ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ ΜΑΖΙ PART 5: ΣΕΖΟΝ 1999-00



Συνεχίζουμε την εξιστόρηση των περήφανων στιγμών του κόσμου του Παναθηναϊκού, αυτής της λαίλαπας που σαρώνει τα γήπεδα του κόσμου και αναγκάζει εχθρούς και φίλους να την προσκυνούν. Ποιος δεν έχει ακούσει τα παραμύθια για ''τη μεγάλη ομάδα του Κυράστα, που της κλέψανε το πρωτάθλημα το 2000; Αυτή η ομάδα γέμιζε περηφάνια τον κάθε Παναθηναϊκό οπαδό''. Αφού λοιπόν τους γέμιζε περηφάνια, θα έπρεπε και να την στηρίζουν. Σωστά; Θα δούμε λοιπόν το πόσα εισιτήρια έκοψε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 1999-00, που χρησιμοποιούσε ως έδρα του για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος το ΟΑΚΑ. Πηγή μας η ''Ηχώ'', για να μην πει κανείς ''αυτά τα λένε οι γαύροι''.
 
1η αγωνιστική, ΠΑΟ-Τρίκαλα 5-0. 7.814 εισιτήρια. Αν και είναι πρεμιέρα και συνήθως μαζεύεται κόσμος, θα είμαστε επιεικείς και δεν θα προβούμε σε χαρακτηρισμούς, αφού μιλάμε για την ''πράσινη λαίλαπα''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-9-1999
 

 
3η αγωνιστική. ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-1, στο ματς που σημαδεύτηκε από το τραγικό δυστύχημα των οπαδών του ΠΑΟΚ στα Τέμπη (αιωνία τους η μνήμη). Παιχνίδι που γίνεται μία εβδομάδα μετά τη νίκη με 2-1 στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ για τη δεύτερη αγωνιστική, το οποίο είχε διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη, αφού μετά το σεισμό του 1999 τα Φιλαδέλφεια δεν μπορούσαν να φιλοξενήσουν αγώνα. Αναβρασμός υποτίθεται στον κόσμο του ΠΑΟ, αρκετοί Παοκτζήδες στο γήπεδο, αλλά τα εισιτήρια 30.928. Καλή επίδοση για βάζελους, δεν μπορούμε να πούμε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-10-1999
 

 
4η αγωνιστική, ΠΑΟ-Καλαμάτα 5-0. 5.454 εισιτήρια. Μάλλον ξενέρωσαν οι ''όπου κι αν παίζεις μαζί σου ΠΑΟ'' με το ''χ'' κόντρα στον ΠΑΟΚ μία εβδομάδα πριν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-10-1999
 

 
6η αγωνιστική, ΠΑΟ-Ηρακλής 3-0. Αρχίζει και το πιστεύει ο πράσινος λαός. 7.520 εισιτήρια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 1-11-1999
 

 
8η αγωνιστική, ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-0. Με εμάς μέσα, 30.770 εισιτήρια. ''Τίγκα'' το ΟΑΚΑ απ'τα βαζέλια, έτσι; Εμείς όσα εισιτήρια πήραμε, τα εξαντλήσαμε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-11-1999
 

 
10η αγωνιστική, ΠΑΟ-Άρης 3-0. 6.943 εισιτήρια. Είναι το αμέσως επόμενο εντός έδρας ματς, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Μεσολάβησε η ισοπαλία στη Νεάπολη με τον Ιωνικό, που τους γκρέμισε προσωρινά από την κορυφή και ξενερώσανε οι ''στις χαρές και στις λύπες μαζί''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-12-1999
 

 
13η αγωνιστική, ΠΑΟ-Παναχαϊκή 7-1. Ήταν το τελευταίο ματς πριν βγει το 1999, με τον πράσινο Τύπο να έχει αρχίσει την προπαγάνδα για ''διαστημική μπάλα της Πανάθας'', ενώ ο ΚυρΠάστας κλαίγεται πως ''μας σημαδεύουν τους παίκτες με κάρτες οι διαιτητές-κομάντο του Κόκκαλη''. Το πράσινο ηφαίστειο που λέγεται λαός του ΠΑΟ εκρήγνυται. 6.183 εισιτήρια...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-12-1999
 

 
15η αγωνιστική, ΠΑΟ-Πανιώνιος 2-1. Πρώτο εντός έδρας ματς για το 2000, μετά το ''millenium'' και ο λαός του ΠΑΟ είναι εκεί για να συμπαρασταθεί στην κυνηγημένη ομάδα του ΚυρΠάστα. Παρά το κρύο, 4.466 εισιτήρια...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-1-2000
 

 
17η αγωνιστική, ΠΑΟ-Καβάλα 3-0. Κλείνει ο πρώτος γύρος και η Πανάθα που διδάσκει ποδόσφαιρο (η ερυθρποιητίνη πήγαινε σύννεφο), αλλά την κυνηγούν Θεοί και δαίμονες, βρίσκεται έναν πόντο πίσω στη βαθμολογία από τον ''κακό γαύρο, που έχει γαντζωθεί με νύχια και με δόντια στην κορυφή, επειδή δεν τον αφήνουν να πέσει''. Αυτά άκουγα εγώ τότε από έγκριτους αναλυτάς του ποδοσφαίρου, αντικειμενικούς πάνω από όλα, όπως ο κύριος Γιώργος Γεωργίου στο ''Καφενείο των Φιλάθλων''. Μόνος σύμμαχος του ΠΑΟ, σε αυτή τη μάχη κόντρα σε όλους, ο κόσμος του. Αυτός που ποτέ δεν τον αφήνει και μπαίνει ασπίδα ''στους κακοί'' που τον επιβουλεύονται. 4.973 εισιτήρια...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 31-1-2000
 

 
19η αγωνιστική, ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-0. Πρώτο εντός έδρας ματς για το δεύτερο γύρο, ντέρμπυ που αποτελεί δέλεαρ για πολύ κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ του, αεκτζήδες απέναντι στην κερκίδα, κάτι που κινητοποιοεί αρκετούς οπαδούς παραδοσιακά, αλλά και η μάχη για τον τίτλο καλά κρατεί. Έναν πόντο πίσω ο ΠΑΟ στη βαθμολογία από τον ''κακό γαύρο''. 23.880 εισιτήρια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-2-2000
 

 
H ''Hχώ'' δεν είναι διαθέσιμη για το μήνα Μάρτιο του 2000, άρα τα παιχνίδια ΠΑΟ-Εθνικός Αστέρας 4-0 και ΠΑΟ-Πανηλειακός 3-1 δεν τα έχουμε. Θα παραθέσουμε όμως παρακάτω το γενικό μέσον όρο εισιτηρίων της σεζόν για την Πανάθα.
 
26η αγωνιστική, ΠΑΟ-Ιωνικός 5-0. Μία εβδομάδα πριν έγινε το Ολυμπιακός-ΠΑΟ 2-2, εκεί που ''όλη η Ελλάδα είδε ότι ο ΠΑΟ παίζει την καλύτερη μπάλα'' και ο ΚυρΠάστας έλεγε ''τέτοιο πρωτάθλημα, τους το χαρίζουμε''. Βράχος ο κόσμος του ΠΑΟ, στέκεται κοντά στην ομάδα του, τώρα που μπαίνει και η άνοιξη, παρά το ότι έχουν καταλάβει πως με τη βαθμολογική διαφορά των 3 πόντων δύσκολα θα στεφθούν πρωταθλητές. 5.410 εισιτήρια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-4-2000
 

 
28η αγωνιστική, ΠΑΟ-ΟΦΗ 3-2. Έναν πόντο πίσω από τον Ολυμπιακό, λίγο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, δεν είναι δυνατόν να αφήσουν μόνη τους την Πανάθα οι ''στις χαρές και στις λύπες μαζί''. 6.043 εισιτήρια. Μέχρι και ο τότε προπονητής του ΟΦΗ Γκέραρντ τους πήρε στο μεζέ, παρά το ότι τον τίμησαν πριν το ματς για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο (είχε ανακοινώσει πως αποσύρεται από τους πάγκους, με το τέλος εκείνης της περιόδου). Τα εισιτήρια τα παίρνουμε από το παλιό ψηφιακό αρχείο της ''Ελευθεροτυπίας'', αφού στην ''Ηχώ'' δεν αναγράφονται.
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-4-2000
 

 

 

 
29η αγωνιστική, ΠΑΟ-Ξάνθη 2-1. Η ομάδα του ΚυρΠάστα φαινόταν να χάνει λάδια (είχε προηγηθεί η ιστορική ανακοίνωση του ΣΩΚΡΑΤΗ, που τους έβγαζε ντοπέ, με αποτέλεσμα να κοπεί η φυσούνα), αλλά δεν είχε ανάγκη. Ήταν εκεί στο πλευρό της ο ανυπέρβλητος λαός της, για να την στηρίξει, ώστε να παραμείνει έναν πόντο πίσω από τον Ολυμπιακό και να περιμένει το στραβοπάτημά του. 4.907 εισιτήρια...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-4-2000
 

 
31η αγωνιστική, ΠΑΟ-Προοδευτική 3-1. Έχει προηγηθεί η ήττα στην Πάτρα από την Παναχαϊκή με σκορ 1-0, που εξανέμισε τις όποιες ελπίδες είχε η Πανάθα να σηκώσει κούπα. Ο κόσμος του ΠΑΟ όμως, δεν άφησε μόνη της την ομάδα. 3.090 εισιτήρια...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-5-2000
 

 

 
33η αγωνιστική, ΠΑΟ-Απόλλων Αθηνών 5-0. Τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν για την Πανάθα, που δίδαξε ποδόσφαιρο, αλλά δεν την άφησαν να πάρει πρωτάθλημα (μάλλον οι εβραιομασόνοι). Η συμπαράσταση των οπαδών του ΠΑΟ, που πλημμήρισαν το ΟΑΚΑ για το τελευταίο χειροκρότημα προς την ομάδα που τους γέμισε περηφάνια, ήταν συγκλονιστική. 3.241 εισιτήρια...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-5-2000
 

 
Γενικός μέσος όρος εισιτηρίων στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ για τη σεζόν 1999-00, σύμφωνα με τη βαζελο-''Ηχώ'': 9.535 εισιτήρια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 31-5-2000
 

 
Ειλικρινά, ετοιμάζοντας την ανάρτηση, έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να ντρέπεται που είμαι γαύρος. Πρέπει να αλλάξουμε μάγκες και να μάθουμε να στηρίζουμε την ομάδα μας όπως η Μπύρα 13.
 
ΤΟ ''ΜΕΓΑΛΕΙΟ'' ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.
 
Υ.Γ. Ας ρίξουμε μια ματιά και στο πώς ''κυνήγησε'' η κακή διαιτησία ''του Κόκκαλη'' τον ''αδικημένο'' ΠΑΟ του ΚυρΠάστα την περίοδο 1999-00. Ειδικά το ντέρμπυ του 2000, το Ολυμπιακός-ΠΑΟ 2-2 στο ΟΑΚΑ, είναι όλα τα λεφτά. Ατελείωτη βαζελο-προπαγάνδα σε όλα τα επίπεδα...

Σχόλια

Εικόνα john

Aπομυθοποιεις αλλον εναν μυθο περι ΄΄στημενου και παραγκησιου πρωταθληματος΄΄΄και σε ευχαριστω γι αυτο.Η δικη μου γενια(οι σημερινοι 20αρηδες)δεν εχουν ζησει εκεινα τα χρονια και δεν μπορουν να απαντησουν ευκολα στις κατηγοριες των αντι ολυμπιακων περι ΄΄παραγκας΄΄.Πρεπει αυτο το σαιτ να το μαθουν ολοι οι γαυροι.

Παει λοιπον και αυτος ο μύθος.Τι μενει?Το πρωταθλημα του 1996-1997 κατακτηθηκε με μεγαλη διαφορα απο τον δευτερο και δεν ξερω κατα ποσο μπορει να αμφισβητηθεί.Με μοναδικα στοιχεια που εχω απο τα στιγμιοτυπα εκεινων των αγωνων λεω με επιφυλαξη οτι καποιες φορες ειχαμε ευνοια απο την διαιτησία(πεναλντι αλεξανδρη στην καβάλα,και στον αγωνα με την αεκ στο καραισκακη αμφισβητουμενο πεναλντι και αποβολη του Ατματζιδη, αν και μετα δεν δινεται ξεκαθαρη κιτρινη καρτα στον καραγιάννη που τραβαει απο τη φανέλα τον Γκογκιτς).Βεβαια υπαρχει και η αλλη πλευρα του νομίσματος καθως στον αγωνα με την παναχαικη στο καραισκακη σε ματς που τελειωσε 0-0 δεν δίνεται καθαρο πεναλντι στον Ιβιτς.Τελως παντων για να μην μακρηγορω εαν υπαρχει αναρτηση για εκεινη τη χρονια στειλε μου ενα link.Ειναι σημαντικο να μαθουν ολοι οι γαυροι πως πραγματικα φτιαχτηκε η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ γιατι η προπαγναδα των αλλων εχει φτασει στα ύψη.Βλεποντας μονο το περιφημο προπαγανδιστικό βιντεάκι του youtube ''TA ΠΕΝΑΛΝΤΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ'' το οποιο μεσα εχει και ΒΟΥΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΠΕΝΑΛΝΤΙ,ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΠΕΝΑΛΝΤΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΑΝΤΕΝΙΑ ΠΕΝΑΛΝΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΡΙΘΕΙ(κακλαμανος με καστορια το 1996) μπορει ευκολα καποιος να παρασυρθει και να πει ΄΄Οριστε ετσι τα επαιρνε ο γαύρος΄΄.Η βοηθεια του σαιτ ωστε να αποκατασταθει η αληθεια ειναι καίρια και σημαντική.

ΑΦΕΛΑΙ ΛΟΙΠΟΝ.ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ

Εικόνα savvas gridlock

Κατ'αρχάς φτιάξαμε μία ανάρτηση με τη συμπεριφορά της διαιτησίας προς τον ''αδικημένο'' ΠΑΟ, που τερμάτισε πέμπτος εκείνη τη σεζόν.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120711/pos-ta-pairnei-o-olym...

Όλα τα της παράγκας, σε αυτό το tag.

http://www.redsagainsthemachine.gr/category/extras/paragka

Σε λίγο καιρό, θα κάνουμε βιντεάκια και με τις διαιτησίες στα δικά μας παιχνίδια στα χρόνια της ''γαυροπαράγκας''. Στο πρόγραμμα είναι. Σε αυτά που αναφέρεις, θα σου πω ότι στην Καβάλα το 1997 υπάρχει ανύπαρκτο πέναλτυ του Αλεξανδρή, με το οποίο κερδίσαμε, αλλά το γκολ με το οποίο μας ισοφάρισε η Καβάλα είναι άκυρο, αφού υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Νταμπίζα. Στο ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, όλα είχαν κριθεί και ήμασταν ήδη πρωταθλητές. Η φάση με το ανύπαρκτο πέναλτυ που σφυρίχθηκε υπέρ του Καραπιάλη, η οποία έφερε και την αποβολή του Ηλία Ατματσίδη, έκανε το 1-0 2-0. Δεν έκρινε τίποτε στο πρωτάθλημα και για'μένα δεν έκρινε τίποτε και στο ματς, που θα το παίρναμε ούτως ή άλλως, αφού η ΑΕΚ ήταν ανύπαρκτη. Την ίδια χρονιά, ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ολυμπιακού στο Χαριλάου, σε ματς που έληξε 0-0, δεν δώθηκε πέναλτυ υπέρ μας με την Καλαμάτα στο Καραϊσκάκη, σε ματς που γκελάραμε με τελικό σκορ 2-2, υπάρχει το πέναλτυ με την Παναχαϊκή που αναφέρεις κι εσύ, υπάρχει η σφαγή στα Φιλαδέλφεια μόνο και μόνο για να κερδίσει η ΑΕΚ στην επιστροφή Μπάγεβιτς, όπου στο 0-0 ακόμη ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Αλεξανδρή ως οφσάιντ και δεν αποβλήθηκε ο Μανωλάς, που χτύπησε εκτός φάσης το Νινιάδη, έχουμε την αλλοίωση αποτελέσματος στη Βέροια, όπου δεν δώθηκε πέναλτυ και αποβολή υπέρ μας μετά το 1-0, αλλά και κάποιες περιπτώσεις πέναλτυ στις απώλειες βαθμών που είχαμε με Ξάνθη και Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη, όπου ναι μεν και για'μένα δεν υπήρχε παράβαση, αλλά αν οι διαιτητές ήταν ''ορκισμένοι να σπρώξουν το γαύρο'' θα τις σφύριζαν. Θα κάνουμε και ξεχωριστή ανάρτηση με όλα αυτά.

Εικόνα Bad7

Και που πηγαινουν στο γηπεδο μηπως βοηθανε την ομαδα τους;

Εικόνα Bad7

Οποτε πηγαινουν δε πηγαινουν το ιδιο ειναι