ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΟΕ



Διαβάζουμε στο site της ''Καθημερινής'' του Ιωάννη Αλαφούζου τα παρακάτω.
 
Το ποσό των 4,437 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) για τα ακίνητα που κατέχει. Συγκεκριμένα καλείται να πληρώσει Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για τα γραφεία της στην Κηφισίας, για το Golden Hall, το OAKA, ξενοδοχειακές μονάδες, τις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας, τον Τύμβο του Μαραθώνα και το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Από την άλλη πλευρά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η ΕΟΕ αφενός δεν υπέβαλε το έντυπο Ε9 όπως υποχρεούται, αφετέρου τα παλαιά έντυπα βρίθουν λαθών τα οποία πρέπει να διορθωθούν, στις αρχές Νοεμβρίου όπου και θα ανοίξει το σύστημα για τροποποιητικές δηλώσεις έτσι ώστε να εξαιρεθούν τα ακίνητα που είναι για αθλητικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.
Ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπ. Καπράλος με δήλωση του στην «Κ» τονίζει τα εξής: «Με κατάπληξη είδαμε ότι υπάρχει χρέωση ΕΝΦΙΑ της τάξης των 4,437 εκατ. ευρώ για τα ακίνητα της Επιτροπής τα οποία θα έπρεπε να απαλλάσσονται. Σύμφωνα μάλιστα με τον ιδρυτικό νόμο η ΕΟΕ απαλλάσσεται από κάθε είδους φόρο και τέλος και εξομοιώνεται με το ελληνικό Δημόσιο. Ζητάμε είτε να εξαιρεθεί η ΕΟΕ είτε να επανενταχθεί στους φορείς της γενικής κυβέρνησης. Η οφειλή μάλιστα προέρχεται από δύο ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί στο Δημόσιο το ΟΑΚΑ και το «Γ. Καραϊσκάκης». Πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα αντιληφθεί το λάθος που έχει συμβεί στην περίπτωση της Επιτροπής.

 
Δηλαδή τι μας λέει η ''γαυροφυλλάδα'' του Αλαφούζου; Πήγε ο ΕΝιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το ''Καραϊσκάκη''; Δηλαδή το ''Καραϊσκάκη'' δεν ανήκει στον ΚΟΚΚΑΛΗ και στο ΜΑΡΙΝΑΚΗ, αλλά στο Δημόσιο; Κι εγώ που διάβαζω έγκριτους αναλυτές του ελληνικού ποδοσφαίρου όλα αυτά τα χρόνια, όπως τον κύριο Χελάκη, να μου λένε ότι ''υπήρξε μεγάλο σκάνδαλο με την παραχώρηση της δημόσιας έκτασης του Σταδίου Καραϊσκάκη σε έναν ιδιώτη, στον Κόκκαλη'', τι πρέπει να πω τώρα; Μάλλον αντί για λόγια, πρέπει να θυμίσουμε το πώς χτίστηκε το Νέο Καραϊσκάκη το 2004 και να αναρωτηθούμε το πού πήγε ο ΕΝΦΙΑ για τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και το Απήλιον. Απηλλάγη το δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από τον ΕΝΦΙΑ ή ήρθε στον ''ιδιοκτήτη Παναθηναϊκό'' (όπως λένε τα βαζέλια ''η Λεωφόρος μας ανήκει'') ο ΕΝΦΙΑ; Αν ήρθε στα βαζέλια ο ΕΝΦΙΑ, ας μας τον δείξουν. Επίσης, ας μας δείξουν τον ΕΝΦΙΑ για το Απηλιον-Ατίτλιον (που λέει ο Μανώλαρος Γαβαθιώτης), μαζί με τα συμβόλαια αγοράς από την ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
Κύριε Χελάκη που γράφατε άρθρα με τη σέσουλα για το ''σκάνδαλο Καραϊσκάκη'', θα ασχοληθείτε με το θέμα;

Σχόλια

Εικόνα Bad7

Α ρε Χελακη που πανυγηριζεις παθιασμενα στις μεταδοσεις του Ολυμπιακου....ΟΑΕΔ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!!!!!

Εικόνα Bad7

http://www.olympiacos24.gr/content/columns/manwlhs-gabathiwths/50605-kap... Αλλη μια αρθαρα απ'τον Μανωλαρο φρεσκια

Εικόνα ΔΙΑΣ

υπήρχε άλλος ένας ΑΡΑκας που ασχολήθηκε με το Καραισκάκη, που τα κείμενά του παπαγαλίζονταν απο τους ΛΑΓΟΥΣ και ολη τη συνομοταξία των ΠΟΥΘΕΝΑΔΩΝ , αλλά "συγχωρέθηκε" αφού "αναχώρησε" από τον μάταιο κόσμο του ΕΝΦΙΑ, των λαθρεμπορων, των φοροφυγάδων και των γιαλατζι αριστερων της Δαβακη....

Εικόνα Aγγελος Μιχαηλ

Γεια χαρά Ζευ.

Συγχωρέθηκε λες. Έστω και σε εισαγωγικά που το βάζεις, θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω.
Από τα μεγαλύτερα καθάρματα που περπατήσανε τη γης.
Αρχιμασόνος 33ου βαθμού και από τους ιδρυτές του σύγχρονου αντιολυμπιακού κινήματος.
Επιτομή της έπαρσης, της ειρωνίας, της αυταρέσκειας και της αλαζονείας.
Σκατόψυχος πραγματικά.

Σε κατραμισμένο καζάνι βράζει, θεέ μου σχώραμε, και του αξίζει και το τελευταίο κάρβουνο που τονε δαυλίζει.

Εικόνα savvas gridlock

Όχι ρε φίλε, εντάξει, νεκρός είναι. Μην το γαμάμε με κατάρες και βρισιές σε πεθαμένους. Ό,τι κι αν έκανε εν ζωή, καλά να είναι εκεί που είναι...

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Σαββα θεωρω οτι το ενα δεν εχει καμια σχεση με το αλλο. Απο μικρος αυτο το θεωρουσα γελοιο. Οποιοσδηποτε ηταν εγκληματιας και δεν ξερω και εγω τι αλλο, οταν πεθαινε ολοι ελεγαν κριμα το παιδι και αλλα τετοια ωραια. Ο νεκρος(εφοσον εχουμε ως δεδομενο οτι δεν υπαρχει τιποτα μετα θανατον)κρινεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αυτα που εκανε εν ζωη. Και ο συγκεκριμενος πολεμησε τον Ολυμπιακο και τον μεγαλο Σωκρατη (δεν αλλαζει η αποψη μου για αυτον ασχετως με την υποθεση του Θαλη απο το Ρεθυμνο).

Εικόνα Aγγελος Μιχαηλ

Ο νεκρός δεδικαίωται. Ακόμα κι ο Αδόλφος με τον Ιωσήφ.
Σεβαστό.
Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.

Καληνυχτώ.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν ''δεδικαίωται'', αλλά σίγουρα δεν καθυβρίζεται. Σ'αυτό είμαι σίγουρος πως συμφωνούμε. Καληνύχτα.