ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2013-14



Δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες ο ισολογισμός της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη σεζόν 2013-14 στο επίσημο site της ομάδος. Προχωρούμε στην ανάλυσή του (από εδώ).
 
- Το καθαρό αποτέλεσμα της χρήσης (τα έσοδα που είχε πέρυσι η ΠΑΕ μείον τα έξοδά της) ήταν κέρδη 7,8 εκ. ευρώ. Ούτε 20, ούτε 30 εκ. ευρώ που όπως μας ενημέρωναν διάφοροι ''γνώστες'' στο Internet ''παντελόνιασε ο Μαρινάκης από πωλήσεις παικτών και από το Τσάμπιονς Λιγκ''.
 
- Αυτά τα 7,8 εκ. ευρώ ΔΕΝ κατέληξαν στην τσέπη του ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Για να πάνε τα κέρδη μιας εταιρείας στις τσέπες των μετόχων της, θα πρέπει να εκδοθούν μερίσματα. Για να εκδοθούν μερίσματα, θα πρέπει να μην υπάρχουν συσσωρευμένα ελλείμματα από χρήσεις προηγουμένων ετών. Επειδή αυτό το κρίσιμο σημείο επιμένουν να μην το καταλαβαίνουν κάποιοι, θα προσπαθήσουμε να το εκλαϊκεύσουμε. Έστω ότι κάποιος μαζεύει (είτε από τις καταθέσεις του στην τράπεζα, είτε από δάνεια, είτε από πωλήσεις ακινήτων, είτε από όπου αλλού μπορεί να μαζέψει λεφτά) 100.000 ευρώ για να ανοίξει ένα μαγαζί. Στήνει το μαγαζί και ξοδεύει κάποια χρήματα, έστω 50.000 ευρώ. Το τρέχει την πρώτη χρονιά και μπαίνει μέσα 10.000 ευρώ, ομοίως και τη δεύτερη, ενώ την τρίτη χρονιά έρχεται ίσα βάρκα ίσα πανιά. Από τα λεφτά που έβαλε για να το στήσει (τις 100.000 ευρώ) έχει χάσει τις 50.000 ευρώ για το στήσιμο και τις 10+10=20.000 ευρώ, από τις ζημίες των δύο ετών που το δούλεψε. Άρα συνολικά ξόδεψε 70.000 ευρώ. Στο μαγαζί μένουν 30.000 ευρώ για ώρα ανάγκης. Προχωράμε τώρα στην αντιστοίχιση των παραπάνω όρων του παραδείγματος με τους όρους που βλέπουμε στον ισολογισμό της ΠΑΕ.
 
α) Οι 100.000 ευρώ που έβαλε ο τύπος για να στήσει το μαγαζί, είναι αυτό που λέμε στις εταιρείες ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Είναι τα λεφτά που έβαλε από την τσέπη του ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, για να ανοίξει αυτό το μαγαζί.
 
β) Οι 30.000 ευρώ που έμειναν στο μαγαζί, από τις 100.000 ευρώ, είναι η καθαρή θέση του μαγαζιού, τα λεφτά που έχει να βάλει αν χρειαστεί να καλύψει ζημίες από τις χρήσεις τα επόμενα χρόνια. Αν δηλαδή το μαγαζί μπει μέσα του χρόνου π.χ. άλλες 10.000 ευρώ, τραβάει άμεσα από τις 30.000 ευρώ που έχει διαθέσιμα, δίχως να χρειαστεί να πάρει δάνειο από τράπεζα ή να βάλει χέρι στις άλλες καταθέσεις που έχει στην τράπεζα. Αυτός ο όρος στις εταιρείες είναι τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
 
γ) Από τα δύο πρώτα χρόνια που δουλεύει το μαγαζί, ο τύπος έχει χάσει 70.000 ευρώ. Αν μία χρονιά εμφανίσει κέρδη π.χ. 20.000 ευρώ, μειώνει τη ''χασούρα'' που έχει ως τότε και την πάει στις 50.000 ευρώ. Πρακτικά όμως, αυτές τις 20.000 ευρώ δεν μπορεί να τις βάλει στην τσέπη, γιατί έχει ξοδέψει 100.000 ευρώ για να στήσει το μαγαζί του. Πρέπει το μαγαζί που δουλεύει να του αποφέρει κέρδη (είτε σε μία χρονιά, είτε αθροιστικά σε πολλές χρονιές σερί) που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ που έβαλε, ώστε να καλύψει την αρχική χασούρα του και μετά να αρχίσει να ''παντελονιάζει''. Στις ανώνυμες εταιρείες ο αντίστοιχος όρος είναι η ''έκδοση μερισμάτων''. Πρώτα μηδενίζονται οι ζημίες και μετά μπορούν να βάλουν λεφτά στην τσέπη από τα κέρδη οι μέτοχοι, με τα λεγόμενα ''μερίσματα''. Αν δεν μηδενιστούν οι ζημίες, τα λεφτά από τα κέρδη μένουν στην εταιρεία.
 
Όπως βλέπουμε από τον ισολογισμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι συσσωρευμένες ζημίες διαμορφώθηκαν τον Ιούνιο του 2014 στα 58,3 εκ. ευρώ.
 

 
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχεδόν πάντοτε επί ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ και την πρώτη χρονιά του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, 2010-11,  '''έμπαινε μέσα''. Αν μία χρονιά μπει μέσα π.χ. 5 εκ. ευρώ και την επόμενη ''μπει μέσα'' άλλα 5 εκ. ευρώ, οι συσσωρευμένες ζημίες διαμορφώνονται στα 5+5=10 εκ. ευρώ. Πρώτα λοιπόν θα μηδενιστούν αυτές οι ζημίες των 58 εκ. ευρώ και μετά θα βάλει χέρι στα κέρδη ο χ,ψ μέτοχος της ΠΑΕ. Αν βέβαια θελήσει να βάλει χέρι και τότε, αφού δεν είναι υποχρεωτικό να εκδοθούν και τότε μερίσματα. Μπορεί εκείνα τα κέρδη να τα επαν-επενδύσει στην εταιρεία ο μεγαλομέτοχός της και να μην ''τα κάνει παντελόνι''.
 
Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 7,8 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2013-14. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ. 
 
Όποιος διαφωνεί, ας μας δείξει τα μερίσματα που εξέδωσε η ΠΑΕ πέρυσι ή κάποιον άλλον τρόπο με τον οποίο πήρε λεφτά από την ΠΑΕ ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ή ο χ,ψ μέτοχος της ΠΑΕ. Αν δεν μπορεί να το κάνει, ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ.
 
- Πάμε και σε ένα ακόμη κρίσιμο σημείο, το οποίο παρερμηνεύουν διάφοροι. Είπαμε και πιο πάνω ότι τα συσσωρευμένα ελλείμματα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, από τις χρήσεις των προηγουμένων ετών, είναι 58,3 εκ. ευρώ.
 
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΕ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 58,3 ΕΚ. ΕΥΡΩ.
 
Το ότι το μαγαζί ''μπήκε μέσα'' μία χρονιά π.χ. κατά 10 εκ. ευρώ, δεν σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν χρέη. Μπορεί να κάλυψε αυτήν την τρύπα με ρευστό ο μεγαλομέτοχός της, έπειτα από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το αν ''χρωστάει'' μία ΠΑΕ και τι χρωστάει, το ποια είναι δηλαδή η καθαρή θέση της, φαίνεται στα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ της (σε αυτές τις 30.000 ευρώ του παραδείγματος που φέραμε παραπάνω). Αν τα ίδια κεφάλαια μιας εταιρείας είναι αρνητικά, αυτό σημαίνει πως τα έσοδα της εταιρείας δεν επαρκούν για να καλύψει τις ανάγκες της και πρέπει άμεσα οι μέτοχοί της να χώσουν το χέρι στην τσέπη (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου), για να καλύψουν την τρύπα. Όπως βλέπουμε στον ισολογισμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός,
 
 
τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 9,79 εκ. ευρώ.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ''ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ'' 10 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ, ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ FINANCIAL FAIR PLAY ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟ.
 
- Τα έσοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος για τη σεζόν 2013-14 ήταν 90,3 εκ. ευρώ και το μπάτζετ της ομάδος διαμορφώθηκε στα 70,5 εκ. ευρώ.
 

Η ομάδα έκανε ρεκόρ εσόδων, κάτι που διαφημίστηκε ιδιαίτερα στον Τύπο και στα διάφορα sites. Εξετάζοντας όμως τη λίστα με τα μπάτζετ του Ολυμπιακού που έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν, βλέπουμε ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είχε και ρεκόρ εξόδων για τη σεζόν 2013-14.

ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2013-14, Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.

Όποιος διαφωνεί, ας μας δείξει ΜΙΑ χρονιά που με βάση τον ισολογισμό της ΠΑΕ, το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν υψηλότερο από 70 εκ. ευρώ. Το λέμε αυτό, επειδή κάποιοι ισχυρίζονται πως ''δεν ξοδεύουμε τίποτε, παίρνουμε παίκτες από τα πανέρια και παλαιότερα είχαμε πολύ πιο ακριβές ομάδες''. Στον αντίλογο ''ναι ρε φίλε, αλλά αν έχεις ρεκόρ εσόδων, λογικό είναι να έχεις και ρεκόρ εξόδων. Σιγά το τρομερό πράγμα'', θα του πούμε ότι κάποιος μερίμνησε για να δημιουργηθούν αυτά τα έσοδα, τα οποία δεν υπήρχαν παλαιότερα στην ΠΑΕ και τα οποία όπως είπαμε πιο πάνω ΔΕΝ καταλήγουν στην τσέπη του, αλλά μένουν στην εταιρεία. Πώς μερίμνησε; Με την επένδυση σε παίκτες που πουλήθηκαν αργότερα. Εκτός του ότι όμως κάποιος μεριμνά για να μπαίνει χρήμα στην εταιρεία (όχι από την τσέπη του, ώστε να εξαρτάται η εταιρεία μια ζωή από τη δική του τσέπη),

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΨΗΛΟ ΜΠΑΤΖΕΤ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΕ; ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΑΤΖΕΤ 70 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ 30 ΚΑΙ 40 ΕΚ. ΕΥΡΩ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕΡΙ, ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΥΠΑ;
 
Βεβαίως, τη σήμερον ημέρα υπάρχει και το financial fair play της UEFA, που σε υποχρεώνει να μην ανοίγεσαι παραπάνω από τις δυνατότητές σου ως εταιρεία. Και να μην υπήρχε όμως, η λογική γύρω από τις επενδύσεις μία εταιρείας είναι αυτή. Πρώτα μαζεύω λεφτά στα ταμεία και μετά ξοδεύω. Δίχως να έχω λεφτά στα ταμεία, δεν γίνεται να ανοίγομαι, γιατί κάποια στιγμή θα βουλιάξω. Αν κάποιος διαφωνεί, ας μας εξηγήσει το πώς αλλιώς μπορεί να ξεπεράσει μία ΠΑΕ τον παραπάνω σκόπελο και να φτιάξει την πορτοκαλάδα από μήλα που λέγεται ''έχω τεράστιο μπάτζετ, με ελάχιστα έσοδα και δίχως να χρωστάω πουθενά, πειθαρχώντας και στο financial fair play''. Όποιος συμφωνεί σε γενικές γραμμές, αλλά δεν γουστάρει ''να πουλάμε παίκτες κάθε καλοκαίρι'', ας μας υποδείξει κάποιον άλλον τρόπο αύξησης των εσόδων μας, ώστε να αυξηθεί μετά και το μπάτζετ μας. Ποια άλλα έσοδα μπορεί να έχει μία ελληνική ΠΑΕ; Μήπως τις πωλήσεις εκατομμυρίων φανελών στα πέρατα της Γης για τους παίκτες που αποκτά ή μήπως τα τεράστια έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague, που δεν την βλέπουν ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες (σκέψου να μπούμε στη λογική να πουλήσουμε το προϊόν σε άλλες χώρες); Οι πωλήσεις παικτών είναι μονόδρομος, αν θες να έχεις υψηλό μπάτζετ και ακριβά συμβόλαια.

- Ένα άλλο σημείο το οποίο πολλοί παρεξηγούν, είναι το πώς διαμορφώνεται αυτό το μπάτζετ. Σου λένε δηλαδή ''ώπα λίγο ρε φίλε, μας λες ότι το μπάτζετ μας πέρυσι ήταν 70 εκ. ευρώ. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά;''. Ας δούμε λοιπόν χονδρικά το πού πήγαν. Βλέποντας τα στοιχεία από το επίσημο site του ΠΣΑΠ (το Σωματείο των ποδοσφαιριστών), η φορολόγηση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών από το 2010 και μετά έχει αλλάξει. Έως το 2010, υπήρχε συντελεστής 20%. Από το 2010 και μετά, ο συντελεστής έχει πάει στο 42%, συν την εισφορά αλληλεγγύης 4%. Στις ΠΑΕ αυτά τα πληρώνουν οι ομάδες και όχι οι παίκτες.
 
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ''ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ'', ΔΕΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ.

Όπως βλέπουμε στο site του ΠΣΑΠ, παίκτης που παίρνει συμβόλαιο 400.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο, βάζει στην τσέπη του καθαρά 230.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα καταλήγουν στην Εφορία και στο ΙΚΑ.
 
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΠΑΕ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΙΚΤΗ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕΙ 1,8-1,9 ΕΚ. ΕΥΡΩ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010 ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕ 1,3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΨΗΛΟ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.
 
Μετά την παραπάνω ανάλυση (που προέρχεται από το επίσημο σωματείο των ποδοσφαιριστών και όχι από το κεφάλι μας), μπορεί ο καθένας να σκεφτεί το πόσα υψηλά συμβόλαια έχει σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός (Μήτρογλου-Αφελάι-Ντουρμάζ-Εντινγκά-Κασάμι-Αμπιντάλ/Σαντάνα) και πόσα είχε πέρυσι (Σαβιόλα κτλπ.), ώστε να κάνει μία ''σούμα''. Αν το ετήσιο κόστος όλων των συμβολαίων της σε παίκτες-προπονητές, συν τα πριμ-μπόνους-μισθούς (μιλάμε για τα χρήματα που βάζουν όλοι αυτοί στην τσέπη τους) ξεπερνάει τα 20 εκ. ευρώ και πλησιάζει τα 25 εκ. ευρώ, τότε η συνολική επιβάρυνση της ΠΑΕ αγγίζει τα 45 εκ. ευρώ. Πέρα από αυτό το νούμερο όμως, υπάρχει και το ποσό που δίνεις στις ομάδες για μεταγραφές. Εξετάζοντας τα ποσά από το transfermarkt για τις αποκτήσεις παικτών τη σεζόν 2013-14, βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός πλήρωσε τουλάχιστον 10 εκ. ευρώ στις ομάδες από τις οποίες αγόρασε ποδοσφαιριστές. Αν βάλουμε και τα 6 εκ. ευρώ που δόθηκαν στην Ατλέτικο Mαδρίτης για το Ρομπέρτο (και τα οποία το transfermakt τα εμφανίζει στη σεζόν 2014-15), πλησιάζουμε τα 16 εκ. ευρώ συνολικό κόστος για την απόκτηση παικτών. Με 45 εκ. ευρώ κόστος συμβολαίων+Εφορία/ΙΚΑ, μαζί με άλλα 15-16 εκ. ευρώ για μεταγραφές, έχουμε ξεπεράσει τα 60 εκ. ευρώ του μπάτζετ. Μαζί με κάποια έκτακτα έξοδα που όλες οι εταιρείες έχουν, για διάφορους λόγους (έξοδα μετακινήσεων, συντήρηση ακαδημιών και όλα όσα πληρώνει μία ΠΑΕ)
 
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 70 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΟΥΜΕΡΟ;
 
Το λέμε επειδή ορισμένοι ''γνώστες'' σε Internet και ραδιόφωνα εμφανίζονται σίγουροι για την τεχνητή διόγκωση του μπάτζετ της ΠΑΕ, ώστε ''να βρει ευκαιρία από εκεί να παντελονιάσει ο Μαρινάκης''. Κάποιοι ''υπερ-γνώστες'' μάλιστα προχωρούν και παραπέρα, με τα ''αν είχε όντως 45 εκ. ευρώ κόστος συμβολαίων-μισθών η ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα έπρεπε να έχει 30 συμβόλαια των 1,5 εκ. ευρώ το καθένα. Μας δουλεύετε ρε;''.
 

- Αναλύοντας τον ισολογισμό της σεζόν 2012-13, είχαμε δει πως οι συνολικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ, το ''βάρος'' που έχει στις πλάτες της ως εταιρεία, είχανε πέσει από τα 106 εκ. ευρώ του Ιουνίου 2010 στα 37 εκ. ευρώ του Ιουνίου 2013. Φέτος βλέπουμε πως υπήρξε μία αύξηση στα 54 εκ. ευρώ.
 

Αυτή η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον σχεδόν τριπλασιασμό των εξόδων προς τους προμηθευτές, αλλά και στην αύξηση των μακροπροθέσμων υποχρεώσεων της ΠΑΕ (17 εκ. ευρώ από 12,6 εκ. ευρώ την προηγούμενη περίοδο). Σε ένα περιβάλλον δύσκολο για τη χώρα μας, με ελάχιστη εμπιστοσύνη για επενδύσεις και με δεδομένη την απροθυμία πολλών παικτών να έρθουν στην Ελλάδα ή γενικότερα ανθρώπων να συνεργαστούν με Έλληνες, μία ελληνική ΠΑΕ δεν πληρώνει παραπάνω μόνο στον ίδιο τον παίκτη που αγοράζει, αλλά ανεβαίνει και η προμήθεια στους μάνατζερ (μεταξύ άλλων). Σε κάθε περίπτωση, ο δείκτης ρευστότητας κυκλοφορούν ενεργητικό/βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, που σε άλλες εταιρείες οι οποίες αποφέρουν κέρδη στην τσέπη των μετόχων τους είναι περίπου 2:1, στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι 1:2.
 
ΑΣ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΟΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ, ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ. ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ''ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ''.
 
- Το γνωστό παραμυθάκι για τις απαιτήσεις της Τραπέζης Κρήτης, που είχαμε δει και στον περυσινο ισολογισμό, υπάρχει και φέτος στις σημειώσεις του ορκωτού λογιστή.
 
 
Έχουμε εξετάσει πολλές φορές το θέμα (ξεχωριστά και μαζικά). Τα χρήματα που αξιώνει η Τράπεζα Κρήτης από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν πρόκειται να τα πάρει ποτέ, αφού είναι νομικά και ηθικά ανυπόστατα. Φυσικά, δεν πρόκειται να πάρει φράγκο και από το ελληνικό Δημόσιο, αφού και η ίδια φέρεται να χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε αυτό. Πέραν τούτου, η πιο πρόσφατη δικαστική εξέλιξη επί του θέματος, δικαιώνει πλήρως την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Απόφαση του Αρείου Πάγου, όχι απόφαση του κάθε ''δικαστή'' του Internet. Κι επειδή οι περισσότεροι ''δικαστές'' του Internet είναι και πράσινοι, ας μας εξηγήσουν το αν τελικά έδωσαν 40 εκ. δολάρια στην Παλμέιρας για τη μεταγραφή του Ντέιβιντ, όπως τουλάχιστον εμφανιζόταν ως αξίωση σε προηγούμενο ενημερωτικό δελτίο της ΠΑΕ ΠΑΟ. Όσο κινδυνεύει η δική τους ΠΑΕ να υποχρεωθεί κάποια στιγμή να δώσει αυτό το συγκεκριμένο ποσό στην Παλμέιρας, άλλο τόσο κινδυνεύει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός να υποχρεωθεί να αποζημιώσει την Τράπεζα Κρήτης. Μηδενικές πιθανότητες δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις.

Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα κύρια συμπεράσματα από τον τελευταίο δημοσιευθέντα ισολογισμό της ΠΑΕ, τα οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να ξέρει ο μέσος οπαδός μας. Φυσικά, στον ισολογισμό υπάρχουν και πολλές ακόμη έννοιες και τεχνικοί όροι, με τους οποίους δεν θέλουμε να κουράσουμε τους αναγνώστες. Αν κάποιος θέλει να επεκταθούμε, εδώ είμαστε, αλλά η γενική οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ νομίζουμε ότι περιγράφεται επαρκώς με τα παραπάνω. Χονδρικά

Η ΠΑΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ (ΟΛΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ), ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣ ''ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ'' ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
 
Αυτά τα συμπεράσματα βγαίνουν από τη Deloitte, που διενήργησε τον έλεγχο των οικονομικών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και από τον ορκωτό λογιστή Δημήτρη Κουτσόπουλο, που τον υπογράφει.
 
 
Όποιος διαφωνεί με τα παραπάνω και είναι στη φάση ''εγώ δεν πιστεύω αυτά τα χαρτιά, μαγειρεμένοι είναι οι ισολογισμοί'', ας μας παρουσιάσει στοιχεία που αποδομούν την επιχειρηματολογία μας. Άλλα στοιχεία, διαφορετικά από τα δικά μας ή ας ερμηνεύσει με διαφορετικό τρόπο κάτι από τα παραπάνω. Αν δεν το κάνει και περιμένει να αγνοήσουμε επίσημα έγγραφα του ελληνικού Κράτους (ο ισολογισμός δημοσιεύεται σε ΦΕΚ), το πόρισμα του ελέγχου της Deloitte, που ασχολείται με χιλιάδες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο και την υπογραφή του ορκωτού λογιστή, που έχει εξουσιοδότηση να ελέγξει παραστατικά, αποδείξεις και όλες τις πληρωμές που κάνει μία εταιρεία, ώστε να ασχολούμαστε με τους ''γνώστες'' του Internet και των ραδιοφώνων που καταλήγουν με υπολογισμούς από το μπακαλοτέφτερο του μυαλού τους στο συμπέρασμα ''παντελόνιασε και φέτος ο χοντρός'', ας σταματήσουν να ασχολούνται με το άθλημα και ας κάνουν κάτι πιο εποικοδομητικό γι'αυτούς.
 

Για όλους εμάς εδώ, με βάση τα στοιχεία που παραθέτουμε και τα οποία υπογράφουν επίσημοι φορείς, ισχύει το παρακάτω, για έναν άνθρωπο που επί των ημερών του έχουμε γεμίσει τίτλους κι έχει εξορθολογιστεί πλήρως οικονομικά η ΠΑΕ.
 

Η δική μου γνώμη, ως Σάββας, είναι αυτό το ''μαξιλαράκι'' των περίπου 10 εκ. ευρώ που έχει διαμορφωθεί στα ίδια κεφάλαια της ΠΑΕ, για ώρα ανάγκης, να φροντίσουμε τουλάχιστον να διπλασιαστεί. Έτσι, θα πάει περίπατο και το παραμύθι ''τι θα κάνετε ρε γαύροι αν μια χρονιά δεν παίξετε Champions League;''. Αν δεν παίξουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα χάσουμε τα 25 εκ. ευρώ, αλλά θα πάρουμε τα περίπου 5 εκ. ευρώ από την παρουσία μας στο Γιουρόπα. Η τρύπα των 20 εκ. ευρώ θα καλυφθεί πλήρως από τα ίδια κεφάλαια, δίχως δάνεια και δίχως αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (να βάλει ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ το χέρι στην τσέπη). Έτσι θα διατηρήσουμε το ίδιο μπάτζετ με την προηγούμενη χρονιά, στην οποία θα είχαμε πάρει μέρος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η κουβέντα όμως είναι μακρινή χρονικά, αφού
 
ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ, ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.

Σχόλια

Εικόνα konkard

Αγαπητέ Σάββα,
Επίσης οφείλουν να γνωρίζουν οι "ειδικοί" λογιστές πως απο τις πωλήσεις παικτών η ενσωμάτωση των ποσών στα αποτελέσματα δεν είναι άπαξ και στο σύνολο.
Δηλαδή να φέρουμε ως παράδειγμα την πώληση του Φετφατζίδη στη Τζένοα. Μπορεί το συνολικό ύψος του ποσού πώλησης του Φέτφα να ήταν πχ 4,2 εκατ ευρώ, αλλά απο αυτά έχουν καταβληθεί μόνο ψίχουλα, κατά κάποιους, περίπου 200 η 100 χιλιάδες. Τα υπόλοιπα χρήματα ενώ μας τα χρωστούν οι Ιταλοί δεν τα έχουμε εισπράξει, κι έτσι δεν δυνάμεθα να τα καταγράψουμε σαν ενεργητικό στον ισολογισμό μας. Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη οφειλή παραμένει στους χρεώστες, και μάλιστα με υψηλή επισφάλεια. Το ίδιο συμβαίνει ακριβώς και με τον Μήτρογλου, (όχι ως προς το φέσι των Ιταλών, διότι οι Άγγλοι μάλλον θα πληρώσουν το σύνολο) αλλά μέχρι να εξοφληθούν οι δόσεις της μεταγραφής, τα ποσά δεν ενσωματώνονται στον ισολογιμό ως ταμειακές ροές.
Αυτά τα ολίγα, περιμένω την τοποθέτησή σου.
Με Εκτίμηση
Κώστας

Εικόνα savvas gridlock

Ετσι οπως τα λες ειναι, Κωστα.

Εικόνα judassab

Ερώτημα 1) Τα έσοδα από μεταγραφές περνάνε κατευθείαν στον ισολογισμό ή ανάλογα με το πότε εισπράττονται;
Ερώτημα 2) Παρατηρούμε μια τεράστια αύξηση σε διοικητικά έξοδα και προμηθευτές. Δικαιολογείται το γεγονός κατά τη γνώμη σου;

Κριτική στο Μαρινάκη δε μπορεί να γίνει για παντελόνιασμα όπως πολύ σωστά λες (άλλο η ασπίδα που προσφέρει πάντα ο Ολυμπιακός και σε τι οικονομικό όφελος μπορεί να αποτιμηθεί αυτό), αλλά μπορεί να γίνει για κακοδιαχείρηση, εφόσον θέλει να δρα ως διαχειριστής και όχι ως επενδυτής, πέραν της αρχικής του επένδυσης. Επιπροσθέτως, δε καταλαβαίνω πως γίνεται (δεκτό το αντεπιχείρημα της εφορίας) όλες τις χρονιές επί Κόκκαλη να μπαίνουμε μέσα 3-4-5 εκατομμύρια, να έχουμε 30-40 εκατομμύρια πωλήσεις και να είμαστε μόνο +8 εκατομμύρια. Δηλαδή σα να λέμε ότι πρέπει κάθε χρόνο να πουλάμε 20 εκατομμύρια παίχτες για να είμαστε αυτάρκεις; Κάτι δε που πάει καλά. Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα του ισολογισμού είναι απογοητευτικά τόσο στο χαρτί, όσο και στο γήπεδο σήμερα.

Εικόνα savvas gridlock

Σου απαντησε ο Κωστας πιο πανω για την ενσωματωση των μεταγραφικων ποσων. Για το αλλο που ρωτας, ολα τα εσοδα της ΠΑΕ, εισιτηρια-τηλεοπτικα-χορηγοι, εχουν πεσει καθετα σε σχεση με την εποχη Κοκκαλη. Γι'αυτο δεν γραφουμε περισσοτερα απο οκτω μυρια κερδη στον ισολογισμο.

Εικόνα gnik_80

Sta grafw greeklish giati apo edw den exw elliniki grafi. An den mporeis na ta diavaseis h uparxei allo provlima tha xanagrapsw to mhnuma argotera me elliniko pliktrologio.

As kanoume mia upothesh loipon. Egw eimai enas xenos podosfairisths pou agwnizomai se mia mikromesaia omada ths super league Kai kanw mia sxetika kalh sezon. To kase mou einai 50 xil ervw. Otan teleiwnei h xronia psaxnomai sthn agora kai to kalitero sumvolaio pou mporw na vrw einai 100 xil. Tote emfanizetai o megalometoxos ths megalhs pae kai mou proteinei sumvolaio 200 xil. Fusika egw upografw me ta 4. O Proedros omws mou dinei ta 200 xil me kapoious orous. Poioi einai autoi? To poso pou anagrafetai sto sumvolaio einai 400 xil. O Proedros epishs gia na me kathusixasei mou leei oti h eforia tha plirwthei kanonika apo thn omada gia to poso pou anagrafetai sto sumvolaio, as poume dld oti h omada tha plirwsei alla 250 xil eforia. Egw fusika afou den uparxei thema eforias dexomai. Mazi me to sumvolaio upografw mia apodeixh oti elava metrhta 200 xil. Epomenws tha eispraxw akomh alla 200 xil (opws dld htan h kanonikh prosfora pou eixa sumfwnisei me ton proedro). O proedros loipon pernei thn apodeixh pou exw upograpsei egw, thn topothetei kanonika sta vivlia ths pae kai aferei entelws nomima 200 xil apo to tameio. Ta 200 xiliarika loipon auta ta vazei sthn tseph. Sto telos ths xronias loipon apo ta tameia ths omadas exoun vgei 400 xil + 250 xil gia thn eforia. H eforia exei plirwthei kanonika to poso pou antistoixei sto nomimo sumvolaio, egw san paixths exw eispraxei 200 xil pou den ta evriska se kamia allh omada kai o proedros exei valei sthn tseph alla 200 xil. Ola exoun ginei nomima kai kathara me apodeixeis kai eforia plirwmenh. Poios xanei? To tameio ths omadas, oloi oi alloi kerdizoun. An as poume h omada diathetei 10-15 tetoiou eidous sumvolaia (uperkostologimenoi paixtes) mporei aneta dld o proedros na tsepwsei se ena xrono apo 3,5 ek isws kai parapanw, entelws NOMIMA. Den mpenw kan sth diadikasia na skeftw ti allo mporei na paixtei me alla exoda ths pae, panda me "nomimo" tropo.

Esu ti les loipon, exoume uperkostologimenous paixtes ston olympiako, nai h oxi. Fusika auto mporei na sumvei se kathe omada, alla san pollous tetoious den exoume mazepsei? Ston mirallas o marinakhs den edine panw apo 1,2 ek to xrono. Mporeis na mou peis ti sumvolaio pernei o Dourmaz h o Dosevi? Den sou lew gia afelai giati o ollandos eixe kai ena onoma. Mporeis na mou peis poso kostise h metagrafh Benitez, enas paixths pou eixe kanei mia gamimenh sezon sto prwtathlima paragouais kai den eixe kan patisei to podi tou evrwph? Enas proedros mporei na einai sfixtos h aplas stis metagrafes. Kai ta 2 mazi den ginetai. Eidika otan h oikonomikh prosfora einai antistrofws analogh ths axias tou paixth. Ektos an paizei kati allo. Egw lew oti paizei... alla poios eimai egw, enas aplos opados...tpt allo...

Εικόνα savvas gridlock

Ας αφησουμε απ'εξω τον ορκωτο λογιστη που υπογραφει τον ισολογισμο και εχει αρμοδιοτητα να ελεγξει πληρωμες, αποδειξεις, παραστατικα κτλπ.. Ας πουμε οτι κι αυτος ειναι στο κολπο, με κανα ξεροκομματο που τον λαδωνουν (φυσικα δεν το δεχομαι, για την κουβεντα το αναφερω). Ας αφησουμε τον οικονομικο ελεγχο της ΟΥΕΦΑ, που πλεον ελεγχει καθε πληρωμη ολων των ομαδων που συμμετεχουν στις διοργανωσεις της. Ενας απο ολους αυτους τους παικτες που υπεγραψαν για διαφορετικο ποσο απο αυτο που εβαλαν στην τσεπη ή ενας απο ολους αυτους τους μανατζερ που συνεργαζονται με τους παικτες αυτους, γιατι δεν εχει μιλησει ποτε; Αρκετοι παικτες δεν εφυγαν με τις καλυτερες συνθηκες απο τον Ολυμπιακο ολα αυτα τα χρονια και μεταξυ αυτων ηταν και ξενοι, που δεν εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους την σκεψη "θα γυρισω στην Ελλαδα και πιθανως να ψαξω δουλεια στο χωρο του ποδοσφαιρου, ειτε παιζω μπαλα ειτε οχι. Ας μην εχω απεναντι μου τον Ολυμπιακο του Μαρινακη". Π.χ. ο Αμπντουν ρε παιδι μου, ο Τζιμπουρ, ο Καζιμ, τυχαια ονοματα αναφερω. Γιατι εστω ενας απο αυτους, ενω εφυγε απο τη χωρα δυσαρεστημενος σχετικα απο τον Ολυμπιακο, δεν βγηκε να πει "λαμόγια ειναι εκει στο γαυρο, αλλα λεφτα μου εδιναν και για αλλα με εβαζαν να υπογραφω". Αν σου φαινεται "πολυ" αυτο το να βγει καποιος και να σεντραρει ετσι την ΠΑΕ του Μαρινακη, σκεψου οτι θα μπορουσε να το κανει ανεπισημα. Με διαρροη σε καποιον αντιολυμπιακο δημοσιογραφο, που θα αρχιζε να πεταει μπηχτες, να μην τα λεει κι αυτος ξεκαθαρα (φοβουμενος μην φαει μηνυσεις κι αγωγες). Μπορουσε να το κανει ο μανατζερ του. Παρα πολλα αντιολυμπιακα ΜΜΕ υπαρχουν, sites οπως το sdna, ΜΜΕ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ επανω, αλλα και ο ΣΚΑΙ του Αλαφουζου. Αυτο το πραγμα που εγραψες, ουτε ενας απο τους παραπανω τολμαει να το αναφερει. Εστω σαν μπηχτη, να μην ειναι μηνυσιμο. Και δεν ειναι μονο οτι δεν το αναφερει. Ασε και την αναφορα. Θα μπορουσε ευκολα να κανει καποιος προθυμος αντιολυμπιακος ΑΡΔ ή παραγοντας που θα μαθαινε κατι τετοιο μια ανωνυμη καταγγελια στο ΣΔΟΕ (ειδικα αν εχεις το κυρος ενος καναλαρχη, οπως ο Αλαφουζος), να μπουκαρει το ΣΔΟΕ στην ΠΑΕ για να ελεγξει το πιθανο παρανομο παντελονιασμα εκ μερους του μεγαλομετοχου και να γινει ντορος. Ακομη κι αν δεν βρει τιποτε το ΣΔΟΕ, μονο το οτι θα μπουκαρε το ΣΔΟΕ στην ΠΑΕ, θα γινοταν μεγα θεμα στα αντιολυμπιακα ΜΜΕ. Εχεις δει κατι τετοιο να γινεται στα πεντε χρονια του Μαρινακη (ή και επι Κοκκαλη); Αυτα γινονταν μονο επι Αναργυρου και αποδειχθηκαν απο τους ορκωτους λογιστες. Ειναι τοσο καφενειακο, τοσο "ψιλικατζιδικη" λογικη αυτο που λες (που ουσιαστικα καταληγεις να το "δεσεις" με ενα "ολοι ειναι στο κολπο"), που ειναι σαν να θεωρεις μια ΠΑΕ που συμμετεχει στο Τσου Λου κι ελεγχεται απο καμια δεκαρια ασχετους μεταξυ τους και ανεξαρτητους φορεις (μεταξυ αυτων και το ΣΔΟΕ) σαν τον σπιτονοικοκυρη ενος φοιτητη στην επαρχια, που ζηταει 200 ευρω το μηνα απο το νοικαρη του, αλλα τον βαζει να υπογραφει για 100. Στον Ολυμπιακο ενας τα εκανε, ο Σαλιαρελης και τον βρηκανε αμεσως οι αρμοδιοι. Και τα εκανε πριν 25 χρονια, που το ποδοσφαιρο ηταν τελειως διαφορετικο και οι ελεγχοι απο τα οργανα του ποδοσφαιρου, το Κρατος και την ΟΥΕΦΑ, πολυ λιγοτεροι και πολυ λιγοτερο αποτελεσματικοι (εκ των πραγματων και για πολλους λογους, π.χ. τεχνολογια και Internet). Και μονο που συζηταμε το ενδεχομενο τοσοι (ασχετοι μεταξυ τους, ξαναλεω) ελεγκτες να μην ψυλλιαζονται, εστω, τετοιο σκηνικο, μπαινουμε στην κατηγορια Δημοσθενη Λιακοπουλου. Και δεν μπαινω καν στη λογικη "εμπιστεψου το Μαρινακη, που μας εχει αποδειξει πως δεν ειναι Σαλιαρελης, που εχει βαλει λεφτα στην ΠΑΕ με αυξηση μετοχικου κεφαλαιου και ειναι εφοπλιστης με διεθνη αναγνωριση και μεγαλη οικονομικη επιφανεια". Αν μπουμε και σε αυτην τη λογικη, τοτε θα σου πω οτι πρεπει να προβληματιστεις για το οτι σκεφτεσαι πραγματα που ουτε η Καθημερινη, ο ΣΚΑΙ και ο Θωμαιδης τολμουν να ξεστομισουν για το μεγαλο τους εχθρο, το Μαρινακη, την ωρα που του σουρνουν τα μυρια οσα αναποδεικτα και λασπολογουν με ενα καρο μηνυσιμες βρωμιες για παρτη του καθημερινα.

Εικόνα gnik_80

O orkotos logistis na vrei ti akrivws? Xanalew sta vivlia ths omadas mpenoun kanonikes apodeixeis me upografes tou paixth oti eisepraxe ta xrhmata auta metrhta. Tha ton kathgorisei loipon giati, oti edwse ta xrhmata ston paixth metrhta?? Apo poio nomo apagoreuetai auto?? To SDOE kanei tosous elegxous ston olympiako osous kanei kai sto basket tou vazelou, opou ekei xediadropa kiolas mas to dilwnoun oti klevoun thn eforia 10eties twra kai den trexei tpt. Toulaxiston oi isologismoi tou Olympiakou sth bala einai nomika entaxei. H UEFA ti akrivws thes na kanei??? Na rwthsei ton paixth giati pire metrhta ta xrhmata? An ola ta esoda-exoda ths pae einai kalumena me nomimes apodeixeis kai h eforia exei plirwthei kanonika ti tha psaxei h UEFA?? Telos den einai tuxaio oti to 90% gia na mhn pw 100% olwn autwn twn uperkostologimenwn paixtwn anoikei se 2-3 manatzer. Kai fusika den milane oi sugkekrimenoi giati tha xasoun ta fragga pou den vriskoun pouthana allou, kuriws omws oi Manager tous tha xasoun ton kalo pelath Marinakh.

Εικόνα savvas gridlock

Ο οποιοσδηποτε ελεγκτης θα βρει το αν αυξηθηκε κατα 200 ή 400 χιλιαρικα ο τραπεζικος λογαριασμος του παικτη. Εχει δικαιοδοσια να το ελεγξει. Επισης, ολα οσα γινονται στην ΚΑΕ ΠΑΟ, φαινονται μια χαρα στους ισολογισμους του και τα εχουμε αναλυσει κι εδω. Στους ισολογισμους της ΠΑΕ Ολυμπιακος δεν φαινεται τιποτε, αφου δεν εχει π.χ. μετοχικο κεφαλαιο 300.000 ευρω, ενω καθε χρονο γραφει ζημιες εκατομμυριων. Το ΣΔΟΕ εχει μπουκαρει πολλες φορες στην ΚΑΕ ΠΑΟ κι εχει γινει μεγαλο θεμα, ασχετα με το που κατεληξε η ιστορια (εκει απαιτειται πολιτικη βουληση). Στην ΠΑΕ Ολυμπιακος επι Μαρινακη δεν μπουκαρε ποτε το ΣΔΟΕ.

Εικόνα gnik_80

Prospathw na sto exigisw oso pio apla mporw. Ta xrimata auta ston paixth dinontai metrhta. Sto xeri. O paixths upografei mia nomimh apodeixh OTI EISEPRAXE TA XRHMATA AUTA STO XERI. Auta ta xrhmata epishs den einai upoxrewmenos na ta valei se kanena trapeziko logariasmo. Mporei na ta exei spiti tou. Kaneis den upoxrewnei kanena na valei me to zori ta xrhmata tou se trapeza. An upirxe tetoios nomos pou na leei oti OLES OI SUNALLAGES MIAS A.E.(ara kai ths pae olympiakos) prepei na ginontai mesw trapezhs tote nai tha eixes dikio. Omws apo oso xerw DEN UPARXEI TETOIOS NOMOS. Epishs kanenas orkotos logisths h eforiakos h den xerw egw ti allo den mporei na apaithsei apo kapoio fusiko proswpo na valei xrhmata pou eisepraxe metrhta se kapoia trapeza. O paixths apo th stigmh pou gia th sunallagh uparxei apodeixh (kai epishs to nomimo pososto exei plirwthei sthn eforia) exei dikaioma auta ta xrhmata na ta krathsei spiti tou kai na ta kanei OTI GOUSTAREI, akomh kai na ta kapsei sto tzaki gia na zestathei. O paixths apla tha upostirixei loipon oti ta xrhmata ta krathse spiti tou gia tis diafores kathimerines sunallages tou. Dikaioma tou einai na vgenei kathe vradu sta bouzoukia kai na ta trwei, h den xerw egw ti allo.

Εικόνα savvas gridlock

Kι εγώ σε ρωτάω κι επιμένεις να μην καταλαβαίνεις ή να μην θες να απαντήσεις. Άσε το πώς παίρνει αυτός ο παίκτης τα χρήματα και πού τα βάζει λοιπόν, γιατί επιμένεις να κολλάς εκεί. Γιατί από όλους αυτούς που (λες εσύ ότι) το κάνουν, δεν βγαίνει ΕΝΑΣ, ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ, να σεντράρει την ΠΑΕ αφότου φύγει από την ομάδα; Γιατί δεν διαρρέει έστω το τι παίχτηκε σε κάποιο πρόθυμο αντιολυμπιακό ΜΜΕ, ώστε να ξεκινήσουν οι μπηχτές; Τόσοι παίκτες έχουν φύγει δυσαρεστημένοι από την ΠΑΕ τα 5 τελευταία χρόνια (και δη ξένοι), ένας δεν βρέθηκε να βγει να μιλήσει ή να διαρρεύσει (ο ίδιος ή ο μάνατζέρ του) τη λαμογιά που παίχτηκε π.χ. στον ΣΚΑΙ, ώστε να σπιλώσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός; Σε αυτό μπορείς να απαντήσεις;

Επίσης, μόνο για την κουβέντα δέχομαι αυτό που λες για το νόμο που δεν υποχρεώνει κάποιον να καταθέτει λεφτά στην τράπεζα και τα λοιπά που αναφέρεις, τα οποία ταιριάζουν μόνο σε κουβέντα καφενείου. Τα λεφτά που παίρνει αυτός πρέπει να δικαιολογήσουν τον τρόπο ζωής του. Αν υπογράφει για 400.000 ευρώ και πάρει 200.000 ευρώ, το ΣΔΟΕ που τον ελέγχει (οφείλει να το κάνει) θα το βρει. Η εκάστοτε ΠΑΕ ελέγχεται φορολογικά ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Ακόμη κι αν ανταπαντήσεις κι εδώ καφενειακά τελείως ''ε και να τον βρουν, σιγά μην προχωρήσει η δουλειά με έναν ισχυρό όπως ο Μαρινάκης'', κανείς δεν απαγορεύει σε έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ να διαρρεύσει την όποια λαμογιά εντόπισε π.χ. στον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου. Μία τέτοια διαρροή μπορείς να μου βρεις; Μπορείς ρε παιδί μου να μου εξηγήσεις το γιατί αυτό το καφενειακό σενάριο που αναπτύσσεις εδώ πέρα δεν το λέει ούτε ο ΣΚΑΙ; Μήπως φοβάται τις μηνύσεις από την ΠΑΕ; Ένα κάρο μηνύσιμα πράγματα σέρνει κάθε μέρα στο Μαρινάκη και εδώ και 3-4 χρόνια είναι συνέχεια στα δικαστήρια οι δύο μεριές. Θα φοβηθεί μία ακόμη περίπτωση; Δεν προβληματίζεσαι για το ότι μιλάς πιο αντιολυμπιακά από τους ορκισμένους αντιολυμπιακούς, στην πρεμούρα σου να σπιλώσεις το Μαρινάκη; Kαι για να ρωτήσω κι εγώ κάτι, τι σε χαλάει και την βγαίνεις έτσι στο Μαρινάκη; Ανοιχτά θέλω να απαντήσεις. Το ότι είναι δεξιός;

Εικόνα gnik_80

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΔΕΞΙΟΣ; ΧΑΧΑΧΑ, Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΑΙΧΤΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΠΤ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ. ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΕ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΖΩΗ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΗΡΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ; ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 70 ΕΚ ΣΩΣΤΑ; ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ (ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ). ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ, ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΒΑΖΕΛΟΣ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΡΤΖ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν χρειάζεται να αποδείξει ένας ξένος παίκτης τίποτε. Σε άλλη χώρα θα βρίσκεται, κανείς δεν θα τον κυνηγήσει να τον σύρει στα δικαστήρια με μηνύσεις. Ξαναλέω όμως, δεν χρειάζεται καν να βγει να το πει δημόσια. Μπορεί να γίνει διαρροή είτε από τον ίδιο τον παίκτη, είτε από το μάνατζέρ του, σε κάποιο αντιολυμπιακό ΜΜΕ. Τίποτε από αυτά δεν έχουν γίνει στα 5 χρόνια του Μαρινάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δουλειά του ΣΔΟΕ και των εφοριακών επίσης είναι να βρίσκουν αυτούς που πληρώνονται με λιγότερα λεφτά από αυτά που υπογράφουν. Κάθε χρόνο η ΠΑΕ (και η κάθε ανώνυμη εταιρεία) ελέγχεται φορολογικά. Αν έβρισκαν μία τέτοια απάτη με υπερτιμολογήσεις συμβολαίων που λες οι αρμόδιες αρχές στον έλεγχο που κάνουν κάθε χρόνο, μπορεί να μην προχωρούσε η ιστορία δικαστικά (άντε να δεχτούμε ότι ''δεν θα τα βάλουν με τον ισχυρό Μαρινάκη''), αλλά θα υπήρχαν διαρροές σε αντιολυμπιακά ΜΜΕ τύπου ''λαβράκια βρήκε το ΣΔΟΕ σε μεγάλη ΠΑΕ''. Έτσι, ανώνυμα, ''δημοσιογραφικά''. Να μην μπορείς να μηνύσεις το μέσο. Τίποτε τέτοιο δεν υπάρχει για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ούτε από τον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου καλά καλά.

''ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ (ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ). ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ.''

Αυτό που λες, όπως σου εξηγώ με απανωτά posts αλλά δεν θες να το καταλάβεις, το ελέγχει ο ορκωτός λογιστής που υπογράφει τον ισολογισμό. Αυτός ελέγχει όλες τις ταμειακές ροές (τι μπήκε και τι βγήκε από την εταιρεία σε χρήμα και πώς έγινε αυτή η μετακίνηση). Αυτός λοιπόν ο ορκωτός και όλοι οι ορκωτοί όλων των ισολογισμών της ΠΑΕ από το 1979 μέχρι σήμερα, δεν διαπίστωσαν τίποτε επιλήψιμο σαν κι αυτά που λες. Εξαίρεση η περίοδος Ανάργυρου Σαλιαρέλη, που διαπίστωσαν περιπτώσεις σαν κι αυτή που λες. Μόνον αυτός έκανε αυτά που περιγράφεις κι εσύ τώρα, είτε σκόπιμα είτε επειδή δεν καταλαβαίνεις καλά καλά το τι γράφεις, εμφανίζεις το Μαρινάκη ως το ''Σαλιαρέλη του 2015''. Κάτι που ούτε ο Θωμαϊδης στη ΔΙΚΗ τολμάει να πει, την ώρα που συκοφαντεί ασύστολα το Μαρινάκη και έχει καταδικαστεί από δικαστήρια γι'αυτό το πράγμα (άρα δεν θα μάσαγε να τον συκοφαντήσει κι άλλο).

Πολύ καλά κάνουμε και πουλάμε τα πάντα, αφού όλοι πουλιούνται και αγοράζονται. Αν εσύ μπορείς να μας υποδείξεις άλλον τρόπο για να αυξηθούν τα έσοδα της ΠΑΕ, ώστε να έχουμε τα συμβόλαια που έχουμε (και περιγράφονται στον ισολογισμό), ακούω. Συγκεκριμένα πράγματα και περιμένω συγκεκριμένη απάντηση, μην το αποφύγεις. Θέλεις να δίνεις 4-5 συμβόλαια που ξεπερνούν το 1 μύριο τον χρόνο ως ΠΑΕ σε παίκτες σου, όπως κάνει ο Ολυμπιακός τώρα; Θέλεις να δίνεις καθαρά στις τσέπες των παικτών-προπονητών που έχεις στην ομάδα 20-25 εκ. ευρώ τον χρόνο, όπως αναλύεται στο άρθρο; Βρες τρόπο να έχεις τα ανάλογα έσοδα. Σε σχέση με το 2008, ο Ολυμπιακός είναι 4-5 μύρια κάτω στις εισπράξεις εισιτηρίων, 5 μύρια κάτω από τη χορηγία στη φανέλα (παίρναμε 3 μύρια περίπου, τώρα δεν παίρνουμε τίποτε και πληρώνουμε κι από πάνω περίπου 2 στη Γιούνισεφ), 4 μύρια περίπου κάτω στα τηλεοπτικά της Superleague και είμαστε κάτω στα έσοδα κι από άλλους χορηγούς. Επίσης, η επιβάρυνση της εφορίας για να διατηρηθείς στο μπάτζετ του 2008, αν θες να δίνεις τα ίδια συμβόλαια πάνω-κάτω σε συνολικό νούμερο (20% συντελεστής τότε, 42+4% τώρα) είναι άλλα 5 μύρια περίπου, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Βρες τρόπο να καλύψεις αυτό το ''χάντικαπ'' των 20 περίπου μυρίων στα έσοδά σου με το οποίο ξεκινάς κάθε χρόνο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Από το Champions League παίρνεις ελάχιστα παραπάνω λεφτά σε σχέση με το 2008. Να πούμε ότι παίρνεις 3-4 μύρια παραπάνω; Να το πούμε. Αν δεν πουλήσεις λοιπόν παίκτες, ώστε να έχεις 15 μύρια τουλάχιστον έσοδα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, πώς θα διατηρήσεις το μπάτζετ στα επίπεδα των 4-5 τουλάχιστον υψηλών συμβολαίων και των 20-25 εκ. ευρώ συνολικά ΚΑΘΑΡΑ στις τσέπες παικτών-προπονητών της ομάδος σου; Περιμένω προτάσεις. Επίσης, περιμένω να μου εμφανίσεις κάποιο link με πρόταση αρκετών εκατομμυρίων που έφτασε στην ΠΑΕ ΠΑΟ για τον Μπεργκ και την απέρριψε ο Αλαφούζος. Το ''θέλω να ταυτιστώ με παίκτη'', ενώ βγάζεις ''λίγους και σαπάκια'' σχεδόν όλη την ομάδα, δεν το καταλαβαίνω. Εγώ προσωπικά ταυτίζομαι μια χαρά με τον Τσόρι ας πούμε και φυσικά με το Φουστέρ. Μέχρι πέρυσι ταυτιζόμουν και με τον Ιμπαγάσα. Εσύ δεν ξέρω τι ακριβώς ψάχνεις για να ταυτιστείς με κάποιον, οπότε αν θες το αναλύεις κι αυτό.

Εικόνα gnik_80

ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ 70 ΕΚ ΕΥΡΩ ΜΠΑΤΖΕΤ ΣΧΕΔΟΝ ΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΥΠΟΠΤΟ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙΣ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΡΕΜΙΔΕΣ, ΟΙ ΜΙΡΑΛΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ 2 ΕΚ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ, ΟΙ ΝΤΟΡΕΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΑΖΑΡΙΑΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΙΡΑΛΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Εικόνα savvas gridlock

Εξηγησε μου το πως παντελονιαζει κανεις διχως να φαινεται στον ισολογισμο, ακομη κι αν δεν μπορεις να το αποδειξεις.

Εικόνα savvas gridlock

Η πρωταθλητρια Ευρωοης Ρεαλ των 370 εκ. ευρω μπατζετ, ξεφτιλιζεται εδω και ενα μηνα απο καθε πιθανο κι απιθανο αντιπαλο, τρωγοντας τεσσερα αντι για οκτω στο προσφατο ντερμπι με την Ατλετικο στο Βιθεντε Καλντερον. Αν δεν καταλαβεις εσυ και οι περισσοτεροι Ολυμπιακοι οτι δεν υπηρξε, δεν υπαρχει και δεν θα υπαρξει ποτε ομαδα που κερδιζει τους παντες μεσα σε μια χρονια, αν δεν χωνεψετε πως η ηττα και οι πολυ κακες εμφανισεις υπαρχουν σε καθε χρονια για ολες τις ομαδες, πλουσιες-ακριβες, αν δεν χωνεψετε πως η νοοτροπια "διωξ'τους ολους, σαπακια οι παικτες-μυρωδιας προπονητης" μετα απο καθε κακη εμφανιση, ομαδα με διαρκεια που θα παιζει καλο ποδοσφαιρο δεν θα φτιαξουμε ποτε. Ειτε με 70, ειτε με 470 εκ. ευρω μπατζετ. Απο εκει και περα, στον παραλογισμο "εχω παικτες για να κερδισω Γιουβεντους και Ατλετικο στο Καραισκακη, αλλα δεν εχω παικτες να κερδισω την ΑΕΚ στο Καραισκακη", εγω δεν μπαινω.

Εικόνα gnik_80

Poios eipe oti prepei na tous kerdisoume olous de kai kala??? Mpala theloume na doume kai fusika nikes, kaneis den exei omws thn apaithsh na tous kerdisoume olous. Den ginetai omws olh th xronia h omada na paizei tragiko podosfairo kai emeis na leme bravo re Marinakh pou ta kaneis ola swsta. Ta kaka mats tou olympiakou prepei na einai h exairesh, OXI O KANONAS, eidika sth super league. Exoume dwsei 40 mats sth sezon mexri stigmhs kai vazw stoixhma oti den mporeis na vreis panw apo 5 mats pou na efuge euxaristimenos o opados tou olympiakou apo to ghpedo. Sou fainetai normal esena auto gia omada prwtathlitismou??? H Real dinei 60 mats to xrono kai kanei 5-10 mats kaka. Oxi to antistrofo. Kai oles oi megales omades toulaxiston sto prwtathlima tous etsi prepei na leitourgoun. Den ginetai na mas vgenei o karkinos olh th sezon, na psaxnoume me ta kualia ta kala mats kai omws na leme "pw ti omadara pou exoume re su".

Εικόνα savvas gridlock

Κάποιος άλλος μπορεί να σου έχει πει ''μπράβο Μαρινάκη, τα κάνεις όλα σωστά''. Εμείς από εδώ του έχουμε πει αυτά.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130119/gelaei-o-kosmos

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150106/egklimatiki-apolysi-t...

Απλώς δεν θα του φορτώνουμε ένα κάρο μούφες, επειδή θέλουμε να εκτονωθούμε, μιλώντας για υπερτιμολογημένα συμβόλαια, παντελονιάσματα και σενάρια Νεφελίμ. Το ''μπάλα θέλω να δω'' έχω σιχαθεί να το ακούω. Το άκουγα και το διάβαζα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από ''αγανακτισμένους'' Ολυμπιακούς επί Βαλβέρδε. Τώρα βγαίνεις εσύ και λες ''επί Βαλβέρδε είδαμε μπάλα''. Το ακούγαμε επί Λεμονή, επί Σόλιντ, επί ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Όποιον κι αν φέρουμε, το ίδιο παραμύθι ακούμε. Αν δεν αφήσεις κάποιον προπονητή να δουλέψει για χρόνια με τον ίδιο κορμό παικτών, μπάλα με διάρκεια δεν θα δεις. Μπάλα είδες επί Μπάγεβιτς το 1999, γιατί τον άφησες 3 χρόνια να δουλέψει με τους ίδιους παίκτες. Μέχρι να φτάσεις να δεις μπάλα, γκέλαρες με την Παναχαϊκή και την Καλαμάτα και έτρωγες 5 αντί για 7-8 γκολ από τη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία. Ομοίως επί Βαλβέρδε το 2010-2012. Την πρώτη χρονιά έχανες όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας και μετά κέρδιζες Ντόρτμουντ και Άρσεναλ. Το παραμύθι ''πήρα παικταράδες, φέρνω προπονηταρά και σε ένα μήνα τους γαμάω όλους, για να χορτάσει μπαλίτσα ο κόσμος'', είναι καφενείο. Χρειάζεται χρόνος και δουλειά για να δεις μπάλα, όχι 70 εκ. ευρώ μπάτζετ να έχεις, αλλά 770 εκ. ευρώ. Αν τώρα εσύ διαφωνείς και πιστεύεις για παράδειγμα ότι το υλικό του 1998-99 ήταν καλύτερο από αυτό που έχουμε τώρα, τι να σου πω ρε φίλε, δεν βλέπω περιθώριο να τα βρούμε. Τα βλέπουμε τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Δικαίωμά σου φυσικά, αλλά με κόφτη τον Πουρσανίδη και σέντερ μπακ Καραταϊδη-Ανατολάκη έφτασες μια ανάσα από τους ''4'' του Τσου Λου, αν θυμάσαι.

Εικόνα gnik_80

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΑΛΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ Ο ΕΡΝΕΣΤΟ. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ.

"Αν δεν αφήσεις κάποιον προπονητή να δουλέψει για χρόνια με τον ίδιο κορμό παικτών, μπάλα με διάρκεια δεν θα δεις"

ΟΤΑΝ ΒΑΖΕΙΣ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΟΡΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ, ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΤΡΑΒΑ ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΕΙ.

ΤΟ 99 ΣΕ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΥΣ 8 Ο ΤΖΟΛΕ, Ο ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ, Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΓΚΙΤΣ. ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ; 5 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΧΤΕΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΝΤΟΣΕΒΙ ΑΠΟ ΠΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ. ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΦΟΡ ΤΟ ΣΚΟΡ ΘΑ ΗΤΑΝ 0-2 ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Εικόνα savvas gridlock

''ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΑΛΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ Ο ΕΡΝΕΣΤΟ. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ.''

Συμφωνούμε. Και για'μένα ο Ερνέστο είναι ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ και έχτισε ομαδάρα τη διετία 2010-2012.

''ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΑΛΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ Ο ΕΡΝΕΣΤΟ. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ.''

Πωλητήριο πέρυσι μπήκε μόνο στο Μανωλά. Να πούμε και στο Σάμαρη; Εγώ δεν πιστεύω ότι μπήκε πωλητήριο, αφού εκεί στην Μπενφίκα είναι Ι90 καντηλανάφτες και με την προσφορά που έκαναν μόνο τρελός θα έλεγε όχι, αλλά εντάξει, το δέχομαι. Ποιος άλλος πουλήθηκε το καλοκαίρι; Η ομάδα άλλαξε όχι επειδή ξεπουλήθηκαν παίκτες, αλλά επειδή κάποιοι ήθελαν να φύγουν και κάποιους δεν τους γούσταρε ο Μίτσελ. Ο Χολέμπας ζητούσε μεταγραφή 2 χρόνια και βαριόταν που ζούσε. Έπρεπε να τον κρατήσουμε με το ζόρι, για να γίνει Τοροσίδης; Ο Μίτσελ ήθελε πιο επιθετικογενές δεξί μπακ από το Σαλίνο. Τι έπρεπε να πούμε, ''όχι μείνε με το Σαλίνο''; Ο Πέρες που για'μένα ήταν πολύ καλός παίκτης, τραυματίστηκε. Δεν έπρεπε να πάρουμε άλλον; Ο Κάμπελ ήθελε να μείνει στην Άρσεναλ και κόστιζε 8 μύρια τουλάχιστον. Με βάση τον ισολογισμό της ΠΑΕ που είδες, 10 μύρια υπάρχουν στα ταμεία. Να ξοδέψουμε ό,τι έχουμε, δίχως να κρατήσουμε μαξιλαράκι (π.χ. σε περίπτωση που χάσουμε το πρωτάθλημα) για έναν παίκτη που δεν πολυγουστάρει κιόλας να έρθει, αφού θέλει να παίξει στην Άρσεναλ; Πρακτικά, αν τα βάλεις όλα κάτω ψύχραιμα και τα αναλύσεις, τα περισσότερα από όσα έγιναν το καλοκαίρι ήταν σωστά. Ο Αμπιντάλ με τον Αφελάι πολύ σωστά αποκτήθηκαν, άσχετα που βγήκαν φόλες. Ως σκεπτικό ήταν σωστές ενέργειες. Εξτρέμ πήρες και μάλιστα τον Ντουρμάζ τον χρυσοπλήρωσες. Ως σκεπτικό, το να αγοράσεις παίκτη με μεταπωλητική αξία, δεν ήταν λαθασμένο. Μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό ΜΟΝΟ τέτοιους πρέπει να παίρνει, για'μένα τουλάχιστον. Εγώ λάθος στον σχεδιασμό είδα μόνο το Γενάρη του 2014, όπου επιλέξαμε το Βαλντές από το Κατάρ αντί του Μήτρογλου. Σωστά πουλάς το Μήτρογλου, σωστά αγοράζεις με τμήμα αυτών των χρημάτων Ρομπέρτο, σωστά επιλέγεις να πας σε δανεικό επιθετικό με οψιόν αγοράς, αλλά πήγαινε σε παίκτη από καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όχι σε παίκτη από το Κατάρ.

Για'μένα ο Καραπιάλης είναι παίκτης σύμβολο. Μπαίνει στην ίδια μοίρα με Μουράτη και Τζόρτζεβιτς. Αγωνιστικά όμως, ο Τσόρι είναι καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος. Ο Γκόγκιτς γενικά ως παίκτης είναι πολύ σημαντικότερος του Μήτρογλου, αλλά ως σκόρερ είναι μια κλάση κάτω από αυτόν το Μήτρογλου, γιατί από τον περυσινό Μήτρογλου πριν τραυματιστεί είναι δύο κλάσεις κάτω. Ο Γιαννακόπουλος για'μένα ήταν παίκτης-ανέκδοτο, που είχε όλα αυτά που κορϊδεύω στο παιχνίδι και στο χαρακτήρα του. Βουτηχτής, ''κλέφτης'' εντός γηπέδου, με καλές σχέσεις με τους ΑΡΔ και με προσφορά πολύ μικρότερη από αυτήν που εμφάνιζαν οι αγαπητικοί του ότι είχε. Ουσιαστικά για'μένα μία καλή χρονιά έκανε στον Θρύλο, την τελευταία του, ''της Ριζούπολης''. Δεν νομίζω ότι ο Ντοσεβί είναι χειρότερος του Γιαννακόπουλου ή αν είναι, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά. Ο Γεωργάτος γενικά δεν είναι ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ καλύτερος του Μαζουάκου. Γενικά Γεωργάτος δεν ήταν αυτός μόνο της σεζόν 1998-99, αφού όλες τις υπόλοιπες χρονιές κάθε του σέντρα σκότωνε τα πετεινά του ουρανού, αλλά ακόμη και αυστηρά για το 1998-99 να το δούμε, στην Ευρώπη σε καμία περίπτωση δεν έκανε το ματς που έκανε φέτος ο Μαζουάκου με την Ατλέτικο και δη πάνω στα συγκεκριμένα ακραία χαφ. Αν θυμάσαι, υποχρέωσε το Σιμεόνε να φορτώνει την ανάποδη πτέρυγα, πάνω στον Ομάρ, γιατί δεν μπορούσε κανείς ακραίος να δημιουργήσει ρήγμα στο Μαζουάκου. Τζόλε ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σε αυτό το φετινό ρόστερ, ναι, δεν έχουμε. Πιο πολύ στα ηγετικά του προσόντα, όχι στεγνά ως αριστερό χαφ. Τζόλε ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ έχουμε πολλούς, αφού ο Τζόλε της Ευρώπης γενικά ήταν για κλοτσιές, με εξαίρεση κάποια λίγα ματς, εκ των οποίων κανένα, ούτε ένα, δεν αφορά τη σεζόν 1998-99. Να πούμε λοιπόν ότι μας λείπει ένας Τζόλε; Μαζί σου, αλλά τον Τζόλε τον πήραμε από τον Πανηλειακό. Αν τη σήμερον ημέρα κάνουμε μεταγραφές από Ελλάδα, γεμίζει το Internet με σχόλια ''ξοδεύτηκες χοντρέ''. Η λύση για να κάνεις ομάδα που θα παίζει καλή μπάλα ΔΕΝ είναι τα ''καράβια με λεφτά'' που ''θα χώσει ο πρόεδρος''. Τη σεζόν 1999-00 ο Κόκκαλης έχωσε πάρα πολλά λεφτά για Τζιοβάνι-Ζάχοβιτς-Χούτο και παίξαμε πολύ χειρότερη μπάλα από την προηγούμενη χρονιά, που δεν υπήρχε καμία ''μεταγραφάρα'' στην 11άδα. Η προηγούμενη χρονιά όμως είχε μια ομάδα δουλεμένη από τον προπονητή για 3 χρόνια. Εμείς από εδώ, από αυτό το site, προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζουμε τη διοίκηση. Να εμπιστευθεί έναν προπονητή και να τον αφήσει να δουλέψει όπως θέλει ΑΥΤΟΣ, όχι κάποιος άλλος παρατρεχάμενος, όποιος κι αν είναι αυτός (κι εμείς μέσα εδώ). Αυτή είναι η μοναδική κριτική που για'μένα πρέπει να γίνεται στη διοίκηση και τέτοια κριτική κάνουμε εμείς, που δεν τα βλέπουμε όλα ρόδινα στην ΠΑΕ. Εκτός αν δούμε κάτι αποδεδειγμένα επιλήψιμο π.χ. στα οικονομικά της ΠΑΕ. Τότε τα ξαναλέμε. Να το βεβαιώσουν όμως οι αρμόδιοι, όχι ο κάθε ''γνώστης'' σχολιαστής του Internet και των ραδιοφώνων με υπολογισμούς από το μπακαλοτέφτερο του μυαλού του.

Εικόνα gnik_80

ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ, Ο ΝΤΟΣΕΒΙ "ΛΙΓΟ" ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΖΟΛΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΕΙΔΙΚΑ Ο ΝΤΟΥΡΜΑΖ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΤΑ ΤΟΝ ΤΖΟΛΕ. ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ, ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΒΕΡΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΜΑΣ.

ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΣΟΡΡΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΥΣ 35ΑΡΙΔΕΣ (ΑΥΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ). ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΞΕΝΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ.

Εικόνα savvas gridlock

Αυτο ειπα εγω για τον Τζολε; Μηπως αυτο ηθελες εσυ να διαβασεις; Αντε για να τελειωνουμε, εχουμε υλικο επιπεδου Οδηγητριας και ΑΣ Ποντιων, ενω ο Μαρινακης παντελονιαζει συστηματικα και χτιζει καραβια με τα εσοδα της ΠΑΕ. Πιστευε ο,τι θες, δεν εχει νοημα να συζηταμε παραπανω. Περναμε την καλυτερη περιοδο της ιστοριας μας, με 17 πρωταθληματα σε 19 χρονια και την υψηλοτερη θεση που ειχαμε ποτε στη βαθμολογια της ΟΥΕΦΑ, αλλα ολοι οι παικτες μας ειναι σαπακια και η διοικηση ειναι αστεια. Στο μυαλο του μιζερου αποψιατορα γαυρου εγω δεν μπορω να μπω.

Εικόνα gnik_80

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ. ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. 70 ΕΚ. ΜΠΑΤΖΕΤ...

Εικόνα savvas gridlock

Στο fb ειδες τι γραψαμε και σε ποιον χρεωνουμε πρωτα και κυρια την ηττα; Στην πρεμουρα τη δικη σου και πολλων που εχουν τις ιδιες αποψεις με εσενα να ανακαλυψετε τους υπαλληλους του Μαρινακη, δεν βλεπετε τους συμμαχους σας. Το οτι θα φταναμε σε σημειο να καηγορουμε τη διοικηση και να ακουμε πως ειμαστε υπαλληλοι της διοικησης, ειναι η απολυτη ξεφτιλα μιας μεριδας του κοσμου μας. Των συμπλεγματικων καθυστερημενων βαζελογαυρων.

Εικόνα gnik_80

ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΝΙΠΡΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ....

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΗ ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ...

Εικόνα john

Οταν γράφουμε έν βρασμώ ψυχής λέμε πράγματα τραβηγμένα. Ελπίζω αυτο να συμβαίνει και με σενα και να μην εννοείς αυτα που .γράφεις Άκου εκεί ξεφτιλιστήκαμε...

Εικόνα gnik_80

ΟΧΙ, ΠΑΙΞΑΜΕ ΜΠΑΛΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΦΥΓΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

ΤΟ "ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΩΝ 70 ΕΚ ΕΥΡΩ" ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ, ΟΧΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ ΙΣΧΥΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΠΛΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΝΕΥΡΑ.

Εικόνα john

Κανένα μπάτζετ δεν ξεφτιλίστηκε απλα ο σύλλογος εχει αλλάξει νοοτροπία.Κανε έναν κόπο και δες τα σχόλια μου στο διπλανό κείμενο για τα 10 εκατομμύρια των αγγελοπουλων αν θες να καταλάβεις τι εννοώ

Εικόνα gnik_80

ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ; 70% ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ...

Εικόνα savvas gridlock

Δηλαδη εχεις ροστερ για να κερδισεις την πρωταθλητρια Ιταλιας και την πρωταθλητρια Ισπανιας, αλλα οχι για να κερδισεις την τριτη καλυτερη ομαδα της Ουκρανιας. Αλλες ειναι οι ευθυνες της διοικησης, οχι το οτι "μας εχει γεμισει σαπακια" η το οτι "δεν βαζει λεφτα ο χοντρος". Οταν απολυεις προπονητη στη μεση της χρονιας και περιμενεις η ομαδα να αλλαξει ταυτοτητα, λες και γυρισες ενα διακοπτη, θα εχεις προβληματα ακομη και με υποδεεστερους αντιπαλους.

Εικόνα gnik_80

Kai gia poio logo sxediastike me auto ton tropo h omada to kalokairi? H dioikhsh xerei polu kala oti o kosmos den goustarei amuntikogenes podosfairo?? Giati egine me tetoio tropo o sxediasmos ths omadas to kalokairi??? Mhpws giati etsi mporouse na mas vgei pio ftinos o amuntika domimenos olympiakos?? Mhpws giati etsi tha mporousame na poulame mexri kai to telos augoustou, afou einai pio eukolo na stiseis mia omada pou paizei amuna, akomh kai an allaxei to roster kai thn teleutaia stigmh??? Epishs nai, mesa sth xronia den einai eukolo na allaxeis tautothta se mia omada, mporeis omws na voithiseis an apoktiseis 2 gamimenous poiotikous paixtes ekei pou pounas, STA AKRA THS EPITHESHS pou to fwnazame oloi. Pare tous tous 2 autous gamimenous paixtes egkairws kai oxi 30 gennarh kai tote na doume an mporei na veltiwthei h omada..

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνώ κι εγώ, το Γενάρη δεν ενισχυθήκαμε όπως θα έπρεπε. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές εδώ μέσα, σε σχόλια και σε άρθρα. Από εκεί και πέρα όμως, από πού κι ως πού στηθήκαμε για να παίξουμε ''αμυντικά'' το καλοκαίρι; Με το Μίτσελ βγάζαμε 6-7 παίκτες στην αντίπαλη περιοχή σε κάθε φάση. Ακόμη και τα ακραία μας μπακ γίνονταν εξτρέμ. Με τον Περέιρα παίζουμε πιο κλειστά, αφού ανεβαίνουν ελάχιστοι παίκτες μπροστά. Θεωρείς ότι ο Μήτρογλου, ο Ντουρμάζ και ο Αφελάι, παίκτες που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι στην ομάδα και παίζουν από τη μέση και μπροστά, κόστισαν λίγο;

Εικόνα gnik_80

ΑΝΕΒΑΖΑΜΕ ΤΑ ΜΠΑΚ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΓΕΜΙΖΑΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΙΧΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΑΜΥΝΕΣ. ΔΛΔ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΤΙΓΚΑ ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΙΛΙΒΟΓΙΕΒΙΤΣ, ΤΟΝ ΚΑΣΑΜΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΚΡΑΙΟ ΚΥΝΗΓΟ ΣΤΗΝ 11ΑΔΑ. ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΜΠΑΛΑΡΑ;

ΟΧΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΩ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. Ο ΕΝΑΣ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΜΑΓΚΑΤ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΙΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΙΤΣΕΛ, ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.

Εικόνα gnik_80

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ 70% ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ ΑΣ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΑΤΣ ΧΩΡΙΣ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ, ΚΑΣΑΜΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΟΥΠΕΡ ΡΟΣΤΕΡ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ 10 ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

ΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΑΜΠΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ.

ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΤΑΜΠΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΕΠΙ ΒΑΛΒΕΡΔΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΕΙΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΤΣΕΛ (ΟΣΟ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΒΙΚΤΟΡ). ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΟΣΤΕΡ ΑΞΙΟ, ΟΧΙ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.

ΙΣΩΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ "ΚΑΛΟΙ" (ΡΑΙΟΛΑ, ΜΕΝΤΕΣ, ΕΝΡΟΤΟ, ΚΟΥΤΣΟΛΙΑΚΟΣ) ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ. ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ.

Εικόνα savvas gridlock

Με ταμπουρι εβαλες τρια γκολ στην Ατλετικο, που τρεις μερες πριν της τα χωσεις ειχε κερδισει τη Ρεαλ στο Μπερναμπεου;

Εικόνα gnik_80

Nai tampouri, kai akrivws epeidh exw kanei nikes apenanti se exisou spoudaies omades sthn evrwph xwris na exw irwa ton termatofulaka gia auto kai mporw na diakrinw to an paizoume tampouri h oxi. Auto fusika den anairei thn nikh kai thn spoudaiothta ths, alla einai tradaxto simadi oti etsi den tha pas makria, oute kai tha mporeseis na paixeis kalo podosfairo sth diarkeia ths sezon. Fusika kai einai simantiko na exeis kalo termatofulaka. Sto ena kako mats pou tha kaneis na se swsei. Otan omws auto ginetai kanonas tote mallon kati den paei kala. Vgale kai ton xenerwmeno Kasami pou exei parei to minima oti paei gia poulima to kalokairi opote den skizetai, vgale kai ton Tsori pou meta to miso ths sezon logika klatarei (sxediasmos super kai edw), vgale kai to mitroglou pou xwris kanonikh proetoimasia pleon den exei tpt allo na dwsei kai exeis ton twrino olympiako.

Εικόνα savvas gridlock

Πες μου ποια ''πιο σπουδαία ομάδα'' από την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του Τσου Λου έχουμε κερδίσει στην ιστορία μας. Εγώ δεν ξέρω καμία. Ποτέ και ούτε για πλάκα. Μιλάμε για ομάδα που πήρε πρωτάθλημα στη χώρα της από δύο μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και φέτος το ένα από αυτά τα μεγαθήρια το ξεκώλιασε. Του έριξε 4 αντί για 8. Αν μου αναφέρεις μία τέτοια νίκη που θεωρείς ανώτερη από το 3-2 επί της Ατλέτικο στην ιστορία του Ολυμπιακού, θα σε παραδεχτώ ρε φίλε. Επίσης, από πού κι ως πού στο 3-2 με την Ατλέτικο ήταν ήρωας ο Ρομπέρτο; Να μου πεις στο 1-0 με τη Γιουβέντους να το δεχτώ, αλλά στο 3-2 επί της Ατλέτικο πόσες καθαρές φάσεις για γκολ έκανε η ΟΜΑΔΑΡΑ (για'μένα τουλάχιστον) του Σιμεόνε; Από εκεί και πέρα, εγώ δεν βλέπω κανέναν ξενερωμένο Κασάμι επειδή θα πουληθεί, όπως λες. Δεν ξέρω κανέναν ξένο παίκτη που ξενερώνει στην ιδέα ότι θα φύγει από τη Superleague για καλύτερο πρωτάθλημα. Την σκούφια τους πετάνε. Πίσω από τον Τσόρι, υπάρχουν ο Φορτούνης, ο Μπουχαλάκης και σε διαφορετικό σχήμα ο Φουστέρ, ο Χάρα και ο Μπενίτες. Όλοι αυτοί είναι κεντρικά χαφ και υπό προϋποθέσεις μεσοεπιθετικοί που πατάνε περιοχή ή και επιθετικοί ακόμη. Δεν είναι ανάγκη να βγάζεις την χρονιά με Τσόρι-Μήτρογλου μπροστά. Υλικό έχεις, αλλά για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν έχει αξιοποιηθεί σωστά. Τέλος, από πού προκύπτει το ότι δεν έκανε κανονική προετοιμασία ο Μήτρογλου; Λόγω Μουντιάλ; Τότε αυτό ισχύει για όλους τους διεθνείς, π.χ. και το Μανιάτη. Πέραν του Μουντιάλ, μια χαρά προετοιμασία έκανε με τη Φούλαμ.

Εικόνα Elurnus

Μπράβο για το άρθρο σου.Αυτά που ακούγονται για παντελόνιασμα κλπ είναι αστειότητες.Λες και έχει ανάγκη ο Μαρινάκης να πάρει λεφτά από τον Ολυμπιακό.Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι,αυτοί που λένε αυτά τα πράγματα διαβάζουν τον ισολογισμό;Ή το λένε στη τύχη και όποιον πάρει ο χάρος;Αλλά όσο Ολυμπιακοί είναι αυτοί άλλο τόσο βάζελος είμαι εγώ.Πέφτει το χαρτζιλίκι σύννεφο.Πάει το 20αρι αέρας...

ΥΓ:Διάβασα χθες το άρθρο που έχει ανεβεί για τα χρωστούμενα της ΠΑΕ ΠΟΑ,πως σκατά έκανε μεταγραφές πέρσι και φέτος;Πως πήρε άδεια από την ΕΠΟ ενώ είχε αποκλειστεί από τα διεθνή κύπελλα;Γιατί αν θυμάμαι καλά και της αεξάρας της είπαν ότι δεν μπορείς να παίξεις Ευρώπης αλλά έφαγε και απαγόρευση μεταγραφών.Πως τα μαγείρεψαν;Τι θα γίνει με τα εισιτήρια τους;Θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί;Η superleague και η ΕΠΟ τι κάνει;Όλοι εθελοτυφλούν..αλλά θα φάνε καλά.

Εικόνα REDNYC

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΑΒΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.... ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!!!!

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ!!!!! ΣΑΣ Γ-Α-Μ-Α-Ε-Ι ΔΙΧΩΣ ΣΑΛΙΟ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!! ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ Η ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!

Εικόνα Pr0pheT7

Σάββα, ένα πράγμα νομίζω λείπει από την ανάλυσή σου που νομίζω πως πρέπει να θίξεις, γιατί αν δεν κάνω λάθος -- λογιστής δεν είμαι -- ισχύει και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ!!! Ας υποθέσουμε ότι δεν πάει καλά ο ισολογισμός και εγώ, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κάτω περαχώρα, χρειάζεται να κάνω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να καλύψω τις υποχρεώσεις, 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτό το 1 εκατομμύριο το βάζω και ανάλογα διαμορφώνεται το μέρισμά μου, οπότε, θεωρητικά πάντα, αν βγουν κέρδη από την εταιρεία, θα έχω να λαμβάνω μεγαλύτερο μέρισμα. ΟΜΩΣ, για αυτό το 1 εκατομμύριο θα φορολογηθώ και μάλιστα διπλά γιατί λογικά θα μου επηρεάσει τόσο το τεκμαρτό εισόδημα όσο και θα φορολογηθεί με διάφορους συντελεστές που δεν τους ξέρω απ' έξω (π.χ. φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου).

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν λοιπόν οι πολλοί είναι πως ο Βαγγέλας, με τον τρόπο που χειρίζεται τα οικονομικά, επιτρέπει στον Θρύλο να μην έχει την ανάγκη κανενός για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ούτε καν του ιδίου, που στην εποχή μας είναι δύσκολες από φορολογικής απόψεως, τόσο που τα γατάκια Μελικλανίδης, Ι-βλάξ, και Αλαμπουρζ δεν θέλουν να βάλουν μια για να μην τους πιάσει το ΣΔΟΕ και γυρνάνε από εδώ και από εκεί να ζητάνε από τον κόσμο τους να βάζει. Και το καλύτερο είναι πως δεν μαζεύουν.

Για εμένα το μόνο αλισβερίσι που μπορεί να γίνει στο ποδόσφαιρο πια είναι το παιχνίδι με τους μάνατζερς για ξέπλυμα χρήματος, κάτι που θα είχε νόημα όμως για ανθρώπους που έχουν κεφάλαια που θέλουν να τα εμφανίσουν στην Ελληνική αγορά χωρίς να φορολογηθούν. Αν π.χ. ο Βαγγέλας είχε ένα κανάλι (λέω τώρα) ή μια στοιχηματική εταιρεία (πάλι υποθέτω) και ήθελε να εμφανίζει χρήμα, ίσως παίζει να γινόταν κάτι και να το έκρυβε το παραδάκι... βέβαια ο Βαγγέλας δεν έχει τίποτα από αυτά, αλλά κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν... έτσι δεν είναι νεόγαυροι;;;;; ΟΕΟ;;;;; ΣΕ ΕΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΝΕΟ-ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ!!!!!!

Εικόνα nikos michalopoylos

Συγχαρητηρια φιλε! Ελπιζω να το δουν διαφοροι ασχετοι"λογιστες" του κωλου,οχι τιποτ αλλο, αλλα να μη μας ζαλιζουν και τους ορχιδες!

Εικόνα REDHERAKLIO

Στο πρώτο συνέδριο της θ7 ,στην ιστορική λέσχη τού Συνδέσμου στο Πασσαλιμάνι,το πιό σημαντικό από όσα είχε πεί ο γίγαντας Σωκράτης Κόκκαλης,ήταν ότι ονειρεύονταν ένα Ολυμπιακό οικονομικά αυτοδύναμο, που δεν θα είχε κανένα Κόκκαλη ανάγκη να τον χρηματοδοτεί.Από ότι φαίνεται το πέτυχε ο άλλος γίγαντας,στον οποίο παρέδωσε το τιμόνι του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα,πριν πέντε χρόνια.ΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΎΜΕ ΣΤΟΝ Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ.....ΣΥΓΓΑΥΡΟΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ-ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ΑΚΟΜΑ,ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ. Φιλιά από το ερυθρόλευκο Ηράκλειο

Εικόνα REDNYC

ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΔΕΛΦΕ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!

Εικόνα john

Δεν μπορώ να καταλάβω τη σκοπιμότητα αυτού του άρθρου. Αφου όπως με ενημέρωσαν οι προφήτες γνωστες και ολυμπιακάρες του red planet, οταν προσπαθούσα να τους εξηγήσω οτι ο χοντρος δεν παντελονιαζει, ολοι οι ισολογισμοί μαγειρεύονται και δεν πρεπει να βασιζόμαστε σε αυτούς. Αυτοι ξέρουν καλύτερα.

Για να μιλήσουμε και λιγο σοβαρά αυτο το άρθρο πρεπει να διαδοθεί σε όσο πιο πολλούς οπαδούς μας γίνεται για να πάρουν επιτέλους χαμπάρι ποσο σωστά τρέχει το μαγαζί ο μαρινακης τα τελευταια 5 χρονια. Με ποδοσφαιρικούς όρους η φιλοσοφία του selling club (πουλάμε οποιοδήποτε σε όσο μεγαλύτερη τιμή μπορούμε) δεν με ενοχλεί καθόλου αλλα αν ακολουθήσεις τέτοια τακτική θα πρεπει να εχεις καταπληκτικο τμήμα scouting ώστε να επενδύεις συνέχεια σε νέα ταλέντα για να ειναι κερδισμένη η ομάδα ΚΑΙ ΟΧΙ να παίρνεις παίκτες που σου επιβάλλουν οι μάνατζερ(γκαζαριαν) με συνεπεια να θάβονται οι Έλληνες(στη συγκεκριμένη περίπτωση κολοβος η βλαχοδημος).Ο σύλλογος κινείται σε γενικές γραμμές σωστά τα τελευταια χρονια αλλα περιμένω πολύ μεγαλύτερη και καλύτερη οργάνωση στις καλοκαιρινές μεταγραφές. Επίσης περιμένω ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ αλλα αυτο λογικά δεν θα το δω ποτε στον ολυμπιακο.Αφου δεν στηρίχτηκε ο Μίτσελ δυστυχώς δε θα στηριχτεί κανεις.
Αλήθεια αυτη η γελοία φάση περί " παντελονιασματος του χοντρού'" απο ποιον ξεκίνησε?Απο τους οπαδούς απο τους αρδ,απο τους αντιολυμπιακους, απο ποιους ?

Εικόνα savvas gridlock

Το ''παντελονιάζει ο χοντρός'' ξεκίνησε από την πρώτη μέρα σχεδόν, από κάποιους ''Ολυμπιακάρες'' της πούτσας. Το γιατί και πώς, δεν αφορά την ομάδα, αφού οι λόγοι είναι πολιτικοί. Μετά γενικεύτηκε και έγινε καραμέλα στα χείλη του μέσου ''γνώστη''.

Εικόνα REDNYC

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΑΛΠ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ !!! ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!!!!

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ!!! ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ - ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΩΚΡΑΤΗ!!!!

Εικόνα nissios

Κι όποιος, παρά τις εκλαϊκεύσεις, εξακολουθεί να μην τα παίρνει τα οικονομικά ας μείνει στην ατάκα της τελευταίας φωτογραφίας και δεν θα έχει χάσει την ουσία. Αυτό που μένει τώρα είναι να περάσει το Καραϊσκάκη στην κυριότητα του Ολυμπιακού χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.

Εικόνα el trick

Υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να πάρει το Καραϊσκάκη ο ΘΡΥΛΟΣ;;;;
Μακάρι βέβαια αλλά δεν το βλέπω.

Εικόνα REDNYC

ΦΙΛΕ ΕΛ ΤΡΙΚ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ... ΩΣΤΟΣΟ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ - ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ....

ΑΥΤΑ.