟΛΟΙ να γεμισουμε το Καραισκακη στις 13/8 με την Μπιλμπαο για να χειροκροτησουμε αυτη τη σπουδαια ομαδα που δημιουργειτε. Και γενικα ολοι κοντα στον Θρυλο μας!

Εικόνα savvas gridlock

Nαι, νομίζω αυτός είναι ο λόγος φίλε.

Εικόνα olympiakaraga7te

Φιλε Σαββα καταρχας να συστηθουμε μια και γραφω καιρο εδω και δε σου εχω πει πως με λενε, Νικος λοιπον απο Κυπρο. Κατα δευτερον θελω να ζητησω μια χαρη, εννοειται αν θες με βοηθας αν ειναι μεγαλος κοπος ασ'το. Τι πρεπει να συμβει για να μπει ο Ολυμπιακος στο δευτερο γκρουπ δυναμικοτητας ενοψει της κληρωσης των ομιλων του Τσαμπιονς Λιγκ. Κατι ακουσα χθες να αποκλειστει η Ζενιτ που εχασε 1-0 απο την ΑΕΛ στο πρωτο παιχνιδι εκτος εδρας και μια αλλη ομαδα οπως η Λεβερκουζεν. Αν μπορεις να με διαφωτισεις θα ειναι σημαντικο γιατι προκειται για σημαντικο θεμα.
Στο αλλο θεμα με την καταταξη του ICC εγω θεωρω οτι αφησαμε πισω μας τη Σιτι γιατι εστω και στα πεναλτι νικησαμε το μεταξυ μας οποτε ειμαστε 4οι και οχι 5οι απ' τους 8. Οχι πως εχει σημασια απλα το αναφερω.

Εικόνα savvas gridlock

Γεια σου Νικο. Για να ανεβουμε φετος δευτερο γκρουπ δυναμικοτητας στο Τσου Λου, πρεπει να αποκλειστουν στα προκριματικα δυο απο τις Αρσεναλ-Πορτο-Ζενιτ-Λεβερκουζεν, που ειναι μπροστα μας στη βαθμολογια της ΟΥΕΦΑ και δεν εχουν προκριθει απ'ευθειας στους ομιλους. Παντως αν δεν γινει αυτο τωρα και δεν ανεβουμε δευτερο γκρουπ, θα γινει σιγουρα του χρονου. Με εφτα βαθμους στον ομιλο φετος, ακομη κι αν δεν προκριθουμε δηλαδη στους 16, σβηνουμε την πολυ κακη χρονια 2010-11, που αποκλειστηκαμε απο τη Μακαμπι και ανεβαινουμε στανταρ δευτερο γκρουπ στην κληρωση του 2015.

Εικόνα olympiakaraga7te

Καλησπερα.
Στην ουσια το 2010-11 ειναι η μονη μας κακη χρονια των τελευταιων 7 ετων στα οποια στα 6 καταφεραμε να παιζουμε Ευρωπη μετα τα Χριστουγεννα και σε ολες καναμε εστω ενα διπλο ανα σεζον.
Σχετικα με το αρθρο εχω τις ενστασεις μου μια και για το πεναλτι ο Ρομπερτο δε φερει ευθυνη και οχι μονο απεκρουσε 2 στη διαδικασια των πεναλτυ αλλα σε πανω απ' τα μισα επεσε στη σωστη γωνια ασχετα αν τα καταφερε να αποκρουσει ή οχι. Επισης ειχε 3 εξαιρετικες επεμβασεις στο δευτερο ημιχρονο αποδειχθηκαν σωτηριες. Για το 1ο γκολ ειχε παικτη μπροστα του αρα κακο οπτικο πεδιο.
Παω παρακατω, λες για το πεναλτι και την αποβολη του Αβρααμ. Δε διαφωνω. Ομως ειχαμε λιγο πιο πριν και εμεις ενα καθαρο πεναλτι νομιζω γυρω στο 20 που παλι ο αμυντικος της Σιτι ηταν τελευταιος παικτης αρα επρεπε να αποβληθει. Ισως να σου ξεφυγε η να το διαβασες και να μην το στραβωθηηκα. Για το ακυρωμενο μας γκολ ειναι σιγουρα οφσαιντ;
Με αγωνιστικους χαιρετισμους!

Εικόνα savvas gridlock

O Ρομπέρτο χθες κατέβασε τα ρολά, με πολλές και καλές αποκρούσεις συνολικά στο ματς. Φυσικά σε όλα τα πέναλτυ έπεσε σωστά. Στο πρώτο γκολ όμως ευθύνεται. Η μπάλα περνάει ακριβώς από δίπλα του, όπως φαίνεται στο replay από την κάμερα που είναι πίσω από την εστία. Στη φάση που λες ότι έπρεπε να κερδίσουμε πέναλτυ, ο Μπογιάτα της Σίτι με προβολή με το αριστερό πόδι βρίσκει χαμηλά την μπάλα και όχι τα πόδια του Διαμαντάκου. Για'μένα δεν υπάρχει κανένα πέναλτυ. Τέλος, όπως φάνηκε στο replay με το πάγωμα της εικόνας, ο Τσόρι είναι σίγουρα οφσάιντ όταν δέχθηκε την μπαλιά του Σαβιόλα και σωστά ακυρώθηκε το γκολ που βάλαμε στο ξεκίνημα του ματς.

Εικόνα apostolos gaganis

Πληροτητα, αντικειμενικοτητα, ευθυκρισια. Γνωστα πραγματα, που συνεχιζονται, και καλο θα΄ταν να τα βλεπουν και οι περισσοτεροι επαγγελματιες αθλητικογραφοι τοσο ΄΄οπαδικοι΄΄ οσο και ΄΄αντικειμενικοι΄΄. Μαθηματα ευφυους αναγνωσης του αγωνα, με τη λεβεντια της επισημανσης των κενων, της - σωστης - διακρισης των χαρακτηρολογικων ατελειων απο την εξαιρετικη ποδοσφαιρικη εμφανιση, αλλα και την αξιοκρατικη επιβραβευση οσων προσπαθησαν με ενταση και επιμονη, ανεξαρτητως επιτυχους ή οχι τελικης εκβασης. Τα βιντεακια comme il faut. Προχωρα μπροστα Σαββα. Στηριζουμε.