Ο ''ΜΠΟΡΟ-ΘΡΥΛΟΣ''



Με αφορμή την χθεσινή εκλογή του Γιώργου Μποροβήλου στη θέση του προέδρου της Superleague, ο επικοινωνιακός μηχανισμός του βάζελου πήρε μπρος. Τα ''Μπορο-Θρύλος'' πάνε σύννεφο. Την αρχή έκανε ο μέγας οπαδός του Ολυμπιακού, Ιωάννης Αλαφούζος, που παλαιότερα σύχναζε στο ΣΕΦ και παρακολουθούσε παιχνίδια μπάσκετ της ομάδος μας (εδώ τον βλέπουμε στον πέμπτο τελικό των play off του πρωταθλήματος της σεζόν 1993-94 κόντρα στον ΠΑΟΚ),
 

 
ο οποίος διαφώνησε με το μεγαλομέτοχο του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρη Μπάκο, στην χθεσινή διαδικασία της εκλογής του προέδρου της Superleague. Την σκυτάλη παρέλαβε το νούμερο ένα παιδί του Γκέμπελς, υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟ και δημοσιογράφος Νίκος Βασιλαράς, που μας είπε ότι ''γελάει και ο κοριός της ΕΥΠ με την εκλογή Μποροβήλου στην προεδρία της Superleague''. Το μυαλό του στο ψευτο-βούλευμα Κορέα ο Βασιλαράς. Με αυτόν θα ασχοληθούμε σε ξεχωριστή ανάρτηση, γιατί την περίοδο που ήταν διαιτητής ο Μποροβήλος, ως συντάκτης της αθλητικής εφημερίδας Sportime δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα με την ''παράγκα του γαύρου''. Το πανηγύρι ολοκληρώθηκε ως συνήθως με την εφημερίδα όλων των (καθυστερημένων) Παναθηναϊκών, που πλέον πουλάει βαριά βαριά 2.500 φύλλα πανελλαδικά (παλαιότερα κορόιδευαν το DERBY του Γκόντζου για τον ίδιο λόγο...). Ούτε στα ΠΡΟ-ΠΟτζίδικα δεν την αγοράζουν πια.
 
 
Ας δούμε λοιπόν κάποιες στιγμές από το ''ερυθρόλευκο'' παρελθόν του Γιώργου Μποροβήλου.
 
1) 28 Δεκεμβρίου 1994 και στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1994-95, ο Μποροβήλος κληρώνεται διαιτητής στο ντέρμπυ Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1. Είναι το ματς που ο Άρης Ποϊλας άλειψε με βαζελίνη των πάγκο των φιλοξενουμένων και μετά την ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του Σταδίου Καραϊσκάκη για την απεργία των οδηγών του Ηλεκτρικού, ακούστηκε ένα μακρόσυρτο ''ωωω'' από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟ, για να απαντήσουν οι γαύροι με το ''τιμή και δόξα στους οδηγούς που κλείσανε τα τρένα και θα έχουμε νεκρούς''. Αφού τονίσουμε πως εμείς εδώ σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε τέτοιες γηπεδικές συμπεριφορές, ούτε βεβαίως όσα γίνανε πριν και μετά το ματς στους δρόμους γύρω από το Καραϊσκάκη (τα έχουμε δει και τα έχουμε καταδικάσει απερίφραστα στο παρελθόν), ας δούμε την αντίδραση της διοίκησης του Ολυμπιακού, όταν έγινε γνωστό πως ο Μποροβήλος κληρώθηκε να διευθύνει το ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-12-1994
 

 
Η εταιρεία ΑVIN του ομίλου Βαρδινογιάννη έχει κάποια σχέση με βενζινάδικα, σωστά; Ο Μποροβήλος εννοείται πως δεν έκρινε το αποτέλεσμα σε εκείνο το ματς, αλλά εδώ εξετάζουμε τη φήμη που τον συνόδευε 20 χρόνια πριν.
 
2) 26 Φεβρουαρίου 1995 και στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1994-95, ο Μποροβήλος υποχρεώνει τον Ολυμπιακό σε ισοπαλία με σκορ 2-2 στη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό, σε ματς στο οποίο είχαμε προηγηθεί 2-0. Σύμφωνα με την ''Αθλητική Ηχώ'', δεν απέβαλε τον Ξανθόπουλο του Ιωνικού και δεν κράτησε όσες καθυστερήσεις έπρεπε να κρατήσει. Αγχώθηκε φαίνεται για να μην γίνει το 2-3 υπέρ μας, ποιος ξέρει...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-2-1995
 
 
 
3) 26 Oκτωβρίου 1996. Στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1996-97 (το πρώτο της υποτιθέμενης ''παράγκας του γαύρου, που έκανε όργια για να βγει πρωταθλητής ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη''), ο Ολυμπιακός κερδίζει με σκορ 1-0 τον Αθηναϊκό στο Βύρωνα. Διαβάζουμε τη δήλωση του τότε προπονητή του Αθηναϊκού, Γιάννη Παθιακάκη, για το διαιτητή Μποροβήλο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-10-1996
 

 
4) 23 Μαρτίου 1997. Στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1996-97, πάλι στο πρώτο πρωτάθλημα ''που χάρισε η παράγκα στο γαύρο'', σε μία πολύ κρίσιμη στροφή, 8 αγωνιστικές πριν το φινάλε, ο Ολυμπιακός που βρίσκεται 6 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη ΑΕΚ αφήνει δύο βαθμούς στο Χαριλάου. Άρης-Ολυμπιακός 0-0. Στο 86' ο Νταμπίζας του Ολυμπιακού σημειώνει κανονικό γκολ, αλλά ο επόπτης Χρονόπουλος υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ το Γιαννακόπουλο, που δεν επηρέαζε τη φάση, αφού όχι μόνο δεν ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν εμπόδισε και κάποιον αμυντικό ή τον τερματοφύλακα του Άρη να πάνε πάνω στην μπάλα. Ο διαιτητής Μποροβήλος, παρά το ότι βλέπει πως δεν έπαιξε ρόλο σε αυτό το γκολ ο Γιαννακόπουλος, δέχεται την υπόδειξη του βοηθού του και στερεί δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-3-1997
 

 
Η φάση είναι μετά το 00:35 αυτού του βίντεο.
 

 
5) 4 Aπριλίου 1998. Στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1997-98, κληρώνεται διαιτητής στο ντέρμπυ τίτλου ΠΑΟ-Ολυμπιακός ο Μποροβήλος. Τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΠΑΟ αρχίζουν την προπαγάνδα για το ''γαύρο Μποροβήλο, που ανήκει στο σύστημα του Θωμά Μητρόπουλου'', αλλά με δηλώσεις της (ανεπίσημες) η ΠΑΕ ΠΑΟ μας ενημερώνει πως περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Μποροβήλο. Φυσικά η διαιτησία δεν έκρινε το νικητή σε εκείνο το 0-2 του Θρύλου, με τα γκολ των Γιαννακόπουλου-Μαυρογενίδη. Η ''Ηχώ'' παρέθετε πρωτοσέλιδα αυτές τις δηλώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟ, δεν τις διαβάζαμε στο ''ΦΩΣ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 2-4-1998
 

 
6) 20 Νοεμβρίου 1999. Στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1999-00, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Άρη στα Φιλαδέλφεια και τον κερδίζει με σκορ 2-0. Διαιτητής ο Μποροβήλος, που κατακυρώνει ένα γκολ που δεν μπήκε ποτέ, για να κερδίσει η ''αδικημένη'' ΑΕΚ. Μέχρι και ο Ντέμης Νικολαϊδης, παίκτης τότε της ΑΕΚ, αλλά και ο τότε προπονητής της ΑΕΚ Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, παραδέχθηκαν δημοσίως την αλήθεια. Φανταστείτε κάτι τέτοιο να είχε γίνει σε ματς του Ολυμπιακού...
 

 
7) 20 Φεβρουαρίου 2000. Στα πλαίσια της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1999-00, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΟ του ΚυρΠάστα. Είναι η περιβόητη χρονιά ''με την κούπα που θα πάει στα άστρα, για το Γιάννη τον Κυράστα'', που τραγουδούσαν οι ευαίσθητοι οπαδοί της βαζέλας, με την ποιητική ψυχή. Η ερυθροποιητίνη είχε πάει σύννεφο και ''πετούσαν'' οι βάζελοι, αλλά σε ορισμένα ματς ζορίζονταν. Ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν και αυτό της Τούμπας. Εκεί ανέλαβε δράση ο Μποροβήλος, διαιτητής στο ματς ΠΑΟΚ-ΠΑΟ. Για να ανοίξει το σκορ η Πανάθα, στον δρόμο προς τη νίκη της με σκορ 3-1, ο Μποροβήλος ανακάλυψε πέναλτυ σε κατάδυση του Νασιόπουλου πολύ πριν έρθει σε επαφή με τον τερματοφύλακα Σαμοτούλσκι του ΠΑΟΚ. Η φάση είναι ξεκάθαρη και την βλέπουμε μετά το 00:29 του βίντεο.
 

 
8) 4 Mαρτίου 2001. Στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 2000-01, ο Ολυμπιακός κερδίζει τον ΠΑΟ με σκορ 1-0, με ένα γκολ του Τζόρτζεβιτς έπειτα από κάθετη πάσα-ασίστ του Τζιοβάνι. Διαιτητής στο ματς ο Μποροβήλος. Παραθέτουμε ένα κείμενο της βαζελο-''Ηχούς'' αμέσως μετά την ανάδειξη έπειτα από κλήρωση του Μποροβήλου ως διαιτητή σε αυτό το ματς, στο οποίο κείμενο δεν του χρεώνεται καμία εύνοια σε συγκεκριμένο παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού τα προηγούμενα χρόνια, πέρα από ένα ακαθόριστο ''ανήκει στο σύστημα σύμφωνα με την πιάτσα''. Τα ματς στα οποία έκανε λάθη ο Μποροβήλος κατά την ''Ηχώ'' του 2001, τα είδαμε παραπάνω. Φυσικά καμία απόφαση του Μποροβήλου δεν έκρινε το ντέρμπυ του Μαρτίου του 2001.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-3-2001
 

 
9) 11 Μαϊου 2003. Το περιβόητο ματς ''της Ριζούπολης'', που ο Θρύλος κέρδισε με σκορ 3-0 το βάζελο και ουσιαστικά κατέκτησε το 7ο σερί του πρωτάθλημα, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της σεζόν. Με το που κληρώνεται ο Μποροβήλος να διαιτητεύσει το ματς, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Άρης Ποϊλας (γίγαντας) βάζει τα βαζέλια στη θέση τους.
 
η απάντηση του «ερυθρόλευκου» ομολόγου του περί μη δικαιώματος ομιλίας γιατί «όλοι ξέρουμε ποια ομάδα έχει φέρει αναταραχή σε κορυφή και ουρά με τη διαιτησία»
 
Οι παίκτες του βάζελου, με το που άκουσαν πως κληρώθηκε διαιτητής ο Μποροβήλος, έλεγαν τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-5-2003
 

 
Υποτίθεται ''τους πήγαινε κόντρα'' ο Μποροβήλος, στα 3 ματς του ΠΑΟ για τη σεζόν 2002-03 που κληρώθηκε να διαιτητεύσει, αλλά όλως τυχαίως ο ΠΑΟ κέρδισε και τα 3. Κέρδισε τον Άρη με σκορ 3-2 στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 27/10/2002, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκορ 1-0 στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 26/1/2003 και κέρδισε και την Καλλιθέα με σκορ 1-0 στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 22/12/2002, σε παιχνίδι μάλιστα που το νικητήριο γκολ του Βαζέχα μπήκε στις καθυστερήσεις (άρα θα μπορούσε να τελειώσει εγκαίρως το ματς και να μείνει στο ''χ'' ο βάζελος, αν ήθελε να τον κυνηγήσει ο Μποροβήλος, που ήταν και καλά ''διαιτητής του γαυροσυστήματος Κόκκαλη''). Ούτε υποψία αδικίας για τον ΠΑΟ δεν υπάρχει, όπως φαίνεται στα βιντεάκια με τις φάσεις των αγώνων που έχει ανεβάσει ένας οπαδός του ΠΑΟ (και όχι εμείς οι γαύροι) στο youtube.
 
 
 

 

 
Φυσικά και στο ντέρμπυ τίτλου Ολυμπιακός-ΠΑΟ 3-0 εκείνη τη σεζόν, ο Μποροβήλος κάθε άλλο παρά έκρινε το αποτέλεσμα. Κανείς βάζελος δεν έλεγε κάτι τέτοιο, τότε τουλάχιστον. ''Κότες φταίχτες διοίκηση και παίκτες'' φώναζαν.
 
10) 14 Μαρτίου 2004. Στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 2003-04, 7 στροφές πριν το φινάλε, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στη Ριζούπολη που χρησιμοποιούσαμε τότε ως έδρα. Τελικό σκορ 0-1 με γκολ του Λάκη. Με αυτήν την ήττα ο Ολυμπιακός γκρεμίζεται από την κορυφή, στην οποία περνάει ο ΠΑΟ και παραμένει εκεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (λόγω Δούρου φυσικά, στο περιβόητο 2-2 στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας). Μετά το γκολ της ΑΕΚ, γίνεται μία φάση στην περιοχή του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, όπου ο Τζιοβάνι βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από σέντρα του Γεωργάτου. Ο διαιτητής Κασναφέρης έδωσε πέναλτυ, αλλά έπειτα από συζήτηση με τον τέταρτο διαιτητή Μποροβήλο (κι έπειτα κι από φωνές αρκετών γαύρων που βρέθηκαν στο γήπεδο, οι οποίοι τον προέτρεπαν να πάρει πίσω την απόφασή του), ο Κασναφέρης ανακάλεσε. Η φάση αυτή έγινε στις καθυστερήσεις του ματς και πιθανότατα στοίχισε ένα βαθμό για τον Ολυμπιακό, με το βάζελο να βρίσκεται 2 και όχι 1 πόντους μπροστά μας μετά το τέλος του παιχνιδιού Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Ίσως η ιστορία του πρωταθλήματος να ήταν διαφορετική, αν ο Κασναφέρης δεν άκουγε το ''γαύρο'' Μποροβήλο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-3-2004
 

 
Το καλοκαίρι του 2004 ο Μποροβήλος αποσύρθηκε από τη διαιτησία. Η φήμη του ''γαυρο-υπαλλήλου'', καλλιεργημένη από διαφόρους Βασιλαράδες (εσχάτως αυτοί, παλιά άλλα έλεγαν κι έγραφαν) και λοιπούς βαζελο-προπαγανδιστές, τον συνοδεύει ακόμη. Η αλήθεια όμως φαίνεται παραπάνω. Ποτέ δεν εκτέθηκε ''σπρώχνοντας'' τον Ολυμπιακό ο Μποροβήλος. Και φυσικά εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Superleague, όπως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το να μπει και ο ίδιος ο Ιωάννης Αλαφούζος (μέγας γαύρος όπως είδαμε στην αρχή του κειμένου) σε αυτήν τη θέση. Άλλοι έχουν κάνει την προπαγάνδα επάγγελμα και θυμούνται ό,τι τους συμφέρει, για να βαφτίσουν όλους τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου ''υποχείρια σήμερα του Μαρινάκη και παλαιότερα του Κόκκαλη''. Περαστικά λαγουδάκια...

Σχόλια

Εικόνα Chief Bromden

Χαριτωμένο και όλο γλυκα το Γαυρακι στην φωτογραφία...
Βέβαια και το άλλο δίπλα με την κόκκινη φανέλα δεν πάει πίσω...

Εικόνα apostolos gaganis

ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ...

Μμμμ...ναι, ναι... Κοιτάζω τώρα προσεκτικά την πρώτη κατά σειρά φωτογραφία με το παιδάκι δίπλα, πάνω-πάνω στο κείμενό σου Σάββα, και τον θυμήθηκα καλά... Βάλτου ρούχα εποχής 19ου αιώνα... Έτσι ακριβώς καθότανε, συνεσταλμένος, λίγο αμήχανος, με τα χεράκια σταυρωμένα πάνω στα πόδια του σαν καλός μαθητής και στην καρέκλα του ιατρείου μου τότε, ένα βροχερό απόγευμα, στην Siegstrasse στη Βιέννη... Σαν νάναι σήμερα... Ήτανε 1885, το ραντεβού μας το΄χε κλείσει η γραμματέας μου, η κυρία Kral, ήμουν νέος ψυχίατρος, 29χρονος, κι αυτός ήταν ένας 43χρονος επιχειρηματίας-εκδότης εφημερίδων... Τον θυμάμαι καλά, γιατί είχα ανακοινώσει για πρώτη φορά παγκοσμίως την πάθησή του στο Journal of R.A.T.Medicine... Παρέμεινε έκτοτε κλασική στα διεθνή ψυχιατρικά χρονικά, ως ΄΄Η περίπτωσή του Γ.Α.΄΄...

Κοντολογίς, τον είχα υποβάλει σε ύπνωση και μου΄χε εξομολογηθεί απ΄τα...βάθη της άρρωστης ψυχής του ότι κάποιος, λέει, επαγγελματικός ανταγωνιστής του ονόματι Μαρινάκης - κοίτα πώς μου΄ρθε τώρα τ΄όνομα, σαν όνειρο - με την ποδοσφαιρική ομάδα στην οποία ήταν πρόεδρος, τους ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ ΓΑΜΙΑΔΕΣ, ΄΄πήδαγε΄΄ κατ΄εξακολούθησιν, βιαίως και διαπρωκτικώς τη δική του ( γιατί είχε κι αυτός μια ποδοσφαιρική ομάδα, τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ) κι αυτό του΄χε προκαλέσει μια σοβαρή πολυσυμπτωματική ψυχοπλάκωση απ΄την οποία δεν μπορούσε με τίποτα ν΄απαλλαγεί... Ήταν η πρώτη περίπτωση ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΝΕΥΡΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ( ο όρος δικός μου...) και η πρώτη μου, τ΄ομολογώ, ΠΑΤΑΓΏΔΗΣ θεραπευτική αστοχία... Ύστερα από χρόνια άκουσα τυχαία από κάπου ότι περιφερόταν ρακένδυτος και σαν χαμένος στους δρόμους της Βιέννης, μονολογώντας: ΄΄Ααααχχχ... άτιμε Μαρινάκηηη... Πόσο με πονάς, πόσο με πονάαας ακόμηηη...΄΄.

Τί μου θύμησες, τί μου θύμησες τώρα, Σάββα παιδί μου... Νααα΄σαι καλάαα...

ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΪΝΤ

Εικόνα Chief Bromden

Αποδόμηση, συκοφαντίες και λάσπη ανεξέλεγκτα προς όλες τις κατευθύνσεις...
Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου και έτσι θα είναι όσο παραμένει ο Γιαννάκης στο τιμόνι.
Δεν έχει όραμα για τον Παναθηναϊκό γιατί ποτέ δεν ήταν οπαδός ούτε του Παναθηναϊκού ούτε του ποδοσφαίρου γενικότερα. Δεν καυλώνει με το τόπι, δεν έχει ούτε την πρόθεση αλλά ούτε και τις δυνατότητες να επενδύσει δημιουργώντας μια δυνατή ομάδα. Τον Παναθηναϊκό τον χρησιμοποιεί για την εξυπηρέτηση δικών του συμφερόντων. Η συνεχής αμφισβήτηση των πάντων και το κυνήγι μαγισσών προσφέρει προκάλυψη στις προθέσεις και στην γύμνια του, προφανώς η συνταγή είναι επιτυχημένη γιατί ακόμα δεν τον έχουν πάρει στο κυνήγι, για πόσο όμως;

Χθές στην Δίκη κάποια στιγμή ήρθε η κουβέντα στην υπόθεση Μαρινάκη – Μελισσανίδη. Πετάχτηκε τότε ο γίγαντας ανεξάρτητος Πασοκτζής βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αμοιρίδης και είπε πως η κόντρα των δύο είναι απλώς το δέντρο , το δάσος είναι όσα είπε ο Μελισσανίδης!!!
Τα λεγόμενα του Μαρινάκη και οι μετέπειτα καταθέσεις του στον εισαγγελέα για μια υπόθεση οργανωμένης απόπειρας δολοφονίας δεν έχουν φαίνεται τόσο μεγάλη σημασία για τον Αμοιρίδη, και γιατί να έχουν άλλωστε ; Αυτός έφαγε τον σιδερολοστό στο κεφάλι;

Εικόνα Aprosarmostos17

Η όψιμη αντίδραση του βάζελου σε οτιδήποτε προτείνεται στην Σουπερ-Λιγκ είναι στο πλαίσιο του σχεδίου για διάλυση ή για τη δημιουργία εικόνας διάλυσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε, οι πενιχρές αρμοδιότητες της λίγκας δεν δικαιολογούν τέτοιο πόλεμο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μπράβο ρε Σάββα!!!

Το είπα ξανά, αν ο Αλαφούζος εκλεγεί πρόεδρος της σούπερ λίγκας, θα βγάλει ανακοίνωση ο ίδιος κατά της εκλογής του, αναρτώντας μάλιστα τη φωτογραφία του στο ΣΕΦ με λεζάντα: ιδού ο κόκκινος Αλαφούζος σε παλιότερη φωτογραφία στο ΣΕΦ. Το γαυροσύστημα εν δράσει.

Υ.Γ. (κι έπειτα κι από φωνές αρκετών γαύρων που βρέθηκαν στο γήπεδο, οι οποίοι τον προέτρεπαν να πάρει πίσω την απόφασή του) Τι εννοείς εδώ, Σάββα; Ποιοι γαύροι φωνάζανε να πάρει πίσω το πέναλτι ο Κασναφέρης;

Εικόνα savvas gridlock

Πάρα πολλοί γαύροι που ήταν στο γήπεδο εκείνη τη μέρα φωνάζανε ''ουστ'' και ''πάρ'το πίσω ρε μαλάκα''. Πέναλτυ δεν υπήρχε βέβαια.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δικαιολογημένα λοιπόν. Δε θυμάμαι τη φάση γι' αυτό και η απορία. Ήταν απόκριες εκείνη την ημέρα θυμάμαι και δεν είχα δει τον αγώνα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Επίσης, θυμάμαι ότι προσγειώθηκα ανώμαλα επειδή πίστευα ότι το αήττητο του Καραϊσκάκη θα διατηρηθεί αιώνια. Αν δεν κάνω λάθος ήταν η πρώτη εντός έδρα ήττα στο ναό για την Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η ήττα από τη Νιουκάστλ στην Ευρώπη.

Εικόνα Count Cagliostro

Χαλελλούγια μπράδερ!

Όσο μεγαλώνει η χρονική απόσταση και καλύπτονται από μία άχλη τα "κλεμμένα" πρωταθλήματα τολμούν οι ΑΡΔ και τα ξεθάβουν με την γνωστή κωδική έκφραση που φυσικά δεν στέκει παραμικρής ανάλυσης αλλά είναι πιασάρικος τίτλος.

Τα ίδια κι εδώ. όσο ήταν διαιτητής ο Μποροβήλος υπήρχε μία "ευμενής ουδετερότητα" προς το πρόσωπο του και τώρα ξαναεπικαλούνται το πιασάρικο "Μποροθρύλος" που θα είχε εμπνευστεί ο βασιλαράς της εποχής για κάποιο ανάποδο αράουτ.

Θάλουν να ψοφήσουν το ποδόσφαιρο αναπαράγοντας κάτι ηλίθια memes πως έχει πεθάνει, έφτασε την ώρα μηδέν, δεν πάει άλλο και που θα πάει συτό το πράγμα κι ένα σωρό άλλες κοινοτυπίες. Ένας χριστιανός δεν βρίσκεται να τους πει πως όλα αλλάζουν αν χώσεις λεφτά και παράξεις θέαμα στο χορτάρι; Πόσο πια θα κρύβονται πίσω από τέτοιες μαλακίες όπως τον (κάθε) Σαρρή, Αγραφιώτη, Μποροβήλο κ.λ.π.???