Η ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΤΟ 1970



Με αφορμή το σημερινό ματς του Θρύλου με την αγαπημένη ομάδα των Αλαφούζου-Μελισσανίδη, τη Νίκη Βόλου, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 2014-15, θα δούμε μία ''βρωμιά'' του παρελθόντος της Νίκης. Έχουμε ξεκαθαρίσει πως εμείς εδώ είμαστε ''μόνοι μας και όλοι σας'', άρα ασχολούμαστε με ένα σκάνδαλο που αφορά τη Νίκη Βόλου, με τον ίδιο τρόπο που θα το κάναμε αν αυτό αφορούσε το βάζελο.
 
Απρίλιος του 1970. Χούντα στην Ελλάδα. Για λόγους οικονομίας των μετακινήσεων, αλλά και για να βολευτούν όλα τα χωριά της επαρχίας με το όνειρο της ανόδου στην Α' Εθνική, η Β' Εθνική διεξάγεται με τρεις ομίλους των 18 ομάδων ο καθένας. Την άνοδο στην Α' Εθνική κερδίζουν οι πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ομίλου, ενώ υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου. Η Νίκη Βόλου συμμετέχει στο δεύτερο όμιλο της Β' Εθνικής. Για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1969-70 λοιπόν, στις 12 Απριλίου 1970, η Νίκη Βόλου που διεκδικεί την άνοδο, καλείται να αντιμετωπίσει τον Πανελευσινιακό στην Ελευσίνα. Ας δούμε τι συνέβη στο ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 14-4-1970
 

 

 
Η ίδια η διοίκηση της Νίκης αποδέχεται τις κατηγορίες και τιμωρεί τον παράγοντά της Ορφανίδη και τον ποδοσφαιριστή της Κασσαπλέρη. Μετά από διαβουλεύσεις, αποφασίζεται ο μηδενισμός της στα 8 εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα εκεί που κάνανε όνειρα στη Νέα Ιωνία του Βόλου για άνοδο στην Α' Εθνική, να σώσουν με το ζόρι την κατηγορία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-4-1970
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 17-4-1970
 

 
Ο λόγος που σκανδαλωδώς δεν υποβιβάστηκε η Νίκη, αν και πιάστηκε στα πράσα και ομολόγησαν την ενοχή τους μέχρι και οι παράγοντες της ομάδος του Βόλου, ήταν η μεταγραφή Συνετόπουλου, όπως έχουμε δει. Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε βάλει στο μάτι έναν παίκτη της Νίκης και δεν παραχωρούσε το Συνετόπουλο, που τα είχε βρει με τον Ολυμπιακό. Το αντάλλαγμα για να δεχθεί η Νίκη να παραχωρήσει το Βαλαχά στον Ολυμπιακό Βόλου, ήταν να μείνει στην κατηγορία και να ξε-τιμωρηθούν οι Κασσαπλέρης-Τσιμπιρίδης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 13-8-1974
 

 

 
Άλλη μία ''αδικημένη ομάδα της επαρχίας'', που ''ένιωσε στο πετσί της το τι θα πει να σε ισοπεδώνει το κράτος Αθηνών-Πειραιά''. Παίζει να θεωρούνται ''αντιστασιακοί'' κι αυτοί, να νομίζουν ότι τους κυνήγησε η Χούντα...

Σχόλια

Εικόνα xristoforas

το κατεστημενο των αθηνων (αττικης) δε λενε οι βορειοι οτι φταιει συνηθως?
τοτε η νικη βολου πως σωθηκε? ... κανονικα θα επρεπε να ειχε υποβιβαστει στη γαμα

και μια υποθετικη ερωτηση σχετικη με εννοια: υποβιβασμος...
Εστω οτι ο Ολυμπιακος δεν εκανε ενσταση τοτε τη σεζον με τον παρανομο Βαλνερ....αλλα ειχε βαθμολογικη αποσταση απο το δευτερο οποτε δε θα εχανε το πρωταθλημα...
ΑΝ ΛΟΓΩ Μ-Η- ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΣ, Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΩΝΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΤΑΝ? (ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ) ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΗΘΙΚΟ?
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ? ΛΟΓΙΚΑ ΝΑΙ.... ΤΟ ΧΩ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ

Σαββα μιας και καταπιαστηκες με δεκαετια 70..... αν μπορεσεις καποια στιγμη να πας στο τελος της (εκτος αν υπαρχει αναρτηση και δεν εχει υποπεσει στην αντιληψη μου)...και συγκεκριμενα να μεταβεις σε παρακαλω στο ετος 1979 οπου ο Ολυμπιακος ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ στο ματς με ΟΦΗ στο Ηρακλειο. (ΔΕ ΜΑΣ ΔΩΣΑΝ ΠΕΝΑΛΤΥ ΑΝ Η ΜΝΗΜΗ ΔΕ ΜΕ ΑΠΑΤΑ)
Στην αρχη των βιντεο ειναι και ο Λεωνιδας Θεοδωρακακης που καμνει δηλωσεις στον Τερενς Κουικ που χει το σπικαρισμα του αγωνος (τελευταια αγωνιστικη...με νικη σηκωναμε πρωταθλημα αλλα φεραμε ισοπαλια)
ΟΦΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-3 (ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ 4 ΜΕΡΗ-ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ KAI YOUTUBER)
https://www.youtube.com/channel/UCnJfN7YjFIqPp3TEonI3aWg/videos

Εικόνα xristoforas

ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΕΝΝΟΩ....ΞΕΡΕΙΣ... ΜΗ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ....(ΣΤΟ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ)