ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1989: ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ BY ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ



Γυρίζουμε 25 χρόνια πίσω. Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 1989 και στα γραφεία της ΕΠΟ διεξάγεται η κλήρωση των ''16'' του Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1989-90. Την κλήρωση διενεργεί ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, ο περιβόητος Δραμουντάνης, παράγοντας που προερχόταν από τον ΠΑΟ. Έχουμε δει σε παλαιότερή μας ανάρτηση το ποια ήταν η φήμη του Δραμουντάνη. Η ΑΕΚ έχει αποκλειστεί σε διπλά ματς στους ''32'' από τον Ιωνικό και οι μεγάλες ομάδες που έχουν μείνει στο θεσμό, είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ (ο Άρης δεν ήταν τόσο ισχυρός εκείνα τα χρόνια). Η κλήρωση γίνεται 40 μέρες μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0 στο Καραϊσκάκη, στο οποίο είχαμε πολύ σοβαρά επεισόδια και για τα οποία ο Ολυμπιακός είχε φάει αρχικά 4 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας του, που μετά την έφεση έγιναν 2. ''Όλως τυχαίως'' λοιπόν προκύπτει ζευγάρι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τους ''16'' του Κυπέλλου, με τον ΠΑΟ να καλείται να αντιμετωπίσει το μεγαθήριο του Πιερικού (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν μπορεί να ''πατήσει'' κανείς επάνω τους με αριστερό κλικ, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 22-12-1989
 

 

 

 
Αντιγράφουμε το κείμενο του ''Αποδυτηριάκια'' στο ''ΦΙΛΑΘΛΟ''.

Τι πράγμα, είναι αυτός ο Δραμουντάνης; Φοβερός. Δεν είναι μόνο που έβαλε τον Παναθηναϊκό να παίξει στο Κύπελλο με τον Πιερικό. Αυτό είναι εύκολο για το δικηγόρο. Έφτιαξε και το άλλο ματς, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Μετά την ΑΕΚ, δηλαδή, που βγήκε έξω από τους 16, ένας από τους Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ θα βγει έξω από τους οκτώ. Σιγουράντζα για τελικό, δηλαδή, τον πάει τον Παναθηναϊκό.
Τι κόλπο έχει βρει, όμως, και φτιάχνει τις κληρώσεις; Ο μόνος που μπορεί να το μάθει αυτό είναι ο παπάς που θα τον ξομολογήσει στα τελευταία του. Μόνο ο πάτερ, μπορεί να μάθει το μυστικό. Εκεί απάνω στην εξομολόγηση, μπορεί να τον ψήσει το Γιώργη να του αποκαλύψει το κόλπο. ''Τέκνο μου'', να του πει, ''δεν κάνει να το πάρεις αυτό το μυστικό μαζί σου. Η Εκκλησία πρέπει να ξέρει. Η εξομολόγηση είναι ιερή και κανένας άλλος δεν θα μάθει τίποτα. Εγώ μόνο, σαν παναθηναϊκός που είμαι, θα το πω στον επόμενο που θα κάνει τις κληρώσεις στην ΕΠΟ''. Μόνο άμα πέσουμε σε πάτερ παναθηναϊκό μπορεί να μάθουμε το μυστικό του Γιώργη με τα μπαλλάκια.

 
Ωραία, ''αγνά'' χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου επί βαρδινογιαννισμού, πριν διαλύσουν τα πάντα ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ και ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ.

Σχόλια

Εικόνα lets79

ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΟ RATM...ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ,ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΥΔΟΣ....ΜΑ,ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΡΕ,ΕΠΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ????ΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ...ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ....ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΑ ΤΟΤΕΝΕΣ?????ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ....ΒΑΓΓΕΛΑ,ΚΟΠΑΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΩ ΟΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΧΤΑΠΟΔΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΜΥΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤOΝ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ TOΥ METAΛΛΑΓΜΕΝΟΥ DNA!!!!!!!!!!!!
ΣΤΙΣ ΛΑΓΟΚΟΤΕΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ ΠΟΥΣΤΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΛΙΑΚΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΙΑΝΝΑ Η ΠΟΥΤΑΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΚΗΣ ΤΟ ΠΡΕΖΟΝΙ!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΟΛΓΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑ Ο ΒΟΚΟΛΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΦΥΣΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ Η ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΣΑΝΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΑΚΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΚΑΡΓΙΟΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΘΩΜΑΙΔΕΝΑ Η ΣΑΓΟΝΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ Ο ΙΑΧΩΒΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΣΙΑ Η ΠΑΡΤΟΥΖΙΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΔΑΒΑΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΥΣΟΥΝΑΤΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΜΟΥΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Καλημέρα αδερφέ Μπίλαρε. Πολύ σωστά έβαλες κι άλλη γραμμή, για το νέο τσατσο-site του πρώην Πρασινοφρουρού. Έτσι όπως πάμε, κάθε μήνα πρέπει να προσθέτεις κι άλλες γραμμές. Εγκυκλοπαίδεια θα γίνει η καλημέρα, χαχα.

Εικόνα Αλέξανδρος

Και φυσικά αν αυτά τα δείξεις σε κάποιον αντί-Ολυμπιακό θα πει ότι λέμε μαλακίες, ότι ήταν βαλτοί όλοι αυτοί, ότι η παράγκα του καπετάνιου πήρε μόνο 6 πρωταθλήματα, ότι έπαιρνε και κανένας άλλος πρωτάθλημα, να είχατε ομάδα να μας κοντράρετε και μπλα μπλα μπλα... ΞΕΒΡΑΚΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!!!

Εικόνα Αντώνης Γιατράκος

Έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που ο Δραμουντάνης έστηνε τους αγώνες με τα μπαλάκια και τις κληρώσεις. Κάποια μπαλάκια στο ψυγείο (πχ του ΠΑΟ ή άλλων επιθυμητών ή ανεπιθύμητων ομάδων) και ανάλογα με τις θερμοκρασιακές συνθήκες τα έπιανε, ή τα άφηνε στην κληρωτίδα, ώστε να εξασφαλίσει τα ζευγαρώματα που ήθελε.......

Εικόνα savvas gridlock

Ο ίδιος βέβαια δεν το παραδέχτηκε ποτέ.