ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ



Τη Δευτέρα που μας πέρασε, ο Γιάννης Βρέντζος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δήλωσε αυτά.
 
«Πάγια θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε σχέση με τις σχέσεις της ΟΠΑΠ με την Super League είναι ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα θεσμικό. Και αυτό πιστοποιείται και μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Δεν πρέπει να μένουμε ούτε σε φαινομενικές αντιδικίες ομάδων, ούτε στην επικοινωνιακή διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος.
Είναι δεδομένο μετά την απόφαση της ΕΕΑ ότι ο ΟΠΑΠ παρανόμησε πέρυσι και έβαλε εν γνώσει της παράνομα στο κουπόνι του στοιχήματος τα ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός για το Κύπελλο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί αλλά δεν λύνεται μόνο με το να μην συμπεριλαμβάνονται μόνο οι αγώνες της ΑΕΚ στο κουπόνι του στοιχήματος. Καθότι οι αγώνες του υπόλοιπου πρωταθλήματος και άλλα στοιχήματα σε σχέση με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα συνεχίζουν να συμπεριλαμβάνονται.
Η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός όπως έχει εκφραστεί και με εξώδικο προς τον ΟΠΑΠ είναι ότι αν δεν λυθούν τα θεσμικά θέματα και αν τα αρμόδια Υπουργεία δεν θεσμοθετήσουν για τα συγκεκριμένα προβλήματα, ο Ολυμπιακός δεν θέλει να συμμετάσχουν οι αγώνες του στο κουπόνι του στοιχήματος».
 
Την επόμενη μέρα, αυτό το γελοίο υποκείμενο που βρίσκεται στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, στη συγκυβέρνηση των ψεκασμένων Τσίριζα-(Σ)ΑΝΕΛ, δηλώνει τα παρακάτω.
 
«Θα ήθελα να σας τονίσω, ότι δυστυχώς ο ΟΠΑΠ, ένας χρηματοδότης του ελληνικού αθλητισμού και του ελληνικού πολιτισμού, πωλήθηκε κατά την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης σε ιδιώτες. Πλέον δεν μπορεί το κράτος, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό υπουργός και η κυβέρνηση να επέμβει για τη χρηματοδότηση ομάδων κατά την κρίση της Κυβέρνησης ή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Με τη σημερινή διοίκηση του ΟΠΑΠ έχουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας και μία καλή συνεννόηση, για να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν ανάμεσα στο κράτος και έναν ιδιώτη. Δυστυχώς ο αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού, που ήταν ο ΟΠΑΠ, πλέον δεν υπάρχει».
 
Δεν μένει όμως εκεί αυτό το νούμερο. Αφού αναφέρεται στο γήπεδο της ΑΕΚ (αυτό που δεν χτίζεται, αφού ο Μελισσανίδης δεν βάζει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του),
 
«Όσον αφορά την Πολιτεία, εμείς είχαμε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο, ότι όλοι θα πρέπει να σεβαστούν την απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα έλυνε τα ζητήματα που είχαν τεθεί ενώπιον του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου. Η απόφαση αυτή έχει εκδοθεί και πρέπει να είναι οδηγός για τις παραπέρα ενέργειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Κοντονής μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, για να προσθέσει:
«Επομένως, θεωρώ ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να αποκατασταθεί μια αδικία η οποία είχε γίνει στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ πρέπει να οργανώσει αυτή την προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να φτιαχτεί το γήπεδο κατά τον τρόπο που είχε προδιαγραφεί και που πλέον έχει και την έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στα θέματα που είχε θέσει ο Δήμος. Επομένως από την Πολιτεία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για την ΑΕΚ και για τον Δήμο».

 
αγνοώντας τα δεκάδες πραγματικά στοιχεία που εκθέτουν τις απάτες του λαθρέμπορα Μελισσανίδη (π.χ. εδώ, εδώ κι εδώ), έρχεται η χαριστική βολή.
 
Όλα δείχνουν ότι και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο ο Κοντονής θέλει να φέρει στη Βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ετοιμαστεί χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του ποδοσφαίρου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε τη σύνθεση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, σε αντίθεση με τον προηγούμενο νόμο που δεν έμαθε κανείς ποιοι είναι οι συντάκτες του, στην οποία συμπεριέλαβε και εκπρόσωπο της ΟΥΕΦΑ.
Όμως, όλο αυτό τον καιρό που συνδιαλέγεται με τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, ο Κοντονής δεν έχει μάθει το αυτονόητο που είναι το εξής: ΟΥΕΦΑ και ΕΠΟ πάνε μαζί.
Ήδη η ΟΥΕΦΑέχει απαντήσει επ’ αυτού στον υφυπουργό αθλητισμού και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου,όταν ο τελευταίος είχε ζητήσει ο Ελληνοιταλός δικηγόρος της κ. Ρηγόπουλος νασυμμετάσχει σε μελλοντική επιτροπή, όμως ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, καθώς στις όποιες επαφές πρέπει να συμμετέχει ενεργά και η ΕΠΟ. Παρόλα αυτά ο Κοντονής επιμένει στις δικές του τακτικές που αποδεδειγμένα οδηγούν σε αδιέξοδα, οπότε δεν χρειάζεται καν να προβλέψουμε ποια θα είναι η απάντηση της ΟΥΕΦΑ, όταν αποσταλεί νέο αίτημα από το υφυπουργείο Αθλητισμού.
Η απόδειξη ότι η ΟΥΕΦΑ ενημερώνει την ΕΠΟ για τα πάντα αποτελεί η επιστολή του Ινφαντίνο στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Γκιρτζίκη, όταν ο Κοντονής είχε πάει απρόσκλητος στη Νιόν και ζητούσε να συναντηθεί με αξιωματούχο της.
Εννοείται ότι δεν τον δέχθηκαν ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας αμέσως ενημέρωσε την ΕΠΟ, όπως δηλαδή επιτάσσει το πρωτόκολλο, πως μετά από αίτημα του δικηγόρου του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας καιΘρησκευμάτων Παναγιώτη Περάκη έγινε συνάντηση με εκπροσώπους της νομικής υπηρεσίας «παρουσία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, του κ. Κοντονή. Αν όμως ο υφυπουργός είχε ενεργήσει ώστε να εξασφαλίσει και την έγκριση της ΕΠΟ, τότε η συνάντηση θα γίνονταν. Εκείνο που δεν έχει καταλάβει είναι ότι την παρουσία της ομοσπονδίας σε τέτοιου είδους επαφές «επιβάλλει» το πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, η οποία φυσικά αποφεύγει τον διάλογο με εκπροσώπους κυβερνήσεων.
Επίσης, το παραπάνω εξηγεί και γιατί ο Παναγιώτης Περάκης είναι πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο δικηγόρος τηςΠΑΕ ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης που είχε πάει στην ΟΥΕΦΑ ως εκπρόσωπος της ομάδας του και ζητούσε να αποβληθεί ο Ολυμπιακός από το Τσάμπιονς Λιγκ, με την ιδιότητα του προέδρου της ομοσπονδίας βόλεϊ, αν και το νέο νομοσχέδιο σε μεγάλο ποσοστό θα περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν το ποδόσφαιρο!
Με την τακτική του ο Κοντονής δείχνει ότι και το νέο νομοσχέδιο θα παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο. Όμως, παραβλέπει το περιεχόμενο κοινής επιστολής των Γενικών Γραμματέων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, Ζερόμ Βάλκε και Τζιάνι Ινφαντίνο, αντίστοιχα, σύμφωνα με την οποία «επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε (σ.σ. τον Κοντονή) ότι η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ α παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ».
Με βάση την συγκεκριμένη επιστολή ο κ. Κοντονής δεν έχει αντιληφθεί ότι στο μέλλον οι δυο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές δεν θα είναι τόσο ελαστικές όπως την προηγούμενη φορά. Βέβαια η πιθανότητα η συγκεκριμένη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή να μην ολοκληρώσει το έργο της είναι ορατή. Ο λόγος είναι ότι ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
 
Αν φυσικά όλα τα παραπάνω ίσχυαν για το ΜΑΡΙΝΑΚΗ, θα είχε γεμίσει το Internet, πολιτικά κι αθλητικά sites, με ''αιχμές για την σχέση Κοντονή-Μαρινάκη'' και το κατά πόσον ''τα πιάνει απ'το Μαρινάκη ο Κοντονής, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του''. Τώρα κο-κο-κο για το λαθρέμπορα Μελισσανίδη.

 
Σε προσεχές άρθρο θα ασχοληθούμε και με το κλείσιμο αρκετών συνδέσμων μας, εξαιτίας αυτού του σούργελου που λέγεται Κοντονής.

Σχόλια

Εικόνα PANOS43

Κοντονής.Κοντή σκέψη...

Εικόνα Brainstorm

Να ενημερωσω το σαητ, για να ξερει (αν δεν εχει ηδη αντιληφθει) οτι το συγκεκριμενο κειμενο σας, βρισκεται σε μια απ τις αναρτησεις στο blog του Θωμαιδη με προτροπες προς τον Κοντονη "να δει ποιοι και τι ειδους κριτικη του κανουν"

Ετσι για να το ξερετε.

Εικόνα anderson

Κύριε Κοντονή, θα σας ρίξω μιαν ωραία ιδέα, κι απορώ εσείς που είστε έξυπνος άνθρωπος, δεν την έχετε σκεφτεί ακόμα.
Βρείτε μια καλή γωνιά, δροεσερή, με παχιά σκιά, ξαπλώστε και ψοφήστε.
Θα κάνετε στην Ανθρωπότητα μια τεράστια χάρη.

Εικόνα thita
Εικόνα thita

Τα έχει πει ωραία για τον υπουργό ο Μανώλης γαβαθιωτης. Άμα χειμώνα μείνει μόνο ο θρύλος στην Ευρώπη,που είναι και το πιο λογικό,θα τραβήξει χειροβομβίδα η υπουργαρα με το σχέδιο νόμου και θα μας πάει Φούλ για αποκλεισμό λόγω uefa. Η εθνική έχει αποκλειστεί,άρα δεν τον νοιάζει.

Άσχετος και επικίνδυνος γιατί ακούει συγκεκριμένους ανθρώπους που είναι σε αποστολή.

Αυτό με τον Μαυρομματη στην επιτροπή με ξεπερνάει πάντως. Φανταστείτε να ήταν κανένας του Ολυμπιακού ε,π.χ. Ο Γιαννίκος,που ξέρει και τα της uefa και θα είχε νόημα. Τι θα ακούγαμε από τους ΑΡΔ ε...

Πάντως τον υπουργό τον περιμένει έκπληξη από 1-2 μέλη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, believe me...

Το γήπεδο της ΑΕΚ προσωπικά παρακαλάω να ξεκινήσει,να δούμε βρε παιδί μου τα λεφτά του νιαου επιτέλους, 25 χρόνια δεν τα έχω δει ποτέ.

Το Μακραν πιο ενδιαφέρον πάντως από αυτά που είπε ο υπουργός ήταν ότι ο ΟΠΑΠ είναι πλέον ιδιωτική εταιρεία και τίποτε άλλο. Ας αρχίσει λοιπόν να του συμπεριφέρεται έτσι λέω εγώ και όχι να τον νταντευει.

Την κωλοτουμπα ότι θα ανέτρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ την πώληση του ΟΠΑΠ την ξεπερνάω.

Ο σκορ Διονύσης πάντως θα ξαναβγεί λογικά στη Βουλή στις εκλογές του φθινοπώρου. Συνηθίζεται αυτό όταν είσαι υπουργός και κανείς χατιρακια κλπ. Δεν ξέρω μήπως το θέμα με την Κέρκυρα τον επηρεάσει. Αν θα ξαναγίνει υπουργός πάντως δεν θα έβαζα και στοίχημα.

Εικόνα savvas gridlock

Κι οχι τιποτε αλλο, αλλα αυτο το πουστοκομμα που κυβερναει, το συγχρονο ΠΑΣΟΚ του παπατζη Ανδρεα, δεν ελεγε απλως πως θα παρει πισω την πωληση ΟΠΑΠ, αλλα κι οτι οταν ξαναγινει δημοσιος ο Οργανισμος, τα οποια κερδη του θα πηγαινουν στα ασφαλιστικα ταμεια, για να μην κινδυνευσουν οι συνταξεις. Και τωρα αυτη η πατσαβουρα που λεγεται Κοντονης εγκωμιαζει τον...ιδιωτικο ΟΠΑΠ. Εχει να φυγει ματσουκι στις επομενες εκλογες που θα βαρανε κατοσταρια αυτα τα σουργελα που μας κυβερνουν. Ξεπερασαν σε θρασος και ψεματα ΓΑΠ και Αντωνακη μαζι...

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν πιστεύω ότι οιαδήποτε απόφαση του - όποιου - Κοντονή, θα επηρεάσει καθ΄οιονδήποτε τρόπο την ψήφο του Έλληνα. Άλλα θα παίξουνε ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος στις επόμενες εκλογές. Τα΄χουμε ξανασχολιάσει αυτά. Πρώτον, ο χρόνος τους. Γιατί ο Έλληνας, δεν έχει αρχίσει ακόμα να δίνει... Και δεύτερον, οι εξελίξεις στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ ( βλέπε Λαφαζάνης και λοιποί δραχμιστές ). Ο εκλογικός νόμος παραμένει ο ίδιος. Από΄κει και πέρα, μέλλει να δούμε τις μετεκλογικές συμμαχίες, που ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπάρξουν. Οι ΑΝΕΛ, δεν πιστεύω ότι θα μπούνε στην επόμενη Βουλή. Πολιτικά ξωφλήσανε. Άσε που, προεκλογικά, κανένα κόμμα εξουσίας ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ Ε-Μ-Π-Ρ-Α-Κ-Τ-Α με τον Ολυμπιακό, άσχετο με το τί μαλακίες λέει ή ΄΄ετοιμάζει΄΄ ο εκάστοτε υφυπουργός του για τον Αθλητισμό. Στο τέλος, στις κρίσιμες στιγμές, εκείνο που επικρατεί είναι το ΄΄ Άστο τώρα... Μην το πειράζεις αυτό...δεν είν΄ώρα για τέτοια...΄΄. Κοινή κομματική λογική και πρακτική.

Εικόνα savvas gridlock

'' Οι ΑΝΕΛ, δεν πιστεύω ότι θα μπούνε στην επόμενη Βουλή. Πολιτικά ξωφλήσανε.''

Επειδη ο πανηλιθιος αρχηγος των (Σ)ΑΝΕΛ ειναι παλια πολιτικη πουτανα (τιποτε αλλο δεν ξερει να κανει, ουτε μιση μερα δεν εχει δουλεψει στη ζωη του αυτος ο επαγγελματιας πολιτικος), ηδη κυκλοφορησε το σεναριο. Διαλυονται οι (Σ)ΑΝΕΛ, απορροφωνται απ'τον Τσιριζα και κατεβαινουν μαζι στις εκλογες. Α ρε πουτανα Ελλαδα, τι στιγμες μας χαριζεις...

Εικόνα REDNYC

KOIMATAI ORTHIOS O KONTOS NOUS KAI PLHRWNEI KAI XENODOHO.

APLA NA TONISW AUTO POY GNWRIZOUME OLOI, OTI THA EXOUME EKLOGES TON XEIMWNA POU MAS ERXETAI OPOTE PAEI STO DIAOLO AUTH H OMADA POU ETOIMASE O KONTOS NOUS GIA TO NEO ATHLITIKO NOMOSXEDIO....EPISHS, APOKLEIETAI NA EPANEKLEGEI! NOMIZW MPOROUME NA TON XEHASOUME...

A, KAI POU 'SAI KONTE NOU, OTAN VREIS KAIRO, PERNA APO NY, EXW THN MANA SOU STO YPOGEIO TOU SYNDESMOU KAI EXEI ANALAVEI OLA TA MELH! AXORTAGH H POUTANA!

OSO GIA TON GHPEDO THS AEK, MALLON DEN DIAVASE TA TELEUTAIA NEA - FRESKA, XTESINA EINAI. KAI DEN TA GRAFEI KOKKINO SITE, TA ARDAKIA TO GRAFOUN:

http://www.soccerplus.gr/article/56586-nea-empodia-toy-dimoy-neas-filade...

Εικόνα Κωστας 7

Το θέμα φίλε Σαββα ειναι ότι ο Κοντονης όχι απλά δεν θα προλάβει να κάνει πραγματικοτητα τα σχέδιά του αλλά στις επικείμενες εκλογές που έρχονται τον Οκτώβρη από την περιφερεια του δεν θα βρει ούτε την ψήφο του.
Ηδη η νεολαία του σύριζα στην Ζάκυνθο τον έχει καταξεσκίσει για τα ΝΑΙ που λέει ως τώρα και για το ΝΑΙ που θα πει στο μνημονιο 3 που ερχεται σε 2 εβδομάδες.
Γενικα κυβέρνηση Συριζα ετσι οπως την ξερουμε δν θα υπαρχει μετα απο κανα δυο μήνες.

Εικόνα savvas gridlock

Καλα Κωστα, αν πιασουμε και τις πολιτικες κωλοτουμπες του ΣΥΡΙΖΑ (οχι ολων, καποιοι ειναι συνεπεις εκει μεσα), θα αρχισουν να πηδανε απ'τα παραθυρα. Μονοι τους.

Εικόνα red7neck

Ένα πράγμα δεν πρόκειται να καταλάβεις ρε βλάχουρα που είσαι και υπουργός Αθλητισμού. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι εκείνος που κάνει κουμάντο και όχι εσύ και το κόμμα της κακιάς ώρας. Από τότε που ήρθες έχεις βαλθεί να σπιλώσεις τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο του. Δεν τα κατάφερες όμως ρε σκουλήκι ούτε εσύ ούτε οι λαθρέμπορες. Θα πάρεις και εσύ το δρόμο που σου αξίζει (τον αγύριστο) μαζί με τους άλλους ψεύτες. Λίγα είναι τα ψωμιά σου ακόμη, αριστερέ της δεκάρας.

Εικόνα KYTHNOS 7

Σάββα χρησιμοποιησες δύο λέξεις που θα ήθελα να τις χρησιμοποιησω κι εγώ...

Κοντονης ένα μεγάλο ΝΟΥΜΕΡΟ της πολιτικής ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ των εξυγιαντων - επενδυτών - λαμογιων - φοροφυγάδων - λαθρεμπορων - ρωσομαφιοζων!!!!

Πρόσεξε να δεις υπουργισκε της πλάκας...
Οι "φάπες" ήταν, είναι και θα είναι αμέτρητες μιας και είσαι ΤΑΓΜΕΝΟΣ εναντίον του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και υπέρ των χασισοΦΑΡΩΝ - λαθρεμπορων - φοροφυγάδων - καταδικων - εμπόρων όπλων εκ Ρωσίας....

Εικόνα KYTHNOS 7

Και κάτι ακόμα στον υπουργισκο....

ΟΥΣΤ ΣΥΧΑΜΑ...

Εικόνα koropi48

Σάββα τον άκουσα κι εγώ τον γελοίο και δεν πίστευα στ αυτιά μου! Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα τώρα και πολύ καιρό σε όλα τα ζητήματα. Μιλάει για το γήπεδο σαν να τραβάει το χαλί από την Περιφέρεια, εννοώντας ότι εγώ, ως υπεύθυνος επί του αθλητισμού είμαι υπέρ της κατασκευής, κι αφού δικαστικονομικά δεν υπάρχει κανένα θέμα, άρα το έργο πρέπει να προχωρήσει όπως είχε προδιαγραφεί, δηλαδή Δούρου σκάσε το χρήμα. Το άτομο στο σπίτι του πρέπει να έχει σημαία του θρύλου και να πετάει βελάκια τον ελεύθερο χρόνο του. Να τα βλέπουν οι σύγγαυροι της περιφέρειάς του και να τον τιμήσουν δεόντως στις εκλογές που έρχονται. Ο σγουρός κι ο μιχαλολιάκος ξέρουν καλά. Θα μάθει κι αυτός!

Εικόνα savvas gridlock

Ακομη κι ο χουντικος Ασλανιδης ειχε μεγαλυτερη τσιπα οταν αβανταρε τους αντιολυμπιακους απο αυτον τον καραγκιοζη.