ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΛΙΑΡΕΛΗΣ ΤΟ 1990



Είχαμε δει σε παλαιότερες αναρτήσεις (εδώ κι εδώ) το τι είχε γίνει στο περιβόητο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟ 3-4 το Φεβρουάριο του 1990, όπου οι οπαδοί του Ολυμπιακού φώναζαν ''είναι στημένο;'' και απαντούσαν οι βάζελοι ''ναι''. Σήμερα θα δούμε το παρασκήνιο πριν από αυτό το ντέρμπι. Στις 9 Φεβρουαρίου 1990, ο Βαρδινογιάννης δήλωσε τα παρακάτω, στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΠΑΕ, δικαιώνοντας τις θέσεις του Ολυμπιακού στην τότε διαμάχη του με την Τράπεζα Κρήτης, η οποία είχε δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δεν μπορούσαν να πληρωθούν οι παίκτες (τα έχουμε δει και στο παρελθόν).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 10-2-1990
 

 
Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ανάργυρος Σαλιαρέλης, έψαχνε άμεσα ρευστό, το οποίο θα μπορούσε να βρεθεί μόνο εάν η Τράπεζα Κρήτης έκανε σκόντο και άφηνε για παράδειγμα να φτάσει στα ταμεία της ΠΑΕ η κρατική επιχορήγηση, την οποία δικαιούνταν όλες οι ομάδες τότε. Πού πήγε για να βρει το δίκιο του ο Ανάργυρος; Σε αυτόν που δήλωνε ''εγώ είμαι το Κράτος'' (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν μπορεί να πατήσει κανείς επάνω τους με αριστερό κλικ, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 17-2-1990
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Συνάντηση Βαρδινογιάννη-Ανάργυρου-Δέδε, που ήταν ο γνωστός χουντικός γιατρός και πρόεδρος της ΕΠΑΕ-Superleague τότε, στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟ, με το Βαρδινογιάννη να μεσολαβεί για να πάρει λεφτά από το Κράτος ο Ανάργυρος. Η συνάντηση έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 1990 και την περιέγραψε ο ''αποδυτηριάκιας'' του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ'' Κώστας Καίσαρης δύο μέρες μετά. Δέκα μέρες αργότερα, έγινε το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟ 3-4, το οποίο χαρακτήρισε το ''ΦΩΣ'' ντέρμπι μασκαράδων.
 
Τυχαία όλα αυτά, έτσι; Μην πάει αλλού το μυαλό κάποιου, θεωρώντας πως ο Σαλιαρέλης ήταν τσάτσος του Βαρδινογιάννη. Όχι βέβαια. Τι ''ωραία'' που ήταν αυτά τα ''πέτρινα χρόνια''...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Και μόνο που σκέφτομαι το θέμα αυτό μού έρχεται αναγούλα, Σάββα. Τα θυμάμαι εκείνα τα καραγιοζιλίκια, τα τσατσιλίκια και τα ξεπουληματιλίκια του Ανάργυρου (που ήταν "ευάργυρος"). Μας είχε ρίξει στα πόδια του Βαρδινογιάννη και μας είχε ξεφτιλίσει. Κοντάψαμε να γίνουμε ΠΑΟ Γ΄ (: ο ΠΑΟ Β΄ ήταν ο ΟΦΗ). Ευτυχώς μπήκε στη μέση ο Γίγαντας, ανέλαβε δράση ο Σωκράτης Κόκκαλης και σωθήκαμε. ΣΩΘΗΚΑΜΕ και μεγαλουργήσαμε και εξακολουθούμε να μεγαλουργούμε.

Χρόνια Πολλά σε όλους και επιτυχίες στον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς, στον Θρύλο μας.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χρόνια πολλά Γιώργο!

Εικόνα μαουνιέρης

Χρόνια Πολλά, Καλά και Ολυμπιακά, σύγγαυρε Θωμά!