ΚΑΡΛΟΣ ΛΙΝΑΡΙ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ



Συνεχίζουμε από εδώ, μπας και διαλυθεί το βαζελο-παραμύθι ''εσείς οι γαύροι φέρατε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ομογενείς από τη Λατινική Αμερική στο ποδόσφαιρό μας, τους Άλτσιμπαρ-Πολέτι-Νικολάου''. Ας δούμε κάτι που παρουσιάσαμε με σκόρπια λόγια και ελάχιστες φωτογραφίες σε αυτήν την ανάρτηση. Ως γνωστόν, ο ΠΑΟ συμμετείχε στο Διηπειρωτικό Κύπελλο του 1971, ως φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης της περιόδου 1970-71 και μετά την άρνηση του πρωταθλητή Ευρώπης Άγιαξ να λάβει μέρος σε αυτό το θεσμό. Στις 15 Δεκεμβρίου 1971, ο ΠΑΟ αντιμετώπισε την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Νασιονάλ Μοντεβιδέο από την Ουρουγουάη. Τελικό σκορ 1-1. Στις 28 Δεκεμβρίου 1971, έγινε ο επαναληπτικός στο ''Σεντενάριο'' του Μοντεβιδέο, με τη Νασιονάλ να κερδίζει με σκορ 2-1 και να κατακτά το Διηπειρωτικό. Ο ΠΑΟ επέστρεψε στην Ελλάδα στις 30 Δεκεμβρίου 1971. Στις αποσκευές του όμως, είχε και έναν παίκτη από την Ουρουγουάη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 4-1-1972
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-12-1971
 

 
Καταγωγή από τη Χίο ο ''Λίναρης''-Λίναρι (έτσι μας έγραφαν τα ''Παναθηναϊκά Νέα''), ο οποίος όπως μας γράφει και η ''αντικειμενική'' εφημερίδα ΟΜΑΔΑ ''δεν ξέρει ελληνικά, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία, αφού ο νεαρός ξέρει ποδόσφαιρο''. Τέλη Δεκεμβρίου 1971 ήρθε ο πρώτος ομογενής από τη Λατινική Αμερική και ήρθε για τον ΠΑΟ. Ο Αργεντίνος Πολέτι αποκτήθηκε το Μάρτιο του 1972 και ο Αργεντίνος Άλτσιμπαρ αποκτήθηκε τον Απρίλιο του 1972. Κι όπως έχουμε δει, τον Πολέτι τον πήραμε μέσα από τα χέρια της ΑΕΚ και τον Άλτσιμπαρ μέσα από τα χέρια του ΠΑΟ (σαν τρελός τον ήθελε ο Πούσκας, ο τότε προπονητής του ΠΑΟ).
 
Και θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες με τις απεγνωσμένες προσπάθειες αυτών που ''δεν έκαναν απατεωνιές με ελληνοποιήσεις'' για να πάρουν ως ''Έλληνες'' παίκτες του εξωτερικού.

Σχόλια

Εικόνα kostas sf

https://m.youtube.com/user/foroforos1
Αυτο το κανάλι στο YouTube ανεβάζει βίντεο σχετικά με τον ολυμπιακο που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις αναρτήσεις σας.

Εικόνα katerina

Ωραίο κανάλι!Ευχαριστούμε Κώστα!