Ο ΦΑΛΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ FINANCIAL FAIR PLAY



Ως γνωστόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την απόκτηση του Κολομβιανού επιθετικού της Μονακό, Ρανταμέλ Φαλκάο. H επίσημη ενημέρωση που έχουμε αυτήν την στιγμή είναι ότι ο Φαλκάο αποκτήθηκε ως δανεικός. Αυτό όμως που ψιθυρίζουν διάφοροι είναι πως η Γιουνάιτεντ πλήρωσε αρκετά χρήματα και αγόρασε το Φαλκάο, αλλά λόγω του Financial Fiar Play της UEFA τον εμφανίζει ως δανεικό. Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Independent, με την περίληψη των κυριοτέρων σημείων του από εδώ.
 
Ούτε το όνειρό του ήταν να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ούτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε όλες τις άλλες ομάδες που ήθελαν και έδωσαν μάχη για να τον αποκτήσουν. Ο Independent αναλύει όλα τα δεδομένα για την μετακόμιση του Ρανταμέλ Φαλκάο από την Μονακό στους «κόκκινους διαβόλους» και ουσιαστικά μειώνει τον ντόρο που δημιούργησε χθες στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Καταρχάς, υποστηρίζει ότι ναι ο Φαλκάο ήθελε να αποχωρήσει από τη Μονακό αλλά το όνειρό του δεν ήταν να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ. Γιατί; Διότι, αυτό που ήθελε ο Κολομβιανός άσος ήταν να επιστρέψει στο ισπανικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, είχε βάλει λυτούς και δεμένους να κινήσουν τις διαδικασίες για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή και να παίξει στη «βασίλισσα» αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι υπεύθυνοι της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η αλήθεια, όπως υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα του Independent ότι ποτέ δεν ήθελαν πραγματικά να κλείσουν τον Κολομβιανό και μάλιστα, έριξαν άκυρο στις προσπάθειες των εκπροσώπων τους. Μην ξεχνάμε και το… τιτίβισμα του «Hala Madrid» το οποίο ξαφνικά εξαφανίστηκε… Την ίδια στιγμή, αναφέρει ότι η Μάντσεστερ Σίτι πραγματικά ενδιαφέρθηκε για τον Φαλκάο αλλά δεν ήταν… ήσυχη ότι μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες λόγω του Financial Fair Play. Έτσι, ουσιαστικά η μόνη ομάδα η οποία είχε την οικονομική δυνατότητα, είχε τους λόγους και τη διάθεση να κάνει μια τέτοια μεταγραφική κίνηση ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι κόκκινοι διάβολοι εκμεταλλεύθηκαν τα δεδομένα αυτά και με συντονισμένες κινήσεις, αλλά καταβάλλοντας πάρα πολλά χρήματα (για τον δανεισμό του και τους μισθούς του) έκανε την μεταγραφή.
 
Αντιγράφουμε το επίμαχο σημείο.
 
Την ίδια στιγμή, αναφέρει ότι η Μάντσεστερ Σίτι πραγματικά ενδιαφέρθηκε για τον Φαλκάο αλλά δεν ήταν… ήσυχη ότι μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες λόγω του Financial Fair Play.
 
Αντιγράφουμε το επίμαχο σημείο και από το πρωτότυπο δημοσίευμα.
 
The possibility of a move for Falcao began to materialise on Monday last week, when the player’s agent, Jorge Mendes, arrived in Manchester to begin discussions about the deal taking Angel Di Maria – another of his clients – to Old Trafford. At that stage, City seemed to be in pole position. But despite the club’s director of football, Txiki Begiristain, in Monaco for the Champions League draw last week, having talks at the French club, he was resigned to missing out on a player they would have gladly taken last summer, due to needing to sell too many players in too short a space of time to comply with FFP.
 
Αντιγράφουμε κι άλλο ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το παραπάνω δημοσίευμα.
 
United’s mighty earning power means that the outlay on Falcao’s wages will not leave them in breach of new Premier League rules, which stipulate that clubs whose wage bill increases by more than £4m year on year must bring in the equivalent extra money in new commercial revenues. United have added around £1m a week to their wage roster this summer, with the salaries of Falcao, Angel Di Maria (£230,000), Daley Blind and Ander Herrera (£90,000) and Marcos Rojo (£70,000). But they have also lost £650,000 a week with departures including Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra, Welbeck and Hernandez. A £15.6m annual wage lift is more than offset by the new Chevrolet shirt deal.
 
Με λίγα λόγια, η Γιουνάιτεντ εμφανίζει το Φαλκάο ως δανεικό, η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι θέλει να τον αποκτήσει, αλλά δεν μπορεί λόγω Financial Fair Play και στην Premier League η κάθε ομάδα δεν μπορεί να δίνει όσα λεφτά θέλει στον κάθε ποδοσφαιριστή της, αλλά πρέπει πρώτα να εξασφαλίζει ισόποση χρηματική εισροή στα ταμεία της από εμπορικές συμφωνίες.

ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ FINANCIAL FAIR PLAY ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Ξέρετε ποιο financial fair play εφαρμόζουν όλοι αυτοί, έτσι; Aυτό που σύμφωνα με κάποιους ''γνώστες'' εδώ στην Ελλάδα ''είναι μία πρόφαση για να μην ξοδεύουν λεφτά οι διοικήσεις και να παντελονιάζουν''. ''Παντελόνι'' στη Γιουνάιτεντ, ''παντελόνι'' και οι Άραβες στη Σίτι. Παντού ''παντελόνι''. Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έχει γεμίσει με μεγαλομετόχους που ''παντελονιάζουν'' και με οπαδούς που πιάνονται κορόιδα. Μόνον εδώ στην Ελλάδα οι ''έντιμοι'' σχολιαστές του Internet και των ραδιοφώνων ξοδεύουν λεφτά και δεν τρώνε το κουτόχορτο που προσπαθούν να τους σερβίρουν άλλοι.
 
Θυμίζουμε ότι οι πρωταθλήτριες Αγγλίας-Γαλλίας, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν, έφαγαν πρόστιμο ύψους 60 εκ. ευρώ από την UEFA, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΛΕΦΤΑ (ούτε ένα σεντ του ευρώ δεν χρωστάνε δεξιά κι αριστερά), αλλά επειδή οι πάμπλουτοι μεγαλομέτοχοί τους ξόδευαν πολλά παραπάνω χρήματα από τα έσοδα που είχαν οι ομάδες τους. Μαζί τους έφαγαν πρόστιμο και η Γαλατά, η Ζενίτ, η Μπούρσασπορ, η Τράμπζονσπορ, η Ανζί, η Ρούμπιν Καζάν και η Λέφσκι Σόφιας, ομάδες λίγο πάνω-λίγο κάτω από τα κυβικά του Ολυμπιακού. Επιβεβαιώνονται για μία ακόμη φορά όλοι αυτοί που δεν πιάνονται κορόιδα με την ''απάτη'' του Financial Fair Play και του Break Even Rule. Εξ άλλου και ο Αγγελίδης του ΠΑΟΚ, στην χθεσινή του συνέντευξη, τους επιβεβαίωσε πλήρως.
 
Για το πλάνο και την φιλοσοφία του: Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία βιώσιμη ποδοσφαιρική οργάνωση που θα ακολουθεί τα ψηλότερα επαγγελματικά στάνταρ. Είναι σημαντικό να μην ξεφεύγει από το financial fair play
Για το γεγονός ότι έγιναν μόνο 5 μεταγραφές: «Πρέπει να κοιτάξουμε το financial fair play για να είμαστε βιώσιμος οργανισμός
Για το θέμα των χρεών προς το Δημόσιο: «Μία από τις εξαιρέσεις στο financial fair play είναι οι φόροι, είναι έξω από το μπάτζετ. Δεν επηρέασαν τις μεταγραφές τα χρέη. Είναι σοβαρό θέμα, δεν το έχω κοιτάξει πολύ.
Σχετικά με το fianncial fair play είναι ότι δεν πρέπει να ξοδεύεις παραπάνω από τα έσοδα που έχει και από εκεί και πέρα ένας ιδιοκτήτης -όχι δάνειο- μπορεί να δώσει ένα ποσό 10 εκ. ευρώ τον χρόνο
Για το αν ταιριάζει στον ΠΑΟΚ το μοντέλο του financial fair play: «Αυτό το μοντέλο είναι το μοναδικό για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, ταιριάζει στον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά με το τι θα είμαι ικανοποιημένος, πρώτα απ' όλα να υπάρχει ένα δυνατό brand που θα λέγεται ΠΑΟΚ, ότι ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος με τον σύλλογό του, σε ποδοσφαιρικό και μη τομέα. Να έχουμε ένα σύστημα που θα μπορέσουμε οι παίκτες από τις Ακαδημίες μας να έχουν θέση στην πρώτη ομάδα και η οργάνωση να είναι όπως την θέλω, με άτομα που παίρνουν ευθύνες και αποφάσεις για το καλό του συλλόγου».
Για το αν φέτος θα είναι τα έξοδα όσα τα έσοδα και την επικοινωνία με τον κόσμο: «Αναγκαστικά πρέπει να είναι ισοσκελισμένα τα έσοδα με τα έξοδα. Ο μεγαλομέτοχος μπορεί να βάλει μέχρι 10 εκ. ευρώ τον χρόνο.
 
Τι γίνεται ρε μάγκες; Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη έχουν ιδιοκτήτες που παντελονιάζουν και λένε ψέματα στους οπαδούς τους, για να μην ξοδέψουν λεφτά για μεταγραφές; Πόσο ''μούφα'' είναι τελικά αυτό το Financial Fair Play; Μήπως μόνο τα κορόιδα το εφαρμόζουν και τα ''μεγάλα ψάρια'', οι ομάδες που ''έχουν λεφτάδες προέδρους που σκορπάνε τα εκατομμύρια, όχι τσίπηδες προέδρους που μετράνε φραγκοδίφραγκα για να μην πέσουν έξω και χρεωθούν έστω και λίγο'', κάνουν ό,τι γουστάρουν, αφού δεν τους αγγίζει κανείς;

Σχόλια

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ!!!!!!!!!!!!! ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΔ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΟΙ!!!!!!!!!!!!! ΙΔΙΕΣ ΚΟΠΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα Bad7

Ετσι οσοι ενδομυχα ενοχλουνται ειναι και αυτοι βαζελογαυροι

Εικόνα olympiakaraga7te

Εδω ειδα οτι κανανε μια σελιδα στο φβ <<Με πουλησε και' μενα ο Μαρινακης>> και μεσα σε λιγες μερες ανω των 12.000 βαζελογαυρων προφτασανε να κανουνε λαικ. Ετσι δινουν στους μισητους αλλοθρησκους το δικαιωμα να μας κοροϊδευουν; Ποιοι;;;; Οι ιδιοι οι Ολυμπιακοι ο θεος να τους κανει! Οπως το δωσανε με το <<εκανες τον Θρυλο αεκακι Μαρινακη Μαρινακη>> μετα το 1-1 με τον ποα το 2013 η με το <<ποσο το ε ποσο το επαιξες χοντρε>> στο ιδιο ματς. Την ιδια στιγμη οι αντιπαλοι μας βριζουν μανιωδως τον προεδρο μας και αυτοι μαζι τους τον βριζουν και αυτοι. Το ιδιο συμβαινει και με τον Σπανουλη. Εγω βαζω στοιχημα οτι παρακαλανε να χασουμε απο την Ατλετικο για να πουνε <<εμεις σας τα λεγαμε και δεν μας ακουγατε και οταν σας μιλαμε να μας ακουτε>>. Τετοιοι Ολυμπιακαρας της πλακας και του φβ ειναι που κανουν σαν τρελοι για εισητηριο με τον βαζελο η στην Ευρωπη αλλα που με τον οφη και την βεροια που ερχονται ισως να μην δουν καν το παιχνιδι γιατι δεν τους νοιαζει το ελληνικο πρωταθλημα. Αφου λοιπον δεν μπορουν να σεβαστουν τον Μιτσελ η τον Μαρινακη ας σεβαστουν τον συλλογο που - υποτιθεται οτι - υποστηριζουν και ας παψουν την κριτικη απο τωρα για τους παντες και τα παντα. Αυτη η γκρινια μονο κακο μας κανει και δεν οδηγει πουθενα. Αυριο αραγε ποσοι απ αυτους θα ερθουν στη μαζωξη που οργανωνει η 7 στο Coffee Time;

Εικόνα olympiakaraga7te

Και επειδη μας εχουν ζαλισει με το 0-3 απ τον ζελα περσι ενα αποτελεσμα που ηρθε ΤΥΧΑΙΑ γιατι ετυχε 5 μερες πριν να σκιστουν οι παικτες μας για το 2-0 με τη Μαντσεστερ (τη μονη μας νικη σε φαση μετα τους ομιλους στο Τσου Λου) και γενικα θα πηγαινε τελειως διαφορετικα εκεινο το παιχνιδι αν δεν λυποθυμουσε ο Ολαιταν η αν ο ιδιος παικτης το εβαζε λιγο πριν ενω και τα 2 γκολ τους ηταν απο διωξιματα της αμυνας τους σε αντεπιθεσεις... για ενα τυχερο αποτελεσμα που ειχε 22 χρονια να συμβει (ηττα μας απ τον παο με 3+ γκολ διαφορα απ το 1992) μας τα ζαλισανε απο τον Μαρτη για 7 μηνες...

Να θυμισω λοιπον σε ολους αυτους οτι επι Μαρινακη κερδισαμε την αεκ 6-0, 0-4, 3-0 και τον μπαοκ 3-0 και 4-0 και τον αστερα 7-2. Να θυμισω οτι τις 3 φορες που παιξαμε ομιλο Τσου Λου μαζεψαμε 9, 9, και 10 βαθμους πηγαινωντας μια φορα στους 16 του Τσου Λου και αλλη μια στους 16 του Γιουροπα. Οτι κερδισαμε ομαδες οπως η Μαντσεστερ, η Μπενφικα, η Αντερλεχτ μεσα εξω, η Μονπελιε μεσα εξω, η Αρσεναλ δις, η Μεταλιστ, η Ρουμπιν μεσα εξω, η Μαρσειγ, η Ντορτμουντ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. ΟΠΩΣ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Εικόνα savvas gridlock

Αυτό είναι και το θέμα. Αν στηρίζεις την ομάδα σου, είσαι πρόβατο-υπάλληλος. Αν γαμάς την ομάδα σου και είσαι μέσα στην γκρίνια, σαν κακογαμημένη πουτάνα, είσαι ανοιχτόμυαλος και δεν τρως κουτόχορτο. Λες και εδώ μέσα π.χ. ή γενικότερα και σε χώρους πέραν αυτού του site, δεν βρίσκουμε τίποτε λάθος στο Μαρινάκη. Λες και δεν τον κράξαμε π.χ. όταν απέλυσε δίχως κανένα λόγο το Ζαρντίμ.

Εικόνα olympiakaraga7te

Ναι τον κραξατε αν και τοτε δεν ηξερα το σαιτ εμαθα τι ειχατε πει και συμφωνησα απολυτα, αηττητοι ειμασταν στην Ελλαδα με τον Ζαρντιμ και με 9 βαθμους σε ενα πολυ δυσκολο ομιλο στο Τσου Λου.
Οπως προσωπικα τον εκραξα και εγω οταν πηρε την πρωτοβουλια να δωσει το γηπεδο μας την πρωτη του χρονια στην αεκ για ενα ευρωπαϊκο της αγωνα που αν δεν το εκανε θα ειχαν αποκλειστει. Το 2010-11 λεω!

Εικόνα thrylos

Καθεσαι εσυ δηλαδη τωρα και συγκρινεις αυτα τα μεγαθηρια που ξοδευουν απιστευτα ποσα για μεταγρφες και χρωστανε επισης ενα σωρο χρηματα, με εμας τον Ολυμπιακο που ξοδευουμε ψιχουλα για μεταγραφες και δεν εχουμε χρεη αλλα απεναντιας κερδη?Εντελως αστοχος παραλληλισμος..Το και καλα FFP δεν δικαιολογει τον Βαγγελα που δεν βαζει ευρω και τα κραταει για παρτη του,μιας και εμεις δεν κινδυνευουμε απο αυτον τον κανονισμο.Ουτε καν πλησιαζουμε..Δηλαδη θες να μας πεις πως λογω FFP ο Βαγγελας δεν βαζει το χερι στην τσεπη,{δηλαδη απο τα 62 εκ ευρω σε ενα χρονο να δωσει και τιποτα} και για αυτο φερνει τζαμπα και φτηνιαρηδες?Υπο τον φοβο του FFP?Εχουν δηλαδη τον φοβο αυτον τα μεγαθηρια της Ευρωπης που ξοδευουν και και χρωστανε υπερογκα ποσα, εχει και ο προεδρας τον ιδιο φοβο με σιγουρα κερδη!!!.Δεν κολλαει αυτο.Αυτο λογικα το FFP ειναι το νεο παραμυθι που θα φορεθει για να δικαιολογειται ο προεδρος και για να ηρεμουν τα πληθη που κριτικαρουν δικαιολογημενα...

Εικόνα savvas gridlock

Μπράβο τσάκαλε, το έπιασες το έργο. Άνοιξέ μας τα μάτια. Τα μεγαθήρια που ξοδεύουν απίστευτα ποσά για μεταγραφές, έχουν και απίστευτα έσοδα. Έχεις δει το πόσα κονομάνε οι αγγλικές ομάδες μόνο από τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα ή από τις εμπορικές χρήσεις τους; Εσύ αυτά τα έχεις ως ΠΑΕ Ολυμπιακός; Πού ακριβώς πουλάει το ελληνικό πρωτάθλημα;

Εικόνα Spiros Legend

Επειδη εμεις εδω μεσα,που σχολιαζουμε,δεν ειμαστε απλοι οπαδοι του Ολυμπιακου,αλλα υπαλληλοι,που τα παιρνουμε απο τον Μαρινακη,και χοντρα μαλιστα,και καταπινουμε και αμασητο το σανο,σε αντιθεση με τους εξυπνακηδες λογιστες της κακιας συμφορας,που μιλανε οτι τα κονομησε απο την πωληση π.χ.του Ριερα,ξοδευοντας για ενα χρονο 6,5 αγορα απο Λιβερπουλ και 2 εκ.συμβολαιο και εφορια=10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ,ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΛΙΣ 3,5ΕΚ. ΕΥΡΩ,ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΧΕ ΖΗΜΙΑ 6,5 ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ! σου βαζω Link απο ενα αντικειμενικοτατο βαζελοσαιτ,που αφηνιασε κατα του Ολυμπιακου τις προηγουμενες μερες μπας και ξεστραβωθεις...Ενδεικτικα ειναι τα στοιχεια,αμα θες να δεις τους ισολογισμους των τελευταιων 20 ετων μπες στο ΕΘν.Τυπογραφιο,αν και δεν χρειαζεται,αφου ξερεις εσυ οτι πεφτει παντελονιασμα,τι να καθεσαι να διαβαζεις ισολογισμους?Α,οι εταιριες εχουν συνεχεια,το οτι αλλαξε ο ιδιοκτητης δεν σημαινει οτι μηδενιζει το κοντερ και γραφει απο το 2010,κουβαλαει τα χρεη και τις υποχρεωσεις ολων των προηγουμενων χρησεων...Για πες μας,ποσα εχουν ξοδευτει για μεταγγραφες και ποσα εχουν εισπραχτει,οι προβοκατορες τα γραφουν,οχι εμεις οι υπαλληλοι του Προεδρου... http://www.contra.gr/Archive/ContraFiles/to-metagrafiko-isozugio-toy-oly... Αμα καταλαβεις τιποτα μας ξαναγραφεις,αν συνεχιζε την οικονομικη πολιτικη των προηγουμενων ετων,με τις υποχρεωσεις που ανελαβε,θα ημασταν τωρα στην θεση της Αεκ και του Αρη,αμα δεν σ αρεσει,πηγαινε να τους κανεις παρεα,εμεις οι υπαλληλοι θα αρκεστουμε στο 42ο...και στην επιβραβευση της Ουεφα για το υποδειγματικο FFP που εφαρμοζεται στον Ολυμπιακο...Προφανως στον Ερασιτεχνη που δεν ειναι εταιρια και δεν παντελονιαζει ο Μαρινακης,αλλα βαζει χρημα,δεν θα χανεις παιχνιδι,μεσα σε ολα θα εισαι στο βολλευ και στο πολο,αλλα ξεχασα και εκει εχουμε διοικηση Υπαλληλων,δεν λεει και ο Ερασιτεχνης,μονο αμα παρει Τσαμπιονς Ληγκ σε ολα τα τμηματα θα ειναι επιτυχια,αλλα και παλι θα ειναι απο μαυρο χρημα του Μαρινακη και εσεις αλλιως ονειρευοσαστε τον Ολυμπιακο...

Εικόνα savvas gridlock

Yπάλληλος κι εσύ Σπύρο; Σύννεφο το υπαλληλίκι εδώ μέσα. Μήπως είσαι και φασίστας-πληρωμένος δολοφόνος-στρατός του Κόκκαλη-μπράβος της νύχτας;

Εικόνα clark gheibol

δε νομίζω να είναι όλα αυτά που λες, θα τον ξέραμε άλλωστε, πόσοι είμαστε δα; Νομίζω όμως ότι είναι σε καλό δρόμο το παιδί. Σπύρω, ελπίζω να πληρώνεσαι τακτικά, εμάς τελευταία μας κάνουν κάτι χουνέρια με τις επιταγές, όλο μεταχρονολογημένες μας στέλνουν, όλο κάνουν σκόντα μόνοι τους...

Εικόνα Chief Bromden

Ρε παιδιά επειδή ενδιαφέρομαι και ετοιμάζω τα χαρτιά μου, ο πρόεδρος σας έχει κάνει κανονική πρόσληψη ή δουλεύεται με μπλοκάκι; Η δεκαπενταετή προϋπηρεσία μου ως τσάτσος του Σωκράτη λαμβάνεται υπόψη; μοριοδοτείται;

Εικόνα Spiros Legend

Πολυ καλο αυτο με το μπλοκακι και την μοριοδοτηση συναδελφε Υπαλληλε!

Εικόνα clark gheibol

*Σπύρο γαμώ το φελέκι μου με τα τηλέφωνα, άντε να συγκεντρωθείς

Εικόνα Spiros Legend

Πιο γαυρικο ηταν ρε gheibol με Ω,τι το διορθωσες?Αλλωστε,που καιρος για γραμματα,τις μανες τους γαμουσαμε μεχρι τα χαραματα!Για των βαζελων λεγαμε,αλλα μου φαινεται πρεπει να επεκταθει και σε νεα ειδη,ερμαφροδιτα...

Εικόνα Spiros Legend

Εννοειται ρε Σαββα,απο τι ζω νομιζεις,πεφτει μεροκαματο,δεν εχω παραπονο...Και ολα τα αλλα που λες,τα παντα ολα!Να τους χαλασουμε το σκηνικο που εχουν φτιαξει στο βαζελογαυρικο μυαλο τους?Κριμα ειναι...Αφου πιστευουνε τους αντικειμενικους σε ολα οσα λενε για τον Μαρινακη και τον Ολυμπιακο,τοτε πρεπει αυτο το αφιερωμα του contra να το κανουν Ευαγγελιο,οπως τις πουστιες του Καραινδρου χτες για τον Μιτσελ και τις συνεχεις προβοκατσιες του Κεφαλλογιαννη,εκει ειναι και αυτοι,στο contra...Ξερεις γιατι δεν μετανοιωνω καθολου που λεω οτι εχει βαλει σε αγγελια τις μανες τους ο Μαρινακης για πωληση,μαζι με Καραισκακη,Δουρεκα,Πουλμαν κ.λ.π.?ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΓΚΑΖΕΤΤΑ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ,ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΣΜΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ,ΠΑΡΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...!ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ,Ε ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥΣ,ΑΜΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΑΝΤΡΕΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑ ΑΛΛΙΩΣ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ,ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ,ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ,ΝΑ ΠΟΥΝΕ,ΟΚ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ,ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ,ΠΑΜΕ ΠΑΣΟ,ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...Ε οχι εδω,ας πανε στο red planet,με τα αλλα στρακια,δεν θα μου πουνε εμενα οτι με ταιζεις σανο σαν αναγνωστη με το FFP,με ποιο δικαιωμα προσβαλει και εσας που γραφετε και εμας που διαβαζουμε και σχολιαζουμε?Και νομιζω,απαντησα με επιχειρηματα,αυτα των αντικειμενικων που γουσταρουνε τοσο πολυ...

Εικόνα dion

Για εξήγησε μας φιλε, γιατί είναι άσχετος ο παραλληλισμός? Ακριβώς τους ιδιους νομους πρέπει ν'ακολουθήσουμε, η μονη διαφορα είναι ότι αυτές οι ομάδες έχουν αστρονομικά έσοδα σε σχέση μ' εμάς από τη λίγκα τους, ενώ σχεδόν όλες (πλην MU που έχει έσοδα απ' όλο τον κόσμο λόγω marketing) έχουν και κάτι άραβες από πίσω να σπρώχνουν χρήμα και να καλύπτουν τις τρύπες στους ισολογισμούς, αλλα και τα πρόστιμα της FIFA.

Όσο για τα 62 εκ. που λες, πιστεύεις πραγματικά ότι είναι κέρδη αυτά? Δεν έχει έξοδα η ομάδα? 'Η απλά αυτά δε σ' ενδιαφέρει/συμφέρει να τα ψάξεις και να τα βάλεις στη σούμα?

Για το αν βάζει το χέρι στην τσέπη, πως ήρθαν όλοι αυτοί οι παίκτες φέτος, με φυστίκια?

Εικόνα ALEXIS7GER

αδερφε μου , πως ακριβώς συμβαίνει να τα .." κραταει για παρτη του.." ο προεδρος ?? ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ οι πρόεδροι ΠΑΕ δεν βάζουν τιποτε στην τσέπη τους στην Ελλάδα , λόγω νομοθεσίας αλλά και μη διανομής μερίσματος ( συνηθισμένη πρακτική σε αλλου τύπου ΑΕ με μετοχική συνθεση ) ..ΕΠΙΣΗΣ , θα ξαναπώ αυτό που ισχύει ..ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ , βαζει από την τσέπη του αυτά που εβαλε απο την τσέπη του ο συγκεκριμένος πρόεδρος , αγοράζει την ΠΑΕ και μετά θα πρέπει αυτός να .." ηρεμεί τα πλήθη που κριτικάρουν " ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ εννοείται .Απλό δεν είναι , ιδού η ΡΟΔΟΣ λοιπόν ..

Εικόνα Chief Bromden

Aλέξη ουρά οι επενδυτές για τον Θρύλο. Δεν βλέπεις τι γίνεται και με τον Ερασιτέχνη; σκοτώνονται ποιος θα πρωτοβοηθήσει!
Άντε να φύγει ο Μαρινάκης να αναλάβει κάποιος Συγγελίδης ή Λαυρεντιάδης να δούμε άσπρη μέρα και εμείς...
Η συνεχείς οικονομικές ενισχύσεις προς τον ερασιτέχνη από τον Βαγγέλα άραγε προσμετρούνται στους ισολογισμούς ή στο παντελόνιασμα;

Εικόνα ALEXIS7GER

dear Savvas..αναρτήσεις τέτοιου ύφους είναι που ελλειπαν απο τον αθλητικό χώρο της ψωροκώσταινας..με τεκμηρίωση και προβληματισμό..ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να απαντάς στα 15χρονα που βλέπουν το διαδίκτυο σαν μέσο εκτονώσεως /παιχνιδιού κλπ και κάπου -καπου ανεβάζουν και ενα post γιά τον ..χοντρό που τα παντελονιάζει..ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ πως σιγά σιγά αρκετοί 30-35αρηδες αποκτούν την ίδια γνώμη .ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ και το μόνο φάρμακο είναι η γνώση..ας μεταφερθούμε λίγο στον χώρο των επιχειρήσεων ( επειδή το ποδόσφαιρο ειναι και επαγγελματικό- μην το ξεχνάμε..) ..ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΠΟΙΑ Α.Ε. να αρχίσει τα τσάμικα πλέον με αλογιστες δαπάνες ,αδήλωτα κέρδη κλπ κλπ ..ΤΟ ΣΔΟΕ γυρίζει σβούρα στις ρούγες και στα καλντερίμια και κοπανάει προστιμα ..ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΑ , ας κάνουν το πολύ απλό ..Ας αγοράσουν άλλη Α.Ε με αντίστοιχα ( ίδια ,έτσι..οχι του γείτονα ) κεφάλαια..ΔΗΛΑΔΗ με 70-80 εκ.ευρώ ..και μετά να κάνουν κριτική...ιδού η Ροδος οψιμοι Ολυμπιακοί

Εικόνα Νίκος Γόδας

Να ρωτήσω κάτι, Σάββα; Είχες αναλύσει τον περσινό και τον προπέρσινο ισολογισμό της ΠΑΕ, αλλά φέτος (2013-14) δεν το έκανες ακόμα. Δε βγήκε ακόμα; Έχω αγωνία για να δω αν και πόσο καλύπτονται οι τρύπες. Γιατί θεωρώ ότι είναι ευκαιρία τώρα, που δεν έχουμε ισχυρούς αντιπάλους στην Ελλάδα, να καλύψουμε αρκετά από τα χρέη της ΠΑΕ. Και ας πάρουμε και έναν παίχτη λιγότερο ή ας δώσουμε έναν παίχτη παραπάνω. Ξέρεις κάτι;

Εικόνα savvas gridlock

Στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου-Ιανουαρίου θα δημοσιευτεί και ο φετινός, για τη σεζόν 2013-14, Θωμά. Γίνεται ο έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, που κρατάει μήνες και μετά εγκρίνεται από τη Γ.Σ. των μετόχων. Τυπική διαδικασία μεν, απαραίτητη για να προχωρήσουμε στην έκδοση δε. Μην κοιτάς τώρα που σύμφωνα με τους ''γνώστες'' το μαγείρεμα πάει σύννεφο και ''ό,τι θέλουν γράφουν εκεί μέσα, μην χαμπαριάζεις''.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Άρα θα κάνουμε λίγη υπομονή. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτός ο ισολογισμός, Σάββα. Προβλέπω πολλά μπουκώματα στους ανοιχτομάτηδες. Ευχαριστώ, Σάββα. Α, ξέχασα! Είμαι κι' εγώ υπάλληλος!

Εικόνα john

Οι ισολοσισμοι δημοσιεύονται τον Ιανουάριο

Εικόνα clark gheibol

θα σ' τα πει καλύτερα ο Σάββας που είναι και οικονομολόγος, αλλά γενικά οι χρήσεις μπορεί να είναι είτε από 1/1 ως 31/12 είτε από 1/7 ως 31/6. Στην μπουγατσούπολη πχ οι περισσότερες εταιρείες για κάποιο μυστήριο λόγο έχουν αυτές τις δεύτερες χρήσεις. Νομίζω ότι και η χρήση για την ΠΑΕ λήγει στις 31/6, άρα δεν είμαστε μακριά από τη δημοσίευση του ισολογιζμού για την τελευταία χρήση

Εικόνα Νίκος Γόδας

Οκ.