Τσαλακώνουν τη νομιμότητα για χάρη του Μελισσανίδη



Έχουμε αναδημοσιεύσει πολλές φορές  τα αποκαλυπτικά  και πάντα τεκμηριωμένα ρεπορτάζ της εξαιρετικής εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ. Αυτά δεν θα τα διαβάσετε σε κανένα διαπλεκόμενο ΜΜΕ, ούτε θα ασχοληθούν τα pay role ΑΡΔακια.
 
Η αποκάλυψη αυτή τη φορά αφορά νέες παράνομες πράξεις για χάρη του τιγρούλη των φρίσκις. Ας δούμε αναλυτικά το θέμα από την ΚΟΝΤΡΑ.
 
Τσαλακώνουν τη νομιμότητα για χάρη του Μελισσανίδη
 
 
Ο ψωριάρης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια. Η φράση ταιριάζει ταμάμ στον Γατούλη της ΑΕΚ. Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος από τότε που θα έβγαινε η άδεια και θα έμπαιναν οι μπουλντόζες, μπορεί να βγήκε και η απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικές τις προκλητικά αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του νόμου 4277/2014, όμως άδεια δεν εκδόθηκε (ακόμα και το γιοφύρι της Αρτας πιο γρήγορα… αδειοδοτήθηκε) και δεν προβλέπεται να εκδοθεί (όπως κατ’ επανάληψη έχουμε γράψει, χωρίς στο μεταξύ να έχει μεσολαβήσει κάτι που να μας κάνει ν’ αλλάξουμε την εκτίμησή μας).
 
Το «σύστημα Γατούλη», όμως, πρέπει κατά τακτά χρονικά διαστήματα να ξαναζεσταίνει τη σούπα με το εξωτικό όνομα «Οπου να ‘ναι μπαίνουν οι μπουλντόζες», γιατί τα προηγούμενα χρόνια αποδείχτηκε αποτελεσματικό μαντζούνι στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας. Αγόραζε ο οπαδός εισιτήριο διαρκείας για να βλέπει την ομάδα του στη Γ’ και τη Β’ Εθνική, σε τιμές… Καμπ Νου, αλλά ταυτόχρονα γινόταν και μέτοχος στην «Αγια Σοφιά». Κι επειδή όλοι κατάλαβαν ότι οι μετοχές που αφειδώς μοίρασε ο Γατούλης είναι «πέτσινες» και άρχισε η γκρίνια, έπρεπε και φέτος να ξαναζεσταθεί η ίδια σούπα.
 
Μετά την απόφαση του ΣτΕ, λοιπόν, η οποία πουθενά δεν τέμνεται με τις διαδικασίες έκδοσης της οικοδομικής άδειας, οι οποίες μπορούσαν να προχωρήσουν κανονικά και όσο εκκρεμούσε η διαδικασία του ΣτΕ, άρχισε το παραμύθι της δημόσιας διαβούλευσης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία καθυστερούσε υποτίθεται ο Λαφαζάνης, αλλά θα δινόταν σε διαβούλευση, μετά από «παρέμβαση σε ψηλό επίπεδο». Μέχρι που την περασμένη Τετάρτη, η περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι παρέλαβε από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΑΠΕΝ τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για το περιεχόμενο της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη (οι προθεσμίες καθορίζονται από το νόμο).
 
Πρόκειται για μια παράνομη πράξη, στην οποία συνέπραξαν η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΑΠΕΝ και οι αρμόδιες Διευθύνσεις της περιφέρειας. Η παρανομία έγκειται στο ότι ως φορέας του έργου αναφέρεται η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», μια εταιρία που δεν έχει (και από το νόμο δεν μπορεί να αποκτήσει οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή σχέση με το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Δημόσιο στο Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ.
 
Δε θεωρούμε καθόλου συμπτωματικό το γεγονός ότι η ΜΠΕ στάλθηκε από το ΥΠΑΠΕΝ στην περιφέρεια την επομένη της αποχώρησης από την κεφαλή του υπουργείου του Π. Λαφαζάνη και της παράδοσης στον Π. Σκουρλέτη. Προκειμένου να διαλευκάνουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, επικοινωνήσαμε με τον πρώην υπουργό την Τετάρτη. Συνεργάτης του μας είπε το βράδυ της ίδιας μέρας ότι ο Π. Λαφαζάνης θα μας τηλεφωνήσει την επομένη για να του θέσουμε τα ερωτήματά μας. Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ δεν είχε επικοινωνήσει.
 
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΑΠΕΝ Επαμεινώνδας Τολέρης (έχει ενεργή ανάμιξη και στην έγκριση της ΜΠΕ της «Ελληνικός Χρυσός» για το εργοστάσιο στις Σκουριές, η οποία εγκρίθηκε με βάση τις διαβεβαιώσεις της… εταιρίας!), τον οποίο ρωτήσαμε πώς αναγόρευσε σε φορέα του έργου μια εταιρία που δεν έχει καμιά ιδιοκτησιακή σχέση, μας απάντησε ότι η υπηρεσία του δεν ελέγχει το ιδιοκτησιακό! Μας είπε, μάλιστα, ότι υπάρχει και σχετική νομολογία του ΣτΕ που τον καλύπτει! Για το γεγονός ότι έστειλε τη ΜΠΕ στην περιφέρεια μια μέρα μετά την αποχώρηση του Π. Λαφαζάνη, μας απάντησε ότι αυτό ήταν συμπτωματικό και πως ο υπουργός δεν εμπλέκεται στη διαδικασία, παρά μόνο υπογράφει την τελική έγκριση της ΜΠΕ. Εννοείται πως δεν τον πιστέψαμε, πολύ περισσότερο που παραδέχτηκε ότι ο υπουργός γνώριζε την υπόθεση!
 
Το βασικό ζήτημα, όμως, είναι η αναγνώριση της εταιρίας του Μελισσανίδη ως φορέα του έργου, υπό το πρόσχημα ότι δεν ελέγχεται το ιδιοκτησιακό κατά τη φάση ελέγχου της ΜΠΕ. Αυτό, πέραν του ότι προσκρούει στην κοινή λογική (θα μπορούσε ο κάθε «τρελός» να φτιάχνει μια ΜΠΕ, ν’ ασχολούνται δημόσιες υπηρεσίες με τον έλεγχό της και στο τέλος να αποδεικνύεται ότι ο «τρελός» δεν έχει κανένα δικαίωμα), προσκρούει στο σύνταγμα και στις διατάξεις του για την προστασία της ιδιοκτησίας. Κάθε δημόσια υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να ελέγχει το ιδιοκτησιακό ζήτημα σε μια υπόθεση που φθάνει ενώπιόν της.
 
Πέραν των παραπάνω, στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό πως υπάρχει εμπλοκή στο ΥΠΑΠΕΝ. Και μάλιστα εμπλοκή που αφορά το ιδιοκτησιακό και έχει μπλοκάρει τις διαδικασίες έκδοσης οικοδομικής άδειας εδώ και ένα χρόνο. Ο προϊστάμενος της ΔΟΚΚ, που ήταν η αρχική αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης, από τον περασμένο Αύγουστο έστειλε έγγραφο στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», με το οποίο της ζήτησε να αποδείξει ότι νομιμοποιείται να ζητήσει την έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης. Στη συνέχεια, η σκυτάλη πέρασε στη ΔΑΟΚΑ (διεύθυνση που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση δύο παλαιότερων διεθύνσεων), η προϊσταμένη της οποίας απευθύνθηκε στο Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του υπουργείου, με το ερώτημα αν η εταιρία του Μελισσανίδη νομιμοποιείται να ζητήσει την έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης. Το Τμήμα απάντησε αρχικά ότι τα έγγραφα που προσκόμισε η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» είναι ανεπαρκή και έθεσε μια σειρά σημαντικά νομικά ζητήματα. Ο Μελισσανίδης συγκάλεσε άρον-άρον τη γνωστή γενική συνέλευση-παρωδία της ΑΕΚ, η οποία ενέκρινε (χωρίς να το διαβάσει καν) το περιβόητο παραχωρητήριο.
 
Οπως έχουμε γράψει, πρόκειται για μια εξ ολοκλήρου παράνομη σύμβαση. Πυρήνας της παρανομίας είναι το ότι το ακίνητο (είτε στην αρχική του έκταση είτε στην έκταση που διαμορφώνει ο δασοκτόνος Ν. 4277/2014, κόβοντας ένα κομμάτι άλσους και παραχωρώντας το στην ΑΕΚ) έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚμόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, υπό τον όρο ότι σ’ αυτό θα ασκεί κοινωφελή δραστηριότητα και συγκεκριμένα την άθληση των αθλητών της. Αυτό το ακίνητο που της έχει παραχωρηθεί, η ΑΕΚ δεν έχει το δικαίωμα να το παραχωρήσει σε οποιονδήποτε τρίτο και μάλιστα σε μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία, η οποία δεν ασκεί κοινωφελή δραστηριότητα.
 
Αυτή η παράνομη σύμβαση κατατέθηκε από τους ανθρώπους του Μελισσανίδη στη ΔΑΟΚΑ και αυτή, ως όφειλε, τη διαβίβασε στο Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, προκειμένου να εκφέρει τη νομική του γνώμη για τη νομιμοποίηση ή μη της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Το Τμήμα ακόμη δεν έχει απαντήσει, γι’ αυτό και η υπόθεση της άδειας εξακολουθεί να παραμένει μπλοκαρισμένη εδώ και ένα χρόνο.
 
Δεν μπορεί όλ’ αυτά να μην τα γνωρίζει ο Ε. Τολέρης. Δεν μπορεί να μην τα γνωρίζουν οι αρμόδιες διευθύνσεις της περιφέρειας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί την επικαιρότητα. Εμπειροι υπάλληλοι είναι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο. Πώς εμφανίζεται ξαφνικά μια ανώνυμη εταιρία (που εξ ορισμού δεν έχει καμιά σχέση με το ερασιτεχνικό σωματείο) και καταθέτει ΜΠΕ ζητώντας Αδεια Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων; Και μόνο αυτό θα τους έκανε δυο φορές προσεκτικούς στο να ελέγξουν το ιδιοκτησιακό, για να μην υπάρξουν προβλήματα.
 
Γι’ αυτό και μιλάμε για παράνομη πράξη της διοίκησης, η οποία έγινε για να εξυπηρετήσει τον Μελισσανίδη. Και έγινε στη χρονική «τρύπα» που μεσολάβησε ανάμεσα στην αποχώρηση ενός υπουργού και στην ανάληψη του υπουργείου από έναν άλλο.
 
Ο Π. Σκουρλέτης έχει υποχρέωση να ανακαλέσει αμέσως τη ΜΠΕ που στάλθηκε στην περιφέρεια και να ελέγξει αυστηρά τους υπαλλήλους που έκαναν αυτή την προκλητική ενέργεια. Αν δεν το κάνει, θα επιβεβαιώσει εκείνο το παπαγαλάκι του Μελισσανίδη που έγραψε πριν από λίγες μέρες σε οπαδική ιστοσελίδα: «Τώρα στην θέση του [Π. Λαφαζάνη], στο αρμόδιο Υπουργείο θα έχουμε εκτός σοβαρής έκπληξης τον Πάνο Σκουρλέτη. Πολύ πιο light κατάσταση από τον Λαφαζάνη. Εδώ και αν είναι η  ευκαιρία της ΑΕΚ να προχωρήσει… Η ΑΕΚ θα έχει πολύ πιο εύκολο έργο, το επόμενο διάστημα με τον Πάνο Σκουρλέτη επικεφαλής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας». Εμείς, πέρα απ’ αυτό το άρθρο, θα απευθυνθούμε στο νέο υπουργό ΠΑΠΕΝ και θα του ζητήσουμε να πάρει θέση. Αλλωστε, εκκρεμεί αίτησή μας, στην οποία ουδέποτε απάντησε ο προκάτοχός του Π. Λαφαζάνης.
 
ΥΓ. Εννοείται πως η ΜΠΕ, ακόμη κι αν εγκριθεί, δεν οδηγεί ούτε καν στην έκδοση Αδειας Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων, διότι θα προσκρούσει στο ότι το οικόπεδο δεν ανήκει στην εταιρία του Μελισσανίδη. Ο ίδιος ο Ε. Τολέρης παραδέχτηκε πως αν από τη διαβούλευση αποδειχτεί κάτι τέτοιο, τότε δε θα υπογράψει ο υπουργός και δε θα εκδοθεί ΑΕΠΟ. Οσο για την Εγκριση και Αδεια Δόμησης, δεν εξαρτάται από τη ΜΠΕ, όπως δεν εξαρτιόταν και από την απόφαση του ΣτΕ. Η εταιρία του Μελισσανίδη δεν μπορεί να χτίσει γήπεδο σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δημοσίου παρά μόνο με διαδικασίες σκανδάλου Βατοπεδίου.
 
ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Σχόλια

Εικόνα REDHERAKLIO

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ......Γήπεδο Μελισσανίδη: Σταματήστε τώρα το σκάνδαλο Small_img_24437
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Σκουρλέτης δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποσύρει αμέσως από τη δημόσια διαβούλευση τη σκανδαλώδη «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου “Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής», μέσω της οποίας μια ιδιωτική-κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ενός έργου που θα κατασκευαστεί πάνω σε οικόπεδο κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Πήραμε τη ΜΠΕ που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την περιφέρεια Αττικής και βεβαιωθήκαμε ότι σε όλα τα έγγραφα (σχέδια, εκθέσεις κτλ.) αναφέρεται ως κύριος του έργου η συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». «Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία με την επωνυμία ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ» αναφέρεται στην ογκώδη κύρια έκθεση της ΜΠΕ.

Σε ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο έχει παραχωρηθεί μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ, μόνο για τη διεκπεραίωση κοινωφελούς δράσης (άθληση των αθλητών του), εμφανίζεται να χτίζει γήπεδο μια ιδιωτική ανώνυμη εταιρία!

Είναι γνωστό ότι η αρμόδια για την έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης διεύθυνση του υπουργείου (αρχικά η ΔΟΚΚ, στη συνέχεια και έως τώρα η ΔΑΟΚΑ) αρνήθηκε να αναγνωρίσει και να συνεργαστεί με την εταιρία του Μελισσανίδη, ζητώντας απ’ αυτή να προσκομίσει έγγραφα που τη νομιμοποιούν να ζητήσει οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο έργο στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Αυτή η στάση των αρμόδιων υπηρεσιών εκφράστηκε μέσα από επίσημα έγγραφα, λίγες μόλις μέρες μετά την κατάθεση της αίτησης από την εταιρία (αίτησης που κακώς παραλήφθηκε, αφού ήταν μόνο ένα φύλλο χαρτί, χωρίς να συνοδεύετει από τα έγγραφα που απαιτούνται για να παραληφθεί μια αίτηση και να της δοθεί αριθμός πρωτοκόλλου).

Το πρώτο έγγραφο που κατέθεσε η «Δικέφαλος 1924» και το οποίο υποτίθεται ότι τη νομιμοποιούσε, κρίθηκε αόριστο και ανεπαρκές από το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΑΠΕΝ, που αποφάνθηκε ότι πρέπει να διερευνηθεί αν η εταιρία του Μελισσανίδη ανήκει σ’ εκείνους τους φορείς ή οργανισμούς ή νομικά πρόσωπα «που σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 42 δύνανται να υπογράφουν με το ως άνω ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ΑΕΚ ειδικές προγραμματικές συμβάσεις αθλητικής ανάπτυξης κλπ.». Ο φάκελος πήγε στο ράφι (κακώς είχε παραληφθεί, βέβαια), ο Μελισσανίδης συγκάλεσε άρον-άρον τη γνωστή γενική συνέλευση-παρωδία, στην οποία 75 μέλη του ιστορικού σωματείου ΑΕΚ μεταβίβασαν όλα τα δικαιώματά του στην εταιρία του Μελισσανίδη (χωρίς μάλιστα να διαβάσουν τη σύμβαση, διότι ο «Τίγρης» τους είπε ότι αρκεί που την έχει διαβάσει αυτός!) και στη συνέχεια η εταιρία του κατέθεσε αυτή την άκυρη σύμβαση στη ΔΑΟΚΑ.

Η ΔΑΟΚΑ διαβίβασε αυτή τη σύμβαση στο Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, η απάντηση του οποίου εκκρεμεί. Το ρεπορτάζ λέει ότι δεν πρόκειται να δοθεί πριν το Σεπτέμβρη. Αυτή τη στιγμή, δηλαδή, η εταιρία του Μελισσανίδη δεν αναγνωρίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ ως έχουσα δικαίωμα να ζητήσει την έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης.
Προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων

Κι έρχεται μια άλλη υπηρεσία, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, και νομιμοποιεί τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», παίζοντας συνειδητά το παιχνίδι του Μελισσανίδη. Γιατί αυτό είναι το κόλπο που εφαρμόζει ο εν λόγω επιχειρηματίας. Βάζει συνέχεια μπροστά την εταιρία του να κάνει αιτήσεις σε δημόσιες υπηρεσίες (ακόμη και στο ΣτΕ εμφανίστηκε), ώστε να θεωρηθεί φυσικό το γεγονός ότι αυτή η εταιρία θα κατασκευάσει το γήπεδο και θα το εκμεταλλεύεται για μισό αιώνα. Είναι κι αυτή μια μορφή δημιουργίας τετελεσμένων, για ν’ ασκηθεί στο τέλος αφόρητη πίεση πάνω στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να κλείσουν τα μάτια μπροστά στο σκάνδαλο και να εγκρίνουν την οικοδόμηση ενός γηπέδου από μια ανώνυμη εταιρία πάνω σε ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δημοσίου, που έχει εκχωρηθεί για διαφορετικό σκοπό.

Οπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, ο προϊστάμενος της Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης Επαμεινώνδας Τολέρης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά, μας δήλωσε ότι η υπηρεσία του δεν ελέγχει το ιδιοκτησιακό. Προσπαθεί, δηλαδή, να μας πείσει ότι είναι δυνατόν να γίνει ολόκληρη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για ένα έργο που ο εμφανιζόμενος ως φορέας του μπορεί να είναι και μαϊμού-ιδιοκτήτης! Θα κινηθούν υπηρεσίες, θ’ απασχοληθεί κόσμος, θα τρέξουν πολίτες και φορείς να υποβάλουν τις απόψεις τους στη διαβούλευση, και στο τέλος θα πουν «συγνώμη, κάναμε λάθος, ο εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης δεν είναι ιδιοκτήτης»!

Πέραν αυτού, υπάρχει το πραγματικό γεγονός ότι ο Επ. Τολέρης γνωρίζει πολύ καλά πως η αίτηση για έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» έχει μπλοκαριστεί, διότι η μεν ΔΑΟΚΑ αμφιβάλλει για το αν αυτή η εταιρία νομιμοποιείται να ζητήσει άδεια για ένα οικόπεδο που δεν της ανήκει, το δε Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και έργου ακόμη δεν έχει αποφανθεί για το αν η εταιρία του Μελισσανίδη νομιμοποιείται. Το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και κανένας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Τα ίδια τα παπαγαλάκια του Μελισσανίδη κατήγγειλαν πολύ πρόσφατα ότι ο Λαφαζάνης μπλοκάρει τη ΜΠΕ και δεν επιτρέπει να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. Και την επομένη της αποχώρησης του Λαφαζάνη από το ΥΠΑΠΕΝ, η αρμόδια διεύθυνση έστειλε στην περιφέρεια τη ΜΠΕ για να τεθεί σε διαβούλευση, ενώ τα παπαγαλάκια έστησαν τρελό χορό και άρχισαν να γράφουν ότι ο Σκουρλέτης είναι «λάιτ» σε σχέση με τον Λαφαζάνη και η υπόθεση της οικοδομικής άδειας θα πάει σφαίρα πλέον!

Ως απάντηση στο έωλο επιχείρημα του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, ότι δεν είχε υποχρέωση να ελέγξει το ιδιοκτησιακό σε μια υπόθεση τόσο μεγάλης κοινωνικής σημασίας, που δεν αφορά οικόπεδο ιδιώτη αλλά οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δημοσίου, θα παραθέσουμε την επισήμανση που υπάρχει σε ένα άλλο έγγραφο που υπάρχει στο φάκελο της ΜΠΕ. Ο προϊστάμενος της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής εγκρίνει τη μελέτη «καθώς με αυτήν δεν αλλοιώνεται το περιβάλλον του διατηρητέου από το ΥΠΠΟΑ μνημείου» και επισημαίνει με νόημα (προφανώς επειδή «ξέρει» ή «άκουσε»):

«Η έγκριση δίνεται μόνο εν αναφορά προς τις διατάξεις του Ν. 3028/2002 και υπό την προϋπόθεση ότι ικανοποιούνται οι ισχύουσες στην περιοχή πολεοδομικές, κτηριοδομικές και λοιπές διατάξεις που απαιτούνται για την έκδοση Οικοδομικής Αδειας καθώς και άδειες άλλων αρχών.

Το έγγραφο αυτό δεν αντικαθιστά την απαιτούμενη από τον Νόμο οικοδομική άδεια που χορηγείται από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία ή από άλλη Αρχή ή η Υπηρεσία, ούτε και αποτελεί αναγνώριση δικαιωμάτων ιδιοκτησίας».

Γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο ότι ο Π. Λαφαζάνης, μολονότι στενός συνεργάτης του μας διαβεβαίωσε ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί μας, όπως ζητήσαμε, δεν έκανε καμιά επικοινωνία. Ετυχε να τον συναντήσουμε σε κοινωνική εκδήλωση και του θέσαμε το ζήτημα. Δήλωσε πλήρη άγνοια! Δεν μας έπεισε, γιατί οι συνεργάτες του ήταν πλήρως ενήμεροι και όλη η ενημέρωση από τη μεριά μας ήταν γραπτή (όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας).

Καταλήγοντας και προφανώς για ν’ αποφύγει την πίεση, είπε πως μπορεί η ΜΠΕ να μπλοκαριστεί στο στάδιο της διαβούλευσης, αφού την έχει υποβάλει η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» και όχι το Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ. Μας είπε, δηλαδή, το αυτονόητο, αυτό που γνωρίζουν οι πάντες. Μόνο που ο ίδιος έφυγε από το ΥΠΑΠΕΝ χωρίς να δώσει λύση σ’ αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση. Και ο ίδιος και ο αναπληρωτής υπουργός Ι. Τσιρώνης, που παρέμεινε στο ΥΠΑΠΕΝ, γνωρίζουν πως η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους δασολόγους δημόσιους υπάλληλους έχει καταθέσει αναλυτική πρόταση για την κατάργηση των αντιδασικών νόμων και διατάξεων της μνημονιακής περιόδου, μεταξύ των οποίων και τα άρθρα 42 και 43 του Ν. 4277/2014 που τυποποιούν το σκάνδαλο Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Λαφαζάνης φρόντισε να προωθήσει στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση αντιπεριβαλλοντικών διατάξεων του ίδιου νόμου, που αφορούν την εκλογική του περιφέρεια (διατάξεις για το παράκτιο μέτωπο Δραπετσώνας-Κερατσινίου) και μάλιστα, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ζήτησε από τον Σκουρλέτη να φροντίσει να ψηφιστεί από τη Βουλή. Για το σκάνδαλο Μελισσανίδη σε βάρος του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας, όμως, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει τις σκανδαλώδεις διατάξεις, μολονότι η τοπική κοινωνία και ο τοπικός Δήμος είναι αντίθετοι, μολονότι του έχει εισηγηθεί σχετικά η συνδικαλιστική παράταξη στους δασολόγους, μολονότι -πέραν των άλλων- υπάρχει και η παράνομη μεταβίβαση του χώρου από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στην εταιρία του Μελισσανίδη, ο Π. Λαφαζάνης δεν έκανε τίποτα και δηλώνει άγνοια! Τον παραδίδουμε στην κρίση σας, θυμίζοντας παράλληλα πως ο άτυπος υπαρχηγός του στην «Αριστερή Πλατφόρμα» Δ. Στρατούλης εμφανίστηκε στο παρελθόν (μόνο στο παρελθόν;) σαν «μπροστινός» του Μελισσανίδη, πρωτοστατώντας στη σύναψη εκείνης της κατάπτυστης παρασκηνιακής συμφωνίας ανάμεσα στον Μελισσανίδη και τους Φλαμπουράρη-Στρατούλη, που μετά ακυρώθηκε, χάρη στον αγώνα των κατοίκων.

Ο Π. Σκουρλέτης πρέπει άμεσα να αποσύρει τη σκανδαλώδη ΜΠΕ από τη διαδικασία και να ελέγξει την υπηρεσία (Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης) και τον προϊστάμενό της (Επ. Τολέρης) για την ενέργεια αυτή, που είναι ευθέως σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.
Αυτή είναι υποχρέωσή του που απορρέει από την τήρηση της νομιμότητας.

Πέραν αυτού, που πρέπει να γίνει άμεσα, για να αποκατασταθεί η νομιμότητα (εκτός αν ο Π. Σκουρλέτης θεωρεί ότι πρέπει να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δημοσίου μια ανώνυμη εταιρία), πρέπει να αποβληθεί οριστικά η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι σαφές (έχουμε γράψει αναλυτικά επ’ αυτού): το Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ δεν μπορεί να μεταβιβάσει το οικόπεδο σε τρίτο, γιατί το οικόπεδο του έχει μεταβιβαστεί μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση. Η σύμβαση παραχώρησης που απέσπασε από τη γενική συνέλευση-παρωδία ο Μελισσανίδης είναι άκυρη. Δεν έχει καμιά νομική υπόσταση, ακόμη και με βάση το Ν. 4277/2014. Είναι συγκεκριμένοι οι φορείς με τους οποίους μπορεί να υπογράψει ειδικές προγραμματικές συμβάσεις αθλητικής ανάπτυξης η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, βάσει της παρ. 3 του άρθρου 42 του Ν. 4277/2014, και σ’ αυτούς δε συγκαταλέγεται η εταιρία του Μελισσανίδη. Παραχώρηση μπορεί να κάνει μόνο το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο, που είναι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου. Αν θέλουν, ας αλλάξουν το νομικό καθεστώς.

ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΣΑΒΒΑΤΟ, 1/8/2015)

Εικόνα koropi48

Και να σκεφτείτε αδέρφια ότι γίνονται τόσες παρανομίες διακομματικά για να εξυπηρετηθούν οι λαθρέμποροι, ενώ ο θρύλος, διαχρονικά πρώτος σε όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου, ατομικά και ομαδικά, δεν έχει κολυμβητήριο αντάξιό του. Πρωταθλήματα εγχώρια, ευρωπαϊκά, διηπειρωτικά, μόνιμη στελέχωση εθνικών ομάδων, ολυμπιονίκες... Και το ευχαριστώ είναι ο σύλλογος αυτός να προπονείται σε ερειπωμένα ανοιχτά κολυμβητήρια, ενώ λεφτά από την περιφέρεια να παίρνει μόνο ο γνωστός πουστρόγιαννης για κοτετσοκερκίδες και κοτετσόσυρμα.
Οι έχοντες καλό αρχείο συνασθενείς αδελφοί, να ανασύρουν την είδηση προ κάποιων ετών, που η πολιτεία για περιβαλλοντικούς λόγους αρνήθηκε έκδοση άδειας στο ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ για ανέγερση κολυμβητικών εγκαταστάσεων στον πειραιά, με δικά του λεφτά στη μνήμη του πατέρα του. Έτσι, για να φανεί η διαφορά αντιμετώπισης. Και να καλέσουμε τους Πάντζες και τους Στρατούληδες να τοποθετηθούν περί του δικαίου του αιτήματος.

Εικόνα Aprosarmostos17

Νομίζω ότι τα παιδιά στην Κόντρα είναι λίγο άδικοι με τους υπαλλήλους. Άνθρωποι είναι και αυτοί, οικογένειες έχουν και όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους της νύχτας δεν είναι εύκολο να το παίζεις ήρωας. Άλλωστε στο σημείο που βρισκόμαστε, καμία ουσιαστικη απόφαση δεν έχει παρθεί. Κανένας όμως δημόσιος υπάλληλος δεν θα βάλει την υπογραφη του για μια παράνομη άδεια, ιδιαίτερα σε μια υπόθεση με τέτοια δημοσιότητα. ΑΕΠΟ δεν βγαίνει λοιπόν και τα παπαγαλάκια του γατούλη έχουν έτοιμα τα άρθρα που θα κατηγορούν το σύστημα Μαρινάκη...

Εικόνα REDNYC

....KAI GIA NA TO PAW KAI PARAKATW: KAI AS POUME OTI GYRIZEI O KOSMOS ANAPODA KAI O NIAOU PERNEI OIKODOMIKH ADEIA NA KTISEI (POU DEN YPARXEI PERIPTWSH NA PAREI): ME TI LEFTA THA TO KANEI?????? TA LEFTA THS PERIFEREIAS YPARXOUN MONO STA XARTIA! ME LIGA LOGIA, LEFTA TELOS!

ASE POU MILISE KAI O DHMARXOS KAI DEN FAINETAI TOSO ZESTOS GIA TA ERGA GYRW APO TO GHPEDO...KAI FYSIKA XWRIS THN SYGATATHESH TOU DHMOU KAI TA GYRW ERGA (YPOGEIOPOIHSH, PARKING, ETC) GHPEDO DEN MPOREI NA GINEI ME TIS PRODIAGRAFES POU THELEI H KOULA...

http://www.sport24.gr/football/omades/Aek/vasilopoylos-provlhma-sto-ghpe...

O MONOS TROPOS NA GINEI GHPEDO: NA GINEI TO IDIO GHPEDO ME TO PALIO, STO IDIO SHMEIO OPOU YPHRXE H PALIA FILADELFEIA, XORITIKOTHTAS 15-18 XILIADWN THESEWN, XWRIS EMPORIKOUS XWROUS KAI XWRIS NA PEIRAXTEI TO ALSOS....KAI FYSIKA H IDIOKTHSIA NA EINAI THS ERASITEXNIKHS KOULAS KAI OXI THS ETAIRIAS TOU NIAOU...

ETSI EXOUN TA PRAGMATA...

Εικόνα Red Dragon

Συμφωνω απολυτα αδερφε.Πολυ σωστος.Οπως λες ακομα και να εξασφαλισουν την οικονομικη αδεια σεντ δεν προκειται να βαλει απο την τσεπη του.Μετα βιας αναφερουν οτι εχει συγκεντρωσει το 1/3.

Μπραβο και στην συγκεκριμενη εφημεριδα που κανει πολυ καλη δουλεια.