ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ ΚΕΔ, ΕΠΟ-ΕΟΚ



Με αφορμή διάφορα σχόλια που διαβάζουμε στο Internet, τύπου ''ό,τι κάνει στο μπάσκετ ο ΠΑΟ κι όπως κυριαρχεί στο παρασκήνιο, τα ίδια ακριβώς κάνει στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη'', θα συγκρίνουμε σήμερα τις δύο καταστάσεις. Θα δούμε αναλυτικά, με στοιχεία και ονόματα το τι συμβαίνει στα δύο αθλήματα, όσον αφορά τη διαιτησία τους και τις αρμόδιες Ομοσπονδίες τους. Η σύγκριση αφορά τα 5 τελευταία χρόνια που ''μπήκε ο Μαρινάκης στο ποδόσφαιρο'', από το 2010 και μετά δηλαδή.
 
Η Ομοσπονδία του ποδοσφαίρου είναι φυσικά η ΕΠΟ. Στο μπάσκετ, η αντίστοιχη ΕΠΟ είναι η ΕΟΚ. Από το 2008 μέχρι το 2012 πρόεδρος στην ΕΠΟ ήταν ο ψηλός Σισέ Σοφοκλής Πιλάβιος. Από το 2012 μέχρι το 2014 πρόεδρος στην ΕΠΟ ήταν ο Γιώργος Σαρρής και τους τελευταίους μήνες είναι ο Γκιρτζίκης. Στην ΕΟΚ, από το 2010 πρόεδρος είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Από το 2002 μέχρι το 2010 πρόεδρος ήταν ο Ανδρέας Μιαούλης, αλλά τυπικά, αφού ο Βασιλακόπουλος ήταν πρόεδρος στη FIBA και λόγω κωλύματος έπρεπε να εμφανίζεται άλλος πρόεδρος στην ΕΟΚ (σε αυτά τα 8 χρόνια ο Βαζελακόπουλος ήταν κανονικά στο Δ.Σ. της ΕΟΚ).
 
3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΠΟΥ ''ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ'' ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, Ο ΙΔΙΟΣ ''ΣΩΛΗΝΑΣ'' ΒΑΖΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...) ΑΠΟ ΤΟ 2010.
 
Περνάμε στην ΚΕΔ. Από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι το καλοκαίρι του 2011, μέλη της ποδοσφαιρικής ΚΕΔ ήταν οι Τεροβίτσας-Μπριάκος-Γιαννόπουλος. Το καλοκαίρι του 2011 η τριάδα της ΚΕΔ έγινε πενταμελής, με πρόεδρό της το Γιώργο Σαρρή, αναπληρωτή του τον Χρήστο Σάββα και μέλη τους Βασσάρα-Δούρο-Μπριάκο. Τους διαιτητές στα ματς της Superleague τους όριζε ο Κύρος Βασσάρας. Τον Ιανουάριο του 2012 ο Βασσάρας έφυγε από την ΚΕΔ και άρχισε να ορίζει τους διαιτητές στα ματς της Superleague ο Δούρος. Το Νοέμβριο του 2012, μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΟ από το Γιώργο Σαρρή, άλλαξε και πάλι η ΚΕΔ. Πρόεδρος ο Γιώργος Καραμελίδης, αναπληρωτής πρόεδρος ο Μπριάκος, μέλη οι Δούρος-Καλύβας-Τσαχειλίδης. Ο Δούρος όριζε διαιτητές στα ματς της Superleague. Το καλοκαίρι του 2013, ανέλαβε κυρίαρχο ρόλο στους ορισμούς ο Μπριάκος. Τον Ιούλιο του 2014 έφυγαν από την ΚΕΔ οι Δούρος-Τσαχειλίδης και μπήκαν οι Γκρούτσης-Σωμαρακάκης, με τον Σκοτσέζο Χιου Ντάλας να αναλαμβάνει τους ορισμούς διαιτητών στη Superleague. Τον Οκτώβριο του 2014 ξηλώνεται η ΚΕΔ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γκιρτζίκης, αναπληρωτής πρόεδρος ο Ζωγράφος, μέλη οι Ντάλας-Αμυγδαλής-Μπέγκος. Το Νοέμβριο του 2014, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Ζωγράφος, ο Ντάλας παραιτείται από τους ορισμούς διαιτητών. Τον Ιανουάριο του 2015 επιστρέφει στην προεδρία της ΚΕΔ ο Καραμελίδης, αφού ο Γκιρτζίκης γίνεται πρόεδρος στην ΕΠΟ. Το Φεβρουάριο του 2015 έφυγε ο Μπριάκος από την ΚΕΔ, λόγω της ιστορίας με την ''εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο'' κι επέστρεψε ο Βασσάρας. 6 αλλαγές σην ΚΕΔ μέσα σε 6 μήνες! Τον Ιούνιο του 2015 ανακοινώνεται η νέα ΚΕΔ. Πρόεδρος Καραμελίδης, αναπληρωτής ο Τσαχειλίδης που θα αναλάβει και τους ορισμούς διαιτητών στη Superleague, μέλη οι Χιου Ντάλας-Σωμαρακάκης-Γενναίος.
 
Ζαλιστήκατε; Μιλάμε για πάρα πολλές αλλαγές, όπου ειδικά από πέρυσι γίνεται χαμός, με διαστήματα ολόκληρων μηνών στα οποία δεν ξέραμε καλά καλά το ποιος ορίζει τους διαιτητές, έπειτα από την παραίτηση του Χιου Ντάλας. Ας δούμε και το μπάσκετ. Ο Κώστας Κορομηλάς αποσύρεται από την ενεργό διαιτητική δράση το καλοκαίρι του 2008, με την ΚΕΔ να του διοργανώνει φιέστα στο ΟΑΚΑ. Αμέσως μπαίνει στην ΚΕΔ.
 
Ο Ζαβλανός αποσύρεται από την ενεργό διαιτητική δράση το καλοκαίρι του 2009. Το Δεκέμβριο του 2009, μπαίνει στην μπασκετική ΚΕΔ. Από το 2010 λοιπόν και μετά, στο επίμαχο χρονικό διάστημα που εξετάζουμε τα πράγματα, Κορομηλάς-Ζαβλανός βγάζουν τους διαιτητές στα ματς της Α1 στο μπάσκετ. Εδώ και 4 χρόνια τουλάχιστον ακούμε ότι θα αλλάξουν, αλλά δεν αλλάζουν.
 
7 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΩ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΕΔ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΧΕ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΚΕΔ ΟΙ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ-ΖΑΒΛΑΝΟΣ.
 
Η μπασκετική ΚΕΔ έχει κι άλλα μέλη (Συμεωνίδη-Παπαδόπουλο-Δούκα), αλλά Κορομηλάς-Ζαβλανός καθορίζουν τα πάντα. Τα μέλη της μπασκετικής ΚΕΔ ορίζονται ισοβίως από τον ισόβιο πρόεδρο της ΕΟΚ Βασιλακόπουλο.
 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ-ΜΠΑΣΚΕΤ;
 
Και φυσικά το αποκορύφωμα. Τα γραφεία της μπασκετικής ΚΕΔ είναι δίπλα από τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Που λέει ο λόγος, αν χρειαστεί αλλάζουν και υπολογιστές...
 
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ-ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ SUERLEAGUE ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΕΔ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΛΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.
 
Είναι που ''ό,τι κάνει στο ποδόσφαιρο ο Μαρινάκης, τα ίδια κάνουν στο μπάσκετ οι βάζελοι'', καταλάβατε; Και φυσικά για τα παραπάνω δεν μιλάει ΚΑΝΕΙΣ μπασκετικός δημοσιογράφος. Ως γνωστόν, όπως μας έχει ενημερώσει το ΝΟΥΜΕΡΟ Σταύρος Κοντονής, ''η μπασκετική ΕΟΚ είναι φάρος''. Τόσο ''φάρος'' που ακόμη να μας εξηγήσει, 1,5 χρόνο μετά, το πού βρήκε τις 830.000 ευρώ για να παίξει από το παράθυρο η Εθνική Ελλάδος Ανδρών στο Μουντομπάσκετ του 2014. Πω πω φάρος...

Σχόλια

Εικόνα el trick

Ελπίζω το ΝΟΥΜΕΡΟ, μετά τις 20 Σεπτέμβρη, να γίνει ΜΗΔΕΝ.
Ο Βαζελακόπουλος δεν καταλαβαίνει από εκλογές - άρα εκεί θα είναι.
Στο ποδόσφαιρο θα έχουμε αλλαγές, αλλά εκεί θα είχαμε αλλαγές και χωρίς εκλογές.

Εικόνα Red Dragon

Αρθραρα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η ταύτιση γίνεται εκ του πονηρού. Όπως σε μία κουβέντα με κάποιον κουτοπόνηρο βαζελάκο, που ναι μεν παραδέχεται ότι ντρέπεται για τον τράκη, χωρίς βέβαια να νιώθει την παραμικρή ντροπή για το μπασκετικό τμήμα που με στόμφο δείχνει τα έξι αστέρια..., και από την άλλη πάει κατευθείαν την κουβέντα στο ποδόσφαιρο σε στυλ "όπως και ο δικός σας ο χοντρός που ελέγχει όλο το παρασκήνιο...". Όχι, ρε μαλάκα. Τα όσα βιώνει ο γαύρος στο μπάσκετ, δεν τα έχεις βιώσει ποτέ και πουθενά. Γι' αυτό και θα σας γαμάμε ανελέητα για 100 χρόνια. Μέχρι να ξεχαστεί το όνομα Βασιλακόπουλος από τη γη, θα σας γαμάμε. Γιατί όταν μπριζώνεις τον γαύρο, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να υποστείς τις συνέπειες.

Εικόνα Romain

Εξαιρετική ανάλυση όπως πάντα από τον Σάββα.

Δεν νομίζω να χρειάζεται οποιαδήποτε προσθήκη.

Μου άρεσε το ΝΟΎΜΕΡΟ. Διότι είναι όντως ΝΟΎΜΕΡΟ. Όταν είναι κάτι έστω και ελάχιστο που αφορά τον Ολυμπιακό βγαίνει από τα ρούχα του και απειλεί. Όταν όμως έχει να κάνει με τον Νιαου Μελισσανιδη ή τον άλλο Τζάμπα τον tweety, ξεχνάει να πει ή να κάνει κάτι.

Του έμειναν όμως μερικές βδομάδες.

Μετά θα υπάρχει όπως υπάρχει και ο υφυπουργός που έκανε τον νόμο του Τσακα. Τον θυμάστε? Paul Geroulanos.

Εικόνα thita

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ

ό,τι πιο σάπιο έχει εμφανιστεί στον παγκόσμιο αθλητισμό η εοκ και ο σωλήνας, από το 2000 και μετά, ιδίως από όταν ανέλαβαν οι αγγελόπουλοι, πραγματικά τους θαυμάζω όχι μόνο για αυτό που αντιμετωπίζουν, αλλά κυρίως για το ήθος και αυτά που (δεν) κάνουν

φαντάζεστε να ήταν ίδια κατάσταση αντί μπάσκετ ποδόσφαιρο, και αντί να είναι αγγελόπουλοι απέναντι να ήταν τράκης ή νιάου... αμφιβάλλει κανείς ότι θα είχαμε αν όχι νεκρούς στην ΚΕΔ και στην ΕΟΚ, τουλάχιστον ανηλεώς δαρμένους?

Κατά τα λοιπά, να προσθέσω μία ακόμη παράμετρο:

και όλα αυτά ενώ τα χρήματα που διαθέτει ο ολυμπιακός ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ των αγγελόπουλων είναι αποδεδειγμένα πολύ περισσότερα από αυτά των απέναντι και οι επιτυχίες γενικά και η παρουσαία στην ευρώπη σαφώς περισσότερες (έτσι δεν μας έλεγαν τη δεκαετία του '90 στη μπάλα? ότι η ευρώπη είναι καθρέπτης και άρα αφού η πανάθα τα πήγαινε καλύτερα, άρα έχανε άδικα τα πρωταθλήματα στην ελλάδα, κλπ.)