12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1989: ''ΜΙΑ ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΟΚΤΖΗ''



Κυριακή 12 Νοεμβρίου 1989, Στάδιο Καραϊσκάκη, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0 για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1989-90. Παραθέτουμε τα γεγονότα, δίχως σχόλια, αφού δεν τα υιοθετούμε (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 13-11-1989
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 14-11-1989
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στο επόμενο ματς του Θρύλου για το πρωτάθλημα, με τον Εθνικό στο Στάδιο Καραϊσκάκη (τυπικά φιλοξενούμενος ο Ολυμπιακός), είχαμε τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 19-11-1989
 
 
 
 
 
 
 
Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός έφαγε τιμωρία 4 αγωνιστικών, που έγιναν 2 με την έφεση. 

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Σάββαρε πάντα μας θυμίζεις στιγμές που ζήσαμε στα τσιμέντα και μας συγκινείς. Με την ευκαιρία του σχολίου μου, θέλω τη γνώμη σου που τη σέβομαι, για τις μεταγραφές του γενάρη. Πολύ καλός ο Μπεν, όμως παρακολουθώ χρόνια τον Ναπολεόνι και νομίζω ότι στα 28 του ίσως αξίζει μια ευκαιρία να παίξει 3 χρόνια γεμάτα στο θρύλο. Πιστεύω ότι θα αποδειχθεί καλύτερος από παίχτες που μας έχουν στοιχίσει εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια, σκοράροντας απ όλα τα σημεία του γηπέδου.

Εικόνα savvas gridlock

Kι εμένα μου αρέσει περισσότερο ο Ναπολεόνι από τον Μπεν, αλλά ό,τι πει ο Μίτσελ, ο προπονηταράς μας.

Εικόνα Bad7

Διπλο μες στην Ελλαδα φωναζανε χθες οι Βουλγαροι

Εικόνα Bad7

Κανεις ομως δε μιλαει γι'αυτα τα ξεφτιλικια

Εικόνα Bad7

Μαλλον θα θεωρουν τους εαυτους τους Σκοπιανους γι'αυτο νευριαζουν καθε φορα που τους λεμε Βουλγαρους

Εικόνα Bad7

Αυτα που λενε οτι δεν ειναι Ελληνες υπαρχουν απο παλια πολυ παλια τοτε που ειχε ασπρομαυρες φωτογραφιες ουτε εγω το'ξερα οτι απο τοτε ηταν ετσι οι μπουγατσες το μαθα απ'αυτο το αρθρο http://www.redpress.gr/content/columns/mpoygatsopwleio/7845-dhlwnoyn-apo...

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα Bad7

Τα μουνοπανα οι ουγκανοι ουτε μισο γκολ δε δεχομαι να μας βαλουν αυτοι στο Ναο ουτε στη κωλοτουμπα

Εικόνα Bad7

ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΟΥΛΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Εικόνα Aprosarmostos17

Τι μου θύμισες ρε παληκάρι. Γεμάτο το Καραϊσκάκη και εγώ στη θύρα 14, δίπλα στους βουλγαρόγυφτους. Όλο το γήπεδο με παλμό και συνθήματα. Στην αρχή οι βρωμιάρηδες καθόντουσαν ήσυχοι και δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο. Η σπίθα που άναψε την φωτιά ήταν όταν φώναξαν ξαφνικά το εμετικό σύνθημα για τους νεκρούς μας. Για μερικά δευτερόλεπτα επικράτησε απόλυτη παγωμάρα στο γήπεδο. Ξαφνικά βλέπω να ανοίγει η εσωτερική πόρτα από την Θύρα 7 και εκεί ξεκίνησε η κόλαση. Για ένα τέταρτο περίπου, οι βρωμιάρηδες είχαν μαζευτεί πάνω-πάνω στα σκαλάκια, ο ένας πάνω στον άλλο και τρώγανε στις μογγολοκεφάλες τους οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους. Εκεί που είχαν γίνει ένα κουβάρι, τρώνε και ένα καπνογόνο στον κώλο και παραλίγο να καούνε και ζωντανοί. Τέτοιο μίσος είχαν προκαλέσει, που αν δεν είχαν μπει οι μπάτσοι, σίγουρα κάποιος από δαύτους θα είχε αφήσει τα κοκκαλάκια του εκεί πάνω. Μόλις ηρεμίσανε τα πνεύματα, το βουλώσανε και απολαύσανε το απόλυτο σεξ στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε κιχ δεν βγάλανε μέχρι το τέλος. Αυτός ήταν ο απόλυτος ορισμός του "ξύλο και γαμήσι".

Εικόνα nea7liosia

οι χειρότεροι των χειροτέρων που έχουν περάσει από το τέρμα του ολυμπιακού, όσο θυμάμαι εγώ τουλάχιστον, είναι κατά σειρά οι εξής γίγαντες:
1. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
2. ΜΟΥΚΕΑΣ
3. ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ
4. ΡΑΝΤΟΣ
5. ΣΤΡΑΚΟΣΙΑ και
6. ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΒΙΝ ΛΕΜΕΝΣ, ο οποίος κατέχει το τεράστιο και ακατάριπτο ρεκόρ του ότι αποτελεί τον μοναδικό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού εδώ και σχεδόν 90 χρόνια ιστορίας που δεν έχει δεχθεί ΤΕΡΜΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ (κι ας μην έχει παίξει ούτε έναν επίσημο αγώνα....)
όλοι οι υπόλοιποι που αναφέρθηκαν είχαν και τα κάποια καλά τους, συμπεριλαμβανομένου και του Δημητρίου Ελευθεροπούλου...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Φίλε, ο Ράντος είχε πολλά φόντα, απ' όσα μου έχουν μεταφερθεί από γαύρους εκείνης της εποχής. Πλήρωσε τους σοβαρότατους και συνεχείς τραυματισμύς που είχε. Ο Βασιλόπουλος του μπάσκετ ήταν υγιέστατος μπροστά στον Ράντο. Και για τον Στρακόσια έχω ένσταση. Όχι ότι ήταν τερματοφυλακάρας, αλλά ήταν σοβαρός και ήξερε τα στοιχειώδη. Πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία.

Εικόνα Jorge Coscotas

Καλημέρα Αδέρφε. Ξέχασες και τον τρισμέγιστο Καζιμιέρσκι. Φοβερή φιγούρα και μάλιστα τότε λεγόταν ότι ήταν γνωστόν τοις πάσι ότι είχε μυωπία !!!

Εικόνα Bad7

Εκδικηση αυτο απαιτουμε για την 6η αγωνιστικη

Εικόνα Bad7

και για την 8η φυσικα

Εικόνα KCS

"5000 αφιονισμένοι αληταράδες,οπαδοί μιας ομάδας που έφτιαξε ο απατεώνας Κοσκωτάς με τα δικά μας λεφτά,έστρωσαν με πέτρες ξύλα καδρόνια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους το χαλί της ψυχολογικής βίας για να περάσουν από πάνω οι λεγεωνάριοι του Ολυμπιακού και ο Γερμανάκος"

Το παραπάνω το έχω μάθει απέξω ήταν από το ρεπορτάζ της άλλης μέρας των "Σπορ του Βορρά". Μιλάμε έψαχνα 2 μέρες στην Ομόνοια να βρω το φύλλο αλλά χαλάλι, το διάβαζα και κάβλωνα.

Αυτό με το Γερμανάκο μικρό δείγμα της απέραντης μαλακίας των μπαοξήδων, να μιλάνε για διαιτησία σε ματς που φάγανε 4 κι ο αντίπαλος έπαιζε με 10 από το 50'.

Αυτά που γίναν εκείνη την ημέρα ήταν σε απάντηση του τι κάναν αυτοί στην Τούμπα ένα χρόνο πριν.

Και με την ευκαιρία να πούμε ότι η Ριζούπολη του 2003 ήταν μια σχετικά ήπια (δεν κάνω πλάκα ούτε υπερβάλλω) κατάσταση σε σύγκριση με το τι έκαναν οι βόρειοι συμπολίτες μας με τις πλάτες των τοπικών τους παραγόντων και της αστυνομίας για περίπου 20 χρόνια σε βάρος του Ολυμπιακού.

Τελικά αυτό το 4-0 είναι μέσα στη πεντάδα των πιο απολαυστικών νικών του Ολυμπιακού για μένα με όλο το πακέτο.

Εικόνα savvas gridlock

Έγραψαν τέτοιο πράγμα τα ''Σπορ του Βορρά'', ε; Περίεργο. Εγώ την είχα για Le Monde και Washington Post τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Έχουν και τα έντυπα υψηλού κύρους τις άτυχες στιγμές τους...

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Γεια χαρανταν ΓΑΥΡΟΝΙΑ,γεια σου ευλογημενε λαε.
Απορω γιατι σας κανουν εντυπωση τα επεισοδια με αυτα τα ξεκωλλλλλλλιαρικα.
Οταν η γκομενα χαλιεται μονο με τις φαπες,τοτε δινεις πιο πολυ πονο...Γιατι ετσι γουσταρει η σαλονικια η ψολαρπαχτρα...
ΘΡΥΛΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΕ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ...

Υ.Γ) Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ...

Εικόνα john

Ο μύθος λέει οτι όταν ο Αλεφαντος είδε τον Κυριακο,άρχισε να μονολογεί "Τερματοφύλακα ζήτησα τι μου τον έφεραν αυτόν τον κοντό?" Εχει μεγαλη φάση το οτι ο Τορουφογλου και ο Ταληκριαδης δεν ήξεραν καν πως παίζεται η θέση του τερματοφύλακα.Προσπαθουσαν να κάνουν ακόμα και τις πιο απλές επεμβάσεις να φαίνονται εντυπωσιακές και δύσκολες λες και έπαιζαν στο τσίρκο.

Εικόνα john

Δεν ξερω τι θέση να πάρω για αυτα τα γεγονότα. Απο τη μια μεριά τέτοιες πράξεις βίας αμαυρωνουνε την ιστορία του Ολυμπιακού,απο την άλλη ομως τέτοιο μίσος απο τους Παοκτζηδες δεν μπορεί να περνάει αναπάντητο.Δεν γίνεται καθε φορα που παμε στην Τούμπα να τρώμε ξύλο,να βριζουνε και να χτυπάνε τους παίκτες μας και έν τελεί όταν νικάνε με ξύλο και τρομοκρατία να μας βριζουνε περισσότερο(αυτο παει για το ματς του Απριλίου) .Ετσι λοιπόν απο τη μια μεριά αν έρθουν οι ακατονομαστοι και το Καραϊσκάκη ειναι πάλι θέατρο θα ειναι σαν να τις τρώμε και να λέμε και "ευχαριστώ" απο την άλλη ομως αν αρχίζουμε να ρίχνουμε αντικείμενα,να στήσουμε ενέδρα στο λεωφορείο τους και να τους προπηλακισουμε θα οδηγηθούμε σε έναν φαύλο κύκλο διαρκώς εκτεταμένων επεισοδίων σε καθε γήπεδο. Αλήθεια δεν ξερω τι να πω

Εικόνα nissios

Φίλε john το δίλημμά σου είναι και δικό μου και, πίστεψέ με, και πολλών άλλων... Η λύση είναι μία. Ας κάτσουνε καλά, για να κάτσουμε καλά. Εμείς τι άλλο να κάνουμε; Σε πληροφορώ ότι πολλά ιστορικά στελέχη της 7 έχουν γίνει αντιπαθητικοί σε πολλούς με τις συνεχείς υποδείξεις τους για αποφυγή εντάσεων. Και σου μιλάω για άτομα που έχουν φάει τα νιάτα τους στα σκαλοπάτια και στα τσιμέντα κι έχουν πληρώσει για την τρέλα τους για τον Θρύλο τίμημα βαρύ. Όταν, όμως, βλέπεις τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού τύπου (και, συμπαθάτε με, αλλά δεν εξαιρώ τον φιλοολυμπιακό τύπο) να προσπαθούν να γίνουν όσο μπορούν πιο προκλητικά για τον αντίπαλο, όταν βλέπεις να φτάνουν κάποιοι σαν την πρασινολουλού στο σημείο να κάνουν ευθείες ονομαστικές απειλές από την φυλλάδα τους και να μη θίγεται κανείς "ευαίσθητος " αρμόδιος, όταν βλέπεις θεούς και δαίμονες να προσπαθούν να σπιλώσουν την ομάδα που αγαπάς για να καλύψουν την ανυπαρξία τους, τότε εσύ κι εγώ, έστω με δυσκολία, ίσως βρούμε την ψυχραιμία να μην υπερβούμε το "πλαίσιο". Ο πιτσιρικάς όμως που ψοφάει για μανούρες τι να κάνει;

Εικόνα savvas gridlock

''Σε πληροφορώ ότι πολλά ιστορικά στελέχη της 7 έχουν γίνει αντιπαθητικοί σε πολλούς με τις συνεχείς υποδείξεις τους για αποφυγή εντάσεων. Και σου μιλάω για άτομα που έχουν φάει τα νιάτα τους στα σκαλοπάτια και στα τσιμέντα κι έχουν πληρώσει για την τρέλα τους για τον Θρύλο τίμημα βαρύ.''

Aυτό ακριβώς. Και όλα ξεκινούν από αυτό που είπε ο Μιχάλης πρόσφατα.

http://redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/201408...

Όποιος δεν σέβεται αυτήν την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, έχει πρόβλημα, αλλά η ευθύνη είναι δική του.

Εικόνα john

Και κατι άσχετο που το σκέφτηκα όταν έβλεπα τα στιγμιότυπα απο τον γίγαντα gate7osfp1000

Ο Ταληκριαδης ειναι ο χειρότερος έλληνας τερματοφύλακας που εχει παίξει ποτε στον Θρύλο??

Εικόνα savvas gridlock

Και ο Σκούνας με το Μίρτσο ήταν για κλοτσιές, όπως και ο Κλεόπας ο Γιάννου, που όμως είναι δικό μας παιδί και δεν μου βγαίνει εμπάθεια. Άλλος όμως τερμάτισε το κουνελο-κοντέρ. Φάνης Κατεργιαννάκης. Το παιδί αυτό όταν ερχόταν η μπάλα προς το τέρμα έσκυβε. Αυτά γίνονται μόνο στις Σιταποθήκες, όταν κάνας τερματώρος τα'χει αρπάξει. Ειδικά το γκολ που έφαγε από τον Κόλκα το 2002 στη Λεωφόρο, το τρίτο του βάζελου, είναι για να τον στείλεις επί τόπου με την βραδυνή πτήση πίσω στη θεσσαλονίκη. Ούτε ντους μετά το ματς, δρόμο, ΟΥΣΤ. Ήμουν κι από πίσω και ένιωθα τσιμπήματα, λέω πάει, έμφραγμα θα πάθουμε με τον πούστη...

Εικόνα john

Θυμησου το γκολ που έφαγε με την Γιουβεντους ο Φανης,ηταν για να γελάς και να κλαις μαζι.Κανει σουτ ο Νεντβεντ η μπάλα πηγαίνει πάνω του και αυτός βουτάει στη γωνία... Όπως φταίει και στο γκολ του Μπασινα στο 3-2 στην Λεωφόρο. Τον γιαννου δεν κατάφερα ποτε να τον κρίνω γιατι βρέθηκε πίσω απο τον Νικοπολιδη.Οσο τον είδα το 2003-2004 δεν μπορώ να πω οτι ηταν τέρμα μανταλάκιας.Ετσι και αλλιώς τον συμπαθώ εχω διαβάσει και εγω οτι μεγάλωσε μεσα στη θύρα 7 .
Ο Μπουτσεκ?Τι πράγμα ηταν αυτο ρε πούστη έβγαινε για έξοδο έπιανε την μπάλα και του έφευγε απο τα χέρια(στα ματς με Γαλατά κσι ΑΕΚ στη νέα Σμύρνη εχει κάνει ακριβώς την ίδια μαλακια).Ωραιους τερματζηδες είχαμε το 2004 και οι 4 ηταν για κλωτσιες(ας μην αναφερθούμε πάλι στον Δημήτριο Ελευθερόπουλο )

Εικόνα REDNYC

ΑΔΕΛΦΕ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΤΖΟΝΝΥ,

ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΜΟΥΚΕΑΣ (ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ?) ΚΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ Ο ΠΙΡΟΥΝΙΑΣ Ο ΚΑΖΙΜΙΕΡΣΚΙ (ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΤΑΝΖΟ, ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΑ ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΣΤΕΙΑ ΓΚΟΛ ΛΟΓΩ ΚΑΖΙΜΙΕΡΣΚΙ!!!)…

ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ….!!!!

ΥΓ ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Καλά, για απέλαση ήταν και ο Τοχούρογλου. Την ξεχάσαμε αυτήν την τσίτα.

Εικόνα clark gheibol

όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ο Τοχύρογλου ήταν χειρότερος από το Μίρτσο το Χιγκίτα

Εικόνα KCS

Συμφωνώ με REDNYC, αυτοί που λέει ήταν οι χειρότεροι μακράν. Ολοι οι άλλοι όσο μέτριοι και να ήταν είχαν κάνει και κάποια καλά παιχνίδια ή ήταν πολύ τυχεροί (ο Σκούνας ας πούμε, βασικός όλη τη χρονιά στο πρωτάθλημα του 1987).
Για τον Τοχούρογλου έπαιξε μια ολόκληρη χρονιά βασικός μόνος του λόγω τραυματισμού του Ελευθερόπουλου την 1η αγωνιστική και πήραμε παρ'όλα αυτά το πρωτάθλημα 1998. Ειχα διαβάσει ότι ο Καραταϊδης του είχε πει στο ξεκίνημα "Αν παρουμε πρωτάθλημα και με σένα τέρμα σταματάω τη μπάλα".

Εικόνα apostolos gaganis

Εισαι ενα πασαδορος εσυ...

Εικόνα clark gheibol

από τότε ήταν ο Αλέξις στο πλευρό μας

Εικόνα apostolos gaganis

Eγω, Αλέξις, ξερω μονο την Τζοαν Κολινς στη Δυναστεια... Αυτη ναι. ΜILF - τοτε - ολκης. Την ειχαμε συνεχεια διπλα μας, να μας φροντιζει... Τωρα για την αναρτηση, πολλαπλως διδακτικη και σκοπιμη σε σχεση με τον αγωνα που΄ρχεται μεταξυ μας. Και κατι ασχετο: Ειμαστε λεει χαλαροι με την Παναχαϊκαρα. Ο.Κ, το ειδα κι εγω. Χασαμε ομως δυο πολυ χρησιμους παιχτες, μερες που΄ρχονται, και για κανα μηνα τον καθενα. Δηλαδη, αν δεν το παιζαμε το πραμα στο χαλαρο και...σφιγγομασταν να πουμε, ποσους θα χαναμε και για ποσον καιρο; Τί να πω ρε παιδακι μου...

Εικόνα clark gheibol

χαχα, ατέλειωτες μαλακίες με την Τζόαν Κόλινς που ήταν κάπως σιτεμένη ήδη στη Δυναστεία. Τι μου θύμισες Απόστολε... Πάντως έχεις άδικο. Αλέξις είναι και ο Κούγιας, Αλέξις είναι και ο Σάντσες, Αλέξις είναι και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτεφσης