Ο ΑΡΗΣ ΠΟΪΛΑΣ ΚΑΙ Η ''17Ν''



1 Μαρτίου 1995, Στάδιο Καραϊσκάκη. Στα πλαίσια της φάσης των ''8'' του Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1994-95, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟ, στον επαναληπτικό της νίκης μας με σκορ 2-1 στο πρώτο ματς της σειράς στο ΟΑΚΑ. Τελικό σκορ 2-3 και ήττα-αποκλεισμός για εμάς, με τα πέναλτι-εφευρέσεις του διαιτητή Νικάκη από το Αγρίνιο στο τέλος του ματς. Ο γίγαντας έφορας του Θρύλου, Άρης Ποϊλας, στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ζητάει επέμβαση της 17Ν για να στρώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 2-3-1995
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-3-1995
 

 
Ο εισαγγελέας επεμβαίνει και ασκεί ποινική δίωξη στον Ποϊλα (αναμενόμενο, αφού το ζήτησε ο ''καπετάνιος'' Βαρδινογιάννης), αλλά η 17Ν ακούει την έκκληση του μάνατζερ του Ολυμπιακού. Στις 15 Μαρτίου 1995, ρίχνει δύο ρουκέτες στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA, ιδιοκτησίας (και) των Βαρδινογιάννηδων της ΠΑΕ ΠΑΟ. Αυτή ήταν η προκήρυξη που έβγαλε στις 27 Μαρτίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το χτύπημα.
 
1) Την Τετάρτη 15 Μάρτη η 17Ν χτύπησε με δύο ρουκέτες τις εγκαταστάσεις του MEGA στην Παιανία, στη διάρκεια του βραδυνού δελτίου ειδήσεων στις 8.30. Τόσο τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που ακολούθησαν όσο και ολόκληρος ο Τύπος τις επόμενες μέρες παρουσίασαν το χτύπημα σαν «τυφλό».
 
Ισχυρίστηκαν ότι η 17Ν δεν είχε προειδοποιήσει κανέναν πριν από την εκτόξευση βάζοντας έτσι σε σοβαρό κίνδυνο τους εργαζόμενους στο MEGA. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.
 
Η 17Ν τηλεφώνησε στις 8.30 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και μιλώντας σαν 17Ν, ανέφερε ότι σε 15 με 20 λεπτά θα εκραγούν 2 βόμβες που είχαμε τοποθετήσει στις εγκαταστάσεις του MEGA στην Παιανία. Τους ζητήσαμε να τηλεφωνήσουν στο MEGA για να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι από τις εγκαταστάσεις. Ας σημειωθεί εδώ ότι η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας» είναι συμμέτοχος της ιδιοκτησίας του MEGA.
 
Αυτή την πρακτική ακολουθήσαμε στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις όπως στο εργοστάσιο των Τσιμέντων Χάλυψ, στο εργοστάσιο της Λεβενμπρόυ, στο ξενοδοχείο Πεντελικό, στα γραφεία της ΕΟΚ και αλλού. Τέλος προσθέταμε ότι η ενέργεια μας κατευθύνονταν ενάντια στους γκάγκστερ εφοπλιστές που σαν μιντιάρχες παραπλανούν καθημερινά τον κόσμο παρουσιάζοντας μια ψευδή εικόνα της πραγματικότητας.
 
Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δεν τηλεφώνησε στο MEGA. Ο διευθυντής της μάλιστα Σ. Φυντανίδης δεν δίστασε να επέμβει τηλεφωνικά στο ζωντανό τηλεοπτικό ρεπορτάζ του MEGA, όπου ψευδολογώντας ασύστολα ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση της 17Ν, ότι κανείς δεν τηλεφώνησε στην «Ελευθεροτυπία».
 
Την επόμενη μέρα Πέμπτη 16 Μάρτη τηλεφωνήσαμε στις 2.15 περίπου το απόγευμα στο ραδιοφωνικό σταθμό Sky. Μιλήσαμε, πάντα σαν 17Ν, με τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή και της εξηγήσαμε τα πάρα πάνω. Η άτυχη δημοσιογράφος αφού μας άκουσε έδειξε τέτια έκπληξη που αναγκάστηκε να μας ρωτήσει: «δηλαδή ισχυρίζεστε ότι ειδοποιήσατε τηλεφωνικά την Ελευθεροτυπία κι αυτή το έκρυψε;» Στο δελτίο ειδήσεων του Sky που ακολούθησε αμέσως μετά στις 2.30 ο δημοσιογράφος Λ. Κομίνης ανέφερε αυτό το τηλεφώνημα χωρίς όμως να κατονομάσει την Ελευθεροτυπία.
 
Κι ενώ λοιπόν ο ραδιοφωνικός σταθμός Sky είχε δημοσιοποιήσει το γεγονός ότι η 17Ν είχε προειδοποιήσει τηλεφωνικά, όλα τα ΜΜΕ έκαναν σαν να μην το άκουσαν, απέκρυψαν και το δεύτερο τηλεφώνημα. Πέρα λοιπόν από το δελτίο ειδήσεων του Sky στις 2.30 της Πέμπτης, κανένα απολύτως ΜΜΕ είτε ηλεκτρονικό είτε έντυπο δεν ανέφερε τα τηλεφωνήματα μας κι ενώ αυτά είχαν «βγει στον αέρα» πράγμα που αποδεικνύει ότι όλα τα ΜΜΕ ήταν προσυνεννοημένα μεταξύ τους. Ότι είχε πέσει γραμμή να αποκρύψουν την προειδοποίηση.
 
Η εικόνα της πλεκτάνης είναι πια ολοκάθαρη. Η ιδιοκτησία και η διεύθυνση της «Ελευθεροτυπίας» και του MEGA απέκρυψαν την τηλεφωνική προειδοποίηση της 17Ν με ένα προφανή στόχο: να υπάρξουν θύματα ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στο MEGA. Παρ' ότι η άποψη αυτή φαίνεται εκ πρώτης όψεως εξωφρενική, για τους αρρωστημένους εγκέφαλους και εμπνευστές της των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών CIA-FBI που καθοδηγούν σήμερα την ελληνική αστυνομία αλλά και τα ΜΜΕ σε θέματα «τρομοκρατίας», τα «αθώα θύματα» είναι απαραίτητα αφού θα οδηγήσουν στην εξάρθρωση της 17Ν σύμφωνα με το πάρα κάτω μεγαλοφυές σχέδιο.
 
Η απόκρυψη της τηλεφωνικής προειδοποίησης απ' τη μια θα δημιουργήσει τα «αθώα θύματα» κι απ' την άλλη θα επιτρέψει στα κανάλια και στον Τύπο να ρίξουν την ευθύνη στη 17Ν και ν' αναπτύξουν μια συνεχή προπαγανδιστική εκστρατεία ενάντια στην «εγκληματική» 17Ν. Έτσι θα ανατραπεί το σημερινό κλίμα συμπάθειας του κόσμου γι' αυτήν και θα επικρατήσει κλίμα κατακραυγής εναντίον της. θα δημιουργηθούν οι ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες για να μπει σε εφαρμογή το δεύτερο σκέλος της σκευωρίας. Επιδρομές σε σπίτια και συλλήψεις με ανοιχτή παραβίαση του συνταγματικού και νομικού καθεστώτος. Εφαρμογή τέλος του τρίτου σκέλους της σκευωρίας, για την οποία θα μιλήσουμε πιο κάτω, με την αποκάλυψη των δήθεν στοιχείων των ανατολικοευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών Στάζι, KGB, Ουγγρικές κλπ., των χαλκευμένων απ' τους ίδιους τους αμερικάνους πράκτορες της CIA-FBI που καθοδηγούν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ενάντια στους γνωστούς και μη υπόπτους.
 
Εάν λοιπόν κινδύνεψαν οι εργαζόμενοι στο MEGA, αυτό δεν οφείλεται στην μη προειδοποίηση της 17Ν, αλλά στο ότι απεκρύβη η τηλεφωνική προειδοποίηση της. Εάν η «Ελευθεροτυπία» ειδοποιούσε τηλεφωνικά το MEGA όπως το ζητήσαμε, είχαν όλο τον χρόνο σε 15-20 λεπτά ν' αποχωρήσουν όλοι από τον χώρο των εγκαταστάσεων όπως έγινε στο παρελθόν στις περιπτώσεις που αναφέραμε πιο πάνω. Εάν λοιπόν κινδύνεψαν αυτό οφείλεται στην ανεύθυνη και εγκληματική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης της «Ελευθεροτυπίας» και του MEGA που έπαιξαν με τη ζωή των εργαζομένων στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας να χτυπηθεί πολιτικά και να εξαρθρωθεί η 17Ν.
 
Η συμπεριφορά αυτή ρίχνει άπλετο φως στις πομπώδεις διακηρύξεις περί ιερότητας της ανθρώπινης ζωής με τις οποίες δεν χάνουν ευκαιρία να μας βομβαρδίζουν οι διάφοροι ουμανιστές, ιδιοκτήτες και διευθυντές των μίντια. Δείχνει σε τι εκτίμηση οι κύριοι αυτοί έχουν τους δημοσιογράφους. Δείχνει ότι τους αντιμετωπίζουν περίπου όπως οι εφοπλιστές τους τριτοκοσμικούς ναυτεργάτες στους σκυλοπνίχτες τους.
 
Καταγγέλουμε στον ελληνικό λαό την εγκληματική και συνάμα μακιαβελική αυτή συμπεριφορά της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης της «Ελευθεροτυπίας» και του MEGA. Καταγγέλουμε το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δέχτηκαν να λειτουργήσουν όχι σαν ανεξάρτητο ΜΜΕ, όπως ισχυρίζονται ότι είναι, αλλά σαν τμήμα, σαν εκτελεστικό όργανο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των μπάτσων. Ότι δέχτηκαν να εκτελέσουν τυφλά τις διαταγές των αρχηγών της, αμερικανών πρακτόρων της CIA και του FBI.
 
Τέλος το γεγονός ότι ούτε εκ των υστέρων και μετά το δεύτερο τηλεφώνημα μας στο Sky την Πέμπτη, κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε, ούτε καν σαν είδηση, ότι η 17Ν ισχυρίζεται ότι είχε προειδοποιήσει, είναι άκρως διαφωτιστικό. Γνώριζαν καλά ότι αν το έλεγαν, ανάμεσα σ' αυτούς και σε μας, ο κόσμος εμάς θα πίστευε. Είχαν πλήρη συνείδηση της αναξιοπιστίας τους και της δικής μας αξιοπιστίας. Δηλαδή έχουμε μια κοινωνία όπου οι επίσημοι θεσμοί της έχουν αυτογνωσία της αναξιοπιστίας τους και γνώση της αξιοπιστίας των «εγκληματιών» που αγωνίζονται εναντίον τους. Κι όπως διδάσκουν τόσα ιστορικά παραδείγματα είναι κι αυτή μια ένδειξη κοινωνίας που όχι μόνο βρίσκεται σε βαθιά παρακμή αλλά βαδίζει αργά μα σταθερά προς την κατάρευση.
 
2) Η περίπτωση όμως της επίθεσης μας ενάντια στο MEGA δεν είναι η μοναδική όπου τα ΜΜΕ λειτουργούν εκτελώντας τυφλά τις διαταγές των αμερικάνων πρακτόρων των CIA-FBI αρχηγών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
 
Τους τελευταίους μήνες έχουν αναπτύξει με ιδιαίτερη ένταση μια ολόκληρη φιλολογία γύρω από στοιχεία που περιέχουν τα αρχεία των πρώην «σοσιαλιστικών» μυστικών υπηρεσιών των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης Στάζι, KGB, Ουγγρικές, Ρουμάνικες κλπ. Στοιχεία που δήθεν αναφέρονται στη 17Ν. Παράλληλα βλέπουμε τον αρμόδιο υπουργό Παπαθεμελή να ταξιδεύει επανειλημμένα στις χώρες αυτές με φανερό δήθεν στόχο να φέρει τα στοιχεία αυτά. Η υπόθεση θα ήταν απλά για γέλια αν δεν συνιστούσε το τρίτο σκέλος της σκευωρίας που αναφέραμε πιο πάνω.
 
Ας υποθέσουμε ότι κάποια ή και περισσότερες απ' αυτές τις μυστικές υπηρεσίες είχαν πράγματι στοιχεία για τη 17Ν. Ας υποθέσουμε ότι στην κατάσταση πλήρους διάλυσης, ανέχειας και συνεργασίας ανάμεσα στους πρώην σταλινικούς πράκτορες και τους δυτικούς που επικράτησε μετά την κατάρευση των προηγούμενων καθεστώτων κάποιοι ανατολικοί πράκτορες θέλησαν πράγμάτι να δώσουν έναντι αμοιβής αυτά τα στοιχεία. Σε ποιον θα τάδιναν; Σε ποιον θα τα μοσχοπουλούσαν; Στην ψωροκώσταινα ή στη CIA όταν μάλιστα ήξεραν το ζωηρό ενδιαφέρον της για το ζήτημα; Όταν ήξεραν ότι εδώ και 20 χρόνια έχει σπάσει τα μούτρα της στο κυνήγι της 17Ν στο οποίο έχει επιδοθεί με ιδιαίτερο ζήλο, κι όταν μ' αυτήν συνεργάζονταν στενά σε μια σειρά αλλά ζητήματα.
 
Αν λοιπόν οι φάκελοι αυτοί περιείχαν το παραμικρό στοιχείο για τη 17Ν η CIA θα τόπαιρνε στην κατοχή της εξαγοράζοντας το αμέσως και με δική της πρωτοβουλία, εδώ και τουλάχιστον 5 χρονιά, θα τόχε εκμεταλλευτεί και θάχε προχωρήσει σε συλλήψεις μεσώ του οργάνου της, του αντιτρομοκρατικού.
 
Ας προσθέσουμε ακόμη ότι αν υπήρχαν στοιχεία αυτά θα παραδίδονταν με πλήρη μυστικότητα, ώστε να επιτρέψουν στον παραλήπτη να μας εφνιδιάσει χωρίς να μας αφήσει χρονικά περιθώρια να καλυφτούμε. Η αποκάλυψη της παράδοσης, η σκηνοθεσία πούχει στηθεί με τ' αλλεπάληλα ταξίδια Παπαθεμελή και την επίσημη παράδοση των στοιχείων σ' αυτόν, οι αφοπλιστικές ομολογίες Παπαθεμελή ότι «επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία», η πλήρης απουσία από το προσκήνιο των αμερικάνων που λογικά σ' ένα τέτιο αλισβερίσι θάπρεπε νάχαν τον πρώτο λόγο, δείχνει στον καθένα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία κι ότι άλλος είναι ο στόχος.
 
Το συμπέρασμα είναι ολοκάθαρο. Αν υπάρχουν στοιχεία αυτά είναι χαλκευμένα. Και μάλιστα χαλκευμένα απ' αυτόν που μόνο θα μπορούσε να το κάνει: τη CIA και τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες. Οι αμερικάνοι πράκτορες που διευθύνουν σήμερα το αντιτρομοκρατικό γνωρίζουν ποιοι είναι οι λεγόμενοι «ύποπτοι» αν δεν τους υποδείχνουν έμμεσα αυτοί οι ίδιοι.
 
Παρ' ότι όμως αυτοί οι πράκτορες είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η μεγαλύτερη μυστική υπηρεσία του κόσμου. Διαθέτουν τον τελειότερο τεχνικό εξοπλισμό, έχουν δαπανήσει τεράστια κονδύλια που ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Έχουν όχι μόνο απόλυτη ελευθερία κινήσεων από την ελληνική κυβέρνηση αλλά είναι οι απόλυτοι άρχοντες του αντιτρομοκρατικού φτάνοντας στο σημείο να αλλάξουν τον αρχηγό τους γιατί τον θεωρούν μη συνεργάσιμο. Παρακολουθούν με κάθε μέσο μακροχρόνια αυτούς τους «υπόπτους», όπως άλλωστε τόδειξε το προπέρσινο επεισόδιο της αποκάλυψης των αμερικανών πρακτόρων με τις περούκες μέσα στο φορτηγάκι στην Κυψέλη.
 
Παρ' ότι λοιπόν διευθύνουν τα διάφορα αντιτρομοκρατικά τμήματα της ασφάλειας εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, το μόνο που έχουν πετύχει είναι η πλήρης απομυθοποίηση της CIA και του FBI και των περίφημων πρακτόρων τους. Με την παταγώδη αποτυχία τους να εξαρθρώσουν μια οργάνωση απλών λαϊκών αγωνιστών όπως η 17Ν, μιας μικρής χώρας και τα αλλεπάληλα φιάσκο στα οποία έσπασαν τα μούτρα τους κατηγορώντας ψευδώς δεκάδες πολίτες σαν μέλη ή αρχηγούς της 17Ν χωρίς κανένα στοιχείο. Ας θαυμάσουμε τις φοβερές ικανότητες αυτών των κυρίων που απαιτούν να τους αναγνωρίσουμε σαν πλανητάρχες.
 
Οι κύριοι αυτοί λοιπόν αφού είδαν κι απόειδαν ότι δεν καταφέρνουν τίποτε ενάντια στη 17Ν μηχανεύτηκαν την εξής ιστορία. Δεν χρειάζεται να χολοσκάμε για στοιχεία αφού είμαστε ανίκανοι να τα εντοπίσουμε. Μπορούμε απλά να τα κατασκευάσουμε μόνοι μας, να τα πλασάρουμε σ' αυτά τ' αρχεία σε συνεργασία με ανατολικούς πράχτορες ή τους δικούς μας όπως στην περίπτωση της Στάζι, αφού τα αρχεία της τα διαχειρίζεται σήμερα η πρώην Δυτικογερμανική μυστική υπηρεσία. Να ψυθιρίσουμε μετά σ' αυτούς να φωνάξουν τον Παπαθεμελή και στον Παπαθεμελή να πάει προς τα εκεί κι είμαστε ωραίοι.
 
Το καίριο σημείο της σκευωρίας είναι το εξής: Να μπορέσει η αστυνομία να λειτουργήσει όπως στις δικτατορίες. Να δικαιολογηθούν με τα «στοιχεία» οι επιδρομές σε σπίτια, οι συλλήψεις, των «υπόπτων» και η ανάκριση τους που θα γίνουν με ανοιχτή παραβίαση του νομικού καθεστώτος και να εξουδετερωθούν οι όποιες πολιτικές αντιδράσεις σ' αυτές τις φασιστικού τύπου αστυνομικές αυθαιρεσίες. Σύμφωνα με τους εγκέφαλους της σκευωρίας η αναφορά στις μυστικές υπηρεσίες των πρώην «σοσιαλιστικών» χωρών προσδίδει κύρος και βαρύτητα στα «στοιχεία» ενώ παράλληλα λειτουργεί προς τη μερική εξουδετέρωση της πολιτικής αντίδρασης δύο πολιτικών χώρων: της κομμουνιστικής αριστεράς της οποίας άλλωστε η ηγεσία ευκαιρία γυρεύει και κυρίως του χώρου των αναρχικών και αντιεξουσιαστών που είναι βέβαια ευαίσθητοι στις αστυνομικές αυθαιρεσίες, τμήμα του όμως υποστήριζε ότι η 17Ν ήταν όργανο της KGB. Όσον αφορά τέλος την υποτιθέμενη αντίδραση των ΜΜΕ η περίπτωση της πρόσφατης επίθεσης μας στο MEGA έδειξε ότι ελέγχονται ασφυκτικά κι απόλυτα.
 
Στο ίδιο επίσης πλαίσιο εντάσσονται η δήθεν σύνδεση Κάρλος-17Ν, οι αποκαλύψεις των Ελβετών κλπ. Παράλληλα και για να δέσει η σάλτσα θα γίνει επίκληση της απαραίτητης τεχνολογίας και των φοβερών τεχνικών δυνατοτήτων των αμερικανών με την παρουσίαση ορισμένων συγκεκριμένων χαλκευμένων στοιχείων, τύπου φωτογραφίας κάμερας της Ριανκούρ κλπ. (Μπορεί βέβαια σήμερα ν' αποκαλύφθηκε ότι ο περίφημος πληροφοριοδότης της ασφαλείας στη 17Ν που οδήγησε στη Ριανκούρ ήταν παραμύθι, ότι κατασκεύασαν ολόκληρη 17Ν-μαϊμού για να τσεπώσουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια της επικήρυξης κι ότι η δική μας εκδοχή της Ριανκούρ ήταν αληθινή αλλά τέτια ψιλοπράγματα δεν πτοούν τις πρακτοράρες).
 
Το πάρα πάνω σχέδιο-σκευωρία που είναι κοινό μυστικό στα υψηλόβαθμα δημοσιογραφικά κλιμάκια είναι έτοιμο εδώ και μήνες. Φαίνεται ότι σκοπεύουν να το βάλουν σε εφαρμογή αμέσως μετά από χτύπημα μας σημαντικό, όπου όπως λένε, θα υπάρξει «θύμα». Αυτά τα θύματα προσπάθησαν εναγωνίως να δημιουργήσουν, στην επίθεση μας στο MEGA με την απόκρυψη της τηλεφωνικής προειδοποίησης μας αλλά δεν τους βγήκε και αναμένουν τη συνέχεια.
 
Σε ό,τι μας αφορά ποτέ δεν θα μας περνούσε απ' το μυαλό η ιδέα να στερήσουμε απ' τον ελληνικό λαό, στις άχαρες μέρες που περνάει ένα θέαμα που προμηνύεται συγκλονιστικό και πολύ πιο διασκεδαστικό από τα προηγούμενα.
 
3) Υπάρχει κάποιος κύριος, πασίγνωστος στο χώρο του σαν Γιουσουφάκι, διευθυντής μεγάλης εφημερίδας «ποιότητας» που ανήκει σε ισχυρό οικονομικό παράγοντα, άνθρωπο των γραμμάτων και των τεχνών. Το πώς βέβαια ο κύριος αυτός αναρριχήθηκε σ' αυτή τη θέση την οποία στους κουτόφραγκους κατέχουν συνήθως συγγραφείς και γενικά άνθρωποι αναγνωρισμένοι πλατύτερα σαν πνευματικοί ταγοί είναι κι αυτό ένα από τα μυστήρια της «καθ' ημάς ανατολής».
 
Πριν από μερικά χρόνια αποκαλύφθηκε στην Γαλλία ότι ο τότε σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μπερεγκοβουά είχε λάβει από ένα βιομήχανο φίλο του ένα άτοκο δάνειο ύψους περίπου 35 εκατομμυρίων δραχμών —ποσού σχετικά μικρού για τα δεδομένα της Δυτικής Ευρώπης — για να αγοράσει ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Το ζήτημα θεωρήθηκε σκάνδαλο αφού το άτοκο δάνειο είναι καλυμμένη δωροδοκία με συνέπεια ο πρωθυπουργός ν' αυτοκτονήσει αυτοπυροβολούμενος.
 
Ζητήθηκε λοιπόν τότε από το Γιουσουφάκι, σε μια ζωντανή τηλεοπτική συζήτηση να σχολιάσει το γεγονός. Κι αυτός με την ιδιαίτερη λεπτότητα που αρμόζει σε κάποιον που μιλάει για έναν αυτόχειρα που έδειξε τουλάχιστον ειλικρίνεια κι ευαισθησία αλλά και τη γνωστή του άνεση ακόμη και στο ρόλο του Κάτωνα (έρημη Ελλάδα που σούμελε να δεις το Γιουσουφάκι Κάτωνα) απεφάνθη: Καλά έκανε και αυτοκτόνησε αφού διέπραξε σκάνδαλο.
 
Τα χρόνια πέρασαν κι αποκαλύφθηκε η περιβόητη υπόθεση της βίλας Λιάνη και το «πόθεν έσχες» του Παπανδρέου. Αφήνοντας κατά μέρος τα γενικότερα ζητήματα που θέτει αυτό το «πόθεν έσχες» και παίρνοντας σαν αληθινά δεδομένα όσα δηλώνει για τις άτοκες δανειοδοτήσεις του Παπανδρέου απ' τους φίλους του υπουργούς και τους άλλους επιχειρηματίες αυτό από μόνο του αποτελεί σκάνδαλο, ομολογία δωροδοκίας που ισοδυναμεί με πολλαπλάσιο Μπερεγκοβουά. Περιμένετε απ' το Γιουσουφάκι να κατακεραυνώσει τον Παπανδρέου ζητώντας του να παραιτηθεί αν όχι ν' αυτοκτονήσει; Οποία αφέλεια. Το Γιουσουφάκι έχει θάρρος. Πυροβολεί τους νεκρούς πρωθυπουργούς αλλά όχι τον ζωντανό Σουλτάνο.
 
Πριν όμως από την υπόθεση της βίλας Λιανή είχε αποκαλυφθεί κι άλλη μια ανάλογη υπόθεση. Ο Παπανδρέου είχε «αγοράσει» από το γνωστό χρεωκοπημένο βιομήχανο των Τσιμέντων Χαλκίδας Κιοσέογλου, του οποίου η επιχείρηση χρωστάει σήμερα γύρω στα 200 δις και στο Δημόσιο εισφορές και φόρους 11 δις και βρίσκεται πρώτος στον κατάλογο των φοροφυγάδων που χρωστάνε στο Δημόσιο, το παραδοσιακό σπίτι του στη Χώρα της Πάτμου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών.
 
Η επίσημη «αγορά» θα γίνονταν το 89 αλλά τα Κοσκωτικά την ανέστειλαν για λίγο για λόγους ευνόητους. Η υπόθεση ήταν σκάνδαλο, ανοιχτή δωροδοκία τρισχειρότερη απ' αυτήν της βίλας Λιανή, αφού δεν είναι δυνατόν «ν' αγοράζει» πρωθυπουργός ή έστω πρώην, περιουσιακό στοιχείο από τον πρώτο φοροφυγάδα της χωράς, από επιχειρηματία πούχει χρεωκοπήσει και χρωστάει τεραστία ποσά στο Δημόσιο. Περιμένετε κεραυνούς απ' το Γιουσουφάκι; Οποία αφέλεια. Το Γιουσουφάκι είναι άτεγκτο αλλά έχει τρόπους. Δεν άνοιξε το στόμα του.
 
Αυτό όμως δεν έφτανε στο αφεντικό του, τον γνωστό άνθρωπο των τεχνών. Έτσι όταν πέρσι η 17Ν κατάγγειλε τον Παπανδρέου γι αυτό το σκάνδαλο, έβαλε τη λαϊκή δίδυμη αδελφή της εφημερίδας του Γιουσουφάκι να γράψει το εξής αμίμητο. Το σπίτι λέει, αγοράστηκε από τη γυναίκα του γιου του Παπανδρέου έναντι 14 εκατομμυρίων.
 
Αν το δεχτούμε αυτό σαν αληθινό, αποτελεί ομολογία της δωροδοκίας, αφού μόνο σαν συμβολικό μπορεί να θεωρηθεί ένα τέτιο ποσό για ένα σπίτι του οποίου η αξία ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια και βρίσκεται σ' ένα από τα ακριβότερα μέρη της Ελλάδας.
 
Βέβαια το γεγονός ότι η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Παπανδρέου, σε ένα είδος παγκόσμιας νομικής ευρεσιτεχνίας επέτρεψε πέρσι στον Κιοσέογλου να θέσει σε λειτουργία την επιχείρηση των Τσιμέντων Χαλκίδας τσεπώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια, χρηματοδοτούμενος από την Εθνική Τράπεζα, ενώ έχει χρεωκοπήσει και δεν πληρώνει φράγκο εισφορές και φόρους στο Δημόσιο, δεν έχει καμιά σχέση με την πάρα πάνω υπόθεση της «αγοράς» του σπιτιού στην Πάτμο.
 
Ας συνοψίσουμε λοιπόν τα πράγματα. Το άτοκο δάνειο του πρώην Γάλλου πρωθυπουργού Μπερεγκοβουά είναι καλυμμένη δωροδοκία που δικαιολογεί την αυτοκτονία του. Τα πολλαπλάσια άτοκα δάνεια του σημερινού πρωθυπουργού Παπανδρέου για την αγορά της βίλας Λιανή και μάλιστα από ξένους επιχειρηματίες δεν είναι καλυμμένες δωροδοκίες. Η «αγορά» με συμβολικό ποσό του σπιτιού Κιοσέογλου στην Πάτμο από τον επίσημα πρώτο φοροφυγάδα της χώρας και χρεωκοπημένο επιχειρηματία δεν είναι καλυμμένη δωροδοκία του πρωθυπουργού.
 
Εδώ θα μπορούσε βέβαια κάποιος κακόπιστος πολίτης, παρασυρμένος από τις πάρα πάνω αντιφάσεις να κάνει τις εξής απλές σκέψεις: Όταν κατακεραυνώνεις τον Γάλλο για το έλασσον κι αποσιωπάς το μείζον του δικού μας, αυτό δεν μπορεί να γίνεται τυχαία. Όταν σαν διευθυντής μεγάλης εφημερίδας που μαζί με τη δίδυμη αδελφή της και το τηλεοπτικό κανάλι MEGA που ελέγχει μερικά το αφεντικό σου, επηρεάζοντας σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης αποκρύπτεις συστηματικά τον επανειλημμένο και οφθαλμοφανή χρηματισμό και δωροδοκία, σύμφωνα με τα ίδια τα λεγόμενα σου σε ανάλογες περιπτώσεις, του Έλληνα πρωθυπουργού Παπανδρέου, αυτό σημαίνει ομολογία δικού σου χρηματισμού για να τον καλύψεις. Σημαίνει εξαγορά σου. Σημαίνει συνενοχή. Πολιτικών-Εκδοτών-Διευθυντών.
 
Οποιοσδήποτε όμως γνωρίζει έστω και λίγο το Γιουσουφάκι, ξέρει πόσο ασύστατες είναι αυτές οι σκέψεις. Όντας τελείως ανιδιοτελές έχει απορρίψει τη ματαιότητα αυτής της χυδαίας επίγειας υλικότητας κι έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον αιθέριο κόσμο των μεγάλων ιδεών.
 
Η εικόνα είναι καθαρή. Στην Ιταλία και στη Γαλλία πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί παραπέμπονται απ' τη δικαιοσύνη και κλείνονται στη φυλακή για σκάνδαλα που είναι καλαμπουράκια σε σχέση με τα δικά μας. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί Μητσοτάκης και Παπανδρέου, για να μιλήσουμε μόνο γι αυτούς, χρηματίζονται και δωροδοκούνται ανοιχτά χωρίς καν να το κρύβουν. Τα ΜΜΕ όντας ιδιοχτησία του ολιγοπωλίου των πανίσχυρων οικονομικών ομίλων, τους καλύπτουν έναντι ανταμοιβής, εμπαίζουν τον ελληνικό λαό κι είναι συνένοχοι. Η Δικαιοσύνη αντί να τους κλείσει στη φυλακή όπως στη Γαλλία και στην Ιταλία, σφυρίζει αδιάφορα προσπαθώντας ν' αρπάξει κι αυτή μερίδιο από το γενικό πλιάτσικο. Το συμπέρασμα είναι σαφές: Όχι μόνο δεν πρέπει ν' αναστείλουμε τη δραστηριότητα μας αλλά αντίθετα τα ίδια τα πράγματα επιβάλουν να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο. Να φτιάξουμε μία, δύο, τρεις πολλές 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
Αθήνα 27-3-95 
Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
 
Υ.Γ. Παρ' ότι δεν είναι ο κατάλληλος χώρος αισθανόμαστε ζωηρή την ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αδελφό Κουρδικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά αυτές τις μέρες από τις θηριωδίες του Τουρκικού στρατού. Να καταγγείλουμε τη συμπαιγνία και υποκρισία της διεθνούς κοινότητας και της «νέας τάξης πραγμάτων» της.
 
Ενώ πριν από μερικά χρόνια είχαν καταστρέψει ολοκληρωτικά με πόλεμο το Ιράκ για να το τιμωρήσουν επειδή λέει είχε εισβάλει στο Κουβέιτ, σήμερα οι ίδιοι οι πλανητάρχες αμερικάνοι καθοδηγούν τους Τούρκους φασίστες στην εισβολή και κατοχή του Βόρειου Ιράκ και στη γενοκτονία του Κουρδικού λαού, ενώ οι μεγάλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες τους στηρίζουν με την απλόχερη βοήθεια τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά.
 
Στη γενική συμπαιγνία συμμετέχει βέβαια και η ελληνική κυβέρνηση βάζοντας κι αυτή το λιθαράκι της. Με την πρόσφατη απόφαση εθνικής μειοδοσίας, για την άρση του βέτο για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την Ευρώπη της κυβέρνησης των γραικύλων Παπανδρέου και σία κι ενώ δεν έχει αποχωρήσει ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης απ' το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
 
Ας θαυμάσουμε για πολλοστή φορά το σεβασμό της πολιτισμένης και δημοκρατικής Δύσης στις περιβόητες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας, του δικαιώματος των εθνών στην αυτοδιάθεση και στο δικαίωμα να δημιουργήσουν κράτος. Ας θαυμάσουμε τέλος την ειλικρίνεια των πρόσφατων υστερικών κραυγών της Δύσης ενάντια στις εκκαθαρίσεις των εθνοτήτων στη Βοσνία, όταν σήμερα συμμετέχουν οι ίδιοι οι αμερικανοί με την ηλεκτρονική κατασκοπία και παρακολούθηση των κινήσεων των Κούρδων ανταρτών στην καθοδήγηση του Τούρκικου στρατού, και οι Δυτικοευρωπαίοι στηρίζουν ενεργά με όπλα και χρήματα τις νεοναζιστικού τύπου εκκαθαριστικές επιχειρήσεις γενοκτονίας του ηρωικού Κουρδικού λαού που αγωνίζεται δίκαια για το αναφαίρετο δικαίωμα του να δημιουργήσει αυτόνομο κράτος.
 
Αρκετοί δημοσιογράφοι κάνουν τη σύνδεση των παραπάνω περιστατικών, μεταξύ αυτών και ο Σωτήρης Πουλόπουλος στον ''Αδέσμευτο Τύπο''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ'' ΣΤΗΛΗ ''ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ'' 17-3-1995
 

 
Το παραπάνω κείμενο, όπως και τα αντίστοιχα άλλων δημοσιογράφων εκείνες τις μέρες, ήταν στη λογική που έχουμε δει εδώ. Υποτίθεται πως ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ υπήρξε πράκτορας της Στάζι, υποτίθεται πως η Στάζι χρηματοδοτούσε τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα, οπότε υποτίθεται πως ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ έβαζε τη 17Ν για να βγάλει από τη μέση τους επιχειρηματικούς-αθλητικούς αντιπάλους του, τους Βαρδινογιάννηδες. Κι αν πούμε τώρα πως με τη συγκεκριμένη (όχι γενικά με κάθε της άποψη) ανάλυση (όχι με τη μετάφραση της ανάλυσης σε αιτία τρομοκρατικής ενέργειας, εκεί ούτε για αστείο) της 17Ν συμφωνούμε μέχρι και στις τελείες, θα φταίμε εμείς, που είμαστε ''εγκληματικά στοιχεία''...

Σχόλια

Εικόνα Bad7

Ειδατε ομως τοτε που υπηρχε μποχα οι δημοσιογραφοι μουγκα και τωρα που δεν υπαρχει ολο λενε

Εικόνα Bad7

Υπαρχει αλλα οχι στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ αλλα τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ κατηγορουν

Εικόνα Bad7

Ετσι ειναι οταν ανθρωπος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ λεει για 17ν δε το αναλυουμε κατευθειαν τον καταδικαζουμε

Εικόνα Bad7

Το 17ν το ειπε μεταφορικα αλλα επειδη εχει σχεση με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ δεν υπαρχει μεταφορικα

Εικόνα lemmy

Αυτόν τον Πουλόπουλο πως τον ανεχόμαστε τόσα χρόνια να πουλάει ολυμπιακοφροσύνη..;;

Εικόνα REDNYC

SAVVA,

GRAFW SE AUTH THN ANARTHSH SOU -POU ASXOLEITE ME EXWAGWNISTIKA THEMATA- KAPOIA SXOLIA SXETIKA ME THN SYNENTEUXH MARINAKH KAI THN SYNENTEUXH TOUITI WSTE NA APODEIKOPOIISOUME KAPOIA PRAGMATA POY EIPANE. NOMIZW THA HTAN KALO NA KANEIS MIA XEHWRISTH ANARTHSH, EGW APLA SOU DINW TROFH GIA SKEPSH:

A. EIPE O VAGELLAROS STHN SYNENTEUXH TOY STO tradewindsnews (TO LINK APO TO CONTRA.GR):

Για την έρευνα που αφορά τα στημένα ματς, τόνισε: "Πρώτα απ’ όλα δεν έχω κάνει κάτι λάθος, δεν εμπλέκομαι σε οτιδήποτε παράνομο και το ξεκαθαρίζω χωρίς δεύτερη σκέψη".

BINGO! EPEIDH POLLA ARDAKIA MAS EXOUNE PRIXEI TON POYTSO ME TIS DIKASTIKES EXELIXEIS KAI XYNOYN ME THN SKEPSH OTI THA DOUN TON VAGELLARO STHN FYLAKH (!), NOMIZW AYTO POU LEEI O VAGELLAROS ERXETAI NA ENISXYSEI THN ANARTHSH POU EIXES KANEI TON PERASMENO MHNA ME REPORTAZ APO THN EFHMERIDA APOPSH GIA TA STHMENA TOU 2011 KAI THN "EGLHMATIKH ORGANWSH: OTI O VAGGELAROS DEN EXEI KAMIA SXESH, EINAI ATHWOS, DEN YPARXOYN KATHGORIES...

Όσον αφορά στις κινήσεις του στην ομάδα υποστήριξε: "Δεν λυπάμαι για κάτι που έχω κάνει στην ομάδα και θα συνεχίσουμε με την ίδια πίστη και δύναμη, δεν έχω κάνει κάτι λάθος, δεν έχω κάνει κάτι παράνομο, δεν έχω κάνει κάτι για να ντρέπομαι.

TO IDIO LEEI KAI EDW O VAGELLAROS KAI NOMIZW TO GEGONOS OTI XANALEEI "DEN EXW KANEI KATI PARANOMO" EINAI SHMADI GIA TO VRWMIKO PORISMA KOREA TO OPOIO MPAZEI APO PANTOU...DEN MPOROUN NA STOIXEIOTHETITHOUN KATHGORIES ME KOMMENOUS-RAMMENOUS DIALOGOUS TOU AERA, THA PREPEI NA ANOIXOYN LOGARIASMOI KAI NA VRETHOUN VRWMIKA XRHMATA, POU FYSIKA DEN YPARXOYN....XEKATHAROS KAI EDW O PROEDROS...

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/olympiacos/marinakhs-den-...

-------------------------------------------------------------

TI EIPE O TOUITI STO BBC (TO LINK APO TO CONTRA.GR)

Δεν μπορείς να έχεις έρευνες για εγκλήματα που έχουν ξεκινήσει από το 2011 και να είμαστε στο 2015 και να μην έχουν αρχίσει οι δίκες. Είναι γελοίο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αθώοι και συκοφαντούνται καθώς κατηγορούνται για σημαντικά εγκλήματα. Η φήμη τους "καταστρέφεται" και άτομα που θα καταδικαστούν είναι ελεύθεροι να φύγουν και να συνεχίσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα.

MAAALISTA...MHPWS VLEPW TON TOUITI NA TA MAZEUEI EPEIDH EMATHE APO TOUS EPIORKOUS DIKASTIKOUS POU XRHSIMOPOIEI OTI DEN YPARXOUN STOIXEIA NA KATHGORISOUN TON VAGELLARO KAI TWRA ARXISE NA MILAEI GIA ATHWOUS POU SYKOFANTOUNTAI??????? LEW MHPWS...

EPISHS EIPE KAI AYTO:

Μερικές από τις μεγάλες ομάδες θα δημιουργήσουν μία νέα λίγκα ώστε να τελειώνουμε με αυτή την απόγνωση που νιώθουν πολλοί από μας και τους οπαδούς μας. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Δεν λέω ότι αυτό είναι κάτι που υπάρχει στα σχέδια ή ότι το σκεφτόμαστε πράγματι στα σοβαρά.

Είναι μία από τις πιο ακραίες πιθανές λύσεις που έχουν συζητηθεί, αλλά υπάρχουν φυσικά πρακτικά ζητήματα στο να ξεκινήσουμε ένα νέο ξεχωριστό πρωτάθλημα. Εμείς προσπαθούμε να επικοινωνούμε με τους οπαδούς και τους έχουμε εξηγήσει απεγνωσμένα ότι η βία "πληγώνει" μόνο την ομάδα της οποίας οι χούλιγκαν φέρονται με βιαιότητα.

Εάν η Ελλάδα τιμωρηθεί και δεν συμμετάσχει στους αγώνες της UEFA για κάποιους λόγους και τελικά αποκοπούμε από την Ευρώπη, τότε αυτό ίσως θα επέτρεπε δυνητικά σε κάποιες ομάδες να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή λίγκα.

KATALAVES TI THELOUN NA KANOUN TA SYNETAIRAKIA??? EPEIDH DEN MPOROUNE NA NIKHSOYNE TON OLYMPIAKO KAI TON VAGELLARO, SOU LENE KATSE NA VALOUME TON KONTONH NA FEREI NOMOSXEDIO POY THA THIXEI TO AYTODIOIKHTO WSTE NA APOKLEISTOUN OI OMADES MAS APO THN EYRWPH KAI EMEIS OI AFRAGOI NA KANOUME MIA ALLH LIGA, AFOU DEN THA XREIAZETAI NOMIMOPOIHSH APO THN UEFA...KALA, OI TYPOI DEN PAIZONTAI!!!!!! TO THEMA EINAI OTI GIA NA GINEI KATI TETOIO TO POLITIKO KOSTOS EINAI TERASTIO KAI AMFIVALLW AN H OPOIADHPOTE KYVERNHSH THA THELHSEI NA PAREI THN EUTHINI APOKLEISMOU....

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/panathinaikos/akraia-lush...

RE, KATALAVE TO: SAS G-A-M-A-E-I O VAGELLAROS !!!

Εικόνα savvas gridlock

Αύριο μάλλον, Γιάννη. Σήμερα πλακώσανε πολλά και πρέπει να πάμε γήπεδο σε λίγο, ΣΕΦ με τη Φενέρ του κατάδικου-λιποτάκτη-φονιά-μεθύστακα Ομπράντοβιτς.

Εικόνα REDNYC

SWSTOS!

PAME THRYLLARA!!!