Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ



Διαιτησία στα ματς ΠΑΟΚ-ΠΑΟ-Ολυμπιακού το τριήμερο που μας πέρασε.
 
1) ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2
 
Οι φάσεις του ματς είναι εδώ. Στο διάστημα 00:25-00:40 βλέπουμε τη φάση του πέναλτι που κερδίζει ο Παναιτωλικός. Ο Αθανασιάδης ανατρέπει από πίσω τον Κούσα, με τον παίκτη του Παναιτωλικού να βρίσκεται στη μικρή περιοχή, με μέτωπο στο τέρμα και δίχως κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ (πλην του τερματοφύλακα Ιτάνζ εννοείται) μπροστά του να του κλείνει το οπτικό πεδίο για να σκοράρει. Δεν είναι απλώς πέναλτι, αλλά είναι και αποβολή του Κλάους, αφού αν αυτή η φάση δεν λογίζεται ως ''προφανής ευκαιρία για γκολ'', δεν ξέρω ποια φάση μπορεί να λογιστεί ως τέτοια. Σφυρίχθηκε μόνο το πέναλτι, με το οποίο ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Στο 01:08 βλέπουμε ένα ''υπέροχο'' οφσάιντ με το οποίο ανεκόπη από το βοηθό μία επικίνδυνη αντεπίθεση του Παναιτωλικού.
 

 
Στο 03:04 και μετά του βίντεο, βλέπουμε μία ωραιότατη βουτιά του Σκόνδρα σε υποψία επαφής του με τον Κάπελ του Παναιτωλικού, ενώ το ίδιο ακριβώς βλέπουμε στο 03:37 του βίντεο, με το Μαντούρο να τρακάρει στον ακίνητο αμυντικό του Παναιτωλικού, να πέφτει και μετά να διαμαρτύρεται στο διαιτητή Δημητρόπουλο, επειδή (σωστά) τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Η μόνη φάση που αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ, είναι το οφσάιντ στο 03:47 του βίντεο. Δεν έβγαινε τετ α τετ ο Μακ, είχε ήδη κλειστεί με το που πήρε την μπάλα, αλλά θα μπορούσε να δημιουργήσει φάση ή ακόμη και γκολ. Ο ίδιος βοηθός που έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο την αντεπίθεση του Παναιτωλικού, σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ και το Μακ, άρα πρόθεση εκ μέρους του να αδικήσει σώνει και ντε τον ΠΑΟΚ ΔΕΝ υπήρξε.
 

 
Άλλη επίμαχη φάση δεν υπάρχει στο παιχνίδι. Πέρα λοιπόν από τα παράπονα των μπουγατσόβλαχων ΑΡΔ της Θεσσαλονίκης τύπου Κόλλλκα, Βασιλλλόπουλου και λοιπών εγκρίτων-μαχίμων δημοσιογράφων,
 
ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΕΓΙΝΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ. Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
 
2) ΠΑΟ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0
 
Οι φάσεις του παιχνιδιού είναι εδώ. Στο διάστημα 00:48-00:52 του βίντεο, βλέπουμε τον Τριανταφυλλόπουλο να ανατρέπει το Μιλούνοβιτς του Πλατανιά, που ετοιμαζόταν να βγει απέναντι στον Στιλ. Η ανατροπή γίνεται εκτός περιοχής και σωστά σφυρίζεται το φάουλ (και όχι το πέναλτι), αλλά ο Μιλούνοβιτς είναι σε προφανή θέση για γκολ. Το επιχείρημα ''δεν είχε κατοχή μπάλας, ίσως τον προλάβαινε ο Στιλ'', ώστε να δικαιολογηθεί η μη αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου, δεν στέκει, αφού είναι εμφανές από το replay της φάσης πως ο παίκτης του Πλατανιά θα προλάβαινε την έξοδο του τερματοφύλακα του ΠΑΟ, αν δεν τον κρατούσε ο Τριανταφυλλόπουλος. Ήταν κόκκινη κάρτα στον Τριανταφυλλόπουλο που κακώς δεν έδωσε ο διαιτητής. Αυτή η φάση έγινε στο 10' και αν ο ΠΑΟ έμενε για 80 αγωνιστικά λεπτά με παίκτη λιγότερο, παρά το ότι βρισκόταν μπροστά στο σκορ, ίσως η εικόνα του ματς να ήταν διαφορετική. Το πέναλτι που κερδίζει ο ΠΑΟ σωστά σφυρίζεται, αφού όπως βλέπουμε στο 02:22 του βίντεο ο Ολίμπα του Πλατανιά βρίσκει τον Πέτριτς. Στο 03:34 του βίντεο βλέπουμε τον Ταυλαρίδη να χτυπάει εκτός φάσης το Μιλούνοβιτς. Χτύπημα εκτός φάσης είναι κόκκινη κάρτα και όχι κίτρινη που πήρε ο Ταυλαρίδης, ενώ στην ίδια φάση το δρεπανηφόρο που λέγεται Λαγός δεν πήρε κίτρινη για το μαρκάρισμα από πίσω που έκανε. Επίσης, υπάρχουν τρεις ακόμη περιπτώσεις κίτρινης κάρτας στο Χουχούμη (είχε ήδη μία από το 23'), στις οποίες ο διαιτητής Στυλιάρας χαρίστηκε στον παίκτη του ΠΑΟ και δεν τον απέβαλε.
 
ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΠΑΟ.
 
Φυσικά ο διαιτητής Στυλιάρας ήταν ''άψογος'', σύμφωνα με το έγκριτο sport24.gr, είχε ''εύκολο απόγευμα'' σύμφωνα με το έγκριτο vazeletta.gr και γενικότερα δεν παρατηρήσαμε κάποιο ''αντικειμενικό'' μεγάλο αθλητικό site να στέκεται στα λάθη του.
 
3) ΒΕΡΟΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
 
Οι φάσεις του ματς είναι εδώ. Στην αρχή του βίντεο βλέπουμε το διαιτητή Ιωαννίδη να βγάζει κίτρινη κάρτα σε μαρκάρισμα του Μπαλάφα από πλάγια και πίσω στον Αφελάι. Δεν βρίσκει μπάλα, βρίσκει μόνο πόδια και η κίτρινη κάρτα είναι σωστή. Ο Ιωαννίδης σταματάει να σημειώσει την κάρτα, ο Μπαλάφας της Βέροιας απομακρύνεται από το σημείο της φάσης και ξαφνικά βλέπουμε το διαιτητή να τρέχει καταπάνω του και να του δείχνει απ'ευθείας κόκκινη. Πρέπει να είναι ψυχοπαθής κάποιος (ή βλαμμένος τελείως) για να πιστεύει ότι ο Μπαλάφας δεν είπε τίποτε στο διαιτητή. Το λέμε επειδή κάποια παιδάκια της δημοσιογραφίας, μπούληδες με βυζιά μέχρι το πάτωμα, μας έχουν φλομώσει εδώ και δύο μέρες στο ''δεν ξέρουμε αν και τι του είπε ο Μπαλάφας''. Τότε γιατί έτρεξε προς τα πάνω του ξαφνικά ο διαιτητής ρε προπαγανδιστές; Στο φύλλο αγώνος γράφτηκε πως ο Μπαλάφας είπε στον Ιωαννίδη ''τι σφυρίζεις ρε μαλάκα''. Οι ίδιοι μπούληδες με βυζιά δημοσιογράφοι αντεπιτίθενται και μας λένε ''τέτοιες εκφράσεις συνηθίζονται στα γήπεδα''.
 
ΟΧΙ, ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ. ΑΝ ΕΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ, ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ.
 
Βεβαίως, τα παιδάκια της δημοσιογραφίας με τα βυζιά πηγαίνουν στα γήπεδα μόνο με διαπιστεύσεις στα δημοσιογραφικά, οπότε αυτές οι αλήθειες μοιάζουν πυρηνική φυσική στο ηλίθιο κεφάλι τους. Η αποβολή του Μπαλάφα είναι ολόσωστη. Πριν προχωρήσουμε, ας θυμηθούμε το πού βρέθηκε αυτό το βλήμα ο Μπαλάφας φέτος 3 μέρες πριν η ομάδα του η Βέροια αντιμετωπίσει το παοκάκι και ας προχωρήσουμε. Στο 01:40 του βίντεο βλέπουμε ότι ο Μπαργκάν της Βέροιας ανατρέπει καθαρά τον Ελαμπντελαουί του Ολυμπιακού. Ό,τι κι αν λέει ο Βαρούχας και ο κάθε ''έγκριτος'', ο Ομάρ του Ολυμπιακού βρίσκει καθαρά την μπάλα και ο Μπαργκάν του μαζεύει το πόδι. Ήταν πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε υπέρ του Θρύλου. Στο 03:45 ο Μπατιόν της Βέροιας ανατρέπει από πίσω το Χάρα του Ολυμπιακού, πιάνοντάς τον και πετώντας τον κάτω. Είναι καθαρή κίτρινη, που ήταν η δεύτερη και σωστά αποβλήθηκε. Ο καραγκιόζης παίκτης της Βέροιας χειροκροτάει ειρωνικά, παρέα με τους Παοκτζήδες που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά ό,τι κι αν πει αυτός ή τα στημένα ρουφιανάκια της δημοσιογραφίας που παριστάνουν τους ''αντικειμενικούς'', όταν πιάνεις τον αντίπαλο και τον πετάς κάτω, πρέπει να κιτρινιστείς. Μετά την αποβολή του Μπατιόν, ο Ιωαννίδης χαρίστηκε στον Μπαργκάν που πήγε να κόψει τα νιάτα του Ντοσεβί, ενώ θα μπορούσε να δείξει δεύτερη κίτρινη και στο Μήτρογλου, που ενώ είχε κιτρινιστεί για τους πανηγυρισμούς του στο 0-1, συνέχισε μία φάση και σκόραρε παρά την υπόδειξή του σε θέση οφσάιντ. Δεν είναι βέβαια φάση που αρκετά δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα του διαιτητή, ο επιθετικός επιδεικτικά συνεχίζει να παίζει την μπάλα. Πολύ γρήγορα, σε κλάσματα δευτερολέπτου μετά το σφύριγμα του διαιτητή, ο Μήτρογλου σκόραρε. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Ιωαννίδης μπορούσε να τον αποβάλει, έστω κι αν το αποτέλεσμα είχε κριθεί. Να δεχτούμε ότι δεν έδωσε κάποια φάουλ στο χώρο του κέντρου υπέρ της Βέροιας; Να δεχτούμε ότι έδωσε κάποια φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού που θα μπορούσε και να μην τα δώσει; Δεν μιλάμε για περισσότερες από 4-5 φάσεις, οι οποίες μάλιστα δεν έκριναν το αποτέλεσμα, αφού ούτε καν ευκαιρίες δεν έγιναν, πόσω μάλλον γκολ. Συνοψίζοντας,
 
ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΕΓΙΝΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΓΚΑΝ, ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΟΡ ΗΤΑΝ 0-0. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
 
Κριτική της διαιτησίας του Ιωαννίδη στο προφίλ στο fb του ''αντικειμενικού'' site sdna.gr του πρώην ''Πρασινοφρουρού'' της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'' Βασίλη Παπαθεοδώρου.
 
 

 

 

 

 

 

 
Χιουμοράκι της πλάκας από το Μανώλη Γρηγοράκη-Κρητικοπούλα με νυφικά, θόρυβος και προπαγάνδα για ''φωνές της Βέροιας για τη διαιτησία'', αλλά για τη φάση του πέναλτι στον Ομάρ ένα απλό ''ο Ολυμπιακός υποστηρίζει πως υπάρχει παράβαση''.
 
Έτσι γίνεται κανείς ''αντικειμενικός'' ΑΡΔ. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνεται η ''κοινή γνώμη'' στα του ποδοσφαίρου μας. Ευνοούνται συστηματικά οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, αδικείται ο Ολυμπιακός και οι περισσότεροι Έλληνες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο μιλούν για ''την παράγκα του γαύρου''. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πρόεδροι-μεγαλομέτοχοι των αντιπάλων ομάδων του Ολυμπιακού, αντί να επενδύσουν στις ομάδες τους ώστε να τις κάνουν καλύτερες, επενδύουν στα διάφορα ΜΜΕ.
 

Σχόλια

Εικόνα jdancer7

Σε όλες αυτές τις πουστρίτσες τις ΑΡΔοχαμούρες, όταν με το καλό πάρουμε πρωτάθλημα και κύπελλο, πρέπει να τους στείλουμε από έναν super king size κατακόκκινο δονητή διπλού φορμαρίσματος και κατακόκκινο λιπαντικό για να βολεύονται και όταν δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση στο κορμάκι τους από τον ερυθρόλευκο βιαστή τους για να μην πάθουνε στερητικό από την κατάθλιψη!

Εικόνα REDNYC

....ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΣΑΒΒΑ, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ, ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ "ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ".....

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΙΣ ΛΕΟΦΟΡΟΥ - ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΤΑ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ" ΤΟ ΛΕΝΕ

http://www.soccerplus.gr/article/51794-stratologisi-sto-gipedo-tis-leoforoy

ΒΑΛΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ, ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.... ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΑΡΔΑΚΙΑ, ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ!!!

Εικόνα savvas gridlock

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150203/stratologisi-poinikon...

Από χθες θα έβγαινε η ανάρτηση, αλλά είχαμε θέματα με το server.

Εικόνα REDNYC

ΕΙΔΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΣ, ΜΠΡΑΒΟ! ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ, ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!