ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕ ΤΖΟΛΕ



Γενέθλια έχει σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν φορέσει ποτέ την ερυθρόλευκη φανέλα, ο μεγάλος ΠΡΕΝΤΡΑΓΚ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ. Ο ''Τζόλε'' μας γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1972 στο Κραγκούγιεβατς της Σερβίας και από το 1996 ως το 2009 υπηρέτησε το μεγαλύτερο Σύλλογο της χώρας. Φαντάζομαι ότι με το που ακούν το όνομά του, τα βαζέλια σκύβουν ασυναίσθητα το σβέρκο τους, αφού οι φάπες που τους έχει μοιράσει είναι ατελείωτες. Μιλάμε για έναν παίκτη-κόσμημα της ιστορίας μας, που αρνήθηκε προτάσεις πολλών ευρωπαϊκών μεγαθηρίων για να παραμείνει στον Θρύλο. Μαζί πανηγυρίσαμε 12 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια (το ένα που μας ξέφυγε ήταν το Δούρειο) και 5 Κύπελλα. Άπειρες ασίστ, πολλά γκολ, σέντρες-''πάρε-βάλε'', μα πάνω από όλα η ηγετική του φυσιογνωμία, που όταν η μπάλα ''έκαιγε'', έβγαινε μπροστά να καθαρίσει για όλους (ακόμη και γι'αυτούς που έπαιρναν πολλαπλάσια χρήματα και άκουγαν συνέχεια το όνομά τους από την κερκίδα...). Προς το μεγάλο αρχηγό της θρυλικής περιόδου ΚΟΚΚΑΛΗ, τον παίκτη που μπαίνει στο ίδιο κάδρο με ιερά τέρατα της Ολυμπιακής ιστορίας, όπως ο Σιδέρης, ο Μουράτης, ο Αναστόπουλος και οι ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ, ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας ''να τα χιλιάσει''.
 
 

 

 
ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ
ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΤΟ ΠΕΟΣ
 
ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΚΑΡΑΦΛΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΚΑΡΑΦΛΟΣ

 
ΤΖΟΛΕ ΤΖΟΛΕ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΖΟΛΕ

Σχόλια

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Αρσενικός και μάγκας, φάνηκε και από τη μετέπειτα πορεία του, όλοι σιγά, σιγά μπαίνουν στην ομάδα από άλλο πόστο, αυτός έχει κρατησει αλλη στάση, δεν κωλομπαρεύεται και δε γλείφει. Από προσφορά άλλο τίποτα. Γούσταρα που τελευταία χρονιά του έπαιζε βασικός αυτός κι όχι η κοτολέτα.
Κατηγορείται γιατί τα χε καλά με τη διοίκηση: α) Με τον Σωκράτη τα χε καλά ρε παιδιά, όχι με τον Βαρδινογιάννη, πολύ καλά έκανε, β) Με τον Ριβάλντο καραδικαιώθηκε.
Με τον Τζιοβάνι μου τα χαλάτε λίγο, τον αδικείτε πολύ, κυρίως στην ουσία, ξεχνάτε τα γκολ του σε ΑΕΚ, βαζελο, Τσάμπιονς λιγκ (εντός, στα εκτός ή τον είχαν απομονωμένο ή στον πάγκο ο sir), ξεχνάτε τα ξεφτιλίκια με τις ποδιές και τις σακούλες, ξεχνάτε τις μπουνιές στον σουρωτήρι (δεν είδα πολλούς να ρίχνουν μπουνιές τα τελευταία χρόνια), ξεχνάτε εύκολα. Έχω επισης την αίσθηση ότι τα επιχειρήματα κατά Τζιοβάνι ήταν η καραμέλα των αντιολυμπιακών-ψευδοαντικειμενικών εκείνης της περιόδου (spor time sport fm κ.α.) και κακώς τα ενστερνίζεστε.
Ας μείνουμε στον Τζόλε όμως, σεβασμός στον μεγαλύτερο και ίσως όχι τόσο όσο έπρεπε "δαφνοστεφανωμένο" αρχηγό που πέρασε από την ομάδα μας, που συνέδεσε το όνομά του, αν όχι το ταύτισε, με την κυριαρχία μας. Να 'ναι καλά όπου και να 'ναι και μακάρι να τον δούμε με ερυθρόλευκη φόρμα σύντομα.

Εικόνα john

Για τον Ζιο θα σου απαντησω εγω με μια απαντηση που ειχα δωσει και στον red hell πριν κανα μήνα
Φίλε ο ζιοβανι ειναι ενας αντί συμβατικός ποδοσφαιριστής που δεν έμπαινε εύκολα σε καλούπια και ηταν αδύνατο να ανταποκριθει στα θελω του εκάστοτε προπονητή.Μαγος παικταρας με εξωγήιινη τεχνική. Αλλα παντα έμοιαζε να παίζει με το χειρόφρενο μισό κατεβασμένο ηταν πολύ περίεργος χαρακτήρας ηταν δύσκολο να τον ψυχολογησεις.Εκανε μερικές ασυγχωρητες αψυχολόγητες ενέργειες όπως για παράδειγμα αρκετά αντί αθλητικά μαρκαρίσματα εκτος φάσης που οδήγησαν σε πολλές απιβολες.Μια απο αυτη στοίχισε πολύ καθώς πήρε κόκκινη για χτύπημα εκτος φάσης σε τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ και χάσαμε το κύπελλο .Μηδενικη προσφορά στα εκτος έδρας παιχνίδια του Τσάμπιονς Λινγκ και έλλειψη της ηγετικής προσωπικότητας που είχε λόγου χάρη ο ριβαλντο.Ο μάγος χαρακτηριζόταν απο στιγμές και οχι απο διάρκεια.Οταν ηρθε πάντως έπαιζε καταπληκτικά ηταν κατι το ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα.Απο τότε ομως που τον χτύπησε άσχημα ο χασάπης ο σεμος τίποτα δεν ηταν πια ίδιο.
Εμενα με πειραξε πολυ η Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η εμφανιση του στο Anfield.Εκεινη την ημερα ο Ριβαλντο σκυλιαζε να μας παει στους 16 μονος του και ο Ζιο ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΤΟ 2-1 ΣΤΟΝ ΜΕΛΟΡ.Εκεινη τη χρονια γενικα ο Ζιο ηταν απαραδεκτος.Πηγε ο αθεοφοβος στον οδοντίατρο λιγο πριν το ματς με τη Σοσο χωρις να ενημερώσει κανένα λειποντας αδικαιολογητα απο την προπόνηση.Στον επαναληπτικο στη Γαλλια ο ανθρωπος ΧΑΛΑΕΙ αντεπιθεση της ομαδας που βγαιναμε 4 με 2 στο μισο γηπεδο και ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΤ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ.Μερικες φορες το παρακανε και πιστευε οτι το ποδοσφαιρο ειναι μονο διασκεδαση.Ειχε δηλωσει σε συνεντευξη του οτι προτιμα 5 τριπλες στον ιδιο αντιπαλο παρα 5 γκολ στον ίδιο αγώνα.Ε δεν ειναι ετσι φιλε Ζιο.
Πιστευεις πως ο Ζιοβανι θα χωρουσε ποτε στην ομαδα ενος ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ?Θα χωρουσε ποτε στην ομαδα του ΒΑΛΒΕΡΔΕ η του Ζαρντίμ?

Εικόνα μαουνιέρης

Σαν τον Τζόλε δεν είναι κανένας. Η σιγουριά του ανέβαζε όλη την ομάδα, έκανε παίκτες και κάτι μισοάμπαλλους που είχαμε. Και άπαξ και φόρεσε την ερυθρόλευκη ριγωτή με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο μέρος της καρδιάς, δεν φόρεσε άλλη φανέλλα. Η προσφορά του στον Θρύλο είναι τεράστια. Κέρδισε τον απόλυτο σεβασμό, αλλά όχι την ενθουσιώδη αγάπη της κερκίδας, γιατί είναι μονόχνωτος (σαν κλασικός Σέρβος) - όμως τί σημασία έχουν αυτά; Ανδριανόπουλοι, Βάζος, Μουράτης, Μπέμπης, Σιδέρης, Αναστόπουλος, Καραπιάλης, Τζόρτζεβιτς. Μεγάλοι παίκτες υπήρξαν και άλλοι, αλλά οι κορυφαίοι μας όλων των εποχών είναι (κατά την ταπεινή μου γνώμη) αυτοί.

Εικόνα savvas gridlock

Για όλους όσους ανέφερες, Γιώργο, συμφωνούμε απολύτως. Εγώ θα προσθέσω το Μίμη Στεφανάκο, το Ρωσσίδη, τον Υφαντή, το μέγα Κρητικόπουλο και φυσικά το Γιούτσο. Μιλάμε για Έλληνες τώρα (και ο ''Τζόλε'' Έλληνας είναι).

Εικόνα Εν Αθήναις

Ο καλύτερος εκτελεστής πέτσινων πέναλτυ.
Και ένας από τους καλύτερους βουτηχτές περιοχής. Δε λέω «ο καλύτερος» γιατί υπάρχει και το «ιερό τέρας» που ονομάζεται Stelios.

Στους πανηγυρισμούς του 1-0 του Παπουτσέλη κινδύνευσε το ρεκόρ γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» στα 400 μέτρα, το οποίο κατέχει ακόμα ο Συνετόπουλος.

Εικόνα john

Nα τος!Γεια σου και απο εμενα και συγχαρητηρια που δεν εχεις φαει ακομα ban αν και γραφεις 3 χρόνια εδω μέσα.Απο τη μια καταλαβαινω την πικρα που σε διακατεχει οσο αναφορα τα χρονια του Τζόλε που εχανες πρωταθληματα(και οχι με τον τροπο που νομίζεις) απο αυτον, εχοντας ομολογουμενως καλυτερη ομαδα τοτε απο τα χαλια στα οποια είσαι τωρα.Κοιτα εγω αν και είμαι φανατικός αντιβάζελος αναγνωριζω μερικους παικτες που επαιξαν στον Παο και αφησαν τη σφραγιδα τους και κερδισαν και το σεβασμο πολλων Ολυμπιακών.Π.χ θα ημουνα ανοητος εαν προσπαθουσα να ειρωνευτώ τον Βαζέχα η τον Χενρικσεν.Γιατι ολοι οι Παναθηναικοι αντι να αναγνωρισετε την ποδοσφαιρικη αξια του Τζολε η του Γιανακόπουλου εμενετε στην ειρωνεία για καποιες βουτιές τους?Πως γινεται να κοροιδευετε βουτηχτες τη στιγμη που εχετε και εσεις τέτοιους στην δικη σας ομάδα(καραγκουνης-παπαδόπουλος).Το οριακό πέναλντι του Παπουτσέλη που πιστοποιουσε το τέλος μιας εποχης μεσα στην οποια ο προεδρος σας εβαλε ολα τα μεσα για να καταστρεψει τον Ολυμπιακο,ορθως πανηγυριστηκε απο ολους.Ηταν η αρχη του εφιάλτη σας που δεν έχει τελειωμό ακομα και σημερα 20 χρονια μετα.ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ που λεει και ο Τακαρος ο Τσουκαλάς

Εικόνα savvas gridlock

Στο πέναλτυ του Παπουτσέλη, τα πόδια του Ίβιτς ήταν έξω, αλλά η ψυχή του ήταν μέσα.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Εικόνα Chief Bromden

Τα αρχίδια του Ίλια ακουμπούσαν τη γραμμή σε εκείνη την φάση!
Το πιο ηδονικό πέναλτι μετά από αυτό του Αντώνη στον τελικό με τα χανούμια!

Εικόνα Εν Αθήναις

Ποιητικό, θα έλεγα.

Εικόνα Εν Αθήναις

Εάν φάω ban με ποιον θα ασχολείστε;;; Αφού σας αρέσει «εν Αθήναις» κατά βάθος...

Καλός ο Τζόρτζεβιτς, αλλά όχι και να έχει κατακτήσει τετραπλάσια πρωταθλήματα από έναν Σαραβάκο. Τον οποίον έχετε πολλάκις ειρωνευτεί εδώ μέσα. Ανόητοι λοιπόν όσοι τον ειρωνεύονται;

Και ναι, υπάρχει μία πίκρα για τα χρόνια του Θωμά Μητρ...ε... του Τζόλε. Ξεχάσαμε τί πάει να πει «ποδοσφαιρική δικαιοσύνη» με όσα είδαμε...

Άντε καληνύχτα και όνειρα γλυκά. Όπως το γλυκό πόδι του Τζόλε που σπανίως ευστοχούσε από τα 11 βήματα. Αυτό δε γίνεται να μην το παραδεχτείς...

Εικόνα rasputin7

Εχεις παρει χειροτερο πεναλτυ απο του Παπουτσελη.Σαν παλιος θα το θυμασαι.Και περαστικα σου.

Εικόνα Εν Αθήναις

Έχω πάρει, όπως κι εσύ.
Αλλά την παράγκα τη δική σου δεν την έχτισα ποτέ. Μάλλον «τις παράγκες».

Και μην πιπιλίσετε πάλι τα περί βαρδινογιαννισμού που πήρε πρωτάθλημα και η κουτσή Μαρία. Εδώ εσείς έχετε κερδίσει 16 στα 18 πρωταθλήματα και φωνάζετε για το γεγονός ότι δεν πήρατε και τα 18!

Γι' αυτό σας σιχαίνεται ολόκληρη η Ελλάδα, γι' αυτό και για κάποιον, περίεργο λόγο τα γκάλοπ δεν σας δίνουν 60-70%. Γιατίς άραγες;

Περαστικά και δικά σου.

Εικόνα john

Αυτο το ΄΄σας σιχαίνεται ολη η Ελλάδα΄΄ που το λενε και το ξαναλένε ολοι οι Αντι Ολυμπιακοί νομιζεις πως μας προβληματίζει και μας στενοχωρεί?Κατ αρχην ολη η Ελλάδα εχει σοβαροτερα πραγματα να ασχοληθει απο το τι κάνει ο Ολυμπιακος και ο Παναθηναικός.Γενικευεις την συμπεριφορα των Αντι-Ολυμπιακών και παρουσιαζεις μια κατασταση που αφορα μονο αυτους, σαν μια κατάσταση που αφορα ολους τους Έλληνες.Προπαγάνδα, η προσπαθεια σπιλωσης του Ολυμπιακου με απωτερο σκοπο την δημουργία Βαζελόγαυρων?

Εικόνα savvas gridlock

Ενώ στα πέτρινα χρόνια που δεν παίρναμε πρωταθλήματα, μας αγαπούσε όλη η Ελλάδα. Πηγαίναμε να παίξουμε στην Τούμπα, στο Ηράκλειο, στο Αλκαζάρ, στις διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και μας υποδέχονταν με λουλούδια. Κάνα άλλο επιχείρημα του φαφούτη του Γεωργίου έχεις να παραθέσεις;

Εικόνα Εν Αθήναις

Ποιον Γεωργίου λες; Αυτόν που έκανε ρεπορτάζ Ολυμπιακού κάποτε στον Φίλαθλο;
Αυτόν που προσπαθούσε το 1986 να κάνει γάβρο τον γιο του, Τάσο, κι εκείνος έλεγε «εγώ μπαμπά είμαι Σαραβάκος»;
Toν κολλητό του άλλου γάβρου, του Καίσαρη;

Με έκανες και γέλασα, πάω για ύπνο...

Εικόνα savvas gridlock

Ο Καίσαρης είναι Ολυμπιακός. Ο Γεωργίου έγινε και γάβρος τώρα; Γιατί, επειδή έτσι έλεγε καμιά φορά που τον στριμώχνανε Ολυμπιακοί, για να μην φάει ξύλο; Και στο Φίλαθλο παλιότερα έκανε ρεπορτάζ Παναθηναϊκού ο Αλέξης Σπυρόπουλος, ενώ ήταν συνδεσμίτης της Θύρας 7. Μην κοιτάς που άλλαξε δέκα ομάδες έκτοτε...

Εικόνα savvas gridlock

Mίλησε το παιδί του Καραγκούνη και της Δημητρούλας της Σαραβάκου για βουτιές...

Εικόνα Εν Αθήναις

Παρουσίασε μας λοιπόν τα κερδισμένα πέναλτυ των τελευταίων 50 ετών, δικά μας και δικά σας...

Εικόνα savvas gridlock

Για βουτιές μιλάμε.

Εικόνα Εν Αθήναις

Ρίζος είναι το επώνυμο σου;

Εικόνα figurered

Όταν ο τζόλε ξεψάρωσε και απεξαρτήθηκε και από τα σύνδρομα που είχε φορτώσει στην ομάδα ο μπάγιεβιτς ήταν σκέτη καύλα.

Δεν παίζει σύγκριση με τζιοβάνι ο τζόλε είναι ο μεγαλύτερος ξένος που έχει περάσει από την ομάδα - απ' όσους τεσπά έχω δει. Στα μεγάλα ματς ήταν πάντα εκεί.

Για μένα μετράνε πολύ οι εμφανίσεις με τον βάζελο και ο τζόλε πάντα τους είχε δωράκια ( για τον ίδιο λόγο π.χ. συμπαθούσα ανέκαθεν τον Ελέ, με το βάζελο ήταν πάντα συνεπής, δεν είχε φάει φάβα γκολ).

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο, αλλά θα νιώσω άσχημα αν δεν σχολιάσω στο αφιέρωμα για τον πουτσαρά τον Τζόλε. Δόξα και τιμή σ' αυτήν την παιχτούρα.

Εικόνα john

Δεν σε ενοχλησαν τα κουσουρια του(χωρις προφανως να θελω να τον υπονομεύσω η να τον μειώσω) που καυτηριαζουμε με τα παιδια παρακάτω?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το μόνο πράγμα που δεν κάναμε ακόμα, Γιάννη, είναι να καυτηριάσουμε έναν παίκτη επειδή το ένα του αρχίδι είναι πιο μεγάλο από το άλλο. Ψάχνουμε να βρούμε ψεγάδια σε ένα σύμβολο, όπως ο Τζόλε. Ο άνθρωπος είναι σημαία, τι να λέμε τώρα. Και να σου πω και κάτι; Γίνεται τέτοιος παιχταράς και να μην έχει και λίγο αλητεία μέσα του; Τι να τον κάνω εγώ τον αρχηγό άμα δεν έχει το θάρρος της γνώμης του; Επίσης, ο Σωκράτης τον έκανε άνθρωπο, πώς να μην τον λατρεύει;

Εικόνα savvas gridlock

Για να'μαι τίμιος, κι εγώ τον έβρισα τον Τζόλε στη φιέστα του 2007 μετά το ματς με τον Ιωνικό, στο φιλικό με τους παλαίμαχους. ''Είναι ρουφιάνος και είναι καραφλός και είναι ανεπιθύμητος απο'δω και μπρος'', με τις κεντρικές θύρες να σφυρίζουν, να μας γιουχάρουν και όποτε παίρνει την μπάλα ο Τζόλε να χειροκροτούν και καλά ως επιβράβευση. Οπότε στο καπάκι εμείς ''είστε του Σωκράτη οι πελάτες ρε μαλάκες ρε μαλά-α-κες''. Είπαμε, μαλακίες έχουμε κάνει όλοι. Τοτέμ ολυμπιακοφροσύνης δεν υπάρχει και φυσικά δεν είμαι ούτε κι εγώ...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Στέκομαι στο "μαλακίες έχουμε κάνει όλοι". Προς το παρόν, ας ευχαριστήσουμε αυτόν τον γίγαντα.

Εικόνα dgkirle

Καλησπέρα και απο εμένα παιδιά και καλώς σας βρήκα.
Αναφορικά με το Τζόλε θα σας διηγηθώ ένα περιστατικό:
Παρακολουθούσα ένα αδιάφορο ματς (νομίζω το 2006) με ένα φίλο αεκτζή και κάναμε ψιλοκουβέντα.
Κάποια στιγμή έχει τη μπάλα ο Τζόλε και γυρίζει και μου λέει ο φίλος:
Πότε θα πεθάνει ο πούστης???

Μιλάμε και μόνο στη σκέψη του ανατριχιάζαν!

Εικόνα savvas gridlock

Θυμάμαι άρθρο του Χρήστου Κοντού, του γνωστού βαζελάκου της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στην ''Αθλητική Ηχώ'' παραμονές του ντέρμπυ του Δούρου στη Λεωφόρο το 2004. Αφού μας ενημέρωνε πως θα χάσουμε πριν στρίψει το πούλμαν για να βγει στην Αλεξάνδρας, καταλήγει. ''Ποιον να φοβηθώ, τον Καρεμπέ ή τον Τζιοβάνι, που στα μεγάλα ματς κρύβεται; Ο Τζόρτζεβιτς ναι, είναι παικταράς, αλλά θα'ναι μόνος του''. Και λέω ρε πούστη Τζόλε, ψυχολογικά τους έχεις δημιουργήσει. Περιττό να πω ότι ποδοσφαιρικά σε όσα έλεγε ο Κοντός, συμφωνώ κι εγώ. Επιβεβαιώθηκε εξάλλου από την εικόνα του συγκεκριμένου ματς, όπου όλες οι μπάλες από τα πόδια του Τζόλε περνούσαν και ο αόρατος ''μάγος'' των Ακράτητων φάνηκε μόνο στην κλοτσιά που έριξε στη Σωτηρούλα την Κυργιάκου...

Εικόνα john

Kαλα για τον Κοντο ας μη μιλησουμε καλυτερα γιατι εμενα θα μου ξεφυγουν χοντρα πραγματα.Σαν τωρα θυμαμαι τη ματαια προσπαθεια του, στο οπισθοφυλλου της εφημεριδας του να προσπαθει να μειωσει τις νικες του Ολυμπιακου στ champions league το 2004 με Μονακο-Λιβερπουλ-Λακορουνια.Απο τους μεγαλυτερους αντιολυμπιακους και με εξοργιζει ακομα περισσοτερο τωρα που μοστραρεται ως αντικειμενικός στις μεταδοσεις της εθνικης στο Μουντιαλ.Τελος παντων χεστον.

Ροκ καταστασεις στη Λεωφορο.Ο ΤΖΟΛΕ κανει το 2-1 με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΓΚΟΛ Ο γεωργατος ουρλιαζει απο χαρα δπλα στον παγκο ο Αλεφαντος εμψυχωνει η ομαδα δειχνει έτοιμη για μια νικη ακομα μεγαλυτερη απο τη νικη της ριζουπολης κανει τη μαλακία ο Δουρος,Ο Μητροπουλος τον βριζει και περναει ο ηχος απο το καναλι της Νοβα...
Ο ζιοβανι δεν θυμαμαι αν εκανε πολλα πραγματα σε εκεινο το ματς αλλα οφειλω να ομολογησω οτι εκεινη η σεζον ηταν η καλυτερη του απο τοτε που τραυματιστηκε.Οργιαζε στην επιθεση σε ολο το πρωτάθλημα.

Εικόνα savvas gridlock

Πρωινή εκπομπή τώρα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Παπανικολάου-Κοντός, Νοέμβριος του 2004. Έχουμε 7 βαθμούς σε 4 ματς στον όμιλο με Μονακό-Λα Κορούνια-Λίβερπουλ και παίζουμε στην πέμπτη αγωνιστική με την Ντεπορτίβο στο Καραϊσκάκη, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα τη νίκη, μπας και κυνηγήσει το θαύμα της πρόκρισης. Ανήμερα του ματς, στον αέρα του κρατικού ραδιοφώνου, ο Κοντός μας λέει ''δεν κερδίζει με τίποτε ο Ολυμπιακός σήμερα. Αυτό το τσίρκο θα μαζέψει περισσότερους από 8 βαθμούς στον όμιλο; Με τίποτε. Αν κερδίσει, να μου κρεμάσετε κουδούνια''. Άφαντος την άλλη μέρα ο Χρηστάρας. Ακόμη τον περιμένουμε να του κρεμάσουμε κουδούνια.

Τη σεζόν 2003-04 ο Τζιοβάνι ήταν όντως πολύ καλός. Στα 6 ντέρμπυ πρωταθλήματος όμως, με ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ μέσα έξω, είχε 0 γκολ και 0 ασίστ. Στο δεύτερο γύρο, το πρωτάθλημα κρίθηκε στις δύο εντός έδρας ήττες μας με ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στη Ριζούπολη και στη Λεωφόρο με το Δούρο. Εκεί ο ''μάγος'' ήταν αόρατος, ως συνήθως στα δύσκολα...

Εικόνα apostolos gaganis

Παρακολουθω τον Ολυμπιακο 63 χρονια. Ξαναλεω, παρακολουθω. Απο τον Δροσο και τον Κανσο, μεχρι σημερα. Ο μονος παιχτης, για μενα, που ξεπερναει ΜΕ ΒΡΑΧΥΤΑΤΗ ΚΕΦΑΛΗ τον Τζολε στην ιστορια του Θρυλου σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ειναι ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΜΠΗΣ. Μονο μ΄αυτον τον συγκρινω. Και δινω ελαχιστο προβαδισμα στον Μπεμπη, για δυο λογους: 1) γιατι δεν ετυχε ν΄ακουσω ποτε μεχρι σημερα κατι το ΄΄αναρμοστο΄΄ σε σχεση με διοικηση, συμπαικτες κ.τ.τ. για τον Θανασαρο ( η φωτο που μ΄εβαλες Σαββα να΄δω, με το καταλευκο κεφαλι του να φιλαει την ερυθρολευκη φανελα, απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΜΟΝΟ ΔΑΚΡΥΑ ΦΕΡΝΕΙ ), και 2) γιατι εκτος απο ηγετης, ΄΄τζιοβανιζε΄΄ κιολας με το παιχνιδι του ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ συχνα οποιον ατυχή ερχοταν να τον μαρκαρει. Οι ντριπλες και οι προσποιησεις του Μπεμπη, ιδιαιτερα αμεσως μετα απο γκολ του Ολυμπιακου δηλ. σε στιγμες ποδοσφαιρικης ευδαιμονιας, ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ. Κριμα, κριμα, που δεν υπαρχει παρα ελαχιστο και στιγμιαιο κινηματογραφικο υλικο απ΄αυτον τον ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ των γηπεδων...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Να΄σαι καλα Πρεντραγκ. Η προσφορα σου στην ομαδα μας, ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Υ.Γ. Τα κολπα, οι προσποιησεις, οι ντριπλες, οι απροσμενες και φαντεζι ενεργειες, παντα μαγευαν τον κοσμο σε ολα τα μηκη και πλατη της γης και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Και παλια, οι παιχτες που προσφεραν θεαμα ησαν πιο δημοφιλεις απ΄τους αλλους, τους ΄΄ουσιωδεις΄΄, με την προσφορα. Ειναι η φυση του ανθρωπου τετοια. Και το ποδοσφαιρο ειναι ΘΕΑΜΑ. Οποιος ΄΄κολπαρει΄΄ με το μπαλι, ενθουσιαζει. Κι αν τυχει να το συνδυαζει - σπανιοτατα - με την ουσια και την ηγετικη προσωπικοτητα, ΘΕΟΠΟΙΕΙΤΑΙ και ΔΙΚΑΙΩΣ.

Εικόνα john

Nα τα μας!!!Τζορτζεβιτς λοιπον.Ενας συγχρονος μύθος.Ισως ο λόγος για τον οποίο θα επρεπε να αποσυρθει η φανελα με το 11.Θα ειμαι λίγο αιρετικός ομως πανω στο θέμα του Τζολε και εχω λιγες ερωτησεις προς τον Σάββα η οποιον αλλο ξερει να μου απαντήσει(εαν μπορει βέβαια να μιλήσει ελεύθερα)
1)Αληθεύει οτι ο Τζολε στραβωνε ασχημα καθε φορα που συζητιόταν η απόκτηση καποιου αριστερου εξτρέμ με αποτέλεσμα στο τέλος να στραβωνει για ΄΄αγνωστους λόγους΄΄ η μεταγραφή?Ενδεικτικά παραδείγματα(Νενε,Ροντρίγκεζ,Αρτσουμπι που χρησιμοποιηθηκε μπακ ενο ηταν εξτρέμ).Γιατι η μονη φορα που ο Τζολε δεν στραβωσε στην ελευση καποιου εξτρέμ ηταν στην περιπτωση της Λέτας?Μηπως επειδη ο αρχηγος γνωριζε πως ηταν η τελευταια του χρονιά σε υψηλό επίπεδο?Γιατι ο παικτης που οργίασε στην Λεοφωρο το 2001 και κατα τη γνωμη μου μας χαρισε το πρωταθλημα του 2000(Λουτσιανο)αποδεσμευθηκε για ΄΄αδιευκρίνιστους λόγους΄΄ το καλοκαιρι του 2001 ενω ειχε συννενοηθει με τον Λουβαρη ο οποιος του ειπε οτι οταν γυρισει απο τις διακοπες υπογράφουμε και αντι για αυτό του είπε τελικα ΄΄βρες ομάδα΄΄?Μηπως καποιος καραφλός δεν ήθελε ανταγωνισμό για την θέση του?
2)Αληθευει οτι ο Τζολε εβρισε 2 φορές τους φιλάθλους του Ολυμπιακού?Αυτο το εχω διαβασει σε άλλο ολυμπιακο blog συμφωνα με το οποιο ο Τζολε το 2005 στην Καλλιθεα μετα το 0-3 και λιγες εβδομαδες μετα το 7-0 απο την Μισητη Γιουβεντους εβρισε το κοσμο με αχαρακτηριστες εκφρασεις.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΧΤΕΣ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΠΑΝΤΑ)΄΄ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ΄΄
3)Παρα τα όσα πετυχε ο Τζολε με τη φανέλα του Ολυμπιακου γιατι ποτε δεν λατρευτηκε σαν θεός απο τους οπαδούς μας?Γιατι οι περισσότεροι οπαδοι μας εχουν θεοποιησει τον Ζιοβανι φερ'ειπείν αλλά όχι τον Τζολε?Ειναι θέμα ψυχοσύνθεσης και ιδιοσυγκρασίας?
ΥΓ Μπορει ο Τζορτζεβιτς να απομυθοποιηθεί σαν τον Τσαλουχιδη?Μοιαζουν οι εξωαγωνιστικές περιπτώσεις των 2 παικτων?

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΄΄ΤΖΟΛΕ ΤΖΟΛΕ Γ Α Μ Η Σ Ε ΤΟΥΣ ΤΖΟΛΕ΄΄.Και τους γαμαγε ΠΑΝΤΑ ο καραφλος.Εφιάλτες βλεπουν ακόμα

Εικόνα nmavronas

θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω εγώ φίλε.
1. Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε παίκτης στον κόσμο θέλει να παίζει βασικός! Ο Τζόλε λοιπόν αυτό ήθελε αλλά και το άξιζε με το παραπάνω! Το να πιστεύουμε όμως ότι φοβόταν τον συναγωνισμό με τον Λουτσιάνο που είχε αποκτηθεί σαν δεκάρι, υποτιμά τον μεγαλύτερο σε προσφορά παίκτη του θΡΎΛΟΥ διαχρονικά.
2. Το να έβρισε και μερικά από τα ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ τσ δικά μας ουδόλως με ενοχλεί! Το αντίθετο μάλιστα!
3. Ότι ο Τζόρτζεβιτς δεν λατρεύτηκε από τους οπαδούς όσο ο Τζιοβάνι οφείλεται στο ότι ο Τζόλε ήταν πάντα ουσιώδης και όχι ενθουσιώδης. Επίσης θεωρήθηκε όχι άδικα ότι εκφράζει την γραμμή της διοίκησης [ περίπτωση Ριβάλντο].
4. ΜΌΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ 12 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΒΗΤΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΗ [ ΑΘΛΗΤΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ] ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ!
5.Το βασικό λάθος που κάνεις είναι ότι ψάχνεις αγίους σε τέτοιους χώρους! Μέτρο μας είναι η προσφορά, η συνέπεια, η αξιοπρέπεια και κυρίως πόσο τον μέτραγαν οι αντίπαλοι! Σε διαβεβαιώ ότι τον έτρεμαν!
6. ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΤΖΟΛΕ Ο ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Εικόνα john

Kατ΄αρχήν τιμη μου που μιλάω μαζί σας.Να στε καλά και καλές πωλήσεις στα βιβλία σας.

Ομολογω πως ψαχνω εναν ποδοσφαιριστη ο οποιος να είναι συμβολο τοσο εξωαγωνιστικά οσο αγωνιστικά χωρις ψεγάδια αλλα κατι τέτοιο προφανως ειναι αδυνατον.Καλα για τη σημερινη εποχη που ολοι οι ποδοσφαιριστες μας θεωρουν τον Ολυμπιακο απλα σκαλοπατι για την μετέπειτα καριέρα τους(Μιραλάς,Μανωλας,Μητρογλου) είναι αδύνατον και προφανως και δεν ψαχνω εναν τετοιου είδους παικτη.Οι εποχες εχουν αλλάξει.Αλλα περιμενα απο την δεκαετια του 2000 δηλαδη απο τοτε που αρχισα να βλέπω τον Ολυμπιακό, να βρω καποιον παικτη που να ειναι παικταράς,να γουσταρει που παίζει στον Ολυμπιακό,να μην θέλει να φυγει για καμια ομάδα,να έχει την καθολική αποδοχή του κόσμου,να ειναι πετυχημενος κλπ.Προφανως κατι τέτοιο δεν γίνεται.Οσοι ειχαν την καθολικη αποδοχη του κόσμου είχαν άλλα στραβα(Ζιοβάνι,Ριβάλντο)όσοι έμειναν πολλά χρονια και κερδισαν πρωταθληματα εδειχναν τασεις βεντετισμου και ελέγχου αποδυτηρίων(τριαδα του Φραπε Ανατολακης-Γεωργατος-Ελευθερόπουλος).Με λιγα λόγια ολοι είχαν θετικα αλλα και αρνητικά στοιχεία.Ας θυμομαστε μονο τα θετικά χωρις ομως να ξεχναμε τα αρνητικά και να εξιδανικεύουμε τους παίκτες.Οπως λεει και ο Σαββας ΄΄Τοτέμ Ολυμπιακοφροσύνης δεν υπάρχει΄΄

Εικόνα nmavronas

Κατά την δική μου άποψη, ο Τζόλε συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που ανέφερες για να χαραχτηριστεί αβίαστα ως ο σπουδαιότερος αθλητής της ιστορίας του Ολυμπιακού! Παικταράς, αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό, απόλυτα επιτυχημένος, ενέπνεε σεβασμό σε συμπαίκτες και αντιπάλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ειδικού βάρους που είχε ότι ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΠΕΝΑΛΤΥ! Εμμέσως αλλά σαφώς του έλεγε "φίλε εδώ μετράω εγώ". Τό έκανε όμως γιατί ήταν ηγέτης και δεν έριχνε ποτέ την ασπίδα. Είχε συναόσθηση τι αντιπροσώπευε! ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΈΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ! ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΛΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!
[ δική μου τιμή τα καλά σου λόγια ]

Εικόνα john

Kατ΄αρχήν τιμη μου που μιλάω μαζί σας.Να στε καλά και καλές πωλήσεις στα βιβλία σας.

Ομολογω πως ψαχνω εναν ποδοσφαιριστη ο οποιος να είναι συμβολο τοσο εξωαγωνιστικά οσο αγωνιστικά χωρις ψεγάδια αλλα κατι τέτοιο προφανως ειναι αδυνατον.Καλα για τη σημερινη εποχη που ολοι οι ποδοσφαιριστες μας θεωρουν τον Ολυμπιακο απλα σκαλοπατι για την μετέπειτα καριέρα τους(Μιραλάς,Μανωλας,Μητρογλου) είναι αδύνατον και προφανως και δεν ψαχνω εναν τετοιου είδους παικτη.Οι εποχες εχουν αλλάξει.Αλλα περιμενα απο την δεκαετια του 2000 δηλαδη απο τοτε που αρχισα να βλέπω τον Ολυμπιακό, να βρω καποιον παικτη που να ειναι παικταράς,να γουσταρει που παίζει στον Ολυμπιακό,να μην θέλει να φυγει για καμια ομάδα,να έχει την καθολική αποδοχή του κόσμου,να ειναι πετυχημενος κλπ.Προφανως κατι τέτοιο δεν γίνεται.Οσοι ειχαν την καθολικη αποδοχη του κόσμου είχαν άλλα στραβα(Ζιοβάνι,Ριβάλντο)όσοι έμειναν πολλά χρονια και κερδισαν πρωταθληματα εδειχναν τασεις βεντετισμου και ελέγχου αποδυτηρίων(τριαδα του Φραπε Ανατολακης-Γεωργατος-Ελευθερόπουλος).Με λιγα λόγια ολοι είχαν θετικα αλλα και αρνητικά στοιχεία.Ας θυμομαστε μονο τα θετικά χωρις ομως να ξεχναμε τα αρνητικά και να εξιδανικεύουμε τους παίκτες.Οπως λεει και ο Σαββας ΄΄Τοτέμ Ολυμπιακοφροσύνης δεν υπάρχει΄΄

Εικόνα savvas gridlock

1) Aληθεύουν όλα.

2) Αληθεύει εν μέρει, γιατί πρώτα του'χανε κατεβάσει ό,τι καντίλι κυκλοφορεί οι άλλοι.

3) Το ότι μυθοποιήθηκε ο Τζιοβάνι και όχι ο Τζόλε, είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρεπόμαστε, όχι να κοκορευόμαστε ως λαός του Ολυμπιακού.

ΥΓ Καμία σχέση ο Τζόλε με τον Τσαλουχίδη αγωνιστικά. Εξωαγωνιστικά προφανώς υπήρχαν πολλές ομοιότητες, αφού ήταν οι ρουφιάνοι της διοίκησης και αυτοί που είχαν καλές σχέσεις με όλους τους δημοσιογράφους (πρώτα και κύρια με αυτούς του ''ΦΩΤΟΣ''). Αγωνιστικά όμως, ο ένας ήταν παικταράς και ο άλλος καλουπατζής. Το χειρότερο φάουλ του Τζόλε ήταν η στάση που κράτησε στην αποπομπή Ριβάλντο, όταν ενώ έβραζε όλος ο κόσμος με το Σωκράτη, βγήκε στο ''Σούπερ Σάββατο'' του ΑΝΤ1 μια μέρα πριν τη φιέστα με τον Ιωνικό κι έγλειφε με την σπάτουλα τον Κόκκαλη. Και εδώ όμως αποδείχθηκε σωστός ο Τζόλε, όπως βέβαια και ο Σωκράτης.

Τοτέμ ολυμπιακοφροσύνης δεν υπάρχει. Για τον καθένα υπάρχουν πολλά στραβά, πραγματικά ή βαφτισμένα. Κοιτάμε πάντοτε τη συνολική εικόνα. Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να μας ρωτάνε για το Σιδέρη και να λέμε ''ήθελε να πάει στο βάζελο πριν έρθει σε εμάς και μας παράτησε για να κονομήσει από την ιταλική Βερόνα'', για το Μουράτη να λέμε ''παράτησε τον Ολυμπιακό'' κ.ο.κ.. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και κάνει, ομοίως και ο κόσμος που δεν έχει το αλάθητο (αυτό πιάνει κι εμένα φυσικά, με τις όποιες μαλακαίες μπορεί να έχω πει), αλλά πάντοτε κοιτάς το σύνολο, όχι τα επί μέρους. Συνολικά λοιπόν, έκλασε ο Τζόλε για να βγει ο οποιοσδήποτε από το 1990 και μετά στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΚΤΗΣ. Και για'μένα ο Τζόλε είναι πάνω κι από τον Αναστόπουλο...

Εικόνα Chief Bromden

Μεγάλος παίχτης, άλογο από αριστερά και αρχηγός με τα όλα του, σίγουρα αδικημένος αναλογικά με την προσφορά του (συμφωνώ με τον bomber πιο κάτω),
Ειδικά στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στην φιέστα το 2008 με την Φίτεσε αντιμετώπισε μια «χλιαρή» αποθέωση κατά την βράβευση του που δεν την άξιζε.
Όσο για τις στενές σχέσεις με την διοίκηση φυσικό είναι να υπάρχουν όταν μιλάμε για έναν αρχηγό και μάλιστα με μακρά θητεία, κρατούσε ισορροπίες, ήταν προτιμότερο να ήταν επαναστάτης και να μας έκανε άνω κάτω με το παραμικρό;
Η αριστερή πλευρά που είχαν συνθέσει μαζί με τον Γρηγόρη από τις καλύτερες...

Έντεκα ο Τζόλε έντεκα και εσείς και εσύ λαέ της ΑΕΚ να πας να...
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

Να είσαι καλά ρε καραφλέ...

Εικόνα olympiakaraga7te

<<Μαζί πανηγυρίσαμε 12 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια (το ένα που μας ξέφυγε ήταν το Δούρειο) και 5 Κύπελλα.>>

Και ένα Σούπερ Καπ επίσης το 2007 σήκωσε. Επίσης ήταν βασικό στέλεχος στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της ιστορίας μας (8 Τσάμπιονς Λιγκ 1999) και δυο φορές στους 16 (του ΟΥΕΦΑ το 2005 και του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008). Επίσης είναι ο πρώτος μας σκόρερ στην Ευρώπη με 15 γκολ πιο μπροστά και απ' τον Αναστόπουλο, τον Μήτρογλου κτλπ.

Εικόνα john

Η συγκριση Ζιοβανι-Τζολε οσο αναφορα την θεοποιηση του ενος και οχι του αλλου απο την πλειοψηφία των οπαδών μας γεννά μια ωραία κουβέντα.Εχει να κανει με το τι ακριβως ΄΄ζητανε οι οπαδοι΄΄ απο τους παίκτες της ομάδας.Απο την ελευση του Ζιοβανι και μετα γεννηθηκαν πολλοι οπαδοι που αναζητούσαν τα ΄΄τακουνακια,τις λομπες,τις μαγικές στιγμές που προσεφερε ο Ζιοβανι χανοντας ομως την ΄΄ουσια΄΄ που προσεφερε ο Τζολε.Γιατι κακά τα ψέματα λιγες φορες ο Ζιο συνδύασε ουσια και θέαμα.Για εμενα η λόμπα στον Σιτιμπέ η η μαγικη προσπαθεια στα Λιόσια που τους πέρασε ολους με το σκορ ηδη στο 3-2 υπερ μας,η ποδιά στον Τσάβι Αλόνσο στο χωρο του κέντρου δεν λένε τίποτα.Δεν ξερω τι γινόταν τις παλαιότερες εποχές και τι ζητουσε ο οπαδος απο τον παίκτη, παντως εγω εφ οσον εντάσσομαι στη γενια που μεγάλωσε με το Ζιοβάνι καταλαβαινω οτι το κλίμα που δημιουργήθηκε απο τότε και εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα ειναι αυτο που σωστα καυτηριαζεις στα κειμενα σου το ΄΄φερε παικταραδες να παμε αεροδρομιο να δουμε ποδιές και τρίπλες΄΄(Εξου και πολλοί νεόγαυροι σήμερα ζητάνε απο τον Μαρινάκη να τα σκάσει και να φέρει τον Ροναλντίνιο αν εχεις τον θεο σου δηλαδή να κουβαληθει εδω ενας χοντρος πρωην ποδοσφαιριστης για να κανει τακουνακια στη σεντρα και να τα σπαει στο Βερτη).

Το θεμα ειναι οτι ο Τζολε παρ'όλα τα στραβα του θα μεινει στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΞΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ.Ποτε δεν τεθηκε θεμα αποχωρησης του απο την ομάδα απο τον ίδιο.Γουσταρε που έπαιζε στον Ολυμπιακό και δεν ηθελε να φυγει για κανενα ανωτερο πρωταθλημα για καμια ανωτερη ομάδα.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ RESPECT ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνούμε απολύτως, Γιάννη, ειδικά στο κομμάτι του Ροναλντίνιο. Απλώς στο βαθμό που εγώ ξέρω την ιστορία μας, η μετάλλαξη του κόσμου του Θρύλου στο κομμάτι του ''τι είδους παίκτη αποθεώνουμε'' προέκυψε με το Δεληκάρη. Μέχρι τότε, αποθεώναμε τον τσαμπουκά, τη δύναμη και το νεύρο. Μετά αλλάξαμε και αποθεώνουμε...άσε μην το πω, γιατί διαβάζουν και αντιολυμπιακοί.

Εικόνα Εν Αθήναις

Γράφε ελεύθερα, ένας είμαι. Άλλος δεν υπάρχει.

Εικόνα savvas gridlock

Ένας γράφει (κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί κι άλλοι, ακόμη και αεκάκια), πολλοί διαβάζουν.

Εικόνα clark gheibol

η λέξη που ψάχνεις είναι "πουστριλίκια";

Εικόνα savvas gridlock

ΚΥΠ, βγες από το λογαριασμό του γατάκου.

Εικόνα bomber

Ισως ο κορυφαίος όλων, με βάση και τους τίτλους...αλλά σίγουρα πολύ αδικημένος, συμφωνα με τη προσφορά του στο σύλλογο ακόμα και απο εμάς τους ίδιους...Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο..