ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΕ ΠΑΟ 2013-14



Τώρα που ολοκληρώθηκαν και τα play off της φετινής Superleague, ας δούμε τον ισολογισμό της ΠΑΕ ΠΑΟ για την περυσινή σεζόν.
 

 

 

 

 

 

 

 
Συμπεράσματα
 
Α) Εστιάζουμε την προσοχή μας στην ‘’εταιρεία’’ που αφορά την ΠΑΕ και όχι στον ‘’όμιλο’’, που περιλαμβάνει τα οικονομικά αποτελέσματα (και) των θυγατρικών εταιρειών της ΠΑΕ. Για τη σεζόν 2013-14, ο απολογισμός ''έσοδα-έξοδα'' έκλεισε με έλλειμμα ύψους 4,38 εκ. ευρώ (ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων). Συγκρίνοντας με τα αντίστοιχα μεγέθη των προηγουμένων ετών (εδώ), βλέπουμε ότι μία ακόμη χρήση έκλεισε με ζημίες. Από το έλλειμμα των 27,4 εκ. ευρώ της σεζόν 2011-12, περάσαμε στα 15,6 εκ. ευρώ της σεζόν 2012-13 και πλέον σε αυτά προστίθενται τα 4,9 εκ. ευρώ του φετινού ελλείμματος.
 
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ‘’ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ’’ Η ΠΑΕ ΠΑΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ‘’ΣΥΜΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΕ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ’’, ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΜΜΙΣΘΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΙΤΗ. ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ‘’ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕΣΑ’’, ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΟΥ (τα συσσωρευμένα ελλείμματα όλων των σεζόν) ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΗ ‘’ΧΑΣΟΥΡΑ’’ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ, ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
 
Β) Περνάμε αμέσως στις ‘’αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου’’ της ΠΑΕ. Όπως έχουμε δειστην ΠΑΕ ΠΑΟ επί εποχής Αλαφούζου έχουν μπει περίπου 11 εκ. ευρώ, με τα περισσότερα εξ αυτών να προέρχονται από την απάτη που λέγεται ''Παναθηναικη Συμμαχία''. Αν ήταν επαρκείς οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που γίνονται στην ΠΑΕ ΠΑΟ για να καλυφθούν οι ‘’τρύπες’’, αυτό θα καθρεφτιζόταν στα ‘’ίδια κεφάλαια’’ της εταιρείας. Είναι η καθαρή θέση της εταιρείας, το αποτέλεσμα που προκύπτει αν αφαιρεθούν οι συσσωρευμένες ζημίες=ελλείμματα κάθε χρονιάς, από το μετοχικό κεφάλαιο=τα λεφτά που έχουν βάλει από την τσέπη τους, από την προσωπική τους περιουσία, οι μέτοχοι στην εταιρεία. Για μία ακόμη χρονιά, τα ίδια κεφάλαια της ΠΑΕ ΠΑΟ διαμορφώνονται αρνητικά, στα 4,9 εκ. ευρώ.
 
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2013-14, ΕΛΕΙΠΑΝ 4,9 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ.
 
Όπως είδαμε, μετά τον Ιούνιο του 2014, έγινε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 2,7 εκ. ευρώ.
 
ΞΕΧΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2014-15, Η ΠΑΕ ΠΑΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 2 ΕΚ. ΕΥΡΩ.
 
Γ) Το μπάτζετ του ΠΑΟ για την περυσινή σεζόν (κόστος αμοιβών και παροχών), ήταν 13,1 εκ. ευρώ. Το αντίστοιχο μέγεθος για την ΠΑΕ Ολυμπιακός πέρυσι ήταν 70 εκ. ευρώ.
 
ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ‘’Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ 25 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE’’. ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 25 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟ, ΠΑΛΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ.
 
Δ) Οι συνολικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟ για τη σεζόν 2013-14 αυξήθηκαν στα 39,9 εκ. ευρώ, από 36,2 εκ. ευρώ τη σεζόν 2012-13. Αυτή η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των δανείων. Όπως διαβάζουμε, τα ‘’έσοδα από έκδοση βραχυπροθέσμων ή μακροπροθέσμων δανείων’’, από 11,8 εκ. ευρώ τη σεζόν 2012-13, ανέβηκαν στα 15 εκ. ευρώ τη σεζόν 2013-14.
 
ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ‘’ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΧΡΕΗ’’. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
Κάθε χρόνο η ΠΑΕ ΠΑΟ γράφει ελλείμματα, τα ίδια κεφάλαιά της είναι μονίμως αρνητικά, οι υποχρεώσεις και τα δάνειά της αυξάνονται, αλλά η ‘’κόκκινη ΕΠΟ’’ φροντίζει να της δώσει άδεια, ώστε να παίζει στην Ευρώπη και να μπορεί να κάνει όσες μεταγραφές θέλει. Αυτό γίνεται επειδή διευθυντής του τμήματος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ είναι ο συγγενής του Mr Manos Mavrokoukoulakis, Γιώργος Δημητρίου.
 
Κι όλα αυτά, παρά την κλοπή ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ από τα ταμεία Πολιτείας-ΕΠΟ-Superleague, με την απάτη της ‘’Παναθηναικής Συμμαχίας’’. Μετά είμαστε εμείς υπερβολικοί, που χαρακτηρίζουμε ‘’ομάδα του στενού Δημοσίου’’ το συγκεκριμένο σωματείο μιας γειτονιάς του κέντρου της Αθήνας…