ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ 1966: ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ



Το 52ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου διεξήχθη από τις 2 ως τις 5 Ιουνίου 1966 στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΠΑΟ. Ας δούμε πώς το πέτυχε (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα, για να διαβαστούν πιο άνετα οι φωτογραφίες).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 8-6-1966
 
 
 
 
 
 
 

Έτσι κατακτούσε τους τίτλους παλαιότερα ο Παναθηναϊκούλης. Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ για 22 σερί χρόνια ήταν ο ''Δαλάι Λάμα'' Απόστολος Νικολαϊδης, ο ιστορικός παράγοντας του ΠΑΟ. Eξελέγη πρόεδρος τον Ιανουάριο του 1946 (ως τότε ήταν αντιπρόεδρος)
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-1-1946
 
 
και παραιτήθηκε το Φεβρουάριο του 1968, μετά το σκάνδαλο με τις δωροδοκίες και τα λεφτά που παντελόνιασαν από τα ταμεία του ΠΑΟ αυτός, ο Πανουργιάς και ο Μαντζεβελάκης, το οποίο σκάνδαλο αποκάλυψε ο χουντικός ΓΓΑ Ασλανίδης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-4-1968
 
 
Έχουν το θράσος να φωνάζουν ''κλεμμένα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα'' για τον Θρύλο οι επιδοτούμενοι λαγοί της Μπύρας 13...

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Εκεινα τα χρονια και πιο μπροστα ακομα, εβλεπα στιβο....Θυμαμαι Δεπαστα, Κωνσταντινιδη, Κουναδη, Τσακανικα, Γ. Ρουμπανη, Γεωργοπουλο, Μαρσελλο, Παπαβασιλειου κ.α, κατι αγωνες βραδια του τυπου Βαλκανια - Σκανδιναβια με 70.000 κοσμο στο Παναθηναϊκο σταδιο να ουρλιαζει αποθεωνοντας τον Μιχαλιτς...Ηξερα απλως οτι ο Βαζελος ειχε καλο στιβο ( και ειχε ) και τον καλλιεργουσε συστηματικα. Δεν ειχα ιδεα οτι παιζοντουσαν τετοια πραματα...Κοιτα λοιπον που καλα λενε οτι ποτε δεν ειν΄αργα....Τί μαθαινω ο ανθρωπος...

Εικόνα ALEXIS7GER

ρε συγγαυροι , ώρα είναι να δούμε σε λίγο ενα αλεξίπτωτο με την ΝΟΥΛΑ ΑΘΗΝΟΥΛΑ ( ΑΚΑ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ..) να προσγειώνεται απο τον ουρανό..ξερετε εσείς , αυτός που πέφτει απο τα συνεφα και ψαχνει μαγαζί με αλεξίπτωτα χαχα

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Απο το 1946 έως το 1968, τα ΣΙΧΑΜΑΤΑ της ελληνικής κοινωνίας, "κατέκτησαν" 26 τίτλους στον Στίβο σε άντρες και γυναίκες,ενώ απο το 1901 έως 1946,σε ΔΙΠΛΑΣΙΟ χρονικό διάστημα δηλαδή,είχαν μόλις 6 ! Φανταστείτε τι βρωμιά έγινε και πόσοι τίτλοι -για να μη πω σχεδόν ΟΛΟΙ - είναι πέτσινοι και κάλπικοι. Και όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα τα ΝΕΑ(καμία σχέση με Ολυμπιακό,πόσω μάλλον με Πανελλήνιο,Εθνικό και σία που ήταν οι θιγόμενοι) το 1966, " Υπάρχει νοσηρή νοοτροπία στο ΣΕΓΑΣ και ελπίζουμε να αλλάξει. Αλλά για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα χρειάζεται ένα είδος αθλητικής επανάστασης που δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι κοντά ".

ΜΠΟΧΑ με στοιχεία(Λουλούδια,Βαλίτσες,Δωροδοκίες,Κουμπούρια,Δέσποινα Παπαδοπούλου,Ρονάλντ Γκομεζ) και στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΒΑΖΕΛΙΑ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Απόστολος Νικολαΐδης ήταν στον ΣΕΓΑΣ από πολύ νωρίτερα και συνέδεσε το όνομά του με φοβερά στραπάτσα του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν συνοδός πολλών ελληνικών αποστολών σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1928 έκανε ένα τραγικό λάθος και δε δήλωσε τον Γιώργο Ζερβίνη στη ζύγιση της πάλης με αποτέλεσμα ο αθλητής να χάσει τους αγώνες. Μάλιστα, ο Ζερβίνης τον πλάκωσε στο ξύλο μέσα στο καράβι της επιστροφής. Θα αναφερθώ εκτενέστερα για το θέμα, όταν συγκεντρώσω όλες τις λεπτομέρειες. Τις έχω τις λεπτομέρειες, αλλά επειδή είναι πολλές χρειάζεται χρόνος.