ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ 2015



Όπως είχαμε υποσχεθεί, μετά το τέλος των μεταγραφών και τη δήλωση της λίστας με τους παίκτες που θα παίξουν φέτος στο Champions League, θα γράφαμε άρθρο. Ξεκινάμε από το συνολικό πάρε-δώσε των ομάδων της Superleague. Δεν είναι ανάγκη να ψάχνουμε πλέον με τις ώρες, όπως παλιά. Μας βοηθάει το transfermarkt.
 
- Ο Ολυμπιακός λοιπόν έδωσε φέτος για μεταγραφές παικτών σε ομάδες, χώρια τα συμβόλαια, 20 εκ. ευρώ. Αποκτήθηκαν αυτοί οι παίκτες.
 

 
Πουλήθηκε μόνο ο Ενέν στην Έβερτον (στην οποία έπαιζε δανεικός από εμάς), ενώ πήραμε και 200.000 ευρώ από το δανεισμό του Μαρτίνεζ στην Ανόρθωση. Δώσαμε 20 εκ. ευρώ σε ομάδες, πήραμε 480.000 ευρώ. Προς όλους αυτούς λοιπόν, ΑΡΔ-αντιολυμπιακούς-νεόγαυρους-λοιπούς αποψιάτορες, που όλο το καλοκαίρι περίμεναν με το δάχτυλο στην σκανδάλη να πυροβολήσουν ''το Μαρινάκη που νοιάζεται μόνο να πουλάει παίκτες για να παντελονιάσει, selling club μας κατήντησε'', προς όλους αυτούς που εμφανίζονταν σίγουροι για τις πωλήσεις Ρομπέρτο-Ομάρ-Μαζουάκου-Μιλιβόγεβιτς-Κασάμι, αφού ''μόλις δει μπροστά του λεφτά ο Μαρινάκης, αμέσως θα πουλήσει'', προς όλους αυτούς που έσκουζαν ''αν κάθε χρόνο πουλάς 10 παίκτες, ομάδα δεν φτιάχνεις'', η απάντηση είναι μία.
 

 
- Όπως διαβάζουμε στο παραπάνω link, που είναι διεθνές και όχι ''του γαύρου του Μαρινάκη'', ο ΠΑΟ του μπανιστηρτζή καναλάρχη Αλαφούζου ξόδεψε φέτος 1,5 εκ. ευρώ για μεταγραφές, ο ΠΑΟ του Ρωσοπόντιου μαφιόζου Σαββίδη ξόδεψε 5,5 εκ. ευρώ, ενώ την πραγματική υπέρβαση την έκανε η ΑΕΚ του ''μεγιστάνα της ναυτιλίας'' Μελισσανίδη. 160 ολόκληρα χιλιάρικα έδωσε στην Κέρκυρα, για να αγοράσει τον Ανδρεόπουλο, σε μια μεταγραφή-δώρο στον κόσμο της ΑΕΚ, ώστε να τον δελεάσει να πάρει διαρκείας. Και οι τρεις μαζί λοιπόν, ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ξόδεψαν 7,2 εκ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός ξόδεψε περίπου 20 εκ. ευρώ.
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΞΟΔΕΨΕ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΞΟΔΕΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΑΜΕΣΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ΜΑΖΙ. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΚΑΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ'', ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ. 
 
- Με δεδομένη την περυσινή λίστα που δηλώσαμε στο Champions League, συγκρίνουμε με τη φετινή μας λίστα.
 
Στη θέση του τερματοφύλακα, είχαμε την αλλαγή Καπίνο-Μέγιερι, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει κάποια επίπτωση στην αρχική μας ενδεκάδα. Ο Ρομπέρτο έπαιζε βασικός πέρυσι, αυτός θα είναι βασικός και φέτος. Στα ματς Κυπέλλου ή όποτε κληθεί να βοηθήσει ο Καπίνο, μακάρι να αποδειχθεί πιο σταθερός από το Μέγιερι.
Στη θέση του δεξιού μπακ, είμαστε στα ίδια με πέρυσι, Ομάρ-Σαλίνο.
Στη θέση του αριστερού μπακ, κρατήσαμε το Μαζουάκου, αλλά δεν υπάρχει ρεζέρβα του. Αν για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν μπορέσει να παίξει ο Μαζουάκου, θα κληθεί να καλύψει το κενό του ο Σαλίνο, που έχει δοκιμαστεί και αριστερά. Με δεδομένο όμως πως μιλάμε για θέσεις των ακραίων μπακ, όπου υπάρχουν συνεχείς κούρσες, άρα αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού, όπως επίσης μιλάμε για αμυντικούς, άρα οι τιμωρίες λόγω καρτών είναι μέσα στο πρόγραμμα, είναι ρίσκο το να πάμε στα ευρωπαικά ματς μόνο με 3 παίκτες για 2 θέσεις. Ακόμη και το ''ο Μανιάτης μπορεί να παίξει δεξιά στην άμυνα'', την ώρα που δεν προπονείται ακόμη γερά με την ομάδα ο αρχηγός, δεν ευσταθεί. Το αν και πότε θα είναι έτοιμος ο Μανιάτης, δεν το ξέρουμε.
Στις θέσεις των στόπερ δηλώθηκαν οι Σιόβας-Ντα Κόστα-Μποτία και ο Βούρος στη λίστα Β. Πέρυσι υπήρχε ο Αμπιντάλ στη θέση του Ντα Κόστα και ο Αυλωνίτης στη θέση του Βούρου. Ο Αμπιντάλ ως όνομα ήταν φυσικά πολύ πάνω από τον Ντα Κόστα. Στο Champions League στάθηκε καλά, αν και έκανε τις γκέλες του. Στην Ελλάδα υπήρχαν ματς που ήταν επικίνδυνος, αφού το μυαλό του ήταν στο οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη Βαρκελόνη. Ο Ντα Κόστα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός παίκτης, αλλά το να βγει χειρότερος του περυσινού Αμπιντάλ που είδαμε στο γήπεδο (όχι γενικά του Αμπιντάλ), θα είναι κατόρθωμα. Με σχετική ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι ενισχυθήκαμε εδώ. Ο Βούρος είναι ένα θέμα. Το αν θα σηκώσει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί, μένει να αποδειχθεί. Αν δεν το καταφέρει, θα είναι μεγάλο ρίσκο να πας με 3 ετοιμοπόλεμους στόπερ σε 6 ευρωπαικά ματς. Εδώ υπάρχει η ατυχία με τον τραυματισμό του Γούτα, ενός παίκτη τον οποίο εγώ πιστεύω πολύ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμη και οι Σιόβας-Μποτία που παίξανε μαζί πέρυσι σε κάποια ματς, κάθε άλλο παρά προβλήματα είχαν. Στο Champions League, το πρόβλημα που υπάρχει στο κομμάτι της ταχύτητας και της έκρηξης στα στόπερ μας, δεν θα φανεί ιδιαίτερα. Η ομάδα αποκλείεται να ανοιχτεί και να πιέσει ψηλά π.χ. την Μπάγερν. Στην Ελλάδα, η ταχύτητα των περισσοτέρων φορ των αντιπάλων μας, είναι σαν κι αυτή του Μάντζιου του Λεβαδειακού, άρα ιδιαίτερα προβλήματα ούτε κι εκεί θα έχουμε. Το μόνο θέμα που ίσως υπάρξει, είναι με την ποσότητα των αξιόμαχων αμυντικών μας, κάτι που ισχύει και για τα ακραία μας μπακ.
Στη θέση των κεντρικών χαφ, τα ''εξαρο-οκτάρια'', ουσιαστικά μία αλλαγή υπήρξε. Ο Καμπιάσο ήρθε στη θέση του Εντινγκά. Ο Καμπιάσο των 31 συμμετοχών και των 5 γκολ πέρυσι στο πιο απαιτητικό από άποψη αθλητικών προσόντων πρωτάθλημα της Ευρώπης, αλλά πάνω από όλα ο Καμπιάσο που ανακήρυξαν οι ίδιοι οι οπαδοί της Λέστερ ''παίκτη της χρονιάς'', όχι απλώς είναι πολύ σημαντική προσθήκη, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει περισσότερο στα ευρωπαικά ματς από τον Εντινγκά, στο κομμάτι του ''κουβαλήματος μπάλας'' και της σωστής πάσας. Στα ματς που πιέζεσαι και κλείνεσαι πίσω, δεν απαιτείς πρώτα και κύρια από τα κεντρικά σου χαφ να καλύπτουν χώρους. Χώροι ακάλυπτοι δεν υπάρχουν, αφού είσαι μαζεμένος πίσω. Απαιτείται σωστό κουβάλημα μπάλας, διαβάζοντας την αντίπαλη άμυνα και γράφοντας όσα μέτρα μπορείς με το τόπι, όταν βρεις κενό χώρο. Επίσης, απαιτείται σωστή πάσα και όχι πουλήματα μπάλας, που μπορούν να σε καταστρέψουν. Με αυτά τα δύο στοιχεία βγάζεις την μπάλα από την περιοχή σου, απεγκλωβίζεσαι από την πίεση και μειώνεις τις πιθανότητες να κινδυνεύσεις. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι στα 2 πρώτα ματς του Champions League, όπου δεν θα αγωνιστεί ο Μιλιβόγεβιτς (τιμωρημένος από την κόκκινη που έφαγε στο Καραισκάκη με την Ντνίπρο) και δεν θα είναι ετοιμοπόλεμος ο Μανιάτης. Ο Σίλβα θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ Μπουχαλάκη και Κασάμι. Αν ο Κασάμι είναι όπως πρέπει να είναι, αν ο Κασάμι βγάλει την εικόνα που έβγαζε πέρυσι σε όλα τα ματς του Champions League, το κέντρο μας με Καμπιάσο και Τσόρι θα είναι ίσως ο κορυφαίος άξονας που είχαμε ποτέ, σε όλη την ιστορία μας. Θα έχουμε δύναμη, ταχύτητα, ύψος, τεχνική, σωστές πάσες από όλους, σουτ από όλους. Αν τώρα ο Σίλβα επιλέξει να βάλει τον Μπουχαλάκη κόντρα στην Μπάγερν, έναν παίκτη δηλαδή που φαίνεται να πιστεύει πολύ, ας ελπίσουμε πως θα δικαιωθεί για την επιλογή του...
Στη θέση 10 έχουμε Τσόρι-Φορτούνη. Φορτούνης πέρυσι δεν υπήρχε στη λίστα, υπήρχε Μπενίτες, ένας παίκτης που δεν βοήθησε καθόλου. Με την εικόνα που βγάζει ο Φορτούνης, σίγουρα υπάρχει ενίσχυση σε σχέση με πέρυσι, με έναν παίκτη που μπορεί να έρθει από τον πάγκο, να δώσει ανάσες, να κουβαλήσει κάθετα την μπάλα, να σουτάρει και να σκοράρει. Πράγματα που ο Μπενίτες μέσα στο γήπεδο δεν μας έδειξε πως μπορεί να τα κάνει.
Εξτρέμ πέρυσι είχαμε δηλώσει Αφελάι και Ντουρμάζ. Ο Ντουρμάζ στα ματς του Champions League ήταν ανύπαρκτος, ενώ ο Αφελάι βοήθησε αρκετά, πετυχαίνοντας κρίσιμα γκολ. Γενικά βέβαια ο Αφελάι πέρυσι στα περισσότερα παιχνίδια ήταν για λύπηση, οπότε ό,τι κι αν μας βγουν οι 3 παίκτες που δηλώσαμε εκεί, Πάρντο-Σεμπά-Ερνάνι, είναι πολύ δύσκολο να είμαστε χειρότερα από πέρυσι. Πορτογαλικό πρωτάθλημα δεν παρακολουθώ, δεν θα κάνω κρίσεις για παίκτες που δεν ξέρω, θα πω όμως ότι συνολικά μόνο στις ομάδες αυτών των 3 παικτών δώσαμε 5,5 εκ. ευρώ. Ο Γκαλέτι αγοράστηκε με 2,5 εκ. ευρώ το καλοκαίρι του 2007 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, άρα περιμένουμε να μας βγει έστω ένας από αυτούς κάπως σαν τον Γκαλέτι. Και σίγουρα περιμένουμε να μην βγει κανείς Αφελάι.
Στην επίθεση έχουμε δύο επιθετικούς, Ιντέγιε-Φινμπόγκασον, από τους οποίους περιμένουμε να μας δώσουν τουλάχιστον τα γκολ του Μήτρογλου. Του Μήτρογλου που σερνόταν μεν πέρυσι, αλλά πέτυχε πολλά και καθοριστικά γκολ, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ότι πάνω στο χορτάρι θα βλέπουμε καλύτερη εικόνα από τον κεντρικό μας φορ, σε σχέση με το ράθυμο Μήτρογλου που βλέπαμε πέρυσι, είναι σίγουρο. Το ότι ο Ιντέγιε έχει πολλά περισσότερα αθλητικά προσόντα από το Μήτρογλου και θα μας βοηθήσει σε ματς που ψάχνουμε ταχύτητα στο χώρο από το φορ μας, είναι σίγουρο. Είναι δύσκολο να πεις κι εδώ πως δεν ενισχυθήκαμε.
Η μοναδική παραφωνία στη λίστα, ήταν η επιλογή Πουλίδο αντί Φουστέρ. Δεν θα πω πολλά πράγματα, αφού ο προπονητής πάντοτε ξέρει καλύτερα. Αυτός είναι στις προπονήσεις, όχι εμείς οι οπαδοί. Αν όμως γίνει αυτό που τώρα μοιάζει φυσιολογικό και ο Πουλίδο, τον οποίο δεν πολυεμπιστεύεται ο ίδιος ο Σίλβα, είτε δεν παίξει καθόλου φέτος στο Champions League, είτε είναι απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος όποτε χρησιμοποιηθεί, την ευθύνη για το ότι έκοψε το Φουστέρ των πολλών γκολ-ασίστ κάθε χρόνο, του φοβερού πάθους-δυναμισμού και των πολλών θέσεων που μπορεί να παίξει από τη μέση και μπροστά, την παίρνει αποκλειστικά ο Σίλβα. Κανείς από τη διοίκηση.
 
ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΠΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΥΣΙ.
 
- Το πιο ενθαρρυντικό κομμάτι των μεταγραφών, είναι το ότι η ομάδα διατήρησε τον περυσινό κορμό της και ενισχύθηκε όχι με ''παικταράδες που έφερε ο πρόεδρος για να πάμε αεροδρόμιο'', μια λογική ΣΙ-ΧΑ-ΜΕ-ΡΗ για'μένα, αλλά με παίκτες που ήθελε και υπέδειξε ο προπονητής. Ο Μάρκο Σίλβα στηρίχθηκε πάρα πολύ από τη διοίκηση και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα. Το κουμάντο στα αγωνιστικά θεματα ΔΕΝ πρέπει να το κάνει η διοίκηση, ούτε ο κόσμος. Πρέπει να το κάνει μόνον ο προπονητής. Από την στιγμή που κάνει αυτός βέβαια το κουμάντο, κρίνεται κιόλας. Αλλιώς δεν γίνεται να κριθεί. Ο Μάρκο Σίλβα που έφερε τους παίκτες που ήθελε κι έκανε προετοιμασία από την αρχή της σεζόν, στο τέλος της σεζόν θα κριθεί. Όχι τον Οκτώβριο, μετά από κάποιο στραβό αποτέλεσμα, αλλά το Μάιο που θα τελειώσει η χρονιά. Θα είναι καταστροφικό να συζητήσουμε έστω το αν πρέπει να απολυθεί ο Σίλβα, ο προπονητής που έστησε και προετοίμασε την ομάδα, επειδή δεν θα έρθει ένα αποτέλεσμα σε ένα ματς, ή επειδή ''έχουμε ντέρμπι την Κυριακή με τον Πλατανιά, ας κάνουμε ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα''. Εφόσον είναι δικό του δημιούργημα αυτό που θα δούμε, πρέπει να τον αφήσουμε να τελειώσει το έργο του, το Μάιο του 2016. Τότε και μόνο τότε θα κριθεί.
 
Συνοψίζοντας τα θετικά του φετινού καλοκαιριού, μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα ενισχύθηκε και πολλές καραμέλες στο στόμα αντιολυμπιακών-νεόγαυρων-βαζελόγαυρων έλιωσαν. Η διαφορά ποιότητας με τους ανταγωνιστές μας είναι ΧΑΩΔΗΣ και το νταμπλ φέτος είναι αδιαπραγμάτευτο, ενώ με την κλήρωση που είχαμε στο Champions League, το μόνο πράγμα που περνάει από το χέρι μας και στο οποίο μπορούμε να προσδοκούμε είναι το να είμαστε αξιόμαχοι. Να κοντράρουμε όσο μπορούμε Μπάγερν-Άρσεναλ, να διεκδικήσουμε αν γίνεται μέχρι το τέλος τη δεύτερη θέση και σίγουρα να προκριθούμε ως τρίτοι στο Europa League. Ένα άλλο θετικό κομμάτι είναι το ότι όλα τα παραπάνω συνδυάστηκαν με μεγάλη μείωση στις τιμές των διαρκείας (100+50 ευρώ του μέλους το φθηνότερο στο πέταλο), αλλά και με τη διατήρηση της UNICEF στη φανέλα, για την οποία πληρώνουμε εμείς και δεν πληρωνόμαστε. Όταν αυξάνονται οι δαπάνες της ΠΑΕ, ενώ μειώνονται τα έσοδα, πολύς κόσμος γουστάρει.
 
Οι ενστάσεις για το φετινό πάρε-δώσε αφορούν την κατάσταση στα ταμεία της ΠΑΕ. Με βάση τον τελευταίο ισολογισμό για τη σεζόν 2013-14, υπήρχαν περίπου 10 εκ. ευρώ ίδια κεφάλαια, δηλαδή ''μαξιλαράκι'' για το μέλλον. Το καλοκαίρι έβαλε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου άλλα 10 εκ ευρώ ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, οπότε πήγαμε στα 20 εκ.. Η ''τρύπα'' από τις μεταγραφές του καλοκαιριού, είναι ακριβώς 20 εκ. ευρώ. Του χρόνου κατά πάσα πιθανότητα ο πρωταθλητής της ελληνικής Superleague θα δώσει προκριματικά για να μπει στους ομίλους του Champions League, άρα ένας αποκλεισμός θα υποχρεώσει το ΜΑΡΙΝΑΚΗ να βάλει από την τσέπη του ένα πολύ σημαντικό ποσό, όχι για να κάνουμε ''μεταγραφάρες'', αλλά για να διατηρηθεί απλώς το μπάτζετ στα φετινά επίπεδα. Επίσης, ο συνδυασμός ''κάνω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με λεφτά από την τσέπη μου-αγοράζω μόνο παίκτες δίχως να πουλήσω κανέναν-μειώνω τα διαρκείας πάρα πολύ-δεν ενδιαφέρομαι καν να βρω χορηγό στη φανέλα και πληρώνω κι από πάνω τη UNICEF'', δεν γίνεται να παρατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια. Αν λοιπόν του χρόνου ''σπάσει'' κάτι από τα παραπάνω, θα υπάρξει γκρίνια από τον κόσμο μας. Κι επειδή κάποιοι είναι και πούστηδες και περιμένουν στη γωνία, θα αρχίσουν τα ''όταν σε έσυραν στον ανακριτή οι αντιολυμπιακοί Μαρινάκη, έκανες αυτά που έπρεπε. Μήπως αυτό πρέπει να γίνεται συνέχεια, να σε κατηγορούν οι άλλοι, για να διοικείς σωστά τον Ολυμπιακό;''. Τροφή στο στόμα τους δηλαδή...
 
Σε γενικές γραμμές, είμαι πολύ αισιόδοξος για φέτος. Η ενδεκάδα Ρομπέρτο-Ομάρ-Μαζουάκου-Σιόβας-Ντα Κόστα-Μιλιβόγεβιτς(Κασάμι)-Καμπιάσο-Τσόρι-Πάρντο-Ερνάνι-Ιντέγιε (θεωρητικά όπως την έχω τώρα που γράφεται αυτό το κείμενο στο μυαλό μου, δεν κάνω υποδείξεις προς τον προπονητή), μπορεί να κλείσει σπίτια στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα υπάρχει υλικό και για άλλα συστήματα, όπως π.χ. το 4-4-2, με Ιντέγιε-Φινμπόγκασον μαζί μπροστά. Ο Μάρκο Σίλβα μπορεί να χτίσει κάτι καλό. Στο χέρι του είναι να φτιάξει μια ομάδα με την οποία θα γουστάρουν ακόμη και αντιολυμπιακοί. Έστω κι αν δεν το παραδέχονται δημοσίως...
 
Υ.Γ. 1 Η καραμέλα για την οποία χάρηκα περισσότερο που έλιωσε στο στόμα ΑΡΔ-νεόγαυρων-αντιολυμπιακών, είναι ''οι δανεικοί''. Όπως βλέπουμε εδώ, 3 δανεικούς δώσαμε σε ομάδες της Superleague. Μπέρτο στην Ξάνθη, Γιαννιώτη-Καραμάνο στον Πανιώνιο. Όχι ότι είναι κακό να δίνεις δανεικούς, απλώς περιμένουμε να δούμε το πώς θα στηθεί φέτος το παραμύθι για τα ''γαυροπαραρτήματα''.
 
Υ.Γ. 2 Ο ''μεγιστάνας της ναυτιλίας'', ο ''μοσχόμαγκας της Κοκκινιάς'', ο μέγας λαθρέμπορας Μελισσανίδης, το είπε και το έκανε. Γύρισε με την ΑΕΚ στη Superleague, για να την δει πρωταθλήτρια. Έτσι δεν μάσησε να χαλάσει ένα κάρο λεφτά από την τσέπη του, όπως έταζε εξάλλου.
 

 
Κάνε λίγο κράτει ρε Μελισσανίδη. Οικογένεια έχεις. Έτσι όπως το πας, θα τους αφήσεις όλους στο δρόμο, για να δεις την ΑΕΚ πρώτη...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Βαγγέλας δεν είχε να αποδείξει τίποτα σε κανέναν νεόγαυρο. Δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα η ΠΑΕ να κινείται για να ικανοποιήσει τα θέλω του κάθε στόκου οπαδού νεόγαυρου. Φέτος δεν πουλήθηκε κανείς πρωτοκλασσάτος παίχτης. Αυτό θα έχει κάποιες συνέπειες. Οι αγωνιστικές συνέπειες για φέτος θα είναι θετικές, αλλά από του χρόνου ίσως όχι. Γιατί, αναπόφευκτα, κάποιοι παίχτες θα πουληθούν κάποια στιγμή. Ε, αυτό καλό είναι να γίνεται συστηματικά και τμηματικά. Καλύτερα να πουλάς έναν παιχταρά τη χρονιά, που θα μπορούσε να σου αποφέρει 15 εκ. ευρώ και με βάση αυτά να επενδύεις σε 3-4 παίχτες, παρά να πουλάς πολλούς μαζεμένους. Και αυτό ενδέχεται να γίνει του χρόνου μοιραία. Πόσο να κρατήσεις στο ρόστερ παίχτες όπως ο Ομάρ, ο Μαζουακού, ο Ρομπέρτο; Πόσα όχι να πεις; Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα να είχε πουληθεί φέτος ο Μαζουακού και να είχε αντικατασταθεί, παρά να πουληθεί του χρόνου, όταν ενδεχομένως θα τρέχεις να καλύψεις κενά και στο αριστερό και στο δεξί μπακ. Άσε που είναι ανομοιομορφία να δίνεις 20 εκ. ευρώ και να μην παίρνεις τίποτα. Έκανε μεγάλη επένδυση ο Μαρινάκης. Ας ελπίσουμε να πάμε καλά στην Ευρώπη και να έχουμε κέρδη. Δεν πρέπει, ξαναλέω, να πέφτει ο μαρινάκης σε τέτοια παγίδα, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Ο κλαψομούνης πάντα θα έχει να λέει κάτι. Π.χ, όταν του χρόνου ο Ολυμπιακός πουλήσει έναν ή δύο πρωτακλασσάτους παίχτες, θα έχουν έτοιμη από φέτος την απάντηση ότι "να, ένα χρόνο έκανε κράτει ο χοντρός και πάλι ξεπουλάει". Ο στόκος στο κεφάλι δεν ξεστοκάρεται ποτέ. Άρα, η ΠΑΕ καλό θα ήταν να ακολουθεί την πολιτική της όπως νομίζει αυτή καλύτερα. Θα μου πεις, από τη στιγμή που δεν ήρθε πρόταση που να ικανοποιούσε την ΠΑΕ, τι έπρεπε να κάνει; Ναι, συμφωνώ ότι με τα ποσά που ακούστηκαν για Μαζουακού, Ομάρ, Ρομπέρτο, δεν έπρεπε να μπει καν σε διαδικασία συζήτησης ο Ολυμπιακός. Δεν αντιλαμβάνομαι, ωστόσο, αν αληθεύουν τα όσα διαρρέουν από ΠΑΕ και τους ίδιους τους παίχτες, γιατί δεν πουλήθηκε ο Ντουρμάζ έναντι 3 εκ. ευρώ ή ο Μποτία, εφ' όσον είχε πρόταση από ισπανική ομάδα. Ή ακόμα και ο Αυλωνίτης, από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται. Τα ρεπορτάζ έλεγαν για πρόταση 800.000 ευρώ. Άσχημα είναι;

Υ.Γ Τον Πουλίδο θα ήταν ανήθικο να τον αφήσει ο προπονητής εκτός λίστας. Τα έβαλε με όλο το Μεξικό για να έρθει στον θρύλο και το πλήρωσε με έναν χρόνο αποχή από τα γήπεδα και αποπομπή από την εθνική ομάδα της χώρας του. Συν του ότι είναι ο τρίτος και τελευταίος φορ της ομάδας.

Υ.Γ.2 Όλοι λυπηθήκαμε για τον Φουστεράκο, αλλά αν το δούμε ωμά, ψυχρά και άκρως ποδοσφαιρικά, αυτή ήταν η σωστή απόφαση σύμφωνα με το ρόστερ. Και εντάξει, υπάρχει και το ελληνικό πρωτάθλημα για να παίξει ο Φουστέρ, όπου χρειάζεται μάλλον περισσότερο...

Εικόνα john

Στο θέμα με τις πωλήσεις δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές. Απο τη μια,μια ενδεχόμενη μεγαλη πρόταση για τον Μαζουακου θα γέμιζε τα ταμεία του συλλόγου και θα εξασφάλιζε την συνέχιση του μοντέλου selling club. Απο την αλλη ομως αν ο παίκτης δεν αναπληρωνωταν επάξια θα υπήρχε μεγάλο θέμα στα αριστερά. Επίσης ομως πρεπει να σκεφτούμε και το αν ο παίκτης εχει φτάσει στο μέγιστο της αγωνιστικής του αξίας αυτη τη στιγμή. Αν για παράδειγμα, ο παίκτης εχει υψηλό ταβάνι, ο Ολυμπιακος θα βγει κερδισμένος καθώς θα μπορει να τον πουλήσει σε ακόμα μεγαλύτερη τιμή και ταυτόχρονα θα εχει ενα μεγάλο ταλέντο για αλλη μια χρονια στο ρόστερ του που θα τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του. Μπορει ομως απο την αλλη ο Αρτούρ για χίλιους δυο διαφορετικούς λόγους,να μην πιάσει ξανά την περυσινη του αγωνιστική απόδοση. Αν συμβεί αυτο προφανώς και θα θεωρηθεί λάθος η μη πώληση του φετος,διότι του χρόνου λογικά θα πέσει κατα πολύ η τιμή του. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν για τον Κασαμι καθώς και για όποιον παίκτη μπαίνει σε διαδικασία πώλησης. Δεν υπάρχει εύκολη απαντηση στο αν όλες οι πωλήσεις ηταν σωστές η οχι. Αυτο θα το μάθουμε σε βάθος χρόνου. Πέρυσι π.χ αποδείχτηκε μεγάλο σφάλμα η πώληση του σαβιολα,ενώ αντίθετα αποδείχτηκαν εξαιρετικές στην πράξη οι πωλήσεις Χολεμπας,Σαμαρη διότι ακριβώς αντικαταστάθηκαν απο ισάξιους ισως και καλύτερους παίκτες.

Σαν μια πρωτη εκτίμηση μπορώ να πω πως μου άρεσε πως η ΠΑΕ δεν μπήκε σε διαδικασία να πουλήσει τους παίκτες σε οποιαδήποτε τιμή.Εβαλε όριο (Μαζουακου πάνω απο 10 αλλιώς οχι) και το τήρησε. Δείχνει οτι εχει κύρος και μπορει να σταθεί αξιοπρεπέστατα στις διαπραγματεύσεις με μεγάλους ευρωπαικούς συλλογους,πράγμα που παλια δεν το είχαμε. Αν έπραξε σωστά η οχι θα το κρίνει η ιστορια. Συμφωνώ στα υστερόγραφα

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εκεί είναι η μαγκιά μιας διοίκησης, να μπορεί να πουλήσει έξυπνα και για τα ταμεία και για την ομάδα. Νομίζω ότι για αρχή καλά πάμε. Όταν πουλάς Σάμαρη, Φέισα, Βάις κ.α. με τόσα λεφτά, μια χαρά είναι.

Εικόνα savvas gridlock

Tα υστερόγραφα τι τα'θελες; Μια χαρά τα έλεγες μέχρι εκει...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πού διαφωνάεις;

Εικόνα savvas gridlock

Και στα 2. Ο Πουλιδο ειναι μεταξυ παγκου κι εξεδρας απο το Σιλβα. Αφου δεν τον εμπιστευεται, γιατι τον εβαλε στη λιστα; Αν τον πιστευε και πονταρε πανω του να πεις ΟΚ, ας αφησει το Φουστερ εξω. Τωρα πως να το πεις;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σύμφωνοι. Αλλά μήπως και ο Φουστέρ είναι παίχτης που εμπιστεύεται ο Σίλβα με κλειστά μάτια; Άμα τον έπαιρνε θα τον έβαζε; Δε νομίζω. Τιμής ένεκεν θα ήταν. Στη θέση του φορ έχουμε αριθμητικό πρόβλημα. Μ' αυτή τη λογική νομίζω πως επέλεξε. Κι εγώ με βαριά καρδιά το λέω, αλλά έχει βάση η κίνησή του.

Εικόνα CVRED

Τα είπες όλα Σάββα. Εξαιρετική ανάλυση.
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι:
ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ.

Εικόνα red7neck

Με τέτοιο ρόστερ που θεωρώ ότι ειναι το πληρέστερο της ιστορίας μας, το 6x6 στα ντέρμπι είναι ιερή υποχρέωση παικτών, προπονητή και προέδρου! Το θέλουμε όσο τίποτε άλλο αυτό το πρωτάθλημα ενάντια στους λασπολόγους και στους λαθρεμπόρους. Αποτυχία θεωρείται το οτιδήποτε διαφορετικό! Στο Champions League ας είμαστε ρεαλιστές, το έργο είναι δύσκολο αλλά θα δούμε!! Επίσης, είναι πασιφανές ότι ο Βαγγέλαρος το χει πάρει πάνω του και για μένα του εύχομαι να συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΥΓ: Παίκτες του Ολυμπιακού μην δείξετε έλεος σε αυτές τις τρεις πόρνες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς θα σας γεμίζουμε το γήπεδο και εσείς γαζώστε τους στα γκολ!

Εικόνα thita

btw βρε σάββα δεν πάτε να πάρετε καμιά συνέντευξη από τον ανδρεόπουλο, αν ένιωσε δικαιωμένο το παιδί για την προτίμησή του στην αεκ αντί του Θρύλου, κλπ.?

Εικόνα thita

έτσι

όσο νεόγαυρος και αν είσαι, δεν μπορείς να μην πεις πως η ομάδα ενισχύθηκε σε σχέση με πέρισυ

αυτό με τα διαρκείας ό,τι καλύτερο, τώρα μονο να πηγαίνουμε κιόλας εεεεε, όχι επειδή δώσαμε λιγότερα από πέρισυ να σνομπάρουμε κάτι πανιώνιους και κάτι καλλονές

βρε χαζούληδες σύγγαυροι, ποιος ...... μαρινάκης ξόδεψε, αφού ο πρόεδρος δεν ....... ασχολείται είπαμε με το ποδόσφαιρο, περιοριστικοί όροι γαρ (ίσως όχι για πολύ ακόμη βέβαια)

κουντούρης, βρέντζος, κλπ., έφεραν τους παίκτες, αποφάσισαν να μην πουλήσουν κανέναν και γενικά ξόδεψαν τα λεφτά της παε, σωστά κ.κ. βασιλαρά/πάπαθεοδώρου/ασβεστά (κλπ.)?

αλαφούζος και (κυρίως) νιάου, κλπ., πόσο ακόμη θα τους ανέχονται άραγε οι οπαδοί τους? αν γινόντουσαν τέτοια στον Θρύλο, ο κόσμος θα είχε μπουκάρει όχι στο γήπεδο, αλλά και στις επιχειρήσεις του προέδρου

ε ρε και σκάει καμιά στραβή/γκέλα (με πανιώνιο, κλπ.) στην πανάθα τώρα κοντά, τι έχει να γίνει.....

αλλά και αν δεν γίνει από άλλον, εμείς εδώ είμαστε πάντως

άσχετο: σάββα, είδες τι είπε πάλι η Μαρούπα? πραγματικά απίστευτη

Εικόνα savvas gridlock

''αυτό με τα διαρκείας ό,τι καλύτερο, τώρα μονο να πηγαίνουμε κιόλας εεεεε, όχι επειδή δώσαμε λιγότερα από πέρισυ να σνομπάρουμε κάτι πανιώνιους και κάτι καλλονές''

E μα αυτό είναι το πρόβλημα. Εδώ και χρόνια, όχι τώρα. Αγοράζει ο άλλος διαρκείας και δεν πατάει στο γήπεδο. Και μιλάμ για κατοίκους Λεκανοπεδίου, που σου λένε ''γάμησε το μωρέ, πού να τρέχω, θα κάτσω σπίτι να το δω από κάνα link ή θα πάω έξω, να πιω και καμιά μπύρα''.

''άσχετο: σάββα, είδες τι είπε πάλι η Μαρούπα? πραγματικά απίστευτη''

Τέτοιες κωλοτούμπες σαν κι αυτές που κάνει η Μαρούπα, δεν έχουν κάνει ΓΑΠ-Σαμαράς-Τσίπρας-Καμμένος μαζί.

Εικόνα MIKE.A

Τον Πουλιδο λογω που απο τοτε ακουγωταν για την ομαδα τον ειδα στο ESPN Ν. Αμερικης σε 2-3 φιλικα που εδωσε το Μεξικο πριν το ΠΚ! Δεν ηταν βεβαια βασικος αλλα μου αφησε καλες εντυπωσεις, και βεβαια αργοτερα ηταν και στο ροστερ του Μεξικου στην Βραζιλια!
Λογω αυτα που συνεβησαν ειχε να παιξει μπαλα περιπου 1 χρονο (ελεγε οτι προπονουταν μονος του) και μετα κατευθειαν χωρις προετοιμασια επαιξε στον Λεβαδειακο! Ενοειτε οτι ειχε να παιξει σοβαρη μπαλα οταν πια μπηκε στην ομαδα περιπου 1.5 χρονο! Ειναι 24 ετων και σε τετοια ηλικια η μπαλα δεν ξεχνιετε ουτε ειχε τιποτα σοβαρους τραυματισμους να πει κανενας οτι τον εχει παρει απο κατω ψυχολογικα! Νομιζω οτι ειναι θεμα χρονου να βρει την παλια του φορμα μεσα απο τις προπονησεις και τα διπλα, αν μαλιστα παιξει και σε μερικα παιχνιδια εστω σαν αναπληρωματικος η σαν βασικος σε κυπελου! Βεβαια ακομα και τοτε κανενας δεν ειναι σιγουρος αν πιασει στην ομαδα αφου κακα τα ψεματα καθε μεταγραφη εχει και το ρισκο της!
Και τελος μην ξεχναμε οτι τα εβαλε με την ομαδα του και με την ποδοσφαιρικη ομοσπονδια για να ερθει εδω, βλεπωντας μαλιστα την πρωην ομαδα του (Τιγκρες) να πηγαινει τελικο Λιμπερταδορες και αυτος να μην ειναι εκει! Γιατι να μην παρει και αυτος την χαρα να ειναι μεσα στο ροστερ για το ΤΛ οταν μαλιστα χρειαζωμαστε 3 σεντερ φορ για εκει! Αν πχ χτυπατε ξυλο τραυματιστει ενας απο τους σεντερ φορ μας στον πρωτο αγωνα, και παρει καμια κοκκινη αλλος ενας στον επομενο η τριτο αγωνα, (ενταξει τραβηγμενα ολα αυτα αλλα..) τοτε δεν θα μεναμε με εναν καθεαυτου φορ;

Εικόνα REDNYC

SWSTOS SAVVA, SYMFWNW APOLYTA ME THN ANALYSH SOU! O VAGELAS TOUS EKANE PALI PLAKA, ELPIZW OI PROSDOKIES OLWN MAS NA APOTYPOTHOUN STO GHPEDO.

POUTANES ALOTHRYSKOI SAS GAMAEI O VAGELAS!

Εικόνα nmavronas

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ! ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΛΗΓΕΣ...

Εικόνα savvas gridlock

Ανεκαθεν το ειχαμε αυτο το προβλημα, Νικο. Το ξερεις καλα εσυ. Του Σωκρατη λιγα του εσουρναν καθε χρονο οι "γνησιοι οπαδοι-μη υπαλληλοι" γαυροι;

Εικόνα nmavronas

OI ΙΔΙΟΙ EINAI ΠΑΝΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ...

Εικόνα nichio 1971

Καλημέρα σε όλη την παρέα,
Φίλε Σάββα, θα συμφωνησω με την ανάλυση σου σε μεγάλο βαθμό.
Πέρυσι τέτοιο καιρό, θεωρούσα ότι η διοίκηση έκανε εγκληματικά λάθη (μαζικές πωλήσεις βασικών παικτών, αγορά πολλών παικτών αμφίβολης αξίας) που καταδίκασαν την ομάδα στη μετριότητα πριν καν ξεκινήσει η χρονιά. Νομίζω όλοι μας συμφωνούμε πως ΟΛΕΣ οι ΜΕΓΑΛΕΣ ευρωπαικές ομάδες δεν παραχωρούν ΠΟΤΕ πάνω από 1-2 βασικούς το χρόνο, και κρατούν τα αξιόλογα περιουσιακά τους στοιχεία για 2-3 χρόνια και ΜΕΤΑ τα εκμεταλεύονται... Τελευταίο παράδειγμα που ΔΕΝ σεβάστηκε συτό τον κανόνα, η Γιουβέντους. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε & θα τα βλέπουμε όλη τη χρονιά...
Φέτος όμως, έχοντας ακούσει σίγουρα και τις αντιδράσεις του κόσμου μέσα στη χρονιά που πέρασε, η διοίκηση & ο πρόεδρος προσωπικά έκαναν το χρέος τους και με το παραπάνω. Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο σε όλους. Η χρονιά ξεκινάει με τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ συνθήκες σε ΟΛΑ τα επίπεδα. ΠΛΗΡΗΣ ομάδα, προπονητής με φιλοσοφία ΣΥΜΒΑΤΗ με τα θέλω του Ολυμπιακού & φθηνά εισητήρια. Αναμένω τη συνέχεια με μεγάλη αγωνία & αισιοδοξία...
Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που ήρθαν, μόνη ένσταση που έχω είναι για τον Καπίνο και έχει να κάνει με τις δηλώσεις που έκανε τον καιρό που ήταν στους "άλλους". Για μένα προσωπικά, άνθρωπος που κάνει ΤΕΤΟΙΕΣ δηλώσεις, δεν πρέπει να φοράει ΠΟΤΕ τη φανέλα της ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ομαδας της χώρας. Λέω εγώ τώρα...
Επίσης θα ήθελα να δίνονταν περισσότερες ευκαιρίες στο Γιαννιώτα και τον Μαρτίνες...
Τέλος θα ήθελα να πω ότι προσωπικά δεν με απασχολεί τι κάνουν οι απέναντι, καθώς η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ διαφορά που μας χωρίζει είναι τουλάχιστον χαώδης... Αυτοί, το μόνο που θα συνεχίσουν να κάνουν είναι να διοικούν ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ τις ομάδες τους & να δουλεύουν ψιλό γαζί τον κόσμο τους. Καλές "Καμπάλες" παιδιά και φέτος...
Αυτό που με νοιάζει εμένα είναι ΜΟΝΟ η ομάδα μου και πως αυτή θα μεγαλώνει σε ευρωπαικό επίπεδο, όσο αυτό γίνεται. Όπως δηλαδή ΕΓΙΝΕ ΦΕΤΟΣ.
Καλή χρονιά να έχουμε ΟΛΟΙ μας

Εικόνα savvas gridlock

Εγω πιστευω οτι οταν μια ομαδα φτανει στο πικ της, πρεπει να την χαλας και να αρχιζεις να χτιζεις κατι αλλο. Η Γιουβεντους περυσι εφτασε στο ανωτερο σημειο που μπορουσε να φτασει. Τωρα παιρνει αλλους παικτες, δοκιμαζοντας να χτισει κατι αλλο. Ειναι αστειο να παιζει ο Ντουρμαζ και να μην δοκιμαζουμε, εστω, να δουμε σε ενα ματς το Γιαννιωτα, που περυσι τρυπαγε ολα τα ακραια μπακ του πρωταθληματος, παιζοντας στον Αστερα.

Εικόνα vagio

Μ´αρεσει το κόλπο στα ακραία μπακ με το Σαλινο μπαλαντέρ, μην πω πως τον προτιμώ στα ευρωπαϊκά ματς βασικό από τον μαζουακου.
Πιστεύω στον μπουχαλο πιο πολύ από το Σάμαρη από άποψη ταλέντου, αρκεί να βάλει λίγο νεύρο και σοβαρότητα στο παιχνίδι του.
Οι μόνες μου επιφυλάξεις για τις μεταγραφές, είναι πως οι πιο πολλοί ήρθαν σε πολύ μεγαλύτερη ομάδα από αυτές που έπαιζαν και κανείς πλην Ερνάνι δεν εχει μυρωδιά πρωταθλητισμού στην καριέρα του. Ο καλός Παρντο πχ, εχει μάθει να παίζει στην κόντρα, και όχι να του την πέφτουν 2 και 3. Αναφέρομαι στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκεί που φέτος περιμένω απαντήσεις και όχι γλυκανάλατα παιχνίδια.
Θα ήθελα άλλη μια προσωπικότητα στην επίθεση, στυλ καμπιασο κι ας είναι με ημερομηνία λήξης και χωρίς μεταπωλητική αξία.
Με προβληματίζει η ανετοιμότητα του φινμπο, ελπίζω να είναι πιο έτοιμος ο Ιντεγιε.
Τέλος, μου φαίνεται πως προσθέσαμε λίγο νεύρο στην 11αδα. Ο Ντα Κοστα πχ μου βγάζει παίχτη που θα κοπανήσει τη γκλωτσα γουάν προκληθεί. Και ο Παρντο δεν είναι Τιτίκα. Για καμπιασο δε μιλάμε.

Εικόνα savvas gridlock

Νομιζω οτι το νευρο δεν γινεται να το βαλεις στο παιχνιδι σου. Ειτε το εχεις, ειτε δεν το εχεις.

Εικόνα katerina

Καλημέρα Σάββα και κύριε Αποστόλη.
Η πιο σημαντική κίνηση της διοικήσης, κατά την προσωπική μου άποψη, ήταν η μείωση των τιμών των διαρκείας. Πλέον πολλοί Ολυμπιακοί μπορούμε να ακολουθήσουμε και να στηρίξουμε την ομάδα στη μάχη που δίνει με τους συνασπισμένους φούστηδες. Στο μεταγραφικό σκέλος νομίζω γίναν στοχευμένες κινήσεις με αποκλειστικό γνώμονα τα θέλω του προπονητή. Στην άμυνα που διαφαίνεται ένα πιθανό αριθμητικό έλλειμμα, πολύ σωστά επισημαίνεις την ύπαρξη του Γούτα. Δυστυχώς το παιδί δε θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της πρώτης φάσης αλλά θεωρώ ότι θα είναι έτοιμος για αυτά της άνοιξης. Τέλος πρέπει να αναφέρουμε τις πολλές εναλλακτικές λύσεις που έχει στη διάθεση του ο προπονητής για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι θα δούμε ωραία πράγματα φέτος.
Καλή συνέχεια παιδιά και καλή αγωνιστική χρονιά να έχουμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Kαλησπέρα Κατερίνα, να΄σαι καλά κορίτσι μου!

Εικόνα savvas gridlock

Καλη χρονια με κουπες, Κατερινα.

Εικόνα apostolos gaganis

Πολύ δυνατή και ΠΛΗΡΗΣ ανάλυση. Με εκφράζει. Θα το πω καθαρά. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλη, παρόμοια, στο χώρο ΓΕΝΙΚΩΣ. Τελεία. Λεπτομέρεια που μ΄άρεσε, η αναφορά στην αντικατάσταση του Μέγερι με τον Καπίνο ΄΄που ΜΑΚΑΡΙ να αποδειχθεί πιο σταθερός απ΄τον Μέγερι΄΄... Μμμμ, ομοϊδεάτη... Ο σκορπιός ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ σκορπιός...

Υ.Γ. Ναι, αλλά ο Ιντεγέ είναι ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΗΣ εμπορικής αξίας με τον Έντερ της Κρίσταλ, που μου τον ειρωνευόσουνα και τον έκραζες προχτές μετά το γκολάκι που κάρφωσε στην αγαπημένη σου... Όλα θα τα λέμε εδώ μέσα... Χαχαχαχα!

Εικόνα CVRED

Τα λάθη στη United, δυστυχώς, είναι πάνω απ' όλα διοικητικά. Δεν γίνεται να περιμένουμε να βγει η χρονιά με βασικό σέντερ φορ ένα 19χρονο αναπληρωματικό της Μονακό, έστω κι αν είναι το next big thing του Γαλλικού ποδοσφαίρου (γιατί δε νομίζω να θεωρεί κανείς πως ο Ρούνεϊ μπορεί). Και έπεσε και απίστευτο ποσό για τη μεταγραφή του, η οποία έγινε τελευταία στιγμή, ενώ το πρόβλημα το έχουμε απο πέρυσι.

Εικόνα savvas gridlock

Ε τι να του ευχηθω ρε Αποστολε του Καπινο, να φαει τη θεση του βασικου απο το Ρομπερτο;

Εικόνα apostolos gaganis

Γράψε Σουόνσι αντί για Κρίσταλ κι όλα καλά...

Εικόνα john

Μαλλον στον Γκομις αναφέρεσαι. Μακάρι να χαμε τον Γκομις στο φετινό ρόστερ! Ειναι πολύ αξιόλογος. Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι αν ο Ιντεγιε βγει ισάξιος του Γκομις θα χουμε χτυπήσει λαχείο

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός. Ο Μπαφετιμπί Γκομίς ήταν ο...γονατιστός στα τέσσερα. Ενάμισο εκατομμύριο εμπορική αξία πάνω από΄κείνη το Ιντεγέ. Εντάξει, δεν είναι και πολλά...

Εικόνα savvas gridlock

Οταν παιζεις με στοπερ τον Μπλιντ, θα γινει μαγκας ο καθε Γκομις. Μονο κανα Μπεντεκε μην κανουμε μαγκα.

Εικόνα nichio 1971

Το λάθος της Μάντσεστερ, αν μου επιτρέπεις ένα σχόλιο, κάθεται στον πάγκο της...
Άκου έκει να μην του κάνει ο... Ντι Μαρία!!!!
Τι να περιμένει όμως κανείς από Ολλανδό?
Φιλικά

Εικόνα savvas gridlock

Θεωρούσα και θεωρώ το Φαν Χάαλ το μεγαλύτερο προπονητή όλων των εποχών στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Όπου πήγε, άφησε έργο, έφτιαξε ομαδάρες κι έφτιαξε και παικταράδες. Πού μεγάλος γυμναστής, στήνει ομάδες με καλή φυσική κατάσταση, αλλά δουλεύει και συστήματα που 4-5 χρόνια αφότου αρχίζει να τα δοκιμάζει αυτός, γίνονται της μόδας σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Επίσης, φεύγοντας από μια ομάδα δεν αφήνει καμμενη γη, όπως κάνει ο Μουρίνιο, που νοιάζεται μόνο για το αποτέλεσμα και για τίποτε άλλο. Από όπου φεύγει, η ομάδα συνεχίζει για χρόνια στον αυτόματο πιλότο. Δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει και με μικρό μπάτζετ, όπως έκανε στην Άλκμααρ, φτιάχνοντας την πιο παραγωγική επίθεση στη μέχρι τότε ιστορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου, με μια ομάδα που δεν ήταν παραδοσιακή δύναμη-''μεγάλη'', αλλά ήταν κάτι σαν την Ξάνθη εδώ. Όλα αυτά όμως που έχει κάνει από πέρυσι το καλοκαίρι στη Γιουνάιτεντ, δεν υπάρχουν. Ξόδεψε σε δύο καλοκαίρια 320 εκ. ευρώ μόνο σε ομάδες για μεταγραφές και δεν κατάφερε να βρει στόπερ και φορ. Ο Μόγες που τον φάγαμε, αν είχε αυτό το μπάτζετ στα χέρια του, πόσο χειρότερα θα τα έκανε; Δεν είναι δυνατόν ρε γαμημένε παιδεραστή Ολλανδέ να έχεις στόπερ σε ολόκληρη Γιουνάιτεντ το Μπλιντ. Ποιος Μπλιντ ρε πούστη; Πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι, στη Λίβερπουλ; Mιλάμε για ΑΠΑΤΕΩΝΑ. Εν τω μεταξύ, πέρυσι στο προφίλ μας στο facebook μιλάγαμε για το Μαρσιάλ, όταν έπαιζε στη Μονακό και είχε κάνει πουτάνα την Άρσεναλ στο Έμιρειτς. Παικταράς είναι. Αν τον προορίζει όμως για φορ, θα τον κάψει. Εξτρέμ είναι, άντε δεύτερος επιθετικός. Όχι φουνταριστός. Όσο μένει στη Γιουνάιτεντ ο Ολλανδός, κινδυνεύουμε να πάθουμε ό,τι έπαθε η βαζελο-πουτάνα του Νησιού με τον ''πετυχημένο'' Ουγιέ...

Εικόνα john

Ωχ!! Χτύπησες ευαίσθητη χορδή. Προβλέπω οργισμένη απαντηση απο Σάββα