ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΟ 1945



Πριν από δύο μήνες περίπου κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που αφορά την ιστορία του Παναθηναϊκού στα χρόνια της Κατοχής. Ο τίτλος του είναι ''Λεωφόρος Ηρώων'' και ο συγγραφέας του δημοσιοποιεί αρκετά ιστορικά έγγραφα. Βεβαίως, ακριβώς επειδή μιλάμε για συγγραφέα βάζελο, η εξιστόρηση των γεγονότων της Κατοχής χρωματίζεται και κρίσιμα κομμάτια που αφορούν την δράση παραγόντων του ΠΑΟ αποσιωπούνται. Τα της Κατοχής θα τα δούμε εν καιρώ. Σήμερα θα εστιάσουμε σε κάτι που αφορά τον Εμφύλιο Πόλεμο και το τσιμπήσαμε με τη βοήθεια ενός φίλου της σελίδας από το προφίλ του βιβλίου ''Λεωφόρος Ηρώων'' στο fb.
 

 

 
Προφανώς το συλλαλητήριο αυτό έγινε στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, υπό την αιγίδα του ΕΑΜ. Δεν αμφισβητούμε το γεγονός. Το θέμα είναι το αν η τότε διοίκηση του ΠΑΟ ήθελε να γίνει αυτό το συλλαλητήριο. Ας το δούμε μέσα από τα σχετικά αποκόμματα της ''Ηχούς''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-12-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-1-1946
 
 
Πάλι καλά που δεν διαβάσαμε ότι τα βαζέλια διοργάνωσαν το συλλαλητήριο παρέα με το Σιάντο και τον Τσιριμώκο. Για την ιστορία, το συγκεκριμένο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 1945 στις 11 το πρωί, στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 25-12-1945
 

 
Κι ας μην ξεχνάμε το ποιος έπαιζε φιλικά για να γιορτάσει την ήττα των αριστερών στον Εμφύλιο, ''στο Βίτσι και στον Γράμμο''.

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Σκατογερμανοτσολιάδες και δωσίλογοι. Ρουφιάνοι, ελεεινοί και τρισάθλιοι προσκυνημένοι οι βάζελοι διαχρονικά.

Εικόνα antifaathens

Μπράβο σαββα να αυτα για να μαθαίνουν όλοι απο τη σπλανχνα βγηκε το συγκεκριμένο σωμάτιο και σε τι κόσμο απευθυνόταν....καποια στιγμή είχες ανεβασει νομίζω άρθρο για Καλαφάτη και Νικολαΐδη...;;

Εικόνα savvas gridlock

Ποιο λες, αυτό που διέγραψε ο Απόστολος Νικολαϊδης τον Καλαφάτη

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140219/o-messaris-kai-i-diag...

ή το άλλο, με το πώς μεσολάβησε ο πρίγκηπας Νικόλαος για να πάρει την χρήση του δημοτικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο βάζελος;

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140218/o-kalafatis-kai-o-pri...

Εικόνα antifaathens

Γίγαντας