ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-2



Έπειτα από ένα ματς που θύμισε άλλες εποχές (όπως αυτές εδώ), ο Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη. Τα αγωνιστικά, όπως το ποιος έπαιξε πού, το ποιες φάσεις γίνανε και το ποιοι και πότε σκόραραν, είναι λίγο πολύ γνωστά. Εδώ είναι οι φάσεις του ματς, τις βλέπουμε και προχωράμε στο παρασύνθημα, που μας καίει όλους αυτήν την στιγμή.
 
- Πριν το παιχνίδι, οι 18 παίκτες που επελέγησαν από το Μίτσελ για την αποστολή του ματς, ήταν οι Μέγιερι, Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μπενίτες, Μποτία, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντοσεβί, Φορτούνης, Φουστέρ, Γκαζαριάν, Γιαννούλης, Κασάμι, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Σαλίνο, Σιόβας. Τελευταία στιγμή, στην προθέρμανση του αγώνα, παραπονέθηκε για ενοχλήσεις ο Μποτία, με αποτέλεσμα να μπει στη θέση του στην 18άδα ο Αμπιντάλ και στην αρχική 11άδα ο Σιόβας. Η επιλογή του να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές ο Μίτσελ, να αφήσει στον πάγκο κάποιους που ''δεν τραβάνε'' και να εμπιστευτεί παίκτες παραγκωνισμένους ως τώρα, ήταν φυσικά σωστή. Από τους παραπάνω 18 παίκτες, ο Μίτσελ επέλεξε τους Ρομπέρτο-Σαλίνο-Γιαννούλη-Σιόβα-Αυλωνίτη-Μιλιβόγεβιτς-Φορτούνη-Κασάμι-Ντοσεβί-Μπουχαλάκη-Μπενίτες για την αρχική μας 11άδα στο παιχνίδι.
 
- Εξετάζοντας αυτούς τους 11 παίκτες, βλέπουμε μία δεξιά πτέρυγα με θεωρητική ισορροπία. Ο Σαλίνο είναι αμυντικογενές μπακ, ενώ ο Ντοσεβί έχει το ''ένας με έναν'' και μπορεί να πλαγιοκοπήσει. Η αριστερή πτέρυγα όμως ουσιαστικά δεν υπάρχει. Ο Γιαννούλης είναι ποδοσφαιριστής που κρατάει τη θέση του, αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα από το πλάι. Ο Μπουχαλάκης που έπαιζε μπροστά του, δεν είναι εξτρέμ. Δεχόμαστε φυσικά ότι ο Ντουρμάζ δεν ήταν έτοιμος, έκανε θεραπεία στις προπονήσεις πριν το ματς και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Ο Γκαζαριάν όμως ήταν τόσο κακός όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις, ώστε να θεωρεί ο Μίτσελ περισσότερο κατάλληλο για τη θέση του αριστερού εξτρέμ τον κεντρικό χαφ Μπουχαλάκη; Δεν λέμε ότι ο Γκαζαριάν είναι κάτι μεταξύ Αζάρ και Μπέιλ. Συγκρίνουμε Γκαζαριάν και Μπουχαλάκη αυστηρά για τη θέση του εξτρέμ, όχι γενικά ως παίκτες. Αυτομάτως με Γιαννούλη-Μπουχαλάκη αριστερά έχεις χάσει το πλάτος από την ανάπτυξή σου και γέρνεις μονόμπαντα.
 
- Στον άξονα των χαφ, είδαμε πάλι το Μιλιβόγεβιτς να ξεκινάει βασικός. Αυτό το πράγμα με τον παραγκωνισμό του Εντινγκά, αρχίζει να με ξεπερνάει. Δεκτόν το ότι στην Ευρώπη χρειάζεσαι ένα ''6άρι'' που θα σε βοηθήσει να βγάλεις την μπάλα σωστά προς τα εμπρός, όποτε πιέζεσαι ασφυκτικά. Ο Μιλιβόγεβιτς είναι πιο ποιοτικός παίκτης από τον Εντινγκά και είναι πολύ καλύτερος στις μεταβιβάσεις. Στην Ελλάδα όμως, όταν εσύ πρέπει να πιέσεις, θες ένα ''6άρι'' που να καλύπτει γρήγορα τις κόντρες του αντιπάλου όποτε χάνεις την μπάλα, να βγαίνει πρώτος στην μπάλα στις απομακρύνσεις της άμυνας του αντιπάλου και γενικότερα να μαζεύει τα ''σκουπίδια'' στο χώρο του κέντρου, ώστε να διατηρήσεις την πίεση ψηλά, η μπάλα να μένει κοντά στην αντίπαλη περιοχή και αυτόματα να αυξάνεις τις πιθανότητες να σκοράρεις. Σε αυτό το κομμάτι, από πού κι ως πού κρίνεται πιο χρήσιμος ο Μιλιβόγεβιτς από τον Εντινγκά; Έπειτα είναι και το άλλο. Η υπερφόρτωση του Σέρβου με τα συνεχή ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, ήταν πολύ πιθανό να προκαλέσει τραυματισμούς. Ο Μιλιβόγεβιτς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 26'. Οι πρώτες εκτιμήσεις αυτήν την ώρα κάνουν λόγο για διάταση στο γόνατο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται ο Εντινγκά να θεωρείται τόσο ανέτοιμος, ώστε να μην τον εμπιστεύεται ο Μίτσελ ούτε σε ματς πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη με μικρομεσαίες ομάδες της Superleague.
 
- Από τη μέση και μπροστά, είδαμε και πάλι την κατάσταση που βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς. 2 κεντρικά χαφ μπροστά από τον κόφτη (Φορτούνη-Κασάμι), έναν εξτρέμ που δεν πολυπατάει περιοχή ή εν πάση περιπτώσει δεν σκοράρει όποτε πατάει περιοχή (Ντοσεβί) κι έναν άλλον ψευτο-εξτρέμ που όχι μόνο δεν δίνει πλάτος, αλλά δεν απειλεί κιόλας ιδιαίτερα συγκλίνοντας (Μπουχαλάκης). Με δεδομένο ότι ο Μπενίτες δεν είναι ο κλασικός φορ περιοχής και πολύ συχνά τραβιέται έξω για να πάρει μπάλα, η περιοχή του ΠΑΣ έμοιαζε άδεια σε μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα. Τα γκολ τα βάλαμε από στημένες φάσεις και τις όποιες ευκαιρίες δημιουργήσαμε, δεν τις φτιάξαμε με οργανωμένο παιχνίδι και την μπάλα κάτω, αλλά μέσα από αναμπουμπούλα ή με στημένες μπάλες.
 
Τα πράγματα είναι πολύ απλά για τα παιχνίδια της Superleague και δεν είναι ανάγκη να προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Βλέπουμε αρκετά χρόνια ελληνικό πρωτάθλημα για να ψάχνουμε απαντήσεις σε πράγματα που έχουν ήδη λυθεί. Απέναντί σου και ιδιαίτερα μέσα στο Καραϊσκάκη, οι περισσότερες ομάδες θα κλειστούν. Κι εμείς στην Ευρώπη όποτε αντιμετωπίζουμε έναν ανώτερο ποιοτικά αντίπαλο, αυτό κάνουμε. Είναι το λογικό και δεν είναι κάτι κακό, ενώ το περιμένουμε, αφού μια ζωή αυτό συμβαίνει. Το θέμα δεν είναι το τι κάνει ο αντίπαλος, αλλά το τι κάνεις εσύ ως ομάδα. Δίχως ανάπτυξη από τα άκρα και δίχως παίκτες να πατάνε περιοχή, κλειστές άμυνες δεν ανοίγεις. Έχουμε παίκτες να παίξουν εξτρέμ σε αυτόν τον Ολυμπιακό; Ναι, έχουμε. Ο Ντοσεβί, ο Γκαζαριάν και ο Ντουρμάζ, είναι εξτρέμ. Δεν εξετάζουμε τώρα το αν είναι καλοί ή κακοί εξτρέμ. Είναι πάντως εξτρέμ. Έχουμε παίκτες που δεν είναι καθαρόαιμοι επιθετικοί και πατάνε περιοχή και σκοράρουν; Ναι, έχουμε. Στη σημερινή αποστολή τέτοιοι ήταν ο Φουστέρ και ο Διαμαντάκος. Γεμίζοντας τον άξονα με παίκτες, στην Ευρώπη σίγουρα ελέγχεις το ρυθμό, αλλά στην Ελλάδα πέφτεις στο μποτιλιάρισμα και δεν βρίσκεις διεξόδους για να πλησιάσεις στο αντίπαλο τέρμα.
 
Στο δια ταύτα. Αυτό που μας ενδιαφέρει όλους, είναι το τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, για εμένα τουλάχιστον, είναι το να γίνονται περισσότερο ορθολογικές επιλογές στον καταρτισμό της 11άδας και ιδιαίτερα στα ματς της Superleague.
 
ΟΧΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΙΤΣΕΛ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΙΤΣΕΛ.
 
Το να συζητάμε για το αν ''κάνει'' ο προπονητής που πέρυσι μας οδήγησε σε ένα πανεύκολο πρωτάθλημα, συνδυάζοντάς το με πρόκριση στους ''16'' του Champions League, αλλά και που έφτιαξε φέτος ομάδες που λύγισαν την πρωταθλήτρια Ισπανίας και την πρωταθλήτρια Ιταλίας, είναι αστείο. Α-ΣΤΕΙ-Ο. Μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο προπονητή (για εμένα το μεγαλύτερο που είχαμε ποτέ), ο οποίος δουλεύει σκληρά και προσπαθεί να φτιάξει ομάδες που παίζουν το ποδόσφαιρο που βλέπουμε στην Primera Division της Ισπανίας, της χώρας από την οποία κατάγεται. Οφείλει όμως να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι σχεδόν 2 χρόνια στα μέρη μας, δεν ήρθε πριν ένα μήνα για να ''ψάχνεται'' ακόμη. Πέρυσι έβγαλε μεγάλο κομμάτι του πρώτου τριμήνου στην Ελλάδα με επιθετικό δίδυμο Μήτρογλου-Σαβιόλα. Έδειχνε δηλαδή να καταλαβαίνει την ανάγκη να γεμίζει η αντίπαλη περιοχή, ώστε να διασπάσει το ''ταμπούρι'' των αντιπάλων μας. Φέτος για ποιο λόγο δεν γεμίζει την αντίπαλη περιοχή; Tο να πεις ''κάτσε ρε φίλε, εκεί που πέρυσι είχε Σαβιόλα, τώρα έχει Διαμαντάκο'', είναι μια κουβέντα. Ο Διαμαντάκος μπορεί να μην κάνει για τον Ολυμπιακό, αλλά είναι σίγουρα πιο χρήσιμος ως παίκτης περιοχής (ή έστω ως παίκτης που πατάει περιοχή και απειλεί) από τα 2 και 3 και 4 πολλές φορές χαφ άξονα σε ματς της Superleague. Πλέον υπάρχει και ο Μπενίτες, ο οποίος θα μπορούσε να δοκιμαστεί ως δίδυμο με το Μήτρογλου. Υπάρχει ο Φουστέρ που μπορεί να παίξει εκεί. Λύσεις υπάρχουν, αλλά το ρόστερ πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρον.
 
Ο λόγος που θεωρώ την αξιοποίηση του ρόστερ πιο σημαντική από τα υπόλοιπα, είναι το ότι τώρα, στις 7 Δεκεμβρίου που γράφεται το κείμενο, δεν μπορούμε να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις. Υπάρχει ένας μήνας μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε στο Γενάρη κι έχουμε αρκετά παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε, για να μην χάσουμε κι άλλο έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να στηριχτούμε στους υπάρχοντες παίκτες και να τους χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο ορθολογικά. Από εκεί και πέρα όμως, είναι ξεκάθαρο πως
 
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ.
 
Τα 3 ''βαριά χαρτιά'' της ομάδος, μιλώντας από άποψη συμβολαίων, Αμπιντάλ-Αφελάι-Μήτρογλου, για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν έχουν προσφέρει ως τώρα τα αναμενόμενα. Ο Αμπιντάλ φεύγει οριστικά τον Ιανουάριο, άρα πρέπει να πάρουμε άμεσα στόπερ που να κόβει και να κατευθύνει την άμυνα. Δεν θα χρεώσουμε στο Σιόβα το δεύτερο γκολ που φάγαμε σήμερα, αφού το παιδί προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, έχει να παίξει μπάλα αρκετό καιρό και σήμερα δεν θα ξεκινούσε στην 11άδα, αν δεν ένιωθε ενοχλήσεις στην προθέρμανση ο Μποτία. Αν όμως εκεί είχαμε ένα στόπερ με καλύτερες τοποθετήσεις, που θα ήλεγχε καλύτερα την τροχιά της μπάλας στη σέντρα του Ναδάλες, ο Γιάκος δεν θα βρισκόταν ανενόχλητος στη μικρή μας περιοχή (φυσικά φέρει ευθύνη και ο Ρομπέρτο, θα τα πούμε παρακάτω). Εννοείται πως ο Σιόβας πρέπει να παραμείνει στο ρόστερ, πάντως θέλει χρόνο ακόμη και πολυτέλεια να χάσουμε κι άλλους βαθμούς από γκολ-δώρα, δεν υπάρχει. Ο Αφελάι μπορεί να μην κοροϊδεύει τον κόσμο με την απόδοσή του και σίγουρα προσπαθεί σε κάθε ματς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο εξτρέμ που θα ποντάρεις πάνω του για να δημιουργήσει ρήγματα, να σκοράρει και να σου δώσει ασίστ, κρίνοντας με την απόδοσή του παιχνίδια. Ο Μήτρογλου μοιάζει σε τραγική κατάσταση και η ομάδα χρειάζεται άμεσα φορ που να βάζει την μπάλα στα δίχτυα. Θα είναι αυτός ο Πουλίδο; Δεν ξέρω κατά πόσον θα προλάβει να έρθει τον Ιανουάριο, αλλά ακόμη κι αν έρθει, δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι. Έχει να παίξει μπάλα σε ομάδα αρκετούς μήνες και προπονείται μόνος του. Ίσως να χρειάζονται κι άλλοι παίκτες, σε άλλες θέσεις, πάντως σε αυτές τις 3 θέσεις το πράγμα ''φωνάζει'' και η διοίκηση ΟΦΕΙΛΕΙ να επέμβει.
 
Σε κάθε περίπτωση, το ότι ενδεχομένως θα μείνουμε 7 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ αύριο, δεν σημαίνει πως χάσαμε το πρωτάθλημα. Μένουν 22 αγωνιστικές μέχρι το τέλος. Είναι αστείο να συζητάμε για το ''αν κάνουν οι παίκτες μας''. Λίγους μήνες πριν, στο ίδιο γήπεδο που χθες ήρθανε ισόπαλοι 2-2 με τα Γιάννινα, κερδίσανε την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Γιουβέντους. Δηλαδή έχουμε παίκτες για να κερδίσουμε την Ατλέτικο, αλλά δεν έχουμε παίκτες για να κερδίσουμε τα Γιάννινα; Είναι αστείο να συζητάμε για το αν κάνει ο μέγας ΜΙΤΣΕΛ ή πρέπει να απολυθεί. Το να αλλάξει κάπως τη νοοτροπία του και να παρατήσει κάποια πράγματα στα οποία επιμένει και δεν του βγαίνουν, ΟΚ, αλλά το να απολυθεί έπειτα από κάποια στραβά αποτελέσματα ο προπονητής που μας οδήγησε μέσα σε λίγους μήνες σε νίκες επί της εν ενεργεία πρωταθλήτρια Αγγλίας, της εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ισπανίας και της εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ιταλίας, θα είναι έγκλημα. Είχαμε κι άλλες χρονιές στην ιστορία μας αυτά τα αποτελέσματα; Αν ναι, ποιες; Τέλος, το να εμφανίζονται οι γνωστοί άγνωστοι στα ραδιόφωνα και στα σχόλια κάτω από τα γνωστά μεγάλα ειδησεογραφικά μας sites έπειτα από κάθε γκέλα του Ολυμπιακού και να αρχίζουν τα ''χοντρέ πούλα'' και ''χοντρέ, κόψε το παντελόνιασμα'' για το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ, μιλώντας απαξιωτικά για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού όπως ακριβώς κάνουν τα βαζελάκια που πονάνε από το ΜΑΡΙΝΑΚΗ και βγάζουν χολή για πάρτη του, είναι όχι απλώς αστείο, αλλά και επικίνδυνο πλέον. Επικίνδυνο γι'αυτούς, όχι για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα δέχεται πόλεμο σε όλα τα επίπεδα, χρειάζεται στήριξη και κάποιοι νοιάζονται για το αν δικαιώθηκαν που ''τα λέγανε'', αντί να βοηθήσουν όπως μπορούν, από το δικό τους μετερίζι (στο μικρό ή μεγάλο βαθμό που τους αναλογεί). Το να πεις ''θέλουμε παίκτες'', είναι κριτική. Είναι και σωστό στο κάτω κάτω, αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν το λέει. Το ''χοντρέ πούλα'' δεν είναι κριτική, είναι εμπάθεια η οποία δεν έχει να κάνει με αγωνιστικούς λόγους, αλλά με άλλους λόγους που δεν αφορούν τον Ολυμπιακό. Αν υπάρχει αγωνιστικός λόγος να ζητάς να φύγει ο πρόεδρος των 4 πρωταθλημάτων σε 4 χρόνια και της σταθερής ευρωπαϊκής παρουσίας, με την υψηλότερη θέση στην ιστορία μας στη βαθμολογία της UEFA, τις μεγάλες νίκες επί μεγαθηρίων της Ευρώπης και των προκρίσεων στους επόμενους γύρους, να τον ακούσουμε. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ λόγος, έτσι; Για Ολυμπιακό μιλάμε, όχι για τη μαλακία που κουβαλάει ο καθένας στο κεφάλι και θέλει να την προβάλλει στον Ολυμπιακό. Αν υπάρχουν στοιχεία για ''παντελονιάσματα'' και όλα αυτά που του καταλογίζουν οι διάφοροι Ολυμπιακοί του internet, ή ''Ολυμπιακοί'' του Internet, να τα δούμε. Ελεύθερα και ανοιχτά μιλάμε για τα πάντα, αλλά με στοιχεία, όχι με αφορισμούς. Το να πεις ''γίνανε λάθη το καλοκαίρι, με επιλογές παικτών που δεν μας βγήκανε και πρέπει να τα διορθώσουμε'', είναι σωστό. Είναι κριτική Ολυμπιακή και πρέπει όλοι να την κάνουμε. Το ''χοντρέ τα έκανες πουτάνα, σήκω και φύγε'', είναι ''κριτική'' του κώλου. Εκτός αν έχει να μας υποδείξει ο ''ολυμπιακάρας'' αυτός κάποιον αντικαταστάτη, που θα τα κάνει όλα καλύτερα από το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ. Ορίστε, περιμένουμε. Το να χάσεις ένα πρωτάθλημα και να γκρινιάζεις, ή ακόμη και να πεις το ''πούλα Μαρινάκη'', το καταλαβαίνω. Έτσι ήμασταν πάντοτε ως κόσμος του Ολυμπιακού. Το να αρχίζεις όμως με την πρώτη στραβή, το πρώτο άσχημο αποτέλεσμα ή την πρώτη δύσκολη περίοδο, έστω, για μία διοίκηση το ''πούλα και φύγε'', δίχως να έχεις χάσει το πρωτάθλημα ή να έχεις ξεφτιλιστεί π.χ. στην Ευρώπη, δεν έχει καμία λογική εξήγηση. Είτε αντιολυμπιακοί είναι αυτοί που τα λένε και τα γράφουν όλα αυτά, εμφανιζόμενοι με το μανδύα του ''μεγάλου και γνήσιου Ολυμπιακού'', είτε έχουν εμπάθεια με το ΜΑΡΙΝΑΚΗ για λόγους προσωπικούς. Αυτό όμως ΔΕΝ αφορά τον Ολυμπιακό, αλλά αφορά αυτούς τους ίδιους.
 
Η διοίκηση οφείλει να ενισχύσει τον Ολυμπιακό τώρα τον Ιανουάριο. Αν δεν το κάνει, εδώ είμαστε να τα πούμε αλλιώς και να ασκήσουμε άλλου είδους κριτική. Μέχρι τότε, για όλους αυτούς που ονειρεύονται ''φυλακίσεις του Μαρινάκη'' ή αρχίζουν τα ''κάνει πίσω ο Μαρινάκης για να μην μπει φυλακή, γι'αυτό θα θυσιάσει το φετινό πρωτάθλημα'', θα τους ζητήσουμε να διαβάσουν την άποψη δύο ποινικολόγων για το τι προβλέπεται από εδώ και πέρα στο θέμα των διώξεων (ειδικά χρονικά, το πόσο πίσω θα πάνε οι εξελίξεις, αφού ίσως ξεπεράσουμε την τριετία αν κι εφόσον φτάσουμε στα δικαστήρια, κάτι που μόνο σίγουρο δεν είναι), αλλά και να ξαναδιαβάσουν τα ψευτο-στοιχεία που περιέχονται στο βούλευμα-ανέκδοτο του εισαγγελέα Κορέα, το οποίο είναι λες και γράφτηκε από τον ίδιο τον Κυριάκο Θωμαϊδη. Ειδικότερα οι ''ολυμπιακάρες'', που εμφανίζονται ως ''αγανακτισμένοι'', πρέπει να ξέρουν την αλήθεια, για να μην αρχίζουν την καφενειακή συνωμοσιολογία.
 
Κρατάμε την πιο ευχάριστη νότα από το ματς, μία εικόνα που διέλυσε όλους τους ψιθύρους
 

 
και συνεχίζουμε. Τίποτε δεν χάθηκε, αρκεί να το πιστέψουμε πρώτα από όλους εμείς οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Τα 15.044 εισιτήρια στο σημερινό ματς είναι μια καλή μαγιά και κάθε άλλο παρά ''λίγοι'' ήμασταν σήμερα στο Καραϊσκάκη. Στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια μας για το πρωτάθλημα πρέπει να είμαστε περισσότεροι στο γήπεδο, για να βοηθήσουμε την ομάδα μας και να στείλουμε σε όλους το μήνυμα πως
 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑ-ΝΕ-ΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
 
Υ.Γ. 1 Ο Ρομπέρτο για εμένα είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον τελευταίο καιρό όμως, παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια. Δεν ξέρω το αν ευθύνεται γι'αυτό ένα προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει (και το οποίο ΔΕΝ θα συζητήσουμε εδώ), πάντως οι αντιδράσεις του σε πολλά ματς μας έχουν στοιχίσει βαθμούς. Οφείλει να συγκεντρωθεί περισσότερο στις υποχρεώσεις του, γιατί η ζωή κυλάει μπροστά. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και μπορούμε να δείξουμε κατανόηση σε διάφορα θέματα, πάντως σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να πληρώνει τα όποια προβλήματα έχει στη ζωή του ο κάθε παίκτης μας και τα οποία δεν αφορούν την ομάδα. Είναι κρίμα να χαραμίσει την τεράστια καριέρα που έχει μπροστά του για πράγματα ανάξια λόγου. Ξαναλέω πάντως, το θέμα ΔΕΝ θα συζητηθεί εδώ και σχόλια τύπου ''τι εννοείς;'' θα μένουν αναπάντητα.
 
Υ.Γ. 2 Αν κάποιος ''ολυμπιακάρας'' ή αντιολυμπιακός βρίσκεται στα μέρη μας και ψάχνεται για εξελίξεις που έρχονται οσονούπω στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ας διαβάσει αυτό εδώ το άρθρο. Προσεκτικά...

Σχόλια

Εικόνα pantzo

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΙΚΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. ΗΡΘΑ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ.
ΠΙΚΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ. Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΕΥΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Π Α Ν Τ Α ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ. ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ.

ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΖΕΛΑ.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΣΕΦ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΘΡΥΛΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

Εικόνα tsalouxidis

Εγώ με όσους έχουν αναγάγει τον Ανατολάκη σε κάτι παραπλήσιο του πανάσχετου-επικίνδυνου αμυντικού ανδρός Αμανατίδη δε συντάσσομαι.Ο Ανατολάκης μπορεί να μην υπήρξε διεθνούς κλάσης παίχτης αλλά με έναν υψηλού επιπέδου λίμπερο δίπλα του αρκούσε για αξιοπρεπέστατη άμυνα.Αυτό αποδείχθηκε και τη χρονιά που λες με Σούρερ.Είχε ένα βασικό προσόν ο Ανατόλ για Ευρώπη, έκανε λάθος πολύ σπάνια έως ποτέ.Γι'αυτό μίλησα για μια προσθήκη στην άμυνα.Καλά με Μοντέρο, μας παραμύθιασε ένα καλοκαίρι ολόκληρο ο Πουλόπουλος, θα'μαστε 3 επίπεδα πάνω σε άμυνα.
Ο Γεωργάτος πρέπει να'χε φύγει τελευταία-προτελευταία μέρα των μεταγραφών και με πίεση μάλιστα.Δεν ήταν δηλαδή περίπτωση Μήτρογλου-Μανωλά.Είχε μείνει τέτοιο κενό εκεί που τα δώσαμε όλα για Τζιωρτζόπουλο το χειμώνα.

Εικόνα savvas gridlock

Νωρίτερα από το τέλος των μεταγραφών πουλήθηκε ο Γεωργάτος.

http://hri.org/E/1999/99-08-12.dir/keimena/sport/sport1.htm

http://hri.org/E/1999/99-08-13.dir/keimena/sport/sport2.htm

Αυτές τις μαλακίες έκανε ο Μπάγεβιτς. Δες τι δήλωνε στο δεύτερο κείμενο.

Εικόνα RED HELL

Πανω-κατω μαγκες καλυψατε οτι βλεπουμε αυτες τις μερες.Ευτυχως γκελαραν τα αδερφακια και ηρεμησαμε καπως.Η αληθεια ειναι οτι πραγματικα μετα απο ηττες πορωνομαι πιο πολυ χωρις να το περιμενω.Αυτο βεβαια δεν αναιρει το οτι μας εχουν σπασει τα νευρα και οτι πρεπει να μας ξεπληρωσουν με τοκο.Οσον αφορα τους μυδρους κατα του προεδρου θελω να πω κατι.Φυσικα ολη η εμπαθεια που βγαινει προς το προσωπο του ειναι εκτος οριων.Ομως αρκετοι που τον κατηγορουν εχουν καποιο δικιο.Οταν λογικη της διοικησης ειναι "ολοι τιθενται σε πλειστηριασμο(δεν ξερω αν γραφεται ετσι)"ειναι λογικο η ομαδα να μην εχει συνοχη.Καναμε 17 μεταγραφες και παει γεναρης και ψαχνομαστε για τουλαχιστον 3...Θελαμε 6 μηνες επιθετικο και παμε σε αυτον που δωσαμε...Δεν εχουμε σοβαρο κεντρικο αμυντικο ενω αν αν και εχουμε 4 εξτρεμ ξεκιναμε με 1.Βεβαια ολοι σκατα παιζουν.Ολο αυτο το θεωρω απλα ερασιτεχνικο σχεδιασμο.Επισης οταν λες στον παικτη "ελα και με 2-3 εμφανισεις στο τσου λου πας σε μεγαλο κλαμπ"λογικο να γραφει στα αρχιδια του τα εγχωρια και να βλεπει τον Ολυμπιακο σαν σκαλοπατι.Ακομη θεωρω αστειο το να λεμε οτι δεν εχουμε αμυνα επειδη μας εγραψε ο Αβρααμ.Λες και θα απετρεπε τα 4 στην ισπανια πχ που ημαστε τραγικοι ο αμυντικος που ξεφτιλιστηκε απο το σκουρται...Τελος παντων εννοειται στηριξη σε ολους και κυριως στα δυσκολα.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ.Παμε τωρα δυνατα γιατι χρωσταμε κατι στους σουηδους.Ουτε να σκεφτομαι δεν θελω αρηνητικο αποτελεσμα.
ΥΓ.Τα μανατζεριλικια γυρνανε μπουμερανγκ καμια φορα.Το γκαζαριαν τον ψιλοπηγαινα αλλα χθες επαιζε λες και εκανε προπονηση.Στο τελευταιο φαουλ ουτε απο το τειχος δεν την περασε...Και κατι τελευταιο.Γιατι πιστευουμε ακραδαντα οτι το γεναρη θα ερθουν 3 παιχταραδες?Ειδαμε και περισυ τη φεραμε.Τελος παντων ας ειμαι αισιοδοξος γιατι απο τα νευρα μου σαν τους νεογαυρους θα καταληξω στο τελος.

Εικόνα el trick

Τι μοντέλο προέδρου προτιμάμε;;;
του ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ;;;; Που προήδρευε κάνοντας διαχείριση (σωστή δε λέω) των λίγων εσόδων του ΘΡΥΛΟΥ και που ήθελε να εξακολουθεί να προεδρεύει με τα λεφτά αλλου;;;; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ Ε;;;; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΛΑΦΟΥΖΙΑΚΟ ΒΑΖΕΛΟ.
του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ;;;;;; Που έδινε όσα είχε και δεν είχε για να φέρει παικταράδες στον ΘΡΥΛΟ και που τους χρύσωνε για να μέινουν;;;;;; ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΩΣ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ FFP ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ.
του ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ;;;; Που έδινε μόνο όσα ήθελε για να έχει την ομάδα του στα χέρια του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.Να μας λείπει.
Απ όλα τα προηγούμενα προτειμώ το μοντέλο ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Γιατί έδωσε αυτό που ΠΑΝΤΑ ήθελα στην ομάδα. Την οικονομική της ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.
Υ.Γ. Τον Κόκκαλη δεν τον αναφέρω απλά και μόνο γιατί ΑΥΤΟΣ ο ΤΙΤΑΝΑΣ ήταν που έβαλε τα θεμέλια ώστε να μπορέσει ο Μαρινάκης να εξυγιάνει τον ΘΡΥΛΟ.

Εικόνα RED HELL

Εννοειται οτι προτιμω μοντελο Μαρινακη.Αλλα μην πας απο το ενα ακρο στο αλλο.Δε λεω να μην πουλησουμε παικτες.Λεω να σταματησουμε να πουλαμε τελευταιες μερες και να κανουμε 15 μεταγραφες καθε χρονο.Κρατα ενα βασικο κορμο κανε 3-4 καλες προσθηκες ΕΓΝΩΣΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ που σε ανεβαζουν αυτοματα επιπεδο.Σιγουρα επι Βαγγελη εχουμε ανεβει σκαλια.Το θεμα ειναι ομως οτι αν ειχαμε 2-3 καλους σε θεσεις που ποναμε πχ περισυ ειμαι σιγουρος οτι θα περναγαμε τη μαρκετινγκ.

Εικόνα Chief Bromden

Συμφωνώ, εξάλλου ο πρόεδρος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε δήλωσε πως ονειρεύεται ένα Ολυμπιακό αυτοδύναμο που να μην έχει ανάγκη κανέναν Μαρινάκη.
Δεν δήλωσε πως θα γίνει ο νέος Αμπράμοβιτς αγοράζοντας την μισή Ευρώπη.
Και αυτό είναι το σωστό για τον οποιοδήποτε μελλοντικό ιδιοκτήτη – πρόεδρο.
Αν για παράδειγμα αύριο σηκωθεί και φύγει ο Μαρινάκης είτε επειδή αρρώστησε (κούφια η ώρα) είτε επειδή βαρέθηκε την μουρμούρα η ομάδα θα είναι καθαρή από χρέη για τον επόμενο επενδυτή (ουρά κάνουν έξω από τα γραφεία). Δεν θα χρειαστεί ούτε στην ερασιτεχνική να παίξει για να καθαρίσει ούτε να της φορτωθεί στον σβέρκο κάποιος Αλαφούζος.

Εικόνα plavi7

το θεμα ειναι να μην αλλαζει χειμωνα καλοκαιρι το ροστερ και χαλαει τον κορμο και τη χημεια της ομαδας.Αλλο αν το ζηταει μονος του καποιος(Αβρααμ).

Εικόνα Chief Bromden

Η πολιτική με τις πωλήσεις είναι μονόδρομος για ομάδες του δικού μας μεγέθους ειδικά τώρα με το financial fairplay . Σίγουρα όμως πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο όπως σωστά γράφεις, φέτος πιστεύω χτύπησε άσχημα η συγκεκριμένη πολιτική γιατί λόγω συγκυριών χάθηκε η ισορροπία.
Έφτασαν προτάσεις ανέλπιστες για κάποιους ποδοσφαιριστές και πολλοί από αυτούς που πουλήθηκαν πίεζαν για την μεταγραφή. Θεωρώ πως αλλιώς τα είχε προγραμματίσει η διοίκηση αρχικά. Επίσης ρόλο στο να χαλάσει περαιτέρω η εικόνα έπαιξε και η αστοχία στην επιλογή των αντικαταστατών, κυρίως στην άμυνα.
Θέλω να πιστεύω πως από εδώ και πέρα οι αγορές – πωλήσεις να γίνονται πιο ορθολογικά.

Εικόνα redhero

Αυτό το πρωτάθλημα δεν μπορεί να χαθεί από τα συνεταιράκια μπουγατσοβάζελους. Είναι λίγοι σαν ομάδα και σαν λαός, παρόλα τα λάθη της διοίκησης, του Μίτσελ και των παιχτών, δεν μπορούν να κοιτάξουν το θρύλο μας στα μάτια.
Η διοίκηση να πάρει τώρα τις αποφάσεις της, να διορθώσει τα κραυγαλέα λάθη που έκανε το καλοκαίρι. Θέλουμε δύο πλάγιους, ένα σέντερ φορ και ένα στόπερ ποιοτικούς. Πρέπει να δώσουμε πάνω από 15 εκατομμύρια. Δεν μπορεί το καλοκαίρι να διώχνεις τον Αβραάμ, και να παίζεις τελικά με τον Αμπιντάλ που είναι πρώην ποδοσφαιριστής, τον Μποτία που είναι λίγος. Να δίνεις 6,5 εκ ευρώ για Μπενίτεζ και Μήτρογλου και να μην έχεις έναν να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα. Αντί για Κάμπελ και Βάις που κάνανε πλάκα και στις πιο κλειστές άμυνες (όλοι θυμόμαστε το πάρτυ του Κάμπελ απέναντι στο Λίνο στο 4-0 με τους μπουγατσομάχους), να παίζεις με Ντοσεβί και Γκαζαριάν.
Η διοίκηση έχει το μπάτζετ, μπορεί, πρέπει να πληρώσει και να διορθώσει τα λάθη της. Για να είναι ο Θρύλος πρωταθλητής και με μία καλή πορεία στο Europa.

Και μην ακούμε βλακείες για το ρόστερ. Αφού κλείσαμε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ με Διαμαντάκο, Μπενίτεζ, Γκαζαριάν, Ντοσεβί. Αλήθεια, ποιος από αυτούς είναι καλύτερος από τον Τσάβες και τον Ίλιτς.

Υ.Γ.: Ο Μίτσελ πρέπει να τραβήξει αυτιά. Η χαλαρότητα που πηγαίνει ο Σιόβας στην μπάλα στο '87 δείχνει την χαλαρότητα των αποδυτηρίων

Υ.Γ.2: Έχουμε γίνει προβλέψιμοι. Να δείξει ότι αξίζει και να βρει τη λύση να ξεκλειδώνει τις κλειστές άμυνες, να σφίξει την άμυνα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το να γράφεις τα αυτονόητα είναι δύσκολο. Γι' αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στον Σάββα. Τα λάθη αποδίδονται εκεί που πρέπει και στο βαθμό που πρέπει. Η επιτομή της κριτικής. Ούτε αφορισμοί ούτε κακοήθειες. Μπράβο ρε Σάββα.

Εικόνα CVRED

Ωραιοτατο κειμενο που με εκφραζει 100000%. Συμφωνω στα παντα Σαββα.
Η ομαδα τωρα χρειαζεται την στηριξη μας, περισσοτερο απο ποτε. Αυτο που με στεναχωρησε περισσοτερο απ'οτιδηποτε στον αγωνα με τον ΠΑΣ, ηταν τα γιουχαρισματα. Οχι γιατι δεν εχουμε δικαιωμα κριτικης, αλλα γιατι κανουμε κακο στην ψυχολογια της ομαδας αντι να προσπαθουμε να την εμψυχωσουμε.
Ειδικα απο τη στιγμη που ο επομενος αγωνας, ειναι ο αγωνας της χρονιας.

Και κατι ακομα. Εμεις απο επαρχια ρε παιδια, χαλαμε 100ευρα για να ερθουμε να δουμε εναν αγωνα. Και δεν ειμαστε τιποτα εφοπλιστες.
10 ευρω ηταν το εισητηριο. Στηριξτε και βοηθηστε την ομαδα εσεις που μπορειτε να το κανετε συχνοτερα. Ειδικα στις δυσκολες περιοδους.

ΘΡΥΛΕ για παρτη σου, ΘΡΥΛΕ μαζι σου....

Εικόνα savvas gridlock

''Και κατι ακομα. Εμεις απο επαρχια ρε παιδια, χαλαμε 100ευρα για να ερθουμε να δουμε εναν αγωνα. Και δεν ειμαστε τιποτα εφοπλιστες.
10 ευρω ηταν το εισητηριο. Στηριξτε και βοηθηστε την ομαδα εσεις που μπορειτε να το κανετε συχνοτερα. Ειδικα στις δυσκολες περιοδους.''

Θα σε βγάλουν υπάλληλο, μην τα λες αυτά. Εδώ έχει ξεφύγει η κατάσταση. Γράφουν κάποιοι εκεί έξω πως όποιος πιστεύει ότι δεν χάθηκε το πρωτάθλημα, χαρτζιλικώνεται από το Μαρινάκη, ενώ ένας έγραψε και το αμίμητο, ότι όποιος πάει στο γήπεδο, ανεξαρτήτως το πού κάθεται, είναι επαγγελματίας οπαδός και τα παίρνει από τη διοίκηση. Μιλάμε η μαλακία του μέσου γαύρου του Λεκανοπεδίου έχει βαρέσει tilt.

Εικόνα CVRED

Τι στο διαολο; Εγω τοσα χρονια μονο πληρωνω...
Α ρε Βαγγελα, παντελονι το μισθο μου ρε;

Εικόνα μαουνιέρης

Όποτε παίζει ο θρύλος στο Καραϊσκάκη, εγώ κατεβαίνω με το ΚΤΕΛ από την Κέρκυρα για να τον δω. Άν κάποιο καθήκι τολμήσει να μου πει ποτέ τίποτα, θα τον κάνω να δει του κώλου την τρύπα και να έχει μάλιστα ωραιότατη θέα - "μπελβεντέρε" που λέμε στο νησί.

Εικόνα REDNYC

Η ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΕΠΑΘΕ ΖΑΛΑΔΑ - ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ - ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ???? ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΡΥΛΟΣ!!!

ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΝΤΟΥΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ - ΣΟΒΑΡΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΛΑΡΑ....ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Η ΟΜΑΔΑ... ΟΤΙ ΛΑΘΗ ΕΓΙΝΑΝ, ΕΓΙΝΑΝ, ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!

Εικόνα μαουνιέρης

Αρκεί, σύγγαυρε, να είμαστε Ολυμπιακός και όχι κάτι σαν Ολυμπιακός. Μαζί σου κι εγώ, συμφωνώ με αυτό που γράφεις.

Εικόνα Kaine

Θα το πάρει κανένας βάζελος στα μουλωχτά και μέσα στην πίκρα μου θα γελάω για εκατό χρόνια με τους μαλαματινομάχους.

Εικόνα REDNYC

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΕΛΦΕ - Η ΖΕΛΑ ΜΠΑΖΕΙ ΠΙΣΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ....ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ LOSERS...ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ...

Εικόνα savvas gridlock

Άσε που μπήκαν σε επιτήρηση από την ΟΥΕΦΑ και θα πουλήσουν παίκτες τώρα το Γενάρη, δίχως να τους αντικαταστήσουν...

Εικόνα REDNYC

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΠΟΥΙ, ΕΝΑΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ....ΜΕΝΤΕΣ???? ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ! ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ...ΑΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 75-80 ΒΑΘΜΟΥΣ...ΠΟΛΛΕΣ ΓΚΕΛΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ... ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΚΟΛΤΖΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΒΑΣΙΚΟ, ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΣΑΚΙΑ...

Εικόνα ase_ree

Ισως ειναι η μερα που πρεπει να μιλησουμε εμεις οι παλιοι που ξερουμε απο τα λεγομενα πετρινα χρονια,αναφερομαι σε αυτους που εχουν το transfer market για προπονητη και παικτες,αναφερομαι στα κοτοπουλα που ολη μερα κανουν σχολια στα βαζελεττα,σπορτ24(εχει και το πρασινα νεα και το ρεντ πλανετ το στοιχιμαν κλπ).Τι ειναι τα πετρινα χρονια λοιπον?Μηπως ειναι αφηρημενη εννοια?Σε ολυμπιακους αναφερομαι αλλα ολυμπιακους του ιντερνετ που δεν ξερουν απο πικρες 18 χρονια.ΡΕΕΕΕΕΕ γινεται πολεμος κι εσεις γαμω την πουτανα μου λετε συμφωνειτε σε κατι αρθρα που γραφουν μουνοπανα απο σαλονικα και πουστηδες τυπου ψωρας για σπορ,καλα πατε γινατε νεροκουβαλητες του τουιτη μηνες τωρα τοιυτη,ιβαν,νιαου τα σαλιγκαρια που βγηκαν μετα την βροχη(μνημονιο).Τους δωσαμε κι εμεις πατημα δεν λεω πολλα τα λαθη και σοβαρα της διοικησης αλλα μεχρι εκει,να τους κραξουμε οταν δεν τα διορθωσουν κι εγω μαζι σας.

Εικόνα REDNYC

ΑΔΕΛΦΕ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΥΠΑΚΙΑ ΒΑΛΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΙΤΙ - ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ....ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ...

Εικόνα Romain

Και γω πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία είναι βαλτοί του τουίτι, αλλά και καποιοι δικοί μας με χαμηλο επίπεδο κρισης (critical reasoning) και νοημοσύνης.

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυροι, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ δεν πρέπει καν να μπαίνουμε σε ΑΡΔοσάιτ. Πάντως το τί είναι τα λεγόμενα "πέτρινα χρόνια" θα έπρεπε να το διδάσκει με συνεχή μαθήματα ολυμπιακής ιστορίας και επίσημα η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Εικόνα npanop

Γειά σας και από μένα.
Παρόλο που σας διαβάζω καθημερινά, πρώτη φορά σχολιάζω. Το κάνω για να εκφέρω κάποιες σκόρπιες σκέψεις, είτε σαν παρατηρήσεις στο κείμενο του Σάββα είτε αυτόνομες.
1. Θεωρώ ότι ο Μίτσελ έχει σοβαρές ευθύνες για ότι γίνεται τώρα. 4 μήνες συνολικά καλής μπάλας(τόσο ήταν το περσινό καλό διάστημα πάνω κάτω) δεν μπορεί να γίνεται η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για ότι έχει κάνει μέσα στο 2014. Οι 3 νίκες στα ευρωπαϊκά ματς στο Καραΐσκάκη (βάζω και τη Μάντσεστερ) μας έριξαν στάχτη στα μάτια. Το υλικό που έχει ποιοτικά είναι σαφές ότι είναι χειρότερο από πέρυσι (με ευθύνη και του ίδιου, Μποτία κτλ), όμως έχει κάνει και πολύ σοβαρά λάθη, ακόμα και κατά τη διάρκεια του ματς, όπως χθές. Πέρυσι όλες σχεδόν οι αλλαγές του βοηθούσαν (αν θυμάστε τα περισσότερα γκολ έμπαιναν στο 2ο ημίχρονο). Ίσως η απομάκρυνση του βοηθού να παίζει το ρόλο της σε αυτό, όπως αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί. θα ήθελα τη γνώμη σου σε αυτό. Πάντως συμφωνούμε ότι η απόλυση Μίτσελ δεν είναι λύση και θα μας πάει ακόμα πιο πίσω.
2. Δεν ξέρω πως θα κλείσει το 2014, αλλά μέχρι τώρα η διαχείριση της ομάδας τη χρονιά αυτή θα διδάσκεται σε σχολές προπονητικής σαν αρνητικό παράδειγμα. Έφυγαν πολλοί, ήλθαν πολλοί που μάλλον είναι χειρότεροι από αυτούς που αντικατέστησαν αλλά στο θέμα του φορ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ξέρεις ότι έχεις κενό από πέρυσι τέτοια εποχή και αντί να έχεις κάνει τα κουμάντα σου για να έχεις το κλειδί της επίθεσής σου όταν ξεκινά η προετοιμασία, βολοδέρνεις και βάζεις ένα στοίχημα (Μήτρογλου) τελευταία στιγμή. Το ποδόσφαιρο τιμωρεί τις ομάδες που βιάζουν τη λογική του (αυτό κάναμε φέτος, κατά τη γνώμη μου).
3. Εννοείται ότι ΔΕΝ ΞΕΝΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Ισως εμείς οι μεγαλύτεροι, που ζήσαμε τις εποχές του Μουκέα και του Μπανιώτη, να είμαστε πιο ελαστικοί από κάποιους που έγιναν αυτό που οι Άγγλοι λένε gloryhunters. Και αυτό το λέει κάποιος που έχει διαρκείας από επαρχία, αν λέει σε κάποιους κάτι αυτό (+1500€ το χρόνο στο δύσκολο έτσι κι αλλιώς οικογενειακό προϋπολογισμό). Και μια και πιάσαμε τους Άγγλους να θυμίσω κάτι που έλεγε ο Μπιλ Σάνκλυ: "Αν δεν μας υποστηρίζετε στις ήττες και στις ισοπαλίες μας, δεν θέλουμε να πανηγυρίζετε τις νίκες μας"

Εικόνα nea7liosia

με αυτό το σχόλιο είναι αυτό που λέμε συμφωνώ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ!!!!!!!

Εικόνα CVRED

Εγω δεν συμφωνω πως ειναι χειροτερο. Το θεωρω ανωτερο.
Μονο τα σεντερ μπακ ειναι χειροτερα απο περυσι. Οι υπολοιποι που ηρθαν ειναι ανωτεροι.

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες φίλε. Καλά μας τα έλεγες, αλλά είχες δεν είχες στο τέλος κόλλησες κάτι από τη βαζελοπουτάνα της Αγγλίας. Πλάκα κάνω εννοείται, συμφωνούμε σε όσα λες.

Εικόνα Kaine

Καλωσήρθες φίλε. Αυτό με τον βοηθό κυκλοφορεί πολύ, και αν ναι πού βασίζεται; Το ανέφερα κι εγώ, αλλά το διάβασα από γνωστό μου χωρίς επεξήγηση και το εξέλαβα περισσότερο ως αστείο. (Σήμερα έχω πάρει φόρα, διακόσια χόλια θα φτάσω μέχρι το βράδυ!)

Εικόνα nissios

Κοίτα το mail σου κάποια στιγμή.

Εικόνα vagio

Ας συνεχισουμε με, η χωρις το Μιτσελ. Αν δεν ειμαστε καλυτεροι, να το χασουμε το πρωταθλημα, αν και δε θελω να σκεφτομαι τις συνεπεις στο κομματι του μπατζετ.
Αλλα αυτο που με αρρωσταινει, ειναι πως τους δινουμε την ικανοποιηση να πιστευουν πως μας διελυσαν μετα απο μια ηττα στο καραισκακη σε ματς που απλα δεν επρεπε να χαθει, και μετα τον πολεμο που μας κανουν μεσω εκπομπων, εφημεριδων και σαιτ. Εφημεριδων που ακομα υπαρχουν γαυροι που τις αγοραζουν.
Ας σκεφτουμε κατι, μια επισκεψουλα των οργανωμενων ισως..?

Εικόνα savvas gridlock

Είδες σήμερα στην Ξάνθη το ποιος διαλύθηκε...

Εικόνα Kaine

Οι επισκέψεις των οργανωμένων σε τι μπορεί να βοηθήσουν εκτός από παίκτες και προπονητή να θέλουν να αναχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα για λιγότερο ανθυγιεινές καταστάσεις; Αν οι παίκτες χρειάζονται κίνητρο του τύπου "παίξτε γιατί εκτός από ψιλές καίμε και κανένα τροχοφόρο άμα λάχει", κάποιοι κάνουν πολύ κακά τη δουλειά τους στην ομάδα.

Εικόνα vagio

Γεια σου φιλε, δεν εννοω σε καμια περιπτωση επισκεψη με κορνεδες και σπασιμο αυτοκινητων. Καποιος να τους μιλησει εννοω, γιατι ειναι προφανες πως δεν εχουν καταλαβει που βρισκονται. Αντε, και να νοιωσουν μια καυτη ανασα στο σβερκο τους, τιποτα παραπανω. Επισκεψη επιμορφωτικου χαρακτηρα δηλαδη.
Αν εχω καταλαβει, εισαι στη σουηδια? Που? Γκετεμποργκ ειμαι εγω..

Εικόνα Kaine

Στοκχόλμη, μια πενταετία τώρα. Δεν έχω επισκεφθεί ποτέ το Γκέτεμποργκ, μαλακία. Μόνο προς νότια έχω πάει.

Εικόνα μαουνιέρης

Επίσημα, από τη διοίκηση πρέπει να τους μιλήσει κάποιος. Και μάλιστα αυστηρά: δηλαδή απολύτως σοβαρά. Εννοώ ότι πρέπει να τους ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ήδη.

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Για αρχη συμφωνω απολυτα στο κειμενο.
Δυστυχως υπαρχει αυτη η κριτικη του κωλου χωρις καπου να στεκουν διοτι η πλυση εγκεφαλου εχει μεγαλα αποτελεσματα.
Δεν λεω ο καθενας μπορει να εχει την γνωμη του που δεν μπορει να αρεσει στον αλλο αλλα αυτη η γνωμη να στεκει καπου.
οχι π.χ ξηλωσε την αμυνα ο Χοντρος και τρωμε σαν καραμελες τα γκολ
Ξεχνανε κατι αυτοι που λενε αυτα οτι η αμυνα ειχε τα ιδια προβληματα περσι αλλα στο τελος της σεζον.

Υ.Γ1 Επειδη σιγουρα θα θελει να μαθει καποιος τι γινεται με τον Ρομπερτο θα του πω οτι ειναι κουτσομπολιστικος λογος.

Εικόνα john7

Καλημέρα παιδιά,

Σας διαβάζω καιρό αλλά πρώτη φορά σχολιάζω. Βλέπω ότι επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση που είχαμε επί Ζαρντίμ, πολλά κενά στο ρόστερ, πολλοί μέτριοι παίκτες που δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Επλίζω μόνο να μην κάνουμε το ίδιο λάθος και να την πληρώσει πάλι ο προπονητής.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν ενστερνίζομαι τα "χοντρέ πούλα" και "τα παντελονιάζει ο βαγγέλας" αλλά κατα τη γνώμη μου είναι λάθος η λογική που ακολουθούμε. Δεν γίνεται ΚΑΘΕ χρόνο να αλλάζει όλο το ρόστερ της ομάδας και φτου κι απ την αρχή. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μεγαλούργησε έτσι. Αν ήταν μόνο η περσινή χρονιά θα μπορούσα να δεχτώ ότι ήταν συγκυριακό αλλά γίνεται συστηματικά (και δυστυχώς ίσως να χρειαστεί να γίνει και φέτος για να διορθωθούν τα λάθη του καλοκαιριού) και μόνο τη 2η χρονιά του Βαλβέρδε κρατήσαμε ένα σχετικό κορμό και είδαμε την καλύτερη μπάλα της δεκαετίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου κάνει και θέλω να φύγει ο Βαγγέλαρος, αλλά όπως λέμε τα καλά (έδωσε ένα σκασμό λεφτά και πήρε την ομάδα σε πολύ δύσκολες εποχές, είδαμε μεγάλες νίκες στην ευρώπη κ.α.) έτσι πρέπει να λέμε και τα (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον) κακά.

Στα μεταγραφικά συμφωνώ με αυτά που έγραψες, αρχικά για τον Αφελάι, ξέραμε όταν τον πήραμε ότι έχει πολύ καιρό να αγωνιστεί και θέλει χρόνο και παιχνίδια στα πόδια του, από τη στιγμή που παλεύει και δεν είναι αδιάφορος πρέπει να του δώσουμε πίστωση χρόνου, αλλιώς δεν έχει νόημα η επένδυση που έκανες. Στην άμυνα ίσως να χρειαζόμαστε 2 στόπερ ενώ για την επίθεση από τον ανέτοιμο Μήτρογλου που είχε να παίξει 6 μήνες θα πάμε στον ανέτοιμο Πουλίδο που εχει επίσης ένα 6μηνο να παίξει μπάλα?

Τέλος, παίκτες και προπονητές να ξυπνήσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους (δεν είναι και για τέτοια χάλια το ρόστερ), η διοίκηση το Γενάρη να κάνει αυτό που πρέπει και το σημαντικότερο, ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα περισσότερο από ποτέ γιατί τώρα τον χρειάζεται όσο ποτέ. Εγώ προσωπικά τώρα έχω ακόμα μεγαλύτερη καύλα να πάω στο γήπεδο.

Εικόνα Kaine

Καλώς ήλθες φίλε, καλά σχόλια.

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες φίλε. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να βάλουμε κάτω μία προς μία τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ μας το καλοκαίρι. Αν τα αναλύσουμε, είμαι σίγουρος πως όλοι θα δεχτούν ότι έπρεπε πάλι να πάμε σε πολλές αλλαγές. Δεν υπήρχε σχεδιασμός γι'αυτό, προέκυψε εκ των πραγμάτων εν πολλοίς.

Εικόνα jimakos

Καταρχην Σάββα χρονια πολλά για την γιορτή σου. Χρονια πολλά και σ΄όλους τους Νίκους.
Τώρα, οι αλλαγές στο ρόστερ δεν είναι μόνο θέμα ποσότητας αλλά και αν οι αντικαταστάτες τους είναι αυτοί που πρέπει.Και φυσικά το ανέκδοτο με τον επιθετικό.

Εικόνα savvas gridlock

Ευχαριστώ Τζιμάκο.

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

Δυστυχώς έχουμε δώσει, (σαν ομάδα)δικαιώματα ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ,και ετσι ακούγονται "διάφορα"....Δεν ξέρω γιατί, (μαλλον λόγω έλλειψης στοιχείων) η ομαδα εμφανιζει μια υπέρμετρη ασυναρτησία,εμφανιζόμενη δε,(σχεδόν πάντα)μετα απο την συμμετοχή της στο champions league.Επιχειρήματα εχω ακουσει και εχω διαβάσει αρκετά.Ενδείξεις ορατές αλλα (κατα την γνωμη μου)υποθέτω παραπλανητικές, εφοσον δεν εχει δοθεί η απαιτούμενη λυση.Ομως αν τα επιχειρήματα και οι υποθεσεις (απο ολους εμας) ειχαν στόχευση σωστή στο πρόβλημα τοτε νομίζω πως θα ειχαμε ορατη την λυση. ΤΕΣΠΑ,δύσκολα και αχώνευτα ολα αυτα.Να ευχηθω Χρονια πολλα στις εορταζουσες και στους εορταζοντες . Μαζι με φιλους θα τραγουδαω, για την ομαδα μου που τοσο αγαπαω κι ανατριχίλα με πιάνει φιλοι, ανατριχίλα που μας λείπουν κάποιοι φίλοι.Μα απόψε ξέρω,ειναι μαζι μας και τραγουδάμε για την δόξα την τιμη μας.Αποψε ηρθα και θα γιορτάσω και με τον θρύλο μου στα πέρατα θα φθάσω

Εικόνα savvas gridlock

Μητσιμπόνα γίγαντα, όπως συμβαίνει σε πολλές μεγάλες ομάδες του κόσμου, που γκελάρουν πριν ή μετά από ματς του Τσου Λου, έτσι συμβαίνει και σε εμάς. Δεν γίνεται μια νέα ομάδα να κερδίζει τους πάντες, από Σεπτέμβριο μήνα μέχρι τον επόμενο Μάιο. Αν αυτό γίνει, θα μιλάμε για την εξαίρεση, όχι για τον κανόνα. Βέβαια, πέρυσι που βλέπαμε σερί νίκες, ακούγαμε για γαυρο-παραρτήματα που ανοίγουν τα πόδια. Τώρα τι έγινε; Δεν υπάρχουν παραρτήματα;

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

Για την γιορτη σου Νικο ενα μουσικο κμτ απο τους Singularity (of all the mysteries) smile http://www.progarchives.com/mediaPlayer.asp?bandId=687

Εικόνα apostolos gaganis

Πολύ ωραίο κομμάτι φίλε του Βαν Χοχ... Σε ορισμένα σημεία του παραπέμπει ευθέως στο Τζίζας Κράϊστ Σούπερ Σταρ, την όπερα του Άντριου Λόϊς Βέμπερ, που - ούτως ή άλλως - είναι απ΄τις αγαπημένες μου...

Εικόνα el trick

Και σε μένα είναι από τις πλέον αγαπημένες μου ροκ οπερες
https://www.youtube.com/watch?v=I3mFBh2z9sc
https://www.youtube.com/watch?v=W_hlGtZalhs

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

Ναι εχεις δικιο.Φαίνεται πως εχουμε ακομα δρομο (αντοχης και εκμαθησης)τοσο για εμας οσο και για την ομαδα μας για champions league, και πρωταθλημα.Και μιας και μιλαμε για παραρτήματα, μηπως μπορει να εξηγησει κανεις στο φτωχο μυαλο μου τι ειδους παραρτημα η συμπλεγμα ειναι το πρασινοκιτρινομαυροασπρο μανιφέστο.Οπου με τα εγκαθιδρυμένα φερεφωνά τους προσπαθούν να πείσουν και να αποσπάσουν(δια της τεθλασμένης παντα και επι μονη μου βασεως )την γνωμη και την παραδοχη σε αρνητισμο και εγκλειματικες πραξεις η πολιτικες οργανωσεις σε οτι εχει να κανει με οτιδηποτε ολυμπιακο απο προεδρους μεχρι τον απλο φιλαθλο που αγαπα την ερυθρολευκη. Τι ειδους συντεχνιες υπαρχουν πισω απο αυτο το πρασινοκιτρινομαυροασπρο γαιτανακι.Για να μην το πω τρενακι και τους αλλαξοκολικι

Εικόνα tsalouxidis

Να μην τον διώξει το Μίτσελ, γιατί λογικά θα φέρει χειρότερο, αλλά να του πάρει 5 παίχτες ακριβώς επειδή δεν είναι ο καλύτερος της ιστορίας μας.Εσωτερικό ανταγωνισμό δεν έχει ώστε να θεωρείται κριτήριο το πρωτάθλημα κι όσο για τις νίκες στην Ευρώπη τα πρωταθλήτριες Ιταλίας-Ισπανίας είναι ελαφρώς παραπλανητικά κατά το ότι ούτε το πρωτάθλημα Ιταλίας είναι αυτό που ήτανε, 4ο και αν στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, ούτε η πρωταθλήτρια Ισπανίας είναι η καλύτερη ομάδα στην Ισπανία, για την ακρίβεια είναι τρίτη πίσω Ρεάλ-Μπαρτσελόνα.Ισπανική μπάλα δε βλέπω αλλά βλέπω μπάλα Λεμονή στη δεύτερη θητεία του.Μεσοβδόμαδα με αντεπιθέσεις τσουλάει και ΣΚ μαύρα χάλια.Όχι μόνο χτες που δεν έκανε ούτε μία φάση στο πρώτο 45λεπτο απέναντι σε μια ομάδα πραγματικά της πλάκας, εν τω μεταξύ μας έβγαλε 3 γερές φάσεις ο Πας στο 1ο, αλλά ούτε με Τρίπολη, ούτε με βαζέλα, ούτε με Εργοτέλη που δεινοπάθησε.
Βασικός υπεύθυνος για τα ως τώρα είναι ο Μαρινάκης κι αυτή η μόντα με τα φύγε-έλα σε 15 παίχτες κάθε χρονιά.Και να πεις ότι επενδύθηκε και σωστά το χρήμα...Οι Ισπανοί προπονητές χρειάζονται υλικό υψηλής ποιότητας σε όλες τις θέσεις για να υλοποιήσουν ό,τι έχουν στο μυαλό τους που είναι ιδιαίτερα απαιτητικό.Δεν είναι προπονητές που θα πάρουν ένα μέτριο-κακό-ακατάλληλο ρόστερ να το ανεβάσουν επίπεδο.Ελπίζω και προσεύχομαι ο Ρομπέρτο να επιστρέψει στα επίπεδα Γκόρντον Μπανκς για τη Μάλμε γιατί θα'χουμε σοβαρό πρόβλημα.Δε νομίζω ότι είναι δυνατόν να μη φάμε τουλάχιστον 4-5 πολύ δυνατές ευκαιρίες.