ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2



Δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος χθες, δεύτερη νίκη για τον Ολυμπιακό, έστω και δύσκολα, κόντρα στο Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Οι φάσεις του αγώνα είναι εδώ και τα στατιστικά εδώ, οπότε περνάμε αμέσως στο παρασύνθημα.
 
- H ομάδα μας είναι εμφανώς ανέτοιμη. Θα ήταν περίεργο να πετούσαμε φωτιές στις 29 Αυγούστου, με αρκετά νέα πρόσωπα στην 11άδα να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους. Σε πολλές περιπτώσεις που απαιτείται συνεργασία ποδοσφαιριστών, φαίνεται πως λείπουν παιχνίδια στα οποία θα παίζουν μαζί πολλοί βασικοί παίκτες μας. Τα ακραία μπακ δεν συνεργάζονται συχνά και σωστά με τα ακραία χαφ, οι πάσες των χαφ άξονα μπροστά για να αναπτυχθούμε είναι είτε κακές, είτε γίνονται με ελάχιστη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να προλαβαίνουν να οργανωθούν αμυντικά οι αντίπαλοι, κατι που είναι περισσότερο εμφανές στις υποδοχές μπάλας των παικτών που παίζουν από τη μέση και μπροστά. Μέχρι να γυρίσουν μέτωπο στο αντίπαλο τέρμα, περνούν κάποια κρίσιμα δευτερόλεπτα, που δεν τους επιτρέπουν να βρουν χώρο να απειλήσουν. Με όλα αυτά, είναι λογικό να μην υπάρχει γρήγορη ανάπτυξη. Αυτά όμως τα προβλήματα λύνονται μέσα στην χρονιά, με τα σερί ματς που θα παίζουν ταυτόχρονα στην 11άδα κάποιοι παίκτες, ώστε να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως ο Ομάρ για παράδειγμα δεν θα συνεργαστεί μέσα στην χρονιά με τον Πάρντο, με την ικανότητα που έχουν και οι δύο να ανοίγονται γρήγορα στον κενό χώρο. Αυτό ισχύει και για τα χαφ άξονα. Χθες σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν σαφές το ποιος έπαιρνε την πρώτη πάσα στην ανάπτυξη, ποιος ανέβαινε ψηλά και πότε, ποιος στήριζε τα ακραία μπακ μένοντας πίσω στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων και διάφορα άλλα πράγματα που με τον χρόνο θα λύνονται.
 
- Το ματς έγινε σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο, όπως συμβαίνει συνήθως τέτοιο καιρό στο ΟΑΚΑ, μετά τις συναυλίες του καλοκαιριού. Παρ'όλα αυτά, έχοντας έναν αντίπαλο που δεν πέρναγε τη σέντρα, ο Ολυμπιακός έβγαλε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ. Φυσικά, μιλάμε για ένα Λεβαδειακό που λίγες μέρες πριν προετοιμαζόταν για τη Β' Εθνική, με άλλους παίκτες. Η εικόνα όμως της ομάδος της Λιβαδειάς δεν διαφέρει από την εικόνα που θα βγάλουν στο χορτάρι οι περισσότεροι αντίπαλοί μας. Το ότι καταφέραμε να διασπάσουμε αρκετές φορές την άμυνά τους, βγάζοντας παίκτες από πίσω, με σχέδιο και προωθήσεις ακόμη και των ακραίων μας μπακ στην αντίπαλη περιοχή (π.χ. η μεγάλη ευκαιρία του Ομάρ στο πρώτο ημίχρονο ή η επέλαση αλά Μαραντόνα του Σαλίνο από αριστερά), είναι πολύ θετικό στοιχείο. Επίσης αιτία να αισιοδοξούμε είναι το ότι δεν ''φάγαμε'' ουσιαστικά ούτε μία ευκαιρία για γκολ. Είναι το δεύτερο σερί επίσημο ματς που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, καθώς οι δύο καλές ευκαιρίες που είχε ο Πανιώνιος πριν μία εβδομάδα στο Καραισκάκη, προήλθαν από ατομικά λάθη των Μπουχαλάκη-Σιόβα και όχι από συνολική αμυντική δυσλειτουργία της ομάδος. Το ότι γίνεται σωστή δουλειά στην προπόνηση σε άμυνα κι επίθεση, με ξεκάθαρο πλάνο, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές και φυσικά πιστώνεται στο Μάρκο Σίλβα.
 
- Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που ''φωνάζουν'' πως θέλουν χρόνο για να ανεβάσουν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Ένας από αυτούς, ο Πάρντο. Έχει ωραίες κούρσες από δεξιά, κινείται σωστά στο χώρο, αλλά δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο ταμπούρι των αντιπάλων. Κολλάει το μυαλό του όταν βλέπει 2-3 παίκτες να πέφτουν επάνω του κάθε φορά που παίρνει την μπάλα. Μόλις βρει τα πατήματά του και καταλάβει το τι πρέπει να κάνει, το πόσο γρήγορα πρέπει να πασάρει και το πότε να δοκιμάζει να πάει στο ''ένας με έναν'', θα κερδίσουμε έναν καλό εξτρέμ. Το ότι χθες δεν κατάφερε να εκθέσει το Μιλιάζες του Λεβαδειακού, δεν πρέπει να μας κάνει να βιαστούμε να τον απαξιώσουμε. Ο άλλος παίκτης που φαίνεται να θέλει χρόνο, είναι ο Καμπιάσο. Δεν είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, ενώ φάνηκε πως ψάχνει τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο, κυρίως σε περιπτώσεις που θα μπορούσε να ντουμπλάρει γρήγορα όταν πιέζαμε ψηλά, ώστε να κλέψουμε μπάλες. Και πάλι όμως έβγαλε σε αρκετές περιπτώσεις τον γνώριμο δυναμισμό του, ενώ κουβάλησε ωραία, κάθετα την μπάλα, ψάχνοντας κίνηση των παικτών μας μπροστά που δεν προέκυψε. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λογικά θα είναι πολύ καλύτερος.
 
- Κάποιοι άλλοι παίκτες πάλι, ''φωνάζουν'' πως δεν μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Ο πρώτος και ''καλύτερος'' από αυτούς, είναι ο Μιλιβόγεβιτς. Είναι ένας παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση, με ικανότητα να προωθήσει σωστά, κάθετα την μπάλα μπροστά, να προωθηθεί και να απειλήσει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά όλα αυτά είναι προσόντα που σε παιχνίδια με ομάδες σαν το Λεβαδειακό, που ταμπουρώνονται στην άμυνά τους, είναι εκ του περισσού. Τον αμυντικό χαφ ''που ξέρει μπάλα'' τον θες στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που μαζεύεσαι πίσω, κλείνεις τους χώρους, άρα δεν απαιτείται σωστή και γρήγορη κάλυψη, αλλά απαιτείται να βγει η μπάλα μπροστά σωστά, ώστε να απομακρυνθούν από την περιοχή σου οι πολλοί αντίπαλοι. Σε ματς που ο αντίπαλος παίζει για 80 λεπτά με 11 παίκες κάτω από τη σέντρα, το αμυντικό σου χαφ πρέπει να βγαίνει πρώτο στην μπάλα στις απομακρύνσεις της αντίπαλης άυνας, αλλά και να ντουμπλάρει γρήγορα στο κέντρο όποτε ανεβαίνουμε ψηλά, ώστε να κλέψουμε μπάλες, να κρατήσουμε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και να αυξήσουμε τις πιθανότητες να βάλουμε γκολ ή να βγάλουμε καθαρή ευκαιρία. Αυτά όλα ο Μιλιβόγεβιτς δεν μπορεί να τα κάνει. Μπορούσε να τα κάνει πέρυσι ο Εντινγκά, για παράδειγμα. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι τα συνεχή ''πουλήματα μπάλας'' του Σέρβου σε παιχνίδια που ο αντίπαλος έχει οργανωμένη άμυνα πίσω, τα οποία δεν μας επιτρέπουν να κρατάμε την μπάλα. Δεν εννοώ πως ο Μιλιβόγεβιτς ''δεν κάνει'' για τον Ολυμπιακό. Είναι καλός παίκτης, έχει προσόντα, αλλά δεν μπορεί ΜΟΝΟΣ του να καλύψει τη θέση ''6'' για τις απαιτήσεις που έχουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με δεδομένο μάλιστα πως κουβαλάει και τιμωρία στα 2 πρώτα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ από πέρυσι, με την αποβολή του με την Ντνίπρο, αλλά βάζοντας μέσα και το ότι ο Μανιάτης είναι ανέτοιμος και θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ μετά τον τραυματισμό του, η ομάδα χρειάζεται άμεσα κεντρικό χαφ. Οι υπάρχοντες, Τζανδάρης-Μπουχαλάκης, δεν επαρκούν. Αν μείνει ο Κασάμι και πειστεί με κάποιο τρόπο να φτάσει στα στάνταρ απόδοσης που έπιανε πέρυσι στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είμαστε καλά στην Ευρώπη, αλλά και πάλι στην Ελλάδα ένας παίκτης τύπου Εντινγκά θα μας λείπει.
 
- Άλλοι παίκτες που εμφανώς υστερούν, είναι ο Ντουρμάζ και ο Χάρα. Ο Σουηδός δεν είναι κακός παίκτης, αλλά δυσκολεύεται χαρακτηριστικά να ''τρυπήσει'' από το πλάι. Το να μην μπορείς να ''τρυπήσεις'' το δεξί μπακ της Μπάγερν ας πούμε, ως παίκτης του Ολυμπιακού, είναι φυσιολογικό. Το να μην μπορείς να περάσεις στο ''ένας με έναν'' τον Στάθη του Λεβαδειακού έστω μία φορά, είναι πρόβλημα. Το να μπαίνει από τον πάγκο ο Ντοσεβί, που δεν πολυ-υπολογίζεται από το Σίλβα και να εκθέτει την αντίπαλη άμυνα από το πλάι πολλές περισσότερες φορές από όσες την εξέθεσαν μαζί σε τριπλάσιο αγωνιστικό χρόνο Πάρντο και Ντουρμάζ μαζί, είναι πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει για το Χάρα. Κινήσεις φορ μέσα στην περιοχή δεν έχει. Δυσκολία μεγάλη στην υποδοχή μπάλας έχει. Να συνεργαστεί με παίκτες κοντά στην περιοχή δεν μπορεί. Είναι να απορείς το τι μπορεί να κάνει, ως σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Απορώ πραγματικά το πόσο χειρότερος είναι στις προπονήσεις ο Ντοσεβί από τον Ντουρμάζ ή ο Πουλίδο από το Χάρα...
 
- Παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για την ''απαραίτητη ενίσχυση πίσω, τα στόπερ μας χωλαίνουν'', εγώ δεν βλέπω ιδιαίτερο πρόβλημα. Στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η άμυνά μας δεν θα είναι ψηλά, απαιτούνται συγκέντρωση και καλές τοποθετήσεις από τους κεντρικούς μας αμυντικούς. Αυτά τα δύο πράγματα και ο Σιόβας, αλλά όπως φαίνεται και ο Ντα Κόστα, τα έχουν. Σίγουρα τα έχει και ο Μποτία, όπως μας απέδειξε πέρυσι, στα ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί δεν θες γρήγορα στόπερ, θες απλώς στόπερ που κόβουν και διώχνουν μακριά την μπάλα, απαγορεύοντας στους αντιπάλους ''μπουκαδόρους'' να αρχίσουν να σουλατσάρουν κοντά στην περιοχή μας. Γρήγορα στόπερ θες εκεί που ανεβάζεις ψηλά την πίεση, στη Superleague δηλαδή. Με τους επιθετικούς που έχουν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες, δύσκολα θα φανούν οι αδυναμίες των κεντρικών μας αμυντικών στο κομμάτι της ταχύτητας και της έκρηξης. Το μόνο κομμάτι που φαίνεται κάπως ανησυχητικό είναι οι αντιδράσεις του Ντα Κόστα στις ελάχιστες φορές που πιέστηκε χθες από τους παίκτες του Λεβαδειακού. Έκανε εύκολα το λάθος. Το να αποφασίσει να διώχνει ''στο Θεό'' την μπάλα όποτε δεν έχει προφανή επιλογή πάσας, είναι κάτι που δεν στοιχίζει κόντρα στο Λεβαδειακό, αλλά μπορεί να μας καταστρέψει κόντρα στην Μπάγερν και την Άρσεναλ (κάτι που ισχύει και για το Μιλιβόγεβιτς). Αυτό όμως διορθώνεται, ειδικά αν ο παίκτης είναι συγκεντρωμένος, όπως είναι συνήθως όλοι οι ξένοι παίκτες μας στα ευρωπαικά μας παιχνίδια.
 
- Ο Σίλβα, όπως όλοι οι ξένοι προπονητές που έρχονται στην Ελλάδα, πρέπει να καταλάβει πως στα ματς της Superleague, οι αντίπαλοί μας κάθονται μαζικά πίσω. Έχουν μονίμως 8 και 9 παίκτες πίσω από την μπάλα, δεν ξεμυτάνε ποτέ από την περιοχή τους και κάνουν καθυστερήσεις, για να σπαταλήσουν τον καθαρό αγωνιστικό χρόνο. Για να διασπάσεις την άμυνά τους, θες ακραίους χαφ που έχουν το ''ένας με έναν'', θες γεμάτη περιοχή και θες παίκτες από πίσω που πατάνε περιοχή και απειλούν. Με δύο αμυντικά χαφ στην ενδεκάδα, με Ντουρμάζ στην 11άδα που δεν περνάει τον αντίπαλο μπακ και με ένα φορ μόνο, που κι αυτός είναι ο ''αόρατος'' Χάρα, είναι φυσιολογικό να ζορίζεσαι να βάλεις γκολ. Ξαναλέω, είναι νωρίς ακόμη για το Σίλβα, που τώρα μαθαίνει το τι ''παίζεται'' εδώ στα μέρη μας, αλλά σιγά σιγά πρέπει να αρχίσει να βλέπει αλλιώς το έργο, για να μην αρχίσουμε να πετάμε τζάμπα και βερεσέ βαθμούς στο πρωτάθλημα.
 
- Ο Λεβαδειακός, όπως είπαμε και πιο πάνω, είναι ομάδα που μέχρι πριν 10 μέρες προετοιμαζόταν για τη Football League. Μπήκε από το παράθυρο στη Superleague, παίρνει τελευταία στιγμή παίκτες και δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά. Και στο Περιστέρι έχασε άδικα, ενώ χθες αν και δεν δικαιούταν το ''χ'' με βάση τις ευκαιρίες του Ολυμπιακού, σίγουρα ήταν άτυχος έτσι όπως έχασε. Το ελληνικό ''ταμπούρι'' φυσικά που παίζει δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λένε κάποιοι ''γνώστες'', ''τι θα κάνει ρε φίλε, δεν θα κλειστεί; Όλοι κλείνονται με τους μεγάλους και καλά κάνουν''. Άλλο το ''κλείνομαι πίσω, για να διώχνω όπως να'ναι την μπάλα μπροστά, να κάνω σκόπιμες καθυστερήσεις και να κάνω τα πάντα για να μην φάω γκολ'' κι άλλο το ''κλείνομαι πίσω, ώστε να βρω χώρο να χτυπήσω τον αντίπαλο μπροστά, αν τον βρω μπόσικο''. Το πρώτο είναι αυτό το αηδιαστικό πράγμα που βλέπουμε από τις μικρομεσαίες ομάδες στη Superleague, όποτε αντιμετωπίζουν τις λεγόμενες ''μεγάλες ομάδες''. Το δεύτερο είναι τακτική, καθ'όλα θεμιτή. Και η Στόουκ για παράδειγμα όταν θα παίξει με την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ, αλλά και η Σοσιεδάδ όταν θα πάει στο Καμπ Νου, θα κλειστούν πίσω. Δεν θα κοιτάνε όμως μόνον αυτό. Θα κοιτάξουν να βγάλουν και καμιά κόντρα μπροστά, μα πάνω από όλα δεν θα νοιάζονται μόνο για να ''φάνε'' τον καθαρό ποδοσφαιρικό χρόνο. Το ότι βέβαια ο Λεβαδειακός παίζει έτσι κόντρα στον Ολυμπιακό, το ότι για δεύτερη σερί χρονιά κερδίζουμε εκτός έδρας το Λεβαδειακό με γκολ στο τέλος του ματς, το οτι λίγους μήνες πριν ο Αλαφούζος εγκωμίαζε τον Κομπότη κι έπαιζε φιλικά μαζί του, περνάνε ''στα ψιλά'' σήμερα από τους ''έγκριτους κι αντικειμενικούς'' δημοσιογράφους. Από τους ίδιους δημοσιογράφους που μας έγραφαν λίγους μήνες πριν ότι ''ο Κομπότης ετοιμάζεται για πρόεδρος στο γαύρο''.

 
Συνεχίζουμε με ηρεμία, αφού η ομάδα κερδίζει και έχει χρόνο από εδώ και πέρα για να ''δέσει''. Επιμένω όμως. Παρά το ότι μοιάζει να θέλουμε ενίσχυση και πίσω στην άμυνα (ειδικά έναν παίκτη μπακ-απ του Μαζουάκου), και στα εξτρέμ, αλλά και μπροστά στην επίθεση, αν είναι να πάρουμε έναν και μόνο έναν παίκτη μέχρι αύριο, καλύτερα να είναι κεντρικό χαφ. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Σε κάθε περίπτωση, μόλις τελειώσουν κι επισήμως οι μεταγραφές και δηλωθεί η λίστα με τους παίκτες μας για το Τσάμπιονς Λιγκ, λογικά μέχρι την Τετάρτη που μας έρχεται, θα κάνουμε τον απολογισμό των μεταγραφών, με ξεχωριστό κομμάτι. Δεν θα βιαστούμε ακόμη να μιλήσουμε γι'αυτό το θέμα, για το τι έγινε δηλαδή φέτος το καλοκαίρι. Λίγες μέρες υπομονή και θα τα πούμε όλα αναλυτικά.
 
Υ.Γ. Για όσους δεν το είδανε, αντιγράφουμε το χθεσινό μας post στο fb, για τους ''ερχόμαστε'' του ''μεγιστάνα της ναυτιλίας'' λαθρέμπορα της Κοκκινιάς, που ''με την ομάδα που θα φτιάξει, θα κάνει πλάκα στο Μαρινάκη'', σύμφωνα με πολλούς ΑΡΔ που περιμένουν (αυτοί και τα αφεντικά τους) να ανοίξει η κάνουλα του ΟΠΑΠ, μπας και λαδώσουν το αντεράκι τους.
 

Σχόλια

Εικόνα thita

σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με την ανάλυση, χωρίς να δηλώνω γνώστης του αθλήματος (πιο πολλά ξέρω από μπασκετάκι)

με στεναχώρησε λίγο ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδα πολύ πάθος και ένταση (μανία για το γκολ ρε παιδί μου) από τους παίκτες μας, αντιθέτως είδα λίγο μπλαζέ στυλάκι, σαν να λέμε "όπως και να πηγαίνει το ματς, κάτι θα γίνει και θα κερδίσουμε, no worries, κλπ."

και εντάξει, κερδίσαμε, αλλά εγώ γιατί ρε παιδιά να χάνω χρόνια από τη ζωή μου, δεν με λυπούνται?

Υ.Γ. στα χαφ σάββα φαίνεται ότι ο έξτρα παίκτης που ζητάς θα είναι ο κασάμι, εκτός εάν την κάνει προς τουρκία, που οι μετεγραφές είναι λέει ανοικτές λίγες μέρες ακόμη (κάπου εκεί πιστεύω θα καταλήξει ο ντουρμάζ)

Εικόνα Romain

Πάντα διαβάζω τις αναλύσεις αγώνα από τον Σάββα, γιατί σου δίνουν την πραγματική εικόνα χωρίς φόβο και πάθος. Και με αντικειμενικοτητα που δεν συγκρίνεται με τους "αντικειμενικούς".

Εικόνα john

Σιχαίνομαι που θα το πω αυτο,γιατι θα με περάσουν για γλείφτη,και χειροκροτητή τα παιδια εδώ μεσα και αυτο ειναι το τελευταίο που θελω , αλλα σου λεω πως αμα διαβάσεις τα παλια άρθρα του Σαββα 1) Μεγαλη Ντορτμουντ Μεγάλος Ολυμπιακος 2) A serpent in every Eden 3) Βγάλτε επιτέλους λίγοι γαυριλα(για τους αγγελοπουλους),θα χυσεις πολλές κουταλιές της σούπας. Μιλάμε για γραπτά που ξεχειλίζουν απο ολυμπιακοφροσυνη.

Εικόνα RED HELL

Γεια χαρα μαγκες μετα απο καιρο.Χθες σιχτηρησα πολλες φορες αλλα οκ ειναι αρχες ακομα οποτε πρεπει να δειξουμε υπομονη.Καποια πραγματα παντως ειναι φανερα.Απαραδεκτο να μην υπαρχει 2ο αριστερο μπακ και επιθετικος πισω απο τον Φινμπο.Ο Σιοβας δειχνει λιγος οπως και ο Μιλι με τον Ντουρμαζ και το Χαρα.Απορω τι παραπανω εχει απο τον Μιλι ο Νντινγκα και διαβαζαμε διθυραμβους ολο το καλοκαιρι για αυτον.Οχι οτι δεν ειναι καλος αλλα δεν εχει το κατι παραπανω που θελουμε στο κεντρο.Με αυτα και με αυτα φτασαμε παλι τελη Αυγουστου και χρειαζομαστε σεντερ-μπακ που μπορει να παιξει και αριστερο μπακ καθως και 2ο επιθετικο.Ισως και 6αρι.Και φυσικα μεχρι να δεσουν οι υπαρχοντες με οποιους τυχον ερθουν χρειαζεται πολυς καιρος.
Για τον αγωνα με τη Μπαγερν τωρα εγω το μονο που φοβαμαι ειναι να μην διασυρθουμε.Ειναι τοσο μεγαλο το μεγεθος που οσο ψυχωμενα και να παιξεις αν θελει σε διαλυει.Μονο αν το παμε στα χασομερια το ματς μπορουμε να παρουμε κατι.
ΥΓ.Επειδη ειδα το σχολιο σου για τη Λιβερπουλ Σαββα οκ δεν λεω η ομαδα παραπαιει και με εχει ξενερωσει τερμα αλλα να ρωτησει καποιος τον Φαν Χααλ ποσα μπαμ θελει ακομα για να μην γινεται περιγελος.
ΥΓ1.Προσωπικος στοχος επετευχθη.Περασα Αθηνα.

Εικόνα nissios

Μπράβο, ρε φιλαράκι! Άξιος! Καλή σταδιοδρομία!

Εικόνα savvas gridlock

Mολις τακτοποιηθεις με τα φοιτητιλικια τονα ταλλο ξερω'γω, ειδοποια να συναντηθουμε κι απο κοντα, σε Καραισκακη-ΣΕΦ.

Εικόνα apostolos gaganis

Συγχαρητήρια αγόρι μου... Καλή σταδιοδρομία, με υγεία και μπόλικη ΤΥΧΗ. Πρόσεχε, πάνω απ΄όλα, τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ σου. ΣΕ ΟΛΑ. Έχουν την καθοριστικότερη σημασία για τη διαδρομή που θα γράψεις στη ΖΩΗ...

ΑΠΌΣΤΟΛΟΣ

Υ.Γ. Στ΄αθλητικά πάντως, έχεις πετύχει διάνα. ΘΡΥΛΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΡΕΕΕΕ!

Εικόνα john

Έτσι παει.. Άλλοι τελειώνουν σχολές και φανταρικο γρήγορα και μετα τρώνε το γαμησι της ζωής τους ψάχνοντας στην αγορά εργασίας( στην ποια ????) και άλλοι μετα απο απίστευτο σκληρο και ανώφελο κόπο με το γαμησι των πανελληνίων μπαίνουν στα πιο ανέμελα χρονια της ζωής τους. Μην βιαστείς να τελειώσεις τη σχολη. Μια πενταετία καλα ειναι. Αλλα μη την γράψεις τελείως στα αρχιδια σου κιόλας γιατι μετα θα τρέχεις και δε θα φτάνεις..

Εικόνα savvas gridlock

''ΥΓ.Επειδη ειδα το σχολιο σου για τη Λιβερπουλ Σαββα οκ δεν λεω η ομαδα παραπαιει και με εχει ξενερωσει τερμα αλλα να ρωτησει καποιος τον Φαν Χααλ ποσα μπαμ θελει ακομα για να μην γινεται περιγελος.''

Aπό πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, μόνο σε ομάδες, η Γιουναιτεντ του Φαν Χααλ έχει ξοδεψει για μεταγραφες συμφωνα με το transfermarkt 260 εκ. ευρω. Και παιζει με σεντερ μπακ τον (κοφτη κανονικα) Μπλιντ και σεντερ φορ το (περιφερειακο επιθετικο-εξτρεμ κανονικα) Ρουνει. Παρε στοπερ και φορ ρε πουστη, ελεος. Μας κανει γκριματσες ο ανυπαρκτος Γκομις, γαμω την καταντια μου μεσα να γαμησω.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/08/30/18/2BCFD65500000578-3216193-im...

Οσο κι αν εκτιμω το Φαν Χααλ (τον θεωρω το μεγαλυτερο προπονητη στην ιστορια του παγκοσμιου ποδοσφαιρου), τα εχει κανει πουτανα και πρεπει να φαει γαμωσταυριδια για να στρωσει. Αρχιζει να θυμιζει τον Ιβκοβιτς στο μπασκετ...

Εικόνα dgkirle

Γειά χαρά σε όλους παιδιά. Το άρθρο σου Σάββα είναι πάρα πολύ καλό και η ανάλυση μια χαρά. Είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα αλλά τουλάχιστον βλέπουμε να υπάρχει ένα πλάνο στο τρόπο που θέλει να αναπτυχθεί η ομάδα. Αναφορικά με το αριστερό μπακ εάν δε φύγει ο Μαζουακού εγώ δεν έχω πρόβλημα να έχουμε μπακ απ το Σαλίνο. Δε με ενοχλεί που είναι δεξιοπόδαρος. Και ο Αθπιλικουέτα στη Τσέλσι με ανάποδο πόδι παίζει και βασικός μάλιστα. Άρα για εναλλακτική μια χαρά. Θα μπορούσε βέβαια να κρατήσει τον Γιαννούλη αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.

Εγώ το μεγάλο πρόβλημα το βλέπω εκεί ακριβώς που το είχαμε και πριν το καλοκαίρι και πέρσι βεβαίως. Γρήγορο στόπερ. Παρακολουθούσα προ ολίγου τη Ρόμα και ο Μανωλάς ξεκίναγε πέντε μέτρα πίσω απο το Μάντζουκιτς και τον κατάπινε στη συνέχεια. Τον έκανε αλλαγή. Και χτες ο Μάντζιος- ο αργός γενικά Μάντζιος- ήταν πιο γρήγορος απο τα στόπερ μας. Και εντάξει για την Ευρώπη θα συμφωνήσω εν μέρη: θα είμαστε πιο πίσω και πιο μαζεμένοι. Τι θα γίνει όμως αν φάμε γκολ πρώτοι και πρέπει να ανέβουμε? Θα πάμε για την ισοφάριση και σε κάθε αντεπίθεση θα κλαίει η μάνα του Μπαρέζι. Το ίδιο βέβαια θα συμβαίνει και στην Ελλάδα με αντιπάλους που έχουν γρήγορους επιθετικούς και όχι το Μάντζιο.

Αυτά τα ολίγα και απο εμένα. Υγεία και βλέπουμε.

Εικόνα Pr0pheT7

Εγώ θέλω εδώ να σας μαλώσω γιατί δεν αναφέρετε, με μεγάλα γράμματα, ποιος είναι ο πρωταθλητής δεύτερης αγωνιστικής!!!

Το σωματείο της αλογοτροφής θα μας πουν σε λίγο ότι έχει πορεία τίτλου και το καλύτερο είναι πως τα πρόβατα της μπύρας 13 το πιστεύουν.

Οι μπουγάτσες είναι στα 3 αυτή την στιγμή που γράφω. Θα γελάσουμε ακόμα πιο πολύ και φέτος.

Εικόνα john

Σάββα με τις νέες "ηχηρές μεταγραφές" του σπορ φμ σε βλεπω να ανεβάσεις ενα άρθρο την ωρα. Η ενότητα propaganda hides your scum θα φουλάρει με τη μια. Όρεξη να εχεις αδερφέ να τους ξεβρακωνεις

Εικόνα savvas gridlock

Τιναξε την μπανκα στον αερα ο μπανιστηρτζης. Παρα την κριση, εβαλε βαθια το χερι στην τσεπη κι εφερε ο,τι καλυτερο κυκλοφορει στη Δαβακη. Σπυροπουλος, Ασπρουλιας, Παπαθεοδωρου, Αρουλης Ασβεστας, αλλα κερασακι στην τουρτα και ο Κυριακος ο Θωμαιδης. Ολο το sdna.gr. Γιατι μπροστα στο καλο του ραδιοφωνου, δεν το λογαριαζει το χρημα ο αβερτος ο εφοπλιστης-καναλαρχης.

Εικόνα markonis

Πολύ σωστά και λογικά τα γραφόμενα ότι είναι ακόμα νωρίς,ότι η ομάδα θα δέσει με τον καιρο κλπ πράγματα που θα μπορούσαν να ισχύουν αν παίζαμε με την επίσης ντεφορμέ Τσέλσι ή ακόμα και με την Άρσεναλ. Δυστυχώς όμως σε 15 ημέρες από σήμερα αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι όχι απλά φορμαρισμένη,αλλά αφιονισμένη θα τολμούσα να γράψω.Τα περιθώρια λοιπόν δεν είναι τόσο χαλαρά,όσο παρουσιάζονται και επιβάλλεται η ομάδα να βρει τα πατήματα της το συντομότερο,ώστε να μπορέσει να σταθεί απέναντι στο θηρίο που λέγεται Μπάγερν.
Όσον αφορά το χθεσινό αγώνα,ο Λεβαδειακός έπαιξε πολύ πιο ανοιχτά από τον Πανιώνιο και πρεσάρισε ψηλότερα.Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πράγματι χωράφι και οι παίκτες μας ακόμα σφιγμένοι.Εμένα προσωπικά με «χάλασε» ο ατομισμός των επιθετικών μας,που σε δυο περιπτώσεις δεν έσπασαν την μπάλα,για να σιγουρέψουν το γκολ,αλλά τελείωσαν τη φάση και φυσικά το γκολ χάθηκε.Αυτό είναι θέμα προπονητή.Θυμάμαι τον Αβράμη να γυρίζει τη μπάλα στον τερματοφύλακα και το μέρμυγκα να φτάνει σχεδόν στο κέντρο από τα νεύρα του.

ΥΓ.Ο Χάρα έχει καμιά συγγένεια με τον Πρόεδρο και παίζει συνέχεια παρά τη δεδομένη ανεπάρκεια του;

Εικόνα savvas gridlock

''Δυστυχώς όμως σε 15 ημέρες από σήμερα αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι όχι απλά φορμαρισμένη,αλλά αφιονισμένη θα τολμούσα να γράψω.Τα περιθώρια λοιπόν δεν είναι τόσο χαλαρά,όσο παρουσιάζονται και επιβάλλεται η ομάδα να βρει τα πατήματα της το συντομότερο,ώστε να μπορέσει να σταθεί απέναντι στο θηρίο που λέγεται Μπάγερν.''

Η ομάδα που θα παίξει με την Μπαγερν θα είναι τελειως διαφορετική απο την χθεσινή. Ακόμη και οι ιδιοι 11 που ξεκινησαν χθες να παιξουν, θα ειναι αλλιωτικοι. Αυτο συμβαινει παντοτε στα ευρωπαικα ματς, ολοι τρωνε σιδερα.

''Όσον αφορά το χθεσινό αγώνα,ο Λεβαδειακός έπαιξε πολύ πιο ανοιχτά από τον Πανιώνιο και πρεσάρισε ψηλότερα.''

Οντως σε καποιες περιπτωσεις ανεβηκε ψηλα να πιεσει ο Λεβαδειακος, με 4-5 παικτες. Στα 80 απο τα 90 λεπτα του ματς όμως, ειχε 8-9 παικτες συνεχεια πισω απο την μπαλα. Και δεν επαιζε στο Καραισκακη, ετσι;

Εικόνα markonis

Σαφώς και δεν έπαιζε στο Καραϊσκάκης ο Λεβαδειακός,επίσης όμως δεν έπαιζε και στη Λειβαδιά.Τέσπα δεν έχω σκοπό ούτε να γρινιάξω,πόσο μάλλον να αντιπαρατεθώ με κανένα.Δυο τρία πραγματάκια επισημαίνω που εμένα μου χτύπησαν τα καμπανάκια του κινδύνου και θεωρώ πως δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα στο βωμό των καλοθελητών που περιμένουν στις γωνίες να απαξιώσουν.Με άλλα λόγια δεν πρέπει η δεδομένη υποστήριξη που πρέπει να δώσουμε στην ομάδα μας να λειτουργήσει σαν παρωπίδα σε κάποιες αδυναμίες της.

ΥΓ.Στον αγώνα με τον Πανιώνιο είδα να εκτελεί πλάγιο άουτ ο .... Φινμπόγκανσον !!!

Εικόνα apostolos gaganis

Πού΄σαι ρε Ασυρματιστάρα; Χάθηκες από΄δω μέσα για καιρό... Να σε βλέπουμε ρε φιλάρα!

Εικόνα MIKE.A

Ξεχασα να αναφερω και για τον Καμποτη και το "παραρτημα" μας οπως γραφανε σε αλλα σαιτ πριν τον αγωνα με τον Λεβαδειακο! Οτι θα εχανε για πλακα! Για την ωρα μετα το χθεσινο εχουνε κλεισει τα στοματα τους! ΚΑΙ ΟΜΩΣ εδω ειμαι και εδω ειστε! Στον Β γυρο στο Καραισκακη πριν τον αγωνα με Λεβαδειακο αυτος ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ! Να το θυμαστε αυτο!

Εικόνα MIKE.A

Εγω δεν συμφωνω οτι η ομαδα ητανε κακη εως μετρια οπως λενε πολλοι! Μην τρελαθουμε πια! Οπως και με τον Πανιωνιο και χθες ηταν αν εστω οχι καλη τουλαχιστον καλουτσικη να το πουμε ετσι! Δεν μπορεις να παιξεις μπαλα με 11 αντιπαλους στο ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ του γηπεδου! Οταν μαλιστα τυχαινει αυτη η ομαδα να εχει και για καλυτερο τους παιχτη τον τερματοφυλακα της, και ανασταλτικα - αμυντικα χθες εδω που τα λεμε ηταν και ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ οι κεραταδες του Λεβαδειακου και μπραβο τους! Δειτε την διαφορα (στα λαθη) πως παιξανε οι αμυντικοι και οι τερματοφυλακες του Πλατανια και του Παναιτωλικου με αεκ και ποα! Απιστευτη διαφορα! Σε μια δοση χθες μετα το 70κοστο λεπτο, τους κλεβωμε την μπαλα εξω απο την περιοχη μας οταν μια απο τις λιγες φορες που φτασανε εξω απο αυτην, με τον Φορτουνη να κανει γρηγορη αντεπιθεση! Μετα απο μια γρηγορη κουρσα δινει την μπαλα δεξια στον Ντοσεβι νομιζω και αυτος πασαρει μεσα στην περιοχη στον Σεμπα! Δηλαδη απο τις λιγες φορες που θα τους πιαναμε στον υπνο! Αμ δε! Τον ειχανε κλεισει κιολας τον Πορτογαλο 4 παιχτες του Λεβαδειακου! Και οταν λεμε τον ειχανε κλεισει μιλαμε σε 4-5 τετραγωνικα 4 παιχτες! Εκτος 3-4 αλλων μεσα στην περιοχη που ειχαν προλαβει να γυρισουν και αυτοι για να φυλαξουν τους 2 νομιζω αλλους παιχτες μας μεσα στην περιοχη τους!
Ο Σιλβα παντως πρεπει να δειξει στον Παρντο την φαση του 6 λεπτου και να του τραβηξει το αυτι! Γιατι αν τον Χαρα (αυτος ηταν νομιζω) τον ειχε λιγο κοντα ο αμυντικος, ο Ντουρμαζ ηταν ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΝΟΣ μπροστα απο το τερμα και μιλαμε για μια πολυ ευκολη πασα για να σκοραρει!

Εικόνα john

1) Το οτι η ομάδα δεν χάνει βαθμούς ακόμα και οταν δε παιζει καλα ειναι τεράστιο κέρδος. Θυμίζω πως τα τελευταία 2 χρονια παντα είχαμε στραβοπατήματα στις πρώτες αγωνιστικές.Μακαρι αυτο να αλλάξει φέτος
2) Πολύ σωστό το κομμάτι για τις συνεργασίες που βγάζουν οι παίκτες. Δεν μπορούμε να κρίνουμε απο τωρα την συννενόηση που θα εχει ο Ομάρ με τον Παρντο,η τις συνεργασίες Τσορι Φινμοιγκασον π.χ. Αυτα θα τα δουμε σε βάθος χρόνου. Αν φυσικά σε βάθος δυο τριών μηνών η ομάδα παρουσιάζει τα ιδια στοιχεία που παρουσιάζει τωρα,πολύ απλα αυτο θα σημαίνει οτι δεν γίνεται καλη δουλεια στις προπονήσεις.Επισης ειναι λάθος να κανουμε απο τωρα αγωνιστικές κρίσεις για παίκτες οπως ο Σεμπα,Ο Ντα κόστα κλπ.
3) Μου τη δίνει στα νεύρα το οτι έχουμε υπέρογκο ρόστερ με έμφαση στην ποσότητα και οχι στην ποιότητα.Ειναι ανήκουστο να έχουμε γεμίσει το ρόστερ απο Σέντερ Φορ και να ψάχνουμε "φορ κανόνι" που λεει και ο Γεωργακοπουλος,τελευταια στιγμή. Έχουμε τόσες λύσεις,έχουμε ενα παίκτη που υποτίθεται οτι αποκτήθηκε ως επένδυση για το μέλλον και τον στείλαμε δανεικό, έχουμε τον Χαρα που κρατιέμαι και δεν τον μπινελικωνω μονο και μονο γιατι ειναι εν ενεργεια παίκτης του Ολυμπιακού,κοντολογίς έχουμε 3 φορ περιοχής και περιμένουμε τελευταια στιγμή για να αποκτήσουμε τέταρτο. Αυτο εμένα μου δείχνει πως η διοίκηση δεν πιστεύει στις επιλογές της
4) Το βασικό ειναι οτι η ομας προχωράει με νίκες. Στόχος ειναι το πρωτάθλημα,μια αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη,παράλληλα με την ανάδειξη νέων παικτών(Οπως ο φορτουνης που δικαιώνει απόλυτα τον Βαγγελαρο που τον πίστεψε τοσο ώστε να τον φέρει ακόμα και αν ο Μίτσελ δεν συμφωνούσε με αυτη την κίνηση),

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και ατασθαλίες στον σχεδιασμό. Γνώμη μου ειναι οτι δεν φτάνουμε στην τελειότητα του μεταγραφικού σχεδιασμού που εγινε τα καλοκαίρια του 2011 και 2013 αλλα αυτο θα το κρίνουμε με ασφάλεια σε βάθος χρόνου.

ΥΓ Προσωπικά και μονο θα προτιμούσα χίλιες φορες να έχουμε 2 ταχύτατα Σέντερ Μπακ που να παίζουν στη σέντρα με την αμυνα ψηλα οπως το εκανε ο Ερνεσταρος γιατι όσο το σκέφτομαι τοσο περισσότερο πιστεύω οτι ταιριάζει στον Θρύλο αυτο το παιχνιδι.Επιθεση-Επίθεση-Επίθεση πίεση ψηλα για να πνιγεις τον αντίπαλο οποίος και αν ειναι αυτός,και γρήγορες συνεργασίες μεταξύ των παικτών χωρις "πριμαντόνες και σεντερ φορ που κωλοκαθονται και περιμένουν το γκολ στο πιάτο(για τον μητρογλου παει αυτο) αλλα με παίκτες του προπονητή( σαν τον τεράστιο Νταβίντ Φουστέρ)

Εικόνα savvas gridlock

Kοιταξε, ούτε ο Άντζας την πρώτη χρονιά, ούτε ο Μέλμπεργκ τις δύο άλλες χρονιές του Βαλβέρδε ήταν τόσο γρήγοροι. Έπειτα, το πόσο ψηλά θα ανεβάσεις την γραμμή των στόπερ, έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Με το Βαλβέρδε π.χ. δεν αντιμετωπίσαμε Μπάγερν. Αν παιξεις κοντρα σε Ριμπερι-Ρομπεν με την αμυνα στη σεντρα, θα ξαναζησουμε τετοιες στιγμες.

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2003/12/11/32_h.jpg

Εικόνα Αλέξανδρος

Χαχαχαχαχα φοβερό ποστάρισμα! Η ομάδα ναι δεν είναι έτοιμη αλλά πιστεύω πως ήταν κ;λυτερη συγκριτικά με την περσυνή και προπέρσινη δεύτερη αγωνιστική. Δημιούργησε Ευκαιρίες αλλά γκολ γιοκ. Ο Πάρντο φαίνεται ότι ανυπομονεί για το πρώτο του επίσημο γκολ μπροστά στον κόσμο της ομάδας και τον έχει αγχώσει όσο να 'ναι αυτό. Και φυσικά στα 'αντικειμενικά' σάιτ πολλοί νεόγαυροι πέσανε να τον φάνε τον κόουτς όπως και τον Καμπιάσο από μερικά σχόλια που είδα. Πάντως για να τα λέμε όλα παίκτης Χάρα δεν υπάρχει. Αν δεν έβαζε το γκολ πέρυσι στην Κούλα δεν θα έπαιζε τώρα στον Ολυμπιακό. Έχουμε ένα 24ωρο να κάνουμε μια μεταγραφή επιθετικού και γιατί όχι και έναν αξιόλογο αμυντικό. Ο Σιόβας όσο φιλότιμος και αν είναι παραμένει αργός και πολλές φορές μου θυμίζει Βραζιλιάνο αμυντικό. Ξέρετε από αυτούς που έχουν τον νου τους μπροστά. Ο Φορτούνης έχει τα φόντα να γίνει το καλύτερο δεκάρι που έβγαλε το Ελληνικό ποδόσφαιρο μακράν. Αν συνεχίσει έτσι θα κόψει πολλούς κώλους στο μέλλον. Μακάρι να βάλει και καθοριστικά γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη να γίνει ακόμα ποιο μέγιστος. 2 στα 2 και συνεχίζουμε

Εικόνα apostolos gaganis

Αλέξανδρε δεν ξέρω αν θα δεις το σχόλιό μου, αλλά - αν γιόρταζες χτες - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!