ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1973: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...



Δευτέρα, 30 Απριλίου 1973. Την προηγούμενη μέρα, Κυριακή 29 Απριλίου 1973, είχαμε Πάσχα στην Ελλάδα. Τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, διεξήχθη η 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανσερραϊκό και ο δεύτερος στη βαθμολογία ΠΑΟΚ, που βρίσκεται μόλις έναν πόντο πίσω από τον Ολυμπιακό, υποδέχεται στην Τούμπα την Καβάλα. Η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω των εορτών φέρνει πτώση στα εισιτήρια. Όχι την ίδια πτώση σε όλα τα γήπεδα, όμως.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 3-5-1973
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-5-1973
 

 
Μία εβδομάδα πριν, ο ΠΑΟΚ έχει ηττηθεί στην Τούμπα από την Παναχαϊκή με 5-3, στο περιβόητο ματς με το Θέμη Ρήγα και τα λεφτά του Ολυμπιακού. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ λοιπόν, απογοητευμένος, απέχει από το γήπεδο μαζικά. Ας δούμε ένα σχόλιο του Θεσσαλονικέα δημοσιογράφου Γιώργου Σερπετζή, το οποίο δημοσιεύτηκε σαν σήμερα, στις 6 Μαϊου 1973, στην εφημερίδα ''Αθλητικά Νέα'' της Θεσσαλονίκης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 6-5-1973
 

 

 

 

 
Οι ύμνοι από τον αντίπαλο έχουν πάντοτε μεγαλύτερη αξία από τα εγκώμια των φίλων. Κάθε σύγκριση του τότε με το τώρα, είναι αστεία και περιττή...

Σχόλια

Εικόνα xristoforas

οι παοκτζηδες διατεινονταν πως δεν υποστηριζουν τον παοκ για τις κουπες
ας δουμε μια αποδειξη οτι ειναι με τον παοκ μονο για τις κουπες(δηλαδη οταν χτυπαει η ομαδα τους τιτλο ή οταν ειναι κοντα στην κατακτηση του)
και αντιΟλυμπιακοι συναμα(ζουν για να μισουν το Θρυλο μας) κι οτι λενε ψεματα και τα γυρνανε μολις δε μπορουν να φτασουν στην πηγη
οι Ολυμπιακοι με παναχαικη που ο Θρυλος ηταν στα ταρταρα του βαθμολογικου πινακα γεμισαν ενα ολοκληρο οακα
(οχι σε μετακινηση για τελικο κυπελλου αλλα σε ματς με παναχαικη που δεν ειναι ντερμπι και με το Θρυλο ευρισκομενο στις τελευταιες θεσεις)
ο παοκ μολις ειχε βρεθει στο +5 εκοβε 10.000 στην τουμπα
οταν χαθηκε ο στοχος του πρωταθληματος και απομακρυνθηκε κατα πολυ απτην κορυφη ουτε 5.000 ''πιστοι'' του δε σκαγαν στην τουμπα
ο Ολυμπιακος με υπερκορεσμο απο κατακτησεις πρωταθλητικων τιτλων (17 στα 19) ΓΕΜΙΣΕ το καραισκακη στη φιεστα!
στην τουμπα με Ολυμπιακο ομως οι εξεδρες ηταν καταμεστες προκειμενου να βγαλουν το κομπλεξ τους
(να γιατι-ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ- στην Ελλαδα υπαρχουν μονο Ολυμπιακοι και αντιΟλυμπιακοι)
στην τουμπα αποθεωθηκε η ομαδα βολλευ τους(για τα πρωτα τους τροπαια στο αθλημα αυτο) σε αδειο γηπεδο
απεναντιας οι αθλητριες του Θρυλου που απαρτιζουν τα τμηματα πολο και βολλευ (με προσφατες μεγαλες επιτυχιες και τα 2 συγκεκριμενα τμηματα) αποθεωθηκαν απο το μανιασμενο και ποτισμενο με ερωτα για τον ΟΣΦΠ ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΛΑΟ
απ την αλλη στο παοκ-Ολυμπιακος αγωνα βολλευ πηγαν περισσοτερα παοκια απο οτι πανε στα τελευταια εντος εδρας παιχνιδια που δινουν στο ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
(κοζαρετε,συγκρινετε και κρινετε)
πολο θα πανε οπως πηγαν και βολλευ? ειχαν ελπιδες επειδη ειχαμε τραυματια τον ιορντανοφ και για αυτο εμφανιστηκαν στο βολλευ?
στο πολο που θα πνιγουν τα νεροκοτοπουλα δε θα υποστηριξουνε την μπαοκαρα? εκει τι γινεται? δεν αγωνιζεται ο δικεφαλος?
συρο βολλευ γιατι δεν πηγαν? καναν νταμπλ χωρις κοσμο στον εναν απο τους δυο θεσμους που και οι 2 μαζι στοιχειοθετουν το λεγομενο κυπελλοπρωταθλημα?
στην εδρα του παμβοχαικου στο λιγκ καπ δεν πηγαν ουτε τοτε πιο παλαια?
μονο στο ευκολο (διαφαινομενη τριτη σερι επικρατηση τους εις βαρος μας τον καιρο που εγινε το ματς)
στην εδρα τους την πυλαια πανε? ή μηπως παρευρεθηκαν επειδη αντιμετωπιζαν το μισητο για αυτους Ολυμπιακο?(το κομπλεξ των δημοσιογραφων της βορειου Χωρας μας,τους καλλιεργησε ολο αυτο το μενος εις βαρος της ομαδος μας...ενω στα αγνα χρονια της φυλλαδας που παραθετεις αποκομματα δεν επικρατουσε τετοιο κλιμα νιωσιματος κατωτεροτητος)
αφου αγαπανε την ομαδα τους θα πανε στο πολο που ''χτυπαει''
(σε εισαγωγικα διοτι ο θρυλος ειναι ανικητος στο πολο και θα τους συντριψει) τιτλο?
βρισκονται στο f4 που σημαινει οτι βρισκονται μεσα στη διεκδικηση της κουπας
οπως και ο ολυμπιακος στα f4 2012,2013 ευρωλιγκας μπασκετ δεν ηταν φαβορι..τα χτυπησε κ τα πηρε ομως
δεν εννοω οτι τα παοκια θα χτυπησουν κουπα...με πολλα γκολ διαφορα θα χασουν εννοειται αυτο
αλλα απλως απλωνω τους προβληματισμους μου

τοτε ηταν αλλιωτικα τα πραγματα και παραδεχονταν τον ΠΥΡΙΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

τωρα εχουμε τους κομπλεξαρες τυπου τζαβελλα που πουλανε οπαδικι,ειρωνευονται και αμφισβητουν τα σε ολους ορατα και κατανοητα!