ΒΑΛΙΤΣΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΟ 1960



Κυριακή 9 Οκτωβρίου 1960. Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1960-61, ο ΠΑΟ υποδέχεται την ΑΕΚ στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα Αθηνών στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Αφού διαβάσουμε αυτά που έγραψε ο ΔΙΑΣ λίγο πριν για τα δύο αυτά παιχνίδια, ας δούμε πιο αναλυτικά το τι συνέβη, μέσα από δύο αθλητικές εφημερίδες της εποχής. Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 1960, διαβάζουμε στο ''ΦΩΣ'' πως υπάρχει δυσφορία για την παρουσία στο συμβούλιο της Συντονιστικής Επιτροπής της Διαιτησίας, της αντίστοιχης σημερινής ΚΕΔ δηλαδή, δύο επιλέκτων μελών του ΠΑΟ και ιδιαίτερα του διαβόητου παλαιμάχου και επί σειρά ετών γενικού αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού, Σωτήρη Ασπρογέρακα. Ταυτόχρονα, μαθαίνουμε πως ο διαιτητής του παιχνιδιού ΠΑΟ-ΑΕΚ, ο κύριος Ιωαννίδης, στο παρελθόν είχε σφάξει τον Ολυμπιακό (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 6-10-1960
 

 

 

 

 

 
Ας δούμε και το ρεπορτάζ του ''ΦΩΤΟΣ'' για την σφαγή της ΑΕΚ, σε ένα ματς που έπρεπε να το κερδίσει με σκορ 3-2, αλλά τελικά βρέθηκε να χάνει με σκορ 3-2 και μετά τη διακοπή από τα επεισόδια, έχασε στα χαρτιά το παιχνίδι με σκορ 2-0.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 10-10-1960
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Βλέπουμε ότι πέρα από τη διαιτητική σφαγή της ΑΕΚ, που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους ανθρώπους της ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη, υπήρξε διαιτητική σφαγή και του Ολυμπιακού, ο οποίος υποχρεώθηκε να μείνει στο 1-1 με τον Απόλλωνα στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Παραθέτουμε το ρεπορτάζ της ''αντικειμενικής'' αθλητικής εφημερίδας του συγκροτήματος Λαμπράκη ''ΟΜΑΔΑ'', για να διαλυθούν οι αμφιβολίες που μπορεί να υπάρχουν στο μυαλό διαφόρων, τύπου ''σιγά, επειδή τα γράφει αυτά το ΦΩΣ που υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, σημαίνει ότι έγιναν κι έτσι;''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 12-10-1960
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όπως διαβάζουμε λοιπόν στο πλούσιο ρεπορτάζ της εφημερίδας ''ΟΜΑΔΑ'', πέρα από την σφαγή της ΑΕΚ, αδικήθηκε και ο Ολυμπιακός από το διαιτητή Τζουβάρα, ο οποίος δεν έδωσε δύο καθαρά πέναλτυ υπέρ του Θρύλου και εξαγρίωσε τους γαύρους στις κερκίδες του Σταδίου Καραϊσκάκη (μεταξύ αυτών βρίσκονταν και ονομαστοί καλλιτέχνες της εποχής). Δύο στα δύο σε αυτήν την αγωνιστική για το γίγαντα ''βαλιτσοφόρο'' Αντώνη Μαντζεβελάκη του ΠΑΟ. Οι διαμαρτυρίες των οπαδών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 13-10-1960
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
Οι Αεκτζήδες έφτασαν στο σημείο να σηκώνουν πανό ζητώντας την επανάληψη του ΠΑΟ-ΑΕΚ, στην αμέσως επόμενη αγωνιστική και στο παιχνίδι ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-2 στα Φιλαδέλφεια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-10-1960
 

 
Τελικά το ματς ΠΑΟ-ΑΕΚ δεν επαναλήφθηκε και ο ΠΑΟ το κέρδισε στα χαρτιά με σκορ 2-0. Άλλη μία ένδοξη στιγμή στην ιστορία του Παναθηναϊκούλη. Ξαναβάζουμε τη φωτογραφία του διαιτητή Ιωαννίδη, για ''να μείνει'' σε όλους μας.
 

 
Στο τέλος εκείνης της σεζόν, ο ΠΑΟ κατέκτησε άλλο ένα πουλημένο πρωτάθλημα, όπως έχουμε δει ότι έγραφε η ''αντικειμενική'' εφημερίδα ''ΟΜΑΔΑ''. Πρωτάθλημα με βαλίτσες του Μαντζεβελάκη...

Σχόλια

Εικόνα Bad7

Μιλανε για βρωμικα πρωταθληματα του Ολυμπιακου να πως τα κερδιζει ο ποα τα πρωταθληματα γι'αυτα ουτε κουβεντα βαζελια εεεε;;;;;;;;;;

Εικόνα jorge rojo

Ως γνωστόν οι παλιοί Αεκτζήδες τον Παναθηναικό δε γουστάρανε, όχι εμάς.