Η UEFA ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ



Διαβάζουμε στο site του sport-fm.gr την παρακάτω είδηση.
 
Μέχρι το Φεβρουάριο του 2015 ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρέχει στην UEFA επιπλέον στοιχεία σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία και τους ισολογισμούς που αφορούν το Financial Fair Play.
Σε ανακοίνωσή της, στην οποία δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές στο θέμα, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία τονίζει πως οι «πράσινοι», όπως επίσης η Λιόν, η Χαλ, η Βόλφσμπουργκ, η Σπάρτα Πράγας και η Ρουχ Χορζόφ θα βρίσκονται στο «μικροσκόπιό» της τους επόμενους μήνες μέχρι να παράσχουν επιπλέον εξηγήσεις για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Στη συνέχεια η ειδική επιτροπή της UEFA, αρμόδια για θέματα Fair Play θα γνωστοποιήσει τις αποφάσεις της για το θέμα.
Από την πλευρά του Παναθηναϊκού –για την ώρα- δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση ή ενημέρωση για το πού υπάρχει –αν υπάρχει- το πρόβλημα.
 
Θυμίζουμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟ εμφάνιζε πέρυσι τέτοιο καιρό ανοίγματα που πλησίαζαν τα 50 εκ. ευρώ, με 17 εκ. ευρώ να λείπουν άμεσα από τα ταμεία της. Θυμίζουμε ότι μόλις 1,37 εκ. ευρώ μπήκανε στην εταιρεία μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου πέρυσι και μετοχοποιήθηκε ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ από μία κυπριακή offshore συμφερόντων Αλαφούζου, τη Sortivo International, σύνολο 6,37 εκ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του διευθυντή του τμήματος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ Γιώργου Δημητρίου (όλως τυχαίως είναι ο γιος της γυναίκας του ιστορικού παράγοντα του ΠΑΟ Mr Manos Mavrokoukoulakis) πως όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πιθανώς έχουν εξαγγείλει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014 για να αδειοδοτηθούν, η ΠΑΕ ΠΑΟ ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δύο εβδομάδες αφότου πήρε την άδεια. Θυμίζουμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟ αδειοδοτήθηκε επειδή ο κύριος Ινφαντίνο της ΟΥΕΦΑ υπέδειξε ένα λογιστικό τρικ στους διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟ, με το οποίο κάποιες υποχρεώσεις μεταφέρθηκαν σε επόμενες χρήσεις. Θυμίζουμε ότι επισήμως αυτήν την ώρα τουλάχιστον το προπονητικό κέντρο ''Απήλιον'' ΔΕΝ ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟ, κάτι που θα έπρεπε να επηρεάσει την αξιολόγηση του φακέλου που κατέθεσε στην ΕΠΟ για να αδειοδοτηθεί. Θυμίζουμε επίσης ότι αυτήν την εποχή ο κύριος Ιωάννης Αλαφούζος ψάχνει εναγωνίως επενδυτές να βάλουν λεφτά στην ΠΑΕ ΠΑΟ, μπας και κλείσουν τα ανοίγματα της εταιρείας.
 
Αυτά όλα είναι γνωστά και τα έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν πολλές φορές εδώ μέσα. Αυτό που όμως είναι γνωστό, αλλά δεν αναφέρεται ιδιαίτερα από πολλά sites εκεί έξω τις τελευταίες ώρες, περιέργως, είναι το τι είχε συμβεί με μία άλλη ελληνική ομάδα που είχε μπει υπό επιτήρηση από την UEFA. Αναφερόμαστε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία τον Ιανουάριο του 2012 έφαγε καμπάνα από την UEFA.
 

 
Όλως τυχαίως, τον Ιανουάριο του 2012 πουλήθηκε ο Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ. Μάλιστα, αν δεν εμφανιζόταν ο Ιβάν Σαββίδης να βάλει περίπου 10 εκ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την τσέπη του το καλοκαίρι του 2012, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είχε κι άλλα προβλήματα με την UEFA. Μήπως έρχονται αντίστοιχα κακά μαντάτα για την ΠΑΕ ΠΑΟ; Έχει αυτή Βιεϊρίνια να πουλήσει; Μπορεί να βρει Σαββίδη η ΠΑΕ ΠΑΟ; Για όσους δεν ξέρουν, ως τώρα επισήμως ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει από την τσέπη του σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ 37,5 εκ. ευρώ. Μιλάμε για λεφτά που πέταξε, ουσιαστικά, για τον ΠΑΟΚ. Ο Αλαφούζος πόσα λεφτά έχει βάλει από την τσέπη του για τον Παναθηναϊκό; Πλην του ομολογιακού δανείου των 5 εκ. ευρώ από τη δική του κυπριακή offshore, που πλέον είναι μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΟ, τι άλλο έχει βάλει;

Σχόλια

Εικόνα Romain

Τι γίνεται όμως με τα 11 εκ. συν τις προσαυξήσεις που χρωστάει ο ΠΑΟΚ στο δημόσιο? Αυτό το ποσό είναι διακανονισμένο και πληρώνεται απο την ΠΑΕ? Ή μήπως περιμένουν την κυβέρνηση να τους κάνει σκόντο και δεν πληρώνουν τίποτα?
Σε μια τέτοια περίπτωση πως έχουν φορολογική ενημερότητα και πως η ΕΠΟ τους δίνει αδειοδότηση? Επίσης πως η ΟΥΕΦΑ το ανέχεται?

Εχει σχέση με αυτό και το σημερινό πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης ότι τελειώνει με το χρέος πληρώνοντας 14 εκ.? (Αυτό βέβαια το "τελειώνει με το χρέος" το ακούμε κάθε τρεις και τόσο, αλλά το χρέος εκεί μένει)

Αν δεν το διευθετήσει θα μπορεί να παίξει στην Ευρώπη το καλοκαίρι ή θα υπάρχει κίνδυνος?

Εικόνα savvas gridlock

Tα χρέη είναι παγωμένα και φυσικά δεν πληρώνονται. ΠΑΣΟΚάρα φίλε, Βενιζέλος και μεγάλη δεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, Ορφανός. Τώρα το τι θα γίνει και αν καθαρίσουν με αυτήν την ιστορία, θα το δούμε. Σίγουρα πάντως η ΟΥΕΦΑ πρέπει να τους κάνει σκόντο, επειδή τα χρέη δεν τρέχουν, αλλά έχουν παγώσει.

Εικόνα Romain

Θα πρέπει να έχουν ειδικό ψυγείο. Το οποίο όποιος το ανακαλύψει θα περάσει στο νούμερο 1 του Forbes List.
Γι αυτή τη ανακάλυψη τους όμως θα πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στις μπουγάτσες. Μιλάμε ότι και η Goldman Sachs θα τους ζήλευε.

Πως το ανέχεται όμως αυτό η Τρόικα? Υποθέτω ότι Θα το κρύβουν τα σαΐνια. Βενιζέλος και σία.

Εικόνα Kaine