Ο ΜΑΝΘΟΣ ΠΟΥΛΙΝΑΚΗΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ



Περιμέναμε να περάσουν λίγες μέρες, για να δούμε το ποιες ιστοσελίδες και εφημερίδες θα ασχοληθούν με το θέμα. Ως συνήθως, ''δεν περπάτησε'' ιδιαίτερα, αφού δεν εμπλέκεται ''ο κακός γαύρος, που έχει διαλύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο''. Τι έγινε την Παρασκευή που μας πέρασε στη Superleague;
 

 

 
Ο πόλεμος περί αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΟΦΗ μαίνεται με τους Κρητικούς να παίρνουν την Παρασκευή (21/11) στην αντεπίθεση με επιστολή που έστειλαν στη Superleague.
Μέσω αυτής, λοιπόν, η κρητική ΠΑΕ ζητά στο Δ.Σ. της Λίγκας την προσεχή Δευτέρα (24/11) να συζητηθεί το κατά πόσο είναι σύννομος ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων από την «πράσινη» ΠΑΕ και κατά πόσο παραβιάζει τους νόμους.
Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες στο τελευταίο Δ.Σ. της Λίγκας υπήρξε έντονη λογομαχία ανάμεσα στη νομική εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού, Αθηνά Μπαλωμένου και του Μάνθου Πουλινάκη.
Ο τελευταίος, λοιπόν, φέρεται να σηκώθηκε από τη θέση του και να έβγαλε από την τσέπη του ένα εισιτήριο και ένα… απόκομμα απόδειξης, από εκείνα που κόβονται στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού (σ.σ. ίδιας τιμής και τα δύο), ρωτώντας τους εκπροσώπους του «τριφυλλιού», εάν αυτό που γίνεται στη Λεωφόρο είναι νόμιμο κι αν ο Παναθηναϊκός παρανομεί εναντίον του κράτους και των κανονισμών της Λίγκας, κοστολογώντας, για παράδειγμα, με 10 ευρώ το εισιτήριο, αλλά προσφέροντας στους οπαδούς τους εισιτήριο των… 5 ευρώ και υποχρεωτική συνεισφορά 5 ευρώ στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, χρήματα που φυσικά δεν φορολογούνται και δεν αποδίδονται στη Λίγκα!
Πάντως η Superleague έκανε γνωστό ότι επειδή το έγγραφο στάλθηκε εκτός προθεσμίας, η συζήτησή του θέματος τη Δευτέρα είναι στην ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου!
Να θυμίσουμε πως στο Δ.Σ. της Superleague θα συζητηθούν οι προσφυγές των Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. και Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στα Πολιτικά Δικαστήρια και θα γίνει, επίσης, συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε συνέχεια των από 03/09/2014, 08/10/2014 και 14/11/2014 αποφάσεων του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής απ' την ΠΑΕ ΟΦΗ:
«Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούγονται πολλά περί «αθέμιτου» ανταγωνισμού», επειδή η ΠΑΕ ΟΦΗ είναι υπέρμαχος του υγιούς ανταγωνισμού και τα τελευταία 2 χρόνια καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την οικονομική της εξυγίανση, και επειδή πιστεύουμε ότι και οι άλλες ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα θα πρέπει να λειτουργούν με τις προϋποθέσεις του υγιούς ανταγωνισμού, παρακαλούμε όπως στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Δευτέρας 24/11/2014 να τεθεί εκ μέρους μας το παρακάτω θέμα:
Διερεύνηση για το σύννομο ή μη του τρόπου διάθεσης των εισιτηρίων (αγώνων και διαρκείας) της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και αν η πρακτική αυτή της παραβιάζει τους φορολογικούς νόμους του κράτους, τον ΚΑΠ και την Προκήρυξη του πρωταθλήματος Superleague ΟΠΑΠ 2014-2015.
Επιφυλασσόμεθα να καταθέσουμε τα σχετικά στοιχεία κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 24/11/2014.
Με εκτίμηση
Μάνθος Πουλινάκης
Πρόεδρος ΠΑΕ ΟΦΗ».
 
Ποια ήταν η ''απάντηση'' της ΠΑΕ ΠΑΟ; Ας γελάσουμε ελεύθερα.
 
Τέλος υπογράμμιζαν πως έχει υπάρξει τοποθέτηση των «πράσινων» για το θέμα και υποστήριζαν ότι οι οπαδοί της ομάδας ξέρουν ακριβώς το γιατί πωλούνται έτσι τα εισιτήρια και δεν υπάρχει λόγος να δώσει λογαριασμό ο σύλλογος σε κανέναν τρίτο.
 
Φυσικά δεν ήταν επίσημη απάντηση, όπως επίσημα και αντρίκεια βγήκε ο Πουλινάκης μπροστά και είπε όσα είπε. Ήταν απάντηση ''μέσω κύκλων''. Και τι λένε αυτοί οι ''κύκλοι''; Ό,τι διαβάζαμε και πέρυσι.
 
Ξέρετε πολλούς να δίνουν δωρεές χωρίς τη θέληση τους , τι σόι δωρεά είναι αυτή ; νταβατζηλίκι είναι και μάλιστα μαύρο χρήμα! , δεν θα φορολογηθεί καν σαν έσοδο ( αμφιβάλλω αν θα το περάσουν και στα βιβλία της ΠΑΕ , αλλά διόλου με ενδιαφέρει , αυτό είναι θέμα του ΣΔΟΕ και της Εφορίας) και αφού διαμαρτυρηθήκαμε μας λέει ότι είναι για την ανακαίνιση του γηπέδου!! , ( δηλαδή την ανακαίνιση του γηπέδου να την πληρώσει ο οπαδός του Παναθηναϊκού αν αυτός το επιθυμεί και ο Αλαφούζος που έχει το χρήμα , εμείς οι ουδέτεροι γιατί να την πληρώσουμε και μάλιστα χωρίς να συμφωνούμε);
 
Τα λεφτά αυτά λοιπόν πάνε ''για έργα στη Λεωφόρο''. Πού θα έπρεπε να πηγαίνουν όμως αυτά τα λεφτά;
 
Δώσαμε σε έναν φοροτεχνικό το παράδειγμα ενός εισιτηρίου από παλαιότερο αγώνα (Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός) που ανέγραφε τιμή 7,5 ευρώ, ενώ η είσοδος στο γήπεδο κόστιζε 15 ευρώ. Μας είπε: «Η ΠΑΕ, μη εμφανίζοντας την πραγματική αξία του εισιτηρίου που είναι τα 15 ευρώ και σπάζοντας το ποσό σε δυο επιμέρους ποσά των 7,5 ευρώ και εμφανίζοντας το ένα σαν αξία του εισιτηρίου και το άλλο σα δωρεά προς την Παναθηναϊκή Συμμαχία, ενδεχομένως να αποδίδει λιγότερο ΦΠΑ στο κράτος κατά 0,86 λεπτά, που αντιστοιχούν στον ΦΠΑ ο οποίος εμπεριέχεται στα 7,5 ευρώ που εμφανίζεται σα δωρεά προς την Παναθηναϊκή Συμμαχία και δεν εμφανίζονται σαν έσοδα του εισιτηρίου». Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στην τιμ ή των εισιτηρίων των ποδοσφαιρικών αγώνων περιλαμβάνεται 13% ΦΠΑ. Από την άλλη, τα έσοδα από τη δωρεά δεν έχουν φυσικά ΦΠΑ...
Πέρα όμως από τον ΦΠΑ, οι ΠΑΕ (ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες) μετά το τέλος του αγώνα καλούνται να καταβάλουν ποσά που αντιστοιχούν σε δαπάνες και κρατήσεις. Σύμφωνα με το άρθρο 24 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Super League για την περίοδο 2010-2011 (αυτή είναι η πιο πρόσφατη προκήρυξη) οι κρατήσεις αφορούν:
Ποσοστό για τη χρήση γηπέδου 15%, Φ.Π.Α. 23% στο ποσό για τη χρήση του γηπέδου, δημοτικά τέλη μέχρι 0,0059 ευρώ για κάθε εισιτήριο, ποσοστό υπέρ Super League Ελλάδα 4%, ποσοστό  4,5%  Ε.Π.Ο. μέσω της «Super  League».

 

 
Με λίγα λόγια, όταν η ΠΑΕ ΠΑΟ, ''μέσω κύκλων'' και όχι επίσημα, βγαίνει και λέει ότι ''δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν τρίτο για το πώς πωλούνται τα εισιτήρια'', εννοούνε πως παίρνουν τα λεφτά των οπαδών του ΠΑΟ, των φιλοξενούμενων οπαδών σε ορισμένα ματς στη Λεωφόρο, τα λεφτά που θα έπρεπε να καταλήγουν στο Κράτος μέσω φόρων, τα λεφτά που θα έπαιρνε η ΕΠΟ και η Superleague και τα κάνουν ό,τι θέλουν. Πιο απλά.
 
Η ΠΑΕ ΠΑΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ''ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ'' ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΕΠΟ, ΤΗ SUPERLEAGUE, ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ. ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΘΡΑΣΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΩΣ ''ΔΕΝ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟ''. ΑΦΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΠΩΣ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟ;
 
Φοροφυγάδες, ζήτουλες και λιγούρια μια ζωή οι βάζελοι, αλλά και με περίσσειο θράσος, αφού προσπαθούν να βγουν ''από πάνω'' κάθε φορά, σε όλα τα θέματα. Η ιστορία του Συλλόγου τους συνοπτικά, με μία φράση.
 
Υ.Γ. 1 Αλήθεια, καμιά απόδειξη θα δούμε όλοι οι Έλληνες για αυτά ''τα έργα στη Λεωφόρο''; Εφόσον πληρώνουμε όλοι μας γι'αυτά τα ''έργα'', θέλουμε δεν θέλουμε, πρέπει να δούμε το πού πάνε τα λεφτά κι αν τουλάχιστον καταλήγουν στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του βάζελου και όχι στις τσέπες διαφόρων επιτηδείων. Και φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ πως αναφερόμαστε στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Δεν ανήκει στον Ερασιτέχνη ΠΑΟ το γήπεδο (που χάνει και λεφτά από το όλο νταραβέρι της ''Παναθηναϊκής Συμμαχίας'', δίχως φυσικά να νοιάζονται γι'αυτό οι επαγγελματίες οπαδοί της Μπύρας 13 που τον διοικούν. Έχουν βρει την άκρη με την greenwin αυτοί, δεν έχουν θέμα...). Στο Δήμο Αθηναίων ανήκει. Δηλαδή πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες με το ζόρι για έργα που δεν ξέρουμε αν (και σε ποιο βαθμό) γίνονται, σε ένα γήπεδο που κανονικά ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, αλλά το εκμεταλλεύεται δίχως να δίνει τίποτε στο Δήμο Αθηναίων (που όπως όλοι οι Δήμοι, επιχορηγείται με χρήματα που προέρχονται από τις τσέπες όλων των Ελλήνων πολιτών) για 90 χρόνια ένα και μόνο Σωματείο και όχι όλοι οι δημότες των Αθηνών (για να μην πούμε όλοι οι Έλληνες). Και ενώ όλα αυτά γίνονται με την ανοχή-έγκριση Πολιτείας-ΕΠΟ-Superleague, οι οπαδοί αυτού του Σωματείου εμφανίζονται και ως ''αδικημένοι από το γαυροσύστημα ΕΠΟ-Superleague και του Ελληνικού Δημοσίου'' από πάνω.
 
Απατεώνες λαγοί...
 
Υ.Γ. 2 Είπαμε, αυτά τα κόλπα με την ''Παναθηναϊκή Συμμαχία'' τα έχει φέρει στο βάζελο ο μάστορας του είδους, Ιωάννης Αλαφούζος.
 

 
Αυτός ο άνθρωπος εγκαλεί κάποιον άλλον (την ΠΑΕ ΟΦΗ εν προκειμένω) για φορολογικές ατασθαλίες. Γελάει ο κόσμος...

Σχόλια

Εικόνα lets79

Αποκλείεται ο πρωταθλητής λαγός σε όλα τα σπόρ να...κλέβει το κράτος!!!!απαπαπα....γίνονται αυτά;;;;

Εικόνα Romain

Αυτό είναι "Ηθος". Να κλέβεις το κράτος και τον κόσμο.

Και "Υγεία" είναι να χρωστάς 41 εκ. ευρώ και να έχεις απλήρωτους όλους όσους παίζουν ή έχουν παίξει στην ομάδα σου. (Για να μην πω και τους φούρνους, το ρεύμα, και τα ταξιδιωτικά γραφεία)

"Υγεία και Ήθος" είναι αυτό που εκφράζει τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου.

Εικόνα Aprosarmostos17

Αν δεν επέμβει το ΣΔΟΕ, προβλέπω σύντομα να πηγαίνουμε στον φούρναρη και αντί για απόδειξη να μας κόβει βεβαίωση "δωρεάς" για το σύλλογο φίλων του φούρνου της γειτονιάς σας.

Εικόνα Pr0pheT7

για να δούμε τώρα, θα ξυπνήσει κανένας εκεί πάνω;

γιατί θέλω να δω και τις μπάλες μέσα. πολλά ζητάω;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Οδός Ελλήνων,
οδός εκείνων,
που ξέρουνε τι κάνουνε,
που ξέρουν ότι χάνουνε,
κι' ελπίζουν στο κράτος,
χαμένοι κατά κράτος.

Οδός Ελλήνων,
οδός εκείνων,
που πέτρα δεν αφήσανε,
που τοίχους ζωγραφίσανε
κι ακόμα ζωγραφίζουν,
μαραίνονται κι ανθίζουν...

Υπάρχουν αντιπροσωπευτικότεροι στίχοι για τον βάζελο, από αυτούς που έγραψε ο Βασίλης Γιαννοπουλος; Το άκουγα πρόσφατα και λέω "δεν μπορεί, για το βάζελο γράφτηκε"...