ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ



Είχαμε δει και πριν 3 εβδομάδες ένα αντίστοιχο θέμα από την ίδια εφημερίδα. Έχουμε εξελίξεις όμως και πάλι με το δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο και την ΑΕΚ, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ''ΚΟΝΤΡΑ''.
 
Από το καλοκαίρι ακόμη, όταν η εταιρία του Μελισσανίδη πανηγύριζε ότι κατέθεσε «φάκελο» για έκδοση οικοδομικής άδειας για το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση που θέλει να κατασκευάσει, αποκαλύψαμε ότι ο περιβόητος «φάκελος» ήταν άδειος (περιλάμβανε μόνο ένα φύλλο χαρτί, την αίτηση) και η εσπευσμένη κατάθεση έγινε μόνο για να παρθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου και να τον επισείουν στους οπαδούς της ΑΕΚ, στους οποίους ήθελαν να πουλήσουν τα πανάκριβα «διαρκείας». Επισημάναμε, επίσης, ότι κακώς δόθηκε αριθμός πρωτοκόλλου, διότι άλλα προβλέπει το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ «Διαδικασία έντυπης υποβολής Εγκρισης Δόμησης και Αδειας Δόμησης» (Αριθμ. Οικ. 7533, ΦΕΚ 251Β, 13.2.2012), στο άρθρο 1, παρ. 2.2 προβλέπει ότι «κατά την υποβολή της αίτησης στο πρωτόκολλο ελέγχεται η πληρότητα των ως άνω απαιτούμενων δικαιολογητικών και η αίτηση πρωτοκολλείται μόνο εφόσον υποβάλλονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία».
Ποια είναι αυτά τα στοιχεία; Ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος. Πρώτα-πρώτα είναι τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, τα στοιχεία του ακινήτου και οι τίτλοι κτήσης.
Ακολουθούν τα τοπογραφικά διαγράμματα, τα διαγράμματα δόμησης, τα σχέδια για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και ορισμένα άλλα σχέδια.
Επίσης, εγκρίσεις από άλλες υπηρεσίες. Μόνο όταν υπάρχουν όλ’ αυτά δίνεται η Εγκριση Δόμησης, που αποτελεί την πρώτη φάση της αδειοδότησης.
Μετά υποβάλλεται η αίτηση για Αδεια Δόμησης (δεύτερο στάδιο), η οποία πρέπει να συνοδεύεται από πλήρεις μελέτες (δύο σειρές σχεδίων η καθεμιά), αρχιτεκτονική, στατική και εδαφοτεχνική, ηλεκτρομηχανολογική, ενεργειακής απόδοσης, υδραυλική και αποχέτευσης, ενεργητικής πυροπροστασίας, καυσίμου αερίου, συμβολαιογραφικές πράξεις για τις θέσεις πάρκινγκ, έντυπο προϋπολογισμού του έργου κ.ά.
Η ΚΥΑ είναι σαφής και γι’ αυτό το στάδιο: «Κατά την υποβολή της αίτησης στο πρωτόκολλο ελέγχεται η πληρότητα των ως άνω απαιτούμενων δικαιολογητικών και η αίτηση πρωτοκολλείται, μόνο εφόσον υποβάλλονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία ανάλογα με το είδος του έργου».
Η εταιρία του Μελισσανίδη, βέβαια, δεν έχει φτάσει σ’ αυτό το στάδιο, ακόμη βρίσκεται στο πρώτο, το στάδιο της Εγκρισης Δόμησης. Και ο φάκελός της είναι κατ’ ουσίαν άδειος. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το έχει πει η ίδια η ΔΟΚΚ, η Διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ που ορίστηκε ως αρμόδια για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Στις 29 Αυγούστου, η ΔΟΚΚ απέστειλε στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ένα έγγραφο (αρ. πρωτοκ. 39151) στο οποίο έγραφε:
«Προκειμένου η Υπηρεσία μας να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο, σας γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προσκομιστούν τα δικαιολογητικά με τα οποία τεκμηριώνεται το δικαίωμα υποβολής της παραπάνω σχετικής αιτήσεως».
Η ΔΟΚΚ ζητούσε όχι μόνο όλες τις απαραίτητες μελέτες και εγκρίσεις, αλλά και έγγραφα που νομιμοποιούν τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ να υποβάλει αίτηση για Εγκριση και Αδεια Δόμησης σ’ ένα οικόπεδο που δεν της ανήκει, αλλά ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Αυτό το έγγραφο δεν έχει προσκομιστεί.
Παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική προς τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ δεν υπάρχει και γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής δεν έχει συγκληθεί. Το παραχωρητήριο δεν μπορεί να εκδοθεί με απόφαση του ελεγχόμενου από τον Μελισσανίδη ΔΣ της Ερασιτεχνικής. Αυτό προβλέπεται και από το καταστατικό της ΑΕΚ, αλλά αναφέρεται ρητά και στο Ενημερωτικό Σημείωμα που εκδόθηκε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (αυτή που κατέληξε στο απόλυτο φιάσκο, με τη συλλογή μόλις 1,8 εκατ. ευρώ έναντι των 29 εκατ. που ήταν ο στόχος. Στις σελίδες 32-33 αναφέρεται ότι η σύμβαση μεταξύ της εταιρίας και της ΑΕΚ «έχει χαρακτήρα συμφωνητικού προθέσεων στα περισσότερα σημεία της συμφωνίας. Επίσης η επικύρωση της εν λόγω σύμβασης, η οριστική συμφωνία παραχώρησης και η παράδοση της έκτασης όπου πρόκειται να εκτελεστεί το έργο (κατασκευή γηπέδου) τελούν υπό την αίρεση της λήψης σύμφωνης απόφασης από τη Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης».
Επίσης, πέραν όλων των άλλων στοιχείων που λείπουν, έχει γίνει γνωστό πως δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη υψομέτρων. Πρόκειται για τη γνωστή εμπλοκή που έχει η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ με το δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.
Η ΔΑΟΚΑ (Διεύθυνση που διαδέχτηκε τη ΔΟΚΚ) έχει απέναντί της κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου, χωρίς να έχει κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο, και έναν φάκελο που δεν περιλαμβάνει ούτε τα στοιχειώδη απ’ αυτά που απαιτούνται. Κι αυτή η κατάσταση τραβάει πάνω από τρεις μήνες. Τι προβλέπεται στις περιπτώσεις που ο φάκελος δεν είναι πλήρης; Η ΚΥΑ είναι σαφέστατη. Στο άρθρο 1, παρ. 3.1, εδάφιο α προβλέπει: «Σε περίπτωση που η αίτηση για έγκριση δόμησης δεν συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά στοιχεία της παραγράφου 2.1, δεν γίνεται δεκτή και επιστρέφεται ακόμη και αν έχει πρωτοκολληθεί».
Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή. Μετά τις 29 Αυγούστου, όμως, που διαπιστώθηκε ότι η εταιρία του Μελισσανίδη δεν έχει υποβάλει τα δικαιολογητικά έγγραφα, η αίτηση έπρεπε να της επιστραφεί. Εμείς απευθυνθήκαμε με νέα αίτησή μας στη ΔΑΟΚΑ και ενόψει όσων εκθέσαμε παραπάνω ζητάμε να μας απαντήσει στο εξής ερώτημα: «Γιατί η υπηρεσία σας δεν επέστρεψε στη “Δικέφαλος 1924’’ ΑΕ την αίτηση, ως είχε υποχρέωση βάσει της σχετικής ΚΥΑ; Προτίθεστε να το κάνετε άμεσα, έστω και ετεροχρονισμένα, προκειμένου να αποκαταστήσετε τη νομιμότητα;». Περιμένοντας την απάντηση, σημειώνουμε -καθ’ υπερβολήν, όπως αντιλαμβάνονται οι τακτικοί αναγνώστες μας- ότι αυτή την υπόθεση θα τη φτάσουμε μέχρι το τέλος, γιατί δε δεχόμαστε να παραβιάζεται τόσο ωμά η ίδια η αστική νομιμότητα χάριν ενός καπιταλιστή.

 
Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, δημοσιεύονται τα παρακάτω.
 
Το ρόλο γλάστρας του Μελισσανίδη, προκειμένου αυτός να εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους οπαδούς της ΑΕΚ, κρύβοντας το γεγονός πως ούτε άδεια για το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση μπορεί να βγάλει ούτε έχει τα λεφτά για να το χτίσει, έχει αναλάβει με ευχαρίστηση η νέα συριζαίικη διοίκηση του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Και τον παίζει εν πλήρη συνειδήσει αυτό το ρόλο, εξαπατώντας τους κατοίκους της πόλης και όσους ενδιαφέρονται για το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.
Στις 5 Δεκέμβρη, ο μάνατζερ της εταιρίας που θ’ αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου Δ. Ανδριόπουλος συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γ. Καλαμπόκη. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ανδριόπουλος έκανε δηλώσεις με τις οποίες προσπάθησε να καλλιεργήσει αισιοδοξία, ότι υπάρχει συνεργασία με το Δήμο, ότι δίνουν τα στοιχεία που τους ζητά και την επόμενη βδομάδα θα ξανασυναντηθούν για να πάνε νέα στοιχεία. Θα δούμε στη συνέχεια πως όσα είπε είναι μπαρούφες, όμως προηγουμένως θα παραθέσουμε τη δήλωση του αντιδημάρχου Καλαμπόκη:
«Πιστεύω ότι έγινε ένα βήμα μπροστά. Δόθηκαν διευκρινήσεις σε ό,τι αφορά στην υψομετρική μελέτη, που έχουν υποβάλει στην τεχνική υπηρεσία  του Δήμου. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των εγγράφων και των μελετών για να εγκρίνουμε την υψομετρική μελέτη. Σε ό,τι αφορά στην υψομετρική μελέτη, ο Δήμος θα την εγκρίνει εφόσον υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Αυτές τις διευκρινήσεις ζητήσαμε, αυτές περιμένουμε».
Για μια φορά ακόμη, ο Δήμος δηλώνει δημόσια την αποδοχή του αντισυνταγματικού νόμου 4277/2014, που επεκτείνει παράνομα το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης σε βάρος του Αλσους, επαναλαμβάνοντας τη ρύθμιση του «σχεδίου Γρανίτσα», η οποία κρίθηκε τρεις φορές αντισυνταγματική και ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Ο Βασιλόπουλος βγαίνει στην ertopen και δηλώνει ότι δε θα δεχτεί παραχώρηση ούτε σπιθαμής άλσους και ο αντιδήμαρχός του δηλώνει ότι θα εγκρίνει μελέτη υψομέτρων και για το υπό αρπαγή τμήμα του Αλσους.
Αυτό δεν είναι καινούργιο. Οπως έχουμε καταγγείλει, αυτό ήταν το πνεύμα της επίσημης απάντησης που έδωσε ο Δήμος, με έγγραφο που υπογράφεται από τον Καλαμπόκη ως αρμόδιο αντιδήμαρχο, στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Ομως, πίσω από τη συγκεκριμένη συνάντηση υπάρχει ένα παρασκήνιο, το οποίο φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η εταιρία του Ανδριόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που έστειλε στις 11 Νοέμβρη στον Καλαμπόκη, στο οποίο ανέφερε ότι του στέλνει «αντίγραφο του πρακτικού της επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής με την έγκριση της προμελέτης του Συγκοινωνιακού Εργου “Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια’’». Ανέφερε ακόμη (εδώ είναι το ζουμί): «Η επιτροπή μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη αποστείλει στο Δήμο σας αντίγραφο της εγκριθείσας μελέτης Συγκοινωνιακού Εργου. Θα παρακαλούσαμε για την οργάνωση συνάντησης με σκοπό την παρουσίαση εκ μέρους μας της μελέτης και την παροχή σχετικών διεκρινίσεων».
Ενας μηχανικός, ακόμη και ένας άνθρωπος με κάποια πείρα σε ζητήματα μελετών, θα αντιλαμβανόταν αμέσως την απάτη. Στη μία παράγραφο η Dimand αναφέρει ότι στέλνει αντίγραφο πρακτικού για έγκριση προμελέτης και στην επόμενη αναφέρει πως η επιτροπή της Περιφέρειας τη διαβεβαίωσε ότι έστειλε στο Δήμο τη μελέτη, και ζητά συνάντηση με το Δήμο για να συζητήσουν τη μελέτη! Ποια μελέτη, αφού η επιτροπή της Περιφέρειας παρέλαβε μόνο προμελέτη;
Επειδή τα παπαγαλάκια του Μελισσανίδη άρχισαν μια πολεμική στο Δήμο, ότι δήθεν κωλυσιεργεί σκόπιμα, ο Καλαμπόκης συνέταξε άρον-άρον ένα απαντητικό έγγραφο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της τοπικής ιστοσελίδας e-alitheia.gr και στο οποίο από τη μια αναφέρει ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει αποσταλεί στο Δήμο μας αντίγραφο της εγκριθείσας μελέτης Συγκοινωνιακού Εργου» και από την άλλη δηλώνει ότι «παραμένουμε στη διάθεσή σας για την οργάνωση της εν λόγω συνάντησης με εσάς ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό σας».
Να γιατί μιλάμε για γιουσουφάκια του Μελισσανίδη. Γιατί μελέτη δεν υπάρχει και επομένως δε θα μπορούσε να αποσταλεί στο Δήμο. Εμείς επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της επιτροπής της Περιφέρειας Κων/νο Φλώρο, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, ο οποίος μας είπε ότι η επιτροπή έχει παραλάβει την προμελέτη στις 17 Οκτώβρη, την οποία στη συνέχεια απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία πρέπει να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφού συνεργαστεί με τα αρμόδια υπουργεία. Οταν ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα δοθεί το πράσινο φως για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης υπογειοποίησης. Ολη αυτή η διαδικασία θα απαιτήσει πολύ καιρό ακόμη, όπως γνωρίζει όποιος έχει έστω και ελάχιστη σχέση μ’ αυτές τις διαδικασίες.
Δηλαδή, η εταιρία του Μελισσανίδη ζητά έγκριση μιας μελέτης υψομέτρων, η οποία συναρτάται άμεσα με την υπογειοποίηση και απαιτεί από το Δήμο να την εγκρίνει βάσει όχι της μελέτης, που ακόμη δεν υπάρχει, αλλά βάσει της προμελέτης! Κι αντί ο Δήμος να τ’ αποκαλύψει όλ’ αυτά και να στείλει αυτούς τους τύπους απ’ εκεί που ήρθαν, συναντιέται μαζί τους, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, καλύπτει τα ψέματά τους, παίζει το ρόλο γλάστρας στο σόου που στήνουν για να παραμυθιάσουν τους οπαδούς της ΑΕΚ και νομιμοποιεί τις παράνομες και ιταμές απαιτήσεις τους, κουρελιάζοντας κάθε έννοια δημοσίου δικαίου.
Υπάρχει μια αλυσίδα παράνομων ενεργειών, οι οποίες πρέπει να λάβουν τέλος. Τις συνοψίζουμε για να τις θυμηθούμε:
♦  Η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ καταθέτει έναν άδειο φάκελο και κακώς (κάκιστα) παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου. Περιμένουμε την απάντηση της ΔΑΟΚΑ στο ερώτημά μας αν σκοπεύει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα επιστρέφοντας στην εταιρία την αίτηση.
♦  Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας νομιμοποιεί μια εταιρία που δεν έχει καμιά ιδιοκτησιακή σχέση με το οικόπεδο της ΑΕΚ, αποδέχεται έναν αντισυνταγματικό νόμο και επιπλέον συζητά με αυτή την εταιρία, πέραν των άλλων, επί τη βάσει μιας μελέτης υπογειοποίησης που ακόμη δεν υφίσταται νομίμως!
ΥΓ1. Την Πέμπτη το μεσημέρι, για την πληρότητα του ρεπορτάζ επιδιώξαμε να έχουμε και την άποψη του δήμου. Ο αντιδήμαρχος Καλαμπόκης, στον οποίο τηλεφωνήσαμε, μας απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλήσει. Οταν τον ρωτήσαμε πότε να τον ξαναπάρουμε, μας απάντησε «από βδομάδα»! Ξέρεις, κύριε Καλαμπόκη, το ρεπορτάζ γίνεται και χωρίς εσένα. Αυτά τα επαρχιώτικα κολπάκια σε εμάς τουλάχιστον δεν πιάνουν. Σε άλλους μπορεί…
ΥΓ2. Η γνωστή «κιτρινόμαυρη» ιστοσελίδα που ασκεί «ήπια αντιπολίτευση» στον Μελισσανίδη (aek-watch.gr), πήρε στο ψιλό τη συριζαίικη δημοτική διοίκηση, γράφοντας στις 2 Δεκέμβρη: «Δεδομένου ότι ο Δήμος απευθύνει την επιστολή της 17ης Οκτώβρη στην “Δικέφαλος 1924 ΑΕ’’ είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι έχει στα χέρια του κάποιο έγγραφο με το οποίο η “Δικέφαλος 1924 ΑΕ’’ νομιμοποιείται να προβαίνει σε ενέργειες για την έκταση που ανήκει στην Ερασιτεχνική. Θέτουμε λοιπόν τα παρακάτω διευκρινιστικά ερωτήματα: Υπάρχει όντως τέτοιο έγγραφο; Πότε συντάχθηκε; Ποιος το υπογράφει; Αν δεν έχει ο Δήμος τέτοιο έγγραφο τι τον νομιμοποιεί ν’ απαντήσει όπως απάντησε;». Φυσικά και δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο. Ο Βασιλόπουλος και η παρέα του έχουν καταστήσει επίσημο συνομιλητή του Δήμου μια εταιρία που δεν έχει παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και συμπεριφέρονται σαν γιουσουφάκια του Μελισσανίδη.
ΥΓ3. Προς τους οπαδούς της ΑΕΚ. Πότε επιτέλους θ’ ανοίξετε τα μάτια για να δείτε το δούλεμα; Σας είπαν Οκτώβρη, μετά Νοέμβρη, φεύγει κι ο Δεκέμβρης και μπουλντόζες δεν είδατε. Και δεν πρόκειται να δείτε, γιατί… με πορδές δε βάφονται αυγά. Τουτέστιν, με 2,8 εκατ. ευρώ δε χτίζεται γήπεδο.
ΚΟΝΤΡΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 
Τα άρθρα της εφημερίδας είναι άκρως κατατοπιστικά και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Παραθέτουμε μόνο μία φωτογραφία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπευθύνου Θεμάτων Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Ιωάννη Καλαμπόκη.
 

Σχόλια

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

για να "κόψουμε φάτσα και να βγάλουμε συμπέρασμα".

Κλασσική φάτσα νεο-πασόκου και ο νοών νοείτο.

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

την φωτο γιατι την βαλατε?

Εικόνα savvas gridlock

Από εδώ την πήραμε.

http://aek24hours.gr/wp/?p=23103

Δεν ρωτάς αυτούς το γιατί την έβαλαν;

Εικόνα REDNYC

ΤΟ ΓΥΠΕΔΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΒΒΑ - ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...... ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΣΤΗΝ ΑΕΞΑΡΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑ!